Skoči na vsebino

Zeitgeist

Indy

Recommended Posts

prej komentiru ko sem biu na polovic. šele zdele sem pogledu do konca. x:Ix

mater... se počutim, ko da bi me en "tavelk" črnc od uzadi :vragec:

ceu dokumentarec razvija misel o nevzdržnosti globalizacije, korporativizma, vojskovanja itd. na digitalni sceni v zadnjih dveh, treh minutah pa prikazuje domnevni uvid poslovneža, tajnice, brokerja, dušnega pastirja in ene pleh pi*ke, ko vsi spregledajo to "realnost" ko gledajo nekam gor. pol pa pokaže, da gledajo na tv na katerem vidimo screenshot vojaka, ki prav tako spregleda. ampak... na tv-ju pa na velk piše SIEMENS. x:Dx god damn, god, god, god, god damn.... x:Dx mislem... čist je zajebu stvar... čist, čist, čist. ker te stvari itak gleda predvsem folk, ki to že ve. no can do. no can do. poskrbu si je za penzijo zdej nas pa flanca. uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... kake fore lega.

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Deli na socialnih omrežjih

Itak je logično, da ne bo tak boom kot je bil pri prvem delu.Je pa odlično nadaljevanje.Kr tko naprej x;)x x:)x

Fajn razvidno da ma Amerika ves svet pod kontorolo, če pa kej ni uredu je pa v bližini njena vojska :)

Fore keša,svetovna ekonomija,zakaj delamo,koliko keša gre v brezvezne risorse ala boj proti terorizmu namesto da bi šel za šolanje in zdravsto in se vidi da je namen samo po kontroli nad ljudmi, državami in eventuelno pridobivanje novega denarja.... :) Najbolj enostavno razloženo do sedaj :palec:

:palec:

če znaš tale dokumentarc ponovit, maš narjen izpit iz makroekonomije I. x:Dx

jaz sem se svoje cajte to uču in moram rečt, da mi je blo zelo zanimiv ravno zarad tega, ker se mora človek res potrudit, da dobi celotni uvid in pol te strese. in tale k je naredu tale doku, se je res potrudu. lepo in nazorno pokazan. sam problem je nekej drugje. ljudje bojo še vseen raje laufal naokol ko kure brez glave, služili svojim suženjskim potrebam in igrali svojo vsakemu tako pomebno avto megasuperduper melodramo življenja. in mase ljudi sploh ni težko pridobit. kostanj, kuhano vino, ziske majat... vuala. težko jih je pa pridobit, da bi začel mal tuhtat. x;)x

skratka, fajn doku. sam upam, da ne bo pol še zeitgeist 3 pa 4 pa... da se ne bi v neki dallas preusmeru. ker dva zanimiva dokuja še nardiš. pol je pa že jeba. x:o)x

xrainbowx

Koraki v to smer to nakazujejo :) .Kritična masa folka bo itak slej al prej pogruntala, da te stvari ki jih zej počnemo/počnejo ne pelejo nikamor.Globalne spremembe zavesti pa se ne zgodijo čez noč x:)x

jst pa ne verjamem, da se bo folk kdaj spremenil. tud če bi prišlo zdej do neke svetovne katastrofe, kjer bi pomrla večina ljudi.... pa da bi se preostali preprosto moral začet drugače obnašat, da bi lahko živeli naprej, mislim da čez tolk in tolk let, magari nekaj generacij kasneje bi šlo počasi vse nazaj v stare vode. taki s(m)o. dokler je ena mala skupina ljudi, je vse kul. pol ko se pa začnemo množit, je pa sam še jeba x;)x

A ni pr evoluciji nekak tko da uni k se ne prilagodijo izumrejo? xnckrivx

Norost je vcasih najvecja modrost…

jst pa ne verjamem, da se bo folk kdaj spremenil. tud če bi prišlo zdej do neke svetovne katastrofe, kjer bi pomrla večina ljudi.... pa da bi se preostali preprosto moral začet drugače obnašat, da bi lahko živeli naprej, mislim da čez tolk in tolk let, magari nekaj generacij kasneje bi šlo počasi vse nazaj v stare vode. taki s(m)o. dokler je ena mala skupina ljudi, je vse kul. pol ko se pa začnemo množit, je pa sam še jeba x;)x

Ja itak.Globalna katastrofa bo stvari sam poslabšala, oziroma resitirala.Rešitev je samo na tem, da se gradi na tem kar imamo sedaj in se uči na napakah.Kljub temu da smo ljudje le ljudje,kjer osel težko dlako menja :), vseeno mislim da je neko upanje v postopen napredek v zavedanju stvari okoli sebe :) na globalni osnovi.Človek se spreminja z grda in to takrat ko vid da to pač ni to :) . Pametovanje ne pelje nikamor.Vsak se spremeni, ko to sam začuti.

Katrina ["New Orleans scene"] je bila eden od "n - primerov", kako ljudje ravnajo ob "katastrofah".

So lahko "zli", "manj zli", solidarni, ...

Bilo nekaj samoorganizacije bolj zavestnih & zmožnih v mejah takratnih možnosti.

Tudi "divjaško & plenilsko" kot v Mad Maxu - 1. del [brezvladje, vladavina tolp, ...].

Do prihoda vojske [potem še ulični boji vojske s tolpami, oboroženimi kriminalci - plenilci].

Katrina ["New Orleans scene"] je bila eden od "n - primerov", kako ljudje ravnajo ob "katastrofah".

So lahko "zli", "manj zli", solidarni, ...

Bilo nekaj samoorganizacije bolj zavestnih & zmožnih v mejah takratnih možnosti.

Tudi "divjaško & plenilsko" kot v Mad Maxu - 1. del [brezvladje, vladavina tolp, ...].

Do prihoda vojske [potem še ulični boji vojske s tolpami, oboroženimi kriminalci - plenilci].

Ja dobr, sam to je blo organizirana pomoč z strani organiziranih držav.Sam predstavlej si kaj bi bilo, če bi ble vse države v razsulu,v primeru jedrskega napada.Mad max bi se zgodil ja.Lokalni mogotci bi vladali po načelu močnejši zmaga xrolleyesx .Človeška narava bi se pokazala zopet v njeni prvotni divji obliki :xx!:

Zeitgeist 2. je odzunej :8):

Kr pogledat.Spet en kup zanimivosti x;)x http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912

Zeitgeist 2 je tipična NWO propaganda. Problem je v tem, da ljudje ne poznajo satanistične/okulnte simbolike. V Addendumu je uporabljen eden okultni simbol, in sicer sonce v trikotniku(Jay-Z recimo uporablja oko v trikotniku). To simbolizira Horusovo oz. Luciferjevo vsevidno oko. Ta očesa lahko vidite na mnogih kapelicah po sloveniji in avstriji, ker ljudje mislijo, da je to božje oko. V resnici je plagiat, je satanistični simbol. Na račun prvega dela Zeitgeista sem videl že veliko kritik, predvsem okoli Jezusa(poglejte si film They are misleading you na youtube-u), za drugega pa sem takoj posumil, da nekaj ni vredu, takoj, ko sem videl simbol in ko ona dva(sta zakonski par x:Dx ) nakladata o "resource based economy" in ko govorijo o tej "čudoviti povezanosti".

http://www.youtube.com/watch?v=Cog_tgBFFXs

Oglejte si še drugi del.

klasičen primer racionalizma vs. dogmatizmu :vragec:

beda, beda, beda...

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Zeitgeist 2 je tipična NWO propaganda. Problem je v tem, da ljudje ne poznajo satanistične/okulnte simbolike. V Addendumu je uporabljen eden okultni simbol, in sicer sonce v trikotniku(Jay-Z recimo uporablja oko v trikotniku). To simbolizira Horusovo oz. Luciferjevo vsevidno oko. Ta očesa lahko vidite na mnogih kapelicah po sloveniji in avstriji, ker ljudje mislijo, da je to božje oko. V resnici je plagiat, je satanistični simbol. Na račun prvega dela Zeitgeista sem videl že veliko kritik, predvsem okoli Jezusa(poglejte si film They are misleading you na youtube-u), za drugega pa sem takoj posumil, da nekaj ni vredu, takoj, ko sem videl simbol in ko ona dva(sta zakonski par x:Dx ) nakladata o "resource based economy" in ko govorijo o tej "čudoviti povezanosti".

Oglejte si še drugi del.

Jes ofkors x:o)x Drugič raj zadevo mal preštudirej, preden se odločiš pisat take bedarije xg:Dx x:Xx

Tle si raj poglej da je Zeitgeist skupek mnogih dokumentarcev in del...po domače povedano iz zelo obširnega gradiva mnogih avtorjev iz različnih obdobij, ki bi trajal ure in ure je zbit v pičli dve uri x;)x

Tle maš vire z teh dokumentarcev,knjižnih del, itd

http://www.zeitgeistmovie.com/sources.htm

In ponekod maš tut te dokumentarce posamezno, tako da resnično lahko dobiš

"Zeitgeist" v več urnem trajanju in tudi napr. Jezusovo življenje je prikazano bolj podrobno za razliko od tukaj, kjer je res mal prehitro vse zbito skupaj za nas, ki poznamo zgodovino malo bolje :).Kar se simbolike tiče ti nam bluzil, ker je ne poznam tolk dobro...seveda maš pa mogoče prav glede tega, kaj pomeni in od kje izvira x;)x .Si mogoče pomislil, da je simbol satana nalašč kot metafora njegovega zavajanja javnosti o kateri govori dokumentarec :) .

Če sam za primer dam kaj vse je v prvem poglavju prvega dela blo uporabljeno in od koga:

ZEITGEIST, THE MOVIE

- Credits-

Overture:

Audio from “LA Lecture 1983”

by Chögyam Trungpa Rinpoche

Audio from “Inner World of the Occult”

Courtesy of Jordan Maxwell | All Rights Reserved

Audio from “You Are All Diseased”

by George Carlin | All Rights Reserved

Part 1:

Footage from “The Naked Truth”

IRES | All Rights Reserved

Audio from “Revelations”

by Bill Hicks | All Rights Reserved

Audio from “The Light of the World”

Information Sources

Massey, Gerald

“The Historical Jesus and the Mythical Christ”

Book Tree Publishing

Massey, Gerald

“Ancient Egypt, Light of the World”

Kessinger Publishing

Massey, Gerald

“Egyptian Book of the Dead and the Mysteries of Amenta”

Kessinger Publishing

Acharya S

“The Christ Conspiracy”

Adventures Unlimited Press

Acharya S

“Suns of God”

Adventures Unlimited Press

Churchward, Albert

“The Origin and Evolution of Religion”

Book Tree Publishing

Murdock, D.M

“Who was Jesus?”

Steller House Publishing

Allegro, John

“The Dead Sea Scrolls and the Christian Myth”

Book Tree Publishing

Maxwell, Tice & Snow

“That Old Time Religion”

Book Tree Publishing

King James Version

“The Holy Bible”

Leedom, Tim C.

“The Book Your Church Doesn’t Want You To Read”

TS Books Publishing

Remsburg, John F.

“The Christ: A Critical Review and Analysis of the Evidence of His Existence”

Prometheus Books Publishing

Irvin & Rutajit

“Astrotheology and Shamanism”

Book Tree Publishing

Doherty, Earl

“The Jesus Puzzle: Did Christianity Begin With A Mythical Christ?”

Age of Reason Publishing

Campbell, Joseph

“Creative Mythology: The Masks of God”

Penguin Publishing

Doane, T.W.

“Bible Myths And Their Parallels In Other Religions”

Health Research Publishing

Carpenter, Edward

“Pagan and Christian Creeds: Their Origin and Meaning”

The Book Tree Publishing

Rolleston, Frances

“Mazzaroth”

Rivingtons, Waterloo Place Publishing

Cumont, Franz

“Astrology and Religion Among the Greeks and Romans”

Cosimo Classics Publishing

Fideler, David

“Jesus Christ, Sun of God”

Quest Books Publishing

Berry, Gerald

“Religions Of The World”

Barnes & Noble Publishing

Frazer, Sir James

“The Golden Bough”

Touchstone Publishing

Wheless, Joseph

“Forgery in Christianity”

Cosimo Classics Publishing

Singh, Madanjeet

“The Sun- Symbol of Power and Life”

UNESCO Publishing

Jackson, John G.

“Christianity Before Christ”

American Atheist Press Publishing

x;)x

Všeč mi je misel Saša Hribarja, da loči ljudi (v politiki?) predvsem na "playerje" in "beliverje". Vsesplošna poplava beliverjev, ki častijo filme, kot so Zeitgeist in "kreditibilne" avtorje, kot so Jordan Maxwell, Acharya S in Gerald Masey, pa tudi ni nič novega. Avtor Zeitgeista se je vsaj toliko potrudil, da ni vključil del Alberta Pike-a, Aliesterja Crowley-a, Helene Petrovne Blavatsky in Alice Ann Bailey, če naštejem nekaj najvidnejših okultističnih piscev, ki se jih ta trenutek spomnim. In vsi ti veselo pridigajo o tem, da je Lucifer bog. Če bi si pogledal filma, ki sem ga linkal(drugi del boš že sam poiskal), bi ti bilo marsikaj jasno, še vedno pa se boš moral poglobiti za kakšnih 50-100 ur v vsemogoče filme na youtubu in googlevideu, pa še malce prečitati kaj tematike na to temo, tako, kot sem jo jaz. In če bi to storil, bi vedel, kdo in kaj so okultisti vseh vrst(teozofi, prostozidarji, satanisti, črni magi, rozenkrojcerji, malteški vitezi, skull&bones mani(Bushija, Kerry, ...), newageovci, kabalisti) so, koga častijo, v kaj verjamejo, kakšna je njihova agenda in kako neprestano zavajajo z lažjo.

Če pa verjameš prostozidarjem 33e stopnje (Masey, pa še nekateri drugi, ne spomnim se imena dokumentarca), pa kar veslo verjami njihovim lažem in si domišljaj, da si razgledan. Resnica navsezadnje ni vedno prijetna. Odpreti www.zeitgeistmovie.com, klikniti na sources in copy/paste-at pa tudi zna vsak.

Indy ti je odgovoril na tvojo trditev [beri svoj citat spodaj] z navedbo, da je Zeitgeist skupek mnogih dokumentarcev in del...

iz obširnega gradiva mnogih avtorjev iz različnih obdobij. Ko si ti tule izjavil, da gre za nakladanje zakonskega para. Indy ti je nato "coppy pastal" vire. In potrdil, da nimaš prav. -)

... takoj, ko sem videl simbol in ko ona dva(sta zakonski par x:Dx ) nakladata o "resource based economy" in ko govorijo o tej "čudoviti povezanosti".

Oglejte si še drugi del.

... Avtor Zeitgeista se je vsaj toliko potrudil, da ni vključil del Alberta Pike-a, Aliesterja Crowley-a, Helene Petrovne Blavatsky in Alice Ann Bailey, če naštejem nekaj najvidnejših okultističnih piscev, ki se jih ta trenutek spomnim. In vsi ti veselo pridigajo o tem, da je Lucifer bog.

Si strokovnjak za satana. Avatar ti je tud satansko naraščajniški. -)

Mimogrede, besedo lucifer pišeš z veliko, besedo Bog pa z malo zgoraj v svojem tekstu.

Avtor Zeitgeista se je vsaj toliko potrudil, da ni vključil del Alberta Pike-a, Aliesterja Crowley-a, Helene Petrovne Blavatsky in Alice Ann Bailey, če naštejem nekaj najvidnejših okultističnih piscev, ki se jih ta trenutek spomnim. In vsi ti veselo pridigajo o tem, da je Lucifer bog.

Zanimivo... bi bil pripravljen tole tvojo izjavo tudi podpreti s kakšnimi citati navedenih avtorjev ?

V nasprotnem primeru te nikakor ni mogoče jemati resno... sicer pa tega verjetno niti nisi pričakoval.

In če bi to storil, bi vedel, kdo in kaj so okultisti vseh vrst(teozofi, prostozidarji, satanisti, črni magi, rozenkrojcerji, malteški vitezi, skull&bones mani(Bushija, Kerry, ...), newageovci, kabalisti) so, koga častijo, v kaj verjamejo, kakšna je njihova agenda in kako neprestano zavajajo z lažjo.

In kaj ta laž je ? Dragi moj, takole metati ne samo ljudi, temveč celotne sisteme, v isti koš, je res naivna poteza, katera priča o tvoji ignoranci. x;)x

Količina denarja, dobrin razpoložljiva je omejena.

Manjši % populacije razpolaga z večino razpoložljivih sredstev, dobrin.

Velka večina nima praktično nič.

Od posameznika zavisi, koliko si bo izplenil [tudi njegovega porekla, ...].

Tako to ti je. -)

Politične, religiozne, kapitalske elite si izplenijo večino resursov. Za manj prodorne/zmožne/ambiciozne/prilivigerane ostane bolj malo.

Tako je bilo in bo še kar nekaj časa.

Posameznik si lahko ustvari srečo sam. Nobena država, noben politični sistem, nobena religija mu jo ne more

sama po sebi.

!%!&/&/"R# :o|o: /(Q&$/( :vragec: %"/"! :xx!:

iskanje te jebene RESNICE te prej zmede kot osvobodi. Sam sem si prebral ogromno knjig, člankov, pregledal ogromno dokumentarcev in na koncu ostal zmeden in še z večimi vprašanji kot prej... xrolleyesx do določenih zaključkov pa sem prišel sam in sicer:

- denarni sistem nikakor ni fer zadeva in nekaj kar bi lahko še dolgo v prihodnost fural... preprosto ne gre, da 1% ljudi na svetu ustvari 40% premoženja, medtem ko več kot 50% ljudi zasluži manj kot dva dolarja na dan! tuki se mora neki korenito spremenit, al pa izjemno počit (v smislu vojn, uporov...)

- spremenit se bo moral naš odnos do okolja, preden zaserjemo do konca... neki časa nas narava že tepe, kar vidmo v poplavah, sušah, orkanih, širjenju puščav, neviht, vendar odločilnega udarca še nismo prijeli... konkretno v filmu zeitgeist je lepo prikazano, da imamo tehnologijo in kapacitete za proizvajanje veliko več energije kot jo potrebujemo... vendar je tu ovira; monopol proizvajalcev elektrike.

- ekonomija v svoji izvirni obliki je zelo vredu zadeva, če se ob tem upošteva etika; tako do ljudi kot okolja. če bi vsak skušal prispevat neko dodano vrednost družbi (ob upoštevanju etike) in bil za to primerno nagrajen, bi bilo vse vredu... sedaj pa, ko vlada samo pohlep, grebatorstvo, korupcija, nemoralna konkurenca na račun okolja in revnih ljudi, sistem počasi propada...

evo, tolk z moje strani

x:)x

Eeee, a niso že bratje Marx nekej pisal o tem.

Čak, kter je že bil to. A je bil Harpo al Groucho, Chico, Gummo, Zeppo mrbit? Ne? Mal pomagej.

:8):

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

"Marx je znova v modi

Prodaja Kapitala, najbolj znanega dela Karla Marxa, je v vidnem porastu, pravi Jörn Schütrumpf iz berlinske založniške hiše Karl-Dietz-Verlag. Med bralci prevladuje predvsem mlajša izobražena generacija.

Doslej so v letošnjem letu prodali 1500 izvodov prvega zvezka (od skupno treh), v prejšnjih letih pa po 500 izvodov letno. Pričakujejo, da se bo prodaja do konca leta še povečala, poroča business.hr

Med bralci so predvsem predstavniki mlajše izobražene generacije, ki je morala priznati, da se neoliberalne obljube niso uresničile, pravijo v omenjeni založniški hiši. Morda pa je k večjemu povpraševanju prispeval tudi nemški finančni minister Peer Steinbrück, ki je v intervjuju za Spiegel pred kratkim dejal, da "nekateri deli Marxovih teorij le niso tako napačni".

http://www.finance.si/226887/Marx_je_znova_v_modi

Friedrich Engels: Marxov Kapital [napisano 1868]

http://www.marxists.org/slovenian/marx-engels/1868/03/28.htm

PDF Archive of Marx and Engels

http://www.marxists.org/archive/marx/works/download/pdf.htm

Všeč mi je misel Saša Hribarja, da loči ljudi (v politiki?) predvsem na "playerje" in "beliverje". Vsesplošna poplava beliverjev, ki častijo filme, kot so Zeitgeist in "kreditibilne" avtorje, kot so Jordan Maxwell, Acharya S in Gerald Masey, pa tudi ni nič novega. Avtor Zeitgeista se je vsaj toliko potrudil, da ni vključil del Alberta Pike-a, Aliesterja Crowley-a, Helene Petrovne Blavatsky in Alice Ann Bailey, če naštejem nekaj najvidnejših okultističnih piscev, ki se jih ta trenutek spomnim. In vsi ti veselo pridigajo o tem, da je Lucifer bog. Če bi si pogledal filma, ki sem ga linkal(drugi del boš že sam poiskal), bi ti bilo marsikaj jasno, še vedno pa se boš moral poglobiti za kakšnih 50-100 ur v vsemogoče filme na youtubu in googlevideu, pa še malce prečitati kaj tematike na to temo, tako, kot sem jo jaz. In če bi to storil, bi vedel, kdo in kaj so okultisti vseh vrst(teozofi, prostozidarji, satanisti, črni magi, rozenkrojcerji, malteški vitezi, skull&bones mani(Bushija, Kerry, ...), newageovci, kabalisti) so, koga častijo, v kaj verjamejo, kakšna je njihova agenda in kako neprestano zavajajo z lažjo.

Če pa verjameš prostozidarjem 33e stopnje (Masey, pa še nekateri drugi, ne spomnim se imena dokumentarca), pa kar veslo verjami njihovim lažem in si domišljaj, da si razgledan. Resnica navsezadnje ni vedno prijetna. Odpreti www.zeitgeistmovie.com, klikniti na sources in copy/paste-at pa tudi zna vsak.

Sej brez veze, ker je itak vsaka debata z tabo vsmerjena v ofenzivo.Torej po domače povedano brez kurca x;)x , pa tut ne da semi :8): zato nč nam komentirov x:Xx .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zeitgeist vsekakor ni resnica v katero bi moral zej slepo verovati je pa zato odlična podlaga za razmišljanja o tematiki o kateri govori, ter pot do avtorjev, ki so njegovi tvorci.Tut zato sem dal tisto *Resnico* v uvodu teme pod zvezdice oziroma mišljeno je bilo pod narekovaje.

En del sm pa copy pastov samo zato, da ljudje dobijo občutek, kaj vse je not in od koga, ker večina še zej misli, da je odzadej samo en avtor.....al misliš dam na roke pisov x:o)x xg:Dx .

Tukej sta še drugi in tretji part, vse iz prvega dela Zeitgaist in avtorji iz vseh vetrov ;) :

Part 2:

Footage from “911, The Myth and The Reality”

Courtesy of Ken Becker | All Rights Reserved

Footage from “The Truth and Lies of 9-11”

by Michael Ruppert | All Rights Reserved

Footage from “Loose Change, 2nd Edition”

by Dylan Avery | All Rights Reserved

Footage from “Improbable Collapse”

by Michael Berger| All Rights Reserved

Footage from “911 Mysteries”

Courtesy of Sofia | All Rights Reserved

Footage from “September 11th Revisited”

by Dustin Mugford | All Rights Reserved

Footage from “Painful Deceptions”

byEric Hufschmid| All Rights Reserved

Footage from “What Really Happened on 9/11?”

by William Rodriguez | All Rights Reserved

Footage from “911 The Great Conspiracy”

by Barrie Zwicker| All Rights Reserved

Footage from “911: Press For Truth”

Courtesy of Ray Nowosielski | All Rights Reserved

Footage from “TerrorStorm” / “Martial Law 9/11:

Rise of the Police State” / "The Road To Tyranny”

Courtesy of Alex Jones | All Rights Reserved

Footage from “The Greatest Lie Ever Sold”

Courtesy of Anthony J. Hilder & Jordan Maxwell | All Rights Reserved

Footage from “Confronting the Evidence”

by Jimmy Walter | All Rights Reserved

Information Sources

Ruppert, Michael

"Crossing the Rubicon"

New Society Publishing

Griffin, David Ray

"The New Pearl Harbor"

Interlink Publishing

Griffin, David Ray

"Debunking 9/11 Debunking"

Olive Branch Press Publishing

Tarpley, Webster

"9/11 Synthetic Terror: Made in USA"

Progressive Press Publishing

Griffin, David Ray

"The 9/11 Commission Report- Omissions And Distortions"

Olive Branch Press Publishing

Marrs, Jim

"The Terror Conspiracy: Deception, 9/11 and the Loss of Liberty"

Disinformation Company Publishing

Part 3:

Footage from “America: Freedom To Fascism”

by Aaron Russo All Rights Reserved

Audio from “Interview with Aaron Russo, 2007”

Alex Jones Radio Show, GCN | All Rights Reserved

Footage from “Matrix of Power”

Audio from “Lyndon Larouche Webcast, 2005”

by Lyndon Larouche| All Rights Reserved

Footage from “Frankenstein” (1931)

by James Whale | All the Rights Reserved

Footage from “Network”

MGM | All Rights Reserved

Audio from “Winstar Lecture”

by Tim Galloway | All Rights Reserved

Footage from “Cosmos Series”

by Carl Sagan | All Rights Reserved

Audio from “UK Lecture”

by David Icke | All Rights Reserved

Audio from “Revelations”

by Bill Hicks | All Rights Reserved

Information Sources

Perloff, James

“The Shadows of Power”

Western Islands Publishing

Marrs, Jim

“Rule by Secrecy”

Harper Paperbacks Publishing

Dye, Thomas R.

“The Irony of Democracy”

Wadsworth Publishing

Greider, William

“Secrets of the Temple: How the Federal Reserve Runs the Country”

Simon & Schuster Publishing

Roosevelt, Franklin D.

“F.D.R.: His Personal Letters”

Duell/Sloan/Pearce Publishing

Allen, Frederick Lewis

“Morgan The Great" Article

Life Magazine - 4/25/1949

Simpson, Colin

“The Lusitania”

Little Brown Publishing

Pool, James

“Who Financed Hitler”

Pocket Books Publishing

Epperson, Ralph A.

“The Unseen Hand”

Publius Press Publishing

Sutton, Anthony C.

“Wall Street and the Rise of Hitler”

G S G & Associates Publishing

Sutton, Anthony C.

“The Federal Reserve Conspiracy”

G S G & Associates Publishing

Allen, Gary

“The Rockefeller File”

'76 Press Publishing

Lundberg, Ferdinand

“America's Sixty Families”

Citidell Press Publishing

Mcfadden, Louis

“On the Federal Reserve”

Congressional Record 1934

Allen, Gary

“The Bankers, Conspiratorial Origins of the Federal Reserve”

American Opinion Publishing

Larson, Martin

”The Federal Reserve”

Devin-Adair Publishing

House, Edward Mandell

“The Intimate Papers Of Colonel House”

Kessinger Publishing

Sutton, Anthony C.

“Wall Street and FDR”

Arlington House Publishing

Wilson, Woodrow

“The New Freedom”

R. A. Sites Books Publishing

Iserbyt, Charlotte Thompson

”The Deliberate Dumbing Down of America”

3d Research Co. Publishing

Stinnett, Robert

“Day Of Deceit”

Free Press Publishing

“Security and Prosperity Partnership Of North America”

spp.gov

“Grace Commission Report”

Reagan Administration, 1984

Jaikaran, Jacques S.

“Debt Virus”

Glenbridge Publishing

Benson, Bill

”The Law That Never Was”

Constitutional Research Assoc. Publishing

Griffin, G. Edward

“The Creature from Jekyll Island”

American Media Publishing

Writing, Editing, Music & Pre/Post Production

by Peter Joseph

G.M.P. LLC / New York City 2008

Animations & Illustrations by

Eric Clinton

Special thanks goes to the inspirational work of Jordan Maxwell,

whose journey in the pursuit of truth is honorary

Special thanks to Acharya S for her consultation for Part 1

www.truthbeknown.com

*Special thanks to the 9/11 Truth Movement Film Makers

for their generosity and exceptional work in

bringing these issues to the public’s attention.

Special thanks to all the volunteers who contributed

their help for translation, subtitles and technical support:

HeReTiC, sector - Yuda Benmoha - Waldir Pimenta

Rui Sampaio - Filipe Oliveira - JNT - Ivan Petrovic

Mirjana Cvijanovic - Pavle Latinovic - Stojan Vuksanovic

Erik Johansson - Patrik Persson - Georgi G. - Neo P.

Vladimir Agajanov - Tim Winc. - Spase N.

Jacek, tumetuestumefaisdubien - TrickyRE - Ejedan

Tarek T.A - Johannes S.

We apologize to anyone we have forgotten to include above.

Some footage in this educational film is unauthorized

and has been respectfully borrowed in accordance with the

Fair Use Doctrine of U.S. Copyright Code Section 107

Duplication of this education film is granted and encouraged

for non-resale / educational purposes only. Not-For-Profit Public Screenings are also encouraged and require no permission from us.

2008 G.M.P. LLC

Indy ti je odgovoril na tvojo trditev [beri svoj citat spodaj] z navedbo, da je Zeitgeist skupek mnogih dokumentarcev in del...

iz obširnega gradiva mnogih avtorjev iz različnih obdobij. Ko si ti tule izjavil, da gre za nakladanje zakonskega para. Indy ti je nato "coppy pastal" vire. In potrdil, da nimaš prav. -)

To, kar si napisala, je približno "polovičarsko" mešanje dreka(kar je še vedno bolje od "popolnega" mešanja dreka). Zakonski par((verjetno?) šefa Venus projecta, Venus je latinsko ime za Venero in drugo ime za Venero je "Lucifer, the dawn of the morning") govori izključno samo v drugem delu, Indy pa je copy/paste-al vire, ki govorijo o prvem delu prvega Zeitgeista. On je copy/paste-al vire, ki govorijo o tem, da Jezusa nikoli ni bilo(za katere jaz še vedno trdim, da so okultistični) in nima nobene zveze z drugim delom. Si sploh pogledala katerega izmed obeh filmov?

Si strokovnjak za satana. Avatar ti je tud satansko naraščajniški. -)

Mimogrede, besedo lucifer pišeš z veliko, besedo Bog pa z malo zgoraj v svojem tekstu.

Ne nisem strokovnjak za satana, samo preučujem okultizem in njegovo simboliko. Lucifer je navsezadnje ime, bog pa je pridevnik, razen, če z njo ne nazivaš točno določene osebe ali bitja.

Satan kot "mitološko, ... bitje" je religiozni nateg "človeka po človeku". Orodje manipulacije. -)

Imamo pa ljudje v sebi "satanske" lastnosti. Dokler jih ne prepoznamo & preobrazimo [proces].

Eksorcist mariborske škofije o izganjanju hudiča

http://216.239.59.104/search?q=cache:XzlnB...lient=firefox-a

Demonska obsedenost

http://www.mladina.si/tednik/200051/clanek/exorcis-main/

Praznoverje ali realnost? Mnenje svoje ustvari si naj vsak sam. -)

Tudi Međugorje je hudičevo delo

http://www.dnevnik.si/novice/neverjetno/324380

... Romarjev to ne odvrne in kraj množično obiskujejo...

Ampak res, "eni hudiča smrdljivega in njegovo partijo" gledajo včasih tudi v živo:

"... Hudič kot odpadli angel uporablja svojo moč, ki jo je imel od začetka - Lucifer, in zapeljuje človeka v mislih, da se upre Bogu in njegovim zapovedim, zaslepljuje srca ljudi tako dolgo, da mu potem služijo iz navade. Hudobni duhovi so demoni ( v človeški obliki; Neron, Hitler, itd.) so nevarni kadar se nas polotijo, so pa še padli angeli-hudobci, ki so eterične strukture in se lepijo na človeka in stvari. Ti niso nevarni, delajo pa veliko zgage.

Proti satanu in luciferju se lahko borimo z močjo vere v Boga, z lučjo Kristusove Svetlobe. Kajti demon pravi:" Vrnil se bom v svojo hišo, iz katere sem odšel. Ko pride jo najde prazno. Tedaj gre in si privzame sedem drugih duhov, hujših od sebe, in vstopijo ter v njej prebivajo. Končno bo s takim huje, kot je bilo prej:" ( Mt 12, 44-45 )

Sam imam s tem zlom lastne izkušnje. Nekoč mi je prišel v sobo demon jezen, ker sem molil in mi ves besen govoril naj takoj preneham z molitvijo na Kristusa, bil je temen poraščen z dolgimi dlakami po golem telesu. Nekaj časa je uporabljal grožnje, da me bo uničil, če takoj ne neham moliti. Ko pa sem mu ukazal:" V imenu Jezusa ti zapovedujem, da odideš v ogenj in ti prepovedujem tudi vrnitev", je v trenutku izginil..."

http://www.pozitivke.net/article.php?story...506664#comments

Ali hudi duh res obstaja?

http://duhovno.rkc.si/?id=113&mod=1132

kar se marxa tiče, je to ime eno izmed najbolj zlorabljenih imen ever. na financah grem stavit, da noben kapitala ni prebral in da povečini nimajo pojma kaj in kdo je marx. prvo kot prvo, če hočeš razumer marxa moraš obvezno razumet hegla. če hočeš razumet hegla moraš stuhtat schellinga. schelling ti ni jasen brez fichteja. ta je totalna tema brez kanta. ma dragi moji, ne bi blo kanta, da ni spinoze. x:Dx

vse kar znajo oni financarji je samo golo nabijanje brez vsebine. nočem biti žaljiv, ampak bobu moramo reči bob. krivuljo povpraševanja in ponudbe pozna že vsaka starka. fjartik. x;)x

a veš kdo je pa res kapital prebiral x?x zato ker ga je verjetno moral. bavčar. x:Dx tp je živi dokaz, da človek enostavno ne more iz svoje kože. takšni, kot se rodimo, povečini tudi umremo. x:o)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

kar se marxa tiče, je to ime eno izmed najbolj zlorabljenih imen ever. na financah grem stavit, da noben kapitala ni prebral in da povečini nimajo pojma kaj in kdo je marx. prvo kot prvo, če hočeš razumer marxa moraš obvezno razumet hegla. če hočeš razumet hegla moraš stuhtat schellinga. schelling ti ni jasen brez fichteja. ta je totalna tema brez kanta. ma dragi moji, ne bi blo kanta, da ni spinoze. x:Dx

vse kar znajo oni financarji je samo golo nabijanje brez vsebine. nočem biti žaljiv, ampak bobu moramo reči bob. krivuljo povpraševanja in ponudbe pozna že vsaka starka. fjartik. x;)x

a veš kdo je pa res kapital prebiral x?x zato ker ga je verjetno moral. bavčar. x:Dx tp je živi dokaz, da človek enostavno ne more iz svoje kože. takšni, kot se rodimo, povečini tudi umremo. x:o)x

xrainbowx

Finance so zgolj poročale, da se Marx v Nemčiji prodaja. Da prodaja narašča in kdo ga kupuje večinoma.

Nihče na Financah pa ne trdi, da ga je prebral. Marx - ov Kapital je trgovska roba, katera se pač prodaja še danes.

Od kod ti to, da je Bavčar Kapital naštudiral?

Kolikor vem, je po izobrazbi maturant ex policijske srednje kadetske šole v Tacnu.

enkrat je biu kot večerni gost al pa kaj podobnega in ga je novinar vprašu. ja, pol je pa še kej faksa naredu po mojem. in tam so jih indoktriniral. to še v jugi. x;)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

Z osnovnimi pojmi, teorijam Marx - ovimi, Engelsovimi, ... so "staro gardo" indoktriniral skozi srednješolsko izobraževanje.

In naprej [generično bistvo človeka, alienacije, produkcija & produkcijske sile, presežna vrednost, dialektika, dialektični materializem,

politična ekonomija/osnove, lastnina, družbena reprodukcija, duhovna nadstavba, revolucija; prevzem lastnine nad ...].

Same "hudičeve" teorije, katere posegajo v lastninske odnose nad ... V delitev ustvarjene presežne vrednosti [o profitu kot

kapitalistični kategoriji ni bilo željeno govoriti] ... -)

Poznan je policist [nekdanja srednja kadetska šola], katerega je V. Rus nekoč pohvalil kot načitanega,

kar se nekaterih filozofov tiče. Model drugač bolj "doma" v borilnih veščinah. -)

"Se bomo prebudili" [slo podnapisi] se sprašuje Marcelom Messing. Nizozemski antropolog, filozof, poznavalec religij.

http://video.google.com/videosearch?q=se+b...mp;sitesearch=#

[sile v ozadju svetovnega dogajanja/dogajanj, ...]

"Marx je znova v modi

Prodaja Kapitala, najbolj znanega dela Karla Marxa, je v vidnem porastu, pravi Jörn Schütrumpf iz berlinske založniške hiše Karl-Dietz-Verlag. Med bralci prevladuje predvsem mlajša izobražena generacija.

Doslej so v letošnjem letu prodali 1500 izvodov prvega zvezka (od skupno treh), v prejšnjih letih pa po 500 izvodov letno. Pričakujejo, da se bo prodaja do konca leta še povečala, poroča business.hr

Med bralci so predvsem predstavniki mlajše izobražene generacije, ki je morala priznati, da se neoliberalne obljube niso uresničile, pravijo v omenjeni založniški hiši. Morda pa je k večjemu povpraševanju prispeval tudi nemški finančni minister Peer Steinbrück, ki je v intervjuju za Spiegel pred kratkim dejal, da "nekateri deli Marxovih teorij le niso tako napačni".

http://www.finance.si/226887/Marx_je_znova_v_modi

Friedrich Engels: Marxov Kapital [napisano 1868]

http://www.marxists.org/slovenian/marx-engels/1868/03/28.htm

PDF Archive of Marx and Engels

http://www.marxists.org/archive/marx/works/download/pdf.htm

Seveda Marx ni napačen. To, da je pure evil je propaganda današnje oblasti. Marxa se ne bere zaradi komunizma, ampak da razumemo kapitalizem.

človek enostavno ne more iz svoje kože. takšni, kot se rodimo, povečini tudi umremo. x:o)x

xrainbowx

In ti kao ne poznaš psihoanalize in antropologije. Pa zadel si v nulo. (samo to od rojstva spremeni do prvih pet let) xDDx

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...