Skoči na vsebino

Poškodovano lasišče

*katy*

Recommended Posts

Živjo!

Trenutno imam en problem, ki me zelo mori. Od aprila sem uporabljala regenerator proti poškodovanim lasem, ki mi ga je priporočil frizer. Vendar se je sedaj zgodilo, da imam lase še bolj tanke in zelo so mi začeli izpadati. Menda je sedaj čas, ko lasje bolj močno izpadajajo, ampak problem je še eden. Pred kakimi tremi tedni sem imela na vrhu glave buško (ker sem se pač uspela udarit v rob kuhinjskega predala :sori: ). Ko mi je po enih desetih dneh ta buška izginila, so mi na tem mestu izdpadli lasje - to pa se men ne zdi čist normalno in običajno. Ali mogoče je?

Opustila sem uporabo šampona in regeneratorja, ki sem ju imela prej. Trenutno uporabljam Eucerinov šampom za občutljivo lasišče in jem vitaminske kapsule za lasišče, ki sem jih dobila v lekarni.

Mi lahko prosim nekdo pove, kaj je lahko vzrok za to in kako naj se zdravim. Res pomagajo te maske iz olivnega olja pa rumenjaka?

P.S. Lase si od aprila še nisem barvala.

Hvala!

Deli na socialnih omrežjih

vsi tile frizerski regeneratorji itd...so zelo agresivni. zato ni cudno, da lasicu ne prijajo.

drugi delni razlog je lahko letni cas, v jeseni se pogosto razredci lasisce ( v vseh prehodnih obdobjih) in je to se bolj opazno.

naravne maske (jajca, rumenjaki, ricinus ali olivec itd) so primerne, ampak predvsem je to stvar notranje prehrane in stresa, lasje so namrec zelo tezko sledljivi (v smislu kaj jim prija in kaj ne), ker je reakcijski cas rasti lasu zelo razlicen, od 3 mesecev do .... lahko so rezultati sele po 1 letu.

kot pravi strelka: proso je nr.1, ima naravni silikon in je edina popolna rastlinska beljakovina.

predvsem je vredno jesti namoceno (bio) proso, surovo, skratka: cez noc namocis, zjutraj pohrustas, ali kakorkoli...tudi tablete s siliceo so primerne za vse take probleme,

iz ayurvede poznamo se dolocena olja, lahko tudi zamenjas sampon za pranje z oreski...skratka:

omili uporabo praskov na kozi, ker ti ocitno skodi. tudi eucerin je pogojno uziten, ker so po mojem mnenju te stvari prevec agresivne...opazuj se in bos videla sproti.

fitoval je boljsi, ali kaj iz welede, ali pa obdobje brez sampona...

drugace je s tem izpadanjem v 'flekih' tako, da je to morda alopecia areata, to je delno izpadanje las, na dolocenih podrocjih (tako, v krogcih nekako...) in se kar dobro zdravi, za to rabis pa it k dermatologu. 50% ljudem lasje zrastejo nazaj sami od sebe, je pa vseeno dobro, da se gres pregledat. alopecia je stanje, autoimunsko, ko telo zavraca tkivo, kjer raste las kot tujek in zato blokira to rast. vecinoma je pogojena s stresom (kar je tudi dobro vedet: bolj kot bos v stresu zaradi tega, tezje si bos popravila stanje lasisca x;)x

se najverjetneje pri tebi pa je, da je to mesto, kjer si se udarila pac v soku in je to samo zacasno.

ni ravno vsakdanje, da se ti to zgodi, je pa normalno.

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Jaz sem trenutno tud tega mnenja, da je na tem mestu koža še v šoku in je izpad posledica buške - imam še vedno majhen flekec od te buške, se še ni čisto umirilo.

Ker če prav razumen, pri alopecia areati se to zgodi kar tako, ne da bi se kaj drugega poznalo na koži, razen gole kože - vsaj kolkor sem brala in gledla na netu.

Mal bom še počakala, da vidim, kaj bo, pol bom pa šla k zdravniku.

Pol ste mnenja, da je Fitoval boljši? Bom pa tega poskusla.

Fitoval je še kar naraven, če ga postaviš zraven drugih šamponov, ampak meni je enkrat zelo pomagal, potem pa ne več. Ko imam obdobje izpadanja las, mi še najbolj pomaga veliko B vitamina in pa šampon od Rougj Hair.

No, nežen pa še zdaleč ni. Fitoval občutno bolj. :palec:

• 1 month later...
Edina naravna stvar, ki jo poznam je ELIXIIR in zelo pomaga za lasišče in kožo. Jaz ga uporabljam že 6 mesecev in nobenih drugih šamponov, saj če pogledaš na etiketo in vidiš kaj vse vsebujejo razni šamponi in subrine, še več pa barve za lase, me čudi, da še sploh ima kdo kaj las na glavi!

Edina naravna stvar, ki jo poznam je ELIXIIR in zelo pomaga za lasišče in kožo. Jaz ga uporabljam že 6 mesecev in nobenih drugih šamponov, saj če pogledaš na etiketo in vidiš kaj vse vsebujejo razni šamponi in subrine, še več pa barve za lase, me čudi, da še sploh ima kdo kaj las na glavi!

xyesx mhm, jst k imam bolj suhe, pakticiram kuro dolgotrajnega neumivanja las. Npr. poleti na morju. Sliši se grozno, ampak men prou paše nek cajta brez tiste svinjarije. Tud kake tri tedne :palec: x:Ix Sploh pa regeneratorji, fuj!

http://img1.jurko.net/avatar_4162.gif

hm kaj si mogoče probala navadn otroški šampon?

jst uporabljam šampon od balea ferme in sicr znamko alverde. zadeva je brez konzervansov in silikonov (ok to vela za balzam). in sicr šampon z žajlbem in brezo za občutliv lasišče. namreč po večini šamponov me začne srbet lasišče, kar je zelo tečno.

drugač je pa za lase in nohte fajn biotin kapsule. zarad tega se ti majčken bolj mastijo lasje ampak se splača.

druga opcija je recimo surovo proso z lušuno. kupiš ga recimo na glavni tržnici v LJ. in sicer zmelješ v prah (ne rabiš namakat) in ga vsako jutro na tešče poješ ali popiješ kot dodatek v jogurtu al pa v soku. (ps je brez okusa)

aja točn, eni prisegajo tud na stari dobri kvas

If we don't know where we are going, we will probably end up somewhere else. ~L. J. Peter

Fantasy is an exercise bicycle for the mind. It might not take you anywhere, but it tones up the muscles that can. Of course, I could be wrong.

~Terry Pratchett

• 2 weeks later...

Glede tistega izpada las, ki me je totalno šokiral, je zdaj OK. Res je bilo, da je bila koža v šoku in je to očitno bil vzrok, da so na mestu buške izpadli lasje. Sedaj lepo rastejo - že ene pol centimetra :)

Tablete imam zdaj te FidiVal in Eucerinov šampon. Ko mi bo pa zmanjkalo, bom najverjetneje vzela kak otroški šampon (mogoče Johnson), tablete bom pa probala še kake druge, ampak bom neki časa brez - te jemljem zdaj drugi mesec.

Kaj je pa s kvasom? A zjutraj ga na tešče poješ?

Kaj je pa s kvasom? A zjutraj ga na tešče poješ?

Kvas..Bljak. :xx!:

Maš v Dm-ju kvas (suhi)v tabletkah.Isti učinek,samo manj ogaben je. x;)x

Nikoli ne verjemi tistega, kar ti govorijo oči.Kažejo ti samo omejitev.

Richard Bach

• 1 month later...
Jas sem pa nekje slišala za Amla prašek-je ayurvedsko indijsko zelišče in seveda čisto naravno..malce ga zmešaš z vodo, uporabljaš pa ga (tistga ki ga naročiš prek interneta..v trgovini jih ni moč dobiti) ene 2 mesca. Baje si tud sami Indijci s tem umivajo glavo, kar je vzrok njihovim lepim lasem.. no, postanejo močnejši in pospeši se njihova rast. Tega še nisem probala, si pa zlo želim, stane pa 6,80 evrov + 3 evre za poštnino. Ima s tem še kdo izkupnje? No ravnokar sem prenehala uporablat šampon od recepta (nič pomagal) in začela z Vichyjevim Dercos-baje je zlo dober...če kdo ve? jem pa š fidival retard tabletke.. namreč ob jemanju kontracepcijskih tabletk so mi močno začeli izpadat lasje...zlo čudno, nisem vedla da je tud to možno :cry:

tasma...seveda je možno. tabletke ti spremenijo delovanje hormonov in potem je vse možno! :vragec:

če si noseč je tudi možno, da imaš blazno las, ali da ti izpadajo itd...

ok- glede šamponov:

lahko si umivaš lase tudi z nepalskimi pralnimi oreščki, so zelo nežni.

osebno mi je Vichy preveč agresivna zadeva, fitoval je boljši.

Problem z lasmi je, da so nepredvidljivi in imajo dolgi reakcijski čas...vsako stvar je treba preverjat od 3-6 mesecev, včasih dlje,

da se resnično vidi učinek, ker tako pač rastejo. Na tvojem mestu bi razmislila o teh tabletkah...morda je boljša zaščita mehanična, glede na ostale probleme v drugi temi x;)x

za amla prašek sem slišala, pa ne vem, kako deluje, ne poznam nikogar, žal, tudi mene zanima.

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Ciao!

V podanih temah spodaj bos nasla stevilne koristne nasvete tudi za svojo tezavo.

(*puscam vse te posamezne teme, ki so se ostale ker me 'vedno znova vrzete na finto' x;)x in odprete pac temo z novim naslovom, se bolj specificnim. x:o)x)

Lasje - vse o laseh

Tanki in redki lasje

Maske in obloge za lase

Lasje - kaj ti pomenijo

:palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

(popravljeno)

No sej s tistimi kontracepcijskimi sem nehala takoj, ko so se pojavile težave.. ma ni šans da bom hodla po svetu plešasta.. takrat je bil pač kondom bolj uveljavljen...

Fidival retard so za lase!! vitamini in to

Popravljeno -> tasma

aja!

sem mal preletela in se v glavnem kar podpisem pot Tinko. x:)x

Pa fajn k je kul tema (brez raznih nebuloz in ircanja pretiranega), z velik podanimi mnenji, nasveti. :palec:

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

No ena moja kolegica je uporabljala ta amla prašek.. skupaj z temi Fitovit retard vitamini, da se učinek pač prej pozna.. po dveh mescih so ji po vsej glavi začeli poganjat novi lasje!! In je zdaj čist navdušena, narava v sebi nosi vse... tako to je: za vsako bolezen ena roža raste:)

Jaz tud kuro s prosom delam trenutno.. Sem ga pa zmlela (neoluščenega) in ga posujem eno žlico po muslijih za zajtrk ali pa kar direkt v usta in z vodo poplaknem...

Mam čist obupno lasišče zdajle pozimi.. skoz srbelo in prhljaj, zdaj začela uporabljat kao natur šampon iz Lusha, ne srbi več, prhljaj še vedno, tko da vsake tolko kar Oronazol uporabim... pa cepijo se mi, sem določila idealen dan za striženje 18.2., do takrat bom pa malo okrepila lase s prosom in orehovim oljem vsak vikend...

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

Aliana! priporočam ti še ricinusovo olje.. jas sem si ga že nekaj časa nazaj vsako noč mazala na trepalnice in obrvi...pa so zrasle tak da nisem verjela svoim očem..kot neko gnojilo za rože skoraj, lol. namaži si pač pred spanjem kdaj na glavo, pa to ponavljaj večkrat..boš vidla pognalo bo!!

..meni pa se zdi zelo okej maska iz olivnega olja, medu in cimeta...segreješ olivno olje, dodaš jedilno žlico medu in čajno žličko cimeta, premešaš in naneseš na lasišče...pustiš vsaj 15 minut, nato spereš...preprosto... :)

Tanca, a tista maska je pol za bolj intenzivno rast las, al kako? Enkrat sem si doma zmešala olivno olje z beljakom in medom... pač zdelo s emi je vse skup okej:) sm to s cimetom pa nevem; za kaj točno pomaga?

• 2 weeks later...
Js morm povedat, da men so te Fitoval retard kapsule ful pomagale. Jemala sem jih dva meseca, kot so mi rekli v lekarni - kao ena kura. Pa se mi je ful popravlo. Pa razmišljam , da bi mogoč še za ena dva meseca jih vzela :)

• 2 months later...

x!xmajske novice Skupaj za zdravje človeka in narave Ob listanju nemškega Öko testa smo vedno žalostni, ko ugotovimo, da za toliko dobrih izdelkov v Sloveniji sploh še nismo slišali, varnost sestave tistih, o katerih oglasi pojejo hvalnice na vsakem koraku, pa je praviloma zelo slabo ocenjena.

Revija Öko test vsako leto naredi povzetek vseh opravljenih testov, prejetih dopolnil in proizvajalčevih razlag in izda letno knjigo priporočil, ki uživa takšen ugled, da ji pri nakupih sledi vsaj 10 milijonov Nemcev. Nekaj zanimivih ocen iz knjige za leto 2008, testirali so 1400 izdelkov,nekaj tukaj o šamponih...

x?x

Šamponi za lase

Tokrat so testirali 27 šamponov. Med certificiranimi naravnimi šamponi so najvišjo oceno dobili šampon Dr. Hauschka z makadamijo in s pomarančo in Logona Bio Aloe Olive. Med ostalimi izdelki so zelo dobro ocenili šampone Alverde Oliva Kana, Lavera Hair Glanz in Neobio Roiboosh.

Najslabše ocene so znova šle v roke največjih multinacionalk, ki bi najraje videle, da našega glasila sploh ne bi bilo in da ta informacija ne bi dosegla Slovenije. Na rdečem seznamu med najslabšimi izdelki so namreč končali:

- Avon Herbal Care Energising Shampoo (rdeča grenivka in vrtnica)

- Dove šampon MIlde&Balance za normalne lase,

- Fructis Kraftigendes šampon Kraft & Glanz proizvajalca Garnier

- Gard šampon—Silk Shine efekt, proizvajalec Colgate Palmolive

- L'Orealov Elvital Multivitaminski šampon

- Panten Pro V Shampoo Classic

- Svis O-Par Orange Scampoo.

Vsi vsebujejo formaldehide in derivate PEG. Dove, Pantene in Swiss O-Par pa še halogenorganske spojine. Nevarne dietilftalate so našli v izdelkih Gard in Pantene Pro V.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...