Skoči na vsebino

Si vedel-a...? da,

kapica

Recommended Posts

* ce nisi nikoli izkusil-a nevarnosti boja, izgubo prostosti, agonije mucenja, bolecin lakote... se mas bolje kt 500 milijonov prebivalcev tega planeta

* ce lahko obisces cerkev ne da bi se bal-a grozenj, zapora, mucenja al pa smrti... se mas boljse kt 3 milijarde prebivalcev tega planeta

* ce mas kj jesti, obleci, streho nad glavo in kje spati... si bogatejsi-a od 75% prebivalcev tega planeta

* ce mas denar na bancnem racunu in v denarnici, ter drobiz v kaksni posodici... spadas med 8% najbogatejsih ljudi na Zemlji

upam, da se zavedas, da si lahk hvalezen-a, * ce tole beres... ker ne spadas med 2 milijardi ljudi, ki se niso imeli moznosti (na)ucit brat

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Deli na socialnih omrežjih

Well somebody is again missing the point :vragec:

Torej človek brez sposobnosti občutenja hvaležnosti in zavedanja kako in kaj ima, zakaj ima, kako ima, kam ga to postavi in spregledati globji in širi pogled na svet, ki ga oplemeniti s pozitivnim čustvom hvaležnosti čuti kaj ? čuti enostavno nič do vseh tistih lačnih, zatiranih, izgnanih, zlorabljenih, revnih itd. ljudi.

Čuti nič al pa se mu mogoče celo fajn zdi al pa jih sploh ne vidi, ker mu je gladko, ker mu je samoumevno, ker tako pač je, ker se ne zaveda, da bi lahko bilo drugače, ker enostavno ni hvaležen za stvari, ki jih ima.

In šele, ko vsaj probaš bit hvaležen, da probaš dojet,da neki maš šele takrat se ti lahko začne razvijat potencial, da iz te hvaležnosti narediš kaj drugega za sočloveka, ker čutiš, da te hvaležnost prevzema in raste v tebi, da imaš in ne veš kaj bi s tem kar imaš in potem se nekaj premakne in začneš pomagat sočloveku kolikor čustiš, da mu lahko. In kaj bo tak človek čutil ? čutil bo seveda hvaležnost

No ja, sam jaz morm do ke še pridt, ker sem svinja razvajena, ki se valja po kmetovem krompirju x:Dx

Zej unis je zgleda že tam in zato lahko dvigne roko in kej pove x:Xx

Brez podpisa

:vragec:

ne vem, zakwa bi morau bit kle kej hvalezhen.... xrolleyesx

komu ali chemu????

manj naj fukajo pa bo manj lachnih

zlomk....tralala

Aja sej res zate so nebesa že rezervirana. Hotel cinca marica, štuk 3 , soba 245, čistilka -> kosmat zaveljen dec dober po naravi. Sreča zate x:Dx :vragec:

Ampak, hvaležnost je tud ena tistih vrlin, ki človeka premakne iz točke pasivnosti in strahu pred samim sabo in svetom v stanje aktivnosti, ker enostavno spoznaš, da je strah neutemeljen, da je čuden, da v resnici ti nič ne manjka pa se vseeno bojiš vsak dan znova in znova tako kot, da človeku nekaj manjka kot, da nekaj ni prav. Seveda, da ni prav, če pa niti nisi sposoben spregledati kva sploh maš in to ceniti.

Zatorej bodi hvaležen in spoznaj. Spoznaj tisto pot in dogodke, ki ti dajo, kar imaš. Spoznaj prvo pot in boš videl, da če tudi si se pošteno nagaral, so v tej poti bledi trenutki čiste sreče in zegna za katere si edino lahko hvaležen, ker ti nič drugega ne bo na misel prišlo. Bodi hvaležen stvarem zaradi katerih se imaš lepo in probaj razumet kaj se skriva za njimi. Probaj spoznati proces zaradi katerega imaš lahko občutek, da so ti stvari prinešene k riti. Ja no, če en gre drugače. Zvečer pomisli, kako bi bilo, če bi spal zunaj na prostem, ker je zatočišče za klošarje polno. Fino mraz bo zej kmalu medtem, ko bo nas grela centralna kurjava.

Ne štekaš, da ne gre za lačne in ubobožane ljudi, gre samo zate in za primerjavo, ki si jo lahko ustvariš.

No ja temu se reče zavedanje o realnem svetu in preden komu pomagaš je dobro vedet zakaj, ker drugače si samo ovca , ki pač pomaga, ker neki v okolju pravi,da bi morala.

kje tam? kam pa bi mogu it?

jzt sm zdej tle.

ti pa govoriš o nekem občutju, ki te znotraj obogati, raste, približaš se toplini srca ljudi, hvaležen si za trenutek, ki ga popolnoma sprejmeš.

Takšen kot je, brez nobenih predsodkov, dober ali slab, ni važno, ne sodiš. Stopiš se z okolico in postaneš eno z dojemanjem.

To dojemanje razvije v tebi potencial, da vidiš dlje v situacijah.Hvaležnost te prevzema in čutiš, da moraš vsem to povedat.

mA JEBENVAMMATER TEORETIČNI DUHOVNIKI

Ah, a nismo vsi? Ja pa res. o Kako sem hvaležen za ta trenutek. Jaz tudi. O lepo. Bodi fajn, enako.

No kaj to pomeni, da se ne strinjaš z mano ?

Ti men povej zaka folk ne mrdne, zaka so otopeli, ko vidijo vojno in klanje, zakaj je to samo še en vsakdanji dogodek. No unis povej kaj jim manjka, kakšna pozicija do sebe in sveta, no povej ! da nam ke pršu pa ti ušesa navil x:o)x kva sem dramatičen, no povej !!!!!!

Brez podpisa

Aja sej res zate so nebesa že rezervirana. Hotel cinca marica, štuk 3 , soba 245, čistilka -> kosmat zaveljen dec dober po naravi. Sreča zate x:Dx :vragec:

Ampak, hvaležnost je tud ena tistih vrlin, ki človeka premakne iz točke pasivnosti in strahu pred samim sabo in svetom v stanje aktivnosti, ker enostavno spoznaš, da je strah neutemeljen, da je čuden, da v resnici ti nič ne manjka pa se vseeno bojiš vsak dan znova in znova tako kot, da človeku nekaj manjka kot, da nekaj ni prav. Seveda, da ni prav, če pa niti nisi sposoben spregledati kva sploh maš in to ceniti.

Zatorej bodi hvaležen in spoznaj. Spoznaj tisto pot in dogodke, ki ti dajo, kar imaš. Spoznaj prvo pot in boš videl, da če tudi si se pošteno nagaral, so v tej poti bledi trenutki čiste sreče in zegna za katere si edino lahko hvaležen, ker ti nič drugega ne bo na misel prišlo. Bodi hvaležen stvarem zaradi katerih se imaš lepo in probaj razumet kaj se skriva za njimi. Probaj spoznati proces zaradi katerega imaš lahko občutek, da so ti stvari prinešene k riti. Ja no, če en gre drugače. Zvečer pomisli, kako bi bilo, če bi spal zunaj na prostem, ker je zatočišče za klošarje polno. Fino mraz bo zej kmalu medtem, ko bo nas grela centralna kurjava.

Ne štekaš, da ne gre za lačne in ubobožane ljudi, gre samo zate in za primerjavo, ki si jo lahko ustvariš.

No ja temu se reče zavedanje o realnem svetu in preden komu pomagaš je dobro vedet zakaj, ker drugače si samo ovca , ki pač pomaga, ker neki v okolju pravi,da bi morala.

No kaj to pomeni, da se ne strinjaš z mano ?

Ti men povej zaka folk ne mrdne, zaka so otopeli, ko vidijo vojno in klanje, zakaj je to samo še en vsakdanji dogodek. No unis povej kaj jim manjka, kakšna pozicija do sebe in sveta, no povej ! da nam ke pršu pa ti ušesa navil x:o)x kva sem dramatičen, no povej !!!!!!

pa kje sm jst reku, de jim je treba spljoh pomagat?????

bl jim pomagash....vech jih je....k ciganou k misljo de MORAJO dobit otroshki dodatek

jebiga

lohk sm samo fotru hvalezhen, de je meu tok soli v glavi de ni moji mami naredu petnajtst pa she kerga otroka.... xrolleyesx

ker....z onimi tam dol je chist simpl

v smrekovem gozdu pach ne sejesh pshenice

in ker chloveshtvo pach nima vech naravnega sovrazhnika je VOJNA BIOLOSHKO POTREBNA

jebiga....kruta realnost

che bi zmanjshal chloveshtvo za 50%....bi mel sam she (po sedanjih procentih) 40% lachnih....dejmo zmanjshat za 90%

x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

No ja tud jaz nisem rekel, da moraš. Napisal pa si: manj fukat manj lačnih. Tko kot, da je to glavna poanta ali vzporednica s hvaležnostjo.

No zej , če bi mal drgač lahko razmišljal niti nebi bil problem s preveliko populacijo, ker bi se sredstva vlagala drugam in ne tam kamor se sedaj. Torej predstavljaj si svet brez vojn, brez očitne potrebe po materializmu hmmm no mislm, da mi kej preveč ni treba več zraven urivat, ker si moja domišljija tole ni čist sposobna predstavljat.

Ampak prepričan sem, da prostorska stiska niti nebi bila tako velik problem. Lahko tud razmišljam znotraj konteksta naše trenutne pozornosti, ki je usmerjena v čisto golo preživetje, kar za seboj potegne miljontavžnt enih stvari takih, ki se naprimer sedaj dogajajo.

No probej si ti predstavljat kako bi bilo, mogoče tvoja domišljija deluje bolje.

Čaki čaki neki je klikn;višji IQ in EQ a bi sploh imel denar ? kakšne bi bile naše službe, na kakšen način bi si jo izbiral, a bi mel brezposelnost, kje bi bili tehnološko, politika ja ali ne ? Ma mi smo ujeti v kolesje potrošniške družbe. Tega sploh nebi bilo. Pismo kako bi funkcioniral. Kej bi dobu hrano ? v trgovini ? Ma ne vem. Sem že ramzišljal, da je naša materialna ujetost pogojena samo z našo materialno navezanostjo in ničemer drugim. Hmm to potem pomen, da nebi imel fizičnega telesa, da bi vibriral na drugi frekvenci.

kakorkoli svet nebi bil več tak, ker bi se trgovina sesula in s tem tud sistem

Brez podpisa

kakorkoli svet nebi bil več tak, ker bi se trgovina sesula in s tem tud sistem

hehe....cestni bojevnik....al kwa so bli zhe uni filmi.... x:Dx x:Dx x:Dx

che neb blo vojne...neb blo vojne industrije....torej avtomatichno tolk vech folka na cesti

de o tehnoloshkem napredku sploh ne bi....

vojna je zhe u redu zadeva....lej kok so recimo padle cene stanovanj v sarajevu.... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

hehe....cestni bojevnik....al kwa so bli zhe uni filmi.... x:Dx x:Dx x:Dx

che neb blo vojne...neb blo vojne industrije....torej avtomatichno tolk vech folka na cesti

de o tehnoloshkem napredku sploh ne bi....

vojna je zhe u redu zadeva....lej kok so recimo padle cene stanovanj v sarajevu.... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk....tralala

Ja govoriš v sedanjiku in govoriš znotraj obstoječega konteksta. Ampak narobe razmišljaš. Vojn nebi bilo, ker bi mi vsi drugače razmišljali ( pomisli najprej kaj to sploh pomeni, da bi razmišljali toliko drugače, da do vojne nebi prišlo ) druga stvar je pa obsedenost z materialnim ( tud to premisli )

.... kaki so to to lažni Jezusovi privrženci tu gori, prav zares in iskreno tako mislim....

Brez podpisa

Ja govoriš v sedanjiku in govoriš znotraj obstoječega konteksta. Ampak narobe razmišljaš. Vojn nebi bilo, ker bi mi vsi drugače razmišljali ( pomisli najprej kaj to sploh pomeni, da bi razmišljali toliko drugače, da do vojne nebi prišlo ) druga stvar je pa obsedenost z materialnim ( tud to premisli )

.... kaki so to to lažni Jezusovi privrženci tu gori, prav zares in iskreno tako mislim....

no...

tole ni tko napak razmishlanje

sam pol itaq ni treba lachnih iztrebit

samo babe

pa bo prec drgach

zlomk....tralala

komu ali chemu????

zlomk....tralala

:palec:

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

no...

tole ni tko napak razmishlanje

sam pol itaq ni treba lachnih iztrebit

samo babe

pa bo prec drgach

zlomk....tralala

No a si le pogruntal, da ni v lačnih problem :palec:

Baba je pa stara ženska brez zob, kar ne pomeni nujno, da je kaj narobe znjo, tako, da možno je, da se tisti debeli kosmati dobri stric spremeni v prevznega, soba pa dobi predznak -

komu ali chemu????

zlomk....tralala

:palec:

Girly pa itak vid samo svojo egoistično rit, ko gleda svoj avatar.....

Brez podpisa

No a si le pogruntal, da ni v lačnih problem :palec:

Baba je pa stara ženska brez zob, kar ne pomeni nujno, da je kaj narobe znjo, tako, da možno je, da se tisti debeli kosmati dobri stric spremeni v prevznega, soba pa dobi predznak -

seveda da JE PROBLEM v lachnih

cheb jih iztrebl, bi lohk tist dnar k ga dons stran mechemom za njihovo pomoch kam drgam dal

kr se pa avatrashkou tiche....pa ti meglo kosish?

zlomk.....tralala

seveda da JE PROBLEM v lachnih

cheb jih iztrebl, bi lohk tist dnar k ga dons stran mechemom za njihovo pomoch kam drgam dal

kr se pa avatrashkou tiche....pa ti meglo kosish?

zlomk.....tralala

Ja kako, prej si poruntal, da je problem v babah.

Kar se pa avatarjev tiče je pa tko, da jaz tam vidm eno deklico na hribi, ki zgleda precej svobodna ampak glede na tisto rokco :palec: je svoboda očitno privilegij posameznikov verjetno takih, ki živijo še pri starših in se jim zdi samoumevno, da jim nekdo briše rit in pripravlja hrano. Tolk zaenkrat o avatarjih.

Če pa nauš tih ti bom tiča odsekal x:o)x

Brez podpisa

Ljubosumje je težka stvar ja

x:px

skrajn cajt, de zachnesh mal na seb delat

pa za pomoch pros....sej klle so take k ti bojo rade ustregle....same altruistke tko rekoch... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk.....tralala

Priznam. V egoizmu (in na svoji riti) vsekakor ne vidim nič slabega.

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

skrajn cajt, de zachnesh mal na seb delat

pa za pomoch pros....sej klle so take k ti bojo rade ustregle....same altruistke tko rekoch... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk.....tralala

Ne vem no jaz sem hvaležen za to kar mam x:Dx

Priznam. V egoizmu (in na svoji riti) vsekakor ne vidim nič slabega.

No v egoizmu v resnici ni nič lepega in nič takega, da bi lahko na to bil ponosen, če pa bi razmišljal o lepi osebnosti je pa to že drugo nadstropje.

Brez podpisa

No v egoizmu v resnici ni nič lepega in nič takega, da bi lahko na to bil ponosen, če pa bi razmišljal o lepi osebnosti je pa to že drugo nadstropje.

Me niti približno ne zanima, če je lepo. Kar je lepo meni, ni nujno, da je lepo tudi tebi.

Vsekakor nisem na tem svetu zato, da ugajam oz. povzročam ugodje drugim.

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

Me niti približno ne zanima, če je lepo. Kar je lepo meni, ni nujno, da je lepo tudi tebi.

Vsekakor nisem na tem svetu zato, da ugajam oz. povzročam ugodje drugim.

Je pa dvema lepo, če si lahko isti kruh delita.....

..aja ti ne ješ kruha... xrolleyesx

Brez podpisa

Je pa dvema lepo, če si lahko isti kruh delita.....

..aja ti ne ješ kruha... xrolleyesx

V kolikor ga je dovolj. V kolikor ga pa ni, bo pa obema samo na pol lepo.

Ne, jaz jem samo potico.

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

Ne, jaz jem samo potico.

to!!! :palec:

maria antoneieta je zhe vedla kaj ljudstvo rabi

jebesh kruh che ga ni....potica je zmeri

zlomk....tralala

Ne, jaz jem samo potico.

Samo napol lepo ? no ja sej pravjo ljubezen gre skozi želodec :palec:

Ma tko no ti povem finta pri egoizmu je, da se hitr pomeša s pohlepom, pa napuhom kadar te kej ogroža, pa velik jeze je lahko, ker egoisti med seboj se ne prenašajo dobro, že drgač je lahko jeba, sam dva egoista pod eno streho - raj ne ...

Sam to, če nisi egoist še ne pomeni, da nimaš sebe na prvem mestu pa, da moraš vsem okol strešt in rit brisat in pa ugajat. Ponavad je tko, če nekej daš ni nujno, da pričakuješ nazaj, ker samo po sebi darovanje potem izgubi svoj čisti pomen ampak, če te pa izkoriščat začnejo na račun tega in se ustaviš pa nima to kake velike veze z egoizmom.

Egoizem je v svoji srčiki posledica strahu - vzel mi bodo, okradl me bodo, izkoristl me bodo, zadnji bom, izločen bom, izpostavljen bom itd....

in seveda potem človeka življenje po glavi udari in postane egoist x:Dx

..not...

Brez podpisa

Samo napol lepo ? no ja sej pravjo ljubezen gre skozi želodec :palec:

Ma tko no ti povem finta pri egoizmu je, da se hitr pomeša s pohlepom, pa napuhom kadar te kej ogroža, pa velik jeze je lahko, ker egoisti med seboj se ne prenašajo dobro, že drgač je lahko jeba, sam dva egoista pod eno streho - raj ne ...

Sam to, če nisi egoist še ne pomeni, da nimaš sebe na prvem mestu pa, da moraš vsem okol strešt in rit brisat in pa ugajat. Ponavad je tko, če nekej daš ni nujno, da pričakuješ nazaj, ker samo po sebi darovanje potem izgubi svoj čisti pomen ampak, če te pa izkoriščat začnejo na račun tega in se ustaviš pa nima to kake velike veze z egoizmom.

Egoizem je v svoji srčiki posledica strahu - vzel mi bodo, okradl me bodo, izkoristl me bodo, zadnji bom, izločen bom, izpostavljen bom itd....

..not...

Kakšen pa je čisti pomen darovanja?

..not...

Če si bom kaj pustila vzeti, to pomeni, da si te stvari ne želim dovolj in jo torej lahko imajo.

Če me bo kdo okradel, to pomeni, da na to stvar nisem dovolj pazila, kar posledično pomeni, da mi ta stvar dovolj in jo torej lahko imajo.

Izkoriščati se pustim. Do določene meje. Zavestno.

Biti zadnji ni nujno biti najslabši.

Izločena ne morem biti, ker ne čutim kakršnekoli pripadnosti in the 1st place.

There is only one thing in life worse than being talked about, and that is not being talked about.

(Oscar Wilde)

sonce bo moje srce,

nosil bom njeno ime ...

Kakšen pa je čisti pomen darovanja?

A bi ti bila moja žena pa mi dala 5 otrok , tri fantke in dve punčki ?

Ok zares iz druge teme skopirano

Desire is beautiful, there is nothing wrong in it - only free it from objects. With freedom from objects, desire is divine. When objects are no more there, desire is no more part of the mind. The desire is beyond mind; then desire is simply an overwhelming energy.

No to je čisti pomen darovanja, ločen od objektov samih. To pomen, da si dober na tak način, da tista želja, ki se naskrivaj pojavlja pa, če se še tako trudiš, da se nebi, nima več prave vloge, ker jo lahko v trenutku ločiš od objekta darovanja - to je tistih, ki jim daruješ in v zameno v strogem transakcijskem smislu nekaj pričakuješ.

Brez podpisa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...