Skoči na vsebino

Slaščice!


Recommended Posts

Guest Mačona
Pa tako prijazen je bil, pa muce hranil in rožice zalival, bi se me spominjali kamniški sosedje

x:Dx x:Dx x:Dx

jaz sem pa zadnjič delala tiramisu in je krasno uspel. x^x :palec:

500 g savoiardi keksov sem prelila z ene 3 deci kave, kremo pa tud iz 500 g al je blo 750 mascarponeja, saj ne vem več, iz snega in stepenega rumenjaka s sladkorjem. povrhu pa kakav v prahu. naslednji dan je še boljši, če se seveda ne navzame arom iz hladilnika in dokler seveda ne postane pocast.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • Komentarji 69
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

x:Dx x:Dx x:Dx

jaz sem pa zadnjič delala tiramisu in je krasno uspel. x^x :palec:

500 g savoiardi keksov sem prelila z ene 3 deci kave, kremo pa tud iz 500 g al je blo 750 mascarponeja, saj ne vem več, iz snega in stepenega rumenjaka s sladkorjem. povrhu pa kakav v prahu. naslednji dan je še boljši, če se seveda ne navzame arom iz hladilnika in dokler seveda ne postane pocast.

meni pa nekaj v vezi s tiramisujem ni jasno. in sicer; nekateri za izdelavo le tega uporabijo mascarpone in sladko smetano, nekateri pa mascarpone in jajca. jaz dam pa kar vse, macarpone, smetano in jajca :inocent: , seveda pa vsi piškote namočene v kavi (u, pa ljubljančani včasih namesto mascarpona skuto :OO!: , ki je meni absolutno fuj v kombinaciji s kavo)?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest Mačona

itak je boljše, če daš zraven še smetano, samo jaz je tokrat pač nisem, ker nisem imela mikserja pri roki. x:Dx

bljak, kako lahko dajo skuto not? :eek: pa to več ni tiramisu, ampak neka iks sladica. in še v kombinaciji s kavo. x:o)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

itak je boljše, če daš zraven še smetano, samo jaz je tokrat pač nisem, ker nisem imela mikserja pri roki. x:Dx

bljak, kako lahko dajo skuto not? :eek: pa to več ni tiramisu, ampak neka iks sladica. in še v kombinaciji s kavo. x:o)x

no, super... da ne živim v kakšnem zmotnem prepričanju kaj vse sodi v tiramisu...

 

hehe, ja, to je ljubljanski tiramisu. v bistvu nočem nobeni regiji krivice delat. morda je to tudi kje drugje popularno :fiju:

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

to da ne mara tiramisuja bi nekak prenesel, sam da pa gloda potico in to pehtranovo, da se s tem še hvali,to je pa višek neokusa, ki ga ne zmorem tolerirati.

Tako da jo bom moral dati na ignore.

So me opozarjali da so strelci taki prfuknjeni horoskopski znak, nisem jim verjel xcivx

 

evo, priznam, od potic imam rada samo pehtranovo :2src: čimveč pehtrančka, tem boljše x:px

no, pojem tut makovo potico, ostale pa vljudno zavrnem xDDx

 

tiramisu...mi ni bohvet kaj, jedla sem ga tudi že s skuto, res pa je, da dobrega pomoje še nisem jedla (vsi tok pretiravajo s to maščobo ala mascaropone, smetana, pa cukrom...ima, da fašem diabetes takoj po prvem kosu :O:

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

So me opozarjali da so strelci taki prfuknjeni horoskopski znak, nisem jim verjel xcivx

hitr to opaziš xcivx x:o)x

 

zadnjič sem jedel tiramisu ki je bil najboljši od vseh ki sem jih jedel v lajfu, boljši celo od unega od Klarus, ki je boljši celo od mojega. Pa sploh ni bilo mascarponeja not. Toda vse kar je narejeno iz ljubezni je boljše od najboljšega :)

jah ljubeuzen je najboljša začimba xyesx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

in tebi uspe tole napisat ravno v tem delu meseca, ko mi brez sladkarij živeti ni.

predrzno! :vragec:

 

:vragec: :vragec:

 

Končno mi ga je uspelo spečt.Malinov narastek. :2src:

Še enkrat ti hvala, vilamalina ,za ta recept,saj je narastek resnično božanski..Ne morem ga prehvalit. Bolj dober je,če se fajn ohladi... :2src: Njami,njami... :yumy:

Pa nisem pretiravala s sladkorjem in mi je kljub temu,da ni tako zelo sladek ..full dober...

Uspel je...nič se ni razpacalo..Na srečo.Sem pa namesto 750g malin , dala kar 1kg malin.. :inocent: x:px

 

http://www4.slikomat.com/07/1123/3o1-maline.jpg

 

 

Zdj bo kmalu na vrsti jagodni narastek. x:o)x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:vragec: :vragec:

 

Končno mi ga je uspelo spečt.Malinov narastek. :2src:

Še enkrat ti hvala, vilamalina ,za ta recept,saj je narastek resnično božanski..Ne morem ga prehvalit. Bolj dober je,če se fajn ohladi... :2src: Njami,njami... :yumy:

Pa nisem pretiravala s sladkorjem in mi je kljub temu,da ni tako zelo sladek ..full dober...

ojoj... :inlove: kakšne gušte si mi naredila. grem nemudoma pečt. nimam sicer malin, bo pa vseeno dobro, upam.

si dala kar zmrznjene, pa ni bil tekoč na dnu? morava zdaj malo izkušnje delit, ane...

jaz sem pa vedno mlačnega jedla. ga je prehitro zmanjkalo :vragec: , da bi se uspel shladit.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Spekla pred dvema dnevoma upognjence - nimam pojma, kako se jim pravilno reče:

1 kg moke, 1 margarina, 1 velika kisla smetana - omesiš, pustiš počivat na hladnem, razvaljaš narežeš s kozarcem, not daš malo marmelade, upgneš, z vilico preganeš, spečeš, povaljaš v sladkorju v prahu.

 

Danes zvečer pa bom spekla še orehovo rulado:

6 jajc, 6 žlic sladkorja(jaz dam 5), 6 žlic orehov, 1 pecilni+1 vanilin sladkor.

 

sneg, potem rumenjaki in vse ostalo, dodaš na koncu sneg, daš v pekač -pečica prej prižgana na 190 -200 stopinj, pečeš deset -13 minut, na pek papiru. ko pečena jo daš na zmočeno in s kristalnim sladkorjem posipano savijeto in zviješ. nato namažeš s kislo smetano - nekje 3/4 ta velike.

in jo daš na hladno. Pravzaprav je najboljša drugi dan. Sočna in spljoh njam..

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pr ns se pa zadnje čase poje nenavadno velike količine "šmornga" kot reče moja Eva šmornu oz. cesarskemu pražencu. In obvezno more bit notr vsaj 1 kg rozin x:Dx OK, no mal pretiravam, ampak res jih more bit velik, tko da mamo pol bl rozine s šmornom hehe.

 

Vem, da ga zna naredit vsak kmet, ampak vseen (ker je tolk variant) vam zaupam našo različico:

 

najprej namočmo rozine v vroči vodi (dodamo jih po okusu)- Medtem ko se rozine mehčajo, naredimo maso za palačinke: 1-2 jajca, cca. 3 dcl mleka, pirino moko (namesto navadne bele), žličko sladkorja in četrt žličke soli. Zmešamo s stepalnikom (najprej jajca in sladkor, potem dodamo mleko, potem moko in nazadnje sol). Ko dobimo mal bolj gosto maso, dodamo malo (poudarek je na malo cca. 2 žlici) piva in za noževo konico pec. praška (pivo lahko zamenjate z radensko). Odcedimo rozine in jih dodamo masi, ki naj potem ene pol ure počiva.

 

Vse ostalo je izi pizi: segrejemo ponev (in malo olja) in vlijemo maso vanjo (ni treba pazt na debelino, ker pol itak raztrgamo testo). Ko je na eni strani popečeno in ni zgor nč več tekoče, palačinko obrnemo, razkosamo in še mal popražimo (dodamo še malo olja - eno mejhno žličko). Ko je zadeva prepražena, jo stresemo v posodo in takoj dodamo sladkor v prahu (ta se rahlo karamelizira - njami). To ponavljamo, dokler ne zmanjka mase.

 

Postrežemo vroče (posujemo še mal cukra, če mamo bolj grenko življenje), zraven damo žličko marmelade (npr. borovničeve), po želji sladko smetano in zdrobljene orehe. Zravn paše kšn sadn kompot, npr. breskve.

 

Pa dobr tek.

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ojoj... :inlove: kakšne gušte si mi naredila. grem nemudoma pečt. nimam sicer malin, bo pa vseeno dobro, upam.

si dala kar zmrznjene, pa ni bil tekoč na dnu? morava zdaj malo izkušnje delit, ane...

jaz sem pa vedno mlačnega jedla. ga je prehitro zmanjkalo :vragec: , da bi se uspel shladit.

 

Ja.Res sem dala zmrznjene maline.No,deloma odtaljene.Sem se zelo pozno spravla pečt in ,če bi čakala ,da se maline dokonca odtalijo bi bila ura že okrog 23h.

Skledo sem postavila na radiator in so se v 20 minutah,kar fajn odtalile,sam soka pa niso spustile.

Ker je bila ura full pozna sem na hitro pojedla samo en topel kos narastka..Vendar mi je bil zjutraj bolj dober,ko je bil že ohlajen. x;)x

 

 

 

:wOOt: a je še kaj ostalo? ... super zgleda :yumy: ... bo treba preizkusiti recept :palec:

 

Ne...nič ni ostalo. Čist prehiter ga je zmanjkalo. :vragec:

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 weeks later...

Malinova rolada in rolada Mačje oko.

http://www4.slikomat.com/07/1217/d4r-rolada.jpg

 

Sestra Vandalina ima res super recepte v njeni knjigi..

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

že pet minut skušam uročit od vsake rolade po en košček, da se odlepi iz slike in znajde pri meni, pa mi ne gre. še bo treba vadit!

xsmx

 

ja, js bi tudi tisto z banano

no ja, sej malinina zgleda tudi fajn sočna x:px

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

xsmx

 

ja, js bi tudi tisto z banano

no ja, sej malinina zgleda tudi fajn sočna x:px

no, no! niti besede čez maline!

 

sicer pa obelodanjam, da je mama spekla osem različnih vrst piškotov :eek: ... očitno bom še ekspandirala http://smileys.on-my-web.com/repository/Food/biscuits-50.gif

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no, no! niti besede čez maline!

 

sicer pa obelodanjam, da je mama spekla osem različnih vrst piškotov :eek: ... očitno bom še ekspandirala http://smileys.on-my-web.com/repository/Food/biscuits-50.gif

osem? :eek: :eek: :eek:

vauuu

svaka čast

 

no, kr začni papat

če potrebuješ pomoč, kandidatov ne manjka x:o)x

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

js sem anredla makovo, orehovo in potratno potico, v soboto bo na soporedu sadni kruh(sadje se že cel teden namaka na rumu) neki še tuhtam o cookijih, bazelskem kruhu in medenjakih xnckrivx

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

js sem anredla makovo, orehovo in potratno potico, v soboto bo na soporedu sadni kruh(sadje se že cel teden namaka na rumu) neki še tuhtam o cookijih, bazelskem kruhu in medenjakih xnckrivx

:eek: da nisi ti moja mama?

kaj je pa potratna potica?

 

 

Vilamalina, jaz se javljam, da pridem žret. :)

mys, prišibi!

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

:eek: da nisi ti moja mama?

kaj je pa potratna potica?

mys, prišibi!

mogoč pa sem x:o)x js sem že tudi mela take napade(v srednji šoli) ko sem se spravila nardit hišico iz medenjakov, taka janko in metka stajl..vlka je bla ene 40 cm

zraven sem pa še uspela nardit ene 5-6 vrst keksov in marcipanove(domač marcipan) čokoladne kroglce x:o)x

še danes, ko mam kak zelo slab dan, se spokam in grem pečt kekse x:Dx delo me pomirja, jem jih pa ne..tak da pridejo drugi na svoj račun

 

potretna potica.....že samo ime ti pravi, da je to zelo bogata potica...to je skor kot gibanica, s tem da je ppotica..

nardiš si 3-4 nadeve(jajčni, orehov, makov skutin..po želji) spečeš dva biskvita en temen en svetel...zamesiš kvašeno testo za potico in se spokaš packat...

testo razvalaš in z njim oblečeš(notranjost seveda) dokaj globokega pekača....in potem pač poljubno notr mažeš nadeve..orehov+skuta vmes biskvit, ki ga namočiš z kavo, rumumo, sokom...potem mak+skuta, spet biskvir in še preostanek nadevov....nakoncu pa vse lepo zapreš z testom, kiti visi dol od pekača..tak da je celotna fila ovita iz vseh strani..pustiš počivat vsaj pol ure in pečeš kako uro in pol

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

mogoč pa sem x:o)x js sem že tudi mela take napade(v srednji šoli) ko sem se spravila nardit hišico iz medenjakov, taka janko in metka stajl..vlka je bla ene 40 cm

zraven sem pa še uspela nardit ene 5-6 vrst keksov in marcipanove(domač marcipan) čokoladne kroglce x:o)x

še danes, ko mam kak zelo slab dan, se spokam in grem pečt kekse x:Dx delo me pomirja, jem jih pa ne..tak da pridejo drugi na svoj račun

 

potretna potica.....že samo ime ti pravi, da je to zelo bogata potica...to je skor kot gibanica, s tem da je ppotica..

nardiš si 3-4 nadeve(jajčni, orehov, makov skutin..po želji) spečeš dva biskvita en temen en svetel...zamesiš kvašeno testo za potico in se spokaš packat...

testo razvalaš in z njim oblečeš(notranjost seveda) dokaj globokega pekača....in potem pač poljubno notr mažeš nadeve..orehov+skuta vmes biskvit, ki ga namočiš z kavo, rumumo, sokom...potem mak+skuta, spet biskvir in še preostanek nadevov....nakoncu pa vse lepo zapreš z testom, kiti visi dol od pekača..tak da je celotna fila ovita iz vseh strani..pustiš počivat vsaj pol ure in pečeš kako uro in pol

uu, klarus, mi zaupaš, kako se naredi domač marcipan?

obožujem ga :2src:

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

se bi zlagala, kako je razmerje med sladkorjem in mandelji.....ga je pa simpl nardit

mandelje skuhaš in olupiš....pustiš, da se posušijo, jih zmleješ in daš v multipraktik...dodaš sladkor v prahu in par žlic vode..to vse skupaj zmiksaš v tako testo....fajn je če ma esenco grenkih mandeljev in daš kako kapljico zraven za raomo....to je surovi marcipan

potem pa vse to daš v posodo in na ognej.....stalnmo mešaš in ko masa začne odstopat od dna je marcipan gotov....

recept sem pa najdla v eni staaari fotrovi knjigi

 

če se ne motim je razmerje 1:1

 

nekateri dodajo še beljak in opurabljajo rožno vodo..no js sem brez

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

se bi zlagala, kako je razmerje med sladkorjem in mandelji.....ga je pa simpl nardit

mandelje skuhaš in olupiš....pustiš, da se posušijo, jih zmleješ in daš v multipraktik...dodaš sladkor v prahu in par žlic vode..to vse skupaj zmiksaš v tako testo....fajn je če ma esenco grenkih mandeljev in daš kako kapljico zraven za raomo....to je surovi marcipan

potem pa vse to daš v posodo in na ognej.....stalnmo mešaš in ko masa začne odstopat od dna je marcipan gotov....

recept sem pa najdla v eni staaari fotrovi knjigi

 

če se ne motim je razmerje 1:1

 

nekateri dodajo še beljak in opurabljajo rožno vodo..no js sem brez

hvala, klarus :palec:

bom probala

Življenje je sestavljeno iz številnih drobnih kovancev.

Kdor jih zna pobirati, si nabere celo premoženje.

JEAN ANOULIH

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...



  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...