klarus 20. december 2007 Prijavi Deli 20. december 2007 : klarus, ko pridem k tebi na obisk, hočem marcipaaaaaan. sam zame. aja Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 22. december 2007 Prijavi Deli 22. december 2007 ma js sem kuhar..sam sem imela v šoli dve učitlci, pri aktrih sem ponavadi vedno samo ta težke jedi pripravljala(sladice, glavne) plus sta me vedno neki 'matrale' kak bi kaj delala po svoje...vedno sem bla na tapeti....očitno se je obrestovalo...seveda je pa tu še veselje Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 22. december 2007 Prijavi Deli 22. december 2007 neki takega izgleda sadni kruh(ržena moka) v surovi obliki Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 22. december 2007 Prijavi Deli 22. december 2007 in v pečeni različici Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 23. december 2007 Prijavi Deli 23. december 2007 Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zalaya 3. januar 2008 Prijavi Deli 3. januar 2008 Dodajam eden precej preprost recept za čokoladno pecivo z orehovim nadevom. Je zelo okusno in hitro narejeno. ČOKOLADNE KOCKE potrebujemo: 4 jajca, ločimo beljake in rumenjake, iz beljakov in polovice sladkorja stepemo trd sneg 200g sladkorja, 1dl olja 1dl kisle vode 2-3 žlice kakava - rumenjakom dodamo ostali sladkor, olje kakav, kislo vodo in dobro stepemo, dodamo k stepenemu beljaku, vsemu skupaj pa primešamo še 250 g moke in pecilni prašek. Nežno premešamo in damo maso v s papirjem obložen pekač. Peki papir je skoraj obvezen, drugače se pečeni biskvit zelo težko dobi iz pekača nepoškodovan. Pečemo pri 200 stopinjah približno 20 minut. Pustimo, da se ohladi, prerežemo na pol in en del namažemo z mešanico velike kisle smetane, 100 g sladkorje, (jaz ga dam čisto malo)100 g orehov in2-3 žlice ruma Pokrijemo z drugo plastjo biskvita in pustimo, da se lepo poveže. Po želji lahko glaziramo z stopljeno čokolado. Citiraj ... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
davidoff12 9. januar 2008 Prijavi Deli 9. januar 2008 bravo klarus kakšna kuharica, tako bi jest rad imel ob sebi, povrh pa še normalno pupo, ki sprošča normalne pomirljive tone brez histerije in izjav kot je (dej greva ven jest, ne da se mi kuhat, dej ti) ki mogoče zna še kaj zapet, kdo peče domači kruh doma? jest ga z semeni od koruznega do navadnega, pa me zanima če je kdo prakticiral gluten kot dodatek zraven kruha, ker jest ga dajem ne vedno za mehkobo testa in da se lepo razvleče- povleče. potem recept dobrega čaja je da dobiš zelišča od zeliščarja in priliješ 3 deci ruma lahko kar pol litra na 1,5 liter vode, rum s čajem in dodaš domač med najbolj všečen mi je smrekov med ki je odličen, pa termovko in lampo si kupiš in greš na nočne pohode na svež zrak v gozd z odličnim čajem sladice: probajte pečt delat sladice da ne boste uporabili niti malo kurčevega masla, margarine ,kemije, ampak samo ekstra virgin coconut maslo,olje ,ki ga prodajajo v kalčku ali kaj je že tam v btc , lahko je cobio lahko je karkoli samo da je ekstra virgin ...., coconut oil je odličen za cvrtje ,premaze po teflonih če kaj pečete, jest ga uporabljam vedno, sploh ne uporabljam več olja, še olivnega ne več za cvrtje. ne vem škoduje ja ali ne.. piza: piza brez gob je fantastična, namesto gob lahko date kar domače bučke kot nadomestek, in omako naredite kar od mutti pelatov ki so meni osebno vredu, pa mallo arome in pizza mešanico začimb, pa obvezno domačo moko iz mlina , preveč je industrijske moke , probajte razlika je opazna v testu in hrustanjulep pozdravj. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
davidoff12 9. januar 2008 Prijavi Deli 9. januar 2008 še to sem pozabil da coconut maslo oil, lahko se tudi mažete z njim ga papate kako žlico vmes ko se peče, lahko se mal pomažete po lasjeh boljše kot z preparati niveje ali vsakodnevnih cepljivih reklam, lahko se mažete po celem telesu je zelo hranljiv in zdrav za kožo, lahko še mal boraginega olja ali svetlinovega olja a potem boste bleščali kot še nikoli in seveda dišali in ne smrdeli,.. rajši kuharija kot drogerija in pijančerija, da moški dons zna kuhat je zame osnova če ne zna nič skuhat ali samo jajčka na oko, potem bi mu dal jest eno na oko je sramota, sam opažam pri kolegih da so eni bebci stramota, da moraš ti delat testo nekomu za pico on pa prinese iz mercatorja šunko in sir je tudi praznik, katera punca ga bi marala, jest že ne če bi bil punca bi ga brcnil v rit ali pijano ali zadrogirano če normalno bi mu dal popravni izpit in kuharico v roke lep pozdravjurij Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Tipka 9. januar 2008 Prijavi Deli 9. januar 2008 Kokosovo olje je res zelo dobro , tako za sladice, kot za kaj drugega.Vendar pa je od Cobia in se ene firme, ki jih imam jaz doma, okus po kokosu zelo mocen, tako da je kaj drugega skuhat na njih, kot sladice, cisto nemogoce.Jaz kupujem kokosfett v Billi v Avstriji.Ta kokosfett nima nic okusa in vonja.Lahko se na njem cvre, kuha itd... mimogrede, pri visokih temperaturah se v kokosovem olju ne tvorijo transmascobne kisline, tako kot pri vseh ostalih oljih ( tudi olivnem in ostalih ...).Cena za 250g je 1.25 eura... se mimogrede Itak imamo do Avstrije samo nekaj km, skoraj manj, kot do prve nase trgovine.Izbira je super, dosti boljsa kot pri nas.Tudi njihove stvari proizvedene so za zahodni trg, kar pomeni ( v vecini primerov ) boljso kvaliteto.Milka je tam ( pa v SLO v MUllerju )cisto drugega okusa , kot v Sparu :xx!: ...pa Pampers plenice se verjetno se vedno ne dajo primerjati ( sicer jih nismo kupovali ze 6 let ; ampak mi pravijo kolegice ).Prav tako vem za otrosko mleko v prahu, da je cisto druge kvalitete, ker pediatri na nasem konsu opozarjajo starse, naj kupujejo vedno v isti trgovini in ne enkrat v SLO in enkrat v AVstriji.... pa se pri taksnem dvigovanju cen, kot se nam dogaja sedaj, bomo pac po stvari hodili v Avstrijo .... se opravicujem, ker sem z zadnjim odstavkom "posvinjala " temo slascice, pa sem zelela to podeliti z vami Mojca Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
jarilo 9. januar 2008 Prijavi Deli 9. januar 2008 V soboto pade torta, iz čistega veselja, ker pride moj muc iz smučanja pa se čist besno odločam al bo višnjeva z bananami ali pa jagoda-malina s tono čokoladne smetane... pomoje da bi čist vse tole notr..uf se že kar tresem k pomislim na tooooortoooo....mljask Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kala* 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 Zadnje čase obožujem mafine (pečem sama, najboljši so mi z borovnicami) Drugače pa obožujem piškote, štrudl (češnje+skuta tudi borovnice+skuta) in tiramisu. Vse home made Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 Zadnje čase spet glodam speculaase (z mandeljni).Temu primerno raste rit :xx!: sej, k bo škatla prazna, pa ne bom več Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
iztok 132 14. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 14. januar 2008 češnjev štrudl mmmljm Citiraj http://www.wizards.com/magic/images/whatcolor_isblue.jpgTake the Magic: The Gathering 'What Color Are You?' Quiz. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vishnu.das 11. marec 2008 Prijavi Deli 11. marec 2008 http://www.vedaveda.com/radio/nouvelle9/img-nouvelle9/halava.jpgHalva iz pšeničnega zdroba To je zelo dobra Indijsko-turška slaščica, (turška je z bele moke, pa ni tok dobra, vsaj meni ne, ta recept je indijski) pa še zelo poceni je in zelo preprosto se pripravi (ni takega ki ne bi znal narediti halve).Ta verzija je Indijska: sestavine;- pšenični zdrob (malo več kot toliko da prekrije dno lonca)- maslo (toliko da ga centimeter plava v loncu ko se stopi)- sadje (banane in jabolka, ali pa ananas)- rozine (po želji)- lešniki ali indijski oreščki (po želji)- pol litra mleka- cimet- rjavi trsni sladkor (najbolje mascava) Torej v loncu stopimo maslo in dodamo pšenični zdrob. Pražimo ga nekaj minut, toliko časa dokler se maslo ne začne izločati. Jabolka in rozine lahko pražimo zraven zdroba da dobijo poseben okus, lahko pa jih kuhamo v mleku. V posebnem loncu segrejemo mleko (lahko tudi pol mleka pol vode ali pa samo vodo, če nimamo mleka). Ves čas mešamo, ker se zdrob hitro prismodi!Potem ko se maslo začne izločati dodamo mleko in sadje - pazljivo, kajti ko vlivamo mleko pride do močnega cvrčanja, zato zraven močno mešamo.Kuhamo še 5 minut, da se masa zgosti.Opozorilo - zdrbo se močno napihne ko dodamo tekočino, zato ne dajajte preeč zdroba! Mora pa halva priti kar precej gosta, ne redka kot gres ampak trda, kašasta. Sadje lahko res dodamo po želji, meni je najbolšja kombinacija jabolk, banan in rozin. Lahko damo tudi kombinacijo sliv in ananasa. Pač po želji.Če dajemo lešnike eli indijske oreščke, jih prej prepražimo na maslu - v tem primeru damo manj sadja.Namesto masla lahko uporabimo tudi ghi (prečiščenio maslo). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest VilaSonca 11. marec 2008 Prijavi Deli 11. marec 2008 njami njami Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 11. marec 2008 Prijavi Deli 11. marec 2008 tale halva se bere slastično, sam glede na maslo...ima vsaj 25.000 kcal. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 11. marec 2008 Prijavi Deli 11. marec 2008 A ma kdo kak dober recept za kaj slastnega, da ne vsebuje glutena? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 bi ti priporočala pečene breskve z vanilijevim sladoledom, sam zdej ni breskev oprane in obrisane (da se odstranijo dlačice) lepe, zrele a še čvrste breskvice (men so najboljše une, kso rdeče ob peški, meso se lepo oddvaja od peške, goriške al kaj se reče) razpoloviš, peško odstraniš. polovičke breskvic polagaš na pladenj (ni treba nič peki papirja al pa kej mazanja). Na vsako polovičko daš slabo žličko rjavega sladkorja (tole sicer ni muss, če so breskve RES DOBRE in sladke, če so pa dvomljive kvalitete, pol pa JA). Pečeš v pečici, dokler niso pečene (a res jst pečem na 180 do 200st, odvisno kake volje sem ). Da so pečene veš po tem, ko se zmehčajo (a so še vedno čvrste, ne da razpadejo), pa sladkor se stopi in rahlo karamelizira. Polovičke naš na serivrni krožnik, zraven pa špatlo vanilijevega sladoleda.Eni (bolj akhlih sorte) pred pečenjem prej kožico z breskev dol potegnejo, sam mene to ne moti. ja, zdele sm se še psomnila na kremo iz breskev Maš konzervo vloženih breskev, odcediš, breskve nakockaš (da so približno enake velikosti). Sladko smetano bl švoh stepeš in vmešaš breskve, vanilin sladkor to lepo zaokroži, če pa nimaš sladke smetane, lah pogoljufaš s ksl.smetano (sam to morš pa prej posladkat); zraven spet paše vanilin.Naložiš v pecljate kozarce, okrasiš lah z vršičkom melise, mete, čeprav jst te okraske kr spuščam, moj ne mara tega jest, men je pa škoda stran metat če pa maš pri roki mulce, jim lahko to namažeš na kruh; blazno dobra kombinacija Poleti, ko je breskev v izobliju jst delam to kremo iz olupljenih svežih breskev, pa še mal rumčka dam zraven, vse skp pa z metlico pretepem Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ruby72 12. marec 2008 Prijavi Deli 12. marec 2008 Hvala Cookie in Jeti Njami, breskve , viš idejo, mam par zabačenih konzerv res dobrih breskev v špajzi , dbest. Hm, razmišljam, da bi tudi njih lahko spekla v pečici, ker so lepe čvrste, čisto da zakaramelirajo , al pa hruške Nič, ti oprostim vso prekomerno rabo kisle smetane Tudi brezglutenski sadni tiramisu(po domače sadni piškoti), dodaš malo maskarponeja, ni od muh, Jeti. Sicer pa se bo Porny, če bo opazil tukajšnjo denominacijo slaščice pritožil na društvo tiramisujevcev, katerega je doživljenski predsednik, razsodnik, znalec, konsumator in sitnež Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 13. marec 2008 Prijavi Deli 13. marec 2008 Nič, ti oprostim vso prekomerno rabo kisle smetane Hvala Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.