Skoči na vsebino

o.... prijateljih ki vas razočarajo...

kalipto

Recommended Posts

• Komentarji 95
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

Skoraj vsi ste bili razočarani nad prijateljem, nad njegovimi dejanji, nad njegovo izrabo vaše zaupljivosti.

A ste bili vi tisti prijatelj, ki je razočaral, ki je zajebal svoje prijatelje? Jaz sem bil.

klarus in njej podobni: Nekomu ne daš več šanse, ko izrabi tvoje zaupanje, oz. zelo redko jo dobijo... Kaj pa ko razočaraš samo sebe? A sebi daš še eno ali še dve ali še tri šanse? Pravijo, da še vrag v sili muhe žre. xcivx

Kok s' ti pameten. A smem bit tvoj prjatu?

lalala

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Deli na socialnih omrežjih

meni se pa zdi, da me prijatelji ne morejo razočarat, če naj bi to pomenilo, da naredijo nekaj takega, česar nisem pričakovala.

razžalosti me, ko prijatelj, ki sicer te lastnostu uporabi v situacijah, kjer se je treba branit, šarmirat, se vzpostavljat, uporabi to nad mano. ker verjamem, da v prijateljstvo ti mehanizmi ne sodijo.

se mi je pa že nekajkrat zgodilo, da so prijateljstva izgubila kemijo ali pa da sva s kakšnim prijateljem/prijateljico ugotovila/i, da si nimava več kaj dat.

S prijateljem je tko k v zakonu....dokler se drug z drugim ne obremenjujeta ampak se imata, se pravi da obstaja enojnost, vse laufa

Če te enojnosti ni, smo le znanci, ki se potrebijemo in drug drugemu zaupamo vse dokler mi sami ne nedovolimo, da se ta naveza ne zlorabi.

Ker pa se ljudje srečujemo zaradi skupnih nalog (naših usod), ki jih imamo za obdelati, j pa lahko dvojnost včasih razložena tudi kot enojnost v nas samih in v resnici ni pravo prijateljstvo

Smo robotki, ki imamo datodeko "duša" zato, da mislimo, da nismo robotki ...

Kaj si mislite o...

Prijateljih, ki vas razočarajo???

Vam je useeno ali ne???

Imaš prijatelje in Prijatelje. Oziroma prijatelje in Pravega Prijatelja. Pravi Prijatelj je ponavadi je le eden.

In to pravo, brezpogojno prijateljstvo je dejanje prepoznanja in ne nečesa premišljenega. Nekaj v smislu dva človeka - ena duša. Podobno kot iskanje življenskega sopotnika. Partnerjev imaš lahko neomejeno, življenskega sopotnika pa le enega. Tudi prijateljev imaš lahko neomejeno, a pravega prijatelja ponavadi le enega.

In Pravo Prijateljstvo kot tako ne vsebuje trajnega čustva medsebojnega razočaranja. Pravzaprav ne vsebuje nobenega trajnega negativnega čustva. Ker Pravo Prijateljstvo je, kot sem že napisal, brezpogojno.

Saj se zgodi se, da te prijatelj prizadane. Zgodi se, da te razžali. Zgodi se, da te tudi razjezi. In celo razočara.

A mu odpustiš. Brez pretiranega razmišljanja. Odpustiš od srca. In potem pozabiš.

Ker, če mu ne moreš odpustiti, ni pravi prijatelj...

Guest Mačona
za prijatla pa ti ne spustiš nobenga bliz...pa konc koncev, kaj pa jih rabmo..sej se vedno drug drugega imamo ravno toliko, kolikor se rabimo....

jaz tudi ne spuščam ljudi preblizu iz bog si ga vedi katerega razloga. imam prijatelje, ampak si nisem z nikomer tako blizu kot si želim. ko pride kriza in se počutim na tleh, se pa zaprem pred svetom, čeprav sem v resnici totalno ekstravertirana osebnost, samo takrat se pa umaknem in se počutim osamljeno, zavrženo ... ni res. ne vem, zakaj se mi včasih zdi, da sem sama na svetu. ful mi gre na živce, ko se smilim sama sebi. nekako se že izmažem. ponavadi traja par dni, pa sem že stara jaz nazaj. so pa prisotne tudi občasne depresije. pravzaprav se šele takrat zaprem in trpim v sebi. pa to ni dobro, vem da ni, jaz sem človek, ki raje pove, kaj ga muči, saj ni važno, samo da nekdo posluša in mi da občutek, da me razume. nasvetov ne rabim, ti so v meni.

mi je pa bolje imeti manj stikov in negovati te kot pa ful enih površnih stikov. :sori:

tako prijatelje za kavice, šoping, nevemkere aktivnosti pa v bistvu nočem, bi mi bili prej v nadlego, ker rada stvari počnem sama. xnckrivx no, da bi kamorkoli bi šla ... v kino, savno, kavico ... imela skoz nekoga ob sebi ... bi bila živčna, ker se mi ne da nenehno z nekom ubadati, poslušati, govoriti. xrolleyesx OK, grem s prijateljico v šoping, ker vem, da spoštuje moje mnenje in ker jo imam pač zelo rada. ampak ona je izjema. potem prijatelj za kavo in sprehod - vedno. vedno si vzameva čas drug za drugega.

drugače pa grem sama na kavo ... in uživam ... saj je dovolj ljudi naokoli ... saj berem in kadim ... in to je užitek. ko se mi čveka, pa si pač povabim koga na kavico.

ja, včasih sem sama sebi najboljša družba ... dveh ali treh ... ki diskutirajo o tem ali onem ... v moji glavi ... x:Dx

drugič mi pa nič ni dovolj in samo iščem in zahtevam ukvarjanje in tolažbo in nasvete in in ...

Ko berem to Mačonino "izpoved", se nehote spomnil na pesem Eaglesov "Desperado". Saj ne, da bi se pesem 100% ujemala s tvojo zgodbo, a se mi zdi, da te v določenih delih opisuje. Čeprav je nekoliko offtopic, sem jo moral objavit. Če se boš videla kje v njej, bo že imela svoj smisel.

Video

Desperado

Desperado, why don’t you come to your senses?

You been out ridin’ fences for so long now

Oh, you’re a hard one

I know that you got your reasons

These things that are pleasin’ you

Can hurt you somehow

Don’ you draw the queen of diamonds, boy

She’ll beat you if she’s able

You know the queen of heats is always your best bet

Now it seems to me, some fine things

Have been laid upon your table

But you only want the ones that you can’t get

Desperado, oh, you ain’t gettin’ no youger

Your pain and your hunger, they’re drivin’ you home

And freedom, oh freedom well, that’s just some people talkin’

Your prison is walking through this world all alone

Don’t your feet get cold in the winter time?

The sky won’t snow and the sun won’t shine

It’s hard to tell the night time from the day

You’re loosin’ all your highs and lows

Ain’t it funny how the feeling goes away?

Desperado, why don’t you come to your senses?

Come down from your fences, open the gate

It may be rainin’, but there’s a rainbow above you

You better let somebody love you, before it’s too late

Imaš prijatelje in Prijatelje. Oziroma prijatelje in Pravega Prijatelja. Pravi Prijatelj je ponavadi je le eden.

In to pravo, brezpogojno prijateljstvo je dejanje prepoznanja in ne nečesa premišljenega. Nekaj v smislu dva človeka - ena duša. Podobno kot iskanje življenskega sopotnika. Partnerjev imaš lahko neomejeno, življenskega sopotnika pa le enega. Tudi prijateljev imaš lahko neomejeno, a pravega prijatelja ponavadi le enega.

In Pravo Prijateljstvo kot tako ne vsebuje trajnega čustva medsebojnega razočaranja. Pravzaprav ne vsebuje nobenega trajnega negativnega čustva. Ker Pravo Prijateljstvo je, kot sem že napisal, brezpogojno.

Saj se zgodi se, da te prijatelj prizadane. Zgodi se, da te razžali. Zgodi se, da te tudi razjezi. In celo razočara.

A mu odpustiš. Brez pretiranega razmišljanja. Odpustiš od srca. In potem pozabiš.

Ker, če mu ne moreš odpustiti, ni pravi prijatelj...

xokx

Meni prijateljstvo zelo veliko pomeni, a na žalost, sem bila velikokrat razočarana. :o|o:

Guest Mačona

kakšna pozornost. ne bi se ti trebalo trudit s copy/paste in sploh nič.

ne vem, kateri deli me po tvoje opisujejo. jaz se nisem kaj preveč našla zaradi pomanjkljivega znanja angleščine.

Kaj si mislite o... Prijateljih, ki vas razočarajo??? Vam je useeno ali ne???

Pač so me razočarali, kaj zdaj? Vseeno pa mi vsaj takrat ni bilo, sedaj pa nimam nekih globokih zamer, no, morda za enega x:Dx :xx!: bi morala še malo razmisliti in pobrskati po spominu. Ko sem bila mlajša, sem pogosto jokala ali bila nesrečna, če me je kdo razočaral, sedaj pa ne več. Verjetno od ljudi sedaj manj pričakujem ali pa sem že navajena, da se pač zgodi kaj, kar ne pričakujem.

Je pa res, morda je najbolj grozno razočaranje to, ko spregledaš, kako si sam sebe vodil za nos, slepo zaupal. A, jebat ga x:Dx bom drugič boljš vedla... x:o)x

klarus in njej podobni: Nekomu ne daš več šanse, ko izrabi tvoje zaupanje, oz. zelo redko jo dobijo... Kaj pa ko razočaraš samo sebe? A sebi daš še eno ali še dve ali še tri šanse? Pravijo, da še vrag v sili muhe žre. xcivx

prazvzaprav, more bit huda napaka.....ker sem do sebe strožja kot do drugih......

skor nikoli ne prosim za pomoč...ampak ko jo(takrat res more bit hudo) in mi kao prijatelj ne more reč sej bo bolš...in se sama poberem....

take osebe ne rabim nikoli več

če si prijatel, si v dobrem in slabem....drugače si samo znanec xcivx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

O prijateljstvih bi lahko govorila na dolgo in široko...imam tud dolg spisek razočaranj....moram rečt, da me v bistvu samo prijatelji najbolj razočaranjo...potem pa ko jih skenslam se pa vračajo nazaj...sem že tako naveličana vsega tega tako, da v bistvu nobenemu ne zaupam...sej sem odkrita in odprta ampak zaupam pa ne...sej verjetno imam tud previsoka pričakovanja :xx!:...bom enkrat kr knjigo o razočaranjih napisala ha ha xegox
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

Mam redke prijatelje, ker tle furam: manj je vec.

tko da, me ne razocarajo, kvecjemu obratno... ker glede na to, da je razocaranje posledica pricakovanja, dobim se vec, k nc ne pricakujem oz. pac *sam* prijateljstvo, dobim pa totalen nadstandard.

se je pa seveda tud men kdaj to dogajal, da sem bla razocarana....

sam sem se vprasala, kaj je z mano narobe in ne z njimi.

tko da sem postopoma skenslala odnose, ki me ne zadovoljujejo.

ker jih mam - take prjatle kot si zelim, vem, da moja merila niso previsoka. zame so ravno pravsnja.

v bistvu te nihce ne more razocarat.

ce ti nic ne pomeni, itak nic ne pricakujes, ce ti pa pomeni, pa tudi ti njemu in pol itak *dobis*, dajes, vse...

ni pricakovanj brezveznih, ni razocaranj.

so samo pristna prijateljstva ali pa pac to niso.

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

tko da, me ne razocarajo, kvecjemu obratno... ker glede na to, da je razocaranje posledica pricakovanja, dobim se vec, k nc ne pricakujem oz. pac *sam* prijateljstvo, dobim pa totalen nadstandard.

ker jih mam - take prjatle kot si zelim, vem, da moja merila niso previsoka. zame so ravno pravsnja.

ce ti nic ne pomeni, itak nic ne pricakujes, ce ti pa pomeni, pa tudi ti njemu in pol itak *dobis*, dajes, vse...

:palec:

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Kok s' ti pameten. A smem bit tvoj prjatu?

lalala

Se mi je kr zdel, da me nau šmirglu.

Marsa, ti se mi zdiš tud pametna. A smem bit vsaj tvoj prjatu? Obljubim, da bi bilo čist brez obveznosti - tebi ni treba biti moja prjatlca, x:o)x x:o)x x:o)x

alalal (beri rikverc)

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

v bistvu ne cutim razocaranja, sem jezna, o ja, to pa sem, ampak, da bi cutila razocaranje, ne, ne,to pa ne.

povej kar mislim, pove ona, pa gre lepo naprej...mah rade se mamo, to je.brezpogojno, ce lohka tako recem, ker tako cutim....

tko da,ce me slucajno poslusata: tjasa in katja, super sta! xsuperx

kar se pa moskih tice....ne gre, pa ne gre.

ne vem zakaj , res ne vem.baje se me bojijo?! xnckrivx

zakaj se moski bojite? :inocent: :eek:

TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal

http://www4.slikomat.com/07/1208/d1g-26066d.jpg

Resnično prijateljstvo je itak globje in presega čustvena in mentalna stanja kot so razočaranja, pričakovanja

in podobne malenkosti. Razvije se iz neke posebne naklonjenosti, ki ima svoj vzrok in namen in ne

zbledi zaradi osebnostnih hib enega ali drugega.

Ko te pravi prijatelj zajebe si jezen morda žalosten ali v kakšni tretje vrste reakciji, mu pa ne zameriš, zakaj le.

Saj zato si mu prijatelj, ker ga razumeš in podpiraš na njegovi ali njeni poti.

Torej, tisti ki te razočara, tistemu že nisi pravi prijatelj, simpl....

Norost je vcasih najvecja modrost…

Resnično prijateljstvo je itak globje in presega čustvena in mentalna stanja kot so razočaranja, pričakovanja

in podobne malenkosti. Razvije se iz neke posebne naklonjenosti, ki ima svoj vzrok in namen in ne

zbledi zaradi osebnostnih hib enega ali drugega.

Ko te pravi prijatelj zajebe si jezen morda žalosten ali v kakšni tretje vrste reakciji, mu pa ne zameriš, zakaj le.

Saj zato si mu prijatelj, ker ga razumeš in podpiraš na njegovi ali njeni poti.

Torej, tisti ki te razočara, tistemu že nisi pravi prijatelj, simpl....

Zdaj bo hotel nosorog biti še tvoj prijatelj. :vio:

Possible—but highly unlikely.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...