Bonko 11. oktober 2007 Prijavi Deli 11. oktober 2007 Da se kr hitr popravm, nočm trdit da astralni svetovi ne obstajajo ampak močno pa dvomim da se jih da obiskovat med spanjem in da je to vse skupi ena velka nategancija. Naj mal razložim. Sam mam spalne paralize že več let, skor vsak dan. Ene so močnejše, druge blažje. Med spalno paralizo imam polno zavedanje in lahko s svojimi mislimi tudi ustvarjam sanje zavedno. Vsakič ko imam spalno paralizo tudi sanjam da lebdim. Res je. Ker te stvari zadnje leto bol podrobno raziskujem sm pršu nekak do zaklučka, da so zgodbice o astralnih svetovih in izventelesne izkušnje pod sp, ki jih lahko najdemo na internetu en big big bulšit. Ravn tko teorije, ki o tem veselo razlagajo na raznih forumih. Ljudje se pač radi takoj obrnemo na neki paranormalnega če se nam zgodi kej čudnga. To je pač ful fajn ane. Na žalost tega v resnici ni. Ne obiskujemo astralnih svetov in ne, ne gremo vn s telesa med spalno paralizo. Zadeva je taka. Naprimer zbudim se sred noči in vidm da sm paralizeran. OK spet ta spalna paraliza. Ker mam že natrenirano bujenje, me paralize ne skrbijo več, celo več, zdijo se mi prou zabavne. Zato se z njimi tud večkrat poigram. Res je da večkrat vstanem in se dvignem s telesa med paralizo. Zgleda kokr da lebdim, da se je zavest dvignila s telesa.Hodm lahko po sobi, se sprehodm do dnevne sobe pa malo po kuhinji pa kopalnici itd. Ker se polno zavedam si komot lahko zapomnm stvari ki jih vidm po sobah. Naprimer knjige na mizi, kozarce na pultu v kuhinji, obešeno rdečo majico v kopalnici....Ampak hec da vedno ko se zbudim, teh predmetov ni kjer bi mogli bit. Knjig ni na mizi, kozarci so v omari, rdeče majce pa tud od nikjer...In zakaj neki sm se zbudu v gatah če sem se videl spat v pižami? Stvar je več kot enostavna. Možgani vse skupi sami projekcirajo. Torej projekcirajo stvarnost. Ker imam svoje stanovanje v jasnem spominu se potem to prikaže tudi jasno v kontroliranem sanjanju. Ampak čim se jz odločm stvari prit do dna in pogledat naprimer točne like na sliki v dnevni sobi potem s tem zafrknm možgane, ker v spominu tega ni in potem to po svoje projekcirajo kar pa je drugač od resnice. To se prav, da čeprav mam občutk da sm šel kot neka duša iz telesa in tavam okol, je to samo iluzija in v resnici je vse skupi le maslo možganov in njegovih procesov. Druga stvar je, ko nekateri pravjo da lahko pod sp potuješ z mislimi, da greš lahko kamor želiš. To je še en lapsus in prazno blebetanje ljudi, ki po možnosti niti niso doživeli sp. Seveda lahko potuješ okoli. Ampak samo v okviru svojih možganov. Torej če si želim letet nad Ljubljano, se bom med sp dvignil s postle, šel na balkon in poletel nad Ljubljano. Mesto bom videl s tlorisa zelo podobno realnemu, ker imam v spominu vrsto panoramskih pogledov z gradu, raznih fotografij itd kar potem možgani sestavijo skupaj in sprojekcirajo navidezno realnost. Do tega sm pršu sam, ko sm sprobavu razne projekcije kot so potovanje po egiptu, new delhiju, pekingu itd. Ker kraje zelo slabo poznam so možgani stvarnost slabo sprojekciral in tko sm lahko vidu v new delhiju tad mahal in še nekatere indijske zgradbe, ki sploh niso nastanjene v tem mestu, v pekingu sm lahko sreču celo mao zedonga čeprav je že par desetletij mrtu. Zanimivo, ker sem o njem velik bral in so ga možgani sami sprojekciral notr ker je v povezavi s kitajsko. Vse ustvarjajo samo možgani. Stvar se zaplete ker pod sp zgleda vse zelo resnično in dokler si stvari ne ogledaš podrobno maš res občutk da med spalnimi paralizami zapuščaš telo in potuješ okol. V resnici je vse to le delo možganov in tuki ni nobenih izventelesnih dogodivščin. Kdor to verjame naj mu povem, da so vantelesna odhajanja bol ena velka čiračara v naših možganskih vijugcah in to je žal vse. Tolk o astralu in izventelesnih izkušnjah pod spalno paralizo. Ljudje majo sam mal preveč domišlije. 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
taraja 11. oktober 2007 Prijavi Deli 11. oktober 2007 Ojla, Bonko, prav z zanimanjem sem to prebrala. Pri meni se je dogajalo isto. Predmetov, ki sem jih videla postavljene med spalno paralizo ni bilo potem nikjer oz. so bili na drugih mestih. In tudi jaz enako razmišljam, sem v dvomih, da bi lahko to bilo astralno potovanje.Če bi res potovala izven telesa po teh prostorih, bi se predmeti nahajali tudi v budnem stanju na točno tistem mestu. Po eni strani sem lahko tudi razočarana, po drugi pa vesela, saj so te sanje kdaj moreče. Videla sem tudi temno senco, ki se mi bliža in pa razne prav moreče glasove. :OO!: Tudi ti jih?Po drugi strani bi bilo pa zanimivo potovanje. Nisem pa nikoli šla ven s hiše recimo, samo do kuhinje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 11. oktober 2007 Prijavi Deli 11. oktober 2007 .............Tolk o astralu in izventelesnih izkušnjah pod spalno paralizo. Ljudje majo sam mal preveč domišlije. No jaz sem pa sanjal stvari, natančne posnetke dogodkov, ki so se mi zgodili leta kasneje.Morm rečt da so možgani udarl dobro projekcijo, vsaka čast Pa še sprojiciral so besede in dejanja ki so jih ustvarili drugi, opa.... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bonko 11. oktober 2007 Avtor Prijavi Deli 11. oktober 2007 Ojla, Bonko, prav z zanimanjem sem to prebrala. Pri meni se je dogajalo isto. Predmetov, ki sem jih videla postavljene med spalno paralizo ni bilo potem nikjer oz. so bili na drugih mestih. In tudi jaz enako razmišljam, sem v dvomih, da bi lahko to bilo astralno potovanje.Če bi res potovala izven telesa po teh prostorih, bi se predmeti nahajali tudi v budnem stanju na točno tistem mestu. Po eni strani sem lahko tudi razočarana, po drugi pa vesela, saj so te sanje kdaj moreče. Videla sem tudi temno senco, ki se mi bliža in pa razne prav moreče glasove. :OO!: Tudi ti jih?Po drugi strani bi bilo pa zanimivo potovanje. Nisem pa nikoli šla ven s hiše recimo, samo do kuhinje. Hja taraja večkrat sm mel zlo hude more ob spalni paralizi in se spomnm kako je blo mučno k se še nism znal zbudit. Jz sicer nism sanju senc ampak sm mel naprimer občutk da mi neko zlo bitje sedi na trebuhu al pa nogah in me je grozn bolel, tiščal me je k da bi blo tristo kil na men. Ampak sj pravm to je vse samo v možganih. Noben mi ne bo pameti solil o astralih, to naj kr oni sami bluzijo o tem komu drugmu. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 11. oktober 2007 Prijavi Deli 11. oktober 2007 Da, se strinjam s tabo.Prebral sem, kako ljudje dosegajo "astral" in prišel do lastnega zaključka, ki je podoben tvojemu. Več ali manj vsi poznamo osnove iniciacije takšnega obe stanja. Mravljinci, vizualizacija, ne bom se spuščal v podrobnosti.Toliko časa se moraš sproščati in delati mentalne vaje, dokler ne zaspiš, se tega jasno ne zavedaš in še vedno delaš "buden" vaje naprej.Tvoje telo spi.Ti še vedno furaš vizualizacijo in woila.Doseg OBE v sanjah.Nekateri temu rečejo, da si se spravil v hipnotičnopolbudnoalfastanje nekej na temu.Tako, da igrišče v katerem se igramo, so nič drugega kot sanje.Kako naj se dokaže ali si v sanjah ali si "resnično" (pod vsemi definicijami resničnega stanja izventelesne izkušnje, ki nikakor niso "blodnje" v sanjah.) dosegel obe.Lucidne sanje. V lucidnih sanjah, to so sanje v katerih se zavedamo, da sanjamo, kot kaže veljajo temeljne zakonitosti za vse ljudi.V lucidnih sanjah je tako npr. "prepovedano" fokusiranje na določen predmet, objekt, osebo v sanjah. Fokusiranje privede do tega, da slika s časoma "zbledi", začne izgubljati svojo prvotno obliko in se začne "topiti". Moje osebno mnenje, zakaj pride do tega je v tem, da se zavestno ukvarjamo s podobo in jo z miselnimi procesi, ki so v ozadju sanj, spreminjamo. "Prepovedano" je zaradi tega, ker Lucidnež tvega, da se zbudi iz sanj.Ure ne kažejo točnega časa.Številke so pomešane.Nemogoče je brati časopis.Zopet, fokusiranje, spreminjanje oblik etc..Stikala za luč ne delajo./ali je to samo naša domneva, ki smo jo prebrali in jo potem zavestno poustvarili v sanjah?Domača naloga.Pojdi spat in v sanjah prižgi ter zapri luč.Hvala.Način, da se temu izognemo ali pa da povečamo moč "lucidnosti" je v majcenem triku, ki nam pravi, da se moramo zavrteti okoli lastne osi.Seveda se nahajamo v sanjah in si v sanjah predstavljamo, da se zavrtimo.Zopet je to moje osebno mnenje, da ta tehnika pomaga, ker tako uničimo fokus na sanjsko okolico.Sedaj sem na kratko opisal, kaj zna vsak lucidni sanjač, če ga zbudiš ob treh zjutraj, zrecitirat na pamet. Resnično!S tem sem potegnil črto in narisal mejo, kaj so lucidne sanje.Po mojem skromnem mnenju se astralna potovanja morajo razlikovati od lucidnih sanj.Če ne, potem govorimo o astralnih potovanjih v lucidnih sanjah.Izventelesni izkušnji v lucidnih sanjah.Nekdo se lahko prička z mano in mi tehtno argumentira, da je meja med enim in drugim in tretjim in vsem, zabrisana. Bolj kot ukvarjanje z obeji me impresionira remote viewing. Pizda, tle pa logika ne dela.Pa še cia jo uporablja.Pol pa mora bit nekej na tem, če so se vojaki igral s tem.. Bonko, jebeš ježa. Folk plačuje za to, da se udeležuje seminarjev in dobijo potrdilo o tem, da so nekej posebnega.Da so nekaj pa le naredili "zase" in to upravičuje dejanja.Njihova egoistična in tistega, ki taka predavanja organizira.>>Vsakomur svoje<<, je rekel Melkijad. Pipi pa je modro molčal.(dušil se je .Zato moder) Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 BRAVO LEEON!! lahko bi tudi na kratko napisal. Bonko, ne strinjam se s tabo.Zame si pizda, k misli, da vse ve, k se s tem ukvarja že celo leto.Nekateri smo temu namenili dosti več in dosti več znamo.Imamo tudi druge prestave.Mogoče nam je mama rekla, da smo večino časa v rikvercu, ampak to je zato, ker nas ne razume.Dodala je, da tudi unis vse ve in to lepo napiše kot da za njega lastne besede ne veljajo.Je kot da bi se vprašal, kdo sploh gleda ali je bil božiček priden čez celo leto in si je tako zaslužil "darilo". Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 Jaz sicer nimam posebnih izkušenj, ne z enim ne drugim ampak bi malce logično pokomentiral - ne me križat, ker gre samo za moje laično mnenje. Torej okoli lahko hodimo s telesom, našim fizičnim telesom. Sem in tja. To je ena stvar, druga je, da lahko v mislih opazujemo druge. No ja opazujemo. Kakor kdo. Da ne bomo kompliciral recimo, da je notranja koncentracija potrebna že zato,da se ne razgubimo med mislimi, drugih ljudi. Da se ne povezujemo z energijami, ki sploh niso v našem okolju, da ostanemo prizmeljeni in ne potujemo okoli, čisto nevedno. Čeprav resnici ne potujemo, samo neprizemljeni smo - ampak poanta je v tem, da je treba bit skoncentiran. Zakaj ? Kateri del našega fizičnega telesa nam to omogoča ali pa vsiljuje ? Torej mi v svojih mislih projeciramo/sprejemamo dogodke iz resničnega sveta v naše možgane ampak potem v sanjah, pa samo obujamo različne variacije naših spominov na te dogodke. Ja na dogodke sprejete s fizičnim očesom. Kaj pa slepi ljudje? A njim se ni treba koncentrirat ker itak ne vidjo. A notranji svet navkljub temu funkcionira ? A so oni v tem smislu disfunkcionalni ? Torej vsaj nekaj mimo fizičnega telesa mora bit, kar omogoča zaznavanje slike, občutij, dogodkov, misli itd. Prva stvar, ki mi pride na misel je eterično ali astralno telo. Pa eteričnega za take zadeve nihče ne uporablja - vsi govorijo o astralnem telesu. Pa kva čem sploh rečt ? Torej med sanjami. Tvoje telo zaspi. Paraliza ti omogoči, da se ne muvaš in premikaš brez veze - ker se ne moreš. Znajd se pol. Ja drugega ti ne ostane kot, da se um navadi in da se razviješ. Reci hvala Bogu za paralizo Aja pol se pa zatakne tam nekje med resničnim svetom in lucidnim. Hmmmm. No sej bi blo fino,da bi samo tko bilo. Recimo lahko si predstavljam kakšen blažen mir bi imel. Moje delovanje bi bilo omejeno na fizične in domišljijske zaznave. V koliko bi bil stabilna oseba bi blo zakon. Tko pa moram merkat na svoje misli, koncentracijo, vse zahrbtneže, človeški egoizem, se ne razgubljat in podobno, bit prisoten v zavedanju. Vse to samo zato, ker naše zaznave niso omejene na fizično telo in domišljijo. Think about it ! btw: men je enkrat nekdo v napol spečem stanju prižgal Luč nekje blizu moje glave. Nima to veze z našo fizično žarnico. Mogoče se zato luči ne da pržigat, kako nenapisano ali napisano pravilo podvrženo kaki nezavedni zakonitosti skriti zavednemu. Al pa tud ne.... Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bonko 12. oktober 2007 Avtor Prijavi Deli 12. oktober 2007 No se ne čudm, da se bo tuki najdl kr en mal velik užaljenčkov ki me bojo zdej napadal z izrazi kot so pizda in podobno. Pač resnica boli in če ti nekdo razbije spoznanje o tem se je težko sprijaznt. Pod sleep paralysis lahko seveda najdemo ravno to Out of body expirience, ki opisuje točno to kar doživljam jaz. Zanimivo. Zanimivo je to, da te lucidne sanje zgledajo naprimer tako, da se jaz vedno dvignem iz telesa in se vidim spat v postelji. Potem lahkhotno stopim na tla in tavam po sobi, ki zgleda identična realni. In kolkrat sm med lucidnimi sanji vidu svojga brata ko spi v sobi pa starše k se pogovarjata ob kavi v kuhnni pa sm zjutri spoznal da brt sploh ni prespal doma ampak pr punci in da starša sploh nista pila kave to jutro..Hm ampak ne to so samo lucidne sanje pravte....hja seveda so ampak ljudje ki bi to doživeli le parkrat bi šli takoj kracat na forume kako so doživeli OBE, ker imaš dobesedno res tak občutek. Občutek, da si zapustil svoje telo je še kako realen čeprav je v bistvu le neke vrste možganska varka. Stanovanje, ki je zapisano v mojem spominu mogoče od realnega odstopa v 5-10% in na hitro ti da občutek, da res krožim okoli, stvar se spremeni, ko si točno ogledujem določene stvari po stanovanju, ki pa v možganih niso sejvane in si jih le ti sami sprojekcirajo na hitro. In res me zanima kolk ljudi od teh, ki so pisal da so meli OBE med spalno paralizo je to doživel res in niso ble lucidne sanje. Verjetno nobedn, ker ko sem sam to doživljal prvič sem bil prepričan da zapuščam telo ponoči tud sam. Hec da potem, ko je to postala že stalna praksa sem komot raziskval če je to res al ne. Kar se tiče astralnih svetov...Vem da so astralni svetovi in lucidne sanje dve različni zadevi ampak isto kot pri OBE tud tuki lahko najdeš povsod pod sp, da se v stanju spalne paralize da potovat po astralnih svetovih. No to so še ene buče. Prebral sm več knjig na to temo kako naj potujš z mislimi po astralu in ne boš verjel (ja ti ki me imenuješ pizda) večina poglavji se nanaša na ravno moj začetni postopek...dvigni zavest iz sebe, vstani s postelje, pojdi do okna in poleti z mislijo kamor si želiš....ampak kaj ko lahko poletim le na kraje ki jih sprojekcirajo moji možgani, nekatere sprojekcirajo zelo lepo, drugi pa so skropucala. Ne bluzite mi o nekih astralih, sploh ljudje, ki sp niso niti doživeli niti kaj sprobavali in sit sem teh oslarij k jih berem po internetu o nekih OBE izkušnjah pod spalno paralizo. So samo lucidne sanje ki zgledajo res kot OBE in nč druzga. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 in kaj želiš povedat sploh?jaz večkrat odpotujem v kraje katere budna ne poznam, v sanjah se pa točno spomnim v katerih sanjah sem že bila na tem mestu... torej od kje ta kraj mojim možganom? ok, akj se sploh spuščam v to debatopapa Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bonko 12. oktober 2007 Avtor Prijavi Deli 12. oktober 2007 in kaj želiš povedat sploh?jaz večkrat odpotujem v kraje katere budna ne poznam, v sanjah se pa točno spomnim v katerih sanjah sem že bila na tem mestu... torej od kje ta kraj mojim možganom? ok, akj se sploh spuščam v to debatopapa a normalno, da odpotuješ ampak kako te kraji zgledajo v resnici je pa druga zgodba. sej men tud ni problem odpotovat v mexico city pod sp, in kaj možgani sprojekcirajo mesto v katerem na vseh koncih žvrgoli španščina, ljudje se vozjo okol s starimi avtomobili, gledam latino obraze ljudi, sončno vreme, vsake tolk gre kdo mim s sombrerosom, stavbe so v latino slogu....pa sm zato bil res v mexico cityu?? NOT! od kje ta kraj tvojim možganom? kraj sestavjo tvoji možgani sami na podlagi tega kaj majo shranjen. pa ja ne mislš da si res odpotvala čez ocean med spanjem...sveta preproščina Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 halo? kdo pravi da sem potovala... in od kje tebi ravno ta kraj. zanimivokako izgleda ta kraj... moja stvar. sem že v eni drugi temi povedala, da določenih stvari pač ne govorim... in ne ne srečujem latino tipov... in kraj ki se pojavlja v spanju ni povezan z nečem kar vidim na tv... ma ne da se mi ok? se ukvarjam s stvarmi ki so bolj pomembne zame in za moje bližnje kot futranje ega... aja a si že bil na drugi strani tančice? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bonko 12. oktober 2007 Avtor Prijavi Deli 12. oktober 2007 halo? kdo pravi da sem potovala... in od kje tebi ravno ta kraj. zanimivokako izgleda ta kraj... moja stvar. sem že v eni drugi temi povedala, da določenih stvari pač ne govorim... in ne ne srečujem latino tipov... in kraj ki se pojavlja v spanju ni povezan z nečem kar vidim na tv... ma ne da se mi ok? se ukvarjam s stvarmi ki so bolj pomembne zame in za moje bližnje kot futranje ega... aja a si že bil na drugi strani tančice? ta kraj sem dal kot primer zato si preber drugič še parkrat predn mi pišš neumnosti...drugo pa, si šla potem prevert v ta kraj če so stvari res na tistm mestu kot so ble v tvojem nočnem potovanju? verjetn ne. futranje ega? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vranja 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 Hja taraja večkrat sm mel zlo hude more ob spalni paralizi in se spomnm kako je blo mučno k se še nism znal zbudit. Jz sicer nism sanju senc ampak sm mel naprimer občutk da mi neko zlo bitje sedi na trebuhu al pa nogah in me je grozn bolel, tiščal me je k da bi blo tristo kil na men. Ampak sj pravm to je vse samo v možganih. Noben mi ne bo pameti solil o astralih, to naj kr oni sami bluzijo o tem komu drugmu.Oj, Bonko!To se je tud men dogajalo, še vidla sem jih, kriminalce. Tud slišala glasove, to včasih še zdej, pa zelo glasne. Ko da bi se ti sirena u glavi pržgala in podobno. Drugač je pa kr minilo, sam še včas se zbudim, ker pozabim dihat .Eno obdobje je blo tok grozno, da sploh nisem hotla it spat. A temu se reče spalna paraliza ? Oprosti, da sprašujem neumnosti, foruma glih ne spremljam tok natančno, pa me pol zmer kdo prijazno pouči, `da smo o tem že pisali`, ampak whatever: zakaj se pa zgodi ta spalna paraliza? A je to bolezen al motnja al sam bonus v spalnem paketu za izbrance ? (Če se je o tem že pisalo, prosim vsaj za link!) LP! Citiraj http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 dečko, ne vem če obstaja ta kraj, niti ni pomembno... ne bom iskala... zakaj neumnosti... zanimivo se mi zdi, ker imam prijateljico v tem kraju ali blizu tega kraja... in glede na to, da je najin način komuniciranja na različnih frekvencih se poslavljam od tule Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bonko 12. oktober 2007 Avtor Prijavi Deli 12. oktober 2007 dečko, ne vem če obstaja ta kraj, niti ni pomembno... ne bom iskala... zakaj neumnosti... zanimivo se mi zdi, ker imam prijateljico v tem kraju ali blizu tega kraja... in glede na to, da je najin način komuniciranja na različnih frekvencih se poslavljam od tule ok glede na to da si se poslovila ene šestkrat že, je zdele res že cajt....drugač pa še enkrat, seveda je pomembno a res potuješ na ta kraj al ne...ja pa sej to je point moje teme alo? pa kaj govorim smrekam al kaj? knjige o astralnih svetovih in razni pametnjakoviči veselo razlagajo na internetu kako pod sp lahko potuješ z mislijo kamor si želiš ker je zavest takrat ločena od materialnega-torej telesa....pa komu jaz razlagam, da to ni resnično potovanje zavesti ampak le res zelo stvarno sanjanje - imenovano LUCIDNE SANJE! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 Se prav una druga varjanta ne obstaja po tvoje. Po tvoji izkušnji. In te ful jezi, ker vsi pametujejo in se delajo pametne kva so dožvel in zej si ti tle in boš razpucal stvari za vedno, da bo vsem jasno in nikol več nihče ne bo ničesar o tem pisal. Ok . No sej to je po svoje čist kul sam pazi, da si glave ne razbiješ med zaletavanjem v zid. Ti raj men povej kako, da smo vsi med seboj povezani. Po kakšnem režimu in sistemu. Kako se ta miselni svet dogaja ? A misliš, da svet deluje kaj drugače takrat, ko spiš, razen drugega stanja možganov ? A misliš, da se zakonitosti sveta spremenijo ? Obstoj sveta si omejil na dve stvari. Fizično telo, ki je v paralizi in tvoj notranji svet - lucidnost. Sej to ti je jasno ne ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 Jaz sicer nimam posebnih izkušenj, ne z enim ne drugim ampak bi malce logično pokomentiral - ne me križat, ker gre samo za moje laično mnenje. Torej okoli lahko hodimo s telesom, našim fizičnim telesom. Sem in tja. To je ena stvar, druga je, da lahko v mislih opazujemo druge. No ja opazujemo. Kakor kdo. Da ne bomo kompliciral recimo, da je notranja koncentracija potrebna že zato,da se ne razgubimo med mislimi, drugih ljudi. Da se ne povezujemo z energijami, ki sploh niso v našem okolju, da ostanemo prizmeljeni in ne potujemo okoli, čisto nevedno. Čeprav resnici ne potujemo, samo neprizemljeni smo - ampak poanta je v tem, da je treba bit skoncentiran. Zakaj ? Kateri del našega fizičnega telesa nam to omogoča ali pa vsiljuje ? Torej mi v svojih mislih projeciramo/sprejemamo dogodke iz resničnega sveta v naše možgane ampak potem v sanjah, pa samo obujamo različne variacije naših spominov na te dogodke. Ja na dogodke sprejete s fizičnim očesom. Kaj pa slepi ljudje? A njim se ni treba koncentrirat ker itak ne vidjo. A notranji svet navkljub temu funkcionira ? A so oni v tem smislu disfunkcionalni ?Torej vsaj nekaj mimo fizičnega telesa mora bit, kar omogoča zaznavanje slike, občutij, dogodkov, misli itd. Prva stvar, ki mi pride na misel je eterično ali astralno telo. Pa eteričnega za take zadeve nihče ne uporablja - vsi govorijo o astralnem telesu. Pa kva čem sploh rečt ? Torej med sanjami. Tvoje telo zaspi. Paraliza ti omogoči, da se ne muvaš in premikaš brez veze - ker se ne moreš. Znajd se pol. Ja drugega ti ne ostane kot, da se um navadi in da se razviješ. Reci hvala Bogu za paralizo Aja pol se pa zatakne tam nekje med resničnim svetom in lucidnim. Hmmmm. No sej bi blo fino,da bi samo tko bilo. Recimo lahko si predstavljam kakšen blažen mir bi imel. Moje delovanje bi bilo omejeno na fizične in domišljijske zaznave. V koliko bi bil stabilna oseba bi blo zakon. Tko pa moram merkat na svoje misli, koncentracijo, vse zahrbtneže, človeški egoizem, se ne razgubljat in podobno, bit prisoten v zavedanju. Vse to samo zato, ker naše zaznave niso omejene na fizično telo in domišljijo. Think about it ! btw: men je enkrat nekdo v napol spečem stanju prižgal Luč nekje blizu moje glave. Nima to veze z našo fizično žarnico. Mogoče se zato luči ne da pržigat, kako nenapisano ali napisano pravilo podvrženo kaki nezavedni zakonitosti skriti zavednemu. Al pa tud ne.... hej kuvrtat.Spalna paraliza je nekaj drugega.Tvoje življenjske funkcije so pod nadzorom avtonomnega živčevja.Dihanje, prebava, utrip srca, celjenje ran, rast nohtov etc..Do neke mere lahko vplivaš na avtonomno funkcijo.Najbolj skrajen primer je smrt, blage oblike pa so povišan utrip, stres etc..Med spalno paralizo je telo še vedno pod spanjem. Um se zaveda položaja telesa, roke, noge, govor, je onemogočen.Ponavadi je v tem trenutku primeren čas za paniko : )(in ne za molitev) Ljudje, ki so v svojem življenju že videli in so nato oslepeli, še vedno sanjajo v vsej pestrosti.Glede študij slepih ljudi od rojstva pa nevem ali so "odkrili", kaj ti ljudje sploh sanjajo. Na čem bazira njihova domišljija (dotik, vonj, sluh, okus.)in če so njihove slike "enakovredne" tistim od "zunaj" bo še nekaj časa zame uganka. Vsaj dokler ne bodo elektronski pripomočki, ki vrnejo vid, javno dostopni večini slepim. Glede zunanjih in notranjih slik(drugi del). Si se zgubil v lastni razlagi pa ti povem moje mnenje, ki ga lahko zavrneš ali pa sprejmeš v obliki >>oni<< so tako povedali.Tvoj super stroj, ki mu drugače tudi rečeš telo, je narejeno s tako preciznostjo in s takim dovršenim mehanizmom, ki ti ne pusti spreminjanja mnenj.Ta mehanizem vedno bolj pride do izraza v vedno bolj napredni družbi. Tvoje mnenje je "nedotakljivo" z namenom, da obvaruješ svoje telo pri življenju. Tem besedam v našem jeziku pravimo prepričanja.Če bi človek ne imel prepričanja, povezanega z močno emocionalno(čustveno) "kazensko" palico, bi tvegal vsakodnevno spreminjanje mnenja.Pazi, tukaj ne govorim o politikih.Sedaj ti nekdo nekaj reče in ti temu popolnoma verjameš.Mušnica je zdrava.In hodiš po svetu ter govoriš in tvoja dejanja se nagibajo k temu, da bi jedel rdeče gobe, ker so zdrave. Čez pol ure spremeniš mnenje, ker ti nekdo drug zatrjuje, da so gobe strupene.Tako si v nekem trenutku rasist in drugo uro že socialdemokrat (kar naj bi to po trockem pomenilo?)Temu pravimo "naivnost". Ravno zaradi naivnosti, ki ji ne dajemo toliko veljave, imaš oderuške cene pri mehanikih, propagando in reklamo.Kako spreminjaš mnenja in stališča? Če globoko v sebi čutiš, da besede, ki ti jih drug pove, ne "vibrirajo" se ne "čutijo" enako kot tvoje "mišljenje", dobiš "čuden", "grd", "opozorilni občutek", ki te opozori, da nekdo poskuša spreminjati tvoje mnenje. /in s tem seveda v biološkem smislu ogrozi tvoj obstoj.Finta je v tem, da kaj se zgodi, ko pa človek želi samega sebe spreminjati?Svoje ideje, slike? Temu pravite vzorci in spreminjanje vzorcev.Da to ni enostavna naloga pa poskrbi telo, ki vas kaznuje z bolečino.Sistem je tako narejen, da se ga NAJ NE BI spreminjalo od znotraj ne navzven. Če se poskušaš odvaditi kajenja boš naletel na čustveno oviro, ki ji rečeš odvisnost. Tko pa moram merkat na svoje misli, koncentracijo, vse zahrbtneže, človeški egoizem, se ne razgubljat in podobno, bit prisoten v zavedanju. Vse to samo zato, ker naše zaznave niso omejene na fizično telo in domišljijo.Ukvarjaš se z zadevami, ki so človeško avtonomne in ne zahtevajo nobenega "truda".So avtomatske.Tvoj strah in tvoje merkanje in tvoj trud je splet energij, vibracij, različnih stanj zavesti in drugih ekstotičnih besed, katerim pomen si jim dal ravno z DOMIŠLJIJO.Tako da o razsodnosti samega sebe ne moreš govorit.To lahko storijo ljudje v belih oblekah, za katere jamčijo drugi ljudje v belih oblekah.Toliko knjig si prebral in toliko vaj si naredil samo zaradi tega, ker si na točki A in želiš priti do točke B.pot pa ni tako enostavna kot si zamišljaš.Na nekih mestih, boli, ni prijetna. Ustvari in preberi zakaj ter se spoprimi s to nadlogo.Mogoče bo lažje.HAHAHHAHAok, sori.kaj pa jzt vem, sam pišem. Kako spreminjati vzorce na lep, neboleč način so pa sanje vseh ljudi, ki želijo na lep, neboleč način, preživeti življenje. Malo manj filozofirat pa malo več na svežem zraku, so mi rekli. Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 Unis midva tiktakava na drugih frekvencah očitno.... Namreč jaz nisem pisal kaj spalna paraliza je ali ni. Pač napisal sem, da se ne moreš premikat znotraj enega konteksta. Preprosto bom še enkrat ponovil, ker sem očitno zakompliciral. Sveta ne v budnem in ne sanjskem svetu ne moreš razdelit samo na - fizični svet in njegove zaznave ter na domišljijski svet. Fizično telo sicer je temelj vseh zaznav. Ampak trditev, da se svet v sanjah konča pri lucidenm doživljanju sveta je bedarija, ker to pomen, da se tud naš realni miselni svet takega nivoja, konča zgolj pri domišljiji. Štekaš ? Zakva delate razlike med budnim in živim svetom ? Razlike v percepciji. Ka mislite, da zgolj s fizičnimi organi zaznavaš mentalne procese ? Zakaj človek, če vanj strmiš prej ko slej dojame, da nekdo vanj strmi, čeprav ga ni videl s svojimi očmi. Lah probaš tud sam. Pa une čudne frise koncentracije in mentalizacije bo začel delat, al pa gledat v prazno pa razne take fore. Emm mislm sej to je duhovni forum ne ? ni slučajno kaki racionalno, psihiatrijsko usmerjeni ?----------------Tud glede drugega dela te ne štekam. No, če po pravic povem ne štekam zakaj si mi odpisal. Kje sem se zaciklal ? Človekov um je preprost - percepcija -> apercepcija -> valorizacija -> telesna reakcija -> akcija No, če ma kdo probleme jih ima na nivoju apercepcije in valorizacije. Če jim ima na nivoju percepcije pač halucinira po domače. Glede avtomatike si me pa tud presenetu mogoče mal preveč dobesedno zgrabil besede. Ampak tko je. Nobene domišljije. Folk si dela svašta. Če samo sediš in probaš bit namir si še posebej zaželjena tarča. No ja tudi sam si se po tem forumu jezil na ljudi '' ah kar ukvarjajte se zmano '' '' najlažje je secirati težje ..... '' in podobne. Avtomatika ? Niti ne in, če bi teb blo kaj jasno kva se dogaja tud nebi takih bedarij pisal.....Mislm sej se zajebavaš ne ? Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 aha, te štekam.Si eden izmed tistih mojih profesorjev, ki uvodni stavek začnejo z vprašanjem.Dodal sem odgovor, ki ga nisi iskal.Moj lapsus.Bodi priden. Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 Probam bit Em dodajam - v vprašanju se skriva skromnost in pobuda Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 ...ja pa sej to je point moje teme alo? pa kaj govorim smrekam al kaj? knjige o astralnih svetovih in razni pametnjakoviči veselo razlagajo na internetu kako pod sp lahko potuješ z mislijo kamor si želiš ker je zavest takrat ločena od materialnega-torej telesa....pa komu jaz razlagam, da to ni resnično potovanje zavesti ampak le res zelo stvarno sanjanje - imenovano LUCIDNE SANJE! S tem pointom se kar strinjam. Ne bi se spuščal v debate kaj je zdaj lucidno sanjanje in kaj potovanje v astralne svetove kermi ta poimenovanja niso blizu, res pa znajo ljudje iz drobcenega doživetja narediti celo znanost. In si pri tem umislitimarsikaj pa še drugim to prodajat zavito v celofan. Nekateri za te neumnosti celo zaračunavajo, ja. Res pa je tudi, da lahko zapustimo telo in se hkrati zavedamo sami sebe. In če se hkrati zavedamo tudi okoliceje to znak, da smo se vanjo umestili. Torej z nekim drugim telesom, kakršnokoli že je. In poznam ljudi, ki to počnejo še kako dobro. Seveda tisti tega ne razlagajo veselo po internetu, jasno.... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Bonko 12. oktober 2007 Avtor Prijavi Deli 12. oktober 2007 Zakaj sm se sploh spravu to pisat...ker hočm zadevi prit do dna...jezi me to, da v vsh buklah in na internetnih straneh k sm jih bral o spalni paralizi piše, da obstaja možnost da med spanjem duša zapusti telo in tava okoli. So same površne teorije. Enako trdi ogromn ljudi, ki pravjo da so med sp doživel OBE.To odhajanje duše iz telesa pa ma popolnoma enake da rečm simptome ali znake, ki jih prepoznavam jz med ˝odhajanjem svojega zavedanja˝ iz telesa. Dolg časa sm mislu, da med sp res zapuščam svoje telo in bluzim po stanovanju kot nek duh, ker je vse zgledal zlo realno. Ampak kaj ko so to samo lucidne sanje. Da sm loču lucidne sanje od OBE sm mogu mal bolj prečekirat prostor v katerem sm se nahaju med nočnim tavanjem., da sm se lahko res prepriču če sm tam res bil ponoč al je to samo memorizirana utvara. In seveda med sp ni nobenih OBEjev ampak samo projekciranje naših lastnih možganov. Zakaj do tega pride pa ne vem. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 Iz besed v prakso: http://www.s12.si/component/option,com_sey...rectlink/id,54/ dobrodosli Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 Bonko a ti se fokusiraš na predmete med tem tvojim tavanjem. Ker si rekel, da si natančno čekiral. K pravjo, da je to no go, v lucidnih sanjah. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 12. oktober 2007 Prijavi Deli 12. oktober 2007 hahahaha Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.