Skoči na vsebino

znižanje libida

mamalinka

Recommended Posts

pozdravljeni.

imam velik problem, vendar nikjer ne najdem pomoči, zato se obračam na vas. gre namreč za to, da na vsak način želim zmanjšati svojo spolno slo, ampak resnično ne vem, kako naj se tega lotim. imam fanta, s katerim se odlično razumem, vendar žal on pač nima tolikšne potrebe po spolnosti kot jaz ... in nočem ogrožati najinega odnosa samo zato, ker imam jaz te hormonske motnje.

obsedenost s spolnostjo se mi je namreč pojavila šele v zadnjem času, prej je ni bilo, bila so celo obdobja popolne odsotnosti kakršne koli želje po njej.

res pa je, da sem bila prej v dolgoletnem odnosu z drugim moškim, ta veza sedaj pa traja šele nekaj mesecev.

zanima me, ali obstaja kakšno zeliščno zdravilo ali terapevtski postopek za uravnavanje hormonskih neravnovesij te vrste.

prosim svetujte mi, kaj naj naredim! :sori:

Oj!

Se opravičujem, če nasprotujem teorijam tukaj gor, ampak meni se zdi pa vse skupaj nekaj normalnega. S fantom si osem mesecov, sveže zaljubljena ... mene bi metalo na vse strani in seksat bi hotela cele dneve. Kaj pa vem, meni v začetni fazi zaljubljenosti hormoni podivjajo in to se mi zdi nekaj normalnega.

Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.

Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.

by Tony Samara

NAGAJIVA USTVARJALKA

RECEPTKI

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 66
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

"...S fantom si osem mesecov, sveže zaljubljena ... mene bi metalo na vse strani in seksat bi hotela cele dneve..."

"K" Ti = dosegljiv enkrat tedensko.

"F" se Ti pa kot pri "norcih".

Kaj bi Ti konkretno naredila?

Ti bi, možnosti za več kot 1x v tednu pa NOBENE.

"...S fantom si osem mesecov, sveže zaljubljena ... mene bi metalo na vse strani in seksat bi hotela cele dneve..."

"K" Ti = dosegljiv enkrat tedensko.

"F" se Ti pa kot pri "norcih".

Kaj bi Ti konkretno naredila?

Ti bi, možnosti za več kot 1x v tednu pa NOBENE.

Hehe - hud problem x;)x Jaz bi se vsekakor poskušala zaposliti s čim več dejavnostmi - takimi, ki te okupirajo celega - oz. takimi, pri katerih moraš aktivno sodelovat... Mam pa tudi jaz taka obdobja ko hodim naokrog kot mesečnik in razmišljam samo o tem kako bi sexala, pa domišljija ob takih dnevih dela sto na uro, potem pa kar nekako mine samo od sebe - nazadnje je trajalo kak mesec, zdaj je pa že minilo w:Iw :switz:

Meni pomaga to da sem čim več med ljudmi da se moram skoncentrirat na to, kaj mi govorijo pa pol ne razmišljam o vsem ostalem - ker čim mam čas in pustim domišljiji svojo pot... ojoj - takrat hormoni verjetno kar frčijo iz mene... Samo meni je to na nek način simpatično - dokler se znam s tem zabavat in se s tem ne obremenjujem. Večji problem je to, da kadar mi tako "dogaja" pustim napačen vtis pri tipih - mi hočejo nekako "pomagat" - jaz se moram pa potem "vlečt ven" ker jim kao dajem napačne signale... Ehh sebe ne vidimo in čutimo tako, kot nas drugi in to zna biti problem. Večinoma pa me taka obdobja kar zabavajo ker imam občutek da sem spet v puberteti in se lahko malo bolj zabavam in se zgovorim na "divjanje hormonov" :fiju:

Sicer pa - ne vem, če bi zdržala s tipom, ki bi imel manjšo potrebo po sexu kot jaz. Verjetno bi ga poskušala premamiti na vse mogoče načine da bi čim večkrat pristala v postelji :vragec:

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

Latinski izrek

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

I, kaj neki vendar. Hitro poklicala Tantro xcivx xsmx

:lol: :lol: ...bi se vsaj nadihala,..glede na vse pranayam tehnike, ki bi ti jih "natovoru"... :lol:

Samo šibki se ne upajo biti pravični.

Svoboda je odgovornost, zato se je večina v bistvu boji.

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

Silki, edino dihanje mi je "Diha me; avtogeni trening".

In pa kdaj pa kdaj "Soham s pozornostjo na Ham pri izdihu.

"Umetni" NIKOLI, ne razočara. Tako pravijo gospe, gospodične vseh družbenih slojev.

Zvok "Sham z osredotočenjem v središče glave" uravnovesi. Kdor = v ravnovesju NE rabi ničesar.

V kolikor pa rabi, si naj pa postreže.

LP

Uff,..se opravičujem!

...mantisin komentar me je nasmejal,...bilo mišljeno kot joke,...torej še enkrat opravičilo obema, predno dobim porcijo še od mantis.

x:)x

Your vision will become clear only when you look into your heart ... Who looks outside, dreams. Who looks inside, awakens.

x:)x :palec:

pozdravljeni.

imam velik problem, vendar nikjer ne najdem pomoči, zato se obračam na vas. gre namreč za to, da na vsak način želim zmanjšati svojo spolno slo, ampak resnično ne vem, kako naj se tega lotim. imam fanta, s katerim se odlično razumem, vendar žal on pač nima tolikšne potrebe po spolnosti kot jaz ... in nočem ogrožati najinega odnosa samo zato, ker imam jaz te hormonske motnje.

obsedenost s spolnostjo se mi je namreč pojavila šele v zadnjem času, prej je ni bilo, bila so celo obdobja popolne odsotnosti kakršne koli želje po njej.

res pa je, da sem bila prej v dolgoletnem odnosu z drugim moškim, ta veza sedaj pa traja šele nekaj mesecev.

zanima me, ali obstaja kakšno zeliščno zdravilo ali terapevtski postopek za uravnavanje hormonskih neravnovesij te vrste.

prosim svetujte mi, kaj naj naredim! :sori:

lp¸!

prvo kot prvo nimas hormonskih motenj.ta mocna zelja po spolnosti izvira iz spremembe ki si jo naredila nekaj casa nazaj.verjeno je bil delno zato kriv tvoj novi fant,potom katerega je ta sprememba nastala (nezavedno).s sportom te "sle" ne mores zatreti,niti jo ne poskusaj!sprejmi novo sebe in tako dobis kontrolo nad novimi obcutki (ce si bos pustila to moznost).pravis da v pretklosti nisi imela polovico sedanje zelje po spolnosti.ni cudno ce si bila zatrta.samo ZATRTI ljudje nimajo zelje po spolnosti..bolj kot se odpres zivljenju,bolj te vse bolj in bolj privlaci itd.

VSE JE V OBČUTKIH,VSE SE DOGAJA ZARADI OBČUTKOV.

lp¸!

prvo kot prvo nimas hormonskih motenj.ta mocna zelja po spolnosti izvira iz spremembe ki si jo naredila nekaj casa nazaj.verjeno je bil delno zato kriv tvoj novi fant,potom katerega je ta sprememba nastala (nezavedno).s sportom te "sle" ne mores zatreti,niti jo ne poskusaj!sprejmi novo sebe in tako dobis kontrolo nad novimi obcutki (ce si bos pustila to moznost).pravis da v pretklosti nisi imela polovico sedanje zelje po spolnosti.ni cudno ce si bila zatrta.samo ZATRTI ljudje nimajo zelje po spolnosti..bolj kot se odpres zivljenju,bolj te vse bolj in bolj privlaci itd.

VSE JE V OBČUTKIH,VSE SE DOGAJA ZARADI OBČUTKOV.

Zanimiva teorija... bolj ko si odprt življenju, bolj si potreben ali kaj? Kaj po tvoje pomeni biti 'odprt življenju'?

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Zanimiva teorija... bolj ko si odprt življenju, bolj si potreben ali kaj? Kaj po tvoje pomeni biti 'odprt življenju'?

Tako je...in če se ne naučiš preusmerjati te silne energije jo čez spolnost takorekoč mečeš skozi okno.

to jaz razumem tako;

najbolj je življenju odprta rojevajoča ženska, torej ima ona največji libido.

:xx!: a se v čvekarijah nič ne dogaja, pa morš klele kr neki prbijat?

Norost je vcasih najvecja modrost…

:vragec:

vech fukat....pa manj se s sabo in energijami ukvarjat

zlomk...tralala

:vragec:

tole vsesploshno nakladanje o energijah in podobnem newage-arskem sranju spominja na unga modela, k je trdiu de je vse okrog samo matematika

pol je pa ugotovu, de mu ne pride vech razen che mu baba na uho poshtevanko shepeta

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

sem ze vajen da ljudje k se ne zavedajo svojih obcutkov postavljajo taka vprasanja in govorijo neumnosti ker ne razumejo povedanega!!

zaradi vseh mogocih problemov ki jih imamo postanemo zatrti.tako spolno,custveno, itd.zato pravim da bolj kot si odprt zivljenju,bolj kot si zavesten sebe,bolj kot si cist v sebi vec energije bos imel .... vse bo postalo spet zanimivo.svet bos videl v drugacni luči!!

upam da je komu malo bolj jasno o cem govorim.nisem jaz kriv ce se ne razumes,ne zavedas lastnih problemov,misli in obcutkov.drugace bi vedel/a o cem govorim!!

sem ze vajen da ljudje k se ne zavedajo svojih obcutkov postavljajo taka vprasanja in govorijo neumnosti ker ne razumejo povedanega!!

zaradi vseh mogocih problemov ki jih imamo postanemo zatrti.tako spolno,custveno, itd.zato pravim da bolj kot si odprt zivljenju,bolj kot si zavesten sebe,bolj kot si cist v sebi vec energije bos imel .... vse bo postalo spet zanimivo.svet bos videl v drugacni luči!!

upam da je komu malo bolj jasno o cem govorim.nisem jaz kriv ce se ne razumes,ne zavedas lastnih problemov,misli in obcutkov.drugace bi vedel/a o cem govorim!!

:palec:

Norost je vcasih najvecja modrost…

S tem se pa strinjam tudi jaz.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Libido se lahko Ozavešča, uravnovesi. Sublimira (preusmeri)...

Lahko tudi zatira/zatre s "takimi in drugačnimi" posledicami.

Mimogrede:

Znižan libido = hkrati tudi znižan nivo vitalne sile v nas.

Bolj racionalno = z njim kaj konkretno konstruktivnega početi.

LP

• 1 month later...
zdejle sem tole mal bral in ugotavljam, da si sploh nismo tko različni kakor se na prvi pogled zdi. x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

Če uporabim unega čičota iz Vojvodine, ki bere: moški v povprečju seksa s sedmimi ženskami v življenju. Njegov komentar: Neko se najebo na moj račun :vragec:

Ali pa iz ene avtobiografske knjige, no bom se zdajle spomnil avtorja, pa tut številke ne vem če bojo prave: Do svog 40. godine uspostavio sam seksualni odnos samo sa 43 žene, poudarek je bil na "samo" xnckrivx

Mal heca mora bit tut v tko resni temi ...

Izvukao je na kraju svog izlaganja.

kaj pa vem... preveč, premal, glih prou... jeba je če te ovira pri udejstvovanjih npr. al pa da ne moreš žensko pogledat, ne da bi razmišljal kako in kaj. jaz skratka mislem, da nismo mi tu zaradi libida, ampak da je on tu zaradi nas. pa čeprav se sliši protislovno... kaj pa zdaj to pomeni :o|o: ... ha, tega vam pa ne povem x:Dx

se mi pa zdi škoda, ker moderna zahodna družba ne uči ljudi že v procesu odraščanja tehnik, ki bi jim pomagala lažje živeti s stelesnostjo. če bi sam imel v mladosti nekega kitajskega strica, po možnosti kakega dao mojstra, ki bi živel nekje na planini in bi mi med šolskimi počitnicami pripovedoval o čudežu življenja, bi verjetno cela moja pozicija bila veliko bolj širša in zaokrožena, kot je sedaj, ko smo odkrivali vse neposredno, direktno, materialno. na prvi strani so se pokazale vse luknje, na drugi so bile pa že zafilane. it just doesn't take much of an IQ to figure it out how. in nekateri to furajo do konca. ko si lačen ješ, ko si potreben jebeš, ko te zebe se oblečeš, ko moraš umret te je pa strah... x;)x

RITEM ČLOVEŠTVA (by Niet)

xrainbowx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

hm...tale zadnji stavek se mi zdi popolnoma naraven in ne vidim, kako bi kak zen stric bistveno pomagal.

saj tudi v aziji ni tako, da tam kar vsi vejo zakaj se gre...ce bi tako z lahkoto kultivirali spolno energijo, bi jih bilo bistveno manj, za zacetek x:o)x

ne vem...po moje je treba poslusat sebe in svoje telo in ko si ok s sabo si tudi s svojim libidom,

tu ni pravil, niti cudnosti, vsak lahko ve le zase....jaz z mojim imam dober odnos in se podpirava,

fino je pa, ce je se kdo drug zraven, seveda, saj libido ni sam sebi namen, ampak je namenjen predvsem drugim: od osnovne funkcije reprodukcije do ostalih bolj finih nians delovanja, menim x;)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

meni se še vseeno življenje vsaj toliko kaže kot čudež, da ga ne jemljem samo v smislu zadovoljevanja potreb, t.j. samo da ga preživim najudobneje. koliko je lahko človek pri tem uspešen je, priznam, čisto druga debata. ljudje seksajo ko so potrebni, jedo ko so lačni, pijejo ko so žejni in se zabavajo ko so dolgočasni ravno zato, da se jim ni potrebno srečat s svojim bistvom. v tem smislu se seks prav nič ne razlikuje od hrane. če ne dobiš, se greš pa nažret. x;)x je pa vseeno neka razlika, ki bi jo rad omenil. zdej, če se kakšen nekdo nažira s hrano zaradi nespobnosti srečevanja s samim seboj, svetom in še čim, lahko sočustvujem, mogoče celo pomagam, ampak v osnovi je tu zadeva zaključena. pri seksu pa lahko nastane novo življenje, zgodi se lahko prav ta mali čudež in po daljšem razmisleku celo ugotovim, da ljudje ne delajo prav nič tako brezvestno in nepremišljeno, kot svoje potomstvo. zato tisti zadnji stavek ni prav nič naraven oz, samo v toliko kolikor si je človek naravo napisal na svojo kožo ali z drugimi besedami; ko se pojavni "naravna katastrofa" ljudje tulijo in jamrajo medtem, ko narava mogoče žura... who are we to know? x;)x

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...