Antoninus 16. november 2007 Prijavi Deli 16. november 2007 Edina resnična stvar o preteklosti in prihodnosti je dejstvo, da ne obstajata. Kakorkoli se obrneš je vedno sedaj. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 16. november 2007 Prijavi Deli 16. november 2007 Na našem koncu je to realnost. Živim v relativni pizdi materni (na hribu, zraven hoste, do prvega soseda imam dlje, kot lahko vržem kamen), ampak kle mamo že urejen brezžični interner. Neomejen dostop pride 18,4 Evra. lalala Drgač pa klele bluzite k svina. Stvar je čist enostavna. Glede na to, ali se v nekih okoliščinah počutimo prijetno ali neprijetno, je občutek za čas subjektiven. Za nek normalno komunikacijo mu moramo dati objektivno dimenzijo in to smo pač naredili tako, da smo razparcelirali nekatere naravne ritme (vrtenje zemlje ...). Pasulj. lalala No2 Eh si zdej poenostavu tole .Pa valda je vsakmu jasn daj cajt produkt vrtnja zemlje okoli svoje osi in vrtenja okoli sonca.Sam ubistvu neb blo treba ne.Hja sam poj tut civilizacije neb blo ker ne bi blo reda.Ti šment, le kdo ga pogreša x:Dx Mejbi bom šu pa res za čobanina nekam u pizdo materno Nosko dobr sis štalco zrihtov.Jest bi tut.....bom no k bo čas Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 16. november 2007 Prijavi Deli 16. november 2007 Edina resnična stvar o preteklosti in prihodnosti je dejstvo, da ne obstajata. Kakorkoli se obrneš je vedno sedaj. Konstrukt ljubiteljev ljubiteljev curyja, ki se nanaša na ideal doživljanja sveta, po katerem naj bi se s preteklostjo in prihodnostjo ne obremenjevali. Če živim v neki bajti, ne morem rečt, da preteklosti ni, saj je bajta sad preteklosti. Tale post pa pišem z namenom, da ga v bližnji prihodnosti kdo prebere, torej prihodnost je lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 16. november 2007 Prijavi Deli 16. november 2007 Konstrukt ljubiteljev ljubiteljev curyja, ki se nanaša na ideal doživljanja sveta, po katerem naj bi se s preteklostjo in prihodnostjo ne obremenjevali. Če živim v neki bajti, ne morem rečt, da preteklosti ni, saj je bajta sad preteklosti. Tale post pa pišem z namenom, da ga v bližnji prihodnosti kdo prebere, torej prihodnost je lalalaPreteklost so spomini, ki se jih spominjamo sedaj, prihodnost pa domneve in projekcije, ki jih doživljamo sedaj. Strogo gledano obstaja samo večna sedanjost. Sem za to, da se ne obremenjujemo s preteklostjo in prihodnostjo ne glede na kulinarične preference. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 16. november 2007 Prijavi Deli 16. november 2007 Preteklost so spomini, ki se jih spominjamo sedaj, prihodnost pa domneve in projekcije, ki jih doživljamo sedaj. Strogo gledano obstaja samo večna sedanjost. Sem za to, da se ne obremenjujemo s preteklostjo in prihodnostjo ne glede na kulinarične preference. V nekih okvirih gotovo drži. Ampak, če se vrneva na primer bajte - preteklost niso le spomini, ampak tudi sadovi delovanja, ki jih izkušaš danes. Danes živim v bajti, ki sem jo sezidal v preteklosti, danes sem se zbudil v vojni, ki jo je nekdo zakuhal včeraj. Na izlet grem v Egipt, da bi videl piramide, ki so sad preteklosti.In naprej:Nekatere projekcije in domneve so tako zelo verjetne, da usmerjajo naša življenja. Zdajle zidam bajto, da bom jutri v njej živel. Ne gre torej le za zidanje zaradi zidanja, ampak zidanje zato, da bo jutri kaj iz tega. Zdele sm na šihtu, da bom dobil keš, s katerim se bom preživel. Ponovno poudarjam, da je misel, da preteklosti in sedanjosti ni konstrukt, uporaben le v nekih ozkih filozofskih okvirih. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 16. november 2007 Prijavi Deli 16. november 2007 V nekih okvirih gotovo drži. Ampak, če se vrneva na primer bajte - preteklost niso le spomini, ampak tudi sadovi delovanja, ki jih izkušaš danes. Danes živim v bajti, ki sem jo sezidal v preteklosti, danes sem se zbudil v vojni, ki jo je nekdo zakuhal včeraj. Na izlet grem v Egipt, da bi videl piramide, ki so sad preteklosti.In naprej:Nekatere projekcije in domneve so tako zelo verjetne, da usmerjajo naša življenja. Zdajle zidam bajto, da bom jutri v njej živel. Ne gre torej le za zidanje zaradi zidanja, ampak zidanje zato, da bo jutri kaj iz tega. Zdele sm na šihtu, da bom dobil keš, s katerim se bom preživel. Ponovno poudarjam, da je misel, da preteklosti in sedanjosti ni konstrukt, uporaben le v nekih ozkih filozofskih okvirih. lalalaJa, se strinjam. Strogo gledano sem mislil filozofsko. Je pa zanimivo, da v sanjah včasih doživljamo, da že leta in leta živimo v neki deželi v hiši, ki smo jo zgradili dolgo časa nazaj, čeprav so celotne sanje potekale le par minut, česar se zavemo, ko se zbudimo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. november 2007 Prijavi Deli 16. november 2007 Na našem koncu je to realnost. Živim v relativni pizdi materni (na hribu, zraven hoste, do prvega soseda imam dlje, kot lahko vržem kamen), ampak kle mamo že urejen brezžični interner. Neomejen dostop pride 18,4 Evra. lalala vazic! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 16. november 2007 Prijavi Deli 16. november 2007 (.... ... tok smo se ze [dobr] zgovarjal o casu, bla PREPRICANA, da je absolutno ze tema..... in je ni se oz. vsaj jaz je ne najdem..... - tko da ocitno je blo kar nekje, v eni temi al je pa nerodno bla postavljena) Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 16. november 2007 Prijavi Deli 16. november 2007 Ja, se strinjam. Gledam tegale tvojga slona in par žiraf. Po mojem morš bit usekan k zverina; tukaj in sedaj ... lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. november 2007 Prijavi Deli 16. november 2007 ej....! slon tukaj in zdaj sem jaz! ne me mesat!ze tko ne vem al bi rajsi curry al bajto danes naredila! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 16. november 2007 Prijavi Deli 16. november 2007 Gledam tegale tvojga slona in par žiraf. Po mojem morš bit usekan k zverina; tukaj in sedaj ...lalalaBil je pač skrajni čas, da Društvo za osvoboditev živali dobi alternativo. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 16. november 2007 Prijavi Deli 16. november 2007 ja ni kaj: koncno si jih osmislil! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mayan 20. november 2007 Avtor Prijavi Deli 20. november 2007 po dojetju trenutka večnosti...časa ni več ostane le osvobojena duša...v neskončnosti bivanja...in če je to zate čas...potem pač naj bo Pa je to nekaj dokončnega potem? Kdaj veš, da je to tako? Mislim, zakaj bi osvobojena duša živela tukaj? Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 iluzija se ne skriva v resničnosti sveta.Iluzija je v interpretiranju sveta. Kako se zavem, kdaj interpretiram resničnost po Svoji podobi?Sem vesel, svet je lep, sem žalosten, svet je hudoben, zaradi nestanovitosti je to le še ena iluzija lastnega obstoja.Kako se zavem iluzije obstoja in resničnost dejstev? pejd do ene pupe k ti je všeč pa jo cmokni po frisu. Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 TO je TO. unis, ti si meni vcasih tako zelo vsec Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 Ja problem je le, ker ti ne interpretiraš sveta ampak svet interpretira tebe v naprej. Človek se že znajde v obstoječi interpretaciji sveta. Oseba interpretacija je okvir notranjega sveta, kakšne se ti stvari zdijo, to pa ne presega obstoječe stvarnosti, ki jo radi nazivmo iluzija. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 Ja problem je le, ker ti ne interpretiraš sveta ampak svet interpretira tebe v naprej. Človek se že znajde v obstoječi interpretaciji sveta. Oseba interpretacija je okvir notranjega sveta, kakšne se ti stvari zdijo, to pa ne presega obstoječe stvarnosti, ki jo radi nazivmo iluzija. Človek se znajde v obstoječi interpretaciji sveta?In kdo mu to interpretira, če ne drug človek?To se pa sme, tega pa ne?In svet interpretira tebe v naprej?imamo dva svetova, govoriš o okviru notranjega doživljanja, ki je interpretacija-iluzija, ta pa ne presega obstoječe stvarnosti, ki prav tej rečemo iluzija. Kako nam je uspelo priti do takšnega spoznanja, kako smo se lahko povzdvignili nad iluzijo doživljanja lastnega sveta in zunanjega sveta ter prišli do zaključka, da iluzija je?Zdi se mi, da o nekaterih stvareh govorimo zelo znanstveno in objektivno, govorimo o resničnih stvareh.Prav te resnične stvari pa so plod iluzije, katerih temelje vedno znova poimenujemo in jih prikazujemo v spisih.Kako se lahko človek potopi v samega sebe in loči resničnost od neresničnosti?Obdan je s knjigami, ki so prav tako plod iluzije, ali pač ne?To je odvisno od bralca, kakšno stališče bo zavzel. In ravno o stališču govorim.Tisti točki našega prepričanja, vedenja, razumevanja, ki preprosto ve in čuti, da ima prav.Ali se ne poraja vprašanje, da je vse iluzija?Tudi naše razumevanje nečesa je laž v primerjavi z resnico, ki je še nismo okusili? O resnici, absolutni resnici pa smo nekje že brali, ustvarili smo si vtis, kako izgleda razsvetljenstvo posameznika, ustvarili smo si občutja, kako naj bi izgledalo življenje na oni strani resnice. In kako lahko jaz o tem sploh pišem?Neko točko pravičnosti sem moral zavzeti. Kako lahko sploh vem, da imam prav?Koliko prav imam?Delček?Je ta delček prav sorazmerno velik s tistim tvojim delčkom, ki se strinja z mano?Da, strinjam se s tabo, do tukaj imaš prav, ampak ko govoriš o tem in onem..Naše prepričanje, da imamo prav in kimanje z glavo drugih ljudi, še ne doprinese k resničnosti izjave.Kaj lahko potem storim? Em.. živim? doh. Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 Vse je skozi perceptivno polje stvar naše notranje zaznave. Vendarle. Če ne jaz in ne ti ne bova imela poškodavanih kakih živcev naju bo oba bolelo, ko bova brcala z boso nogo v steno. Realnost torej. Četudi bi ti imel poškodovane kake živce , bi vseeno oba končala s krvavo nogo.Torej iluzija o realnosti kot ji radi rečemo.Vse to znotraj našega okvira dojemanja. Kar pa je meni pomembno, da to obstaja četudi jaz to ne dojemam tako. Zatorej lahko v primeru napačnega dojemanja pristanem v umobolnici vsem skupaj razlagajoč iluzija realnega, ILUZIJA REALNEGA, IILLUUUZIJAAAAAA REALNEGAAAAAAAAAA!!!!AAAAA MTF... Torej preseganje realnega = poznavanje realnega Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 Eeee, mislm, kako vam pa to pomaga al pa vas ovira v živetju tle in zdej?Hočem rečt, v vsakdanjem življenju a ne? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 Ne morm hodt čez stene pa ropat bank in it kr tko na maldive, grrrr Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 iluzija se ne skriva v resničnosti sveta.Iluzija je v interpretiranju sveta. Če b' to ker drug napisu, b' mu reku, da je genij. K je pa tale glih tvoja, pa - no ja, Unis, še kar. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 in potem smo zopet tam, ko ljudje sami sebe pripravijo do tega, da od strahu umrejo, dobijo opekline, se celo zjočejo (ironično kajne?)..do česa vsega se lohk človk prprav.. sam dab unis začel seminarsko pisat.. jeben. sm pa glih mal prej razmišljow isto, kar je butl vprašow. Konc koncu, kolk ti pa vsa ta orodja pomagajo, da lepo živiš? ps: sem dodal komentar h kuvrtatovemu mišljenju, nosorog se je uštulu vmes. Drgač pa nosorog, clo živograd je na men se zdi n 33 strani lepo povedu oz, fliknu vn tisto idejo, d se vsakmu kdaj strga in lahko butne vn kšno pametno.al je na 33 strani ex2 opis kko se raztegneš čez lastne meje dojemanja, nekej tazga kr si ti podobno pisu? tc tc.. no ja, nosorog, sej bo.. (sej je sam priznow v uvodnem delu, d se sam nove stvari ponovno odkriva, njihov izvor pa je kdovekolk star, ane?) aja, mi nisi več všeč, sej to čutš. Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 Čas pozna samo um,v resici obstaja samo sedanji trenutek,zdaj in tu.Vse kar um določa ima neko razdaljo od tu do tam,vseeno kakšno,to naj bi bil čas.Recimo temu spomin,zaznava,reakcija,.... Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
FixMinze 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 Čas pozna samo um,v resici obstaja samo sedanji trenutek,zdaj in tu.Vse kar um določa ima neko razdaljo od tu do tam,vseeno kakšno,to naj bi bil čas.Recimo temu spomin,zaznava,reakcija,.... Ampak a to pomeni, da preteklo ne obstaja in da prihodnje še ni. Začetek in konec že obstajata četudi ju mi ne pomnimo. Kaj je potem minljivost vsega. Sedanji trenutek je večn. Pa se vseeno že zgublja v koncu. Citiraj Brez podpisa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 no ja, nosorog, sej bo.. (sej je sam priznow v uvodnem delu, d se sam nove stvari ponovno odkriva, njihov izvor pa je kdovekolk star, ane?) Finto je pogruntu lama Tartang Tulku Rinpoche. Iz njegove osnove je speljano par variant, od katere je ena od Slavinskega, ena od Palmerja, ena moja, pa še kkšna je verjetn kje. aja, mi nisi več všeč, sej to čutš. Nič ne de. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.