Skoči na vsebino

Tabuji in brezpogojna ljubezen

Tjazy

Recommended Posts

socutje - je so-cutje.

da cutis z nekom...

ne zgolj socustvovanje.

tko si jaz razlagam.

so-cuti z mano, mantis, vendar me pusti pri miru s svojimi tripi ob tem...

tko nekak.

teb jaz ne bi rada pojamrala o svojih tezahav, ce bi jih imela...

ker ne maram dobivat teh energij....

ko se TOLK zavzames...

a stekas? :8):

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 244
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

sej, sam a ni tko bols!? men se zdi da je no. ni pa mus, da je za vsazga tko bols... en bi mogoce ornk zbolel ce bi tko naredu... en pa lih ne, .... b :sori: sam priznati si, da smo pac nemocni in da koga potrebujemo, pa je spet pogumno dejanje, mogoce se dosti bolj, kot padrzati v sebi in 0, pogoltniti, potlaciti ipd...

-------

So-cutje, da. Ni brez bolecine. Ljubezen te zene. In sekiranje in nemoc je tesno blizu, ce si k temu nagnjen.

Marsa, dobro te poznam, tripala ti nikol nisem s tem, mogoce pa sem, pa se ne zavedam, pol me spomni, da bom vedla. Vem tudi, kaksna si, ti nikol ne bi obelodanjala kaksnih resnih stisk, recimo hud spor s partnerjem... govorim smao kot primer.... si clovek, ki zivis akcijo, ne ostajas v samosmiljenju, nikoli. Ce si na dnu, se prej mal zapres, se mi zdi...raje kot pa da dobis cel pisker socutja in strahu zate še od vseh drugih...

oj mantis, v prvem delu nisem mislila tebe, ko sem rekla ne navesi mi svojga tripa.. sem splosno govorila.

drug del pa je res bil tebi namenjen in tko nekak mislim, ja, kar pa se ne pomeni, da ti ne zaupam, sam..

ja, saj si dobr postekala. xDDx x:Xx :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Vse bolj sem prepričan da je LJUBEZEN, pa še mogoče MIR sicer "čustvo" vendar drugačno od čustev, ki jih proizvaja UM-zaljubljenost-strah-jeza...

Ljubezen je čustvo ki je onkraj običajnih čustev, globlje, prihaja neposredno od BITJA-SEBSTVA se pravi od tistega kar dejansko smo MI.

V povprečju ljudje malokrat doživijo stik ali občutek, ki ga da ljubezen, ponavadi se to dogaja ob doživetju silne lepote, sredi skrajnih telesnih naporov ali v neposredni veliki nevarnosti.

Prvič sem doživel trenutek LJUBEZENI, čeprav takrat še nisem vedel za kaj gre, ko sem bil tik pred smrtjo in sem se z njo že istovetil. Nastal je popoln mir v meni, občutek, ki je sledil lahko opišem z eno samo besedo "blaženost".

Torej ljubezen je globoko stanje BITJA ali stanje povezanosti-harmonije z BITJEM. Ljubezen izviro mimo UM-a. Čustva, ki so del ali proizvod UM-a so popolnoma v nasprotju z LJUBEZNIJO, podvržena zakonu nasprotij.

Zaljubljenost, ki je čustvo UM-a je lahko v nekem trenutku sreča že v drugem pa se sprevre v največjo bolečino!!

Torej v stanju, v katerem večina ljudi je, se pravi v poistovetenosti z UM-om-,je to čemur rečemo ljubezen ali radost ali...zgolj kratkotrajno veselje nenehno spreminjajopčega se kroga bolečine in užitka.

Tako se "ljubezenski odnosi" potem ko se začetna strast poleže samo še opotekajo med "ljubeznijo" in "sovraštvom", resnična LJUBEZEN nikomur ne prinaša trpljenja.

L.P.

V TEMI ZEMLJE EDEN ŽAREK SVETI, NE ZAZNA GA VEČ ZAVEST, LE DUHA GLOBOKI SPLETI.

Michael newton

oduim.p.'s Blog

Pomoč nekomu ni nujno vezana na sočutje. POmagaš lahko tudi zaradi osebne moralnosti. Vedno več ljudi išče pomoč.
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

To pa. Nudenje pomoči je kar velik biznis. To je zlata jama duhovnega posla! Že slišim žvenket cekina... x:Dx Vendar ne v svojem mošnjičku :V:
BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

xsrcx :palec: ljubezen, do drugega bitja je občutenje neskončne blaženosti ob samem obstoju te osebe, ko opazuješ njen izraz, energijo in čutiš njeno bližino kot čudovito opojnost božanskega, ki ji je podarilo življenje. x:Dx

Glej dalje.

Privzami, da si bitje, ki se odloči, da skuži. Po nekaj eonskem cepetanju (ne glede na to kako visoko skačemo, vsi smo enako oddaljeni od svetlobe), pride do podobnega spoznanja kot ga navajaš: ljubezen do drugega bitja je občutenje neskončne blaženosti ob samem obstoju tega bitja, ko opazuješ njen izraz, energijo in čutiš njeno bližino kot čudovito opojnost božanskega, ki ji je podarilo življenje. Tako moraš (pravzaprav ti ni treba) čutiti najprej sebe. Blaženost ob samem obstoju. Če ljubiš sebe točno takšnega kot si, preprosto postaneš Kralj svojega kraljestva. Tako ali tako si edini preživeli. Spoznanje te odnese v živeti in ne brati o življenju. Slej ko prej zmagaš, svoj krog spoznaš. Ti si ljubezen. seveda so možni odkloni ( v 99%) xsrcx

Kaj pa če srečaš nekoga, ki se zaveda Istih stvari kot ti? Kako ga imenuješ? Se šele potem začne kreacija, ko človek sreča človečico ali imata možnost vsak zase? Imaš pravico slediti (čemur pač slediš), čeprav imaš 2 otroka in 2 mami? Imaš pravico še v tretje? Zdaj, ko se (kao) zavedaš? Pa čutiš, veš, da je tu še ena, ki se (kao) zaveda? Z roko zna seči v srce. Bukvalno x:)x Sweetest taboo, no ordinary love----- zvočna kulisa.... xrolleyesx Kaj boš storil?

Bivanje je odprto v vse smeri.

Ljudje zabredejo v krize partnerskih odnosov zato, ker že pred vstopom v nov odnos ne popucajo svoj delež propada predhodne zveze. V tem je ves štos. Ko enkrat pred vstopom v nov dom skidaš umazanijo s čevljev, katero prineseš iz starega doma, vstopiš čist. Žal pa večina ljudekov raje skrbi, kakšen drek ima na čevljih bivši partner(-ica) in ne tista nesnaga, katero sam(-a) nosi. Vsako razpredanje o teh ali onih vzorcih je brezpredmetno, če ne dojameš tega bistva. Če hočeš en vlak ujeti, moraš drugega zapustiti. Enostavno kot pasulj!

Mimogrede, tole "kuhanje" tud ni tako enostavno v primeru, ko en ima razpucane stvari tako pri sebi kot za nazaj, drugi pa v novo zvezo "vnaša" oz se drži starih vzorcev,...so tudi taki primeri.

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

drugi pa v novo zvezo "vnaša" oz se drži starih vzorcev,...so tudi taki primeri.

Ja, tega je najbrž kar precej. Tisti, ki ima razčiščeno, mora potem kar precej energije vlagati v tistega, ki nima vse popucano. Nič kaj zabavno.

Ok, kaj pa če imaš Vse rad? S vsemi si lahko popolnoma odprt. Finta je samo koliko drugi posrka. Naj bo mineral, rastlina, žival, človek ali dogodek. Zanimivo, da še nobeden ni povedal, da ko se rodiš še ne živiš. Rojen si samo v možnost, da zaživiš. In če sem odprl srce, sem Kralj. Nič ne vdre vame. Razen čiste ljubezni. Ja te volim ti me bacaš tukaj odpade, ker ga imaš kljub temu rad. Vsak napad je "I love your weapon", ker mu jasno pokažeš, v čem ima problem...ipd. Življenje lahko zadiši....

Prej ko bo, ne bo! xsrcx

Kaj pa če pride mimo Kraljica..... xDDx

zavedajo se vsi "nečesa...", popolnosti NI,

Diana ti si Popolnost. Pa saj poglej v špegl. Popolno. Nič ne manjka.

...razen zavedanja, da ti nič ne manjka = Popolnost

Now you see the light, dont give up the fight (Marley)

Človek ponavadi od partnerja pričakuje...karkoli že. Osnovna napaka. Partner nam ne more dati ljubezni ali sreče ali ne vem kaj!!... Partner je še en človek na naši poti, ki nam je istočasno le učitelj in učenec. Pa ko pričneš delati na sebi se očitno še nekaj časa pojavljajo taki in drugačni razburkani odnosi, dogajanja ...

Ko se enkrat dvigneš nad to je vse veliko bolj jasno, razumljivo. Ljudi in dejanja enostavno vzameš takšne kot dejansko so. Sprejmeš resnico !

:palec:

V TEMI ZEMLJE EDEN ŽAREK SVETI, NE ZAZNA GA VEČ ZAVEST, LE DUHA GLOBOKI SPLETI.

Michael newton

oduim.p.'s Blog

Človek ponavadi od partnerja pričakuje...karkoli že. Osnovna napaka

Natanko tako. Vsi samo sprašujejo, kaj bodo od partnerja(-ice) dobili in manj skrbijo, kaj bodo vnesli v zvezo. Dokler gre za klasični daj-dam, toliko časa ne moreš najti sreče. Niti si je ne zaslužiš. :o|o:

Sej ljubezen je vedno taka- takoj, ko ljubega (fizični ob tebi) ni, je hudo. xsrcx :V:

Po mojem pride ta impulz iz glave. Um dela bolečino. Navezanost. Saj ljubezen ne boli. Še nikoli ni!!! Srce tak al tak ljubi. (Ljubim te Estrela. čeprav te ne poznam).

Um dela bolečino

Um dela bolečino tistim, ki so zajeli ravno toliko samospoznanja, da vedo, kakšni bedni sužnji okoliščin so. Um je orodje in ima svoj namen. Lopata ima namen ikn če poskušaš z lopato zabijati žeblje, je to bedna izkušnja.

Um dela bolečino tistim, ki so zajeli ravno toliko samospoznanja, da vedo, kakšni bedni sužnji okoliščin so. Um je orodje in ima svoj namen. Lopata ima namen ikn če poskušaš z lopato zabijati žeblje, je to bedna izkušnja.

Kabalist zelo enostaven bom. Če veš kdo zabija, je izkušnja božanska. Lahko tudi žeblje. x!x

Hm...brezpogojna ljubezen in tabuji - ti dve zadevi nekako ne gresta skupaj, mar ne?

Brezpogojna ljubezen in kakrsnokoli omejevanje?.......tudi ne...

Brezpogojna ljubezen in pocetje necesa kar drugega boli...niti najmanj!

Brezpogojna ljubezen in ne dopustiti sovrastva (unicevanja zemlje, ipd) .....hm, ne

Brezpogojna ljubezen in zaljubljenost?......ne, ne java script:emoticon('x:)x', 'smid_16')

smilie

Brezpogojna ljubezen in matranje samega sebe s tem a si partner zeli se koga

v postelji.....ne, ne, ne...

Pa tako preproste so stvari...

Imas rad Busha pa Hitlerja pa unga ki ti natepava zeno pa tiste Trzicane ki so mucili macke

pa mene pa sebe Tjazy pa vse idiote ki unicujejo planet in njim podobne?

Jih imas resnicno brezpogojno rad, kot novorojencka, ki ga prvic drzis v rokah?

Huda stvar tale brezpogojna ljubezen.

Pa tako preprosta...

Norost je vcasih najvecja modrost…

Če veš kdo zabija, je izkušnja božanska. Lahko tudi žeblje.

S primernim orodjem ja, z gralvo ob zid pa ne. Planckova konstanta je daleč prenizka za tovrsten uspešen preboj.

Tabuji so moralni inhibitorji. So značilnost socialne ureditve družbe. vsaka družba jih ima. nekateri tabuji so manj logični, drugi pa popolnoma nelogični. O brezpogojni ljubezni ap smo res že veliko mleli in ne moremo domleti. Ljubezen je brezpogojna, saj ne more biti drugačna. Ostalo ni ljubezen. Ljubezen ni vezana na nič in je osvobojena navezanosti. Če lahko nekaj brez težav pogrešaš in to nekaj kljub vsemu ljubiš, je to brezpogojna ljubezen.

• 4 weeks later...

xwizardx ČISTA LJUBEZEN prenese tudi bolečino, zmore jo spremeniti v lepoto, v hvaležnost za izkustvo, ki bogati in daje smisel življenju. In kljub neizpolnjenosti ne mine. Postane dragulj, ki ima posebno mesto v nizu na ogrlici življenja.

Nekoga res ljubiti pravzaprav pomeni,da srce se za njegove hibe ne zmeni,da nikoli ne dovoliš si ga obsojati,

da dopuščaš mu, da je, kar sam biti si želi!

*Bistvo vseh nesporazumov v spoznanju tiči, da svet in druge vsak po svoje razlaga si.Kadar skupnih stičnih točk je malo med ljudmi,drug do drugega ljudje ne najdejo poti!

xyesx xegox xyiyax

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...