Skoči na vsebino

Si vedel-a...? da,

kapica

Recommended Posts

A bi ti bila moja žena pa mi dala 5 otrok , tri fantke in dve punčki ?

Če bi te to osrečilo. Ker tisto, kar osrečuje tebe, osrečuje tudi mene. In smo spet pri egoizmu.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

Deli na socialnih omrežjih

Kakšen pa je čisti pomen darovanja?

Če si bom kaj pustila vzeti, to pomeni, da si te stvari ne želim dovolj in jo torej lahko imajo.

Če me bo kdo okradel, to pomeni, da na to stvar nisem dovolj pazila, kar posledično pomeni, da mi ta stvar dovolj in jo torej lahko imajo.

Izkoriščati se pustim. Do določene meje. Zavestno.

Biti zadnji ni nujno biti najslabši.

Izločena ne morem biti, ker ne čutim kakršnekoli pripadnosti in the 1st place.

There is only one thing in life worse than being talked about, and that is not being talked about.

(Oscar Wilde)

Obračaš besede na okoli tako, da se priležejo. Ampka ok.

Če si pustiš vzet to ni nujno zato, ker si te stvari ne želiš dovolj, pač pa zato, ker je druga stvar lahko bolj pomembna, vsega pa ne morš imet

Če te kdo okrade si lahko preprosto samo toliko neumen, da ne spregledaš prevare,ljudje izgubljajo stvari,ki so jim življenje - se spomniš Železnikov( recimo, da jih je narava okradla )pa lahko bi še našteval........

Izkoriščat se pustiš, ker bi te drgače tvoj egoizem ubil in požru, to je notranja varovalka, da ne zaideš xsrcx

Zadnji so prvi, če spregledaš - vidš preseganje egoizma x:)x

Izločena praviš - hmm čemu pa potem Oscarja popaš tu gori ? to be talked about is to belong :palec:

Brez podpisa

Če bi te to osrečilo. Ker tisto, kar osrečuje tebe, osrečuje tudi mene. In smo spet pri egoizmu.

Realno gledano je romantika ( ni realno ),da tebe osrečuje tisto, kar osrečuje mene in zato je obdržat resno zvezo izziv, ki se dogaja znotraj dveh intimno povezanih oseb. Kompromis se temu reče.

In že samo obstajanje v zvezi je preseganje egoizma, ki te izoblikuje na svojstven način, nova izkušnja, nova pridobitev - širši pogled, lepša osebnost, manjši ego znotraj konteksta o egoizmu

Brez podpisa

Obračaš besede na okoli tako, da se priležejo. Ampka ok.

Če si pustiš vzet to ni nujno zato, ker si te stvari ne želiš dovolj, pač pa zato, ker je druga stvar lahko bolj pomembna, vsega pa ne morš imet

Če te kdo okrade si lahko preprosto samo toliko neumen, da ne spregledaš prevare,ljudje izgubljajo stvari,ki so jim življenje - se spomniš Železnikov( recimo, da jih je narava okradla )pa lahko bi še našteval........

Izkoriščat se pustiš, ker bi te drgače tvoj egoizem ubil in požru, to je notranja varovalka, da ne zaideš xsrcx

Zadnji so prvi, če spregledaš - vidš preseganje egoizma x:)x

Izločena praviš - hmm čemu pa potem Oscarja popaš tu gori ? to be talked about is to belong :palec:

Imaš lahko vse, kar si resnično dovolj želiš (izpolnitev želj seveda zahteva akcijo). Če tega ne dobiš, si nisi dovolj želel.

Samo (ostrivec na o) življenje je življenje. Tega ti nekdo ne more ukrast, lahko ti ga kvečjemu vzame. Ljudem iz Železnikov je narava vzela varnost, stabilnost, komfortnost. To jim je bilo odvzeto, ne ukradeno. Lahko pa nadaljujem s tvojo teorijo (o kraji) in zaključim, da so očitno bili pač preveč neumni, da bi svojo lastnimo zavarovali (proti t.i. "kraji"). Nepazljivost pač, kaj čemo. x;)x

Izkoriščat se pustim v primerih, ko mi tega, kar nekdo hoče, ni težko naredit. It kakršnegakoli razloga pač.

Če se o tebi govori, največkrat pomeni, da NE pripadaš. Kdo pa govori o povprečnežih? In če že govori - koga pa povprečneži zanimajo? Kdo ga bo poslušal? Govori se o tistih, ki štrlijo ven. Ki so drugačni. Ki ne pripadajo.

Realno gledano je romantika ( ni realno ),da tebe osrečuje tisto, kar osrečuje mene in zato je obdržat resno zvezo izziv, ki se dogaja znotraj dveh intimno povezanih oseb. Kompromis se temu reče.

In že samo obstajanje v zvezi je preseganje egoizma, ki te izoblikuje na svojstven način, nova izkušnja, nova pridobitev - širši pogled, lepša osebnost, manjši ego znotraj konteksta o egoizmu

Moj namen vsekakor ni preseganje egoizma na kakršenkoli način. Meni je moj egoizem všeč. In ga prav lepo negujem, čisto tako, kot je aakhut prej napisal. x;)x

Preden začneš govoriti o romantiki, pa lahko prebereš moj podpis ... Preko kompromisov vztrajati v zvezi pač ni nekaj, kar si jaz želim ali toleriram.

Tudi čez tisoč let, tu bom stal,

sonce bo moje srce,

ena od tisoč zvezd mi bo prav ,

nosil bom njeno ime ...

:vragec:

enim grejo prijetne rechi na zhivce

in se odpovejo mesku, egotu, skos morjo bit neki hvalezhni, na konc pa she chista askeza k she fukat nochjo vech... :xx!:

zhivljenje je lepo.....treba ga je zajemat s sheflo

zlomk.....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

jst sm hvalezna za dolocene nastete stvari, ker vem iz izkusenj, kako je, ko nimas osn. pogojev urejenih za 'normaln' lajf. ce dans sploh se obstaja kj normalnga.

ok

ampak...KOMU?????

zlomk...tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

good point. u bistvu sm se naucla cent te stvari. ne jemlem jih za samoumevne.

ok

sej che jih neb cenla bi blo itaq brezveze de jih mash

zlomk....tralala

enim grejo prijetne rechi na zhivce

in se odpovejo mesku, egotu, skos morjo bit neki hvalezhni, na konc pa she chista askeza k she fukat nochjo vech... :xx!:

zhivljenje je lepo.....treba ga je zajemat s sheflozlomk.....tralala

:vio: mhm, pa to še ni nič, nekateri znamo celo s cedilko...pa še hvaležni nismo nič :vragec:

....ŽIVLJENJE JE KOT OTROŠKA SRAJČKA, ZMERAJ PREKRATKO IN ZMERAJ USRANO....neznani avtor

sicer pa res: drzava-od ne prcakvat karkol, da lahk reces, da si hvalezen-dream on. 'prjatli' so se dejansk takt pokazal kasn so. clo familija ti lahk zada zlo nizke udarce. ampak men je glih v tem point, da pomagam tistmu k rab pomoc. ker vem kako jeben je lahk lajf.
Take it easy

sicer pa res: drzava-od ne prcakvat karkol, da lahk reces, da si hvalezen-dream on. 'prjatli' so se dejansk takt pokazal kasn so. clo familija ti lahk zada zlo nizke udarce. ampak men je glih v tem point, da pomagam tistmu k rab pomoc. ker vem kako jeben je lahk lajf.

nam k mamo she tolk bl....k mormo pred onimi k nimajo brant tist kr mamo.... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk.....tralala

Imaš lahko vse, kar si resnično dovolj želiš (izpolnitev želj seveda zahteva akcijo). Če tega ne dobiš, si nisi dovolj želel.

Samo (ostrivec na o) življenje je življenje. Tega ti nekdo ne more ukrast, lahko ti ga kvečjemu vzame. Ljudem iz Železnikov je narava vzela varnost, stabilnost, komfortnost. To jim je bilo odvzeto, ne ukradeno. Lahko pa nadaljujem s tvojo teorijo (o kraji) in zaključim, da so očitno bili pač preveč neumni, da bi svojo lastnimo zavarovali (proti t.i. "kraji"). Nepazljivost pač, kaj čemo. x;)x

Izkoriščat se pustim v primerih, ko mi tega, kar nekdo hoče, ni težko naredit. It kakršnegakoli razloga pač.

Če se o tebi govori, največkrat pomeni, da NE pripadaš. Kdo pa govori o povprečnežih? In če že govori - koga pa povprečneži zanimajo? Kdo ga bo poslušal? Govori se o tistih, ki štrlijo ven. Ki so drugačni. Ki ne pripadajo.

Moj namen vsekakor ni preseganje egoizma na kakršenkoli način. Meni je moj egoizem všeč. In ga prav lepo negujem, čisto tako, kot je aakhut prej napisal. x;)x

Preden začneš govoriti o romantiki, pa lahko prebereš moj podpis ... Preko kompromisov vztrajati v zvezi pač ni nekaj, kar si jaz želim ali toleriram.

Imamo nerealne želje zatorej, neuresničljive. Pick one

Ja, pomisli na stanovanjske rope, rope bank, vdore/kraje v zaupne datotek raznih ministrstev itd....Pomisli na primere, ki so sami po sebi novost v svetu kraje in se želja po zaščiti pojavi šele ob pojavitvi kraje.

Vedno pripadaš. Če nebi pripadala, norme zate nebi obstajale pa obstajajo. Tud tle na forumu pripadaš drgač te nebi blo tle.

Podpis je resničen in meni všečen. Vseeno zveza kjer ima samo ena stran vedno prav ne more obstajat. Dej pomisl no. Kompromis je nujno zlo.

Brez podpisa

ok

ampak...KOMU?????

zlomk...tralala

Komu hvaležen praviš. Življenju. Naklučju dogodkov. Vesolju. Materi. Očetu. Prijazni prodajalki.

Danes sem v trgovini z eno vrečko neki ful mutil, tisto sadje kr ni hotl it noter in itak je blo vse treba naredit v enem mahu z eno roko x:Dx pa se okol obrne prodajalka in mi poprime vrečko. Nisem pričakoval in sem seveda reku, o najlepša hvala. Zgolj en resničen zelo banalen primer.

In naj dodam, da sem presenečen nad nesposobnostjo nekaterih biti hvaležen - sem mislu, da sem jaz poseben primer, očitno odstopam v +

Konec koncev je to duhovni forum pa bi pričakoval, da ljudje razvijajo tud kake bolj neosebne vrline pa očitno sam dolgčas pasejo ali pa svoj ego bildajo. Heh....

Brez podpisa

in?
lejga, ti mala rit... si z uno zgodbico o crni fiesti in jakni... lep priblizek "odgovora" dobu... x:px se prav, da je lahk: "spomnt" ljudi na soljudi... :inocent:

Well somebody is again missing the point :vragec:
x:Dx al pa ne... sj ves, da lahk ludeki v enem in istem "dogodku" najdejo vsak svoj point... x;)x posebi, ce se gleda z razlicnih zornih kotov... x:px

Zatorej bodi hvaležen in spoznaj. Spoznaj tisto pot in dogodke, ki ti dajo, kar imaš. Spoznaj prvo pot in boš videl, da če tudi si se pošteno nagaral, so v tej poti bledi trenutki čiste sreče in zegna za katere si edino lahko hvaležen, ker ti nič drugega ne bo na misel prišlo. Bodi hvaležen stvarem zaradi katerih se imaš lepo in probaj razumet kaj se skriva za njimi.
:palec: :palec:

ne vem, zakwa bi morau bit kle kej hvalezhen.... xrolleyesx komu ali chemu???? manj naj fukajo pa bo manj lachnih
ti je kuvrtat precej razumljivo povedu (kt primerjava in se ostalo naprej komu al cemu)... ampk se zmer si pozorn le na lacne, ki si btw isto "delijo" ta koscek zemlje kt pa ti, js... ... xrolleyesx ti pa se js lahk dam neki idej komu al cemu bit hvalezen: jutru! ne glede na vse..., periodicno vsak dan, kljub vsemu, zacne del dneva... Rastlinam! so lahk odlicna hrana, opiji, kreme, zdravila in clo ne mors verjet za nami cistijo zrak za VSE (ne sam za nevem pismene ludeke...)... aja hvalezen si lahk tud Sebi! ce ne zrd drugega pa zato, da samga sebe prenasas... al pa se se naprej pocut ogrozenega.... kakor hocs... :palec:

zakaj bi sploh mogl bit hvalezni? brez skrbi, ce neki nocs... te nben do tega ne more prisilt... x;)x

...je pa razumljivo, da je zlozlozlo tezk bit nesrecen in hvalezen hkrati...

jst sm hvalezna za dolocene nastete stvari, ker vem iz izkusenj, kako je, ko nimas osn. pogojev urejenih za 'normaln' lajf. ce dans sploh se obstaja kj normalnga.
:palec: xsrcx

obstaja obstaja... se posebi, k ma vsak svoje kriterije "normalnosti" x:Dx

zanimivo, da ste izpostavl hvaleznost... :palec:

xsrcx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Guest Mačona

pa v bistvu res ... včasih človek ne rabi nič in je hvaležen že za sonce, ki ga greje, drugič ima pa polno rit in ker ne vidi "nič", tudi nič dovolj dobro zanj. :vragec:

problemi gor, problemi dol, ustvarjamo si jih sami v naših glavah.

manj si želiš, lepše ti je. :D

ambicij pa itak nimamo. x:Dx

nekaj nekomu dat je pa itak nekaj najlepšega. bolj samega sebe niti ne moreš obdarovati. x:)x

...je pa razumljivo, da je zlozlozlo tezk bit nesrecen in hvalezen hkrati...

sicer ne vem, od kod ti ideja de sm nesrechen... xrolleyesx

ampak...che zhe lohk zbiram med nashtetim....bom ostal kr tak.... :inocent:

jebiga

zlomk....tralala

pa v bistvu res ... včasih človek ne rabi nič in je hvaležen že za sonce, ki ga greje, drugič ima pa polno rit in ker ne vidi "nič", tudi nič dovolj dobro zanj. :vragec:
:palec: no ja... kakor kdo x:px

sam, ce pa tko pogleda clovk... pa tko v svojem bistvu ne rab 0! "osnove" ze vsi imamo... od zraka, trdih tal, hrane, vode... ... je pa od cloveka (oz.civilizacij) odvisn..., kko bo kej izkoristil... nam gre prov fajn :xx!: :sori:

sicer ne vem, od kod ti ideja de sm nesrechen... xrolleyesx
in od kje teb, da je prov nate letel? xrolleyesx me pa veseli, da si se najdu notr... :palec: x:Dx

ampak...che zhe lohk zbiram med nashtetim....bom ostal kr tak.... :inocent: jebiga
kr tko naprej :palec:

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

in od kje teb, da je prov nate letel?

preprosto.....ker si pod moj komentar ti komentirala

razen che so moje besede zhe vseobsegajoche.... x:Dx x:Dx x:Dx

zlomk....tralala

• 7 months later...

...da je stvarnik en dan ustvaril tudi kravo?

pa ji je rekel: ''Morala bos na polje s kmetom in tam ves dan trpeti

na vrocem soncu, morala bos imeti teleta in dajati kmetu mleko. Dolocam ti zivljenjsko dobo 60 let.'' Krava pa ga je zacudeno pogledala in dejala: ''Tole zivljenje je dosti pretezko, da bi zdrzala 60 let. Zmeniva se za 20 let, jaz pa ti vrnem preostalih 40 let.'' Stvarnik se je strinjal.

Drugi dan je ustvaril psa.

Rekel mu je: ''Ti bos ves dan sedel pred vrati gospodarjeve hise in lajal na vsakogar, ki pride mimo. Dajem ti zivljenjsko dobo 20 let.'' Pes mu odvrne: ''Ves, 20 let je pa kar malo prevec, ce bom moral vse zivljenje lajati. Daj mi 10 let, jaz pa ti vrnem preostalih 10 let.'' In stvarnik je ze spet privolil.

Nato je ustvaril opico.

Rekel ji je: ''Ti bos zabavala ljudi in uganjala norcije, da se ti bojo smejali. Tudi tebi dajem 20 let.''

Opica pa mu odvrne: ''Kaj?!? 20 let uganjanja norcij? To je vendar dolgocasno. Pes ti je vrnil polovico svojih let, zato ti jih bom tudi jaz, prav?'' "Prav."

In kasneje je ustvaril tudi cloveka.

Rekel mu je: ''Jej, spi, igraj se in se zabavaj, seksaj in uzivaj. Nic drugega ti ni treba poceti. Ves cas samo uzivaj in bodi srecen! Tudi tebi dam 20 let.'' Clovek pa se preseneceno razburi: ''Kaj?!?! Samo 20 let?! To pa ze ne. Ves kaj, vzel bom svojih 20, pa se tistih 40 od krave, pa 10 od psa in 10 od opice. Tako bom imel skupaj 80 let. Velja?''

''Prav'', je rekel stvarnik milostno.

Ste vedeli, da ravno zato

prvih 20 let clovk v glavnem spi, je, se igra, zabava, seksa, uziva... naslednjih 40 let suzenjsko gara, da prezivi svojo druzino... nato 10 let uganja opicje norcije, da zabava svoje vnuke... zadnjih 10 let pa poseda pred hiso in laja na vsakogar, ki pride mimo.

x:Dx :vragec: xsrcx

vir: neznan

meni so mi pa povedali, da prvih dvajset let se zdi življenje takšno kot iz akcijske nanizanke, kjer so vsi lepi močni in obriti glavni junaki, veseli pridni in svobodni, potem pa pride kruta realnost plačevanja davkov, ki te izmolze kot kmet svojo kravo, vsi izmučeni pa izmozgani se raje gredo v svoji pozni dobi tiste "opičje norčije", ki jim je uteha karikirane realnosti, glede bevskanja v zadnjih dnevih je pa itak jasno, da vsakdo laja, če že misli, da se ga ne upošteva.In ker mi mladi se kar rinemo med stare, brez pozdrava, ni čudno da je človek človeku žival.

kaj pa če bit, ko se mu zdi,da pravice ni v matematični formuli? gre za šank al pa konča pod šankom.

jzt mam raje alternativne metode preživljanja mojega časa.Gledat v zrak al pa namenoma v drevo in probat dihat skozi listke, tko, da se vsak vpraša, al ta mulc nima kaj bolj pametnega za delat, kokr oponašat naravo skozi letne čase.

Zdej sm v tistem obdobju gnitja, bomo vidl, če bo sploh kej pognalo.

protestno masturbira na marsino sliko.

• 1 month later...

ste vedl, da je provzaprov cist logicno, da se vedn, ko clovk popije neki alkohola... pocut bolj "pametnega"?

zkj?

creda npr. bizonov se premika tk hitr, kt najpocasnjesi bizon v credi... in ko plenilci lovijo credo, ujamejo in ubijejo najprej najpocasnejse na koncu crede... taka naravna selekcija je... dobra... za koga? celotn preostanek crede..., sj ta pridobi na hitrosti!

podobno se dogaja pri ludekovih mozganih... njegovi mozgani delujejo tk hitro kt njihova najpocasnejsa celica...

in po nacelih naravne selekcije, alkohol najprej unici najpocasnejse in najmanj zdrave celice... na ta nacin pa, redno pitje alkohola unicuje pocasne mozganske celice in tk postanejo mozgani bolj hitri in ucinkoviti...

cist logicno... jl? :inocent: x:Dx :vragec:

ste vedl, da je provzaprov cist logicno, da se vedn, ko clovk popije neki alkohola... pocut bolj "pametnega"?

zkj?

creda npr. bizonov se premika tk hitr, kt najpocasnjesi bizon v credi... in ko plenilci lovijo credo, ujamejo in ubijejo najprej najpocasnejse na koncu crede... taka naravna selekcija je... dobra... za koga? celotn preostanek crede..., sj ta pridobi na hitrosti!

podobno se dogaja pri ludekovih mozganih... njegovi mozgani delujejo tk hitro kt njihova najpocasnejsa celica...

in po nacelih naravne selekcije, alkohol najprej unici najpocasnejse in najmanj zdrave celice... na ta nacin pa, redno pitje alkohola unicuje pocasne mozganske celice in tk postanejo mozgani bolj hitri in ucinkoviti...

cist logicno... jl? :inocent: x:Dx :vragec:

to je čisti nesmisel. narava je vedno v ravnovesju. funkcija hitrosti črede bizonov je vedno v ravnotežju s funkcijo hitrosti plenilcev. vsaj dokler obstajajo prvi in drugi. ko postanejo bizoni hitrejši, postanejo hitrejši tudi plenilci... drugače izumrejo. izumrtje je takorekoč zaloga vrednosti obeh funkcij oz. definicijsko območje povezave (odvisno kako postaviš artezijev sistem). vse kar se dogaja je relativna sprememba oz. zamik samega ravnotežja. v nekem drugem svetu se lahko lovijo s svetlobno hitrostjo in s tem nič ne poveš. x;)x enako je s človekom. pravimo, da z vso to tehnologijo živi "hitreje", v bistvu ga pa spremljajo prav enaki problemi kot pred n-tisočletji. samo takrat se je kratkočasil s figovim listom, sedaj se pa z internetom. x:Dx

fizika pravijo, da bi znala bit struna fundamentalni gradnik narave. z različno medsebojno sinhronizirano/nesinhonizirano vibracijo naprej ustvarjajo dosedajšnje elementarne fizikalne delce, kot so kvarki itd. teh delcev je za ceu živalski vrt.

a ste vedeli, da je velikost strune v razmerju do kvarka (ki je sam gradnik atomskega jedra) takšna, kot je velikost enega samcatega atoma do planeta zemlje x?x x:px

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...