Guest sstane 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 ne, Stane (najbrž) misli s tem, da je optimalna hrana za nas tista, ki raste/se prideluje v naši bližini, s čimer se sicer strinjam (saj je tudi logično, saj smo poseljeni na različnih koncih in se temu primerno prehranjujemo, temu primeren pa je tud pridelek), a mislim da ni nič narobe, če še kaj takole vključimo v svoj jedilnik - če je pač možnost in če nam je to všeč.Saj ti včasih zadišijo tudi kake *izredne snovi*, ki jih morda rabiš in dobiš na tak način.Seveda, iz radovednosti probati ni greh, ni pa to pametna izbira za vsakodnevno prehrano, rizik je pač prevelik, tako tveganje pa neumnost. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Kje je hrana doma?Tam, kjer raste 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Se čist strinjam, da slediš sezonam in podnebju in sploh si del okolja v katerem se pač nahajaš. Samo, nekako bolj navijam za prilagodljivost in prožnost. Iz praktičnih in ne načelnih razlogov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Se čist strinjam, da slediš sezonam in podnebju in sploh si del okolja v katerem se pač nahajaš. Samo, nekako bolj navijam za prilagodljivost in prožnost. Iz praktičnih in ne načelnih razlogov.Če si zaradi praktičnih razlogov ne nakoplješ nepraktičnih bolezni, tudi načelnost lahko odpade Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Če si zaradi praktičnih razlogov ne nakoplješ nepraktičnih bolezni, tudi načelnost lahko odpade Aha. Zdaj pa razumem. Pa še mal lufta za razmislek si pustil, kar seveda pritiče modrim izjavam. In še vedno je vse en mal megleno. Pa tud rožnato, če le znaš pogledat skos to kopreno v svetlo zoro.Jaooojoi. Uglavnem. Solata, redkvice in kmalu tudi preslica.http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_exclaim.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Men so pa te azijske zadeve čist mim...vsaj večina. Chinese, japanese, thailand food...ki jo kao ponujajo pri nas sploh ni za moj okus, še najbolj se je obnesla indijska hrana...Sem se parkrat predoziral s čilijem, pa se mi je naš česen zdel ko bebica...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Ma te zadevce so za papcat vsake tolk časa, ne pa za vsak dan...mi evropejci imamo čist drugačno genetsko strukturo in podnebje...te zadevce so pa prilagojene njihovemu okolju...Moja najboljša azijska hrana, ki jo pa še vseeno lahko papcam vsak dan brez problemov je pa riž...Rice- real chinese food...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smesko.gif ...namesto palčk pa uporabljam moderno prehranjevalno sredstvo- žlico...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/griny.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 No! To je pa pika na I! Genska struktura? Sega tolk miljavžnt let nazaj, in marsikje po svetu da pa res ne vem, po kakšnem genetskem ključu si se ti nekje prehransko udomačil? 1 Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 No! To je pa pika na I! Genska struktura? Sega tolk miljavžnt let nazaj, in marsikje po svetu da pa res ne vem, po kakšnem genetskem ključu si se ti nekje prehransko udomačil?Glej, regrat raste povsod, kot hrana in to odlična, je pa doma samo pri Slovencih Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Glej, regrat raste povsod, kot hrana in to odlična, je pa doma samo pri Slovencih V smislu, da ga samo Slovenci jemo? Možno, to prvič slišim. Vem pa, da Rusi bezga ne cenijo. Imajo celo en slabšalni pregovor okol njega. Ampak kaj ima to veze zdaj, ko je vse lepo globalizirano. Sem 100% prepričana, da me paradižnik sredi decembra manj izčrpa kot pa ena gomila ocvirkov. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 V smislu, da ga samo Slovenci jemo? Možno, to prvič slišim. Vem pa, da Rusi bezga ne cenijo. Imajo celo en slabšalni pregovor okol njega. Ampak kaj ima to veze zdaj, ko je vse lepo globalizirano. Sem 100% prepričana, da me paradižnik sredi decembra manj izčrpa kot pa ena gomila ocvirkov.Ko si že ravno pri Rusih, tudi s pijačami je enako.Gustirat rusko vodko sredi zime, ali pa v maju, ko je tam najlepše, nekje v Podmoskovju ali Leningradu s kaviarjem in njihovimi hladnimi ribjimi zakuskami, je čisto nekaj drugega, kot če vse to kupiš v Ljubljani v Maxiju in si postrežeš doma ali pa v kakšni nobel restavraciji.Ne sedi, niti zrak, niti ambient, niti okolica, nič.Ti pa kar ponudi Prleku sredi zime paradajz namesto zaseke, ali Primorcu obratno, pa boš videla ksihte Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Itak.... zdaj pa dost, ker sem na postu namreč! In sevede zaidem v temo o prehrani, to je samo zato, da utrjujem svojo voljo. Nisem pa na strogem postu. Na vsake 24 ur nekaj pojem. Bliža se čas.... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Itak.... zdaj pa dost, ker sem na postu namreč! In sevede zaidem v temo o prehrani, to je samo zato, da utrjujem svojo voljo. Nisem pa na strogem postu. Na vsake 24 ur nekaj pojem. Bliža se čas....Kako, 24 ur nič ne ješ, 24 pa durh marš Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest razlika 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 Kako, 24 ur nič ne ješ, 24 pa durh marš ne, začnem ob 00:00:00, recimo 20.6. 2010 in neham ob 00:00:00 20.6. 2010. Je res, da je kratko, ampak se da. Če si hitr, se lahko zelo naješ. Sam, ne smeš bit pa šlampast.... da ti hrana po vogalih v nič leti. Pol si lačen nadaljnih 24 ur. Tako je to. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 ne, začnem ob 00:00:00, recimo 20.6. 2010 in neham ob 00:00:00 20.6. 2010. Je res, da je kratko, ampak se da. Če si hitr, se lahko zelo naješ. Sam, ne smeš bit pa šlampast.... da ti hrana po vogalih v nič leti. Pol si lačen nadaljnih 24 ur. Tako je to. u matr...sej nimaš cajta niti worenk posolit kuko pa je s pjačo? Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 ne, začnem ob 00:00:00, recimo 20.6. 2010 in neham ob 00:00:00 20.6. 2010. Je res, da je kratko, ampak se da. Če si hitr, se lahko zelo naješ. Sam, ne smeš bit pa šlampast.... da ti hrana po vogalih v nič leti. Pol si lačen nadaljnih 24 ur. Tako je to.Kako, istočasno začneš in končaš, torej je čas, da se naješ, enak nič.Dobra finta, kriva si sama, da se nisi v nič časa najedla To je prava vojaška šola samodiscipline Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Brezo 20. junij 2010 Prijavi Deli 20. junij 2010 ne, začnem ob 00:00:00, recimo 20.6. 2010 in neham ob 00:00:00 20.6. 2010. Je res, da je kratko, ampak se da. Če si hitr, se lahko zelo naješ. Sam, ne smeš bit pa šlampast.... da ti hrana po vogalih v nič leti. Pol si lačen nadaljnih 24 ur. Tako je to. A sem prav skapiral...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_eek.gif...papcaš kao celih 59. SEKUND...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon1_question.gif Vem pa da se da v tem času vsaj pir spit...na eks seveda...če je človeček dost hiter si lahko privošči še enega...potem pa 24.ur ništa...http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_big.gif Citiraj Life is like a game...play it...http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. junij 2010 Prijavi Deli 21. junij 2010 Govoris kot da ene okoliscine vodijo defacto v bolezen. Ja, ce se clovek prenazira in uziva enolicno nekvalitetno hrano, ter zivi zanj neprimeren zivljenjski slog, to verjetn da ne bo najboljs zanj ane. skratka spet neki strasis ljudi. Ves koliko ljudi se prehranjuje "nedomace".. milijarde.... pa niso bolani. So celo bolj zdravi, ker uzivajo bolj pestro hrano.Mnogo ljudi rajsi uziva reicimo avtohton eko riz iz tajske, eko kamut iz egipta, ciceriko iz libije itn... kot pa domac 146x prepesticidan krompir, ki itaq ni avtohtona slov. rastlina.Hkrati pa je v prostoru se tako zelo malo avtohtonih rastlin, da ljudem itaq kaj dosti ne ostane. Se posebej ce niso ravno informativno prehransko podkovani.In ce je zemlja mineralno izpraznjena in onesnazena, ce v podtalnici tece kontaminirana voda, ce je dez kisel, ce je zraven avtocesta, in ce sosed na veliko skropi tisto svojo bogo trto, je skor cist vseen vrag kje tista solata ali whatewer hrana raste. Sigurno pa je ze iz ekoloskega vidika bolje izbirat lokalno pridelano hrano, ki ne uporablja veliko transporta za koncno dostavo potrosniku. Pa tudi taksno ki je pridelana po postopku Fair Tradea itn. Ker lepo te prosim, a lahko podas se 1 sam prehranski argument zakaj uzivat hrano iz slovenske zemlje? Morda ker so drugi minerali v zemlji? Mogoce; a koliko je se mineralov, ce se kultura prideluje monkulturno?A zato ker v sloveniji in okoliskih drzavah ni teske industrije? Niti ne. Kisel dez se dogaja.A zato ker v blizini ni jedrskih elektrarn in s tem sevanja? Pa so, pa ne samo pri nas.A zato ker je tule klima druag kot recimo v egiptu? Ja, sej je, samo a je res tolk drugacna! ... no skratka stereotipi so toliko casa stereotipi, dokler jih ne znamo utemljit. Zato na da na dan z besedo, da te slisimo? Mogoce me celo prepricas. Pisejo:Jasnovidka Vanga, imenovana tudi Baba Vanga, je bila rojena na območju, ki zdaj pripada Makedoniji, večji del svojega življenja pa je preživela v neobljudenem gorskem območju Bolgarije imenovanem Kozhuh. Ker je bila nepismena, so njena prerokovanja zapisovali člani družine, prijatelji in somišljeniki. Vedno je trdila, da so njene nadnaravne sposobnosti povezane z nevidnimi bitji, ki naj bi ji pošiljala informacije o prostoru in času. Poleg prerokovanja se je Vanga ukvarjala še z zdravilstvom, venda samo s pomočjo zelišč in naravne medicine. Po njenih besedah bi se ljudje morali zdraviti le z zelišči, ki rastejo v njihovem naravnem okolju. Klasični medicini ni nikoli nasprotovala, vendar je bila mnenja, da uporaba sintetičnih zdravil ''zapira vrata, skozi katera narava v telesu vzpostavlja ravnotežje''. Če si zaradi praktičnih razlogov ne nakoplješ nepraktičnih bolezni, tudi načelnost lahko odpade Nekaj je dejstvo, hrano moraš uživati tam, kjer je doma, kajti samo tam je pripravljena maksimalno zdravo, vse ostalo je preseravanje in rizik za zdravje.Pri voku gre pa za zdrav način priprave, ne pa za vsebino. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.