Skoči na vsebino

Slabokrvnost

habiby

Recommended Posts

Lep pozdrav!

Sem slabokrvna in zdravnica mi je predpisalal tablete železa. Ker mi ni preveč do tablet me zanima s katero hrano bi zaužila veliko železa. V kateri hrani ali pijači se nahaja železo?

Hvala za odgovor!

Deli na socialnih omrežjih

Pozdravljena!

Nekateri zagovarjajo pridobivanje železa z mesom. Čeprav sem včasih jedla ogromne količine mesa, sem bila slabokrvna. Danes prisegam na rastlinsko hrano (ampak morda se motim!).

Dve žitarici, ki so ju uporabljali že indijanci sta zelo bogati z železom: amarant in kinoa (quinoa). Oboje lahko kupiš v večjih trgovinah (pakira Biotop) ali v trgovinah z zdravo prehrano.

Z železom so bogati tudi kalčki, melasa, suhe marelice (nežveplane in nehidrogenirane!), peteršilj, zelena zelenjava, pivski kvas, alge, pšenični kalčki ...

Zelo pomembnen za absorbcijo železa je vitamin C. bodi pozorna da poleg hrane bogate z železom uživaš tudi tako, bogato z vitaminom C.

V včerajšnji prilogi Dela, v Oni, je dr. Dražigost pokorn napisal zanimiv članek o vsebnosti in absorbciji železa iz različne hrane. Morda se splača prebrati.

In če se ne motim, je kar nekaj o tem napisano tudi na strani Lunin.net.

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Železo:

Leča, koprive, regrat...

1.)...Vegetarijanska lečina pašteta:

objava pod št.37 - 39

http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=862300

2.) Koprive, regrat

http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=850801

Objava pod št. 1971:

"meni na zdravniški pregled so povedali da mi primankuje železa.. ki je menda v rdeči pesi, ki pa je ne maram, a je še kje?"

Koprive.

Regrat. Je užiten celo sezono.

Koprive 1 - 2 krat dnevno. Se jih skuha v vodi (vrejo ene 25 minut). Doda nekaj naravne soli iz solin Sečovlje (ali "sstanetovo" sol; člana foruma).Če je možnost.

Koprive se zmiksa, vrže čez riž, proseno kašo....

Za 2 meseca najkasneje ni več težav z Fe. Je pa v koprivah tudi veliko Ca, drugih mineralov...

Na začetku manj (količinsko). Poženejo.

Tretjič , četrtič količinsko ni omejitve.

Organizem se navadi koncentriranih mineralnih snovi... v koprivah.

Pa pameten je čim manj sladkorjev jest..." LP

• 2 weeks later...

Jaz sem nekaj mesecev jemala sirup iz rdeče pese ( :xx!: ), ki se mu pravi Endovital. Izdeluje ga Tone Fabjan, zdravilec z Dolenjske. Sirup je pripravljen z medom in začuda okusen. Priporočam :palec:

http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif

Lep pozdrav!

Sem slabokrvna in zdravnica mi je predpisalal tablete železa. Ker mi ni preveč do tablet me zanima s katero hrano bi zaužila veliko železa. V kateri hrani ali pijači se nahaja železo?

Hvala za odgovor!

Zvečer opereš jabolko in vanjo vpičiš železne žeblje (prekuhane)-velike! Zjutraj odstraniš žeblje in poješ jabolko!

Včasih so si pomagali tako, posebno nosečnice, kjer je potreba po železu večja.

E, pazi zdaj to.

Če pa po nekaj dnevih nič ne pomaga, pa začneš še žeblje jesti! Evo Popaj recimo, on je jedu žeblje!

Pa še dalje.

Če imaš pri prebavljanju žebljev kake težave-se zgodi včasih-potem obvezno moraš nehat pit vodo, zaradi morebitne dehidracije-puščanja vode skozi luknje in takrat ješ le trdo hrano, željeno v velikih kosih.

No evo, pomojem bo šlo,....aha pa veliko volje moraš met, ne pozabi! x;)x

slabokrvnost je nerodna reč,stvar si posplošila in govoriš o železu,zaradi tega pa ni nujno,da je v globalu kri zanič,moraš povedati številke eritrocitov,levkocitov in hemoglobina,potem se pa stvar lahko uredi,če ti primanjkuje železa pa ni nič kaj takega

Alo Habiby, k Mici na pregled krvi! Mici-pozdravljena, že dolgo nisva govorile:)))

"Koprive 1 - 2 krat dnevno. Se jih skuha v vodi (vrejo ene 25 minut). Doda nekaj naravne soli iz solin Sečovlje (ali "sstanetovo" sol; člana foruma).Če je možnost.""

Ne ne koprive ne smeš dolgo kuhat, ker zgubijo vse sestavine, samo namočit in hopla ven!

slabokrvnost je nerodna reč,stvar si posplošila in govoriš o železu,zaradi tega pa ni nujno,da je v globalu kri zanič,moraš povedati številke eritrocitov,levkocitov in hemoglobina,potem se pa stvar lahko uredi,če ti primanjkuje železa pa ni nič kaj takega

a res... in kaj si s tem želela povedat? torej če je v se drugo v kurcu potem se da popravit, če pa je železo pa ni nič takega? torej ni nikoli stvar bed, se nikoli ne počutiš zanič, brez energije, brez volje do življenja?

pa si imela nizko vrednost železa? govoriš iz svojih izkušenj? ne hemoglobina, temveč železa? kolk je zate nizka vrednost železa in kolk normalna???????

meni so tut koprive pomagale,

pa endovital-sok rdece pese

upam,da bo kmal bolje.

aja, ferumlek, tisti zelezovi tableti. so bli pa tko tko.--

mia

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

a res... in kaj si s tem želela povedat? torej če je v se drugo v kurcu potem se da popravit, če pa je železo pa ni nič takega? torej ni nikoli stvar bed, se nikoli ne počutiš zanič, brez energije, brez volje do življenja?

pa si imela nizko vrednost železa? govoriš iz svojih izkušenj? ne hemoglobina, temveč železa? kolk je zate nizka vrednost železa in kolk normalna???????

veš kaj ,sedaj če bi te imela pri roki,bi ti dala na obe lici,pa ti rajši napišem,da sem sama imela 64 hemoglobina,da mi je zablokiral kostni mozeg,da sem imela 79 procentov kisika v glavi in skoraj nezaznavne eritrocite

Njej Bog pomaga, da se nikoli ne počuti slabo, pa tud slabokrvna ni, ker ima Biblijo vsak dan v rokah. :vragec: :vragec:

plehko in puhlo to si ti

Lep pozdrav!

Hvala za odgovor!

doorwoman p., kukica, tantra, strelka007... so ti ze velik koristnih informacij podali x:px

strocnice, polnozrnata zivila, jedilna cokolada, meso... ... sadje, zelenjava... ... pa kr so se ostali pisali je :palec:

izogibat se pa poskus pitju mleka, pravih cajev, kave... Ker snovi v nevem pravem caju in kavi (tanin) in (kalcij, fosfor) v mleku... zmanjsujejo absorpcijo zeleza...

verjamem, da ti ni prevec do tablet... :palec: ponosna sem zrd tega nate! ampk od vse hrane k jo pojes, se v celice absorbira le nekje 10-30% zeleza... in glede na-to, da si ze slabokrvna, je nekak "dobr", da hrani dodas zelezo se z prehranskimi doponili...

habiby... vsekakor pa poskus cim vec pocet stvari, ki v tebi vzbujajo veselje! x:px xsrcx

no ja... levkociti tu ne igrajo lih pomembne vloge... ves, da je vzork za utrujenost lahk tud pomankanje samega zeleza, pa ceprav je vrednost hemoglobina v krvi se normalna? Sevilke so sam za orientacijo...!

ce clovk sam sebe opazuje/poslusa in spremlja taksne in drugacne znake, k mu jih telo sporoca... lahk velik vec izve/spozna o seb, k pa na sami podlagi stevilk, ki so prsle iz laboratorijskih testov...

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

veš kaj ,sedaj če bi te imela pri roki,bi ti dala na obe lici,pa ti rajši napišem,da sem sama imela 64 hemoglobina,da mi je zablokiral kostni mozeg,da sem imela 79 procentov kisika v glavi in skoraj nezaznavne eritrocite

plehko in puhlo to si ti

aja na obe lici zakaj pa? vas to jezus uči? kako pa veste kakšne vrednosti sem imela ali pa imam jaz: daj najprej vdihnite pa premislite o posledicah svojih besed, sicer mene ne morete prizadet, koga drugega pa... in ne, čeprav na forumih veljajo pravila tikanja, vas žal ne morem več tikat, sva si predaleč in mogoče tudi po letih ni ravno vljudno da vas tikam

vse dobro

doorwoman p., kukica, tantra, strelka007... so ti ze velik koristnih informacij podali x:px

strocnice, polnozrnata zivila, jedilna cokolada, meso... ... sadje, zelenjava... ... pa kr so se ostali pisali je :palec:

izogibat se pa poskus pitju mleka, pravih cajev, kave... Ker snovi v nevem pravem caju in kavi (tanin) in (kalcij, fosfor) v mleku... zmanjsujejo absorpcijo zeleza...

verjamem, da ti ni prevec do tablet... :palec: ponosna sem zrd tega nate! ampk od vse hrane k jo pojes, se v celice absorbira le nekje 10-30% zeleza... in glede na-to, da si ze slabokrvna, je nekak "dobr", da hrani dodas zelezo se z prehranskimi doponili...

habiby... vsekakor pa poskus cim vec pocet stvari, ki v tebi vzbujajo veselje! x:px xsrcx

no ja... levkociti tu ne igrajo lih pomembne vloge... ves, da je vzork za utrujenost lahk tud pomankanje samega zeleza, pa ceprav je vrednost hemoglobina v krvi se normalna? Sevilke so sam za orientacijo...!

ce clovk sam sebe opazuje/poslusa in spremlja taksne in drugacne znake, k mu jih telo sporoca... lahk velik vec izve/spozna o seb, k pa na sami podlagi stevilk, ki so prsle iz laboratorijskih testov...

hemoglobin lahko narašča, vendar na škodo železa in če se ta ne obnavlja lahko pride do resnih posledic, ampak kaj bom jst nevedno dete pamet solila

:vio: za slabokrnost je zelo dosti diet inu pripravkov...no eden izmed najbolj prijetnih je rudeči refošk inu ribezovo vino.....predvsem človeka sprosti inu napolni z vsemi potrebnimi rečmi, ki jih njegove celice z lahkoto absorbirajo....

no pesa rdeča menda tud prav dobr stori, še najtaboljša finta pa je de, se najde kak navadn litoželezn pisker, so jih včasih delal v EMO Celje, menda se želez potlej iz piskra v meso in zelenjavo preseli....in kadar človek tako hrano použije čist dost železa dobi :palec:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

:vio: za slabokrnost je zelo dosti diet inu pripravkov...no eden izmed najbolj prijetnih je rudeči refošk inu ribezovo vino.....predvsem človeka sprosti inu napolni z vsemi potrebnimi rečmi, ki jih njegove celice z lahkoto absorbirajo....

no pesa rdeča menda tud prav dobr stori, še najtaboljša finta pa je de, se najde kak navadn litoželezn pisker, so jih včasih delal v EMO Celje, menda se želez potlej iz piskra v meso in zelenjavo preseli....in kadar človek tako hrano použije čist dost železa dobi :palec:

Sem bila slabokrvna do ene par let nazaj; Hb ni šel do normale ne z jetrci in ne z vegetarijansko prehrano in ne s tableti, ki so mi jih predpisali (injekcij nism hotla, razen ko sm bla čist na koncu).

Ne bi rada tukaj delala reklamo za tablete (ker sem tudi sama proti) samo so med njimi precejšnje razlike. S temi, ki sem jih dobila nazadnje, so moje vrednosti čist normalne; in zame jih je zadost, recimo 1-2 škatlici na leto.

gore so fajn

hemoglobin lahko narašča, vendar na škodo železa in če se ta ne obnavlja lahko pride do resnih posledic
:palec:

narasca... pada... je konstanten... se linearno spreminja s potrebami organizma... kr ces... :inocent:

ampak kaj bom jst nevedno dete pamet solila
x:Dx ksenci... :2src: lepo, da si tko skormna x:Xx

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Hvala vsem za koristne nasvete! Jih je tulk da si jih bom mogla mal izpisat in jih preizkusit. Nekatere pa že sprobavam (suhe slive), ampak sem jih opustila, ker tudi pospešijo prebavo in sem bila malo preveč časa na wcju. x:)x Bom poskusla še kaj drugega.

Drugače Lia pa sem iz Celja in smo včasih uporabljali posode iz Ema, pa sem vseeno slabokrvna. hihi x:Dx

in smo včasih uporabljali posode iz Ema, pa sem vseeno slabokrvna. hihi x:Dx
ni pomembna lih posoda... :o|o: pa nj bo se ne vem kksna mojstrovina iz umetnih materialov! bolj pomembno kt posoda je, kaksna hrana se v njej (kako) pripravlja...

habiby: čuvi nase in na svojega "nevidnega telesnega strazarja" (imunski sistem) x:Dx xsrcx :palec:

Lep pozdrav!

Hvala za odgovor!

Zvečer porineš v jabolko večji žebelj, zjutraj pa žebelj potegneš ven in jabolko poješ. Bolj kisle sorte je jabolko, več železa kasiraš. Če pa žebelj kdaj pozabiš v jabolku, ga poješ in ti ni nič, pa si morda potencialna cirkuška atrakcija.

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...