blanš 24. september 2007 Prijavi Deli 24. september 2007 sem že zasledila članke pa na televiziji za to igrico...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Punkka 27. september 2007 Prijavi Deli 27. september 2007 Sem prebivalka SL in vam lahko povem nekaj izkušenj...SL ni primeren za ljudi, ki nimajo znanja o računalnikih oz. volje se tega naučit, ker je vsa zadeva kar kompleksna.Poleg tega SL ni igra kot so simsi, saj nikoli ne smep pozabiti, da komuniciraš z drugimi- le-ti imajo prav tako čustva kot ti sam/a in zaradi tega lahko pride do kar precejšnjih konfliktov.V SLju lahko zapravis ogromno denarja- sploh ženske^^, saj je shopping ena izmed najbolj privlačnih 'kvalitet' za tiste,ki jih predvsem zanima 'zabava'. Kar se poše o sexu (torej virtualnem seveda) ni popolnoma res- res pa je da lahko delaš skoraj karkoli želiš, saj si lahko popolnoma drugačen/a kot v realnem življenju. Zanimivost SLja in tudi najboljša stvar pa je to- da je drugo življenje skoraj popolnoma produkt idej prebivalcev. Sam si lahko zgradis hiso ali karkoli ze, sam oblikujes svoj izgled, sam se odločas kaj boš počel, SL imas lahko za zabavo ali izobrazevanje, nekateri 'maherji' pa lahko zasluzijo precej denarja. Zadnje čase s popularizacijo SLja v SLO je slovenskih računov (torej prebivalcev) iz dneva v dan več. Toplo priporočam, da tisti z vsaj osnovnim znanjem angleščine oz. nemščine niti ne poskušajo, ker vam ne bo zelo všeč, saj večina prebivalcev govori angleško, nemško.SL je sestavljen iz simov- otokov nekateri so tematsko razdelani, drugi pač ne- to je odločitev lastnikov otokov. Vsak ki je materialno zmožen si ga lahko kupi, vendar so cene visoke. Na simih obstajajo različni objekti, od že zgoraj omenjenih trgovin, do šol, kjer se učiš karkoli določene šole nudijo, do klubov, zelo zanimivi pa so predvsem živi eventi- torej ko recimo v klubu poslusas dejansko zivo muziko. Poznam ljudi, ki zaradi SLja spijo precej manj kot je za zdravje primerno, poznam pa tudi take, ki jim gre še sama omemba SLja na bruhanje. Mislim, da so redki, ki nimajo nekega mnenja, vendar pa je vmesnik (meni je ta beseda bolj pri srcu kot igra, ker tisti, ki ste noter, veste da je SL več kot igrca) oz. SL , preden ga bolje spoznaš zelo zelo zakompliciran. Meni je všeč predvsem to, da je vsa zadeva narejena enostavno in da so avsi (avatarji) bolj ali manj prijazni in lahko dobiš pomoč na vsakem koraku.Če si umetniška duša si greš lahko pogledat razne razstave, ali pa celo sam poskusiš kaj 'skreirat'.Če si za rp (role playing) imaš na določenih mestih prav društva ki se gredo različne rp (no vse spolno naravnano) igreLjudlje se združujejo v grupe in za nas obstajata vsaj dve skupini slovencev- ena je precej aktivna. Ravno nekaj dni nazaj smo imeli zur^^ hehe smesno se slisi, vendar je zabavno. Seveda je bil zur v slju. Če je kdo v sLju naj poišče slovence, seveda če si tega želi, nekateri so u sl zato, da se druzijo z drugimi, kar je seveda popolnoma finofajn.Kot zanimivost naj se omenim, da se cedalje vec ljudi pogovarja preko mikrofonov, tako da je sam vmesnik postal prostor za kreiranje, druzenje in zabijanje prostega časa. Z glasom je postalo vse tudi bolj osebno, saj postane avatar oseba iz mesa in krvi. Seveda je SL narejen le za frike kot sem jaz in ki si lahko privoščijo uro ali deset sedenja za compom.OK na kratko za tiste ki vas zanima1. skreiraš račun na spletni strani vmesnika2. greš skozi cel postopek tutoriala (nikakor nobenem ne priporočam na začetku kreiranje premium accounta ali celo kupovanja zemlje, najprej se je treba seznanit z zadevo)3. te vrže na otok t.i. help island ki je narejen za novorojenčke- tam si morate vzet čas in zadevo preštudirat, če ne bo bolj bogo- če se vam ne da pač preskočite, hehe kot sem jaz in potem ugotovite da nimaš pojma kako naprej in lej ga zlomka na ta otok ne moreš več.... in si naredite nov račun^^.4. ko končate z help otokom vas vrže na en welcome area - potem pa ...ste u pravem sl...In drugo življenje se prične- vsem priporočam da se čimveč pogovarjajo z drugimi, čimveč raziskujejo.. Mislim da tistim, ki je ta način 'igre' všeč bo sigurno našel kakšno stvar ki mubo zanimiva.Jaz sem porabila skoraj en mesec ali celo več ko sem letela od lokacije do lokacije in bila impresionirana kako dovršeno so nekatere zadeve narejene. Kako so nekateri otoki prelepi.In kaj mi je najbolj všeč1.BAN2.MUTE3.TPtisti kiste bli not že veste o čem govorim^^pa veliko sl užitkov Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 27. september 2007 Prijavi Deli 27. september 2007 Lepo bi bilo, ko bi naslednjič objavila datum in kraj žura tudi tukaj. Da se pridružimo.... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 27. september 2007 Prijavi Deli 27. september 2007 zanimivo je, da gre ob SL-u najbolj na kozlanje onim "administratorkam" ki cele dneve v sluzbi porabijo za igranje pasjanse....in chvekanje po forumih.... :xx!: zlomk.....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 27. september 2007 Prijavi Deli 27. september 2007 a to je namenjeno meni? che igrash gluposti kot je pasjansa....pol JA!!!!.... x:Dx zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Punkka 27. september 2007 Prijavi Deli 27. september 2007 (popravljeno) Ok, če bi mene SL zanimal, bi bila po tem poročilu malce zmedena Vse več je Slovencev, obstajata dve skupini, ena precej aktivna, a vendar naj ljudje, ki imajo le osnovno znanje angleščine/nemščine, niti ne poskusijo? Kul, s Slovenci menda lahko govoriš slovensko, kar se pa angleščine tiče, vaja dela mojstra In drugo, vsa zadeva je precej kompleksna, SL je zelo zelo zakompliciran, vseeno pa ti je všeč, ker je vse skupaj tako zelo enostavno? Pa še pomoč dobiš na vsakem koraku Sry, sam malce si nasprotuješ Drugače so pa online igre zakon, čisto nekaj drugega kot single player. Saj ne, da sem kak hud igralec... nekaj časa sem igrala SoF, potem pa prešaltala na (free) MMORPG. Najprej Kal Online, trenutno 2Moons, vmes pa še več drugih, ki sem jih igrala le kak dan ali dva Včasih sem lahko čisto noter padla, zdaj pa ne več. Če se mi res ne da nič drugega, potem grem pač prebičat nekaj mobov, ali pa hilat v kak party Da bi se pa ne vem kako zares ukvarjala s tem, me pa ne zanima več...Se ti globoko oprvičujem, če si zmedena, sicer pa si me zmedla tudi ti... glede na to, da te sl ne zanima si se vseeno globoko posvetila mojem postu...torej odgovori:1. Vmesnik je zasnovan na angleščini, torej do skupin skoraj ne prideš, če ne znaš vsaj osnov angleščine, če pa ti vseeno rata je velika verjetnost, da najprej nabašeš na angleško ali nemško govorečega osebka. Poudarek je bil na osnovnem znanju! In verjemi mi, da vem kako težko in frustrirajoče je razlagati nekomu osnove, ki ne ve kaj je to animation override, kje se dela in kako do denarja, ker pač ne razume izrazov....2.SL ti da neskončne možnosti, saj je odvisen od drugih oseb - torej lahko je enostaven, postane pa kompleksen, če se želiš česa naučit. Lahko ga uporabljaš le za ne vem- dirkanje ali pa dejansko poskusiš potegnit iz njega kaj več. Vmesnik je z malo predznanja easy to use, vendar se vsak dan, če imaš voljo lahko naučiš kaj novega, zanimivega.SL ni le igra, je več kot to. In je večplasten-popolnoma tak kot si ga želiš sam/a.Hawg! Za enkrat so slo žuri na Artist Island (ThinX)- baje bo naslednji v torek cca 21 naš čas. Sicer pa me najdi not in klikni pa povem več....me je lahko najdit:)))))))). Zdej pa mau u SL:) Popravljeno 27. september 2007 -> Punkka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Punkka 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 Ok to ni spam ker sama nimam nč od tega če koga zanima kaj več o virtualnem drugem življenju vabljeni na www.ortoego.com Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 Ok to ni spam ker sama nimam nč od tega če koga zanima kaj več o virtualnem drugem življenju vabljeni na www.ortoego.com No ja...vsaka čast slovenčkom sicer ampak vendarle.....preveč se čuti. da ti hočejo nekaj prodat.Drugi to delajo bolj subtilno, pa še bolj zanimivo. http://www.b-places.com/Edino una ladja v zraku je pa res kul. K ne bi ti ves čas govorila Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Punkka 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 Hmmmmm....si že slišal za mute? oz za stišanje pozameznika na željeno- torej nično jakost?Si?Torej uživaš k se mučiš^^ Nobenga ne silim- jaz sam čvekam:). Seveda je namen ortoega.com promocija dol. firme, vendar so blagovolili dovoliti uporabo njihove spletne strani tudi za 'neprofitne' namene. Ker je še vse bolj novo, so forum in uporabniške strani še bolj mrtve, vendar gredo te zadeve itak bolj počas.Je pa od nas samih odvisno ali bomo kaj 'kupili' ali ne. Bo pa vsaj forum mesto izmenjave informacij. Upam vsaj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 Hmmmmm....si že slišal za mute? oz za stišanje pozameznika na željeno- torej nično jakost?Si?Torej uživaš k se mučiš^^ Nobenga ne silim- jaz sam čvekam:). Seveda je namen ortoega.com promocija dol. firme, vendar so blagovolili dovoliti uporabo njihove spletne strani tudi za 'neprofitne' namene. Ker je še vse bolj novo, so forum in uporabniške strani še bolj mrtve, vendar gredo te zadeve itak bolj počas.Je pa od nas samih odvisno ali bomo kaj 'kupili' ali ne. Bo pa vsaj forum mesto izmenjave informacij. Upam vsaj. Če sem iskren, so mi od mrtvih vstale čveke čist kul, veš....vsaj one, ki se odzivajo In tudi ideja o slo skupnosti mi je všeč, ampak si-mobilov otok (!), ja mislim....Ok, ne more si zdaj ravno vsaknavdušenec privoščiti otoka, ampak vseeno, Amsterdam je tudi v lasti časopisne hiše ne pa posameznika, pa se to nikjer ne opazi. Tole je pa nakako preveč...slovensko...prehitro smo zadovoljni kar z nečim samo da je, evo....al mam pa samo jaz slab dan, kaj pa vem.... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 no...mene na ta teleotok ne bodeb she na SL-u slovenclne prenashu.... xrolleyesx zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 no...mene na ta teleotok ne bodeb she na SL-u slovenclne prenashu.... xrolleyesx zlomk....tralalačeprav un plac za žurat, ki ni na si-mobilovem otoku je pa res kul, še enkrat povem....drugače pa lahko naredimo en bdsm grad , ti boš iberhipermaster zraven pa še parcelo za meditacijo,da bodo lahko sramežljive slovenčice kukale po sobanah s kamerami, zraven se pa delale, da pridno meditirajo.... Da si ne bo kdo kaj "napačnega" o njih mislil.... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 lejjst c SL-u pochnem stvari k jih v RL nein obratno... zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 lejjst c SL-u pochnem stvari k jih v RL nein obratno... zlomk....tralalaok ok...boš pa duhovnik v sl-ju....pazu, da pridno meditirajo pa bom jest iberhipermaster... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 she zmeri ne shtekashjst v SL-u pochnem stvari k jih v RL neergotm sm tist kr NOCHEM bitker v RL sm to kr HOCHEM BIT zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 she zmeri ne shtekashjst v SL-u pochnem stvari k jih v RL neergotm sm tist kr NOCHEM bitker v RL sm to kr HOCHEM BIT zlomk....tralala tale je pa globoka....samo malo me spominja na vse une kao pridne punčke, ki paso v resnici največje...kakorkoli že to imenuješ.... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 tale je pa globoka....samo malo me spominja na vse une kao pridne punčke, ki paso v resnici največje...kakorkoli že to imenuješ.... hotnice? zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 hotnice? zlomk....tralala :palec: pa še bi se našel kak izraz Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 :palec: pa še bi se našel kak izraz ? ? ? xzobkox zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Punkka 3. oktober 2007 Prijavi Deli 3. oktober 2007 (popravljeno) Če sem iskren, so mi od mrtvih vstale čveke čist kul, veš....vsaj one, ki se odzivajo In tudi ideja o slo skupnosti mi je všeč, ampak si-mobilov otok (!), ja mislim....Ok, ne more si zdaj ravno vsaknavdušenec privoščiti otoka, ampak vseeno, Amsterdam je tudi v lasti časopisne hiše ne pa posameznika, pa se to nikjer ne opazi. Tole je pa nakako preveč...slovensko...prehitro smo zadovoljni kar z nečim samo da je, evo....al mam pa samo jaz slab dan, kaj pa vem.... sej se sploh ne dobivamo tam - jozstam smo le ce hmmm testiramo kaksne gadgete, ker se lahko rezajo zadeveso tudi druga mesta kjer se lahko dobimodejansko je naš dom kanal:) hmmm ce mas zemljo lahko pridemo tudi k tebi^^ Popravljeno 3. oktober 2007 -> Punkka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Punkka 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 (popravljeno) Zanima me, koliko od vas ima account u SL in kako pogosti obiskovalci svoje 'druge šanse' ste?Kaj iščete u SL?Preganjanje dolgega časa, thrill s pixli, kdo kaj študira (se uči gradnje, designa, skriptanja...)Ali uporabljate SL za shopping spreeje oz. druženje?Ali poznate koga iz sl tudi v rl ?Kaj vam gre na živce in kaj vam je všeč?Se kdo udeležuje rp znotraj sl?Ali imate po več altov? Ok me first: mam acc, vsaj povohat grem vsak dan, koliko časa voham je odvisno od namena obiska:)Hm še vedno raziskujem, spoznavam folk, se učim gradnje, šoping je zajebana zadeva, sploh za ženske po moje , fino se mi je družit z drugimi in od kar je voice se je moja govorna angleščina izjemno popravila . Na živce mi gredo novinci, ki si ne vzamejo niti 20min da bi preleteli malo navodil in ljudje (aviji), ki ne morejo izven svoje male črne škatle... všeč mi je to, da je sl kreacija stanovalcev, da lahko 'hraniš' svojo kreativnost, da se lahko družiš z ljudmi, s katerimi se drugače ne bi mogel... , da imaš opcij milijon in se lahko spremeniš prav vsako sec. Všeč mi je tudi to, da so aviji bolj radodarni in prijazni kot ljudje, kar se mi zdi tudi zanimivo - da so ljudje za maskami bolj odprti in prijazni - 1. je logično, drugo pa niti ne...hehe ... no mogoče se kdo boji mojega avija .I loooooove ban in mute:) in to da se lahko odlogirašPoznam nekaj folka tut u rl ja. Za rp se odločam altov pa nimam - čisto preveč dela:). Aha še tole na forumu SL sem prebrala da se je folk začel buniti zaradi moških z ženskimi avatarji - kakšno mnenje imate vi?Mene ne motijo popolnoma nič - in itak da sem proti banu- kaj po tem bodo banal pa vse temnopolte z belimi aviji, pa kavkazijce z vesoljskimi aviji... pa furije na sploh? Popravljeno 4. oktober 2007 -> Punkka Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Hja. kakor se meni zdi sva z Aakhutom osamljena primerka med temi ki pisarijo tukaj. Pe še on itaknoče nič povedat o sl-ju (zanimivo), jaz te pa enkrat povabim na svoj otoček....in ko se čistovrneš k živim boš lahko še uporabila kakšno mojo stvaritev ..... kar se mi zdi tudi zanimivo - da so ljudje za maskami bolj odprti in prijazni -....to pa tudi mene navdaja s čudenjem...dejstvo, da hitreje pride do stika med ljudmi, če komunicirajo preko virtualnih teles. Zame je bilo to naj naj odkritje v tem svetu. Otroška neposrednost inhkrati prijaznost, ki je značilna za večino prebivalcev. To pogrešam v rl, evo. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Punkka 4. oktober 2007 Prijavi Deli 4. oktober 2007 Mah sej gre tudi v rl- le da potrebuješ veliko več časa,da se sprostiš sam, ali sprostiš druge:).Človekova nesamozavest? Večni dvomi? U SL ni družbenega pritiska - kot je recimo u RL:) - in si veliko ljudi več dovoli:). Pred kratkim sem debatirala s kolegom (SL ) in mi je rekel da dejansko določene pozitivne lasnosti svojega avija prenaša v RL - ker konec koncev zakaj ne probat karkoli že - noro frizuro, zmešane kavbojske, z nasmeškom pozdravit (no ja ce imas smile att u sl^^) deklico, ki ti je ze dolgo všeč.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
imperij 30. december 2007 Prijavi Deli 30. december 2007 Jaz sem v SL ze vec kot eno leto. Super je! Vseeno mal bolj dinamicno kot 'chatanje' na forumu.Ne stane me nic, je pa vec kot super za trening anglescine. Vcasih je bil IRC, pa smo si lahko samopisali, no zdaj je pa vse skupaj samo malo bolj moderno. Gremo v korak s casom pac. Pa se to, vcasih slisim ocitke kolk je clovk asocialen, ce visi za racunalnikom. Jaz imam zarad Second Life-a zdej prijatelje ze po celem svetu, komunikacija ni noben problem... Je pa res, da med gledanjem TV in Second Life-om veliko rajse izberem SL P.S.Second Life NI igrica! There are REAL PEOPLE there! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Charisma 17. maj 2008 Prijavi Deli 17. maj 2008 hej! ...da malo osvežim temo... Skupina študentov FDVja (smer družboslovna informatika) je pripravila vprašalnik na temo identitete v Second Life-u. Prosila bi, da SL uporabniki anketo rešite, bi bilo v veliko pomoč Je pa tudi zaželjeno, da pošljete še kakemu drugemu uporabniku SL. Link do ankete: KLIK hvala in LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.