Guest Mačona 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 Pa tako prijazen je bil, pa muce hranil in rožice zalival, bi se me spominjali kamniški sosedje jaz sem pa zadnjič delala tiramisu in je krasno uspel. 500 g savoiardi keksov sem prelila z ene 3 deci kave, kremo pa tud iz 500 g al je blo 750 mascarponeja, saj ne vem več, iz snega in stepenega rumenjaka s sladkorjem. povrhu pa kakav v prahu. naslednji dan je še boljši, če se seveda ne navzame arom iz hladilnika in dokler seveda ne postane pocast. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 jaz sem pa zadnjič delala tiramisu in je krasno uspel. 500 g savoiardi keksov sem prelila z ene 3 deci kave, kremo pa tud iz 500 g al je blo 750 mascarponeja, saj ne vem več, iz snega in stepenega rumenjaka s sladkorjem. povrhu pa kakav v prahu. naslednji dan je še boljši, če se seveda ne navzame arom iz hladilnika in dokler seveda ne postane pocast.meni pa nekaj v vezi s tiramisujem ni jasno. in sicer; nekateri za izdelavo le tega uporabijo mascarpone in sladko smetano, nekateri pa mascarpone in jajca. jaz dam pa kar vse, macarpone, smetano in jajca , seveda pa vsi piškote namočene v kavi (u, pa ljubljančani včasih namesto mascarpona skuto :OO!: , ki je meni absolutno fuj v kombinaciji s kavo)? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Mačona 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 itak je boljše, če daš zraven še smetano, samo jaz je tokrat pač nisem, ker nisem imela mikserja pri roki. bljak, kako lahko dajo skuto not? pa to več ni tiramisu, ampak neka iks sladica. in še v kombinaciji s kavo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 itak je boljše, če daš zraven še smetano, samo jaz je tokrat pač nisem, ker nisem imela mikserja pri roki. bljak, kako lahko dajo skuto not? pa to več ni tiramisu, ampak neka iks sladica. in še v kombinaciji s kavo. no, super... da ne živim v kakšnem zmotnem prepričanju kaj vse sodi v tiramisu... hehe, ja, to je ljubljanski tiramisu. v bistvu nočem nobeni regiji krivice delat. morda je to tudi kje drugje popularno Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 to da ne mara tiramisuja bi nekak prenesel, sam da pa gloda potico in to pehtranovo, da se s tem še hvali,to je pa višek neokusa, ki ga ne zmorem tolerirati.Tako da jo bom moral dati na ignore.So me opozarjali da so strelci taki prfuknjeni horoskopski znak, nisem jim verjel evo, priznam, od potic imam rada samo pehtranovo čimveč pehtrančka, tem boljše no, pojem tut makovo potico, ostale pa vljudno zavrnem tiramisu...mi ni bohvet kaj, jedla sem ga tudi že s skuto, res pa je, da dobrega pomoje še nisem jedla (vsi tok pretiravajo s to maščobo ala mascaropone, smetana, pa cukrom...ima, da fašem diabetes takoj po prvem kosu Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 So me opozarjali da so strelci taki prfuknjeni horoskopski znak, nisem jim verjel hitr to opaziš zadnjič sem jedel tiramisu ki je bil najboljši od vseh ki sem jih jedel v lajfu, boljši celo od unega od Klarus, ki je boljši celo od mojega. Pa sploh ni bilo mascarponeja not. Toda vse kar je narejeno iz ljubezni je boljše od najboljšega jah ljubeuzen je najboljša začimba Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 23. november 2007 Prijavi Deli 23. november 2007 in tebi uspe tole napisat ravno v tem delu meseca, ko mi brez sladkarij živeti ni.predrzno! Končno mi ga je uspelo spečt.Malinov narastek. Še enkrat ti hvala, vilamalina ,za ta recept,saj je narastek resnično božanski..Ne morem ga prehvalit. Bolj dober je,če se fajn ohladi... Njami,njami... Pa nisem pretiravala s sladkorjem in mi je kljub temu,da ni tako zelo sladek ..full dober... Uspel je...nič se ni razpacalo..Na srečo.Sem pa namesto 750g malin , dala kar 1kg malin.. http://www4.slikomat.com/07/1123/3o1-maline.jpg Zdj bo kmalu na vrsti jagodni narastek. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 23. november 2007 Prijavi Deli 23. november 2007 Končno mi ga je uspelo spečt.Malinov narastek. Še enkrat ti hvala, vilamalina ,za ta recept,saj je narastek resnično božanski..Ne morem ga prehvalit. Bolj dober je,če se fajn ohladi... Njami,njami... Pa nisem pretiravala s sladkorjem in mi je kljub temu,da ni tako zelo sladek ..full dober...ojoj... kakšne gušte si mi naredila. grem nemudoma pečt. nimam sicer malin, bo pa vseeno dobro, upam.si dala kar zmrznjene, pa ni bil tekoč na dnu? morava zdaj malo izkušnje delit, ane...jaz sem pa vedno mlačnega jedla. ga je prehitro zmanjkalo , da bi se uspel shladit. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Jeti 23. november 2007 Prijavi Deli 23. november 2007 Končno mi ga je uspelo spečt.Malinov narastek. a je še kaj ostalo? ... super zgleda ... bo treba preizkusiti recept Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 23. november 2007 Prijavi Deli 23. november 2007 tiramisu...naslednji dan je še boljši, če se seveda ne navzame arom iz hladilnika ojoj in dokler seveda ne postane pocast. ojojoj na kvadrat Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nataly 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 Spekla pred dvema dnevoma upognjence - nimam pojma, kako se jim pravilno reče: 1 kg moke, 1 margarina, 1 velika kisla smetana - omesiš, pustiš počivat na hladnem, razvaljaš narežeš s kozarcem, not daš malo marmelade, upgneš, z vilico preganeš, spečeš, povaljaš v sladkorju v prahu. Danes zvečer pa bom spekla še orehovo rulado:6 jajc, 6 žlic sladkorja(jaz dam 5), 6 žlic orehov, 1 pecilni+1 vanilin sladkor. sneg, potem rumenjaki in vse ostalo, dodaš na koncu sneg, daš v pekač -pečica prej prižgana na 190 -200 stopinj, pečeš deset -13 minut, na pek papiru. ko pečena jo daš na zmočeno in s kristalnim sladkorjem posipano savijeto in zviješ. nato namažeš s kislo smetano - nekje 3/4 ta velike.in jo daš na hladno. Pravzaprav je najboljša drugi dan. Sočna in spljoh njam.. Citiraj Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 Pr ns se pa zadnje čase poje nenavadno velike količine "šmornga" kot reče moja Eva šmornu oz. cesarskemu pražencu. In obvezno more bit notr vsaj 1 kg rozin OK, no mal pretiravam, ampak res jih more bit velik, tko da mamo pol bl rozine s šmornom hehe. Vem, da ga zna naredit vsak kmet, ampak vseen (ker je tolk variant) vam zaupam našo različico: najprej namočmo rozine v vroči vodi (dodamo jih po okusu)- Medtem ko se rozine mehčajo, naredimo maso za palačinke: 1-2 jajca, cca. 3 dcl mleka, pirino moko (namesto navadne bele), žličko sladkorja in četrt žličke soli. Zmešamo s stepalnikom (najprej jajca in sladkor, potem dodamo mleko, potem moko in nazadnje sol). Ko dobimo mal bolj gosto maso, dodamo malo (poudarek je na malo cca. 2 žlici) piva in za noževo konico pec. praška (pivo lahko zamenjate z radensko). Odcedimo rozine in jih dodamo masi, ki naj potem ene pol ure počiva. Vse ostalo je izi pizi: segrejemo ponev (in malo olja) in vlijemo maso vanjo (ni treba pazt na debelino, ker pol itak raztrgamo testo). Ko je na eni strani popečeno in ni zgor nč več tekoče, palačinko obrnemo, razkosamo in še mal popražimo (dodamo še malo olja - eno mejhno žličko). Ko je zadeva prepražena, jo stresemo v posodo in takoj dodamo sladkor v prahu (ta se rahlo karamelizira - njami). To ponavljamo, dokler ne zmanjka mase. Postrežemo vroče (posujemo še mal cukra, če mamo bolj grenko življenje), zraven damo žličko marmelade (npr. borovničeve), po želji sladko smetano in zdrobljene orehe. Zravn paše kšn sadn kompot, npr. breskve. Pa dobr tek. Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 ojoj... kakšne gušte si mi naredila. grem nemudoma pečt. nimam sicer malin, bo pa vseeno dobro, upam.si dala kar zmrznjene, pa ni bil tekoč na dnu? morava zdaj malo izkušnje delit, ane...jaz sem pa vedno mlačnega jedla. ga je prehitro zmanjkalo , da bi se uspel shladit. Ja.Res sem dala zmrznjene maline.No,deloma odtaljene.Sem se zelo pozno spravla pečt in ,če bi čakala ,da se maline dokonca odtalijo bi bila ura že okrog 23h.Skledo sem postavila na radiator in so se v 20 minutah,kar fajn odtalile,sam soka pa niso spustile.Ker je bila ura full pozna sem na hitro pojedla samo en topel kos narastka..Vendar mi je bil zjutraj bolj dober,ko je bil že ohlajen. a je še kaj ostalo? ... super zgleda ... bo treba preizkusiti recept Ne...nič ni ostalo. Čist prehiter ga je zmanjkalo. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lisbona 17. december 2007 Prijavi Deli 17. december 2007 Malinova rolada in rolada Mačje oko.http://www4.slikomat.com/07/1217/d4r-rolada.jpg Sestra Vandalina ima res super recepte v njeni knjigi.. Citiraj Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.Richard Bach Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 17. december 2007 Prijavi Deli 17. december 2007 Malinova rolada in rolada Mačje oko.že pet minut skušam uročit od vsake rolade po en košček, da se odlepi iz slike in znajde pri meni, pa mi ne gre. še bo treba vadit! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 19. december 2007 Prijavi Deli 19. december 2007 že pet minut skušam uročit od vsake rolade po en košček, da se odlepi iz slike in znajde pri meni, pa mi ne gre. še bo treba vadit! ja, js bi tudi tisto z bananono ja, sej malinina zgleda tudi fajn sočna Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 19. december 2007 Prijavi Deli 19. december 2007 ja, js bi tudi tisto z bananono ja, sej malinina zgleda tudi fajn sočna no, no! niti besede čez maline! sicer pa obelodanjam, da je mama spekla osem različnih vrst piškotov ... očitno bom še ekspandirala http://smileys.on-my-web.com/repository/Food/biscuits-50.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 19. december 2007 Prijavi Deli 19. december 2007 no, no! niti besede čez maline! sicer pa obelodanjam, da je mama spekla osem različnih vrst piškotov ... očitno bom še ekspandirala http://smileys.on-my-web.com/repository/Food/biscuits-50.gifosem? :eek: vauuusvaka čast no, kr začni papatče potrebuješ pomoč, kandidatov ne manjka Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 20. december 2007 Prijavi Deli 20. december 2007 js sem anredla makovo, orehovo in potratno potico, v soboto bo na soporedu sadni kruh(sadje se že cel teden namaka na rumu) neki še tuhtam o cookijih, bazelskem kruhu in medenjakih Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 20. december 2007 Prijavi Deli 20. december 2007 js sem anredla makovo, orehovo in potratno potico, v soboto bo na soporedu sadni kruh(sadje se že cel teden namaka na rumu) neki še tuhtam o cookijih, bazelskem kruhu in medenjakih da nisi ti moja mama?kaj je pa potratna potica? Vilamalina, jaz se javljam, da pridem žret. mys, prišibi! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vilamalina 20. december 2007 Prijavi Deli 20. december 2007 i'm gonna be so fat.aha! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 20. december 2007 Prijavi Deli 20. december 2007 da nisi ti moja mama?kaj je pa potratna potica?mys, prišibi! mogoč pa sem js sem že tudi mela take napade(v srednji šoli) ko sem se spravila nardit hišico iz medenjakov, taka janko in metka stajl..vlka je bla ene 40 cmzraven sem pa še uspela nardit ene 5-6 vrst keksov in marcipanove(domač marcipan) čokoladne kroglce še danes, ko mam kak zelo slab dan, se spokam in grem pečt kekse delo me pomirja, jem jih pa ne..tak da pridejo drugi na svoj račun potretna potica.....že samo ime ti pravi, da je to zelo bogata potica...to je skor kot gibanica, s tem da je ppotica..nardiš si 3-4 nadeve(jajčni, orehov, makov skutin..po želji) spečeš dva biskvita en temen en svetel...zamesiš kvašeno testo za potico in se spokaš packat...testo razvalaš in z njim oblečeš(notranjost seveda) dokaj globokega pekača....in potem pač poljubno notr mažeš nadeve..orehov+skuta vmes biskvit, ki ga namočiš z kavo, rumumo, sokom...potem mak+skuta, spet biskvir in še preostanek nadevov....nakoncu pa vse lepo zapreš z testom, kiti visi dol od pekača..tak da je celotna fila ovita iz vseh strani..pustiš počivat vsaj pol ure in pečeš kako uro in pol Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 20. december 2007 Prijavi Deli 20. december 2007 mogoč pa sem js sem že tudi mela take napade(v srednji šoli) ko sem se spravila nardit hišico iz medenjakov, taka janko in metka stajl..vlka je bla ene 40 cmzraven sem pa še uspela nardit ene 5-6 vrst keksov in marcipanove(domač marcipan) čokoladne kroglce še danes, ko mam kak zelo slab dan, se spokam in grem pečt kekse delo me pomirja, jem jih pa ne..tak da pridejo drugi na svoj račun potretna potica.....že samo ime ti pravi, da je to zelo bogata potica...to je skor kot gibanica, s tem da je ppotica..nardiš si 3-4 nadeve(jajčni, orehov, makov skutin..po želji) spečeš dva biskvita en temen en svetel...zamesiš kvašeno testo za potico in se spokaš packat...testo razvalaš in z njim oblečeš(notranjost seveda) dokaj globokega pekača....in potem pač poljubno notr mažeš nadeve..orehov+skuta vmes biskvit, ki ga namočiš z kavo, rumumo, sokom...potem mak+skuta, spet biskvir in še preostanek nadevov....nakoncu pa vse lepo zapreš z testom, kiti visi dol od pekača..tak da je celotna fila ovita iz vseh strani..pustiš počivat vsaj pol ure in pečeš kako uro in poluu, klarus, mi zaupaš, kako se naredi domač marcipan?obožujem ga Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 20. december 2007 Prijavi Deli 20. december 2007 se bi zlagala, kako je razmerje med sladkorjem in mandelji.....ga je pa simpl narditmandelje skuhaš in olupiš....pustiš, da se posušijo, jih zmleješ in daš v multipraktik...dodaš sladkor v prahu in par žlic vode..to vse skupaj zmiksaš v tako testo....fajn je če ma esenco grenkih mandeljev in daš kako kapljico zraven za raomo....to je surovi marcipanpotem pa vse to daš v posodo in na ognej.....stalnmo mešaš in ko masa začne odstopat od dna je marcipan gotov....recept sem pa najdla v eni staaari fotrovi knjigi če se ne motim je razmerje 1:1 nekateri dodajo še beljak in opurabljajo rožno vodo..no js sem brez Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kylie 20. december 2007 Prijavi Deli 20. december 2007 se bi zlagala, kako je razmerje med sladkorjem in mandelji.....ga je pa simpl narditmandelje skuhaš in olupiš....pustiš, da se posušijo, jih zmleješ in daš v multipraktik...dodaš sladkor v prahu in par žlic vode..to vse skupaj zmiksaš v tako testo....fajn je če ma esenco grenkih mandeljev in daš kako kapljico zraven za raomo....to je surovi marcipanpotem pa vse to daš v posodo in na ognej.....stalnmo mešaš in ko masa začne odstopat od dna je marcipan gotov....recept sem pa najdla v eni staaari fotrovi knjigi če se ne motim je razmerje 1:1 nekateri dodajo še beljak in opurabljajo rožno vodo..no js sem brezhvala, klarus bom probala Citiraj Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje. JEAN ANOULIH Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.