Skoči na vsebino

Tabuji in brezpogojna ljubezen

Tjazy

Recommended Posts

hvala nebu, da ne komuniciramo samo z besedami icon_smile_approve.gif

se jo da začutit

Takisto so besede, kot je "občutiti", "sprejemati", "začutiti", "toleranca" takisto prostitutke ali žigoli v isti javni hiši. Krik belebeta preglasi notranjajo tišino. x:Dx

Inflacija besed pač nič ne stane...

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.
Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 244
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Halo!

Beseda L J U B E Z E N je lahko napisana še s tako velikimi črkami, pa še vedno ostane samo beseda!

Mogoče po Hesseju: če bi napisal 1000 knjig o ljubezni in bi bila prva knjiga najboljši opis v celotnem Stvarstvu in potem druga x- krat boljša od prve in vse tja do 1000. knjige, ki pa je tak al tak Absolut, to nima nobene veze. Prav nobene. Z živo ljubeznijo namreč. Niti vonja ne uspe pričarati. Kamoli vročega srca, ki ti ga segreje bitje, ki ti ljubezen vrne. Ni važno iz katerega kraljestva prihaja.

Ko mi je sekalo, se je pripeljala tale:

Tisti, ki sprašuje, ve Odgovor. Je Isti.

Vsako vprašanje je vprašanje duše, kdaj bo svobodna!

Imel jo je za vedno.

Imel jo je Zavedno.

Kako drobna razlika, v postavljanju znakov,

obenem pa meja med peklom in rajem.

Kaj boš izbral ti Večni, Neminljivi?

Kralj Matjaž je srce, ki spi v nas.

Kdaj ga boš osvobodil?

Le on te popelje čez.

Daj mu meč – to je ljubezen!

Daj mu ščit – to je vera!

Daj mu prostor – to je meditacija!

Meja ne obstaja; le Prehod.

:2src:

Bivanje je odprto v vse smeri.

Takisto so besede, kot je "občutiti", "sprejemati", "začutiti", "toleranca" takisto prostitutke ali žigoli v isti javni hiši. Krik belebeta preglasi notranjajo tišino. x:Dx

Inflacija besed pač nič ne stane...

:vio: pa ja de ....važna je disciplina....pa tiščanje glave v pesek....pa zanikanje da sploh kaj čutiš x:o)x

odrekanja, nemo zrenje v okolico, uravnilovka, pa skrb za bančni račun :xx!:

za tišino bo čas ko pride ta bela po nas x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

pa ja de ....važna je disciplina....pa tiščanje glave v pesek....pa zanikanje da sploh kaj čutiš

Disciplina je gotovo pomemben del osebnostne rasti. Samo discipliniran človek se je sposoben soočiti s pastmi, ki prežijo na poti rasti. Brez trdega dela na sebi ni napredka. samo neko bluzenje o energijah, čakrah, spontanosti in še in še je samo izgovor za nesposobnost, lenobo in izogibanje odgovornosti za svoj razvoj. Žal se nobena stvar ne postori sama. za kopanje jarka je potrebna lopata, za osebnostno rast pa disciplinirano delo na sebi. Ne gre drugače, čeprav veliko duhovitnežev trdi drugače. Ko enkrat potisneš glavo v lasten drek, je konec idiličnega blebetanja...

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

x:Dx :palec: sočno in mastno napisano xcivx

itak ordnung und discipline....

xrolleyesx jao....ne mi zamerit.....jst pr mojih mulcih več nardim z ljubeznijo in toplim nasmehom...kakor pa da jih na trdo pa z zapovedmi....

pa strašnim resnobnim načinom....

več situacij se je razvilo v čist drugo smer, ko sem jih z občukom in nežnim objemom razorožila, kakor pa da sem jih na hudo privila....

tak da tale tvoj način ni za vsakega....

Pa veš kaj je še, se dost bolj tud sama počutim , k ne težim skoz, mularija se pa tud trud izpolnit zadeve, ki jih zahtevam, manj je kratkih stikov in vročih glav. In to vse zarad tega, ker sem se naučila zadeve občutit ....in ne samo poslušat besede.

Evo, mam že pripravljene vile, da odmečem drek , ki ga boš vrgel x:o)x

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

Kadar tvoje srce instinktivno odgovori na veselje ali žalost drugih ljudi, veš, da si izgubil svoj jaz in pridobil izkustvo biti eno s človeškim rodom -in ljubezen je končno tu.

Iz zgodbe

Prepleteni udje (Žabja molitev Anthony De Mello)

x:Dx :palec: časa mava dovolj vsak dan 24 ur x;)x

x:Xx nočko , lepotica lepe sanje

najlepše besede so skrite v očeh x:Ix

jao....ne mi zamerit.....jst pr mojih mulcih več nardim z ljubeznijo in toplim nasmehom...kakor pa da jih na trdo pa z zapovedmi....

ne, ne bom metal drek, ker tega ne počnem. Največkrat rad postavim ogledalo, v kakršnega se je ogledovala mačeha Sneguljčice (odlična pravljica, polna globokih duhovnih resnic).

Pri mulcih se največ doseže z ravnotežjem med pravičnostjo in milostjo (ljubeznijo in disciplino). Otroci za zdrav razvoj potrebujejo tako strogost, disciplino, kot ljubezen, milost in odpuščanje. Danes se vse preveč vzgaja na osnovi popuščanja in se pozablja na disciplino. Govori se samo o pravicah, ne pa dolžnostih. rezultati pa so: droga, mladoletna kriminaliteta in podobne težave. Pri svojem mulcu že od rojstva vzdržujem ravnotežje in zaenkrat mi uspeva. Najpomembneje je, da otrok VE, kje je meja (ne iz strahu, temveč zaradi vzora starša).

:vio: ne maram pravljic...raje imam basni x^x

*

Milost praviš, grem gledat v SSKJ

A NI MILOST TISTO KAR TI NEBO NAKLONI x?x

ne... gre zato, da pustis svoj jaz, (osebnost, ego) nekak... in se posvetis drugim. nisi razumela liinih besed pomoje.

sicer pa govoris o istem.

---------

On je ze vedel. Jaz pa še ne xrolleyesx

je... in nasa dolznost je bozjo besedo siriti naprej... dajati naprej.

---------

...A NI MILOST TISTO KAR TI NEBO NAKLONI x?x

Pri mulcih se največ doseže z ravnotežjem med pravičnostjo in milostjo (ljubeznijo in disciplino). Otroci za zdrav razvoj potrebujejo tako strogost, disciplino, kot ljubezen, milost in odpuščanje. Danes se vse preveč vzgaja na osnovi popuščanja in se pozablja na disciplino. Govori se samo o pravicah, ne pa dolžnostih. rezultati pa so: droga, mladoletna kriminaliteta in podobne težave. Pri svojem mulcu že od rojstva vzdržujem ravnotežje in zaenkrat mi uspeva. Najpomembneje je, da otrok VE, kje je meja (ne iz strahu, temveč zaradi vzora starša).

...pod tole se pa jest tud podpišem :palec:

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

A NI MILOST TISTO KAR TI NEBO NAKLONI

Pusti duhovitniške puhlicem ker z njimi ne boš otrok usposobila za zverinjak sodobnosti tukaj in sedaj. Žalostno je, da moraš za razumevanje besede "milost" pogledati v SSKJ.

Pusti duhovitniške puhlicem ker z njimi ne boš otrok usposobila za zverinjak sodobnosti tukaj in sedaj. Žalostno je, da moraš za razumevanje besede "milost" pogledati v SSKJ.

:vio: Res je žalostno....kdor vpraša enkrat je norec deset minut, kdor pa nikoli pa vse življenje....

....SSKJ

pravi takole:

da je milost DOBROHOTEN prizanesljiv odnos, usmiljenje, sočutje,naslov za fevdalnega gospoda, NADNARAVNI dar, ki je dan človeku za dosego cilja....

In včasih potrebuješ nadnaravni dar, da v tem zverinjaku presodiš, kdaj pri vzgoji kaznovat in kdaj biti sočuten.

Itak pa oba isto trobiva, vsak iz svojega konca x:o)x sam da jaz potrebujem SSKJ pa cel kup literature zraven , da te lahko razumem , kaj hočeš povedati.

da te lahko razumem , kaj hočeš povedati.

Uf, saj se izražam v kolikor toliko spodobni slovenščini (za razliko od mnogih, ki svojo površnost in besedno revščino skrivajo za trendovsko spakedranščino). Seveda sva na istem bregu in samo za isto stvar uporabiva drugačne besede (tako sama praviš).

da ko izgubis svojo osebnost in svoj ego in cutis z vsemi okrog sebe..

Ega ne moreš izgubiti, saj je del vsakogar od nas. Duhovni razvoj ni tlačenje in & ali zanikanje ega, temveč njegovo uravnoteženje in postavitev na mesto, ki mu gre. Vsa komunikacija med nami in svetom gre preko instrumente ega. Hoteli ali ne, tako je. Zgrešena osebnostna rast s ekaže tudi v nesposobnosti ega za komunikacijo z okoljem. Kar nekaj osebkov je, ki govorijo čisto svoj, samo njim razumljiv jezik.

Ta moj zgornji zapis naj si kaksna naduvana, vase zagledana in do drugih brezbrizna oseba raje ne razlaga! Ker bi narobe razumel(a), da je prav tako kot je in da ji ni treba nic cutit. Zapsi je veljal tistim, ki imajo prevec srca, ne pa premalo. IN Anthony de Mello je najbrz pisal za taksne z manj srca.

Tema je sicer nekaj drugega kot pa milost. A po moje je najvisja oblika ljubezni ravno socutje. Milost pa ne more bit, milosten je lahko samo bog do nas, al pa v kaksnih starih casih, je bil cezar milosten in palca ni poklopil navzdol. V zdajsnjem casu pa milosti ne vidim veliko okrog sebe, kar cel nas svet je poln pravil na nekih obrazcih, papirjih, zakonih...

:V: bom tih raje....meni je De Mello človek s srcem xloveyx

DIANA :) uiiiiiiuaaaaaaaaaaaa :2src:

sej bo bols. x:Xx

--------

Ta moj zgornji zapis naj si kaksna naduvana, vase zagledana in do drugih brezbrizna oseba raje ne razlaga! Ker bi narobe razumel(a), da je prav tako kot je in da ji ni treba nic cutit. Zapsi je veljal tistim, ki imajo prevec srca, ne pa premalo. IN Anthony de Mello je najbrz pisal za taksne z manj srca.

Tema je sicer nekaj drugega kot pa milost. A po moje je najvisja oblika ljubezni ravno socutje. Milost pa ne more bit, milosten je lahko samo bog do nas, al pa v kaksnih starih casih, je bil cezar milosten in palca ni poklopil navzdol. V zdajsnjem casu pa milosti ne vidim veliko okrog sebe, kar cel nas svet je poln pravil na nekih obrazcih, papirjih, zakonih...

Ta moj zgornji zapi

Tisto o nerazumljivi govorisi ne leti na nikogar na tej temi. Dal sem samo primer.

najvisja oblika ljubezni ravno socutje. Milost pa ne more bit, milosten je lahko samo bog do nas

Sočutje je pasivnost. Pravzaprav je sočutje iluzija ljubezni, njena senca. Lahko si sočuten, vendar s tem ničesar ne postoriš. Ljubezen je brezmejno in neskončno aktivna. Sočutje je neka vrsta izogibanja akciji. Bog ni do nikoga in ničesar milosten, ker je iznad pravice ali milosti. Božje milosti si poskušajo izprositi ljudje, katere je strah aktivnega odnosa do sebe in sveta. Najprej moraš aktivnost pognati v sebi za sebe, šele potem lahko to deliš z drugimi. Mimogrede... milost je ravnoteženje pravice. Oboje je povezano s čustvovanjem, ki se izrazi skozi osebnostno verodostojnost. Vsaka skrajnost je škodljiva.

neeeeeee... sam lusna si :2src: :8):

----------

liaaaa, ja. :inocent: wow, intuicion seka :palec:

ja :palec:

---------

da Lia, clovek s srcem! In druge poucuje, da je prava pot pot srca, mislis to? Zato je on primeren za danasnji cas, v katerem ni srce tisto, ki rula.

Ce a si ti ze od malega prevec nagnjen k socutju, sekiranju in zasciti drugih in trpis, ko cutis nemoc, ker nic ne mores nardit - in jaz tu govorim o situacijah z nasiljem in trpljnejem - potem pa ne mores razmisljati na ta nacin. Ampak se obrnit po odgovore drugam.

Saj je vse pravilno. De Mello ima prav. Jaz pa tudi zase, ker jaz za svoje zivljneje nisem potrebovala poucevanja o milosti in socutju, ker sem taka ze bla od nekdaj. In ker me je dost tega mucilo, sem se obrnila po odgovore drugam : k preprostim stavkim iz biblije. In vase. Še vedno pa cutim v sebi socutje, a tudi MOC in nadzor! Nadzor mi preprecuje trpeti ob tem- samo za to gre. Ce kdo trpi in cutis socutje in naredis kolikor lahko, ne bos prav nic pripomogel s svojim jokanjem in strahom : pac pa s trdnostjo in vero v boljse. Ce tisti to cuti, mu je ziher lazje, kot pa ce se joces z njim skoz.

zanimivo :palec: :inocent: a lahk bolj podrobno razlozis?

---------

Tisto o nerazumljivi govorisi ne leti na nikogar na tej temi. Dal sem samo primer.

Sočutje je pasivnost. Pravzaprav je sočutje iluzija ljubezni, njena senca. Lahko si sočuten, vendar s tem ničesar ne postoriš. Ljubezen je brezmejno in neskončno aktivna. Sočutje je neka vrsta izogibanja akciji. Bog ni do nikoga in ničesar milosten, ker je iznad pravice ali milosti. Božje milosti si poskušajo izprositi ljudje, katere je strah aktivnega odnosa do sebe in sveta. Najprej moraš aktivnost pognati v sebi za sebe, šele potem lahko to deliš z drugimi. Mimogrede... milost je ravnoteženje pravice. Oboje je povezano s čustvovanjem, ki se izrazi skozi osebnostno verodostojnost. Vsaka skrajnost je škodljiva.

sigurno pa je, da se lahko ljubezen sprovede kot nadaljevanje socutja! pomoje.

tako lahko vajini teoriji zdruzimo...

kabalist ali torej govoris, da je ljubezen akcija, mar ni tudi sprejemanje obenem? mar ni moc sprejemanja konstantna z mocjo akcije? mar nismo vedno uravnotezeni topogledno? ali ni hitrost akcije odvisna od odvezanosti od osebnosti (ega)?

da je ljubezen akcija, mar ni tudi sprejemanje obenem?

saj to je, oboje, vendar je tud sprejemanje akcija, ce pa ni, je pa sam pasivno sprejemanje, torej filanje energije sam.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pasivnost je zgolj čakanje. To ni vedno filanje z energijo, ker celokupne energije je toliko kot jo je. Gre samo za aktiviranje energije. Na sebi lahko kaj postoriš samo takrat, ko aktivno deluješ. vendar ni samo napredovanje. pred vsakim vdihom je pač potreben izdih in zato so tudi pasivna stanja del osebnosti. Hec je v tem, da moraš prepoznavati pasivnost in aktivnost. Ko zmešaš oboje, se znajdeš v zanki.

no to, to.. nisem nasla ustreznega izraza..

mislila sem pasivno sprejemanje energije nekoga - v tem smislu filanje.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...