Skoči na vsebino

Recepti za kruh - nujno


Recommended Posts

Evo, pregledala celo hrano, prehrano itd., vse teme o kruhu, pa mi ni nč pomagal, še zmer nism najdla tistga kar iščem. In kaj iščem? No tkole je to: rečte, kar čte, ampak kruh na Gorenjskem je popolnoma drugačen od kruha na Štajerskem, Primorskem, Dolenjskem itd. In men je ful najboljši kruh tisti, k ga dobim na Primorskem. Glede na to, da sem pretekli mesec zabila s preizkušanjem stotih receptov za kruh, sem zdej čist obupana. A mi lahko kdo pove, kako primorci delajo kruh in iz česa (mislim, kakšne moke)? Njihov kruh je tako okusen, poln - skorjica lepo hrustljava, sredica skor penasta in mehka, pa dolg časa ostane svež (še celo bel kruh). Skratka neki morjo delat drugač kokr jest, ker mi ni ratal nardit tacga kruha, pa če sem delala ne vem kaj. Dejte mi povedat na trotlziher način, kako nej spečem dober kruhek s hrustljavo skorjico in mehko, puhasto sredico, sicer mi bo dragi namontiral žabico na pečico, ker ne more več jest kruha, da bi ga stran metal pa itak ni govora.

 

Aja, pa če dodate kšn recept za žemlje in makovke ipd., bi me tut nezimerno osrečl x:Dx

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jaz testo dam delat v kruhomat. Se mi zdi, da ga bolj pregnete, tisti z dvema lopatkama, namreč.

Spečem ga pa v modelčku.Ampak še vedno ni to tol

 

 

Samo pa, če govoriš o kruhu, kupljenemu v trgovini, pa veš, da je not kar nekaj dodatkov za boljši okus, bolj puhast videz, za daljšo svežino kruha...

OM MANI PADME HUM
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

no že nekaj časa nazaj sem gledala eno oddajo o peki kruha pri nas ...različne pokrajine različni recepti.

 

Brez kakršnih koli dodatkov...kruh kot perešček.

pa rečte, da kmečke gospodinje niso carice.....

 

No, sej o tem sm govorila, ne o industrijskem kruhu, seveda. Tistga grem lahko v štacuno kupt, če hočem jest kemikalije, a ne x;)x ?

 

Jest bi rada un ta dobr kruh, domač, PRIMORSKI!!! :att: In zdej probavam vse možne stvari (iskala tut drugje po netu, po kuharskih knjigah, pol pa na veliko pekla in zdej mam prepoved peke, razn če najdem en res hud recept, k veliko obeta x:Dx

 

No, mrbit mi bo pa ratal..., upanje umre zadnje, a ne? x:)x

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Jezi me samo to, ker nisem slaba kuharca (kuhanje mam takorekoč že v genih) in sploh rada kuham in pečem in mesim in kar je še ostalga za delat v kuhni (razn posode ne maram pomivat), ampak s kruhom so pa križi in težave. In ker sm trmasta, bom tolk časa poskušala in iskala, da bom najdla, sam z vašo pomočjo bo šlo seveda hitreje, zato dobrodošli vsi predlogi.

 

Tut ni nujno, da sam za primorski kruh - to temo sem odprla, ker komu pa pašejo štajerske variante, al pa koroške al pa kaj vem kakšne... zato na plan z recepti. Grem jest pogledat za našga Gorenca, pa ga bom napisala.

 

No, LP pa uživite v kruhu x:Dx

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Poglej na kulinarika.net.

 

Meni ročno narejen nikoli ni uspel - probala sem vse možno, tudi vzhajanje v pečici (vendar potem odpade še eno mesenje, kar ga dela bolj rahlega).

 

Preprosto sem ugotovila, da imam prehladno stanovanje in da se lahko igraš z mesenjem in peko kruha, če imaš v kuhinji okrog 25 stopinj, da se testo ne "prehladi", ko ga mesiš. Videla sem, kako super vzhaja kruh eni pupi, ki ima doma vzidano peč in ko jo zakuri, se prostor tako segreje, da vzhaja kruh kar v košarici na mizi. Seveda je tudi potem pečen res "mnjami"..

 

Kupila sem kruhomat z dveme metlicama in od takrat pečemo kruh samo doma. BREZ DODATKOV. Samo moka iz bližnjega mlina, jogurt, voda, sol, olje, žlička sladkorja in kvas. Bolj naravno kot tako, ne vem kaj bi še bilo.

 

Upam, da ti kruh uspe...

 

 

LP, Mojca

Omnia mea mecum porto.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ma kak primorski kruh o čem ti to pričaš, koprski kruh se reče zato ker je pečen v Bertoški oz koprski pekarni, pa nič drugega ni kot francoska v 5 mesecu nosečnosti, ker ne znajo delat manjše in tanjše.

 

Kruh je pa dober Vrhniški, in tisti od privatnih pekarn, aja pa Poljčanski.

Tko da ti Englbengl pojma nimaš kaj je dobro, verjetno poslušaš Mišo Kovača :vragec: xcivx x:o)x

 

xrolleyesx Sploh ne vem, kdo je Mišo Kovač :eek: , zato domnevam, da si ga vsaj enkar moral slišat ti in je to bolj tvoja domena kot moja... :o|o: :vragec:

 

Kar pa se tiče tega, kateri kruh je dober in kateri ne: okusi so različni, zato po mojem ne moreš soditi o okusu drugih na tak način, če pa že, pa pričakuj tudi kritiko tvojega okusa, a ne? Sto ljudi sto čudi - enim je dobr to, drugim to, zato ni treba bit grob/nesramen, taki pač smo. :sori:

 

Sploh pa, kdo pa si ti, da veš kolk mam oz. nimam jest o čem pojma? :inocent: In kakšna logika se skriva v tvoji povezavi s kruhom, pojmom in Mišem Kovačem? Kej tacga se lahko porodi samo kakšnim čudakom, če se izrazim zelo milo :vragec:

 

Poglej na kulinarika.net.

 

Meni ročno narejen nikoli ni uspel - probala sem vse možno, tudi vzhajanje v pečici (vendar potem odpade še eno mesenje, kar ga dela bolj rahlega).

 

Preprosto sem ugotovila, da imam prehladno stanovanje in da se lahko igraš z mesenjem in peko kruha, če imaš v kuhinji okrog 25 stopinj, da se testo ne "prehladi", ko ga mesiš. Videla sem, kako super vzhaja kruh eni pupi, ki ima doma vzidano peč in ko jo zakuri, se prostor tako segreje, da vzhaja kruh kar v košarici na mizi. Seveda je tudi potem pečen res "mnjami"..

 

Kupila sem kruhomat z dveme metlicama in od takrat pečemo kruh samo doma. BREZ DODATKOV. Samo moka iz bližnjega mlina, jogurt, voda, sol, olje, žlička sladkorja in kvas. Bolj naravno kot tako, ne vem kaj bi še bilo.

 

Upam, da ti kruh uspe...

LP, Mojca

 

Hvala, za nasvet, bom pa poskusla z vzidano pečjo, sam najprej mi jo more dragi postavt - evo ga grem kr zadužit x:Dx x;)x

 

(če mi nau še lunin net prepovedu hihi )

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, tak zelo rahel kruh je meni zadnjič "uspel" v kruhomatu, ker sem dala zamaknjen čas peke - zjutraj ob šestih je bil ta famozen kruh spečen - za videt je bil čudovit, skorjica mnjami, noter rahel, da nisem mogla verjeti... x8Dx x8Dx

 

Reakcija familije? Skoraj bi dobila odpoved, ker oni hočejo konkreten kruh, pri katerem veš, da ješ KRUH. So mi rekli, da lahko takega rahlega kot iz trgovine dobijo tudi v trgovini in ni treba, da se matram doma... :eek: x:Dx x:Dx x:Dx

 

EnglBengl - si ti imela v mislih kakšen konkreten hlebec ali kaj bolj belega?

 

Sem namreč s Primorske, ma ne vem, kaj točno je mišljeno pod "primorski kruh", ker smo vedno kupovali tistega iz Grajskih pekarn.. x;)x

 

 

 

LP, M.

Omnia mea mecum porto.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mimogrede od neke lepe deklice sem dobil namig da grajskih pekarn kruh nima nobene energetske inu nutricionistične vrednosti, je predelan navaden kruh z kozmetičnimi popravki, poln Ejev in visokih Cjev

Ja, pa sej ravno zato ga pečem raje doma in vem, kaj dam v testo.. x;)x

 

medtem ko je motila s svojo prisotnostjo mir nas domačinov..

Ma ja, nisem nič foušna vam tam dol na obali, še posebno ob vikendih... :o|o:

 

..

Omnia mea mecum porto.
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ja, pa sej ravno zato ga pečem raje doma in vem, kaj dam v testo.. x;)x

jaz tudi

se mi zdi super iz kruhomata

dam zraven še ful semen in je njami

res mi ni jasno zakaj bi mogla kupovat kruh z 300% maržo za 3 evre

doma spečem polnozrnat kruh 800g , ki ga imava dva dni za 0.50 evra

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kruh x:px

jaz bi pa tak mela kak recept za kruh od Cookie x:)x

Tkole, ker so se izrazile želje, posredujem recept za peko kruha; na tem mestu moram povedat, da sem ga prejela od starejše sodelavke (k ma kuharijo v malem prstu), le-ta ga je nasledila od svoje pokojne babice.

Osnovni recept je spodaj; metoda dela je natančno ista, od mojega kruha se razlikuje zgolj v tem, da jaz koruzno moko (sodelavka prisega na koruzno moko Rangus-a - dobi se jo v mečkatorju, pa verjetn še kje) mirne duše zamenjam za ajdovo, pirino, celo ovsenimi kosmiči (le-te dodam, tako kot vsa semena, po vzhajanju in premešanju s kuhalnico, drugače se moka oprime kosmičev - za ovseni kruh). Če dodajam orehe (v ajdov kruh) jih poprej popražim na suho v teflon. posodi zgolj toliko, da zadišijo. Nekateri naredijo isto z bučnimi semeni - jaz ne. Za olje sem sprobala z repičnim, koruzni kalčki, celo bučnim (za da kruhu zeleno barvo), olivnim...osebno mi je najboljši z olivnim oljem, čeprav so vsa dobra.

Aja, pa jst ne tehtam natančno na tehtnico, temveč se držim razmerja 2 enoti bele na 1 enoto katere druge moke, tut razmerje 3:2 v prid beli, je še zmer dober rezultat, glede na rahlost.

 

KRUHEK

 

34 dag bele moke

12 dag koruzne Rangus

Dati v posodo, soliti – ravna jedilna žlica soli (jst je dam malce manj - dva ščepa solnega cveta)

 

Dodati kvasec

V ca. 1 dcl toplega mleka nadrobiti kocko kvasa, potresti z žličko sladkorja in z žličko moke, pustiti da naraste ca. 10’

 

S kuhalnico rahlo mešati, dodati 3 dcl mlačne tekočine (pol mleka pol vode)

 

S kuhalnico pregnesti parkrat

Dodati 0.5 olja, s kuhalnico pregnesti

 

Pokriti s prtom in v pečico pri 50°C za 30’

 

Vzeti ven, s kuhalnico 2-krat oblikovati, (tp, premešati)

Dati v pomaščen in z moko potresen pekač

V pečico in zviševati temperaturo, s tem pa tudi testo vzhaja in pri 190C peči ca. 1h.

 

Pečen kruh zvrniti na krpo, ga navlažiti z vodo z vseh strani (jaz-C. ga ne vlažim nič) in zaviti v krpo. (Raz)rezati ohlajenega. Izvrstno tekne tudi sam....kot dobra slaščica

 

Men je ta recept odličen zato, ker ni nobenega mesenja, gnetenja, nobene packarije z moko, testo...za mešanje testa (ki ni tako kompaktno kot bi si člowk predstavljal, je prej pocast kot ne, vendar spet ne tako zelo pocast) uporabljam vedno enainisto leseno kuhalnico.

 

Aja, pa še to: ko delam/pečem kruh zraven zmer poslušam tako smooth muziko (Diana Krall, Michael Buble), mal si še popevam zravn, da bojo kvasovke lepo nardile kruh, ne vem, mrbit sm sam smotana, sam kruh rata lepši, kadar mu pojem, kot kadar ne.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Ti Englbengl jaz pa upam, da ti kruh ne sam ne uspe, ampak da ti ga še za nameček čist ožganga, pozobljejo škorci in ti za slovo še kuhinjo onečedijo, tak.. :inocent:

 

Pravjo, da tist, kar ti drugim želiš, se ti potem trikrat povrne hehe :vragec: Bomo vidl kdo bo kuhno ribal x;)x

 

Ma ti bom jaz povedal, tile kekci gorenjski bi vsi radi Primorci postali, kot njihov najbolj eminenten lik ki sliši na ime Jan Plastelinjak, zato jim je vse kar diši na primorsko povšeči, seveda gospoda ne vedo, da Vrhnika ni na primorskem in verjetno jo je to malo zavedlo, ker je kruh kupila nekje na obali, medtem ko je motila s svojo prisotnostjo mir nas domačinov..

Mimogrede od neke lepe deklice sem dobil namig da grajskih pekarn kruh nima nobene energetske inu nutricionistične vrednosti, je predelan navaden kruh z kozmetičnimi popravki, poln Ejev in visokih Cjev

 

Ma, ja, kekci gorenjski so vsi tok butasti, da ne vidjo dlje kot do Save, a ne? Zato je pa svet poln Pornyjev in podobnih pametnjakovičev, ki vsedo vse o vsem in vsakomur :inocent: :xx!: in zato nam gre vsem tko fajn, ker nas le-ti razsvetljio s svojo pametjo... :-P

 

Kar pa se tiče motenja med vikendi, bi pa tut mi severni gorenjci lahko kšno mastno povedal, pa se bom vsaj jest raj zadržala...

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

EnglBengl - si ti imela v mislih kakšen konkreten hlebec ali kaj bolj belega?

 

Sem namreč s Primorske, ma ne vem, kaj točno je mišljeno pod "primorski kruh", ker smo vedno kupovali tistega iz Grajskih pekarn.. x;)x

LP, M.

 

Ne, ne gre za v trgovini (ali pekarni) kupljen kruh, ampak na tist domač kruhek, ki ga Primorci pečete doma... in se (vsaj meni) zdi drugačen od kruha, ki ga pečemo doma npr. Gorenjci. Ma sej ne vem več, mrbit pa res sam kompliciram neki (glede na to, da me je Porny tok skritiziral). No ampak dejstvo je, da na različnih koncih Slovenije pečejo kruh na različne načine in mene zanima samo kako ga pečete vi. :8):

 

evo TUKAJ super recepti za res super kruh x^x pa fora ko je res simpl, resnično brez gnetenja in s to emulzijo je kruh ko perešček :2src:

 

Bom pregledala, hvala Todika x;)x

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Mene je kruh naučila pečt tašča. To bila oring šola - ne privoščim nikomur. Omesit se moralo za 3 oring velike kolače - mislim, da bilo vsaj 10 kg moke, če ne še več in potem lepo naraslega vreči v krušno peč - brez - da se je razlezel. Meni se prvič je..in potem vsi okoli zvedeli, da jaz pač kruha ne znam pečt..res..kako snaho te k bajti dobla..(ki se krave ni znala podojiti). Pustmo spomine.

 

Torej - je pa pa se ta šola dolgoročno zelo splačala, ker spečem res dobri kruh.

Sodim med tiste gospodinje, ki delajo vse po občutku..žal..

 

Torej moka, sol, raztopljen kvas, mlačna voda. Ostalo (semenke, kumina ali česen) po željah.

 

Moki dodaš sol in temeljito zmešaš - na suho, ker sol in kvas se ravno ne marata..

narediš jamico, not uliješ kvas, mlačno vodo - da začne hitreje rast..in mesiš. če dodajaš kaj je tole fino dodati proti koncu, sicer te bolijo roke(mene so vsaj)

Kdaj si gotov preveriš z nožem -prerežeš in niti ena sama grudica ne sme biti. Masa mora biti gladka, ne sme se prijemati za roke, skleda v kateri mesiš testo pa čista!!

Vse dobre gospodinje skrbijo zato, da imajo čisto skledo pri izdelavi kruha.

Pustiš rast.

Nato prižgeš pečico - sama se še vedo zanesem na roko (kakor v krušni peči - tam sem z roko preizkusila, če bila dovolj vroča), in daš pečt. jaz ga vedno zmočim z vodo in prerežem.

slabe 3/4 ure nekje..mogoče malo manj.

Kruh je fino pečen, če ti odtrka nazaj..mater govorim oslarije..ampak, ko potrkaš po kruhu pač veš..

potem pokriješ z čim več dekami, da je mehki in hrustljavo skorjico ima..

 

Aha - no jaz rada pečem še koruznega, rženi moki dodam prevret koruzni zdrob, samo pol ne rabiš mlačne vodo, je kar hladna vredu..

super kruh res. pa še počaka dalj časa

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

ma kak primorski kruh o čem ti to pričaš, koprski kruh se reče zato ker je pečen v Bertoški oz koprski pekarni, pa nič drugega ni kot francoska v 5 mesecu nosečnosti, ker ne znajo delat manjše in tanjše.

Kakšen sitnež :o|o: :sniky: x:o)x

Klasično razmišljanje foreštov ali Pirančanov :vragec:

Koprski kruh-štruce in bige so obče poznane kot prav posebno dobre. x^x

Panin sz mortadelo in bevanda sz pinelo za merendo.

verjetno poslušaš Mišo Kovača :vragec: xcivx x:o)x

Svi me znajuuuuuuuuu, svi me znajuuuuu...u mom zavičajuuuuuuuuuuuuuuu xsingx

*

Trikrat al kolikokrat smo popravljali mašino za kruh, sedaj pa ga peče Velikan, in sicer- skromno rečeno :inocent: - najboljšega daleč naokoli.

Velikanov koruzni kruh

Za 3 podolgovate plehe (tiste za potičke, marmorne kolače, plumcakeje...), 2,8 kg kruha

1,4 kg bele moke(boljše če je ostra)

320 g koruzne moke

24 g ali ena kocka kvasa

4 čajne žlice soli

4 jušne žlice sladkorja

4 jušne žlice olja

1,06 litra vode

 

Moko skupaj s soljo preseješ v dovolj veliko skledo ( kupili smo dovolj velik plastičen škaf :vragec: in leseno kuhalnico, katera uporabljamo samo za to), narediš jamico.

Vanjo vliješ kvasec, ki ga narediš iz malo tople, ne vroče vode, kvasa in sladkorja, daš na radiator 10 min.

Počasi dodajaš vodo in olje in s kuhavnico mešaš.

Nato maso začneš mesiti z rokami. Kot je rekla Nat- skleda mora bit čista, brez ostankov moke. Slednjič pomokaš ravno površino in mesiš dokler ti roke ne odpadejo xcivx

Bolj mesiš, bolj bo kruh dober. Umesiti moraš gladko, voljno in ravno prav mehko/trdo testo.

Potem testo vrneš v skledo in pokriješ s prtičem in daš na toplo vzhajat eno uro.

Med tem namastiš s putrom ali drugo maščobo plehe :inocent: - pekače in jih potreseš z drobtinami ali koruzno moko ali zdrobom...

Vzhajano testo potem ponovno premesiš in razdeliš na tri dele, v tri plehe.

Prižgeš pečico na 50.C in daš vzhajat kruh še pol ure.

Nato ga vzameš ven in naravnaš termostat na 220.C

Ko je pečica dovolj ogreta, daš pečt kruh 45 minut, in sicer po 20 min štruce pokriješ z alu folijo, jih pečeš še 20 min, nato jih vzameš iz pečice, jih na debelo premažeš z žlico moke razmešane v glažu vode in pečeš še 5 min, da se na kruhu zapeče zlato rumena skorica.

:switz:

Je procedura, ampak se splača, tole dozo imamo za dva tedna, ker jemo kruh samo za zajtrk. Kruh ostane svež tudi tri dni in se ne drobi. Ohlajenega narežemo na šajbe, naložimo na pladenj, med sloje položimo peki papir, vtaknemo vse skupaj v mečkatorjevo vrečko in zamrznemo.

Vsako jutro fliknemo rezine direktno v toster.

x:)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Svi me znajuuuuuuuuu, svi me znajuuuuu...u mom zavičajuuuuuuuuuuuuuuu xsingx

*

Trikrat al kolikokrat smo popravljali mašino za kruh, sedaj pa ga peče Velikan, in sicer- skromno rečeno :inocent: - najboljšega daleč naokoli.

Velikanov koruzni kruh

Za 3 podolgovate plehe (tiste za potičke, marmorne kolače, plumcakeje...), 2,8 kg kruha

1,4 kg bele moke(boljše če je ostra)

320 g koruzne moke

24 g ali ena kocka kvasa

4 čajne žlice soli

4 jušne žlice sladkorja

4 jušne žlice olja

1,06 litra vode

 

Evo, dec je šu, kuhna je prosta, grem probat nardit... Pol k bo enkrat zamesen, se bo pač mogl spečt hehe x:Dx Pridem pol povedat, kaj mi je uspel sčarat... Držte pesti x;)x

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Bertoški kruh delajo tko da mal not pljunejo, pa tko testo v steno vržejo pa mal fuzbala pol pa vi to jeste, vsi navdušeni nad kvaliteto, vse se vrača vse se plača, ti jeziš prodajalce prodajalci peke, peki pa pljuvajo v testo in pika, vem, ker sem tudi sam nekega daljnega dne delal v tisti pekarni prek študenta in vem kaj se je delalo.. Kruh koprski pa se drobi in je celo sranje, ne vem kakšen kruh imajo drugod, ker kruha bolj mal pojem. Ampak če je koprski kruh dober, pol sem jaz bodoči predsednik RS.

 

Tako da če česte jest kvaliteten kruh brez tujega dnk-ja not, delajte kruh doma :)

 

Al si tečn... >_>

 

Glih zato je ta tema odprta, da si izmenjamo izkušnje in recepte, da se naučimo pečt kruh ipd. Kar ap se tiče predsedništva - pr ns bi bil itak že vsak vosu predsednik, to nam je vsem jasno x;)x :vragec:

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...
Obstaja kak nadomestek za kvas? Sem namreč na dieti proti kiandidi,pa kvasa ne smem:(:(POMAGAJTEEEEE xrolleyesx xrolleyesx xrolleyesx

kruh peces s pecilnim praskom ( vinskim kamnom- ekoloskim ) x;)x

 

MOjca

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Sam sem delal kruh tako, da sem dodal kako čajno žličko - ali tri četrt nje, alkalne jedilne sode bikarbone v testo in dobro premešal.

(60% moke, 40% vode, kako žličko soli kavino, enako - mogoče tri četrt sode bikarbone jedilne).

Pri peki sem testo pokril s "peki" papirjem, da se ni skorja izsušila.

Vzhajanje ni bilo potrebno...

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

upsi... :inocent: zdele berem tele vaše recepte.. in se glihkar spomnila, da sem pozabla olje dodat v mašino...

me zanima kaj bo ratal..

 

sem pa poskušala s poparjeno koruzno moko, baje je boljš... we'll see....

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vedno sem delal kruh brez olja, maščob.

Vedno je bil zame ok.

Pekel na peki papirju, da ni bilo umivat treba pekača.

Avtomat za peko kruha je tudi bil ok.

Samo testo sem na roke umesil bolje sam kot mešalec v "kruho pekaču". )

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Vedno sem delal kruh brez olja, maščob.

Vedno je bil zame ok.

Pekel na peki papirju, da ni bilo umivat treba pekača.

Avtomat za peko kruha je tudi bil ok.

Samo testo sem na roke umesil bolje sam kot mešalec v "kruho pekaču". )

Oooo Tantra, skriti talent x;)x ... mater bo srecna, kera te bo dobila x^x ...

 

uzivaj,

 

Mojca

 

ps: jaz tudi vedno pecem kruh brez mascobe

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...