Skoči na vsebino

Zeitgeist

Indy

Recommended Posts

Zeitgeist Addendum [2008]

[Zeitgeist 2: Addendum - drugi del dokumentarca iz leta 2007: Zeitgeist]

Film predstavi monetarni sistem, posledice le - tega, ... :

http://www.izklop.com/?url=links/start&amp...en&id=45768

[kratek opis & komentarji uporabnikov na izklop.com]

Direkt link na domačo stran

http://www.zeitgeistmovie.com/

google video direkt link

http://video.google.com/videoplay?docid=7065205277695921912

Venus Project, ki je omenjen

http://www.thevenusproject.com/intro_main/whatis_tvp.htm

_________

Zeitgeist 2007 [prvi del filma, ki ima drugače tri dele ...] - njegov ključni del;

"Ključ celega filma je na koncu, zadnjih 5 minut; Zeitgeist 2007 - ključni del":

http://www.youtube.com/watch?v=nSLGcV0KbiU

Source [+ blogerjev pogled, + komentarji bralcev bloga]:

http://www.zbudise.net/blog/2007/12/zeitgeist-duh-casa/

"Zeitgeist [2007], v določenih pogledih koristen. Zeitgeist [Duh Časa] je povzetek dogajanja v svetu & kaj stoji za dogajanjem/dogajanji.

Ker je dolg le 116 minut pomeni, da je tudi zelo zelo strnjen, zatorej naj služi kot odskočna deska, ! ne kot dogma.

Dober, da so taki filmi zunaj, da imajo tako veliko gledanost

[je med bolj gledanimi videi na googlu], kar dokazuje, da se ljudje prebujajo/prebujamo."

Zeitgeist [3] - O vojni [slovenski podnapisi, prlekija-on.net], 14.25 minutes [Zeitgeist 3]

http://www.prlekija-on.net/component/optio...ectlink/id,880/

["short version", slo podnapisi]

Zeitgeist.Remastered.Edition.2007.DVDRip.XviD.SloSUB

http://thepiratebay.org/torrent/3970721/Ze...Rip.XviD.SloSUB

Uradna verzija Zeitgeist.Remastered.Edition.2007.DVDRip.XviD.avi z vdelanimi slovenskimi podnapisi.

Zeitgeist 2007 [slo podnapisi];

Slovenski podnapisi so na voljo

http://www.podnapisi.net/index.php/ppodnap...=I%C5%A1%C4%8Di

Pogledi/komentarji bralcev na blogu "skrivnosti-sveta.com":

http://www.skrivnosti-sveta.com/zeitgeist-zamolcana-resnica/

"Upanje je, da ljudje ne bodo vzeli filma za resnico,

ampak bodo raje vsak zase resnico poiskali. Resnica ni povedana, resnica je uresničena."

Avtorji Zeitgeista

Podnapisi za: Zeitgeist: Addendum 2008 [nadaljevalni del od Zeitgeist 2007]

Slovenskih podnapisov zaenkrat še ni. Na razpolago so srbski, hrvaški:

Zeitgeist: Addendum 2008 [podnapisi srbski (Serbian Subtitles)]

http://www.opensubtitles.org/en/search/imd...blanguageid-scc

Zeitgeist: Addendum 2008 [podnapisi hrvaški (Croatian Subtitles)]

http://www.opensubtitles.org/en/search/imd...blanguageid-hrv

Source: http://www.opensubtitles.org/en/search

Film/video Zeitgeist: Addendum, 2008 [DVD Rip], torrent link [with info, ...]:

Zeitgeist.Addendum.DVDRip.XviD [size: 701 MiB (735049104 Bytes)]

http://thepiratebay.org/torrent/4439229/cf...11f75128d3602e2

[seeders: 1390, Leechers: 232, Comments: 89: October, 26th, 2008 at 1:36 pm]

Zeitgeist.Addendum.DVDRip.XviD [torrent] - direkt torrent download link:

http://torrents.thepiratebay.org/4439229/Z...229.TPB.torrent

Deli na socialnih omrežjih

• 1 month later...

mislim, da je tale tema primerna temu. tale doku je mogoče že postan tule. gre se pa za monetarno ekonomijo. nekje sem že nekoč pisal o zgodovini denarja, pa o zlatarjih in kako smo priši iz zlatega standarda po drugi sv. vojni do denarja brez kritja nekje v začetku sedemdesetih let. je pa zelo nazorno prikazano. mislem, da tako nazorno še makroekonomski učbeniki niso napisan... to pa zato, ker njihov cilj ni pokazati na absurdnost, temveč biti sistemski. iz tisoč evrov, ki jih ima poslovna banka deponiranih pri centralni banki kot likvidno varstvo, je pri zakonsko predpisani 10 procentni (tj. 1 proti devet) obvezni rezervi mogoče ustvariti 100 tisoč evrov denarnega agregata, če je v verigi 90 poslovnih bank oz. transakcij. x:px in potem pridete s sključenim hrbtom in izbuljenimi očmi k avtohendlerju in ga polni hrepenenja vprašate: A DATE NA LIIIIIIZIIIIIING. x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Ja res dober dokumentarc. Vso religijo je obrazložil z zvezdami (horoskopom). HI HI HI Največja zarota, ki jo sem videl, ko sem gledal ta dokumentarc, je bila ta, da so se avtorji dokumentarca zarotili proti zdravi pameti.

Po ogledu tega dokumentarca sem začel verjeti v teorijo zarote proti zdravi pameti. HI HI HI

Ja res dober dokumentarc. Vso religijo je obrazložil z zvezdami (horoskopom). HI HI HI Največja zarota, ki jo sem videl, ko sem gledal ta dokumentarc, je bila ta, da so se avtorji dokumentarca zarotili proti zdravi pameti.

Po ogledu tega dokumentarca sem začel verjeti v teorijo zarote proti zdravi pameti. HI HI HI

pa to sploh ni paradoks. john nash, oni tip iz onega filma "the beautiful mind", je razvil matematični model, ki se kliče "the game theory". na kratko... ko vsak posameznik maksimira svojo lastno/osebno korist, je skupna totalna korist v p*zdi. x;)x torej, tisto kar je za tebe zdrava pamet, je mogoče malo manj za naju oba skupaj in popolnoma največja absolutna bedarija z vidika človeštva kot takega. vuala x:px

lite felge pa blont babnce...

to je zdrava pamet vaškega korenjaka.

le kaj je to z vidika neskončnega univerzuma. x:Dx

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Živjo Nimbus, veš da nad tabo človek ne more obupati, me preveč spominjaš na grške dialektike, ki tudi niso kar tako a ne pozabi da!

Četudi ima lahko več mislecev različne poglede o isti stvari, to samo dokazuje, da je resnica ena sama, saj so tudi različni pogledi resničnost. Kdor pa zanika resnico, je enak človeku ki trdi da iz nič nastane nekaj.

Umsko delo je za plemenite, fizično delo pa je primerno za sužnje, so rekli antični Grki.

Umsko delo je za plemenite, fizično delo pa je primerno za sužnje, so rekli antični Grki.[/b]

ok, se bom spomnu tega takoj zjutraj, ko primem za lopato. x:Dx

sej bo... x:o)x x;)x

xrainbowx

Fernando Pessoa

Kaj pa odnos s svojo lastno zdravo pametjo, si to kaj preverjal zadnje čase?

Al so tablete premočne?

Norost je vcasih najvecja modrost…

Kaj pa odnos s svojo lastno zdravo pametjo, si to kaj preverjal zadnje čase?

Al so tablete premočne?

Ja ljudje vi pa ste res živ dokaz naivnosti!!!

Ja kdo je pa rekel, da je zgogba o Jezusu in Mariji magdaleni resnična? Kdor je verjel tej zgodbi mu lahko podarim titulo naivčine prve klase.

Človek se gre satirično zajebancijo katastrofičnih verskih sekt, pa se potem najdejo ljudje, ki še satirično zezancijo vzamejo za resnico. HA HA HA Skrajna naivnost brez primere. A vas ni malo sram? Pa vi ste živ dokaz, kako enostavno je nategovati naivne ljudi in pisati nove pogovore z bogom itd....

Pa lih tebi je postregel z Aristotelovo delitvijo del. x:Dx x:Dx LOL

kakšna nevljudnost a ne. pa dobro vidi, da mam platona za avatar. x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

Ja ljudje vi pa ste res živ dokaz naivnosti!!!

Ja kdo je pa rekel, da je zgogba o Jezusu in Mariji magdaleni resnična? Kdor je verjel tej zgodbi mu lahko podarim titulo naivčine prve klase.

Človek se gre satirično zajebancijo katastrofičnih verskih sekt, pa se potem najdejo ljudje, ki še satirično zezancijo vzamejo za resnico. HA HA HA Skrajna naivnost brez primere. A vas ni malo sram? Pa vi ste živ dokaz, kako enostavno je nategovati naivne ljudi in pisati nove pogovore z bogom itd....

Jebeš zgodbe. Če se nekdo ves cajt dere, zraven pa debilno hihita

dobim občutek, da jemlje kakšne močne tablete. Morda pa niso dovolj močne.... x?x :eek:

Norost je vcasih najvecja modrost…

Kje so se avtorji Zeitgeist fino usekali

Ko sem gledal zgoraj navedeni dokumentarec, me je najbolj pretresla silovitost in rasežnost opisanih zarot. Zarota sama zarota, satan je povsod, hi hi hi.

Pri dokumentarcu me je najbolj motilo to, da so se znanstveni fakti vzeli v tolikšni meri, kot je to avtorjem dokumentarca ugajalo. Kar pa jim znanost oponira pa seveda pometimo pod preperogo. Tako se dokazat svašta. sicer sem dokumentarc pogledal samo 1 pred približno pol leta pa sem že našel nekaj krepkih nesmislov, ki so me pa hitro odvrnili od reprize.

No pa začnimo!

Pa si poglejmo glavno trditev dokumentarca, religija je pravzaprav horoskop. Jezus sploh ni obstajal, ali pa lahko njegovo delovanje obrazložimo z horoskopom...

Pa se vrnimo na sam začetek. Do Mojzesa. Avtorji trdijo, da je Mojzes razbil zlato tele zato, ker je prišlo takrat do spremembe v horoskopu. Obdobje Zlato tele (ozvezdje bika) se je spremenilo in sedaj je prišlo obdobje ovna. hi hi hi Torej bi Izraelci morali uliti zlatega ovna, nakar bi ga morali oboževati. Seveda bi se potem lahko vlačugali in ga na veliko srali z božjim blagoslovom. Hi hi hi. Mojzes pa bi jim podal deset zapovedi kako naj se greši po božji volji. Blazno moralo zagovarjajo avtorji dokumentarca. To pa je samo uvod v kataklizmo zdrave pameti.

Če se že upoštevamo botro znanost in čas trajanja precesije, potem je čas med prerokom Mojzesom in Mesijo krepko prekratek, da bi vanj stlačili celotno precesijsko obdobje ovna. Mojzes naj bi deloval okoli leta 1000 pnš. 2570 let kot pa je približno čas precesijskega gibanja po enem astrološkem znamenju, je pa to zelo težko stlačiti v približno 1000 letno razliko med Mojzesom in Kristusom. Mogoče bote dejali, da so bili izračuni starih ljudstev tako nenatančni, a če pogledamo zgodovinske podatke, s še najbolj nenatančnimi ocenami časa precesije ne dobimo logičnih rezultatov.

Drugi kozel, ki jo avtor strelja je, da so stara ljudstva sploh upoštevala precesijsko gibanje pri izračunu horoskopa. Jaz pa res ne vem kje je avtor dobil podatek, da so npr. stari egipčani, babilonci... v svojem horoskopu upoštevali precesijo? hi hi hi Pa ni enega samega zgodovinskega dokaza, da so stari Kitajci, Indijci upoštevali precesijo za izračun svojih horoskopov. Ja kje pa so dokazi, da so antični astrologi razdelili čas precesije na 12 kosov in vsaka predstavlja eno dobo? Če mi oponirate mi povejte en zapis avtorja pred pojavom renesanse, ki dokazuje, da so to res počeli. Pojav precesije naj bi prvi opazili antični Grki, a vendar se je to zgodilo okoli leta 300 pnš, mnogo prepozno za Mojzesa.

Torej če so že hebrejski astrologi čakali na prihod obdobja rib, potem pa Mesijo novo vreme, sploh še nebi smeli pričakovati v času Heroda Velikega, vsaj ne po židovskem koledarju ne. In teorija o precesijskih dobah se sesuje. Mogoče pa so bili hebrejski astrologi hkrati zelo natančni in hkrati zelo površni. Če že predpostavimo, da so starožidovski astronomi malo prikrojili zgodovino, se tu spet pojavi vprašanje kako in kdaj so tudi druga ljudstva praznovala prihod nove dobe. A kje so dokazi, da so to res počela? Bi se valjda še našel kak zgodovinski zapis, ki bi to potrjeval a ga na žalost ne najdemo. Če so že trije modri po avtorju opisani kot tuji astrologi, ja zakaj pa so potovali v judejo, če so že pričakovali nov čas? Če pa niso potovali v Judejo, ja kako so pa židi vedeli za njih.

Pa tudi zakaj so Judi tako zelo pričakovali Mesijo, če so tako zelo verjeli v horoskop?

Preberite si ljudstvo - Don Karlosova resnico!

(Ne me prosim jemati resno)

Krišna - ni obstajal doba bika

Odisej - ni obstajal doba rib

Mojzes -ni obstajal doba ovna

Herkules - ma kaj serjete doba dvojčkov

Platon - ni obstajal doba kavjarja

Aristotel - ni obstajal astrološki simbol gliv kvasovk

Rama - doba bureka

France Prešeren - doba vinca ampak seveda ni obstajal!

faraon Tutmozis - ni obstajal doba žebljev

ti tudi ne obstajaš - doba lončenih basov

Tako sem vam na kratko opisal vse kar morate vedeti o zgodovini.

Pa ni enega samega zgodovinskega dokaza, da so stari Kitajci, Indijci upoštevali precesijo za izračun svojih horoskopov. Ja kje pa so dokazi, da so antični astrologi razdelili čas precesije na 12 kosov in vsaka predstavlja eno dobo? Če mi oponirate mi povejte en zapis avtorja pred pojavom renesanse, ki dokazuje, da so to res počeli. Pojav precesije naj bi prvi opazili antični Grki, a vendar se je to zgodilo okoli leta 300 pnš, mnogo prepozno za Mojzesa.

Indijska astrologija (djotiš) upošteva precesijo. Ne vem pa, od kdaj.

Rewiev je pač rewiev, ki je IMO dost zanimiv in dober. Zavzame bolj objektivno pozicijo in naredi par fundamentalnih razlik v razumevanju., firewal pa popelje nazaj v zgodovino in spet podaja bolj kritičen pogled na sistem v katerem se nahajamo.

Men osebno jih je najbolje pogledat v vrsten redu; zeitgeist, zeigeist rewiev, firewall

zeitgeist rewiev

firewall

Brez podpisa

Zeitgeist morda ni suho zlato in glede na dolgo zgodovino, ki jo pokriva je jasno, da so določene trditve rahlo vprašljive ali pa se jih da tudi drugače predstaviti. Bolj zaskrbljujoč pa je njegov zadnji del. Če si ogledaš podatke, ki so na internetu o 11. septembru in še vedno verjameš, da so to naredili arabci, si, milorečeno, bebec. No, morda so z 11/9 povezani čudeži pravo božje delo. V tem primeru pa je čas, da preidemo v Islam. x:)x
Čiščenje brez čistil: www.nanosvet.com , www.wipe-it.si

Doza še vedno ni najbolj primerna. Predlagam kombinacijo zdravil

še s kakšnimi pomirjevali.

Sicer ne jamljem psihoaktivnih substanc, pa se v bodoče obračaj bojl na Nimbusa saj se on očitno bolj razume na ta špas. Nimbus no hard feeleng, i use yours ending just for fun not that i mean you are a junkey.

End of session,

Im on prozac.

HI HI HI

To objavo se splača prebrat

Indijska astrologija (djotiš) upošteva precesijo. Ne vem pa, od kdaj.

Zdaj vam bo Don Karlos razložil kako indijski astrologi upoštevajo precesijo.

Verjetno so mnogi med vami prebrali knjigo Avtibiografija jogija avtorja Jogaanande. Pa Jogaananda v svoji knjigi opisuje razne svoje duhovne avanture a najbolj smešna mi je bila tale. Jogananda blazno zavzeto razlaga kako je njegov učitelj blazno velik astrolog. In potem se še blazno resno hvali, kako je njegov učitelj v z veliko natančnostjo opisal vpliv precesije na menjavo dob in njihove lastnosti.

Pri tem mi je bilo pa najbolj smešno tole, kako se je Jogananda hvalil, kako je v meditaciji njegov učitelj natančno spoznal precesijske špase.... Pa potem sem jaz osebno seštel čas enega cikla precesije, ki ga je podal Joganandin učitelj. In neverjetno dobil sem čas okoli 29000 let. (Natančne vrednosti se ne spomnim, vem pa da se ni ujemala za približno 3000 let z sodobnimi astronomskimi izračuni.) Torej kdo se tukaj moti? Znanost ali pa Joganandin učitelj? Na prvi pogled bi bili lahko optimisti pa bi dejali, da Joganandin učitelj, saj je meditiral in je do svojih rezultatov prišel po natančnih meditativnih analizah ter Bog je nezmotljiv... A moj radovedni um mi ni dal mira, zato sem se malo pozanimal koliko so v času življenja Joganandinega učitelja bile astronomsko izračunane vrednosti precesije. In glej ga zlomka, kar naenkrat so se Joganandin učitelj in astrononski iračuni 19 stoletja neverjetno ujeli. HI HI HI Torej lahko skoraj 100% sklepamo na to, da je Joganandin učitelj prepisoval od astronomov in njegove natančne meditacije so tako postale vredne pol kozarca mrzle vode.

Torej je ta slavni Joganandin guru tako natančno meditiral, da se je zmotil samo za par tisoč let. HI HI HI Torej če bi astronomi dejali da precesijski cikel traja 1000 let, bi tudi on meditiral na vrednost 1000 let. In do sedaj bi se menjale že dve dobi.

In sedaj smo že v 21 stoletju. Čas cikla precesije je ocenjen na približno 25,765 let. In če pogledamo sodobne astrologe seveda vsi trdijo ka so natančno meditirali in doba traja 2100 let. Eni trdijo da ena doba traja dlje druga manj... kdo bi jih še razumel hi hi.

Mislim, da so tudi avtorji Zeitgeista vzeli za čas precesije enega obdobja vzeli 2100 let, da bi dokazali svoje. In če še uporabimo astrološke teorije da npr. doba dvojčka lahko traja dlje kot doba kozoroga in podobo, vam lahko s takšno astrologijo tudi dokažem, da ste bili v prejšnjem življenju Napoleon Bonaparte.

Torej kdo ima tu čip v glavi? Čip v glavi imajo tisti, ki nasedajo blodnjam, katerim je glavni cilj širiti strah in nevero. Vas čipi spominjajo na Apokalipso? Seveda konec je blizu gremo palit čarovnice. Saj lahko avtorji Zeitgeista trdijo, da so miroljubni, a zgodovina nas skozi tisočletja uči, da so ravno tisti največji in najbolj pametni miroljubneži, ki so seveda prišli na oblast, da bi rešili svet zarote, naredili največ gorja.

Pa v naprej ne prosim izrabljati in prikrajat zgodovinske, astronomske in tudi drugih znanosti na najbolj nagnjusen in ostuden način, z namenom širjenja strahu med ljudi.

Zeitgeist prikrit nacizem ne hvala! Volkovi v ovčji koži.

Sicer ne jamljem psihoaktivnih substanc, pa se v bodoče obračaj bojl na Nimbusa saj se on očitno bolj razume na ta špas. Nimbus no hard feeleng, i use yours ending just for fun not that i mean you are a junkey.

End of session,

Im on prozac.

HI HI HI

none taken. x;)x

but you're wrong man,

I am a junkie. x:Dx

xrainbowx

Fernando Pessoa

To objavo se splača prebrat

Zdaj vam bo Don Karlos razložil kako indijski astrologi upoštevajo precesijo.

Verjetno so mnogi med vami prebrali knjigo Avtibiografija jogija avtorja Jogaanande. Pa Jogaananda v svoji knjigi opisuje razne svoje duhovne avanture a najbolj smešna mi je bila tale. Jogananda blazno zavzeto razlaga kako je njegov učitelj blazno velik astrolog. In potem se še blazno resno hvali, kako je njegov učitelj v z veliko natančnostjo opisal vpliv precesije na menjavo dob in njihove lastnosti.

Pri tem mi je bilo pa najbolj smešno tole, kako se je Jogananda hvalil, kako je v meditaciji njegov učitelj natančno spoznal precesijske špase.... Pa potem sem jaz osebno seštel čas enega cikla precesije, ki ga je podal Joganandin učitelj. In neverjetno dobil sem čas okoli 29000 let. (Natančne vrednosti se ne spomnim, vem pa da se ni ujemala za približno 3000 let z sodobnimi astronomskimi izračuni.) Torej kdo se tukaj moti? Znanost ali pa Joganandin učitelj? Na prvi pogled bi bili lahko optimisti pa bi dejali, da Joganandin učitelj, saj je meditiral in je do svojih rezultatov prišel po natančnih meditativnih analizah ter Bog je nezmotljiv... A moj radovedni um mi ni dal mira, zato sem se malo pozanimal koliko so v času življenja Joganandinega učitelja bile astronomsko izračunane vrednosti precesije. In glej ga zlomka, kar naenkrat so se Joganandin učitelj in astrononski iračuni 19 stoletja neverjetno ujeli. HI HI HI Torej lahko skoraj 100% sklepamo na to, da je Joganandin učitelj prepisoval od astronomov in njegove natančne meditacije so tako postale vredne pol kozarca mrzle vode.

Torej je ta slavni Joganandin guru tako natančno meditiral, da se je zmotil samo za par tisoč let. HI HI HI Torej če bi astronomi dejali da precesijski cikel traja 1000 let, bi tudi on meditiral na vrednost 1000 let. In do sedaj bi se menjale že dve dobi.

In sedaj smo že v 21 stoletju. Čas cikla precesije je ocenjen na približno 25,765 let. In če pogledamo sodobne astrologe seveda vsi trdijo ka so natančno meditirali in doba traja 2100 let. Eni trdijo da ena doba traja dlje druga manj... kdo bi jih še razumel hi hi.

Mislim, da so tudi avtorji Zeitgeista vzeli za čas precesije enega obdobja vzeli 2100 let, da bi dokazali svoje. In če še uporabimo astrološke teorije da npr. doba dvojčka lahko traja dlje kot doba kozoroga in podobo, vam lahko s takšno astrologijo tudi dokažem, da ste bili v prejšnjem življenju Napoleon Bonaparte.

Torej kdo ima tu čip v glavi? Čip v glavi imajo tisti, ki nasedajo blodnjam, katerim je glavni cilj širiti strah in nevero. Vas čipi spominjajo na Apokalipso? Seveda konec je blizu gremo palit čarovnice. Saj lahko avtorji Zeitgeista trdijo, da so miroljubni, a zgodovina nas skozi tisočletja uči, da so ravno tisti največji in najbolj pametni miroljubneži, ki so seveda prišli na oblast, da bi rešili svet zarote, naredili največ gorja.

Pa v naprej ne prosim izrabljati in prikrajat zgodovinske, astronomske in tudi drugih znanosti na najbolj nagnjusen in ostuden način, z namenom širjenja strahu med ljudi.

Zeitgeist prikrit nacizem ne hvala! Volkovi v ovčji koži.

Nepravilno. Joganandin guru je dobe jug računal s takrat razpoložljivimi podatki. (My guru determined by various calculations ....) Tako da ni omenjene nikakršne meditacije.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Nepravilno. Joganandin guru je dobe jug računal s takrat razpoložljivimi podatki. (My guru determined by various calculations ....) Tako da ni omenjene nikakršne meditacije.

Ma kaj zavajaš publiko. Je Jogaananda dejal, da je po natančnih duhovnih praktikah izračunal trajanje jug (BERI KNJIGO)... HI HI HI Pa saj se je zmotil samo za par tisoč let. Torej če je moral beračiti pred znanstveniki, je pa res bogi in zakaj ga sploh imamo. Torej po eni strani Jogananda trdi, kako je njegov učitelj napreden in kako mu je vedno pomagal da je opravil izpite... Ok nič ne rečem, vendar kako je nekdo tako pameten, nekdo ki vidi v druge dimenzije in je na blazno velikem duhovnem nivoju, potem ruknil napako za nekaj 1000 let!? Očitno je tudi njegov učitelj zelo neveden in kako naj sploh potem zaupamo njegovim astrološkim teorijam?

Če vzamemo, da je Joganandin Guru res nekaj več, potem je njegova duhovnost še vedno na nižjem nivoju kot trenutna znanost, saj le ta daje boljše rezultate, vsaj kaj se astronomije tiče. Samo kako včasih resnica hitro pride na dan. Se sploh ne zavedaš kje lahko ta hudič rukne ven. HI HI HI

VEDSKA HIMNA

JOGANANDINEMU GURUJU

JAZ SEM VELIK JOGI

IN VIDIM SKOZI DIMENZIJE

PROSTOR ČAS VESOLJE,

A LJUBIM TUDI ZNANOST

SAJ TAKO JE LAGAT BOLJE!

PLOD DOLGOTRAJNE JE SADHANE

ZNANOST MOJA O PLANETIH

A JE TUDI HUDO NENATANČNA

ZATO ME PROSIM NE SPRAŠUJTE

ČE BO JUTRI BOLJE.

IN NASLEDNIKI TEGA BUMBARJA, KI RUKNE OCENO ZA ČAS TRAJANJA PRECESIJE ZA PAR TISOČ LET, MI BODO SEDAJ TRDILI LETA (2050) BO NASTOPILA NOVA JUGA, SMO NATANČNO IZRAČUNALI... MA FUCK OFF! xDDx

PS

Sicer verjamem v možnost duhovnega napredka, vsakemu in vsemu pa tudi ne bom dal prav.

Ma kaj zavajaš publiko. Je Jogaananda dejal, da je po natančnih duhovnih praktikah izračunal trajanje jug (BERI KNJIGO)... [/size]

Izvrsten nasvet. :palec: Tisto, kar sem napisal v angleščini je bilo namreč direktno iz knjige. Tudi nasvet vsem bralcem podobnih postov: berite originalne avtorje in se sami prepričajte o stvareh.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...