tantra 14. januar 2008 Prijavi Deli 14. januar 2008 Kupljen kruh je katastrofa maščobe polna neredka.So pa tudi izjeme. Predvsem je pa predrag.Je pa dober.Sem bolj lene sorte pa ga kupujem.Mogoče se ponovno lotim peke. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 15. januar 2008 Prijavi Deli 15. januar 2008 Majst sploh ne sprašujem za kruh,tega ne jem že dolgo.Kvas rabim za pizzo:):)mnjami mnjam,...tako zdravo seveda,namesto bele moke dam pirino moko,namesto sira pa tofu,ostalo zelenjava,..no bom probala z vinskim kamnom,sem ga že zasledila,...hvala Tipka,javim ko bom hamzala:):)Kaj testo moraš pustiti da vzhaja? U Tantra, Soda Bikarbona,aja v testo?To so baje včasih babice uporabljale,a?Pa pridetesto mehko,elestično?Sami kuharji tukaj,ni kaj Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Aliana 15. januar 2008 Prijavi Deli 15. januar 2008 je uspelo tudi brez maščobe. mal je preveč moker, ker nisem čist vedla količine vode... toliko, kot naj bi je bilo, se jo prelila vrelo čez koruzno moko.. ampak potem, ko sem dodala še ostalo moko (enkrat po dolgem času sem uporabila ostanek čisto navadne, bele), ni bilo šans, da bi se zmešalo vse in sem dodala še deci in pol vode.. pa je bilo najbrž malo preveč.. ampak je pa fajn, sva zjutraj s fantom oba ugotovila, da je definitivno boljši kot tisti iz Hoferjeve mešanice za kruh.. mal sva bila lena zadnje čase in kar tisto že pripravljeno mešanico dajala v kruhomat... ampak nastane tak.. plastičen.. sicer lep, mehek, z luknjicami, nič zbit.. ampak.. plastičen nekako.. imam pa eno vprašanje glede koruzne moke.. sem uporabila mlinotestovo pa imam čuden občutek, da je zmešana z navadno al nekaj.. nič ne da barve, tudi okusa ni čisto pravega po koruznem kruhu sicer je res, da sem vedno samo industrijskega kupovala, pa vprašanje kaj mu primešajo.. ampak.. tudi zadnjič, ko sem koruzni močnik delala iz iste moke in je nisem z ničemer mešala, ni imelo nekaj ful okusa pravega.. katero koruzno moko torej priporočate? Citiraj WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM loesje Spet nazaj - Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 15. januar 2008 Prijavi Deli 15. januar 2008 Iz mlina namleto. )Možen nakup na kaki tržnici.Oz. se uporabi - nabavi namizni mlin za žita. In se melje sproti doma(koruza, riž sta preostra za moj mlin na kamne - namizni).Ostalo se melje b.p. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
*Ana* 23. februar 2008 Prijavi Deli 23. februar 2008 Jaz imam pa zelo rada kruh namočen v juho ali kakšno drugo tekočino. Enkrat sem namakala takega, ki je vpil veliko juhe, vendar se še vseeno ni razlezel, razpadel oziroma izgubil čvrstosti ter se še vedno lepo topil v ustih. Ne vem, če si lahko predstavljate, kaj bi rada povedala, ampak zdi se mi da je take vrste kruh, ki ni kot 'zrak' ampak je zelo nekako zgoščen, težek in ga lahko dolgo grizeš v ustih pa bo še vedno kaj za gristi. Zanimalo bi me, če se tak kruh da kupiti v trgovini pa kateri kruh je to? Citiraj Na nekaj lahko vedno računamo... da bo šel čas naprej ne glede na vse... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest sstane 23. februar 2008 Prijavi Deli 23. februar 2008 Zanimalo bi me, če se tak kruh da kupiti v trgovini pa kateri kruh je to?Tak kruh je neslan, dobiš ga pa v Italiji, kolikor hočeš. Tudi špageti niso slani. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 25. februar 2008 Prijavi Deli 25. februar 2008 .. katero koruzno moko torej priporočate?če nimaš možnosti iz mlina, potem priporočam Rangus-ovo (blag.znamka Rangus) prodaja v mečkatorju Šiška. Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 29. marec 2008 Prijavi Deli 29. marec 2008 Rabim pomoč - kak recept, ki ni preveč težek - tak, ki bi uspel tudi meni in sicer za kruhek iz polnozrnate moke in s semeni po možnosti. Ma kdo kak fajn recept? Klarus? So mi zaupali da si ti baje strokovnjak za to Meni namreč vsak, ki sem ga do zdaj nardila rata bolj trd oz. preveč zbit, pa me zanima če je kak recept da bi kruhek ratal puhast kljub polnozrnati moki in semenom, mam pa premalo izkušenj s peko kruha da bi ga nardila po občutku... Hvala Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 1. april 2008 Prijavi Deli 1. april 2008 Nobeden nima kakega fajn recepta ? Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 1. april 2008 Prijavi Deli 1. april 2008 600g polnozrnate moke, 4 dl mlačne vode (oz. po občutku, videnju), čajna žlička soli,jedilne sode (namesto kvasa)raztopljene v navedenih 4 dl mlačne vode, ... Jedilna soda (čajna žlička), zmešana z mlačno vodo (se mi zdi, že mal pozabil). Se da lahko v testo namesto kvasa. Ni treba pol testa vzhajat;prihrani se čas. V pečici se prekrije kruh od zgoraj s peki papirjem.Pride pečen kruh manj trd in skupaj zbit. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 2. april 2008 Prijavi Deli 2. april 2008 Ooo Tantra - hvala Bom preizkusla še tega... sem vztrajna - enkrat mi bo že uspelo Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 2. april 2008 Prijavi Deli 2. april 2008 js za kruh nebi vzela sode....bi vzela recept od tantre(js dam na 1l moke čajno žličko soli, sam ne morem dat točnega recepta, ker delam po občutku)...sam z kvasom...za puhast kruh, pa more biti mehko testo(tolk da se sa fajn oblikovat) in seveda more zelo dolgo vshajati...ker je glih tu čar vsega...vshajt pa more vsaj ene 2 rundi..pri prvi, da naraste na dvojno ali trojno količino.....in ko ga oblikuješ, ga pustiš vsaj 20 min pri miru in daš v pečico...za lepšo skorjo daš v pečico skodelo vode...seveda pod pekač Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 2. april 2008 Prijavi Deli 2. april 2008 Kruh s sodo jedilno prihrani čas vzhajanja. 3/4 čajne žličke v testu se ne čuti nič.Kvas so gljivice. NI dober za kandido vaginalno. Ko nekdo je ta kruh, potem pa za degustacijo takoj oralno obdelujevagino svoje partnerke.Kvas kisa kri. Soda razkisa pšenično moko.Možno pa, da česa ne vem ? Kaj bi to lahko bilo? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 2. april 2008 Prijavi Deli 2. april 2008 soda pa pusti v kruhu nitrate, ki tudi niso dobri za nas...itak je najboljše vshajalno sredstvo jelenova sol..ki se razgradi na amonjak(plin) in co2 vsa ostala vshajalna sredstva so pač na dolgi rok strupena Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Vilinčica 2. april 2008 Prijavi Deli 2. april 2008 js za kruh nebi vzela sode....bi vzela recept od tantre(js dam na 1l moke čajno žličko soli, sam ne morem dat točnega recepta, ker delam po občutku)...sam z kvasom...za puhast kruh, pa more biti mehko testo(tolk da se sa fajn oblikovat) in seveda more zelo dolgo vshajati...ker je glih tu čar vsega...vshajt pa more vsaj ene 2 rundi..pri prvi, da naraste na dvojno ali trojno količino.....in ko ga oblikuješ, ga pustiš vsaj 20 min pri miru in daš v pečico...za lepšo skorjo daš v pečico skodelo vode...seveda pod pekač Hvala Klarus za nasvet - bom probala oba načina pa bom vidla kateri mi bolj rata Citiraj "In spe nascendi." (Živim v upanju) Latinski izrek http://img403.imageshack.us/img403/8896/butterflyontheocean.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 26. april 2008 Avtor Prijavi Deli 26. april 2008 Mislm, kaj vse ne zveš, k hočeš kruh spečt... Ampak vseen hvala za prispevke... Še zmer mi ne rata tko kot bi rada, ampak je pa precej bolš . Sem sprobala skor vse recepte s kle gor (do zdej), še dva (ta zadnja dva) čakata... Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 26. april 2008 Prijavi Deli 26. april 2008 velik sreče aja pa še to....v pekarni traja proizvodna kruha 6 ur Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 1. maj 2008 Avtor Prijavi Deli 1. maj 2008 velik sreče aja pa še to....v pekarni traja proizvodna kruha 6 ur 6 ur? matr, za to si bo pa treba vzet dopust... In kaj pol delajo 6 ur, mislm razn tega da se preoblečejo v delovne obleke, spijejo kavico in pol...? P.S. Sej res, a lahko kdo opiše, kako poteka proizvodnja kruha v pekarni? Mislm, zdej me pa res zanima, kaj vse počnejo, kolk časa kruh vzhaja v pekarni, kako dolgo ga mesijo itd. Fina iztočnica, klarus, hvala Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 1. maj 2008 Prijavi Deli 1. maj 2008 kak zgleda v pekarni nimam pojma...sem pa si večeri sama spekla kruh...vzela sem kilo krušne moke...tri čajne žličke soli...pol zavitka semenk(mešanca) pol pakla ovsenih kosmičev in dva zavitka suhega kvasa...dodala mlačno vodo..vse skupi lepo premešala z kuhalnico in pustila vshajat eno uro in pol..potem sem premesila in še pustila pol ura....oblikovala kruh...prižgaja pečico..ta čas, da se je pečica ogrela, je še kruh lepo naprej vshajal..in dala lepo pečt... kruh se pač ne da nardit na brzino Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 1. maj 2008 Avtor Prijavi Deli 1. maj 2008 kruh se pač ne da nardit na brzino To se pa čist strinjam , ampak 6 ur? In to za rečva 2 kili kruha, je pa vseen mal tu mač, a ni tko? Ok, drugač je v pekarnah, kjer se peče kruh v velikih količinah in po več pek, najbrž, ampak doma pa 6 ur glih ne pride v poštev, ali pač? LP Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
klarus 1. maj 2008 Prijavi Deli 1. maj 2008 6 ur glih ne tri pa ziher....približno 2 ure vshajanja in potem peka Citiraj There is One Mind, One Truth, One Source in the Universe, and I AM ONE with ALL there is." Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
EnglBengl 1. maj 2008 Avtor Prijavi Deli 1. maj 2008 6 ur glih ne tri pa ziher....približno 2 ure vshajanja in potem peka Maš prov ja, ker če dodamo pol še čiščenje in pospravljanje, je 6 ur mimgede mim Citiraj živi in pusti živeti Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mamika 20. junij 2008 Prijavi Deli 20. junij 2008 Evo, pregledala celo hrano, prehrano itd., vse teme o kruhu, pa mi ni nč pomagal, še zmer nism najdla tistga kar iščem. In kaj iščem? No tkole je to: rečte, kar čte, ampak kruh na Gorenjskem je popolnoma drugačen od kruha na Štajerskem, Primorskem, Dolenjskem itd. In men je ful najboljši kruh tisti, k ga dobim na Primorskem. Glede na to, da sem pretekli mesec zabila s preizkušanjem stotih receptov za kruh, sem zdej čist obupana. A mi lahko kdo pove, kako primorci delajo kruh in iz česa (mislim, kakšne moke)? Njihov kruh je tako okusen, poln - skorjica lepo hrustljava, sredica skor penasta in mehka, pa dolg časa ostane svež (še celo bel kruh). Skratka neki morjo delat drugač kokr jest, ker mi ni ratal nardit tacga kruha, pa če sem delala ne vem kaj. Dejte mi povedat na trotlziher način, kako nej spečem dober kruhek s hrustljavo skorjico in mehko, puhasto sredico, sicer mi bo dragi namontiral žabico na pečico, ker ne more več jest kruha, da bi ga stran metal pa itak ni govora. Aja, pa če dodate kšn recept za žemlje in makovke ipd., bi me tut nezimerno osrečl Kmečki glas je 2007 izdal zbirko receptov Domače kmečke jedi . Imam prvi in drugi del. V drugem delu so recepti tudi za peko kruha, šarklja, marmornatega kolača - bajno. Preizkušeno. Sicer nimam krušne peči , ampak preračum recept na 1 kg se obnese. Recept oz opis je točno tak kot ga je počela šolana kuharica, tašča in kmetica v eni osebi. Vsako soboto je spekla 6 do sedem hlebov + 80 krofov - bajno je dišalo po hiši. Kruh pečem pol leta, marmornat kolač pečen v potičnem modelu je prekrasen, točno tak , kot po sliki- otroci hočejo vsak teden domače pecivo, kruh, štrudelj. Z veseljem pečem, ko vidim da se mi vrtijo cel popoldan ali soboto zjutraj "kdaj bo že pečeno", a je že,pa kdaj bo ipd.Dvakrat vzhajam po cca 40 minut na 40°C (že programiran program Gorenje pečice), na pomokanem prtu v peharju. Moka mora biti sobne temperature,kvas tudi, mleko/voda toplo, in veliko časa ter ljubezni pravi moj dragi.Kruh je postal prava poslastica, sploh ne rabiš namazov, sam šalco vročga mleka al pa kislga mleka. Skorjica je krasna - premažem z razžvrkljanim jajcem+čopič, tri zareze , poj pa 10 minut na 170, 40 minut na 200 , pa še 10 minut nazaj na 160 stopinj. Odvisno, se prilagajam željam po skorjici,hrustljavosti in barvi , držim pa se zlato rjave.Receptov je več, odvisno od regije, jih mam celo zbirko. Bajen pa je koroški ržen kruh. To pa je zalogaj, ki me še čaka. Sem pa doživela šok po nakupu moke. Pakirana je po kg za vlečeno, posebej za kvašeno, granulacija je ista , priprava ista. Vlečeno testo iz tip 500 totalen polom, ker se je trgalo. Kva pa zdaj? Hitro sva naredili hlebčke,zvalat pa shranit plasti za lasanjo - valjda ne bomo metali proč. Poj pa še enkrat vlečeno iz moke TIP 400, bajno lepo vlecljivo testo- je bil tak štrudelj , da so ga v petih minutah zmazal. Res ne vem a se jim je v tovarni zmešal papir al kaj, da so isto moko pakiral v dve različni pakungi-poden. Dons me roka boli za umret tolk je to naporn mesit. Ampak ni ga čez tople roke. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.