Skoči na vsebino

Recepti za kruh - nujno


Recommended Posts

Majst sploh ne sprašujem za kruh,tega ne jem že dolgo.Kvas rabim za pizzo:):)mnjami mnjam,...tako zdravo seveda,namesto bele moke dam pirino moko,namesto sira pa tofu,ostalo zelenjava,..no bom probala z vinskim kamnom,sem ga že zasledila,...hvala Tipka,javim ko bom hamzala:):):)Kaj testo moraš pustiti da vzhaja?

 

U Tantra, Soda Bikarbona,aja v testo?To so baje včasih babice uporabljale,a?Pa pridetesto mehko,elestično?

Sami kuharji tukaj,ni kaj x:o)x

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

xyesx je uspelo :palec: tudi brez maščobe.

mal je preveč moker, ker nisem čist vedla količine vode... toliko, kot naj bi je bilo, se jo prelila vrelo čez koruzno moko.. ampak potem, ko sem dodala še ostalo moko (enkrat po dolgem času sem uporabila ostanek čisto navadne, bele), ni bilo šans, da bi se zmešalo vse in sem dodala še deci in pol vode.. pa je bilo najbrž malo preveč..

 

ampak je pa fajn, sva zjutraj s fantom oba ugotovila, da je definitivno boljši kot tisti iz Hoferjeve mešanice za kruh.. mal sva bila lena zadnje čase in kar tisto že pripravljeno mešanico dajala v kruhomat... ampak nastane tak.. plastičen.. sicer lep, mehek, z luknjicami, nič zbit.. ampak.. plastičen nekako..

 

imam pa eno vprašanje glede koruzne moke.. sem uporabila mlinotestovo pa imam čuden občutek, da je zmešana z navadno al nekaj.. nič ne da barve, tudi okusa ni čisto pravega po koruznem kruhu :inocent: sicer je res, da sem vedno samo industrijskega kupovala, pa vprašanje kaj mu primešajo.. ampak.. tudi zadnjič, ko sem koruzni močnik delala iz iste moke in je nisem z ničemer mešala, ni imelo nekaj ful okusa pravega.. katero koruzno moko torej priporočate?

WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY

BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM

 

loesje

 

 

Spet nazaj -

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...

Jaz imam pa zelo rada kruh namočen v juho ali kakšno drugo tekočino.

Enkrat sem namakala takega, ki je vpil veliko juhe, vendar se še vseeno ni razlezel, razpadel oziroma izgubil čvrstosti ter se še vedno lepo topil v ustih.

Ne vem, če si lahko predstavljate, kaj bi rada povedala, ampak zdi se mi da je take vrste kruh, ki ni kot 'zrak' ampak je zelo nekako zgoščen, težek in ga lahko dolgo grizeš v ustih pa bo še vedno kaj za gristi.

 

Zanimalo bi me, če se tak kruh da kupiti v trgovini pa kateri kruh je to?

Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse...
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Guest sstane
Zanimalo bi me, če se tak kruh da kupiti v trgovini pa kateri kruh je to?

Tak kruh je neslan, dobiš ga pa v Italiji, kolikor hočeš. Tudi špageti niso slani.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

.. katero koruzno moko torej priporočate?

če nimaš možnosti iz mlina, potem priporočam Rangus-ovo (blag.znamka Rangus) prodaja v mečkatorju Šiška.

You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.

»Grem naprej.

Kjer ni poti, ustvarim pot.

Usmerjam tok svojega življenja,

tako kot duša v meni hoče.«

*´¨)

¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)

(¸.•´ (¸.•´

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...

Rabim pomoč - kak recept, ki ni preveč težek - tak, ki bi uspel tudi meni w:Iw in sicer za kruhek iz polnozrnate moke in s semeni po možnosti. Ma kdo kak fajn recept? Klarus? So mi zaupali da si ti baje strokovnjak za to x:Dx

 

Meni namreč vsak, ki sem ga do zdaj nardila rata bolj trd oz. preveč zbit, pa me zanima če je kak recept da bi kruhek ratal puhast kljub polnozrnati moki in semenom, mam pa premalo izkušenj s peko kruha da bi ga nardila po občutku...

 

Hvala :flowers:

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

600g polnozrnate moke, 4 dl mlačne vode (oz. po občutku, videnju),

čajna žlička soli,jedilne sode (namesto kvasa)

raztopljene v navedenih 4 dl mlačne vode, ...

 

Jedilna soda (čajna žlička), zmešana z mlačno vodo (se mi zdi, že mal pozabil).

Se da lahko v testo namesto kvasa. Ni treba pol testa vzhajat;prihrani se čas.

V pečici se prekrije kruh od zgoraj s peki papirjem.

Pride pečen kruh manj trd in skupaj zbit.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

js za kruh nebi vzela sode....

bi vzela recept od tantre(js dam na 1l moke čajno žličko soli, sam ne morem dat točnega recepta, ker delam po občutku)...sam z kvasom...

za puhast kruh, pa more biti mehko testo(tolk da se sa fajn oblikovat)

in seveda more zelo dolgo vshajati...ker je glih tu čar vsega...

vshajt pa more vsaj ene 2 rundi..pri prvi, da naraste na dvojno ali trojno količino.....

in ko ga oblikuješ, ga pustiš vsaj 20 min pri miru in daš v pečico...

za lepšo skorjo daš v pečico skodelo vode...seveda pod pekač ;)

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Kruh s sodo jedilno prihrani čas vzhajanja. 3/4 čajne žličke v testu se ne čuti nič.

Kvas so gljivice. NI dober za kandido vaginalno. Ko nekdo je ta kruh, potem pa za degustacijo takoj oralno obdeluje

vagino svoje partnerke.

Kvas kisa kri. Soda razkisa pšenično moko.

Možno pa, da česa ne vem ? Kaj bi to lahko bilo?

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

soda pa pusti v kruhu nitrate, ki tudi niso dobri za nas...

itak je najboljše vshajalno sredstvo jelenova sol..ki se razgradi na amonjak(plin) in co2

 

vsa ostala vshajalna sredstva so pač na dolgi rok strupena

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

js za kruh nebi vzela sode....

bi vzela recept od tantre(js dam na 1l moke čajno žličko soli, sam ne morem dat točnega recepta, ker delam po občutku)...sam z kvasom...

za puhast kruh, pa more biti mehko testo(tolk da se sa fajn oblikovat)

in seveda more zelo dolgo vshajati...ker je glih tu čar vsega...

vshajt pa more vsaj ene 2 rundi..pri prvi, da naraste na dvojno ali trojno količino.....

in ko ga oblikuješ, ga pustiš vsaj 20 min pri miru in daš v pečico...

za lepšo skorjo daš v pečico skodelo vode...seveda pod pekač ;)

 

Hvala Klarus za nasvet xokx - bom probala oba načina pa bom vidla kateri mi bolj rata

"In spe nascendi." (Živim v upanju)

 

Latinski izrek

 

 

http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 4 weeks later...

Mislm, kaj vse ne zveš, k hočeš kruh spečt... x:Dx Ampak vseen hvala za prispevke... x;)x

 

Še zmer mi ne rata tko kot bi rada, ampak je pa precej bolš x:px . Sem sprobala skor vse recepte s kle gor (do zdej), še dva (ta zadnja dva) čakata...

 

x;)x

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

velik sreče :kiss:

 

aja pa še to....v pekarni traja proizvodna kruha 6 ur ;)

 

6 ur? matr, za to si bo pa treba vzet dopust... x:Dx In kaj pol delajo 6 ur, mislm razn tega da se preoblečejo v delovne obleke, spijejo kavico in pol...? :inocent: x;)x

 

P.S. Sej res, a lahko kdo opiše, kako poteka proizvodnja kruha v pekarni? Mislm, zdej me pa res zanima, kaj vse počnejo, kolk časa kruh vzhaja v pekarni, kako dolgo ga mesijo itd. Fina iztočnica, klarus, hvala :palec: x;)x

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kak zgleda v pekarni nimam pojma...sem pa si večeri sama spekla kruh...

vzela sem kilo krušne moke...tri čajne žličke soli...pol zavitka semenk(mešanca) pol pakla ovsenih kosmičev in dva zavitka suhega kvasa...dodala mlačno vodo..vse skupi lepo premešala z kuhalnico in pustila vshajat eno uro in pol..potem sem premesila in še pustila pol ura....oblikovala kruh...prižgaja pečico..ta čas, da se je pečica ogrela, je še kruh lepo naprej vshajal..in dala lepo pečt...

 

kruh se pač ne da nardit na brzino ;)

There is

One Mind,

One Truth,

One Source in the Universe,

and I AM ONE with ALL there is."

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

kruh se pač ne da nardit na brzino ;)

 

 

To se pa čist strinjam :palec: , ampak 6 ur? In to za rečva 2 kili kruha, je pa vseen mal tu mač, a ni tko? Ok, drugač je v pekarnah, kjer se peče kruh v velikih količinah in po več pek, najbrž, ampak doma pa 6 ur glih ne pride v poštev, ali pač? x:)x :O:

 

LP

živi in pusti živeti
Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

  • 1 month later...
Evo, pregledala celo hrano, prehrano itd., vse teme o kruhu, pa mi ni nč pomagal, še zmer nism najdla tistga kar iščem. In kaj iščem? No tkole je to: rečte, kar čte, ampak kruh na Gorenjskem je popolnoma drugačen od kruha na Štajerskem, Primorskem, Dolenjskem itd. In men je ful najboljši kruh tisti, k ga dobim na Primorskem. Glede na to, da sem pretekli mesec zabila s preizkušanjem stotih receptov za kruh, sem zdej čist obupana. A mi lahko kdo pove, kako primorci delajo kruh in iz česa (mislim, kakšne moke)? Njihov kruh je tako okusen, poln - skorjica lepo hrustljava, sredica skor penasta in mehka, pa dolg časa ostane svež (še celo bel kruh). Skratka neki morjo delat drugač kokr jest, ker mi ni ratal nardit tacga kruha, pa če sem delala ne vem kaj. Dejte mi povedat na trotlziher način, kako nej spečem dober kruhek s hrustljavo skorjico in mehko, puhasto sredico, sicer mi bo dragi namontiral žabico na pečico, ker ne more več jest kruha, da bi ga stran metal pa itak ni govora.

 

Aja, pa če dodate kšn recept za žemlje in makovke ipd., bi me tut nezimerno osrečl x:Dx

Kmečki glas je 2007 izdal zbirko receptov Domače kmečke jedi . Imam prvi in drugi del. V drugem delu so recepti tudi za peko kruha, šarklja, marmornatega kolača - bajno. Preizkušeno. Sicer nimam krušne peči , ampak preračum recept na 1 kg se obnese. Recept oz opis je točno tak kot ga je počela šolana kuharica, tašča in kmetica v eni osebi. Vsako soboto je spekla 6 do sedem hlebov + 80 krofov - bajno je dišalo po hiši. Kruh pečem pol leta, marmornat kolač pečen v potičnem modelu je prekrasen, točno tak , kot po sliki- otroci hočejo vsak teden domače pecivo, kruh, štrudelj. Z veseljem pečem, ko vidim da se mi vrtijo cel popoldan ali soboto zjutraj "kdaj bo že pečeno", a je že,pa kdaj bo ipd.

Dvakrat vzhajam po cca 40 minut na 40°C (že programiran program Gorenje pečice), na pomokanem prtu v peharju. Moka mora biti sobne temperature,kvas tudi, mleko/voda toplo, in veliko časa ter ljubezni pravi moj dragi.Kruh je postal prava poslastica, sploh ne rabiš namazov, sam šalco vročga mleka al pa kislga mleka. Skorjica je krasna - premažem z razžvrkljanim jajcem+čopič, tri zareze , poj pa 10 minut na 170, 40 minut na 200 , pa še 10 minut nazaj na 160 stopinj. Odvisno, se prilagajam željam po skorjici,hrustljavosti in barvi , držim pa se zlato rjave.

Receptov je več, odvisno od regije, jih mam celo zbirko. Bajen pa je koroški ržen kruh. To pa je zalogaj, ki me še čaka.

 

Sem pa doživela šok po nakupu moke.

 

Pakirana je po kg za vlečeno, posebej za kvašeno, granulacija je ista , priprava ista. Vlečeno testo iz tip 500 totalen polom, ker se je trgalo. Kva pa zdaj? Hitro sva naredili hlebčke,zvalat pa shranit plasti za lasanjo - valjda ne bomo metali proč. Poj pa še enkrat vlečeno iz moke TIP 400, bajno lepo vlecljivo testo- je bil tak štrudelj , da so ga v petih minutah zmazal. Res ne vem a se jim je v tovarni zmešal papir al kaj, da so isto moko pakiral v dve različni pakungi-poden. Dons me roka boli za umret tolk je to naporn mesit. Ampak ni ga čez tople roke.

Link to comment
Deli na socialnih omrežjih

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...


  • Včlani se

    Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

  • Zadnji obiskovalci

    • Noben član si ne ogleduje te strani.
×
×
  • Objavi novo...