Samson23 8. oktober 2007 Prijavi Deli 8. oktober 2007 Kdo pa zakrivi to, da ima nekdo več volje in poguma za spreminajnje usode in nekdo manj?..to je s5 samo percepcija... ujetost v svojo identiteto... ...OK, ce odgovorim astrolosko korektno bi bilo reci, da so skorpijoni najbolj vztrajni v boju z usodo... pa da jupiter pomaga pri pozitivnem misljenju itd., itd.... samo konc koncev je horoskop, ki ga poznamo samo iluzija v katero smo ujeti(sicer res zelo trdovratna), ampak se vedno iluzija... sonce se ne vrti okoli zemlje, niti ne vsi ostali planeti... mi nismo center(zemlja, clovek, ego)... svet ni geocentricen konstrukt ampak heliocentricen... samo to iluzijo je treba spoznat... da smo samo delcek vsega... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 8. oktober 2007 Prijavi Deli 8. oktober 2007 ...to je s5 samo percepcija... ujetost v svojo identiteto... ...OK, ce odgovorim astrolosko korektno bi bilo reci, da so skorpijoni najbolj vztrajni v boju z usodo... pa da jupiter pomaga pri pozitivnem misljenju itd., itd.... samo konc koncev je horoskop, ki ga poznamo samo iluzija v katero smo ujeti(sicer res zelo trdovratna), ampak se vedno iluzija... sonce se ne vrti okoli zemlje, niti ne vsi ostali planeti... mi nismo center(zemlja, clovek, ego)... svet ni geocentricen konstrukt ampak heliocentricen... samo to iluzijo je treba spoznat... da smo samo delcek vsega... ...v astrologiji saturna enacijo z vladarjem casa in posledicno tudi z usodo... v primeru, da jemljemo za pravilnega geocentricen sistem, ki je iluzija, trpimo(zemlja je v primerjavi s saturnom sibka)... ce pa vzamemo primerjavo sonca in saturna je moci bistveno vec... v tem toreticnem modelu saturn sploh ne more kvadrirati/delati opozicije na sonce, ker je to center... lahko sicer npr. kvadrira zemljo, ampak ce zavzames percepcijo sonca to vidis in ne trpis... pa pridemo s5 do problema istovetenja z egom... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 8. oktober 2007 Prijavi Deli 8. oktober 2007 bomo rajš rekli, da je usoda odgovor boga? na kero vprasanje ze...? Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 8. oktober 2007 Prijavi Deli 8. oktober 2007 ...to je s5 samo percepcija... ujetost v svojo identiteto... ...OK, ce odgovorim astrolosko korektno bi bilo reci, da so skorpijoni najbolj vztrajni v boju z usodo... pa da jupiter pomaga pri pozitivnem misljenju itd., itd.... samo konc koncev je horoskop, ki ga poznamo samo iluzija v katero smo ujeti(sicer res zelo trdovratna), ampak se vedno iluzija... sonce se ne vrti okoli zemlje, niti ne vsi ostali planeti... mi nismo center(zemlja, clovek, ego)... svet ni geocentricen konstrukt ampak heliocentricen... samo to iluzijo je treba spoznat... da smo samo delcek vsega... ...v astrologiji saturna enacijo z vladarjem casa in posledicno tudi z usodo... v primeru, da jemljemo za pravilnega geocentricen sistem, ki je iluzija, trpimo(zemlja je v primerjavi s saturnom sibka)... ce pa vzamemo primerjavo sonca in saturna je moci bistveno vec... v tem toreticnem modelu saturn sploh ne more kvadrirati/delati opozicije na sonce, ker je to center... lahko sicer npr. kvadrira zemljo, ampak ce zavzames percepcijo sonca to vidis in ne trpis... pa pridemo s5 do problema istovetenja z egom...hvala Samson za tvoja razmišljanja - genialna so in čisto preprosta. ne vem, je to slučaj ali kaj, a meni začenja dol padati za astrologijo ... res je bolj ujetost kot ne ... kako živi nekdo, ki pojma nima o planetih ... a točno ve, zakaj je tak in tak ... da ima recimo težave z občutkom manjvrednosti ali kompleks odstavitve ter občutke osamljenosti zaradi močnega Saturna v natalni karti ... ne rabi niti vedet, kaj je po sončevem znamenju ... on bo vedel, zakaj je tak in kaj mora nardit, da bo premagal samega sebe ... od nekje bo že vedel. ha ... in da ti en slab astolog reče, ti maš pa fuuul močnega Jupitra al pa 9. hišo, čaka te tujina, uspeh v tujini ... pol pa ti nič ne migneš na to, si misliš, uh, koja sreča, Jupiter, planet sreče ... in iz tujine nič ne bo.ja, tako je to. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 8. oktober 2007 Prijavi Deli 8. oktober 2007 chasa ni!sta samo prostor in situacija zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Samson23 8. oktober 2007 Prijavi Deli 8. oktober 2007 chasa ni!sta samo prostor in situacija... se tega ni... samo tko smo pac kondicionirani, da gremo zelooooooooo tezko cez to... Citiraj You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.Frank Zappa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 8. oktober 2007 Prijavi Deli 8. oktober 2007 chasa ni!sta samo prostor in situacija zlomk....tralala prostora tud ni! za situacijo mi je pa vse-eno... ampk, iluzija rab prostor in cas, da "ozivi"... in ko se "premaga" prostor ostane le Tukaj..., pri "boju" s casom ostane na konc le Zdaj... Tko, da je lahk sedanjost Tukaj in Zdaj vecna...! V kateri pa jp, ostane "posledica" presnje situacije, na kateri "zraste" nova situacija... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marko83 8. oktober 2007 Avtor Prijavi Deli 8. oktober 2007 na kero vprasanje ze...? Vprašanje bistva? Citiraj http://autonomoussource.com/mt-static/images/logos/mari-logo.jpg M:O:T:I:V:A:T:I:O:NIf you believe in yourself, you can do anything you want! You are cool! YAY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 8. oktober 2007 Prijavi Deli 8. oktober 2007 Kdo pa zakrivi to, da ima nekdo več volje in poguma za spreminajnje usode in nekdo manj? verjetno spet usoda Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 8. oktober 2007 Prijavi Deli 8. oktober 2007 Kdo pa zakrivi to, da ima nekdo več volje in poguma za spreminajnje usode in nekdo manj?vsak je svoje sreče ... kovač ... pletilec ... krojač ... usode krojač ... bluzim. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 9. oktober 2007 Prijavi Deli 9. oktober 2007 vera je upanje, nič drugega. Točno tako. Sicer pa je usoda zelo preprosto povezana s časom. Če zamudim razne roke (za priti v službo, za plačati položnice itd.), mi je posledično marsikaj usojeno. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 10. oktober 2007 Prijavi Deli 10. oktober 2007 Vprašanje bistva? se edn "izmed unih", ki na ? odgovori z ? bistva... cesa? Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marko83 12. oktober 2007 Avtor Prijavi Deli 12. oktober 2007 (popravljeno) bistva pomena obstoja, draga moja tolažim se z glasbo... Popravljeno 12. oktober 2007 -> Marko83 Citiraj http://autonomoussource.com/mt-static/images/logos/mari-logo.jpg M:O:T:I:V:A:T:I:O:NIf you believe in yourself, you can do anything you want! You are cool! YAY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 ...usoda je odgovor boga na bistvo pomena obstoja...? bistvo obstoja je, po moje, kr zivljenje samo..., "ki ga ""srecamo"" v dozivljanju" usoda je pa skor prej "nekaksna oblika izgovora kt odgovora"... soncni zahod je npr. "resnicnost"... "slika" je pa tist, kr mi naredimo z njega... in odgovornost za "sliko" lahk clovk kamot prelozi al na usodo al na vreme, na soseda, planete... "stvar" ze izbrane izbire... ampk na kogarkol bo prelozu... se vedn bo lahk butasto strmel v "luknjo", ki ji bo neki "manjkalo"... in cist neumno logicno je kj? ce ne drugega, vsaj: manjkajoc del...! Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Scorpion25 16. oktober 2007 Prijavi Deli 16. oktober 2007 kapica..kako bi si razložila zakaj naredimo eno stvar nemesto druge ali pa zakaj je šel nekdo lih mimo po cesti pa ga je lih takrat avto zbil k bi lahko minuto prej ali kasnej lahko šel pa bi ostal nepoškodvan:)? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 16. oktober 2007 Prijavi Deli 16. oktober 2007 kapica..kako bi si razložila zakaj naredimo eno stvar nemesto druge ali pa zakaj je šel nekdo lih mimo po cesti pa ga je lih takrat avto zbil k bi lahko minuto prej ali kasnej lahko šel pa bi ostal nepoškodvan:)? ...shit happens... pa sj, vsak "dobi" tocno to, kr "potrebuje" v danem trenutku...! (pa nj se slis se tko kruto) kko sploh lahk clovk naredi eno stvar namest druge?? in sprasevat se:"zakaj sem tko pa tko? ce neb naredu tko, ampk tko..., pol zdj neb mel tega pa tega... problema..." noooo... zivce, ledvice, jetra... kr ces..., lahk sami seb na tak nacin pojemo... pa si ustvarmo med drugim super pogoje za nastanek zolcnih, ledvicnih kamnov, cirov na zelodcu itd.... ampk, tud to je ena od izbir... vse preizkusnje lahk sprejmemo kt priloznost za "rast" in tako delujemo..., lahk pa se jim upiramo... spet stvar izbire... in tud t.i. "problemi" ustvarjajo med drugim pozornost... se pa "problemi", po moje, imenujejo problemi le zacasno..., vse dokler se ne opaz "resitev"... v bistvu bi lahk nekak rekla, da nas "problemi ucijo bit pozorni na resitve in ne na tezave... oz. naj iscemo resitve in ne tezav..." uglavnem:"vesolje je smiselno, nda? mi smo tud del vesolja, zato je tud nas obstoj smiseln in pomembn... in smiselnost obstoja, "zahteva" smiselnost nasih dejanj" (pa ceprav: lih takrat...! in ne minute prej al kasnej)... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 16. oktober 2007 Prijavi Deli 16. oktober 2007 Mene pa zanima ..če vse pride ob pravem času, zakaj je potem toliko ljudi nezadovoljnih ...ker niso potrpežljivi? ker jih meseni svet s svojimi poželenji vodi v greh,grešen pa ni dobro biti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 16. oktober 2007 Prijavi Deli 16. oktober 2007 kapica..kako bi si razložila zakaj naredimo eno stvar nemesto druge ali pa zakaj je šel nekdo lih mimo po cesti pa ga je lih takrat avto zbil k bi lahko minuto prej ali kasnej lahko šel pa bi ostal nepoškodvan:)?Vse, kar se zgodi, se zgodi. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 16. oktober 2007 Prijavi Deli 16. oktober 2007 Mene pa zanima ..če vse pride ob pravem času, zakaj je potem toliko ljudi nezadovoljnih ...ker niso potrpežljivi? Ker ne vedo, da vse pride ob pravem času in ker mislijo, da sami vedo kdo so in posledično, kaj jih bo osrečilo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 16. oktober 2007 Prijavi Deli 16. oktober 2007 Po mojem pa zato, ker ne živijo v sedanjem trenutku, ampak begajo iz preteklosti v prihodnost. Vse se zgodi ob pravem času je po mojem brezveze reč, ker čas pozna samo naš um, v bistvu pa ne obstaja. ouuuu jessss ouuu jessss:)))) Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 16. oktober 2007 Prijavi Deli 16. oktober 2007 Iz iste knjige modrosti, iz katere sem že prvo misel prepisal: Vse, kar ob tem, da se zgodi, povzroči, da se zgodi še nekaj drugega, povzroči, da se zgodi še nekaj drugega. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 16. oktober 2007 Prijavi Deli 16. oktober 2007 hm...če ne bi bili nezadovoljni tudi ne bi bili nagnjeni k spremembi. Posledično je torejnezadovoljstvo eden glavnih dejavnikov težnje po razvoju, je potrebno in koristno,da ne rečem nujno.......Skratka, če si nezadovoljen si na dobri poti Iz iste knjige modrosti, iz katere sem že prvo misel prepisal: Vse, kar ob tem, da se zgodi, povzroči, da se zgodi še nekaj drugega, povzroči, da se zgodi še nekaj drugega. včasih pa tudi to kar se ne zgodi, povzroči da se zgodi kaj drugega.... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marko83 16. oktober 2007 Avtor Prijavi Deli 16. oktober 2007 (popravljeno) Bomo zaključli potem z enostavnim stavkom: VČASIH RES NE GRE VSE PO NAČRTIH, PA VENDAR JE KONEC POTEM NAJLEPŠI IN TAKŠEN KOT JE MORAL BIT..... ....whoaaa, kr razganja me od samozavesti danes, prebiram vse mogoce stvari, ker imam pač dela prost dan, in se pogljabljam z svojo pipo miru v smisel vsega, kar se nam godi, in kako dojemat stvari najbolj na simple, in bit vsak dan srečen! Kakorkoli in kjerkoli! LEPO JE ZIVETI! ps: ..in probajmo motivirat vse svoje bliznje ljudi, za katere nam je mar, in za katere vemo, da jim ne gre najboljse, skupaj lahko uspemo!!!! Popravljeno 16. oktober 2007 -> Marko83 Citiraj http://autonomoussource.com/mt-static/images/logos/mari-logo.jpg M:O:T:I:V:A:T:I:O:NIf you believe in yourself, you can do anything you want! You are cool! YAY! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 17. oktober 2007 Prijavi Deli 17. oktober 2007 Zakaj potem iščejo-iščemo kdo smo , kakšno je naše poslanstvo ...torej je to kar dojamemo enkrat, tud v razvestljenstvu ...brez veze...npr moje poslanstvo je klošar ...kljub temu da me to ne osrečuje. Banalen primer....vem Odebeljenega ne razumem. Kaj si hotela povedati? Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 17. oktober 2007 Prijavi Deli 17. oktober 2007 In ceprav Antoninus dajes vtis, kot da bi naj samo cakali, da nam bog ali kdo sam pokaze, ali zivljenje, kaj je za nas dobro, ni nujno, da se to zgodi in da SPLOH najdemo tisto nekaj pravo za nas in da nam je dano. Tema dvema pac ni blo. Drugim je zivljenje vedno isto dolgocasni smorn..V tem svetu ni sreče enostavno zato, ker je minljiv, spremenljiv. Pa smo mi lahko srečni v njem? Smo. Kako pa to? Zato ker v resnici sploh nismo v njem. In to vedenje je tisto pravo za nas in nam je dano...pa čeprav potrebujemo miljavžent let, da dojamemo.Tudi otroci, čeprav so opevani kot ena največjih sreč v življenju, povzročijo staršem tako veselje kot trpljenje. Kot vse stvari sveta imajo dve plati. Vedno pa mislimo, da bi bili srečni, če bi le imeli še nekaj. V gornjem primeru so to otroci, če bi pa imela otroke, bi to pač postalo nekaj drugega. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.