kr en 31. avgust 2002 Prijavi Deli 31. avgust 2002 Mene pa zanima kateri aspekti v (natalni) astrologiji veljajo za "najsrečnejše" in kakšen je njihov vpliv na osebe ki jih imajo. LP Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 1. september 2002 Prijavi Deli 1. september 2002 ...... ej a veš v čem je problem, ker ta oseba k jih ima˙˙ ne obvlada potencijala ; ne zna izkoristit teh aspektov. Menim,da se jih je treba naučit izkoriščati; ker so zastonj, so naši!:o) pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Jupi 1. september 2002 Prijavi Deli 1. september 2002 Kr en quote:Mene pa zanima kateri aspekti v (natalni) astrologiji veljajo za "najsrečnejše" in kakšen je njihov vpliv na osebe ki jih imajo. Hm najprej k pojmu "najsrecejnejsi" ne morem na spolosno rect tale pa tale aspekt, je odlicen, ali povzroci sreco, zato ne, ker za vsakega od nas pomeni sreca nekaj drugega, nekdo ki imma sreco pri delu,je nesrecen ker jo nima v zakonu, ali kjer nemore dobit otrok.za drugega pomeni sreca njegov hobi, za tretejo pomeni to druzina itd.Naceloma pa astrolosko pogeldano je vsak trigon sekstil postitivnoTudi jupiter in njegovi vladarji pokazejo kje ima clovek veliko srece, vendar s tem ni receno, da je zares srecen. Kaj pa ce se tega ne zaveda, medtem ko mu drugi zavidajo? Tudi sonce kot planet najvecje enregije, je merodajen. Vendar neprinese vedno sreco, ker jo vecinoma ljudje napacno usmerjajo, ne pa tam kjer je ta energija namenjena. Ne vsi - ampak veliko je takih. In potem se cudijo zakaj nimajo srece. V natalni karti imamo 12 his in 12 Planetov _ s tem obstajo No malo bom pretiravala ogromno moznost kje lahko posameznik najde svojo sreco. tudi vpliv najn je ratzlicen in predvsem oseben.Nekateri so srecni - in zivijo kot da nic ni. Drugi poudrajajo osebno , v druzbi , med znanci svojo sreco. Nemogoce je reci THAT*s IT! LpJupi Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. september 2002 Prijavi Deli 2. september 2002 Težko oz. nemogoče je takole v dveh besedah izpostaviti "dobre aspekte".Kot pravi Jupi - vsakdo najde svojo srečo drugje, vsak ima drugačno=svojo pot, poleg tega pa je odvisno od drugih številnih dejavnikov.Ampak na splošno velja, kot je omenila že Jupi, da za najsrečnejši aspekt velja trigon.Torej bi bil površen odgovor najbrž, da so med "najsrečnejšimi" aspekti trigon Sonca in Jupitra, Sonca in Venere in Venere in Jupitra.Sextile sama prištevam k manj srečnim, poleg tega pa so sextili najbolj muhasti in ne tako močni apsekti, tako da sam sekstil seveda nikakor ne bo dovolj za srečo na kakšnem določenem področju (pač tistem, na katerega nakazuje aspekt).Po drugi strani pa opažam, da je v naravi tisti aspekt, ki velja za najbolj srečnega, v resnici zelo velikokrat tudi rušilen - iz tega pač sledi, da gre v veliki meri za sproščanje energij - to je seveda dobro - vprašanje pa je, kako to v danem trenutku doživimo oz. sprejmemo in, kar je najpomembnejše, kako v določenem trenutku reagiramo (ali ne). Marsa Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kr en 2. september 2002 Avtor Prijavi Deli 2. september 2002 Kaj pa trigon med Jupitrom in Acscndentom? Vesel bi bil kašnega linka ali naslova knjige, ki ima razlage aspektov. juki Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Malo pozno sicer... Trigon Jupitra z Ascendentom je seveda zelo zazelen aspekt... Odvisno je sicer, iz katere hise je Jupiter, vendar ce tudi drugi aspekti in polozaji kazejo na to, je navadno oseba dobrega zdravja in dosti 'sreckovica'. Zadev, ki se jih loteva, se loti navduseno in s srcem in ima tudi veliko pomoci na tej svoji poti, akcija tece dosti gladko, je tudi prijetne zunanjosti in simpaticen.Negativno pa se morda odraza apsekt kot pretiravanje, evforija, nestrpnost in tudi lenoba - spet je seveda odvisno od drugih aspektov oz. polozajev. Sicer pa je po novem v Lunci moc dobiti tudi knjigo, ki obravnava posamezne aspekte in druge okoliscine v Chartu:Iztočnice za interpretacijo horoskopa Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 ko je ravno Jupiter trigon ascendent omenjen... ja, Bobnar, jaz tudi iz 9. hiše... samo tisto z zdravjem pa... ... eno frdamanao dolgo in zaj***** obdobje tole... razen, če je mišljeno, da se najprej cela sesujem, potem pa ... tdmmm ... nova in prerojena Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Mateja - to gledas drugace...Recimo da imas Saturn na ASC (hipoteticno!!) ali Mars v opp. ASC ali kaj takega...No, in potem imas tale trigon, ki te resuje. To je v bistvu finta. Ker ti imas recimo Devico, vecna zaskrbljenost, raka, se pravi vse na notri, je potem veliko tega na nervozni bazi... Na to pac kazejo pokazatelji. Ker pa imas tole potem, kaze pa na to, da si zdaj tako zivahna kot si in da lahko premagujes tovrstne tezave... konec koncev tudi zaradi svojega odnosa do lajfa...Pomeni pa tudi nenehno rast, ucenje iz izkusenj... Bobnar, to je kul, pomeni, da bos opazen v lajfu, da bos sel naprej in da bos veliko pottoval - ni misljeno samo potovanje recimo v tujino, ampak tako nekako stalno na poti - lahko medkrajevno... cakaj - ali ti nisem enkrat ze tegale istega rekla nekje? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Hm, Bobnar in Mateja - se necesa sem se spomnila, ki vidim, da nisem nic omenila, namrec... Takle Jupiter je fino imeti tudi zaradi nase poslovne poti in priloznosti: vedno (ali velikokrat) prave zveze, se ze pojavi kdo tak na nasi poti, ki nam pomaga etc... Veliko priloznosti - seveda tudi izgubljenih, Jupiter je sicer res 'dober' planet, srecen itd., a je tudi zelo ognjen in power - odtod evforija, pretiravanje, 'pre-'. ...Samo je pa lep in dinamicen TOK, to je v bistvu finta tega aspekta...Skratka - blagor vama!Jaz pa na kotih same vanzemaljce, pa med mojimi trigoni nekako ni Jupitra... :||| (ta tvori same neke inkonjunkcije)... Skratka - fino je imeti tole, tale bonus, 'talon'... as v rokavu... in kakor lahko se interpretiramo na kratko takle aspektek-.... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Tocno sem VEDELA, da bos rekel to... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Marsa hvala ti za tole ... tisto "pre" poznamo ... na več načinov ... tiste devičniške in rakcaste fore, pa tele evforične tudi... :OO!: Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
MUCAMACA 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Tehle trigonov imam cel up, glede nato, da sem čista VOdA, se pravi Sonce trigon Luna,Sonce trigon Asc, Luna trigon Merkur, Luna trigon Neptun, Merkur trigon ASC, potem pa končno "en ta prav" (se pravi z Jupitrom ) in sicer Jupiter trigon MC. What does it mean?? A ja, pa ko omenjate negativne aspekte, še en tak Mars v kvadratu z ASC, pa Venera v kvadratu s Saturnom... Skratka vedno treska, nikoli dolgočasno. MucaMaca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Hehe..imam Jupiter sekstil MC..sam iz 12 h.. :xx!: ...in iz 8 h...Venera sekstil MC... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Astra - nic :xx!: - to je eden najboljsih polozajev Jupitra (kar se tice his)... vedno te sciti.. daje notranje razumevanje in nepristranskost... Kaze tudi na to, kam moramo vlagati svojo energijo ucenja in rasti... Seveda pa kaze tudi na skrivnostno custveno zivljenje, skrita ozadja, pritajene strasti, pa tudi neizkoriscene potenciale... zato pa je primerno imeti se kak kvadratek ipd... da malo se pusha, da ni prevec samo smooth vse skupaj... MucaMaca - spet podobnosti totalne... Zelo zelo zelo podobno - skoraj vsi enaki trigoni, nekje pa imava pac obratno - ti imas Luno trigon Sonce, jaz pa imam Luno konj. Sonce... Itd. - vkljuceni pa so Ribe in Sco - kot pri tebi. Moji trigoni:Sonce Asc, Luna Asc, Merkur ASC, Mars ASC, Sonce Neptun, Luna Neptun, Merkur Neptun, Mars Neptun, Venera Uran, Venera MC, Venera Pluton... Kaj pomeni Jupiter trigon MC?Pravzaprav je zelo podoben apsekt kot z ASC, le da se z asc to manifestira predvsem na osebnosti, tebi sami, tudi telesnihn znacilnosti ipd, z MC pa je bolj v smislu opaznosti na poslovnem podrocju etc... To je zelo dober aspekt, prav tako pomeni dobre zveze... Pravzaprav pa najveckrat tudi dober 'background'. Kot zgoraj - kvadrat 'pomaga' trigonom, da se lahko izrazijo... Kaj bi jaz brez saturna v kvadratu z asc?! (*edini -!!- kvadrat). :xx!: *In se nekaj - ko takole omenjam, stejem samo 'glavne' aspekte - drugih, z IC-ji, DSC-ji, vozli, Kironi, Liliti etc etc... ne stejem tule...To je meni pomembno sele za drugo, tretjo, peto stopnjo... za poprcke in zacimbe - ne startam iz tega...Tako ne upostevam h glavnim aspektom teh... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Marsa...saj vem...jupiter v 12 h...pomeni angela varuha... ...uno :xx!: ...sem naredila...ker sem pomislila...na neizkoriščene potenciale... ...zato pa imam eno lepo opozicijo Jupiter - Mars...da me včasih brcne... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Ma... jaz bi tudi lahko zavijala... sem manj 'sreckovic' (Neptun v 12.)... Jupiter pa neka dva sekstila tvori pa dve inkonjunkciji, nic posebnega, skratka - razen da je v zelo tocnih aspektih, ker imam vse okoli 23, 24...Imam pa (za kompenzacijo kvadratom, ki jih ni) tudi jaz kaksne brce takole... kar nekaj opp., mdr. mars pluton... ... s tem da seveda jaz nimam Jupitra ne na Asc ne na MC... :o|o: ... kot nekateri... :o|o: Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Uh, kaka slikca Ja, Neptun na asc...poznam, poznam... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Uh, kaka slikca :xx!: Kaka? x!x Kaj je spet narobe zdaj? Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Ok, pol pa drugače... Marsa... ...kaj je možno, da si to ti??...Sem mislila, da si ena zafrustrirana baba...ki kr neki s prstom žuga...in je rada pokroviteljska...tule pa slikca... Al si nam podtaknila...eno zvezdo...z naslovne strani... Saj ne more bit res...baba pr teh letih...pa tkole zgleda... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 24. september 2003 Prijavi Deli 24. september 2003 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 26. september 2003 Prijavi Deli 26. september 2003 Aja, Astra!! Hmm, se mi je zdelo, da je bil tudi tvoj komentar na mojo sliko, pa sem potem mislila, da sem kaj zabluzila ali kaj takega...Thanx za taksnole... Je Poki zdaj na dan zbezal, da sem videla tole.Ja - Neptun na ASC - da o PL niti ne govorimo, kam se vse vtakne. Torej - vedno drugacna, vedno vse drugace.. od barve las do sirine pasu in vsega ostalega... Ko pa smo pri dobrih aspektih, da strnem.... katere (pri sebi) jemljem za 'najboljse':Mars/Neptun, Venera/Uran, Merkur/ASC - vse eksaktni trigoni.No, to bi bilo to. Aja, pa se, seveda - Venera/MC, Venera/Pluton, Mars/ASC - vse trigoni, vendar ne eksaktni - najvec 7 stejem orbisa... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 26. september 2003 Prijavi Deli 26. september 2003 Moji najboljši: en veliki (vodni) trigon: mars/rak, neptun/škorpijon, jupiter/ribi... , potem pa seveda še trigončki Jupiter/Asc, neptun/asc, Asc/mc, merkur/saturn, luna/saturn... Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 29. september 2003 Prijavi Deli 29. september 2003 Moj jupiter tudi v 12.hiši Ma sem ga obdelala v drugi temi sicer Ampak imam res ogromno konjunkcij pa trigonov..celo sekstili se najdejo vmes. Nekaj malega opozicij - vse so vezane na saturn, ki je v6.hiši..in mislim, da samo eno inkonjunkcijo.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mateja 4. oktober 2003 Prijavi Deli 4. oktober 2003 Meni pa se je zdaj Jupiter usedel na Sončeka ... zdej pa bo... ... če ne bom takole Citiraj funchi.si Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
astra 4. oktober 2003 Prijavi Deli 4. oktober 2003 Meni pa je trenutno Venera na Jupitru... ...v sekstilu z natal Venero...Bo treba izkoristit... Astra Citiraj Per aspera ad astra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.