*Ana* 3. november 2007 Prijavi Deli 3. november 2007 A se kdo tukaj še zanima za azijsko hrano. No, to temo sem drugače odprla bolj z namenom, da bi eno stvar vprašala. Zanima me, če je že kdo poskusil pripravit kakšno korejsko jed in sicer me podrobneje zanima kimbab [kimbap]. Ena izmed sestavin pri kimbabu je tudi morski plevel (ima črno-zeleno barvo), ki se uporablja tudi pri zvijanju sušija. Povedali so mi, da se ta plevel da dobit v kakšni azijski trgovini, pa bi rada vedela, če kdo pozna kakšno ali pa če se kje drugje v Sloveniji to da kupit? Upam, da mi bo kdo znal pomagat Citiraj Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Ana* 3. november 2007 Avtor Prijavi Deli 3. november 2007 Najlepša hvala. Zelo si mi pomagala Citiraj Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 5. november 2007 Prijavi Deli 5. november 2007 tale črnozele plevel v katerega se zavija suši (alga alkajže) majo tut v hipermerkator šiška. Vsaj tm sm to vidla zarolano v rolice. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 jaz bi se pa priporočala za kak fajni recept Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 v kateri smeri?kaj te zanima za sladice npr. ne bi vedla, za kako corbico ali kaj podobnega bi pa morda znala kaj povedat Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 jaz bi se pa priporočala za kak fajni recept Tale RIŽ S ŠPINAČO (PALAK ČAVAL) sem zadnjič skuhala.Indijski recept, pravzaprav kar Hare Krišna kuhinja Verjetno ni neka kestremno azijska jed, ampak meni je bil . Potrebuješ (za 4 osebe): 350 g riža basmati ( ali drug kakovosten vendar ne predkuhan riž)700 ml vode250 g sveže špinače (meni je bilje, če je več špinače)1 žlica ghija (ali masla)1 žlička zmletega koriandra (najbolje cela semena, ki jih sama zmelješ ali zdrobiš)2 lovorova lista100 g opranih nesoljenih arašidov (po želji)1 ščepec zmletega črnega popra1,5 žličke soli Riž opereš in ga za 15 min. namočiš in odcediš. Vodo zavreš. Oprano špinačo popariš z vrelo vodo in izpereš z mrzlo vodo, potem jo drobno narežeš. V srednje veliki kozici segreješ maslo na katerem med stalnim mešanjem opražiš zmleti koriander in lovor, da zadiši. Dodaš dobro odcejen riž in ga pražiš dokler zrna ne vpijejo masla in postanejo prosojna. Dodaš špinačo in mešaš eno minuto. Zraven vliješ vročo vodo in ponovno zavreš. Pokrito kuhaš 20 minut (brez odkrivanja in mešanja!) na šibkem ognju. Če boš uporabila arašide, jih dodaš brez mešanja, 5 minut pred koncem kuhanja. Ko je kuhano dodaš poper in sol in premešaš z vilicami. Namakanje: 15 min.Prprava: 30-40 min. Po knjigi Krišnova kuhinja. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 hej, naslov se mi je bral prav :xx!: ampak pol, k sem recept prebrala do konca, je pa njami še posebej, k je notri lovor in koriander k ga obožujem, no manjka mi sam še rožmarin pa kumina, ampak vsega človek ne more zmer imeti an Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kukica 6. november 2007 Prijavi Deli 6. november 2007 ampak vsega človek ne more zmer imeti an Ja pa lahko. Pač mal prirediš recept. Jaz to (skoraj) vedno delam. Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
druidka 7. november 2007 Prijavi Deli 7. november 2007 Tale RIŽ S ŠPINAČO (PALAK ČAVAL) sem zadnjič skuhala. hvala. bom sprobala. pa si me spomnila tudi, da imam tole knjigo tudi sama doma. Citiraj ... svet pripada tistim,ki verjamejo v svoje sanje ... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 8. november 2007 Prijavi Deli 8. november 2007 jst bi sam to rada povedala, da majo v Hoferju odličen konzerviran liči, pa še tok drag ni, kt v merkatorju Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 8. november 2007 Prijavi Deli 8. november 2007 Tale RIŽ S ŠPINAČO (PALAK ČAVAL) sem zadnjič skuhala.Indijski recept, pravzaprav kar Hare Krišna kuhinja Verjetno ni neka kestremno azijska jed, ampak meni je bil . Potrebuješ (za 4 osebe): 350 g riža basmati ( ali drug kakovosten vendar ne predkuhan riž)700 ml vode250 g sveže špinače (meni je bilje, če je več špinače)1 žlica ghija (ali masla)1 žlička zmletega koriandra (najbolje cela semena, ki jih sama zmelješ ali zdrobiš)2 lovorova lista100 g opranih nesoljenih arašidov (po želji)1 ščepec zmletega črnega popra1,5 žličke soli Riž opereš in ga za 15 min. namočiš in odcediš. Vodo zavreš. Oprano špinačo popariš z vrelo vodo in izpereš z mrzlo vodo, potem jo drobno narežeš. V srednje veliki kozici segreješ maslo na katerem med stalnim mešanjem opražiš zmleti koriander in lovor, da zadiši. Dodaš dobro odcejen riž in ga pražiš dokler zrna ne vpijejo masla in postanejo prosojna. Dodaš špinačo in mešaš eno minuto. Zraven vliješ vročo vodo in ponovno zavreš. Pokrito kuhaš 20 minut (brez odkrivanja in mešanja!) na šibkem ognju. Če boš uporabila arašide, jih dodaš brez mešanja, 5 minut pred koncem kuhanja. Ko je kuhano dodaš poper in sol in premešaš z vilicami. Namakanje: 15 min.Prprava: 30-40 min. Po knjigi Krišnova kuhinja. ravnokar prezikusam!genialno! malo spremenila:nisem vsega skup takoj kuhala, ker mi je skoda spinacko 2o min kuhat,pa sem dodala se malo janeza inu pretiravala z gheejem,na koncu pa obilno sezama gor, ker mi jesuper, bolj kot arasidi...skratka: vse spremenila (sori Krisna), ampak je se vedno super! drugic dodam se bucke naskrivaj, pa malo ingverja, ampak hvala za idejo! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
svizec 19. junij 2010 Prijavi Deli 19. junij 2010 Azijska kuhinja je zakon, vsaj meni.. Predvsem njihove omakce so super http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Pa me zanima če ma kdo kakšno koristno stran z recepti? Lahko tudi tujo ker naše nisem našel... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif Predvsem me zanimajo njihovi špageti in vse ostalo kar zraven paše v vok... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Citiraj Nejc Blog | Facebook statusi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. junij 2010 Prijavi Deli 19. junij 2010 Azijska kuhinja je zakon, vsaj meni.. Predvsem njihove omakce so super http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Pa me zanima če ma kdo kakšno koristno stran z recepti? Lahko tudi tujo ker naše nisem našel... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif Predvsem me zanimajo njihovi špageti in vse ostalo kar zraven paše v vok... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gifNi zdrava stran voka v tem, kaj vržeš vanj, pač pa v tem, da se nad 65°C pregreje samo površina živila. Ni nobene potrebe, da uporabljaš živila iz Azije, namesto od svoje branjevke na tržnici Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
svizec 19. junij 2010 Prijavi Deli 19. junij 2010 Ni zdrava stran voka v tem, kaj vržeš vanj, pač pa v tem, da se nad 65°C pregreje samo površina živila. Ni nobene potrebe, da uporabljaš živila iz Azije, namesto od svoje branjevke na tržnici Že, že... Ampak vseeno bi kakšen recept, kaj vse dati notr... Nikol se nisem spravil še delat azijskega kosila, niti nobeden drug v hiši... pa bi probal kaj sami nardit... ne vem pa kako točno in kaj vse dati na kup http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Citiraj Nejc Blog | Facebook statusi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 19. junij 2010 Prijavi Deli 19. junij 2010 Že, že... Ampak vseeno bi kakšen recept, kaj vse dati notr... Nikol se nisem spravil še delat azijskega kosila, niti nobeden drug v hiši... pa bi probal kaj sami nardit... ne vem pa kako točno in kaj vse dati na kup http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gifTežko boš pri nas našel sveža azijska živila, konzervirana so pa ravno tako slaba, kot naša.Kar se splača uporabljati, je kitajski naravno posušen čili in ko ga boš dodal pod 65° v svoje omakce, se ti bo vse zdelo azijsko Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Že, že... Ampak vseeno bi kakšen recept, kaj vse dati notr... jup. lajf je žurka. usak dan kej nouga ampak predno se lotiš kuhanja, 3x preweri sestavine, k jih po receptu rabiš, ker nisem ziher, da imaš sesekljana pasja jetra in ledvička vedno u špajzi na zalogi Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Azijska kuhinja je zakon, vsaj meni.. Predvsem njihove omakce so super http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_thumbup.gif Pa me zanima če ma kdo kakšno koristno stran z recepti? Lahko tudi tujo ker naše nisem našel... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gif Predvsem me zanimajo njihovi špageti in vse ostalo kar zraven paše v vok... http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Kam si pa gledal? Indijska kuhinja Poleg indijske imaš tukaj od azijskih še japonsko, indonezijsko, kitajsko, tajsko... Od ostalih pa mehiško, italijansko, sredozemsko itd... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 jup. lajf je žurka. usak dan kej nouga ampak predno se lotiš kuhanja, 3x preweri sestavine, k jih po receptu rabiš, ker nisem ziher, da imaš sesekljana pasja jetra in ledvička vedno u špajzi na zalogi Mater, ko sem malo poguglal okrog azijske hrane, se mi je še riž zasral :xx!: http://zadovoljna.si/clanek/trend_report/hrana-ob-kateri-se-vam-obrne-zelodec.html?&page=2&p_all_items=9 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
svizec 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Kam si pa gledal? Indijska kuhinja Poleg indijske imaš tukaj od azijskih še japonsko, indonezijsko, kitajsko, tajsko... Od ostalih pa mehiško, italijansko, sredozemsko itd... OK, ne vem kam sem gledal http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon27.gifhttp://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_clown.gif Hvala http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Citiraj Nejc Blog | Facebook statusi Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Michelle 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Azijska kuhinja je zakon, vsaj meni.. Predvsem njihove omakce so super Joj, meni pa zelo redko.Kitajske sploh ne maram, sploh pa v Sloveniji, kjer je vse tako mastnooo. Še zelenjava je čisto mastna.V New Yorku sta pa prijateljici naročili piščanca, pa sta ga dobili skupaj z glavo vred Meni to resnično ne gre.Tajska.... Po restavraciji Da Buda sodeče, mi tudi ni kaj preveč všeč (sicer pa tudi nima kaj preveč dobrega ugleda, kar se tiče čistoče).Indijska... Vegedrom... ne hvala. Najprej mi je bila po moje celo všeč, potem pa vedno manj... pa tudi odnos ljudi tam ni na nivoju.Sicer sem pa indijsko jedla tudi v Londonu in je bila čisto druga zgodba. Mogoče malce preveč začinjeno zame, ampak vseeno dobro. Če bi že morala izbirati bi med japonsko (tudi Sushimama mi je všeč v Lj, čeprav je daleč od tega, kar delajo drugod.. se mi zdi, da je suši narjen bolj na slovenski način. Imajo pa super sladice ) in indijsko... Citiraj Knowledge of what is possible is the beginning of happiness. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 En preprost japonski recept, ki ne vključuje sveže zelenjave, sadja itd. In vse sestavine se dobi v malo večjih trgovinah z azijsko polico. Soba (zdajle sem gledala po internetu.... je kup enih receptov, no jaz sem delala po tem): ajdove rezance skuhaš, popražiš sezamova semena (nič olja ali začimb ne dodaš), na malem ognju in zelo na hitro. Narežeš nori alge na tanke rezine, vržeš gor na rezance(vodo seveda prej odcediš), skupaj s sezamom. Potem zmešaš sojino omako z wasabijem in v to namakaš te rezance. Zelo okusno. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Super tema (sploh nisem vedela da jo imamo). Maram azijsko hrano, še posebej japonsko. No tud indijska mi je všeč (indonezijska itd.), kitajska pravzaprav še najmanj, ker (kot je že omenila Michelle), je prvič premastna, prezagatna, pa preveč ima teh natrijevih glutaminatov in tega vsega, pa mi potem kar srce razbija in čist sem nasičena in kar duši me od vseh teh snovi.Je pa res tudi, da je, podobno kot pri japonski hrani oz. japonskih restavracijah, jedilnik zelo prilagojen našemu okusu, tako da morda smo tud *potrošniki sami krivi*, da je potem ponudba taka.Ker če greš v japonsko restavracijo in hočeš dunajski zrezek recimo, potem je trapast, da laziš v japonsko, a možnost, da bodo kaj podobnega vključili v svoj jedilnik - pač skladno s povpraševanjem. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Nekaj je dejstvo, hrano moraš uživati tam, kjer je doma, kajti samo tam je pripravljena maksimalno zdravo, vse ostalo je preseravanje in rizik za zdravje.Pri voku gre pa za zdrav način priprave, ne pa za vsebino. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Nekaj je dejstvo, hrano moraš uživati tam, kjer je doma, kajti samo tam je pripravljena maksimalno zdravo, vse ostalo je preseravanje in rizik za zdravje.Pri voku gre pa za zdrav način priprave, ne pa za vsebino. Zdaj pa ti to argumentiraj. Pa ne z enovrstičnico, ampak konkretno. Kje je hrana doma? A tam, kjer so izključno z vozovi in s konjsko vprego sebe in hrano in ideje selili po svetu? Kaj ti je to zaena nostalgija? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 ne, Stane (najbrž) misli s tem, da je optimalna hrana za nas tista, ki raste/se prideluje v naši bližini, s čimer se sicer strinjam (saj je tudi logično, saj smo poseljeni na različnih koncih in se temu primerno prehranjujemo, temu primeren pa je tud pridelek), a mislim da ni nič narobe, če še kaj takole vključimo v svoj jedilnik - če je pač možnost in če nam je to všeč.Saj ti včasih zadišijo tudi kake *izredne snovi*, ki jih morda rabiš in dobiš na tak način. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.