Marko83 25. september 2007 Prijavi Deli 25. september 2007 Dragi bralci, sem nov na forumu.... Odpiram temo, za katero se mi zdi da je malce bolj poglobljena z usodo naših trenutkov, naših obdobij v našem življenju.... Ali mislite, da obstaja usoda, ki je lahko kadarkoli, ali obstaja usoda, v kateri nam je v tem primeru usojeno točno ob kaksnem določenem casu? Ali mislite, če bi se usodo dalo na silo izzvati na tak način, da postaneš v zivljenju uspešnejši, srečnejši in hkrati zadovoljnejši... Kaj v bistvu je usojeno, in kaj ne, ali imamo vpliv na to ali je to podzavestno.... Namreč, pred dobrimi 4 mesci sem sel narazen z punco, za katero sem mislil, da je moj svet.... Ko sem bil še znjo, se mi je dogajalo, da nisem mogel gradit karjere zrawen ljubezni svojega zivljenja... Z njo sem bil eno leto, na sluzbenem pofrocju pa samo padal, ker mi je bila ljubezen vaznejsa, a zdaj ko sva narazen, ko nocem niti pomislit vec na njo, se mi dogajajo najlepše stvari, vendar od ljubezni ne duha ne sluha.... Pa mi manjka.... No, kar se mi je zgodilo, in čemur se sprasujem ce je to usoda je to, da sem dobil odlično sluzbo, katero si niti sanjal nebi, da bom jo dobil.... Vendar pa še vcasih kar močno pomislim na ljubezen, katere zdaj, ko si gradim karjero, enostvano nikjer ni.... Mislim da se stvari zgodijo z razlogom, nekje pades, drugje dvignes, neznam pa si razlagat, ali je to vse skupaj usoda ali samo neka volja po nečem drugem, ko pogresas ljubezen, za katero bi naredil vse... ampak res vse... in začnes samo zaradi tega na drugih področjih pospeševat nekaj, kar pri ljubezni niti pomislil nisi..... Čudno vse skupaj, ampak tako pač je.... Usoda, volja ali nadomestilo za nekj čustvenega, to je zdaj vprašanje?? Nikar ne pišite da sem čudak, ker to že sam predobro vem.... Lp, vaš Marko Citiraj http://autonomoussource.com/mt-static/images/logos/mari-logo.jpg M:O:T:I:V:A:T:I:O:NIf you believe in yourself, you can do anything you want! You are cool! YAY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
chanceux 25. september 2007 Prijavi Deli 25. september 2007 Marko, pozdravljen in seveda dobrodošel! Hm, usoda - vanjo nekako ne verjamem, se mi zdi precej ne fer, da bi bilo že vse zapisano, kakšen smisel bi imelo življenje, ki naj ga samo živim po že izbranih tirnicah, po že vnaprej določenem scenariju? Čeprav moram velikokrat ravno te svoje besede primerjati z dogajanjem.. Včasih res izgleda, kot da nekdo vleče nitke in da smo samo marionete v sicer posrečeni lutkovni predstavi.. Bolj mi je všeč predstava s križišči. Imam možnost izbire, na meni je, da najdem sebi ustrezno pot, ali pa da je ne najdem. Sama si oblikujem svoje življenje, posledično je tudi (ne)zadovoljstvo, (ne)sreča itd. posledica mojih dejanj. Ne razumem pa, kako bi na silo izzval usodo? Po mojem mnenju izzivaš le sebe. Mogoče se sam preveč posvetiš samo enemu vidiku življenja? V tistem, ki ti takrat ustreza in v njem najdeš največ zadovoljstva? Čudak? Definitivno ne. Samo človek, ki razmišlja. Lep večerc. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 25. september 2007 Prijavi Deli 25. september 2007 Mislim, da so tiste zadeve, ki jih običajno imenujemo usoda ali usodne, samo posledice naših dejanj v velikem sozvočju sočasnih dogodkov. In nič od tega ni naključno. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 25. september 2007 Prijavi Deli 25. september 2007 Svetnik iz 16. stoletja Tukaram pravi tako: I think about it and realizeAfter all, this is His kingdom.Who would protect me from Him?Where else can we go to escape Him? The front yard is wide open and the backyard, too.In what stables or cow-sheds can we hide?His henchmen will chase us wherever we go. I kick myself for becoming one of His share-croppers.Now I can never get out of His clutches. Says Tuka, it cannot be helped.One has to remain here and liveOn His terms-- not our own. Skratka, vse pripada njemu. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marko83 25. september 2007 Avtor Prijavi Deli 25. september 2007 Merlin:What did u do, what did u do? Chanceux: Mal čudno mi je stemi krizisci, kaj ce naletiš na tisto 50-50 varjanto, v tem primeru, kako izberes pot na T kriziscu? Vcasih se sprasujem, kaj ce bi imelo to T krizisce kaksno bliznjico do obeh smereh hkrati, brez semaforjev z rdečimi lučmi, pa še druge pešce nesmeš pozabit.. To je zame ena prava prometna zmeda.... Lep vecer tudi vam Maidmoisell... Bonjour Svetnik iz 16. stoletja Tukaram pravi tako: I think about it and realizeAfter all, this is His kingdom.Who would protect me from Him?Where else can we go to escape Him? The front yard is wide open and the backyard, too.In what stables or cow-sheds can we hide?His henchmen will chase us wherever we go. I kick myself for becoming one of His share-croppers.Now I can never get out of His clutches. Says Tuka, it cannot be helped.One has to remain here and liveOn His terms-- not our own. Točno, vsak sam v sebi... Citiraj http://autonomoussource.com/mt-static/images/logos/mari-logo.jpg M:O:T:I:V:A:T:I:O:NIf you believe in yourself, you can do anything you want! You are cool! YAY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marko83 25. september 2007 Avtor Prijavi Deli 25. september 2007 Merlin: hmmm, baje da čez čas vse mine... Citiraj http://autonomoussource.com/mt-static/images/logos/mari-logo.jpg M:O:T:I:V:A:T:I:O:NIf you believe in yourself, you can do anything you want! You are cool! YAY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mia4aerobics 25. september 2007 Prijavi Deli 25. september 2007 mislim, da ni usode, gre le za misli in izkusnje iz preteklosti, ki oblikujejo naso prihodnost. samo vcasih, ker se premalo poznamo, na vemo dobro, zakaj se nam nekatere stvari zgodijo tako "usodno"...mislim, da je to zato, ker si jih podzavestno sami zelimo,da bi se zgodile. preizkusnje v katere smo vrzeni, ti boji v nasem zivljenju, so stvari, ki nam pomagajo do spoznavanja sebe in do tega, da si resnicno zelimo pravih stvari.in da sami sebi oblikujemo svojo, pravo pot, tako usodno, za vsakega posameznika.usodno, da izkoristi svoje potenciale, ne pa da se predaja toku.zivljenje pomeni aktivnost.ni dovolj biti le opazovalec. po moje.mia Citiraj TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ. Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
chanceux 25. september 2007 Prijavi Deli 25. september 2007 MArko KAj pa kolesarji?? :vio: na T križišču - hm, izberem po razmisleku.. po razmisleku, razmisleku.. pa pol vidim, da ne morem vedet, kaj me tam čaka.. izberem po filingu. Če ni prava, je vedno možnost popravit, oz. NAREDITI drugo križišče Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 25. september 2007 Prijavi Deli 25. september 2007 Ali mislite, da obstaja usoda, ki je lahko kadarkoli, ali obstaja usoda, v kateri nam je v tem primeru usojeno točno ob kaksnem določenem casu? Ali mislite, če bi se usodo dalo na silo izzvati na tak način, da postaneš v zivljenju uspešnejši, srečnejši in hkrati zadovoljnejši... Mislim da se stvari zgodijo z razlogom, nekje pades, drugje dvignes, neznam pa si razlagat, ali je to vse skupaj usoda ali samo neka volja po nečem drugem, ko pogresas ljubezen, za katero bi naredil vse... ampak res vse... in začnes samo zaradi tega na drugih področjih pospeševat nekaj, kar pri ljubezni niti pomislil nisi.....Čudno vse skupaj, ampak tako pač je.... Usoda, volja ali nadomestilo za nekj čustvenega, to je zdaj vprašanje?? Pozdravljen Marko! srčno verjamem v ta prvi stavek: usojeno ob točno določenem času.. ja sigurno.. preizkušeno.. mislim, da nam določene osebe, priložnosti, spoznanja pridejo ob pravih trenutkih.. samo izkoristit jih moramo oz.jih opaziti.. ne it kar mimo- od tega je odvisno kako boš uspešen, srečen, itd. Ne verjamem v izzivanje usode.. saj potem ne bi bla usoda.. ??? verjetno si zanemaril svoje karierno področje zaradi tega, ker si se do konca posvetil partnerstvu.. sčasoma se da naučit, da daješ energijo tudi na druga področja.. saj partner naj bi bil tu tudi v pomoč.. Lp Marko preizkusnje v katere smo vrzeni, ti boji v nasem zivljenju, so stvari, ki nam pomagajo do spoznavanja sebe in do tega, da si resnicno zelimo pravih stvari.in da sami sebi oblikujemo svojo, pravo pot, tako usodno, za vsakega posameznika.usodno, da izkoristi svoje potenciale, ne pa da se predaja toku.zivljenje pomeni aktivnost.ni dovolj biti le opazovalec. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 25. september 2007 Prijavi Deli 25. september 2007 Dragi bralci, sem nov na forumu.... Odpiram temo, za katero se mi zdi da je malce bolj poglobljena z usodo naših trenutkov, naših obdobij v našem življenju.... Ali mislite, da obstaja usoda, ki je lahko kadarkoli, ali obstaja usoda, v kateri nam je v tem primeru usojeno točno ob kaksnem določenem casu? Ali mislite, če bi se usodo dalo na silo izzvati na tak način, da postaneš v zivljenju uspešnejši, srečnejši in hkrati zadovoljnejši...Kaj v bistvu je usojeno, in kaj ne, ali imamo vpliv na to ali je to podzavestno....Namreč, pred dobrimi 4 mesci sem sel narazen z punco, za katero sem mislil, da je moj svet.... Ko sem bil še znjo, se mi je dogajalo, da nisem mogel gradit karjere zrawen ljubezni svojega zivljenja... Z njo sem bil eno leto, na sluzbenem pofrocju pa samo padal, ker mi je bila ljubezen vaznejsa, a zdaj ko sva narazen, ko nocem niti pomislit vec na njo, se mi dogajajo najlepše stvari, vendar od ljubezni ne duha ne sluha.... Pa mi manjka.... No, kar se mi je zgodilo, in čemur se sprasujem ce je to usoda je to, da sem dobil odlično sluzbo, katero si niti sanjal nebi, da bom jo dobil.... Vendar pa še vcasih kar močno pomislim na ljubezen, katere zdaj, ko si gradim karjero, enostvano nikjer ni.... Mislim da se stvari zgodijo z razlogom, nekje pades, drugje dvignes, neznam pa si razlagat, ali je to vse skupaj usoda ali samo neka volja po nečem drugem, ko pogresas ljubezen, za katero bi naredil vse... ampak res vse... in začnes samo zaradi tega na drugih področjih pospeševat nekaj, kar pri ljubezni niti pomislil nisi.....Čudno vse skupaj, ampak tako pač je.... Usoda, volja ali nadomestilo za nekj čustvenega, to je zdaj vprašanje?? Nikar ne pišite da sem čudak, ker to že sam predobro vem.... Lp, vaš Marko če bi bil frajer bi obdrž punco in dobil službo,seveda je pa egzistenca odvisna le od tebe,kakor tudi punce,ki bodo še naprej odhajale od tebe ali pa ne,predlagam pa pusti službo,morda dobiš punco,lep pozdrav Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marko83 25. september 2007 Avtor Prijavi Deli 25. september 2007 (popravljeno) Mici59: Ustavimo se lahko ze pri ''Če bi....'' Popravljeno 25. september 2007 -> Marko83 Citiraj http://autonomoussource.com/mt-static/images/logos/mari-logo.jpg M:O:T:I:V:A:T:I:O:NIf you believe in yourself, you can do anything you want! You are cool! YAY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 25. september 2007 Prijavi Deli 25. september 2007 če čebula ne bi če imelabi čebula bila bula.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marko83 25. september 2007 Avtor Prijavi Deli 25. september 2007 (popravljeno) Tako je. Lahko noč Popravljeno 25. september 2007 -> Marko83 Citiraj http://autonomoussource.com/mt-static/images/logos/mari-logo.jpg M:O:T:I:V:A:T:I:O:NIf you believe in yourself, you can do anything you want! You are cool! YAY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 2. oktober 2007 Prijavi Deli 2. oktober 2007 nauk, ki pride pred izkustvom ni vedno takoj smiseln... sicer pa, kaj bi se spraseval: Ali mislite, da obstaja usoda, ki je lahko kadarkoli, ali obstaja usoda, v kateri nam je v tem primeru usojeno točno ob kaksnem določenem casu?Usoda, volja ali nadomestilo za nekj čustvenega, to je zdaj vprašanje?? ce te neb "doletel to kr te je doletel"? dvomim... ... VSE se "dogaja" z nekimi "razlogi/nameni"... in VSI "dajemo" zivljenja, da postajamo "to kr smo"... Je vredno? mislm... kaksni cudaki smo tud, noooo po vrh usega pa se vedn mislm..., da so se vseen najpreprostejsa vprasanja najgloblja (npr.: kje si doma, kaj delas, kam gres...?) fajn bi blo vsake tolk "casa" tud mal o tem razmislt in opazovat, kako se tekom lajfa odgovori na ta vpr. spreminjajo... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Scorpion25 2. oktober 2007 Prijavi Deli 2. oktober 2007 Hmm.zanimivo dogajanje:)..meni še posebej saj sm bil v podobni situaviji in prov po vsem tem sem se tudi jaz spraševal ali ne morem imeti vseh stvari in ali ima kak smisel..po določenem času in ob pomoči druih sem prišel do spoznanja..si se kdaj mogoče vprašal da če želimo doseči neko stvar ki je malo nad nami v duhvnem smislu oz spoznavanju da moramo iti skozi določene stopnje notranjega razvoja?poglej kaj se ti je dogajal..bil si zaljubljen vse ostalo je trpelo in padalo..mislil si da je ljubezen eno in edino sedaj pa misliš čisto drugače..se ti ne zdi da si se nekaj naučil iz tega:)?sedaj verjetno razmišljaš v drugo smer..jaz bi temu reku da si postal zrel na temu področju in so se ti odprla vrata naprej..dokler tega nisi dožvel nisi znal gledati drugače..Praviš da sedaj ni ljubezni..meni verjemi da bo pršla..seveda ob pravem času..kaj je pravi čas?zanimivo vprašanje:) to je obdobje ko si dal čez vse stvari pred tem,ko si doživel vse kar ti je usoda namenila in verjemi namenila ti je z namenom...takrat ko boš dal vse to čez boš pripravljen in tvojo pot bo prekrižala tvoja srčna oseba..samo ne hiti nikamor..izpopolnjuj se in potrpežljivo čakaj..skozi čakanje pa uživaj v lifu.kar se tiče usode..lahko jo izzivamo samo večjega učinka ne bomo dosegli..moje osebno mnenje je,kar nam je usojeno nam je usojeno..se bo zgodilo..če jo bremzamo oz izzivamo si bo našla drugo pot da se zgodi ista stvar.sej lahko rečemo..usodo krojim jaz..neposredno se že zdi tako vendar mislim da ni res..lahko rečem sej mi ni treba pisati na lunin net če nočem..pa vendar si..vidiš to je usoda,ki je po eni strani neznana po drugi strani se nam pa dozdeva da jo lahko spreminjamo po svoje kolikor hočemo..usoda je zelo obširna in delikatna stvar.kaj dosti nimamo vpliva nanjo..res pa je da jo lahko naredimo lepšo oz olajšamo tiste stvari skozi katere moramo ali pa se enostavno pustimo in gremo skozi njo..jaz osebno menim da ti je bila " velika ljubezen" dana z namenom da te nekaj nauči..sam veš kaj te je..torej si bogatejši za eno iskušnjo..kako se počutiš ob tem?Upam da nism preveč zafilozofiral in da sm pomagal odgovoriti na tvoje vprašanje;) LP! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 2. oktober 2007 Prijavi Deli 2. oktober 2007 Hmm.zanimivo dogajanje:)..meni še posebej saj sm bil v podobni situaviji in prov po vsem tem sem se tudi jaz spraševal ali ne morem imeti vseh stvari in ali ima kak smisel..po določenem času in ob pomoči druih sem prišel do spoznanja..si se kdaj mogoče vprašal da če želimo doseči neko stvar ki je malo nad nami v duhvnem smislu oz spoznavanju da moramo iti skozi določene stopnje notranjega razvoja?poglej kaj se ti je dogajal..bil si zaljubljen vse ostalo je trpelo in padalo..mislil si da je ljubezen eno in edino sedaj pa misliš čisto drugače..se ti ne zdi da si se nekaj naučil iz tega:)?sedaj verjetno razmišljaš v drugo smer..jaz bi temu reku da si postal zrel na temu področju in so se ti odprla vrata naprej..dokler tega nisi dožvel nisi znal gledati drugače.. men se zdi, da v bistvu ljudje živimo zato.. da sledimo svojemu duhovnemu razvijanju.. pa nej bo to v večih smereh.. danes nas sicer 'premamlja' zunanjost, varljivi zunanji svet.. ki pa nas ne pripelje do zadovoljstva v sebi (mogoče samo do kratkotrajnega).. duša teži k temu, da se razvija naprej.. če je ne poslušaš si 'žalosten' človek, saj pravzaprav ne poslušaš svojega bita in ne napreduješ.. jst verjamem, da duša po smrti živi dalje in se spet gradi.. telo propade.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Scorpion25 2. oktober 2007 Prijavi Deli 2. oktober 2007 DOORWOMAN,se strinjam s teboj..telo ostane na zemlji duša živi naprej..naše življenje je vmesna postaja..duša v telesu..skozi to življenje se izpopolnjujemo in učimo..samo prava umetnost je tudi najdi sinergijo med tema dvema stvarema..tistim,ki to uspe živijo dosti lepše življenje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 2. oktober 2007 Prijavi Deli 2. oktober 2007 DOORWOMAN,se strinjam s teboj..telo ostane na zemlji duša živi naprej..naše življenje je vmesna postaja..duša v telesu..skozi to življenje se izpopolnjujemo in učimo..samo prava umetnost je tudi najdi sinergijo med tema dvema stvarema..tistim,ki to uspe živijo dosti lepše življenje. ja.. telo v bistvu vsebuje karakter in značaj ali ga vsebuje duša? kaj misliš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Scorpion25 2. oktober 2007 Prijavi Deli 2. oktober 2007 Če ti povem moje osebno mnenje ne verjamem da telo vsebuje karakter..telo je predmet s katerim razpolaga naša duša..torej;) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 2. oktober 2007 Prijavi Deli 2. oktober 2007 Če ti povem moje osebno mnenje ne verjamem da telo vsebuje karakter..telo je predmet s katerim razpolaga naša duša..torej;) potem se mora duša usklajevat z svojimi 'aspekti'.. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 2. oktober 2007 Prijavi Deli 2. oktober 2007 če lahko samo pomagam,človek je sestavljen iz telesa ,duha in duše Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Scorpion25 2. oktober 2007 Prijavi Deli 2. oktober 2007 hvala mici..samo ..v čem vidiš račizko med duhom in dušo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Nature 2. oktober 2007 Prijavi Deli 2. oktober 2007 men se zdi, da v bistvu ljudje živimo zato.. da sledimo svojemu duhovnemu razvijanju.. pa nej bo to v večih smereh.. danes nas sicer 'premamlja' zunanjost, varljivi zunanji svet.. ki pa nas ne pripelje do zadovoljstva v sebi (mogoče samo do kratkotrajnega).. duša teži k temu, da se razvija naprej.. če je ne poslušaš si 'žalosten' človek, saj pravzaprav ne poslušaš svojega bita in ne napreduješ.. jst verjamem, da duša po smrti živi dalje in se spet gradi.. telo propade..Tako je! Verjamem v posmrtno življenje! Citiraj Verjamem vanjo, ki je kot v meglo ujeta, ki je kot globoka kalna voda - pravim ji USODA Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 2. oktober 2007 Prijavi Deli 2. oktober 2007 DOORWOMAN,se strinjam s teboj..telo ostane na zemlji duša živi naprej..naše življenje je vmesna postaja..duša v telesu..skozi to življenje se izpopolnjujemo in učimo..samo prava umetnost je tudi najdi sinergijo med tema dvema stvarema..tistim,ki to uspe živijo dosti lepše življenje. mislna sem, ker (sva), sm v bistvu ugotovila, da telo nima veze z dušo.. (ker nima značaja in karakterja), da potemtakem ni potrebno da obstaja sozvočje med telesom in dušo.. ne vem samo moje razmišljanje.. mislm, da je vse pravzaprav samo duša.. duša živi, se razvija, potrebno je usklajevati njene 'aspekte', značilnosti ali posebnosti.. telo je samo zunanjost. ker si reku, da je potrebna sinergija med njima.. hvala mici..samo ..v čem vidiš račizko med duhom in dušo? ja.. v čem? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 2. oktober 2007 Prijavi Deli 2. oktober 2007 mislna sem, ker (sva), sm v bistvu ugotovila, da telo nima veze z dušo.. (ker nima značaja in karakterja), da potemtakem ni potrebno da obstaja sozvočje med telesom in dušo.. ne vem samo moje razmišljanje.. mislm, da je vse pravzaprav samo duša.. duša živi, se razvija, potrebno je usklajevati njene 'aspekte', značilnosti ali posebnosti.. telo je samo zunanjost. ker si reku, da je potrebna sinergija med njima.. ja.. v čem?glej biblično je takole,telo je telo,je sestavljeno iz udov,kitvorijo celoto,Sveti duh pa nam daje napotke,veselje žalost,razno razne zmožnosti prerokovanja,govorjenja,želja,sreče,telo umre,duša pa ne, Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.