Mura 18. oktober 2007 Prijavi Deli 18. oktober 2007 Veste kaj je to "brotva"?Ne, to ni trgatev. Trgatev je "trgotef"... Le ta se dogaja v goricah ali povedano po slovensko, v vinogradu."Brotva" (ne vem kako bi to besedo prevedel v Slovenščino...) pa se dogaja pod brajdami. Brotvo bomo imeli dokaj pozno. Za potrgat je najmajn 800 kg odlične jurke. Joj kako je sladka. Začeli bomo ob 10h. Svoj prihod lahko prijavite na OS. Preko OS se bomo tudi dogovorili vse potrebno. Kaj dobijo tisti, ki pridejo in pridno pomagajo?Vsako družino ali posameznika, ki nam bo pomagal obrati grozdje bomo nagradili z 10l odličnega, pasteriziranega grozdnega soka. Takega soka ne dobiš v nobeni trgovini in za noben denar. Na brotvi bomo vam postregli s pristnimi prleškimi specialitetami:1. Hajdinski kropci2. Prleška gibanica (ne prekmurska!) pa mogoče še celo, či bon kerega lehko naštima ka to speče, še zlo dobre:3. Krompirove pogače _________________________Vsi ste lepo vabljeni!Tisti, ki bodo pomagali dobijo 10l soka (na družino, če pride več članov družine, sicer pa 10l po osebi). _________________________Tolažilne nagrade:(za vse tiste, ki ne morejo, ker se bojijo, da bi zamudili kako nadvse pomembno zadevo tukaj na forumu ali na TV in seveda tudi za tiste, ki res ne morejo) Tisti, ki mi kot prvi prevede zgornji tekst v lepo berljivo (in brez napak napisano) Slovenščino, dobi za nagrado 1l omenjenega grozdnega soka.Tisti, ki bo na pozneje objavljeni fotografiji iz brotve prepoznal ali uganil imena vsaj 5. forumašev bo prav tako nagrajen z 1l soka.__________________________ Zdaj pa naj kdo še reče, če to ni dobra ponudba! p.s.Vsi, ki želite priti se prijavite čim prej. Da si ne bi drug drugemu stopali po nogah, bomo upoštevali samo prvih deset prijav.Nasvidenje v prlekiji! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 18. oktober 2007 Avtor Prijavi Deli 18. oktober 2007 Mi uporabljamo to grozde izključno za sok! No ja pa pozoblemo ga te tuedi še malo tue pa tan. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 19. oktober 2007 Prijavi Deli 19. oktober 2007 Jaz sem te sicer razumela imam kar nekaj prlekov pa prekmurcev za sodelavce, tak, da ni panike. Resnično pa ne vem kaj so to Hajdinski kropci - ker Hajdina leži definitivno na Štajerskem in tam nič takega ne delajo. Prleška gibanica pa je tista brez orehov ino jabolk pa brez medu. Samo sir ino kisla smetana. Če se motim -popravek prosim.Prevajala pa ne bom, ker imam v vinogradu še kar nekaj izabele in jo je treba pozobat. Jurko pa se grem nazobat k mami - na brajde.Celo šmarnico imam en trs - za zobanje seveda, drugače mi še kje moštu okus pokvari. A veš, da bom celo šla v tvoje kraje - Goričko - ampak po sivke tak, da -fajn se imejte.(razen, če ne pade kaj čudnega vmes..pa tole odpade) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 19. oktober 2007 Avtor Prijavi Deli 19. oktober 2007 hajdina je po prleško ajda. Hajdinski kropci so torej...Mi ne gre z jezika!Ker kaka pa je to beseda krapci. Kaj bi pa to sploh bilo.Kropci so po naše kropci, pa gotovo...Tepa ti samo lepo nabiraj glibaje, pa moreš si te vzeti s soboj en vejki koš za listje, kaš mela zadosti placa notri. Za vse, ki našega lepega jezika (še) ne razumejo...Zaželel sem ji veliko sreče pri nabiranju gob in ji dal še par nasvetov glede potrebnih rekvizitov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 20. oktober 2007 Prijavi Deli 20. oktober 2007 saj sem se potem spomnila - hajdna - tudi po naše lahko včasih kje ajda..tak, da približno sem že uganila kaj bo za južino.Gobe pa so padle v vodo:) premalo resnih kandidatov, pa neko slabo vreme se kaže..bom po halozah malo krožila jutri verjetno. Tudi že zato, ker vem kje so placi, pa da si odgrnem listje vstran. Zgleda, da boš imel ledeno trgatev In ob misli, da mi sneg za rokave pada...mislim, da ne bo kandidatov:)) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 21. oktober 2007 Avtor Prijavi Deli 21. oktober 2007 No ja. Mi smo imeli kar dobro voljo in vsekakor dovolj pridnih rok. Ob 10h smo počasi začeli ob 13h30 smo bili pa že gotovi. Zjutraj je malo rosilo, potem pa smo imeli sicer oblake, vendar je tu in tam pokukal tudi kak sončni žarek skozi.Potem smo se odpeljali do gostilne "Med jelšami" (vidite jaz delam zdaj točno to lar dela večina drugih ljudi vsak dan. Mrežni marketing, za katerega pa ne dobijo plačano čisto ničTa gostlina, oziroma kmečki turizem je zakon, če si zaželite poskusiti naše domače dobrote.Postregli so nam kislo žuepo, pa krompirove kropce. Super so bili. Hajdinske kropce pa prleško gibanico smo si te nazodjo domu nosili. To je pač zavolo tega, ka so forumaši očitno imeli danes bolj pametne opravke...Pa kdaj drugič. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 22. oktober 2007 Prijavi Deli 22. oktober 2007 Boš že še ugotovil, da folku ni toliko do dela:)) kaj si pa čakal tak dolgo..hecam se..glavno, da ste porihtali:)) Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Mura 22. oktober 2007 Avtor Prijavi Deli 22. oktober 2007 moral sem čakati, ker našega grozdja ne želimo mešati z ničemer drugim in smo zatorej rabili nek termin v stiskalnici, samo za nas. To pa prej ni bilo možno. Sicer je pa grozdje bilo super. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.