Lemurian 17. november 2007 Prijavi Deli 17. november 2007 Čedalje več ljudi ugotavlja, da je POTROŠNIŠTVO preseglo vse meje. V poštne nabiralnike dobivamo oglase, ko se vozimo po cesti vidimo le oglase, ni medija brez oglasa, v mestih so oglasi na vsakem koraku,.. skratka, BOMBANDIRANI smo z oglasnimi sporočili. Vse z namenom, da nam bodo podjetja končno omogočila izdelek, ki nam bo prinesel "dolgoročno srečo". Le izdelek ali dva ali tri rabimo in bomo srečni na veke vekov, kako zlata so podjetja. Seveda mi temu nasedemo, dopustimo da oglaševalska industrija razmišlja namesto nas in kupujemo čedalje več in več, po večini stvari, ki jih čez 1 mesec ne rabimo več! Na ta račun pa izginevajo gozdovi, število rib se zmanjšuje, tretji svet dela za preživetje, onesnaženost se veča, naravni viri se drastično kršijo, podjetja kruto tekmujejo med seboj za tržni delež, tudi na račun domače delovne sile in umazanega marketinga. A mi nekako ne vidimo te POVEZAVE, ne znamo povezat vseh teh dogodkov, smo le nemočna lutka v rokah oglaševalske industrije. V resnici pa je to omogočeno zgolj zaradi nas samih, v resnici pa mi držimo ves ta sistem po konci. Mi smo tisti, ki to dopuščamo, vsak posameznik zase. Nakupuj manj, ŽIVI več Eden od sloganov akcije. Se sploh zavedate, koliko denarja, časa in naše predrage energije gre na račun nepotrebnega nakupovanja. Koliko nepotrebnega brskanja po katalogih, iskanja po internetu. Upam da nam počasi postaja jasno, da nam ti izdelki, pa naj si bodo kakršni koli že, ne bodo prinesli trajnega zadovoljstva, trajne sreče. Da bomo ravno tako živeli, kot sedaj, z ali brez določenega izdelka. sobota, 24. november 2007 Če se vsega tega vsaj približno zavedate, potem vas pozivam k akciji DAN BREZ NAKUPOV ali Buy nothing day, ki že 15 let poteka po svetu, sedaj že v 65ih državah, v Sloveniji prvič leta 2004. Letos bo akcija potekala 24. novembra in upajmo, da bo vsaj toliko odmevna, kot takrat, ko smo izključili luči za 5 minut. Se še spomnite? Kako sodelujem? Sodelujete tako, da v soboto, 24. novembra 2007, NIČ NE KUPITE, da se ta dan vzdržite vsakršnih nakupov, vseh 24 ur. Namen? To je dan, ko lahko pošljemo jasno sporočilo, da nam le ni vseeno, kaj se s svetom dogaja, to je dan, ko lahko pokažemo, da se znamo združit, to je dan, ko lahko z malo gesto prispevamo velik korak k boljšemu svetu. Naj bo torej 24. november dan, ko ne bomo ničesar kupili. Prav ničesar, en dan. Se lahko vzdržimo? Lahko k tem spodbudimo še ljudi okoli sebe? Ste za hec, ste za to, da sprožimo šok terapijo? Internetne strani: Uradna Stran - adbuster.orguradna stran UKprvič zasledil na POZITIVKE.NET Nas je premalo ali moč interneta: Predpostavimo, da nas začne le 10, in vsak pošlje 100tim ljudem, je že 1000 ljudi obveščenih.Vsakemu od prvotnih 10ih uspe, da le 10% ljudi pošlje, je to 10*10=100 novih pošiljateljev. Torej novih 10,000 obveščenih ljudi, skupaj okoli 11,000.100 pošiljateljev doseže 10,000 ljudi, 10% uspešnost, dobimo 1000 novih pošiljateljev. Tej dosežejo 100,000 novih ljudi, skupno že okoli 111,000.Še en korak ponovimo in smo čez milijon. Citiraj človek, zbudi se.. "Velika Pot je lahka, vendar imajo ljudje raje stranske poti." Tao Te Ching, 53 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 17. november 2007 Prijavi Deli 17. november 2007 Cist super, se strinjam, sem za. (pa tko lepo pregledno in tko si vse postavil, Lemurian ) sam... skoda k nisi vcer postnil - da bi si naredila mal zalog. Jp, kot je rekel Mark Twain: "Civilizacija je neskoncno mnozenje nepotrebnih potreb." Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 19. november 2007 Prijavi Deli 19. november 2007 Ja, men pa glih mal narobe hodi tale datum namreč jaz v sob na tržnici nakupim sadje in zelenjavo za prihodnji teden. Med tednom ne utegnem skočit na tržnico, zato to storim v sob. Pa zna bit, da bom takrat še zmer iskala nov plašč Nič, bom vidla; če mi bo v spominu ostal, ne bom kupovala nič, privoščila si pa bom kavo; Že tko ne šetam po nakupoval.mekah (z zelo redko izjemo); Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2007 Prijavi Deli 19. november 2007 povrsnica.... :||namrec jaz... sem nekak spregledala datum, da je pravzaprav to soboto. ... recimo pri nas na čistilni akciji, ko se spuca okolje, sodelujejo po večini tisti, ki potem celo leto smetijo naokol. in so potem vsi svetniški, ah, jst sem tud sodeloval! no ampak vseeno bolje, kot ce bi sam smetili. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 19. november 2007 Prijavi Deli 19. november 2007 ma ne sej stekam kaj mislis, sam po 2. strani je pa pac kul. mi je prav padlo v oci, k sme mislila, da bo pisal: uni k najbl smetijo, najmanj pucajo... pol sem pa vidla da pravzaprav pucajo - kar je dobro. a ves.... k zal je preveckrat tko, da se bl sam svinja, puca pa ne. tko da, to je pohvalno. plus, ce drugega ne, ce so sami pucal, se jih morda kaj prime oz. prej...k lazje je smetit, ce drugi pucajo, ce pa sam, pa vids, kako pa kaj, tko da en mikrich necesa morda ze odnesejo. Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 19. november 2007 Prijavi Deli 19. november 2007 Eni mami sem prenesel tale poziv za bojkot, pa mi je rekla: "Oooo, jst bi pa z veseljem bojkotirala tale vaš bojkot, pa ga na žalost ne morem. Penzijo dobim šele prvega v mesecu." Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 19. november 2007 Prijavi Deli 19. november 2007 pa si dajo namesto da bi šli v nedeljo na izlet ...pa v btc centre po nakupih....jp Kruto toda resnično Saj ni kruto -- bolano je. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 19. november 2007 Prijavi Deli 19. november 2007 In kdo si ti? Kdo smo mi, da bomo odločali kaj je bolano in kaj ni? Ja, kar dela večina je normalno, ap če je še tako bolano. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 ce ne bomo mi odlocali, kdo pa bo? jaz se zase odlocam, da sem odlocno za nenakupovanje, posebno ob sobotah in nedeljah iz cisto egoisticnih razlogov, da - ce ze moram v tak prostor, sem rada cimprej spet zunaj, kar pomeni, da je bistveno, da je cimmanj ljudi noter. sem ze prezivela vikend ob vodi in rizu, ker mi je bilo bolj privlacno, kot iti v trgovino.(izjeme so zelenjavne trznice in izjemno male trgovinice v izjemno velikih mestih, drugace pa predlagam torek dopoldne kot idealno nujno zlo). sem ravno razmisljala, da ce bi toliko denarja, kot ga porabim za hrano v npr. 20letih, vlozila v en kos zemlje, bi imela tam dovolj hrane, da ne bi rabila hodit v trgovino po hrano ... samo ne vem, kako naj to obrnem ne bom dvolicna: mi vcasih pase it kaj kupit, samo od mojih nakuipovalnih napadov 1x na 2 leti ne bo nihce obogatel...z izjemo kaksne knjigarne, biotrgovine in dolocenih kostanjepekov. 24.11. mi je se posebno ljub datum in sem vesela, da je ravno takrat ta akcija, bom pa za vsak slucajspustila se vseh nadaljnjih 52 sobot v letu Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 In kdo si ti? Kdo smo mi, da bomo odločali kaj je bolano in kaj ni?Človek sem, mi smo pa ljudje. Z jasnim očesom se lahko vidi, kaj je bolano in kaj zdravo. Ja, kar dela večina je normalno, ap če je še tako bolano. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 20. november 2007 Prijavi Deli 20. november 2007 Bolana je kultura nedeljskih nakupovalnih izletov, prav tako pa tudi takšne "akcije" zadneve brez nakupov. Ki so pesek v oči samemu sebi, da imaš potem mirnejšo vest,ker podpiraš civilizacijo, ki je takšno kulturo ustvarila. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. november 2007 Prijavi Deli 21. november 2007 (izjeme so zelenjavne trznice in izjemno male trgovinice v izjemno velikih mestih, drugace pa predlagam torek dopoldne kot idealno nujno zlo).hej, men je pa v užitek iti v sob dop na tržnico po sveže sadje, zelenjavo za naslednji teden, pa še na družabno kavico skočim; men je to obred: sedim pa zmer zuni, pa mal firbcam kdo kej okol hodi, kupuje ipd. Edin pozimi, ko je slabo vreme, se ob sobotah preselim v šišenski mečkator na obvezno kavico, ne šoping. Še naj se višajo cene in nižajo plače, pa ne bo čezmerno - ali pač kakršnokoli nakupovanje noben problem več. hej, z jezika si mi vzela Drgač pa: družba norcev določa "normalnost" - tko da...na te norme jst ne dam kej dost Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Lemurian 22. november 2007 Avtor Prijavi Deli 22. november 2007 Hvala za pohvale Marsa V soboto post, v nedeljo pa celodnevni izlet po nakupovalnih centrih @Mystica: kdo pa si ti, da boš diktirala kdo lahko kaj misli in kaj ne ;-) Citiraj človek, zbudi se.. "Velika Pot je lahka, vendar imajo ljudje raje stranske poti." Tao Te Ching, 53 Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 22. november 2007 Prijavi Deli 22. november 2007 cookie, ja saj pravim, da trznice so ok...iz trznice prides nabit z energijo, tudi ce je gneca, ker je polno neke svezine v zraku, zunaj si...iz nakupovalnega centra pa prides izsesan in napol oslepljen... samo jaz pac v osnovi nisem velika ljubiteljica mnozic Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rdeča Jagoda 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 jst sm skoz za štose http://smileys.on-my-web.com/repository/Happy/happy-065.gif Citiraj ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA! ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ksenia 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 delam v trgovini in danes ni bil prav nič drugačen dan kot katera koli druga sobota... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Rdeča Jagoda 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 bi mogla bit sprememba? Citiraj ŽIVLJENJE JE IGRA – IGRAJ JO!ŽIVLJENJE JE IZZIV – SPREJMI GA!ŽIVLJENJE JE LJUBEZEN – PODELI JO!ŽIVLJENJE SO SANJE – URESNIČI JIH!ŽIVLJENJE JE DAR – SPREJMI GA! ŽIVLJENJE JE PUSTOLOVŠČINA – UDELEŽI SE JE!ŽIVLJENJE JE SKRIVNOST – ODKRIJ JO!ŽIVLJENJE JE BOJ – BOJUJ SE!ŽIVLJENJE JE LEPOTA – POVELIČUJ JO!ŽIVLJENJE JE SESTAVLJANKA – SESTAVI JO!ŽIVLJENJE JE PRILOŽNOST – IZKORISTI JO!ŽIVLJENJE JE PESEM – ZAPOJ JO!ŽIVLJENJE JE CILJ – DOSEŽI GA!ŽIVLJENJE JE POSLANSTVO – IZPOLNI GA! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doorwoman.p 24. november 2007 Prijavi Deli 24. november 2007 delam v trgovini in danes ni bil prav nič drugačen dan kot katera koli druga sobota... ja res je bilo enako.. polno kot vsako soboto Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 jaz sem se veselo pridruzila nenakupovalni soboti, jo podprla s petkom in nedeljo, za namecek dodam se ponedeljek in najverjetneje torek, potem bo pa treba spet malo po par zelenjavc na trznico pa saj ni vazno...vazno, da ljudje sploh razmislijo malo v tej smeri... Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 25. november 2007 Prijavi Deli 25. november 2007 Midva z ženo pa v petek kupila I30, včeraj pa šla cela familija /tud oba sinova/ na izlet /probno vožnjo/ v Strunjan, se sprehodili do križa in Mesečevega zaliva, šli na zgodnjo večerjo v Kavala v Lj. in pol hotl še na kremšnite h Šmonu na Bled, a so nas premamile gibanice in tiramisu za poobedek in mlado vino od Aleksandra iz Medane v Kavalu, tko da smo šli samo še prebavljat domov. Vmes bli vsi navdušeni nad Korejcem /kapo dol, fest avto/, fanta sta vozila iz morja nazaj /sta blj zrela voznika kot jst/. Tisto, kar je najpomembneje in največ vredno: preživeli smo skupaj čudovit dan v še lepšem, sproščenem vzdušju in pogovorih ter spletli še nekaj dodatnih zlatih nitk v medsebojnih odnosih. Ja ja, sej vem. Nismo bili ravno zgled ostalim, ki ste se trudili v tej akciji, vem. Ampak, se je splačalo. butl Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.