Skoči na vsebino

ostati sam?

kr-eden

Recommended Posts

ker mi slovnica ni španska vas, sem se odločila raziskat ...

mene pa za slovnico, po domače, boli moški spolni ud :vragec: x:o)x

in nima veze "biti sam" z "biti osamljen", pa se lah mici/vilamalina napenjaš kokr češ xrolleyesx

jebiga, sm pač nepismena; tko kt vsi drugi :vragec:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 57
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

mene pa za slovnico, po domače, boli moški spolni ud :vragec: x:o)x

in nima veze "biti sam" z "biti osamljen", pa se lah mici/vilamalina napenjaš kokr češ xrolleyesx

jebiga, sm pač nepismena; tko kt vsi drugi :vragec:

ne se razburjat, jaz sem kontrirala mici, ki je trdila, da je osamljnost in samost eno in isto, dokaz za to sem pa našla v etimološkem slovarju. in se posledično strinjala s tabo.

pa saj vse piše zgoraj. a je kaj nerazumljivo?

sicer je pa škoda, da je ljudem slovnica španska vas... in da v tem še uživajo.

p.s. se je pa kar zabavno znajt v istem košu z mici.

pa dobro,če nekomu paše,da je samski,to razumem,ampak ne razumem pa,da samski želijo naštevati prednosti samskega življenja in niso osamljeni,vsak ,ki je sam ,je osamljen tisti ,ki ima družino,pa ni osamljen,je pa res,da ima tako samsko kot družinsko življenje svoje prednosti,kakor tudi negativne

x:Dx x:Dx x:Dx

ej punca, predstavljej si, da maš celo življenje na voljo, ne še bolje, celo večnost na voljo xDDx a se ti zdej še zdi, da čakaš ful dolgo :inocent:

:vragec:

k si 1000 let mrtu.....si shele na zachetku vechnosti..... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

pa dobro,če nekomu paše,da je samski,to razumem,ampak ne razumem pa,da samski želijo naštevati prednosti samskega življenja in niso osamljeni,vsak ,ki je sam ,je osamljen tisti ,ki ima družino,pa ni osamljen,

Pa ne počutijo se osamljene, vsaj nekateri, verjetno kdaj pride tako obdobje, ko ti to paše, rabiš. Včasih so osamljeni tudi ljudje, ki imajo družino... Mislim, da nekega splošnega pravila tu ni :)

Mantis, ma z Antoniusom se čisto razhajata kar se tiče načina razmišljanja,Ti gledaš drugače na to kot on.

Samo ego se drži želj,samo ego ima potrebe,v bistvu če se odrečeš stvari, ki si jo EGO želi,dobiš v zameno nekaj božanskega,nekaj čistega, nekaj kar ego ne pozna! Prvo moraš doživet neko stanje brezega, stanje čiste ljubezni stanje čiste enosti z Bogom,no kakorkoli kdo hoče,...da potem veš kaj ego je in kaj ego ni,tista praznina pa je svetloba, tisti nič to je ta prava ljubezen.Na silo ne prideš do tega stanja, poti pa je toliko kot je nas samih.Nekateri smo,so izkusili to ljubezen preko Guruja,učitelja, če se le poiskusiš odpreti to tudi dobiš,lahko je to odprt kontakt v naravi, vendar mislim da ni isto.Po sebi sklepam vsaj, da sem potrebovala učitelja,ki ga niti iskala nisem, sam je prišel in ko sem izkusila to stanje, mislim, da ni nič večjega kot ta popolnoma blažen občutek,občutek, da si doma,občutek da je vse božansko, da je bog vse,da je vse točno tako kot mora bit.No zdaj žal nisem v tem občutku,ga pa iščem ponovno in ponovno in ti povem iz srca, da to je to kar vsak od nas išče:brezpogojno biti ljubljen in brezpogojno ljubiti, skratka biti ljubezen sama.Brez tega smo nesrečni.Jaz vsaj sem.

Mantis, ma z Antoniusom se čisto razhajata kar se tiče načina razmišljanja,Ti gledaš drugače na to kot on.

Samo ego se drži želj,samo ego ima potrebe,v bistvu če se odrečeš stvari, ki si jo EGO želi,dobiš v zameno nekaj božanskega,nekaj čistega, nekaj kar ego ne pozna! Prvo moraš doživet neko stanje brezega, stanje čiste ljubezni stanje čiste enosti z Bogom,no kakorkoli kdo hoče,...da potem veš kaj ego je in kaj ego ni,tista praznina pa je svetloba, tisti nič to je ta prava ljubezen.Na silo ne prideš do tega stanja, poti pa je toliko kot je nas samih.Nekateri smo,so izkusili to ljubezen preko Guruja,učitelja, če se le poiskusiš odpreti to tudi dobiš,lahko je to odprt kontakt v naravi, vendar mislim da ni isto.Po sebi sklepam vsaj, da sem potrebovala učitelja,ki ga niti iskala nisem, sam je prišel in ko sem izkusila to stanje, mislim, da ni nič večjega kot ta popolnoma blažen občutek,občutek, da si doma,občutek da je vse božansko, da je bog vse,da je vse točno tako kot mora bit.No zdaj žal nisem v tem občutku,ga pa iščem ponovno in ponovno in ti povem iz srca, da to je to kar vsak od nas išče:brezpogojno biti ljubljen in brezpogojno ljubiti, skratka biti ljubezen sama.Brez tega smo nesrečni.Jaz vsaj sem.

do Boga je vedno samo ena pot,preko Jezusa Kristusa

samo ena pot je,sicer če misliš,da jih je več stvari ne razumeš

Mici,kaj pa če je ta naš Bog tako zlati in dober, da je poslal nam več učiteljev, več njegovih sinov,...in to kar pogosto, kaj pa če še vedno vztrajno pošilja svoje sinove in hčere do nas?Saj BOG je vendar dober, al ne Mici? xsrcx

Mici,kaj pa če je ta naš Bog tako zlati in dober, da je poslal nam več učiteljev, več njegovih sinov,...in to kar pogosto, kaj pa če še vedno vztrajno pošilja svoje sinove in hčere do nas?Saj BOG je vendar dober, al ne Mici? xsrcx

Bog lahko deluje skozi tebe,če si ga sprejela v svoje srce,nikakor skozi guruje in podobne sataniste

Bog lahko deluje skozi tebe,če si ga sprejela v svoje srce,nikakor skozi guruje in podobne sataniste

xsmx

počasi dojemam micin humor...

očitno se moja pamet ne more kosati z njeno. ali pa je problem v tem, da je bog, ki deluje skozi mene rahlo v okvari... pardon, jaz sem malo v okvari.

p.s. se je pa kar zabavno znajt v istem košu z mici.

sm hotla že nky napisat, sam si sama do tega pršla x:o)x

xsmx

počasi dojemam micin humor...

očitno se moja pamet ne more kosati z njeno. ali pa je problem v tem, da je bog, ki deluje skozi mene rahlo v okvari... pardon, jaz sem malo v okvari.

od nobenga pamet se ne more kosati z Micijino, no ne pozabt na verske fanatike, mrbit oni :inocent:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

3. A to si prebral ali ze dozivel? Tisto boljsega si pa ze povedal, kaj je, stanje brez zelja in mir, ki obstaja na ONEM svetu, ne tukaj na tem. Se doseze v meditaciji, razsvetljenju itd, ki tud ne more bit trajno, ker gre za kratkotrajno ekstazo, ker noben zahodnjak ni tako skup sestavljen, da bi to znal in doseci trajni samadhi pomeni broti se z mlini na veter - tako tudi mati Meera ne more bit v trajnem samadiju, kot zatrjuje, ce ne zdrzi zivet brez moskega , ker najprej opravimo s fizicnimi in custvenimi zeljami, preden se duhovno razvijemo do stanja samadhija, kolkor vem x:o)x

Ante je gotovo nekaj doživel, zato ve, kaj piše. In se popolnoma strinjam z njim. S tvojimi izjavami pa se nikakor ne morem, ker so čisto brez osnove, oz. je osnova tvoje neznanje o določenih pojavih in stanjih, in kar nekaj brez veze pišeš in si kao pametna. xrolleyesx Trajen samadhi je življenjsko dejstvo in ga lahko doseže tako Indijec kot katerikoli zahodni človek, Afričan ali Marsovec.

Possible—but highly unlikely.

Ante je gotovo nekaj doživel, zato ve, kaj piše. In se popolnoma strinjam z njim. S tvojimi izjavami pa se nikakor ne morem, ker so čisto brez osnove, oz. je osnova tvoje neznanje o določenih pojavih in stanjih, in kar nekaj brez veze pišeš in si kao pametna. xrolleyesx Trajen samadhi je življenjsko dejstvo in ga lahko doseže tako Indijec kot katerikoli zahodni človek, Afričan ali Marsovec.

Se strinjam tudi jaz. Sicer človeka ne poznam vendar se iz njegovih objav

vidi, da so mu neke stvari jasne in doživete. Z drugimi besedami, eden redkih na tem forumu je,

ki se upravičeno dela pametnega x:Dx

Kar tako naprej, Antoninus :palec:

Pa tudi zate sem vesel, Alan_New, da si končno postavil rep pokonci :palec: x;)x

Norost je vcasih najvecja modrost…

:O: :O: :O: vzem NAZAJ!! prec! x:o)x x:o)x x:Ix

Ni šans, Hans :vragec: x;)x

»Grem naprej.

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

kakorkoli že, ja se ponavljam, naše življenje je sestavljeno iz prepričanj, ki jih vzamemo za zdravorazumske.

Um misli, da je neverjetno prefrigan, ampak je v resnici zlo naiven. Samega sebe spodbuja in zapira, da se mu ja ne bi kaj slabega zgodilo.

Bolj kot se poglabljaš v igro duhovnosti, bolj sofisticirana igra postane. Rado se zgodi, da ljudje zaradi "stopnje", ki so jo dosegli, ostanejo tam.

Samo zato, ker jim je lepo.Od tam lahko furajo noro dobre ideje, ki le pospešujejo dober in prijeten in varen občutek.

Do naslednje krize.

Človek ima možnost izbire.Ali bo rastel zaradi neugodja, bolečine ali pa bo stagniral in ostal na mestu.

Vedno je tukaj element "neugodja", ki človeka spodbuja k rasti.

Nisem še videl do konca zafiksanega človeka, ki bi želel kaj ustvariti.Njemu je lepo, ni želje, ni ničesar.Uživa, super.

Kako močno moraš samega sebe zafiksat, da nočeš več ničesar "doseči"?

Sem si prišel in ničesar ti ni treba početi, kajne? Ničemur se ti ni treba odreči, opustiti, ker nič ni tvoje, ane?

Nič ne boš vzel s sabo, vse boš pustil tukaj, ane?

In nato občutek odtujevanja, občutek da si se umaknil iz telesa, si tam odzadaj in če želiš, če želiš se lahko po mirni volji zopet vključiš v dejavnost.

Nenavezan na prihodnost in strah, kaj pa če, narediš, kar je pred tabo.

Osamljen.

Da.

Moje izkušnje samospoznanja vedno vodijo do točke, ki ji rečemo svoboda.

Nenavezan na nič. Osamljen. Nobene prisile.Vse poljubno.Prisilo si sam izbereš in prisilo sam izvršiš nad sabo.

Vse svobodno, nobene šibe božje, saj se sam dovolj tepeš na vsakem koraku. Mrki izrazi ljudi na tem svetu, ko hitijo po pločnikih z glavo usmerjeno navzdol.

Hodiš skozi njih in vidiš napetost, dvom, strah.

Ampak vse se vrti okoli tebe, ane.

Tako blizu, a tako daleč.

Kdo se mi bo danes prvi nasmehnil na cesti?

Osamljenost? x:o)x

Za nasmehe se živi, bodte pridni

protestno masturbira na marsino sliko.

3. A to si prebral ali ze dozivel? Tisto boljsega si pa ze povedal, kaj je, stanje brez zelja in mir, ki obstaja na ONEM svetu, ne tukaj na tem. Se doseze v meditaciji, razsvetljenju itd, ki tud ne more bit trajno, ker gre za kratkotrajno ekstazo, ker noben zahodnjak ni tako skup sestavljen, da bi to znal in doseci trajni samadhi pomeni broti se z mlini na veter - tako tudi mati Meera ne more bit v trajnem samadiju, kot zatrjuje, ce ne zdrzi zivet brez moskega , ker najprej opravimo s fizicnimi in custvenimi zeljami, preden se duhovno razvijemo do stanja samadhija, kolkor vem x:o)x

No, zakaj bi se clovek trudil doziveti ta mir in zapostavljati vse svoje zelje, samega sebe, se odpovedovati, ce pa razen tega, da lahko nor ratas in te odpeljejo v Idrijo, tudi NE cutis, ne uzivas, nic, mar bi naj raje na onem svetu ostal! Tako da je to resnicna odpoved zivljenju samemu. In za taksno odpoved ni nobenega jamstva, da ni zgolj posledica izjemno hude nagnjenosti v cloveku po nedejavnosti in cisti pasivnosti ali bolje povedano, nagnjenosti k lenobi v najhujsi mozni obliki, ter pomanjkanju vztrajnosti in truda pri nacrtih, delovanju, aktivnostih.

(Po moje pa : Clovek mora najprej cimbolj zivet, izzivet svoje potrebe, si nabrat veliko izkusenj, najprej zivet na snovni ravni, astralni- custveno, nato mentalno, sele nato pride na vrsto duhovni razvoj, potem ko se je preobjedel zivljenja, to pa je tekom stevilnih zivljenj. )

Če ne bi imel lastnih izkušenj, si ne bi upal pisati o tem. Ne strinjam se s tem, da stanje miru ne more biti trajno. Je večno in se nahaja izza naših misli, kot ugotovimo vsak večer, ko gremo spat. Problem tu je, da nam um to stanje predstavalja kot nekaj inferiornega - pa vendar je to stanje bilo doživeto prav zaradi tega, ker se je um ugasnil - torej, zakaj bi poslušali um, ki govori o nečem, kjer ga sploh ni bilo zraven. x?x Pa da ne boš mislila, da tu pošiljam ljudi spat. Samo k umiritvi uma.

Zakaj mati Meera ne bi mogla bit v trajnem samadhiju, če živi z moškim? Jaz sicer ne vem, v kakšnem stanju je ona, sem pa prepričan, da o tem ne moremo razsoditi, dokler tudi sami nismo v takšnem stanju.

Zakaj bi se trudil doživeti mir? Če se trudiš, že nisi v miru in tako uspeha ne bo. In spet govoriš o nekem siljenju in prislili samega sebe o kateri sem že napisal. Tudi ne vem, zakaj pišeš, da človek, ki bi resnično doživel taka stanja ničesar ne čuti in ne uživa. Kaj če uživa in čuti do take mere, da je popolnoma zadovoljen sam v sebi in svetu pusti, da se giblje kot pač hoče? Jezus je o takem stanju dejal: My cup overfloweth. - to se mi ne zdi kot nekaj puščobnega in praznega. :inocent:

Pa še to, ko praviš: No, zakaj bi se človek trudil doživeti ta mir...? Ker to počne ves čas - prizadeva si za mir, ki gre neločljivo skupaj s srečo. Samo kje se ta mir nahaja - o tem ima vsakdo svojo idejo, najdemo ga pa, ko nam zmanjka idej in se ustalimo v sebi.

S tem zadnjim v oklepaju pa se strinjam - na svet pridemo, se na njega navežemo, počnemo vse mogoče, smo nato razočarani in se vrnemo v sebe. Proces traja mnogo inkarnacij.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Dobra debata :palec: !

Ma, prav je imeti dvome,ker na tak način dobiš dokaze, tiste ki jih potrebuješ,posebej kadar se gre za učitelja.Mantis,tudi jaz imam skoraj vedno dvome, vedno in tako je prav!Bog ne daj, da bi vsemu verjela, le zakaj?Oziroma kaj sploh vera je? Po moje je verjeti v nekaj, kar brez dokaza, lastnega mislim, čisto pravi beg pred resničnostjo, ker je iskanje samo iskanje, ni pa cilja, ni konca poti,se pravi ta pot nima kraja.Krožiš torej v nekem začaranem krogu in um hopla si ustvari nove in nove dogodivščine.Večina ki je v tem krogu obiskuje razne seminarje, učitelje,delavnice,....ne sledi pa temu kar jim notranjost narekuje.Duhovnost je potovanje v notranjost, kakršnakoli je,mogoče drugačne od drugih.Moja pot ni tvoja, lahko pa z radovednostjo poslušam izkušnje nekoga drugega, vendar jih ne prevzamem za svoje, ker moje ne morejo bit, čeprav je ta oseba še nevemkako napredovala, lahko dobim le navdih, da hodim po svoji poti.

Po moje je verjeti v nekaj, kar brez dokaza, lastnega mislim, čisto pravi beg pred resničnostjo,

Samo tole bi malce komentiral. Jaz čisto brez lastnega dokaza verjamem, da je atom sestavljen iz protonov, nevtronov in elektronov, da so v Egiptu piramide, da so jabolka zdrava, azbest pa škodljiv in še bi se našlo...

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...