Skoči na vsebino

znižanje libida

mamalinka

Recommended Posts

se strinjam. ampak kdo nam ne zagotavlja, da ga narava ne zura tudi, ko ga mi? in medtem, ko seksamo in medtem ko delamo otroke? v koncni fazi je najbolj naravno poskrbeti za cimvec otrok in je manj naravno neseksati, kot seksati...seveda brez zascite, potem je vedno nekako 'namensko'. se pa casi tudi spreminjajo, zdaj imamo malo drugacne potrebe in dejansko tudi seksamo manj, kot so pred par tisoc leti, zagotovo. imamo televizijo, internet, ma na stotine druzabnih in pomembnih opravkov....vcasih so bili doma, cuvali ogenj in seksali! preprosto. vsako leto enkrat je bil porod, nekateri so preziveli, drugi ne, ampak stevilo prezivelih otrok je bilo spet naravna selekcija in ne razumska odlocitev starsev...bolj kruto, ampak istocasno bolj brezskrbno, bolj osnovno, po eni strani so se meli fajn x:o)x

jaz tudi mislim, da v osnovi vecina ljudi ne planira potomstva, ker ce bi ga, polovice nas ne bi blo...

in to je itak ze/se tako globoko v nas, da podzavestno izbiras potencialnega partnerja, vedno, skoraj pri vsaki stvari...zato ne vidim razloga, zakaj bi ljudje to spremenili. ozavescanje tega, da imas otroke je v vecini sveta nemogoce in ... otroke pac imas. to je eden od zivljenjskih aksiomov. ni nakljucje, da je to splosno sprejet pogled na svet, ena redkih univerzalnih samoumevnic.

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Deli na socialnih omrežjih

• Komentarji 66
  • Objavljeno
  • Zadnji komentar

Najbolj aktivni v tej temi

moški del bralcev, na kak način ste vi doživljali spremembe v spolnosti, ko ste bolj intenzivno začeli stopati po duhovni poti? se je potreba po njej zmanjšala/povečala/kaj drugega?

Nobenih sprememb.

Napisala si, da tvoj fant gleda na seksualnost bolj spiritualno. To z duhovno rastjo nima nič veze, seksaš lahko kot žival pa zaradi tega seks z duhovnega stališča ni nič man vreden, če si pri tem s srcem in partnerja ljubiš. Zdi se mi da sem zelo marljiv na področju duhovne rasti pa vmes sem imal probleme s sprejemanjem mojega vidika željenega načina seksanja, kao ni duhovno w:Iw, sedaj se mi to zdi smešno.

Let it be a bee.

se strinjam. ampak kdo nam ne zagotavlja, da ga narava ne zura tudi, ko ga mi? in medtem, ko seksamo in medtem ko delamo otroke? v koncni fazi je najbolj naravno poskrbeti za cimvec otrok in je manj naravno neseksati, kot seksati...seveda brez zascite, potem je vedno nekako 'namensko'. se pa casi tudi spreminjajo, zdaj imamo malo drugacne potrebe in dejansko tudi seksamo manj, kot so pred par tisoc leti, zagotovo. imamo televizijo, internet, ma na stotine druzabnih in pomembnih opravkov....vcasih so bili doma, cuvali ogenj in seksali! preprosto. vsako leto enkrat je bil porod, nekateri so preziveli, drugi ne, ampak stevilo prezivelih otrok je bilo spet naravna selekcija in ne razumska odlocitev starsev...bolj kruto, ampak istocasno bolj brezskrbno, bolj osnovno, po eni strani so se meli fajn x:o)x

jaz tudi mislim, da v osnovi vecina ljudi ne planira potomstva, ker ce bi ga, polovice nas ne bi blo...

in to je itak ze/se tako globoko v nas, da podzavestno izbiras potencialnega partnerja, vedno, skoraj pri vsaki stvari...zato ne vidim razloga, zakaj bi ljudje to spremenili. ozavescanje tega, da imas otroke je v vecini sveta nemogoce in ... otroke pac imas. to je eden od zivljenjskih aksiomov. ni nakljucje, da je to splosno sprejet pogled na svet, ena redkih univerzalnih samoumevnic.

no, sej sem vedu, da si ti kultivirana osebnost... in še rada seksaš x:Dx heh, tkole ob čuvanju ognja bi po mojem še men zapasal x:Dx

ok, šalo na stran... kakorkoli že obrnem zadevo, si še vseeno želim, da bi ti otroci, ki že obstajajo dobili osnovno vzgojo, da se ne bi do svojega groba zaletavali z glavo v zid, ampak bi imeli boljšo odskočno desko in več možnosti postati "človek". x;)x

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

no, sej sem vedu, da si ti kultivirana osebnost... in še rada seksaš x:Dx heh, tkole ob čuvanju ognja bi po mojem še men zapasal x:Dx

x:Dx imas pa zelo specificne zelje!

ampak lepo elementarno, v redu...samo malo se tepe ta idilicna slika jamskih ognjisc s tvojo podobo na slikici x:o)x

ok, šalo na stran... kakorkoli že obrnem zadevo, si še vseeno želim, da bi ti otroci, ki že obstajajo dobili osnovno vzgojo, da se ne bi do svojega groba zaletavali z glavo v zid, ampak bi imeli boljšo odskočno desko in več možnosti postati "človek". x;)x

ja to pa seveda...ampak saj ves, kako je s tem: spremenis lahko kaj edino pri sebi in najboljse, da zacnes tam x;)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

GULP :blink:

a si predstavlaš mejhno slinasto kepo, jst bi ji pa kritiko čistega uma od kanta za uspavanko brau :lol: :lol: :lol:

pa tinka, sej drugače nisem tolko zapet. zadnji gumb na srajci vedno pustim x:px tale dečko, ki se kliče spinoza, je pa prevzel moje misli in razvedril duha in v tistem času, t.j. 17. st. so imeli tudi svojo modo in če vzameš vse to v zakup, le ne zgleda tolk slabo. x;)x

ok, priznam, nasledno dam s tangicam gor x:Dx

Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!

Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.

Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.

Fernando Pessoa

to je res... s filozofi ne moreš it na prvo žogo x;)x

ampak, ko greš pa na drugo, je pa čista uživancija x:px

tko, da... najbolj da vložiš kviska x:Dx

jst v glavnem bom svoj libido usmerjal v ustvarjalne aktivnosti, pisal spise, študiral, odgovarjal na vprašanja kot npr. "what is the ultimate nature of reality?" itd bla bla bla... zdej, če bom pa na kakšno deklico naletu, da bom mel mehka kolena pa kej druzga trdiga, potem pa itak ni več nič v moji lasti in oblasti. ker bo libido prevzel vajeti, sedel suvereno v sedlo in zakričal IIHHHHHAAAAAAAAAA. x;)x

Fernando Pessoa

jst v glavnem bom svoj libido usmerjal v ustvarjalne aktivnosti, pisal spise, študiral, odgovarjal na vprašanja kot npr. "what is the ultimate nature of reality?" itd bla bla bla... z

Pismu, tole me pa prav name spominja...kje pa študiraš spinozist?

no saj ni treba pretiravat...razen, ce ne zelis sam pokazat tangic x:o)x

glede teh filozofov sem pa ze navajena, da se za njimi cisto neovratniski fa(j)ntje skrivajo....

poglej antoninusa, npr....kaka dusica, pa tak strog pogled-na prvi pogled :2src:

strog pogled na prvi pogled xDDx :vio:

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Pismu, tole me pa prav name spominja...kje pa študiraš spinozist?

uradno filo... neuradno pa vse kar mi pride pod roke... trenutno me zanima ENO oz. monizem... da vse kar je, je samo eno... v različnih oblikah, modusih, fenomenih itd. x;)x

Fernando Pessoa

uradno filo... neuradno pa vse kar mi pride pod roke... trenutno me zanima ENO oz. monizem... da vse kar je, je samo eno... v različnih oblikah, modusih, fenomenih itd. x;)x

cool, jaz nisem hotel iti filo, ker imam že marsikje svoja stališča in ne bi hotel, da mi kaj vsiljuejo, tako da sem pristal na FDV-ju. Advaita vedanta je moja najljubša filozofija. Zdaj vem, zakaj se te je Spinoza prijel.

x:Dx to je res... če daš 5 filozofov v majhno sobo se bojo zgrizl x:Dx

ma, sam sem jih tud mel ampak sem jih po sili nujnice moral spreminjat... vedno pride argument več... ma nič ne vsiljujejo, si pa tu in tam rečem "jok, fige-mige, tega še na tržnic ne prodaš" x;)x

ja, spinoza... to je to... čeprav me čaka "svet kot volja in predstava" in "njegovi spisi"... tko, da... žur zagotovljen x:px x;)x

Fernando Pessoa

okej, filozofi, nehte se sarmirat, tema je libido!

ceprav, posteno...znizanje libida... xrolleyesx x;)x

Šarmiram samo še s filozofijo, ker je libido na dopustu.

malo za animacijo... x;)x

"Hui Zi se je obrnil na Zhuang Zija in dejal: »Ali resnično obstajajo ljudje brez človeških nagonov?«

Zhuang Zi je dejal:«Da.«

Hui Zi je dejal:«Človeku brez strasti ni mogoče reči človek.«

Zhuang Zi je dejal: »Ker mu je večni Dao Neba naklonil človeški videz, Nebo pa človeško obliko, ga mora vendarle biti mogoče označiti kot človeka.«

Hui Zi je dejal: »Če ga imenuje človeka, je s tem rečeno, da ima tudi strasti.«

Zhuang Zi je dejal: »Ne mislim na te strasti. Če pravim, da je nekdo brez strasti, mislim s tem, da takšen človek ne dopušča, da bi s svojimi nagnjenji in odpori navznoter škodoval samemu sebi. V vsakem pogledu sledi tistemu, kar je samo po sebi, in ne poskuša pomagati naprej svojemu življenju.«

Hui Zi je dejal: »Če ne poskuša pomagati svojemu življenju, kako more potem on sam obstajati?«

Zhuang Zi je dejal: »Dao mu je podelil videz, Nebo mu je podelilo njegovo obliko in s svojimi nagnjenji in odpori navznoter ne škoduje sebi samemu. Vi pa zaposlujete svojega duha s stvarmi, ki so zunaj njega in zaman utrujate svoje življenske sile. Naslonite se na drevo in jecljate svoje izreke. Zaspite, objemajoč izsušeno vejo. Nebo vam je izbralo telo, vi pa ga uporabljate za blebetanje o trdnem in belem.«

Nimbus Zi, ki je nedaleč naslanjajoč se na posušeno drevo in sam sebi brbljajoč si nerazumljive besede poslušal modrečeve besede, je v hipu zaklical: HEUREKA!«

In veja se je odlllooommmmmmiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiilllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa… BUUUM"

Klasik dežele južne rože, 44

xrainbowx

Fernando Pessoa

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...