Skoči na vsebino

Med in cimet

Guest Lotus'

Recommended Posts

Guest Lotus'

UVOD

Ugotovljeno je, da mešanica medu in cimeta zdravi mnoge bolezni.

Med proizvaja večina dežel na svetu.

Ayurvedska in Yunani medicina sta stoletja uporabljali med kot glavno zdravilo.

Znanstveniki imajo tudi danes med za zelo učinkovito zdravilo za vrsto bolezni.

Med se lahko uporablja brez stranskih učinkov za vse vrste bolezni.

Današnja znanost pravi, da med, čeprav je sladek, če se ga jemlje v pravem odmerku, kot zdravilo ne škoduje diabetikom.

Znana revija po imenu Weekly World News je v Kanadi 17. januarja 1995 v skladu z ugotovitvami zahodnih znanstvenikov objavila listo bolezni, katere se zdravijo z medom in cimetom.

ARTRITIS (VNETJE SKLEPOV)

Enoto medu zmešate z dvema enotama vode, dodate malo čajno žličko cimetovega prahu, napravite maso in na lahko masirate obolele dele telesa.

Bolečina popusti v eni do dveh minutah.

Druga varianta: vsako jutro in vsak večer v skodelico vroče vode dodajte dve žlički medu in eno malo čajno žličko cimetovega prahu.

Če se to pije redno, si lahko pozdravite celo kronični artritis.

V nedavnem tretmaju, ki so ga izvajali na Univerzi v Kopenhagnu, je navedeno, da so zdravniki dajali svojim pacientom mešanico ene jušne žlice medu in pol čajne žličke cimetovega prahu pred zajtrkom. Rezultat je pokazal, da je v roku enega tedna od 200 ljudi, katerim so dajali to mešanico, kar 73 povsem prenehalo boleti, v roku enega meseca pa so skoraj vsi, ki sicer niso mogli hoditi in se gibati, začeli hoditi brez bolečin.

IZGUBA LAS

Vsi, ki so izgubili lase ali postajajo plešasti, lahko pred kopanjem zmešajo vroče oljčno olje, eno jušno žlico medu ter eno čajno žličko cimetovega prahu ter to maso dajo na lase, pustijo cca 15 minut, nato operejo lase.

Efektno je že, če se drži 5 minut.

INFEKCIJE MEHURJA

Popije se: dve jušni žlici cimetovega prahu z eno čajno žličko medu v kozarcu mlačne vode.

To uničuje bakterije v mehurju.

ZOBOBOL

Naredi se masa iz ene čajne žličke cimetovega prahu in pet čajnih žličk medu ter se da na oboleli zob.

To se lahko naredi 3 krat dnevno, dokler zob ne neha boleti

HOLESTEROL

Če daste pacientu, ki ima povišan holesterol, dve jušni žlici medu in tri čajne žličke cimetovega prahu pomešano s 4,5 dl čaja, to zniža nivo holesterola v krvi za 10% v roku 2 ur.

Tako kot tisti, ki imajo artritis, lahko enako mešanico pijejo 3x dnevno tisti s povišanim holesterolom - zdravi vsakršno kronično povišanje holesterola.

Kar se tiče informacij iz navedene revije, jemanje čistega medu dnevno s hrano znižuje nivo holesterola.

PREHLADI

Vsem z običajnim ali zelo resnim prehladom se priporoča, da tri dni dnevno jemljejo po eno jušno žlico mlačnega medu s ź čajne žličke cimetovega prahu.

Ta način ozdravi večino kroničnih kašljev, prehladov in izčisti sinuse.

NERVOZA IN BOLEČINE V ŽELODCU

Med skupaj s cimetovim prahom zdravi bolečine v želodcu in odstranjuje želodčne čire.

Vetrovi: v skladu s študijami, izvedenimi v Indiji in na Japonskem, med s cimetom odpravlja vetrove.

BOLEZNI SRCA

Naredite maso iz medu in cimetovega prahu ter to namažite na kruh namesto marmelade ali džema. To redno zajtrkujte.

To zmanjšuje holesterol v arterijah in zmanjšuje (preprečuje) srčno kap.

Vsem tistim, ki so že doživeli srčno kap, tak zajtrk odpravlja možnost ponovitve.

Redno uživanje takega zajtrka zmanjšuje zadihanost in krepi srčne utripe.

V Ameriki in Kanadi različni domovi za oskrbo uporabljajo take zajtrke za svoje paciente in so ugotovili, da se je izboljšala elastičnost in zmanjšala zamašitev arterij in ven in so se arterije in vene dejansko revitalizirale.

IMUNSKI SISTEM

Dnevna uporaba medu in cimetovega prahu jača imunski sistem in ščiti telo pred bakterijami in napadi virusov.

Znanstveniki so ugotovili, da med vsebuje različne vitamine in železo v velikih količinah.

Stalna uporaba medu jača bela krvna telesca v borbi z bakterijami in virusnimi boleznimi.

PREBAVA

Če se pred zajtrkom vzame cimetov prah, posut z dvema jušnima žlicama medu, to zmanjšuje kislino in pomaga prebaviti tudi ťnajtežjeŤ jedi.

GRIPA

Znanstvenik iz Španije je dokazal, da med vsebuje naravno sestavino, ki ubija začetne klice gripe in preprečuje, da pacient dobi gripo.

DOLGO ŽIVLJENJE

Kadar se redno pije čaj, narejen z medom in cimetovim prahom, to podaljšuje življenje

Vzemite 4 žličke medu, 1 žličko cimetovega prahu in 3 skodelice vode, prekuhajte in naredite čaj.

Popijete ź skodelice, 3 - 4 x dnevno. To vzdržuje kožo svežo in nežno ter preprečuje staranje.

Življenjska doba se podaljšuje tudi tako, da oseba, stara 100 let, začne delati rutinska dela 20 let mlajših od sebe.

MOZOLJAVOST

Naredi maso iz treh jušnih žlic medu in ene čajne žličke cimetovega prahu.

Pred spanjem s to maso namaži mozolje in zjutraj umij s toplo vodo.

Če to delaš vsak dan, v roku 14 dni mozolji izginejo.

INFEKCIJE KOŽE

Ekcemi, lišaji ter vse vrste kožnih infekcij zdravimo tako, da med in cimetov prah v enakih delih zmešano in damo na obolela mesta.

HUJŠANJE

Vsako jutro, pol ure pred zajtrkom na tešče in zvečer pred spanjem popij med in cimetov prah, prekuhan v eni skodelici vode.

Če je to reden zajtrk, se izgublja teža tudi pri najdebelejših.

Prav tako redno uživanje takšnega zajtrka ne akumulira maščob v telesu, celo pri visokokalorični dijeti.

RAK

Na Japonskem in Avstraliji so odkrili, da med in cimet uspešno zdravita rak želodca in kosti.

Pacienti s temi oblikami raka morajo dnevno jemati jušno žlico medu s čajno žličko cimetovega prahu 3 x dnevno en mesec

UTRUJENOST

Znanstvene študije so dokazale, da je sladkor, ki ga vsebuje med, bolj koristen kot škodljiv za moč telesa.

Ljudje srednjih let, ki jemljejo med s cimetovim prahom v enakih delih, so mobilnejši in fleksibilnejši.

Dr. Milton priporoča jemanje pol jušne žlice medu v enem kozarcu vode, posuto s cimetovim prahom po jutranji toaleti ter po tretji uri popoldne, ko vitalnost telesa začne upadati; vitalnost telesa se poveča že po enem tednu jemanja.

SLAB ZADAH

Ljudje v Južni Ameriki zjutraj pred vsakim uživanjem grgrajo (izpirajo grlo) z mešanico ene čajne žličke medu in cimetovega prahu, zmešano v topli vodi.

Tako njihov dah ostane svež čez cel dan.

IZGUBA SLUHA

Jemanje enakih delov medu in cimetovega prahu vsako jutro in zvečer vrača sluh.

ČE OBČUTITE POZITIVNE SPREMEMBE PRI JEMANJU PRIPOROČENEGA,

ŠIRITE INFORMACIJO IN DAJTE PRILOŽNOST TUDI DRUGIM,

DA OBČUTIJO IZBOLJŠANJE SVOJEGA POČUTJA

Deli na socialnih omrežjih

jst sm tud preizkusla, ker sem glih bolna.. (mislm da mam gripo al neki tazga) Moram reči, da mi zelo paše piti tovrsten čaj.. cimet mi fuul paše, zdi se mi da deluje name zelo okrepčilno in malo poživljajoče. v glavnem name lepo deluje, bolje je z njim (z medom pa itak) kot brez..

če ima pa glih kakšen ozdravljiv učinek.. zanekrat ga še ne čutim (spila sem pa kar nekaj takih čajev).. mogoče še pride.. (HOPE SO..) x:)x

Jst mam pa cimet vedno pr seb, v žepu (tistega v vrečkici), kadar sem za pc - jem. Baje ščiti pred sevanjem (klinčki naj bi imeli enak učinek) :inocent: . Ga pa nasploh obožujem - v jabolčnem zavitku, kompotu, gelu za tuširanje, pilingu za fris ... :)

no, da poročam še jst:

včer sm si nardila masko za obraz iz 2 žličk medu, žličke ksl.s,etane in žličke cimeta. Nanesla na predhodno očiščen obraz. Pustila na obrazu 10 min. Mi je bilo čudno že ob nanosu, ker me je rahlo peklo (zarad cimeta). Sprala s toplo vodo. Koža na obrazu je bila vidno pordela in na dotik vroča-očitno mi cimet ni pasal na koži; se pa uporablja izvleček cimeta pri anticelulitni tretmaju. U glavn, men cimet na obrazu ni pasal, ker sm fasala alergijo-zgleda je za mojo kožo preveč močan, ker ko ga jem (povsod ga turim, v kavo, kakav, slaščice, še v paco za meso) nimam problemov, sam v obrazni maski je zame no go :xx!:

naj povem še to, da na med niti ksl. smetano nisem alergična, ker si ju občasno mažem po faci, pa nisem nikoli imela nobenih težav.

Je pa za jest tale kombinacija med+cimet+ksl.smetana zelo dobra x:px x:px

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

• 6 months later...

Pozdravljeni,

zasledila sem en mail, v katerem je pisalo, da se npr. ob uporabi meda in cimeta hujša. Na ta način, da se cimet prevre v 2 dcl vode in nato doda med pol ure pred jedjo (na tešče) in preden gremo spat.

Je vam kaj znano, a to res drži? Poleg tega bi prosila še za kakšen tak recept za zdravje.

Jst sem namreč nova tle in se vseh "trikov" še učim. :eek:

Najlepša vam hvala za odgovore....vsi so dobrodošli.

Fajn da si odprla to temo. :palec:

*sam sem mal mislila, da bo to ze vse notri navedeno, namrec tud jaz sem dobila ta(k) mail z vsemi mogocimi recepti, pa si ga nisem nikamor shranila, zdaj ga pa ne najdem - pa sem ze nekajkrat pomislila, da bi blo dbest, ce bi kar tu imeli...

Tko da upam, da bo kateri od posiljateljev se sem podal. x:)x

** Temo bom prestavila v Forum Zdravje - da bo vec ljudi videlo (tudi od tu pa bo link)

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

sem nasla. x:)x (se spomnila, kdo mi je to poslal in mal pobrskala)

CEBELJI MED

Kaj je edina hrana, ki ne skoduje?

Mesanica medu in cimeta zdravi vecino bolezni. Med se proizvaja prakticno v vseh drzavah sveta.

Znanost je dokazala, da uzivanje medu v normalnih kolicinah ne skoduje diabetikom.

Revija Weekly world new; 17.1.1995; je izdala seznam bolezni, ki jih zdravi mesanica meda s cimetom.

SRCNE BOLEZNI

Naredite zmes medu in cimeta. Namazite kruh in ga jejte redno za zajtrk namesto masla in marmelade. Zmanjsuje holesterol v arterijah in preprecuje srcni napad. Prav tako preprecuje ponoven napad pri ljudeh, ki so ze utrpeli prvega.

Redna uporaba zmanjsa tezave z lovljenjem sape in okrepi srcni utrip.

V ZDA in Kanadi, kjer ta produkt uporabljajo v domu ostarelih, so odkriliu, da se zile revitalizirajo in cistijo.

PIKI INSEKTOV

Zmesajte zlico medu in dve zlici mlacne vode ter zlicko cimeta v prahu. Zmesajte sestavine in nezno nanesite na mesto pika. Bolecina bo izginila v minuti ali dveh.

ARTRITIS

Zmesajte skodelico vroce vode z dvema zlicami medu in zlicko cimeta v prahu, spijte eno zjutraj in eno zvecer.

Ce redno pijete, se tudi kronicni artritis lahko ozdravi. V studiji, ki so jo naredili v univerzi Kopenhagen, so zdravniki pacientom vsak dan dali pred zajtrkom zlicko medu in pol zlicke cimeta. V enem tednu je od 200 pacientov 75im bolecina popolnoma izginila.

Po nadaljnem mesecu so bili prakticno vsi pacienti brez bolecin, ceprav nekateri skorajda niso mogli vec hoditi.

IZPADANJE LAS

Plesasti oz. ljudje s tezavami z izpadanjem las lahko dodajo v najbolj toplo olivno olje, kar ga prenesejo zlicko medu in zlicko cimeta v prahu in nanesejo na lasisce. Zmes nanesite za 15 minut po tusiranju.

INFEKCIJA LEDVIC

Pripravite kozarec mlacne vode in jo zmesajte z dvema zlickama cimeta v prahu in zlicko medu. Ta zmes unici klice, ki so povzrocile infekcijo ledvic.

Pijte zjutraj in zvecer, dokler infekcija ne izgine.

BOLECI ZOBJE

Naredite kremo iz 5 zlick medu in zlicke cimeta in namazite zob, ki boli. Ponovite najmanj 3x dnevno.

HOLESTEROL

2 zlicki cimeta zmesajte s 3 zlickami medu in 16 enotami vode. Pijte 3x dnevno, zmanjsa za 10% holesterol v 2 urah. Vkolikor to prakticirate redno, lahko zmanjsa raven holesterola na raven normale.

PREHLAD

Da bi popolnoma pozdravili tezave s sinusi, kronicni kaselj ali obicajni prehlad, zmesajte zlicko mlacnega medu z 1/4 zlicke cimeta v prahu in pogosto jejte.

PREBAVA

Mesanica medu in cimeta prav tako olajsa vetrove, okrepi imunski sistem in olajsa tezave s prebavo.

STAROST

Ce zauzijete med s ciometom redno, prav tako odstranjuje sledi staranja. Zmesajte 4 zlicke medu, zlicko cimeta in 3 skodelice vode. Iz teh sestavin pripravite caj in pijte 1/4 skodelice 3x - 4x dnevno. Med ohranja kozo svezo in mehko ter ublazi ucinke staranja. Prav tako podaljsuje zivljenje in 100-letna oseba lahko funkcionira kot kaksna mlajsa.

IZGUBA TEZE

Dnevno, pol ure preden gresta spat in pol ure pred zajtrkom, spijte med s prevretim cimetom v skodelici vode.

BOLECE GRLO

Pojejte vsake 4 ure zlicko medu zmesane s pol zlicke jabolcnega kisa.

POZOR!

Pazite, da uporabljate pristen cebelji med !!!!

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

IZGUBA TEZE

Dnevno, pol ure preden gresta spat in pol ure pred zajtrkom, spijte med s prevretim cimetom v skodelici vode.

:) bom to jemala kot da pomaga pri izgubi teže, ne da je za izgubo teže :palec:

fajn nasvetki :palec:

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

loesje

Spet nazaj -

:) bom to jemala kot da pomaga pri izgubi teže, ne da je za izgubo teže :palec:

v bistvu je lohk za oboje; pomaga tako pri hujsanju kot za se zredit. x:)x

namrec, cisti kri in raztaplja odvecne oz. skodljive snovi, hkrati pa tudi bogati in krepi.

Tako da ce bos obicajno jedel, pa 3x dnevno uzival malo vecjo kolicino medu, skoraj gotovo ne bos shujsal. x;)x xDDx :palec:

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...