Skoči na vsebino

Amalgamske plombe - skodljive ali ne?

free

Recommended Posts

Ja, ravno pred nedavnim sem brala o tem, ker sama moram zamenjat! Brala sem, da je potrebno odstraniti te plombe brez vrtanja, ker ob toploti začne živo srebro izhlapevat in to potem preide v sluznico, niti srkalnik ne pomaga kaj dosti. Torej zobar mora imeti neko zaščito in to fizično odluščit dol. Mislim tu mač, ko sem brala o tem me je kar zaskrbelo.No baje obstajajo homeopatske tabletke ki se uporabljajo pred med in po odstranjevanju plomb.
Deli na socialnih omrežjih

Zanimivo bi bilo slišati to kakšno zobozdravniško mnenje. Jaz še nisem uspela srečati zobozdravnika, ki bi priporočal samo "bele plombe". Ne glede na to, da so tudi v javnem zdravstvu plačljive, morem reči da sem do sedaj vse, ki jih imam skoraj izsilila. Menda amalgami škodujejo tudi zobozdravnikom, zakaj potem vztrajajo pri njih??? Pred kratkim me je zobordravnik prepričal in mi vgradil amalgam v zob na katerega mi bo napravil prevleko z obrazložitvijo, da se amalgam in zobna sklenina bolje sprimeta...pri belih plombah menda pride velikokrat do propadanja zoba ob stiku s plombo, kar se na zunaj dolgo ne opazi.

Dr. Dolittle je fantazijski lik.

Spada ta tvoja zobozdravnica v mlajšo generacijo?

Bi samo še dodala, da sama imam obojne plombe in morem priznati, da amalganske resnično dalje zdržijo...zelo rada bi slišala mnenje tvoje zobozdravnice...ne samo o materialih, tudi o razlogih za tolikšen odpor v stroki.

Ne vem, če je ravno cena, tako moramo skoraj vse že plačati.

Včasih sem pomislila, da se morda starejši zdravniki upirajo novitetam, oz, da imajo morda naše ordinacije zastarelo opremo (zdaj imajo pri belih plombah neke obsevalnike, ki jih na začetku ni bilo), kvaliteta materiala za zalivke je tudi verjetno različna.

Nasploh pa je v našem zdravstvu in zobozdravstvu tako, da ti kar nekaj počnejo po lastni presoji, nič kaj dosti ne govorijo, če kaj vprašaš te pa na hitro odpravijo :o|o: jaz, ki sem že malo v letih sem že dala kar nekaj teh amalgamskih preplahov skoz, pa še mi vedno kakega naredijo...kako izbrati manjše zlo, to je tu vprašanje???

Razvoj materialov poteka povsod tako tudi v stomatologiji. Stari amalgami so bili res nezdravi, z novimi se je zadeva spremenila. Je pa res da z estetskega stališča bela plomba bolj paše na enico kot amalgamska, ki se trenutno uporablja za zobe od 5 navzgor. Če so plombe stare jih je treba menjati vendar naj o tem odloči zdravnik ( z vsako menjavo zbrusi tudi zob ), tako da pretirano menjavanje tudi ni pametno.
Branko G

Če so plombe stare jih je treba menjati vendar naj o tem odloči zdravnik ( z vsako menjavo zbrusi tudi zob ), tako da pretirano menjavanje tudi ni pametno.

Pa saj tega nikjer ni!

Prav neverjetna je ta logoka, ki jo nekateri vsepovsod ponavljajo.

Ma nima zdravnik kaj odločat o tem!

Zdravnik mi lahko svetuje. Tudi razloži kako vpliva večkratno brušenje. Celo moral bi mi razložiti vse to pred vsakim posegom.

Odločati pa smem o svojem telesu zgolj jaz sam.

Jaz sem si dala tiste štiri zobe, ki sem jih imela zaplombirane, zamenjat pred več kot 10 leti, tud zarad estetike in nisem imela nič problemov od takrat. Pa tudi moja usta sedaj zgledajo lepo x;)x

• 2 weeks later...
Imam precej belih plomb, pa še z nobeno nisem mel problemov. Hodim k privat zobarci in ona že kr neki let nima amalgama sploh več v ordinaciji. Je pa rekla, da bele sicer res niso tolk trpežne kot amalgam, jih je pa velik lažje "doštukat", medtem ko pri amalgamu moraš celo zamenjat in spet zob obrusit.

• 6 months later...
  • 3 weeks later...
Imam precej belih plomb, pa še z nobeno nisem mel problemov. Hodim k privat zobarci in ona že kr neki let nima amalgama sploh več v ordinaciji. Je pa rekla, da bele sicer res niso tolk trpežne kot amalgam, jih je pa velik lažje "doštukat", medtem ko pri amalgamu moraš celo zamenjat in spet zob obrusit.

Pa kere nebuloze, človk božji xrolleyesx :xx!:

Sploh ni res!!! Amalgamske se z lahkoto doštuka in jih ni treba cele ven metat (in še mal zob pobrusit), tko kt pr belih plombah. Glih belo plombo (+ še mal zoba) je treba v celoti ven fuknt in novo dat. Življ. doba belih je nekje 5,6 let, amalgamskih pa 10. Poleg tega se material belih pri trdenju krči, amalgam pa se pr trdenju širi (in še bolje zapolni mikrorazpokice).

Sploh pa, jst prawm, od nečesa človk mora crknt x:o)x

tok plastike/kovine, k nas pa zdej obdaja in tok k jo zdej požremo...sej še v krematoriju naumo (z)gorel xcivx

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

• 1 month later...
  • 10 months later...
  • 2 weeks later...

Hm, js sm tud že brala te stvari o amalgamih, pa pol že tud bla čist panična.. kaj pa vem...

pa šla k zobozdravniku, pa brez vsake zaščite amalgam ven zvrtal.. pol pa js čist šokirana: 'Sm mislila, da boste tisto plastično zaščito dali' (kot blo na netu, da se da) - še sama sem morala izsilit/gestikulirat, da sm lahk spljunila ves tisti amalgam ven in si sprala usta.. (?!)

on pa: 'Ne, tisto sam če se da zdravilo notr' (?!)

'Ja, sej to ne škoduje... To je reklama firm za bele plombe' - Hm?

sm pa dobila bele plombe, ni problema.. za doplačilo seveda..

je pa rekel zobozdravnik (pozor, eden najboljših na našem območju! po vsesplošnem mnenju) da je odvisno, kako je bela plomba narejena, če je dobr narejena, je tud trpežna..

zdej mene pa mal zanima tudi, iz česa so te bele plombe.. mi ni znal povedat, le imena firm, ki jih delajo.. je rekel, da uporablja 2 najstarejši firmi, ki imajo te stvari že najdlje na tržišču in so torej najbolj 'sprobane' in najmanj stranskih učinkov.. tak da naj bi blo ok.. (?)

na netu pa brala tudi, da v nekaterih so vsesorte stvari..

ne vem, ta zobozdravnik bo zdej itak delal sam še privat.. tak da še ne vem, h kateremu iti.. v bistvu bi blo res super, če bi tud v Sloveniji meli register zobozdravnikov, ki so bolj osveščeni in ti npr. odstranijo amalgam z zaščito itd. (v ZDA in drugje npr imajo register takih zobozdravnikov)

al se morš pa pred posegom 'sfajtat' in pač zahtevat, da uporabi zaščito - saj jo ma!!

si ga pa nism upala vprašat, če ma tisti zbiralnik za odstranjen amalgam... (oz. sem bla po tistih posegih itak čist zmedena x:Dx) al je to obvezno al kako? al (še) ni?

Tkole bom rekla: veliko bolj (kar se živega srebra tiče), kot amalgamske plombe, je škodljiva konzerva tune.

evo link, zadnji odstavek!: http://www.zurnal24.si/tla-fitofarmacevtsk...lovenija/112465

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Zanimiv članek, Cookie!!

zdaj kaj pomeni 'redno uživala'? a je to 1x na teden al vsak dan, al kako?

zdaj meni glih lase (še) ne izpadajo ful, razen v kakih bolj stresnih obdobjih.. (?) pa ko sm še uporabljala Head&Shoulders (ojej.. tam tud mislim da svašta noter)

ja, js sm se tud za1x nehala sekirat preveč zarad tega amalgama, itak kar je je.. neki časa ne bom dala nobene druge zalivke ven, da se to mal umiri.. (je baje bolš na počasi, če že daš ven - in če je res treba..)

tune se pa tud trudimo čimmanj jest.. sam šment, ko tak paše v paradižnikovo omako pa na testenine!!

bi ble sardelce najbrž res boljš, sam jih vedno pozabmo kupit..

itak je najbolš brez konzerv (bisfenol A) in bi blo najbolš kupit take 'natur'-v ribarnici recimo.. (pa spet odvisno, od kje dobiš..)

sam sem že pred kratkim pisal o škodljivosti amalgamskih plomb na mojem blogu,

www.orgon.si/clovek-in-zdravje/razstrupljanje-telesa/

večji problem so stare, oz. zelo stare plombe. Trajnost plastičnih belih, pa je bistveno daljša od 10-tih let. Moje prve so že več kot 20 let v ustih.

lep pozdrav,

Boštjan

www.orgon.si

• 4 weeks later...
sam sem že pred kratkim pisal o škodljivosti amalgamskih plomb na mojem blogu,

www.orgon.si/clovek-in-zdravje/razstrupljanje-telesa/

večji problem so stare, oz. zelo stare plombe. Trajnost plastičnih belih, pa je bistveno daljša od 10-tih let. Moje prve so že več kot 20 let v ustih.

Tudi v plastiki je strup, saj ja povsod piše, da otroci ne smejo dat plastičnih igrač v usta. Najbolj zdrave plombe so iz keramike, niso pa ravno ostre.

Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.

Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si

ja meni ne vem če je kakšna amalgamska 10 let zdržala. sicer pa ne vem ali so res tako škodljive kot pravijo. umru verjetno ni še noben zaradi tega, razen nekateri imajo lahko pomojem alergijo na to.

ja meni ne vem če je kakšna amalgamska 10 let zdržala. sicer pa ne vem ali so res tako škodljive kot pravijo. umru verjetno ni še noben zaradi tega, razen nekateri imajo lahko pomojem alergijo na to.

Meni še tudi ni noben povedal, da bi zato umrl, ker mrtvi ne govorijo…

je pa kar nekaj zastrupljenih na Polju in nekaj v Vojniku - s shizofrenijo …

nekaj pa v internetu ;)

tegale so predčasn upokojil: Dr. med. Dr. med. habil. Max Daunderer, ker je bil prepameten…

je izumil mnogo protistrupov in je preveč informiral narod o amalgamu, je imel preveč sovražnikov – vse zobozdravnike http://www.toxcenter.de/daunderer-biografie/

Pa če greš na njegovo biografijo, tam pod št. 3 ali pa pod 719, odvisno kako imaš sortirano, piše, da je „2009 Michael Jakson umrl na živem srebru s selenom“

Pa še več je njih, ki so umrli. Izumitelj amalgama je po tem, ko je videl kaj je izumil, ubil svojo družino in sebe,…

http://de.wikipedia.org/wiki/Max_von_Pettenkofer <<< tule piše samo da je naredil samoumor…

v anleški wikipediji piše, da je se je ustrelil zaradi depresije

http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Joseph_von_Pettenkofer

na www.toxicenter.de pa piše nekje, da zaradi amalgama, oče od Maxa ga je poznal ...

Tu se gre za miliarde, amalgam je poceni in na njemu se dobro zasluži

Čudezi se ne dogajajo v nasprotju z naravo, temveč v nasprotju s tem, kar nam je poznano o naravi.

Komplementarno zdravljenje raka: http://www.bela-omela.si

• 4 years later...

Raziskave o hormonskih motilcih v zadnjih letih dokazujejo moteno delovanje jajčnikov in žensko neplodnost zaradi vnosa organske spojine bifenola A. Bifenol A se med drugim izloča tudi iz belih plomb. Zdaj se pa odloči ali se boš zastrupljal z amalgamom ali fenolom. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png Lahko imaš pa seveda tudi luknje v zobeh ali pa si sploh brez kakega zoba - po svetu sem videla že veliko zdravih in srečnih škrbastih ljudi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png . Samo pri nas to pač nekak ne gre, vsi moramo biti lepi in popolni, če naj bi bili srečni - in za to plačujemo ceno pri zdravju drugje.

Res sicer obstajajo tudi keramične plombe, ki naj bi bile bolj telesu prijazne zaradi podobne mineralne sestave kot jo ima sklenina, ampak ne za flikanje običnih lukenj (kolikor je meni znano - nisem zobotehniški stručko) - keramiko je namreč treba najprej oblikovat potem pa še žgat v peči in šele potem zadevo prilepijo na zob. Mislim, da na ta način predvsem doštukajo del zoba ali naredijo novo krono oz. prevleko.

Raziskave o hormonskih motilcih v zadnjih letih dokazujejo moteno delovanje jajčnikov in žensko neplodnost zaradi vnosa organske spojine bifenola A. Bifenol A se med drugim izloča tudi iz belih plomb. Zdaj se pa odloči ali se boš zastrupljal z amalgamom ali fenolom. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/huh.png Lahko imaš pa seveda tudi luknje v zobeh ali pa si sploh brez kakega zoba - po svetu sem videla že veliko zdravih in srečnih škrbastih ljudi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png . Samo pri nas to pač nekak ne gre, vsi moramo biti lepi in popolni, če naj bi bili srečni - in za to plačujemo ceno pri zdravju drugje.

Res sicer obstajajo tudi keramične plombe, ki naj bi bile bolj telesu prijazne zaradi podobne mineralne sestave kot jo ima sklenina, ampak ne za flikanje običnih lukenj (kolikor je meni znano - nisem zobotehniški stručko) - keramiko je namreč treba najprej oblikovat potem pa še žgat v peči in šele potem zadevo prilepijo na zob. Mislim, da na ta način predvsem doštukajo del zoba ali naredijo novo krono oz. prevleko.

biSfenol A, ne bifenol.

lapsus camali http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/flirt.gif

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...