Mura 25. oktober 2007 Prijavi Deli 25. oktober 2007 ja. to je to. Se popolnoma strinjam, mija. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 jst bi rekla, da je potem nauk te zgodbe v tem, da smo še vedno to kar smo.. pač pokažemo svojo 'prijaznost', mislm namero na tak način, kot se takrat počutimo. Bi pa blo pa potem precej gužve tam na urgentnem bloku, če bi vsi takole počeli..... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Prijaznosti se bojim prav toliko kot lastne sence. Lačen tiger na primer - tega pa bi se bal. Ko se bom začel bati prijaznosti bo temu sledil še strah pred plišastimi medvedki, svežo posteljnino, babičino sadno torto itd. Vidiš - o tem sem tlele pisal pred kakšnim dnem- o strahu pred prijaznostjo- vzroki...Osebno še vedno trdim, da je za vzroke neprijaznosti kot tudi strahom pred prijaznostjo kriv vsak sam. Če si v žuivljenju naletel na zavrnitev, grobo odbijanje, ali kaj podobnega- in kaj potem...Naše poti skozi življenje niso kdo ve kako enostavne in sami se še lepo potrudimo, da jih / skozi odnose/ še bolj zakompliciramo, sebe pa zapremo v nekakšne nevidne ječe ali okvirje , kjer ždimo v kotu -prostorčku lastnih strahov in čakamo- kaj ??' Samo od sebe se zelo malo uredi- torej moramo biti akrivni in kaj spremeniti..predvsem pa ozavestiti tisti vzrok naših strahov ali pa nezaupanja/ bi tudi lahko dejal/ do prijaznosti.Takoj jim pripenjamo izraze kot so- hlinjenje, lažna prijaznost, hinavščina, skriti razlogi za prijaznost, slabi nameni itd...Ker pa nismo nezmotljivi- se lahko še kako motimo in potem s svojo negativno naperjeno energijo vzbujamo prav tak občutek in odnos pri drugih v odnosu do nas...Če bomo sami iskreno prijazni nam bo to tudi vrnjeno ...morda ne takoj in vedno- vendar postopoma vsekakor bo...Mnogokrat smo sqami krivi za odnose do nas - ker takšne vibracije tudi oddajamo...in kdo je potem kriv...bi dejal , da nam manjka občutek odgovornosti, ker je vsekakor bolj priročno nekoga drugega kriviti za vse, kar se nam dogaja. Napak...Se mi zdi , da se že ponavljam ...no ja- fajn se imejte ...pa prijazni bodimo- vsaj danes morda... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Mnogokrat smo sqami krivi za odnose do nas - ker takšne vibracije tudi oddajamo...in kdo je potem kriv...bi dejal , da nam manjka občutek odgovornosti, ker je vsekakor bolj priročno nekoga drugega kriviti za vse, kar se nam dogaja. Čisto direktna resnična resnica! Matjaž,lepo te je brat,...tako tekoče,jasno razlagaš.Včasih tako likvidno,da grem nazaj brat,kaj si sploh hotel povedati:))Angelsko:)) :palec: :palec: Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 jest sm pa ymerej isto yate\en, tko da niti rayo;arat dobr ne vem, ;e sploh ynam Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 jest sm pa ymerej isto yate\en, tko da niti rayo;arat dobr ne vem, ;e sploh ynam AA?? Nič se ne razume kaj si napisal...prevedeš? Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Ker pa nismo nezmotljivi- se lahko še kako motimo in potem s svojo negativno naperjeno energijo vzbujamo prav tak občutek in odnos pri drugih v odnosu do nas...Če bomo sami iskreno prijazni nam bo to tudi vrnjeno ...morda ne takoj in vedno- vendar postopoma vsekakor bo...Mnogokrat smo sqami krivi za odnose do nas - ker takšne vibracije tudi oddajamo...in kdo je potem kriv...bi dejal , da nam manjka občutek odgovornosti, ker je vsekakor bolj priročno nekoga drugega kriviti za vse, kar se nam dogaja. Napak...Se mi zdi , da se že ponavljam Takole jaz vidim zadevo:Če smo sami iskreno prijazni, privlečemo in prepoznamo druge iskreno prijazne. To pa ne pomeni, da bomo dobili iskreno prijaznost od tistih, ki tega ne premorejo ali prijaznost hlinijo. Ne glede na to, kako prijazni smo, ne moremo preprečiti negativnosti drugega, če se tako odloči. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 jest sm pa ymerej isto yate\en, tko da niti rayo;arat dobr ne vem, ;e sploh ynam Jaz tud nič ne razumem... Janko, kupi si novo tipkovnico, s slovenskimi znaki... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Aha. Hvala. Kako pa je naslov te elegije? Žalost? Brezup? Depresija? Osamljenost? Smiljenje? Sprijaznjenje?...Smrt? Kaj hočeš s tem povedat? Da se ti neljubi feelingi porajajo ob tem, ker te poezije ne znaš/ne moreš/nočeš drugače videt?Devinske elegije so to (1/6 prve). Več prevoda nimam. Samopomilovanje bi tud blo uredu Ne sej drgač vredu pesmica ampak men je smrt bolj pri srcu Smrt je smrt ravno zato, ker ne veš v kakšni obliki je, morda celo da ja, ampak kaj je onstran pa nikoli. V kolikor imaš možnost izbire ne veš kaj to je. Prahba Alef:jest sem pa zmeraj isto zatežen, tko da niti razočarat dobr ne vem, če sploh znam Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 jebi ga...sajbr kafe, privat sobica... s pepelniki, kufetkom, japonkami in jankotom jebesh tipkovnico odlichna je Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Smrt je smrt ravno zato, ker ne veš v kakšni obliki je, morda celo da ja, ampak kaj je onstran pa nikoli. V kolikor imaš možnost izbire ne veš kaj to Smrt ima nešteto oblik in vse imajo eno ključno besedo - konec Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Takole jaz vidim zadevo:Če smo sami iskreno prijazni, privlečemo in prepoznamo druge iskreno prijazne. To pa ne pomeni, da bomo dobili iskreno prijaznost od tistih, ki tega ne premorejo ali prijaznost hlinijo. Ne glede na to, kako prijazni smo, ne moremo preprečiti negativnosti drugega, če se tako odloči. Tud jaz sem podobno razmišljal, mi je pa Anotoninusov komentar nekaj časa odmeval v ušesih in bi samo dodal, da prijaznost ni enako hlinjena prijaznost. V svojem bistvu se skozi hlinjenost prijaznost porazgubi in tako postane nekaj drugega. Gre torej za razpoznavanje. Bojimo se lastne nerazpoznavnosti. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mici59 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Tud jaz sem podobno razmišljal, mi je pa Anotoninusov komentar nekaj časa odmeval v ušesih in bi samo dodal, da prijaznost ni enako hlinjena prijaznost. V svojem bistvu se skozi hlinjenost prijaznost porazgubi in tako postane nekaj drugega. Gre torej za razpoznavanje. Bojimo se lastne nerazpoznavnosti.kako se pa naj daste na ogled,duhovno prazni ljudje Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Dodajam pa še eno malenkost prepoznavnosti - 3/4 ljudi za svojo prijaznostjo skriva oseben interes. Ne imeti interesov pomeni - ne bati se....Če kdo od vas zapolni prste ene roke s takimi osebki ima po mojem mnenju velikansko srečo. Jaz osebno še nisem spoznal takega človeka, da bi njegova prijaznost bila pač samo neobremenjena prijaznost, ok mogoče ena oseba..... Tako je to, da je lepo, da ljudje še razmišljamo tako plemenito vendarle je po večini prijaznost samo orodje notranjega interesa. Če pomislim je vedno neglede na okoliščine prijaznost stvar notranjega interesa a pravilna je le takrat, ko se notranji interes blešči v iskri notranjega spoznanja, šele takrat se za njim razodeva tisto kar je za katerega koli posameznika neobremenjujoče, tisto kar je pač po svoji preprosti in enostavni resnici samo prijaznost. In še takrat je pričakovanje takega človeka vsaj to, da tisti drugi človek prepozna to pravo prijaznost in je ne zlorabi in, če je človek res mogočen se bodo lažni interesi druge osebe raztopili ob veličini in globini te od znotraj izvirajoče prijaznosti. Za vse nas navadne smrtnike pa je pri roki vedno faktor previdnosti in zdrave osebnosti kako se pa naj daste na ogled,duhovno prazni ljudje Mici moja duhovna narava se odseva v tvoji samopomembnosti - gledaš torej samo sebe takšno, kot te vidim jaz. Majhno. In tud male stvari se dajo napihniti. Takim kot ti nimam jaz nič drugega za pokazat kot prazen pogled..... Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Takole jaz vidim zadevo:Če smo sami iskreno prijazni, privlečemo in prepoznamo druge iskreno prijazne. To pa ne pomeni, da bomo dobili iskreno prijaznost od tistih, ki tega ne premorejo ali prijaznost hlinijo. Ne glede na to, kako prijazni smo, ne moremo preprečiti negativnosti drugega, če se tako odloči. Verjemi, da sčasoma se zgodi tudi to ...Morda ne verjameš, vendar je tako...s svojim lastnim namenom spreminjaš počasi a zanesljivo odnos drugega do tebe s svojo naravnanostjo ...počasi a zanesljivo ...ljudje nimamo potrpljenja -nekaj okarakteriziramo- se opredelimo in tega držimo do vekomaj...narobe.Vzeti si je treba čas in imeti prepričanje... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Verjemi, da sčasoma se zgodi tudi to ...Morda ne verjameš, vendar je tako...s svojim lastnim namenom spreminjaš počasi a zanesljivo odnos drugega do tebe s svojo naravnanostjo ...počasi a zanesljivo ...ljudje nimamo potrpljenja -nekaj okarakteriziramo- se opredelimo in tega držimo do vekomaj...narobe.Vzeti si je treba čas in imeti prepričanje... Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Verjemi, da sčasoma se zgodi tudi to ...Morda ne verjameš, vendar je tako...s svojim lastnim namenom spreminjaš počasi a zanesljivo odnos drugega do tebe s svojo naravnanostjo ...počasi a zanesljivo ...ljudje nimamo potrpljenja -nekaj okarakteriziramo- se opredelimo in tega držimo do vekomaj...narobe.Vzeti si je treba čas in imeti prepričanje... Mogoče nisem čisto natančno napisala. Verjamem, da kvečjemu lahko postaviš meje drugemu. Da lahko pokažeš, kakšen odnos je zate sprejemljiv in kakšen ne. Na ta način lahko vplivaš na odnos drugega do sebe. Ne verjamem pa, da bo nekdo postal boljši človek zaradi tega ali pa iskreno prijazen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 26. oktober 2007 Prijavi Deli 26. oktober 2007 Mogoče nisem čisto natančno napisala. Verjamem, da kvečjemu lahko postaviš meje drugemu. Da lahko pokažeš, kakšen odnos je zate sprejemljiv in kakšen ne. Na ta način lahko vplivaš na odnos drugega do sebe. Ne verjamem pa, da bo nekdo postal boljši človek zaradi tega ali pa iskreno prijazen. Ti sama kreiraš odnose z drugimi, verjemi -da je tako. Ključ je v tebi...Saj v bistvu te ne prepričujem, le izražam svoje prepričanje... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Boudika 29. oktober 2007 Prijavi Deli 29. oktober 2007 (popravljeno) Ti sama kreiraš odnose z drugimi, verjemi -da je tako. Ključ je v tebi...Saj v bistvu te ne prepričujem, le izražam svoje prepričanje... Odnos drugih do nas je vedno le delno pogojen z nami. Če bi lahko absolutno vplivali na obnašanje drugih do nas, bi to pomenilo, da drugi nimajo svobodne volje ali lastne identitete. Potem bi pristali v polju ene same manipulacije. Mislim, da ti govoriš bolj o neki pozitivni življenjski naravnanosti, ki seveda lahko spremeni marsikaj. Človek lahko spreminja svoj odnos do drugih - se pravi sebe. V tem smislu kreira odnose z drugimi in v marsičem lahko spremeni svoje življenje. Ko pa gre za naravnanost drugega človeka, se seveda ne morem strinjati, da jo bomo s svojim obnašanjem spreminjali. Lahko samo izbiramo naš odnos do te naravnanosti. Primer: kitajska zasedba Tibeta. Dalajlama je izbral pot miroljubnega protesta. Seveda se kitajska genocidna politika nadaljuje. Zaradi delovanja dalajlame ni narava določenih kitajskih politikov prav nič drugačna. Drugačen je odziv svetovne javnosti, ki je že prej razvila občutljivost za kršenje človekovih pravic. Dalajlama je našel ustreznejše poslušalce, ne trudi se z jalovim spreminjanjem tistih, ki se jih ne da spremeniti. Popravljeno 29. oktober 2007 -> Boudika Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
taraja 29. oktober 2007 Prijavi Deli 29. oktober 2007 Ja, Boudika, imaš prav. Ne more samo eden vplivati na to, kako se bo drugi vedel do njega, kjub vsej dobronamernosti. Ker če je na drugi strani zid, je zid. Odnos vedno oblikujeta dva, pa najsi bo to odnos med dvema prijateljema, staršem in otrokom, partnerjema, sodelavcema. Samo eden ne more še s tako pozitivno energijo in naravnanostjo narediti sam, da bo stvar v redu. Vedno sta potrebna dva!! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 29. oktober 2007 Prijavi Deli 29. oktober 2007 Odnos drugih do nas je vedno le delno pogojen z nami. Večinoma je- ne samo delno -na določenih frekvencah. Če bi lahko absolutno vplivali na obnašanje drugih do nas, bi to pomenilo, da drugi nimajo svobodne volje ali lastne identitete. Potem bi pristali v polju ene same manipulacije. Daleč od tega... Mislim, da ti govoriš bolj o neki pozitivni življenjski naravnanosti, ki seveda lahko spremeni marsikaj. Seveda sem govoril natanko o tem Človek lahko spreminja svoj odnos do drugih - se pravi sebe. V tem smislu kreira odnose z drugimi in v marsičem lahko spremeni svoje življenje. Spreminja tudi odnos drugega do sebe - tole mje dvosmerna pot... Ko pa gre za naravnanost drugega človeka, se seveda ne morem strinjati, da jo bomo s svojim obnašanjem spreminjali. Vejetno govoriš iz svojih izkušenj ...sam pa seveda iz svojih in iz vedenja , ki ga o tem imam . Lahko samo izbiramo naš odnos do te naravnanosti. Primer: kitajska zasedba Tibeta. Dalajlama je izbral pot miroljubnega protesta. Seveda se kitajska genocidna politika nadaljuje. Zaradi delovanja dalajlame ni narava določenih kitajskih politikov prav nič drugačna. Drugačen je odziv svetovne javnosti, ki je že prej razvila občutljivost za kršenje človekovih pravic. Dalajlama je našel ustreznejše poslušalce, ne trudi se z jalovim spreminjanjem tistih, ki se jih ne da spremeniti. Tole je malce preveč posplošeno...Zdaj - ne bom ti tukaj razlagal o morfogenetskih poljih, kolektivni zavesti, psiholoških vidikih pristopa odnosu drugega, tudi preko odnosa samega sebe do sebe, pa o neotipljivih občutenjih in čustvih človeka ter o vlivu na sočloveka preko astralne sfere...bi bilo malce preobširno..v bistvu sem podal le to v kar sem trdno prepričan na podlagi / med drugim / tudi povsem stvarnih dokazov glede tega , ki sem jih doživel v svojemu življenju. Pač imaš drugačno mnenje- to je v redu...imaš pač drugačno vedenje, izkušnje in mišljenje... fajn se imej Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 29. oktober 2007 Prijavi Deli 29. oktober 2007 Ja, Boudika, imaš prav. Ne more samo eden vplivati na to, kako se bo drugi vedel do njega, kjub vsej dobronamernosti. Ker če je na drugi strani zid, je zid. Odnos vedno oblikujeta dva, pa najsi bo to odnos med dvema prijateljema, staršem in otrokom, partnerjema, sodelavcema. Samo eden ne more še s tako pozitivno energijo in naravnanostjo narediti sam, da bo stvar v redu. Lahko , ker je njegovo orožje močnejše ...vprašaj se -kaj je namen našega bivanja...-slabi odnosi ?? -ne bi rekel ..Seveda pa je treba veliko potrpljenja, ogromno moči srca in duše , da spremeniš kakšen res ortomim odnos-saj sem dejal - gre sčasoma...saj bi povedal kakšen praktičen primer..pa...saj je prav , da imaš svoje predstave... Vedno sta potrebna dva!! Zidovi so zato , da se podirajo- pa ne z agresijo in silo , temveč s tistim kar je močnejše od tega.... fajn se imej Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 29. oktober 2007 Prijavi Deli 29. oktober 2007 Eee, kva se vidva tolk motovilta, govorita pa oba isto, sam s to razliko, da en na točki a, drug pa na točki b iste, kva že, premice? Gotov da bo tadrug spremenu odnos do tebe, če ga boš ti do sebe in s tem do njega... če ga bo hotu. Pa počas ga bo ziher hotu, če boš dost vztrajen a ne. Ker za elastiko napenjat morta bit dva; če en popusti, jo tadrug ne more držat na isti napetosti. Samo, mislm, a se ktermu da v nedogled vztrajat in, ali je to zmerej smiselno? Je pa ziher ljubezen v svojih manifestacijah ta, ki zidove podira...enkrat. en bk Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Matjaž Bogdan 29. oktober 2007 Prijavi Deli 29. oktober 2007 Eee, kva se vidva tolk motovilta, govorita pa oba isto, sam s to razliko, da en na točki a, drug pa na točki b iste, kva že, premice? Gotov da bo tadrug spremenu odnos do tebe, če ga boš ti do sebe in s tem do njega... če ga bo hotu. Pa počas ga bo ziher hotu, če boš dost vztrajen a ne. Ker za elastiko napenjat morta bit dva; če en popusti, jo tadrug ne more držat na isti napetosti. Samo, mislm, a se ktermu da v nedogled vztrajat in, ali je to zmerej smiselno? Je pa ziher ljubezen v svojih manifestacijah ta, ki zidove podira...enkrat. en bk O tem sem govoril ...Kar se pa vztrajanja tiče-pa tko veš- kakor kdo in koliko mu določen odnos sploh pomeni .... Citiraj Moja spletna stran http://www.teate-reiki.com/Moji knjigi Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 29. oktober 2007 Prijavi Deli 29. oktober 2007 O tem sem govoril ...Kar se pa vztrajanja tiče-pa tko veš- kakor kdo in koliko mu določen odnos sploh pomeni .... Sej vem Zepo. Tud Boudika je govorila o istem. Sam je tle en keč. Ker, se zna nardit, da bo en, k bo to prebral /da če si dost vztrajen, da se da druzga spremenit/ to narobe zastopu in si zajebal življenje, pa še na laž bo postavil ta stavek. Namreč, če bo zastopu stavk tko, da je dost, da ma on enga fest in dost cajta rad, da ga bo pol un tadrug zarad tega vzljubil in ga mel tud on rad glih tko. Ker to pa sploh ni rečen a ne. Ja, se strinjam, da se bo tadruh ziher spremenu, če ga boš obsipal nonstop z ljubeznijo. Vprašanje pa je, a se bo spremenu tko kt ti pričakuješ. Ker lahko da se ne bo. Lahko, da te na začetku ni opazu sploh, po tvojem vztrajanju, pa se bo spremenu tko, da mu bo tvoje izkazovanje ljubezni zoprno al pa sitno in se te bo izogibal al pa mrbit še hujš, da te bo izkoriščal, ne bo te pa ljubil, kar ti pričakuješ. Je pa res, spremenil se pa bo a ne. Zato je treba bit previden pri takih izjavah in se je velik blj zdravo držat une, da je tadrug tak kt je. Sploh če se greš kakšnega prfoksa kje in ljudje pričakujejo od tebe nasvete. butl Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.