habiby 26. september 2007 Prijavi Deli 26. september 2007 Lep pozdrav! Sem slabokrvna in zdravnica mi je predpisalal tablete železa. Ker mi ni preveč do tablet me zanima s katero hrano bi zaužila veliko železa. V kateri hrani ali pijači se nahaja železo? Hvala za odgovor! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 26. september 2007 Prijavi Deli 26. september 2007 jest pijem čaj iz kopriv, unih k so manjše pa pečejo, jih posušiš, pa skuhaš kot čaj.. So super proti slabokrvnosti, ker imajo zelo velik železa. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 26. september 2007 Prijavi Deli 26. september 2007 Pozdravljena! Nekateri zagovarjajo pridobivanje železa z mesom. Čeprav sem včasih jedla ogromne količine mesa, sem bila slabokrvna. Danes prisegam na rastlinsko hrano (ampak morda se motim!). Dve žitarici, ki so ju uporabljali že indijanci sta zelo bogati z železom: amarant in kinoa (quinoa). Oboje lahko kupiš v večjih trgovinah (pakira Biotop) ali v trgovinah z zdravo prehrano. Z železom so bogati tudi kalčki, melasa, suhe marelice (nežveplane in nehidrogenirane!), peteršilj, zelena zelenjava, pivski kvas, alge, pšenični kalčki ... Zelo pomembnen za absorbcijo železa je vitamin C. bodi pozorna da poleg hrane bogate z železom uživaš tudi tako, bogato z vitaminom C. V včerajšnji prilogi Dela, v Oni, je dr. Dražigost pokorn napisal zanimiv članek o vsebnosti in absorbciji železa iz različne hrane. Morda se splača prebrati. In če se ne motim, je kar nekaj o tem napisano tudi na strani Lunin.net. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 26. september 2007 Prijavi Deli 26. september 2007 Železo: Leča, koprive, regrat... 1.)...Vegetarijanska lečina pašteta: objava pod št.37 - 39 http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=862300 2.) Koprive, regrat http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=850801 Objava pod št. 1971: "meni na zdravniški pregled so povedali da mi primankuje železa.. ki je menda v rdeči pesi, ki pa je ne maram, a je še kje?" Koprive. Regrat. Je užiten celo sezono. Koprive 1 - 2 krat dnevno. Se jih skuha v vodi (vrejo ene 25 minut). Doda nekaj naravne soli iz solin Sečovlje (ali "sstanetovo" sol; člana foruma).Če je možnost. Koprive se zmiksa, vrže čez riž, proseno kašo.... Za 2 meseca najkasneje ni več težav z Fe. Je pa v koprivah tudi veliko Ca, drugih mineralov... Na začetku manj (količinsko). Poženejo. Tretjič , četrtič količinsko ni omejitve. Organizem se navadi koncentriranih mineralnih snovi... v koprivah. Pa pameten je čim manj sladkorjev jest..." LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Layla 10. oktober 2007 Prijavi Deli 10. oktober 2007 Meni se je kri v nekaj mesecih popravila z uživanjem alg . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vranja 10. oktober 2007 Prijavi Deli 10. oktober 2007 Jaz sem nekaj mesecev jemala sirup iz rdeče pese ( :xx!: ), ki se mu pravi Endovital. Izdeluje ga Tone Fabjan, zdravilec z Dolenjske. Sirup je pripravljen z medom in začuda okusen. Priporočam Citiraj http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 10. oktober 2007 Prijavi Deli 10. oktober 2007 Lep pozdrav! Sem slabokrvna in zdravnica mi je predpisalal tablete železa. Ker mi ni preveč do tablet me zanima s katero hrano bi zaužila veliko železa. V kateri hrani ali pijači se nahaja železo? Hvala za odgovor! Zvečer opereš jabolko in vanjo vpičiš železne žeblje (prekuhane)-velike! Zjutraj odstraniš žeblje in poješ jabolko!Včasih so si pomagali tako, posebno nosečnice, kjer je potreba po železu večja. E, pazi zdaj to.Če pa po nekaj dnevih nič ne pomaga, pa začneš še žeblje jesti! Evo Popaj recimo, on je jedu žeblje! Pa še dalje.Če imaš pri prebavljanju žebljev kake težave-se zgodi včasih-potem obvezno moraš nehat pit vodo, zaradi morebitne dehidracije-puščanja vode skozi luknje in takrat ješ le trdo hrano, željeno v velikih kosih. No evo, pomojem bo šlo,....aha pa veliko volje moraš met, ne pozabi! Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 10. oktober 2007 Prijavi Deli 10. oktober 2007 slabokrvnost je nerodna reč,stvar si posplošila in govoriš o železu,zaradi tega pa ni nujno,da je v globalu kri zanič,moraš povedati številke eritrocitov,levkocitov in hemoglobina,potem se pa stvar lahko uredi,če ti primanjkuje železa pa ni nič kaj takega Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 10. oktober 2007 Prijavi Deli 10. oktober 2007 Alo Habiby, k Mici na pregled krvi! Mici-pozdravljena, že dolgo nisva govorile:))) "Koprive 1 - 2 krat dnevno. Se jih skuha v vodi (vrejo ene 25 minut). Doda nekaj naravne soli iz solin Sečovlje (ali "sstanetovo" sol; člana foruma).Če je možnost."" Ne ne koprive ne smeš dolgo kuhat, ker zgubijo vse sestavine, samo namočit in hopla ven! Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 10. oktober 2007 Prijavi Deli 10. oktober 2007 slabokrvnost je nerodna reč,stvar si posplošila in govoriš o železu,zaradi tega pa ni nujno,da je v globalu kri zanič,moraš povedati številke eritrocitov,levkocitov in hemoglobina,potem se pa stvar lahko uredi,če ti primanjkuje železa pa ni nič kaj takegaa res... in kaj si s tem želela povedat? torej če je v se drugo v kurcu potem se da popravit, če pa je železo pa ni nič takega? torej ni nikoli stvar bed, se nikoli ne počutiš zanič, brez energije, brez volje do življenja?pa si imela nizko vrednost železa? govoriš iz svojih izkušenj? ne hemoglobina, temveč železa? kolk je zate nizka vrednost železa in kolk normalna??????? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mia4aerobics 10. oktober 2007 Prijavi Deli 10. oktober 2007 meni so tut koprive pomagale,pa endovital-sok rdece pese upam,da bo kmal bolje.aja, ferumlek, tisti zelezovi tableti. so bli pa tko tko.-- mia Citiraj TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ. Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 10. oktober 2007 Prijavi Deli 10. oktober 2007 a res... in kaj si s tem želela povedat? torej če je v se drugo v kurcu potem se da popravit, če pa je železo pa ni nič takega? torej ni nikoli stvar bed, se nikoli ne počutiš zanič, brez energije, brez volje do življenja?pa si imela nizko vrednost železa? govoriš iz svojih izkušenj? ne hemoglobina, temveč železa? kolk je zate nizka vrednost železa in kolk normalna???????veš kaj ,sedaj če bi te imela pri roki,bi ti dala na obe lici,pa ti rajši napišem,da sem sama imela 64 hemoglobina,da mi je zablokiral kostni mozeg,da sem imela 79 procentov kisika v glavi in skoraj nezaznavne eritrocite Njej Bog pomaga, da se nikoli ne počuti slabo, pa tud slabokrvna ni, ker ima Biblijo vsak dan v rokah. :vragec:plehko in puhlo to si ti Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Naja01 10. oktober 2007 Prijavi Deli 10. oktober 2007 Ccc mici, a ni dost da v tisti temi sramotiš Boga? Jezus je lepo rekel, da moraš svoji lici nastavljat, najprej eno, potem pa še drugo, ne pa drugim dajat na lica Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 11. oktober 2007 Prijavi Deli 11. oktober 2007 Lep pozdrav! Sem slabokrvna in zdravnica mi je predpisalal tablete železa. Ker mi ni preveč do tablet me zanima s katero hrano bi zaužila veliko železa. V kateri hrani ali pijači se nahaja železo? Hvala za odgovor! doorwoman p., kukica, tantra, strelka007... so ti ze velik koristnih informacij podali strocnice, polnozrnata zivila, jedilna cokolada, meso... ... sadje, zelenjava... ... pa kr so se ostali pisali je izogibat se pa poskus pitju mleka, pravih cajev, kave... Ker snovi v nevem pravem caju in kavi (tanin) in (kalcij, fosfor) v mleku... zmanjsujejo absorpcijo zeleza...verjamem, da ti ni prevec do tablet... ponosna sem zrd tega nate! ampk od vse hrane k jo pojes, se v celice absorbira le nekje 10-30% zeleza... in glede na-to, da si ze slabokrvna, je nekak "dobr", da hrani dodas zelezo se z prehranskimi doponili...habiby... vsekakor pa poskus cim vec pocet stvari, ki v tebi vzbujajo veselje! slabokrvnost je nerodna reč,stvar si posplošila in govoriš o železu,zaradi tega pa ni nujno,da je v globalu kri zanič,moraš povedati številke eritrocitov,levkocitov in hemoglobina,potem se pa stvar lahko uredi,če ti primanjkuje železa pa ni nič kaj takega no ja... levkociti tu ne igrajo lih pomembne vloge... ves, da je vzork za utrujenost lahk tud pomankanje samega zeleza, pa ceprav je vrednost hemoglobina v krvi se normalna? Sevilke so sam za orientacijo...! ce clovk sam sebe opazuje/poslusa in spremlja taksne in drugacne znake, k mu jih telo sporoca... lahk velik vec izve/spozna o seb, k pa na sami podlagi stevilk, ki so prsle iz laboratorijskih testov... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 veš kaj ,sedaj če bi te imela pri roki,bi ti dala na obe lici,pa ti rajši napišem,da sem sama imela 64 hemoglobina,da mi je zablokiral kostni mozeg,da sem imela 79 procentov kisika v glavi in skoraj nezaznavne eritrociteplehko in puhlo to si tiaja na obe lici zakaj pa? vas to jezus uči? kako pa veste kakšne vrednosti sem imela ali pa imam jaz: daj najprej vdihnite pa premislite o posledicah svojih besed, sicer mene ne morete prizadet, koga drugega pa... in ne, čeprav na forumih veljajo pravila tikanja, vas žal ne morem več tikat, sva si predaleč in mogoče tudi po letih ni ravno vljudno da vas tikamvse dobro doorwoman p., kukica, tantra, strelka007... so ti ze velik koristnih informacij podali strocnice, polnozrnata zivila, jedilna cokolada, meso... ... sadje, zelenjava... ... pa kr so se ostali pisali je izogibat se pa poskus pitju mleka, pravih cajev, kave... Ker snovi v nevem pravem caju in kavi (tanin) in (kalcij, fosfor) v mleku... zmanjsujejo absorpcijo zeleza...verjamem, da ti ni prevec do tablet... ponosna sem zrd tega nate! ampk od vse hrane k jo pojes, se v celice absorbira le nekje 10-30% zeleza... in glede na-to, da si ze slabokrvna, je nekak "dobr", da hrani dodas zelezo se z prehranskimi doponili...habiby... vsekakor pa poskus cim vec pocet stvari, ki v tebi vzbujajo veselje! no ja... levkociti tu ne igrajo lih pomembne vloge... ves, da je vzork za utrujenost lahk tud pomankanje samega zeleza, pa ceprav je vrednost hemoglobina v krvi se normalna? Sevilke so sam za orientacijo...! ce clovk sam sebe opazuje/poslusa in spremlja taksne in drugacne znake, k mu jih telo sporoca... lahk velik vec izve/spozna o seb, k pa na sami podlagi stevilk, ki so prsle iz laboratorijskih testov...hemoglobin lahko narašča, vendar na škodo železa in če se ta ne obnavlja lahko pride do resnih posledic, ampak kaj bom jst nevedno dete pamet solila Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tanci 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 baje pomaga: suhe slive + orehi (skupaj) Citiraj ... nočem obljub, le iskren obraz, le iskren obraz ... http://freeweb.siol.net/fotomax1/mediac/450_0/media/DIR_249/DSCF0008.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 "orehi" Meni so "premastni". Mi je temno zelena listnata zelenjava, ... boljša. Ni "mastno".LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 baje pomaga: suhe slive + orehi (skupaj)Baje pomaga solna biodieta Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lia 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 za slabokrnost je zelo dosti diet inu pripravkov...no eden izmed najbolj prijetnih je rudeči refošk inu ribezovo vino.....predvsem človeka sprosti inu napolni z vsemi potrebnimi rečmi, ki jih njegove celice z lahkoto absorbirajo.... no pesa rdeča menda tud prav dobr stori, še najtaboljša finta pa je de, se najde kak navadn litoželezn pisker, so jih včasih delal v EMO Celje, menda se želez potlej iz piskra v meso in zelenjavo preseli....in kadar človek tako hrano použije čist dost železa dobi Citiraj ....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tonks 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 za slabokrnost je zelo dosti diet inu pripravkov...no eden izmed najbolj prijetnih je rudeči refošk inu ribezovo vino.....predvsem človeka sprosti inu napolni z vsemi potrebnimi rečmi, ki jih njegove celice z lahkoto absorbirajo.... no pesa rdeča menda tud prav dobr stori, še najtaboljša finta pa je de, se najde kak navadn litoželezn pisker, so jih včasih delal v EMO Celje, menda se želez potlej iz piskra v meso in zelenjavo preseli....in kadar človek tako hrano použije čist dost železa dobi Sem bila slabokrvna do ene par let nazaj; Hb ni šel do normale ne z jetrci in ne z vegetarijansko prehrano in ne s tableti, ki so mi jih predpisali (injekcij nism hotla, razen ko sm bla čist na koncu). Ne bi rada tukaj delala reklamo za tablete (ker sem tudi sama proti) samo so med njimi precejšnje razlike. S temi, ki sem jih dobila nazadnje, so moje vrednosti čist normalne; in zame jih je zadost, recimo 1-2 škatlici na leto. Citiraj gore so fajn Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 13. oktober 2007 Prijavi Deli 13. oktober 2007 hemoglobin lahko narašča, vendar na škodo železa in če se ta ne obnavlja lahko pride do resnih posledic narasca... pada... je konstanten... se linearno spreminja s potrebami organizma... kr ces... ampak kaj bom jst nevedno dete pamet solila ksenci... lepo, da si tko skormna Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Layla 15. oktober 2007 Prijavi Deli 15. oktober 2007 Layla ... katere alge pa? A spirulino? Jedla sem alge Algea (Chlorella). Bom pa poskusila tudi spirulino, samo se ne morem odločit od katere firme . Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
habiby 20. oktober 2007 Avtor Prijavi Deli 20. oktober 2007 Hvala vsem za koristne nasvete! Jih je tulk da si jih bom mogla mal izpisat in jih preizkusit. Nekatere pa že sprobavam (suhe slive), ampak sem jih opustila, ker tudi pospešijo prebavo in sem bila malo preveč časa na wcju. Bom poskusla še kaj drugega. Drugače Lia pa sem iz Celja in smo včasih uporabljali posode iz Ema, pa sem vseeno slabokrvna. hihi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 22. oktober 2007 Prijavi Deli 22. oktober 2007 in smo včasih uporabljali posode iz Ema, pa sem vseeno slabokrvna. hihi ni pomembna lih posoda... pa nj bo se ne vem kksna mojstrovina iz umetnih materialov! bolj pomembno kt posoda je, kaksna hrana se v njej (kako) pripravlja...habiby: čuvi nase in na svojega "nevidnega telesnega strazarja" (imunski sistem) Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. oktober 2007 Prijavi Deli 22. oktober 2007 Lep pozdrav! Sem slabokrvna in zdravnica mi je predpisalal tablete železa. Ker mi ni preveč do tablet me zanima s katero hrano bi zaužila veliko železa. V kateri hrani ali pijači se nahaja železo? Hvala za odgovor! Zvečer porineš v jabolko večji žebelj, zjutraj pa žebelj potegneš ven in jabolko poješ. Bolj kisle sorte je jabolko, več železa kasiraš. Če pa žebelj kdaj pozabiš v jabolku, ga poješ in ti ni nič, pa si morda potencialna cirkuška atrakcija. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.