mgd 6. december 2007 Prijavi Deli 6. december 2007 Nič ni narobe z definicijami, kajti začetek poti je vedno odvisen od kažipota, kar pa je definicija in nič več.ja, z definicijo vode, recimo H2O, se ne morš odžejat, ampak morš popit stvar vodo. obstajajo pa določene definicije stvari ali oseb, ki so nerazlične od teh stvari in oseb, ki jih definirajo ali opisujejo in s predajo tem definicijam, dejansko izkusiš to stvar ali osebo. navzven lahko take definicije teb izgledajo le kot zgoraj opisane definicije, a to je le tvoja (še) nepopolna percepcija. tako kot sem že prej na unem topiku pisu, Bog lahko direktno stoji pred tabo, a Ga ti ne boš prepoznal, če Mu nisi predan. Gnoza je spozannje, ne pa vera. Ampak na začetku potrebuješ vero, delovanje in razmišljanje v okviru neke smeri. Na poti pa moraš počasi prepoznavati. Najprej je tu vprašanje primernosti poti, katero izbereš. Ni za vsakogar vse, čeprav je na koncu vse v vsem.a lahko Boga spoznaš še kako drgač kokr le tko, da se ti On osebno (ali preko svojih transparentnih medijev, razsvetljenih duš) razodene in te nauči, kako Ga lahko ti vidiš, spoznaš? Tukaj so mnogi, ki so tvojo pot prehodili in so za pot uporabili isto izhodišče, kot ti. Nekateri še hodijo po tej pori, a drugi so mogoče že prešli definicije.dobro za njih, da so prešli navadne definicije in da jih zanimajo direktne izkušnje definiranega, a to samo po sebi še ni dovolj za dosego spoznanja Boga oz. Absolutne resnice. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 6. december 2007 Prijavi Deli 6. december 2007 Bog lahko direktno stoji pred tabo, a Ga ti ne boš prepoznal, če Mu nisi predan.Znova definicija. Veš, Bog je vsepovsod okoli tebe, celo sam si del Boga. Ampak s tem se začne. Boga ne potrebuješ iskati, ker si itak notri. problem pa je, ker ti na poti med vero in vedenjem stoji megla življenske izkušnje, tvoja živalska komponenta. Eno je doživljanje posledic pojavnosti, drugo je doživljanje vzroka pojavnosti.Hm, za vedenje o vodi je njena kemijska formula koristna. S tem spoznaš eno od vidikov stvari. širiš znanje o svteu, kateri te obdaja. Za odžejanje pa ta formula ni pomembna. Pa postane pomembna, če želiš vedeti, zakaj te voda odžeja?Skratka, definicije so na neki stopnji del poti. Kot sem omenil - razmišljanje, zaupanje in delovanje so sveta trojica vsakega duhovnega razvoja. Špricaš eno od njih, se ujameš v zanko cepetanja na mestu. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 6. december 2007 Prijavi Deli 6. december 2007 ja kaj nej ti rečem, potrud se da boš vidu in občutu Boga, privlačnost in ljubezen do Njega bosta spontana. Raj občutim svojo partnerko ...če ne že druzga se jo vsaj dotaknem ona pa mene nazaj. Bog ....loh sam kiss my ass . al pa mi ga dvakrat do trikrat potegne Kaj hočem z tem povedat.To ,da se raj posvečejmo stvarem, ki so okoli nas,jih lahko okušamo,vonjamo,vidimo,čutimo in njim dajemo ljubezen.Ne malikov ki jih ne vidimo in ne dobimo potrditve.Za ljudi ni nikoli premalo ljubezni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 Raj občutim svojo partnerko ...če ne že druzga se jo vsaj dotaknem ona pa mene nazaj.ok, tud za to imaš pravico, ampak kar ti hočem povedat je, da te dotik tvoje partnerke in dotik tvoje partnerke tebe, ne more tolk zadovoljit kot tvoj dotik Boga in Božji dotik tebe. kot sem reku, bolj ko boš razvijal ljubezen do Boga, manj te bo zanimal seks. Kaj hočem z tem povedat.To ,da se raj posvečejmo stvarem, ki so okoli nas,jih lahko okušamo,vonjamo,vidimo,čutimo in njim dajemo ljubezen.Ne malikov ki jih ne vidimo in ne dobimo potrditve.Za ljudi ni nikoli premalo ljubezni.Boga lahko direktno okušaš, vonjaš, vidiš, čutiš, Mu daješ ljubezen in si ob tem bolj izpolnjen kot če prakticraš izkoriščanje ljudi okol sebe, čeprav za to uporabljaš besedo ljubezen. Znova definicija. Veš, Bog je vsepovsod okoli tebe, celo sam si del Boga. Ampak s tem se začne. Boga ne potrebuješ iskati, ker si itak notri. problem pa je, ker ti na poti med vero in vedenjem stoji megla življenske izkušnje, tvoja živalska komponenta. Eno je doživljanje posledic pojavnosti, drugo je doživljanje vzroka pojavnosti.Hm, za vedenje o vodi je njena kemijska formula koristna. S tem spoznaš eno od vidikov stvari. širiš znanje o svteu, kateri te obdaja. Za odžejanje pa ta formula ni pomembna. Pa postane pomembna, če želiš vedeti, zakaj te voda odžeja?Skratka, definicije so na neki stopnji del poti. Kot sem omenil - razmišljanje, zaupanje in delovanje so sveta trojica vsakega duhovnega razvoja. Špricaš eno od njih, se ujameš v zanko cepetanja na mestu.ja, si Bog in si od Boga. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 7. december 2007 Avtor Prijavi Deli 7. december 2007 Boga lahko direktno okušaš, vonjaš, vidiš, čutiš, Mu daješ ljubezen ....Se spomnim tiste zgodbice, ko je nekdo pršou k Ramakrišni (mislm, da je bil Vivekananda) in ga vprašu, kako je lahko tako zelo prepričan, da Bog obstaja. In mu je Ramakrišna reku: "Zato ker ga vidim tko kot tebe tuki pred sabo, samo da še velik bolj jasno." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 7. december 2007 Avtor Prijavi Deli 7. december 2007 Bog lahko direktno stoji pred tabo, a Ga ti ne boš prepoznal, če Mu nisi predan. a lahko Boga spoznaš še kako drgač kokr le tko, da se ti On osebno (ali preko svojih transparentnih medijev, razsvetljenih duš) razodene in te nauči, kako Ga lahko ti vidiš, spoznaš? Mislm, da ni fora samo v predanosti. To je ena od poti.Še ena zgodbica:Pride kralj do enega modreca, ki živi sam nekje v votlini, daleč stran od vsega. Pa mu kralj reče: "Posluši, zelo rad bi spoznal Boga. Ampak sem zelo zaposlen in nimam velik časa. A mi lahko v enem stavku, razjasniš, kako nej ga spoznam?"Modrec: "Ni problema, lahko samo z eno besedo."Kralj: "??? Kaj je torej ta beseda?"Modrec: "Tišina."Kralj: "Kako nej dosežem tišino?"Modrec: "Meditacija."Kralj: "Kako nej meditiram?"Modrec: "Tišina." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 Mislm, da ni fora samo v predanosti. To je ena od poti.ne govorim o predanosti, ampak o predaji Bogu. Še ena zgodbica:Pride kralj do enega modreca, ki živi sam nekje v votlini, daleč stran od vsega. Pa mu kralj reče: "Posluši, zelo rad bi spoznal Boga. Ampak sem zelo zaposlen in nimam velik časa. A mi lahko v enem stavku, razjasniš, kako nej ga spoznam?"Modrec: "Ni problema, lahko samo z eno besedo."Kralj: "??? Kaj je torej ta beseda?"Modrec: "Tišina."Kralj: "Kako nej dosežem tišino?"Modrec: "Meditacija."Kralj: "Kako nej meditiram?"Modrec: "Tišina."s tem nasvetom se Boga v celoti ne da spoznat, ampak le delno (določen aspekt). v tej trenutni dobi, se po volji Boga, mimo služenja Njegovega Imena Boga ne da v celoti spoznat. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 Predanost,totalna predanost itaq ni možna brez notranje čistke.Ko je notranjost čista,se odpre in avtomatsko vzpostavi tudi povezanost z zunanjo odprtostjo,z zunanjim torej.Odpreti se zunanjemu,predati se,brez biti notranje v harmoniji,prečiščenosti,je lahko zelo nevarno.Ker se zunanje lahko sreča z notranjim nerazčiščenim,nazavednim, pa je lahko kak problemček,ker se stvar lahko še bolj zakomplicira.Zunanja energija je zelo podobna notranji,samo ni isto,ker notranja je tudi osebna.Če sami sebe ne poznamo se nikakor ni dobro prepustiti neznanemu znunanjemu,ker skoraj vedno se notranje vitalno upre.Sej vsak pravi učitelj ponavlja, da je potrebno samega sebe prej spoznati,da se potem lahko pot SPLOH začne.Duhovnost pa je pot v notranjost,ne v zunanjost! Zunanje je isto notranjemu le takrat,ko smo čisti,pretočni,brez blokad.Se pravi je bhakti joga lahko tudi nevarja za neuke,ker večina bhakte se kot zaljubi v zunanje-Boga in s tem so preslepljeni z lepoto božanskega in s tem pozabijo na notranje delo,delo na sebi,ki pa je fundament vsega!Ni nobene krajšnice,ni bližnic.Bolj kot smo iskreni,realni,bolj smo na duhovni poti.To je to. Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 Predanost,totalna predanost itaq ni možna brez notranje čistke.Ko je notranjost čista,se odpre in avtomatsko vzpostavi tudi povezanost z zunanjo odprtostjo,z zunanjim torej.Odpreti se zunanjemu,predati se,brez biti notranje v harmoniji,prečiščenosti,je lahko zelo nevarno.Ker se zunanje lahko sreča z notranjim nerazčiščenim,nazavednim, pa je lahko kak problemček,ker se stvar lahko še bolj zakomplicira.Zunanja energija je zelo podobna notranji,samo ni isto,ker notranja je tudi osebna.Če sami sebe ne poznamo se nikakor ni dobro prepustiti neznanemu znunanjemu,ker skoraj vedno se notranje vitalno upre.Sej vsak pravi učitelj ponavlja, da je potrebno samega sebe prej spoznati,da se potem lahko pot SPLOH začne.Duhovnost pa je pot v notranjost,ne v zunanjost! Zunanje je isto notranjemu le takrat,ko smo čisti,pretočni,brez blokad.Se pravi je bhakti joga lahko tudi nevarja za neuke,ker večina bhakte se kot zaljubi v zunanje-Boga in s tem so preslepljeni z lepoto božanskega in s tem pozabijo na notranje delo,delo na sebi,ki pa je fundament vsega!Ni nobene krajšnice,ni bližnic.Bolj kot smo iskreni,realni,bolj smo na duhovni poti.To je to.ja, s tako napačno razumljeno in posledično napačno izvajano bhakti jogo, kot si jo tukaj opisala, se Boga res ne da spoznat. se Ga pa da s pravilno. drgač kokr s pravilno bhakti jogo se Boga v celoti ne da spoznat, torej tudi dokončne oz. trajne izpolnitve (umiritve, osvoboditve, očistitve, itd. ) ne da dosežt. je pa pravilna bhakti joga na voljo vsem, le sprejet jo je treba. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 Samo Mgd Resnica, Resnica Njegove sekte je edino prava. Druge ni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 7. december 2007 Avtor Prijavi Deli 7. december 2007 Samo Mgd Resnica, Resnica Njegove sekte je edino prava. Druge ni. Ej, ampak točn to. Pa sej ma fant dobro usmeritev... k Bogu. Ampak zakaj ne more dojet, da je poti do Boga več in ne samo ena tista k jo uči njegova sekta?!! Pa kakšen um je to v človeku? Pa sej še na vsak hrib se da po večih poteh pridet, jebemti, to je pa ja neki najbolj simple za razumet, no. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 He He He, očitno ste "ptički iz istega gnezda"... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 ja, s tako napačno razumljeno in posledično napačno izvajano bhakti jogo, kot si jo tukaj opisala, se Boga res ne da spoznat. se Ga pa da s pravilno. drgač kokr s pravilno bhakti jogo se Boga v celoti ne da spoznat, torej tudi dokončne oz. trajne izpolnitve (umiritve, osvoboditve, očistitve, itd. ) ne da dosežt. je pa pravilna bhakti joga na voljo vsem, le sprejet jo je treba. Poglej malo knjigo Shri Aurobinda:Integralna joga,tam govori precej o tem.Tudi v lajfu,nasploh se ne moremo predajati nečemu,česar sploh poznamo ne.KAKO se lahko predaš,če niti sebe poznaš ne,če niti neveš kaj in zakaj se v tebi sploh predaja.Odzemljenost je to.Hočem Boga(zavedno)....ali pa....hočem moč(nezavedno)? Kako lahko veš,se zavedaš kaj v tebi deluje,če pa verjetno imaš še kar nekaj nezavednih delov v sebi.Kako lahko točno veš,da si čisti iskalec,če sebe še poznaš ne (ali ja?).Govorim iz lastne izkušnje,ker sem to dala skozi in priletela iz neba direkt BUM na zemljo:Mgd,to jaz govorim to jaz mislim,nihče drug ne vpliva name,da to govorim.To je moja osebna izkušnja in tu nema veze noben guru.Govorimo o sebi.Prosim nehaj s tem kdo Haidakhan baba je,ker ga ne poznaš,govoriš le o tem kar drugi rečejo.Zanima me tvoj odgovor,če bi hotela odgovor nekoga drugega,bi pač tisto osebo to vprašala.Ouu jes..la vita e bella:)))))P Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 Ej, ampak točn to. Pa sej ma fant dobro usmeritev... k Bogu. Ampak zakaj ne more dojet, da je poti do Boga več in ne samo ena tista k jo uči njegova sekta?!! Pa kakšen um je to v človeku? Pa sej še na vsak hrib se da po večih poteh pridet, jebemti, to je pa ja neki najbolj simple za razumet, no. fora je v tem, da Bog ni hrib, zato zgornja ilustracija tuki ni primerna. poti do Boga je lahko več le v smislu večih aplikacij istega principa. glede na to, da Bogu ni nihče niti enak, kaj šele višji, je edina pot do Njega tista, preko katere se On po svoji volji razodeva nam. mi lahko le sprejmemo te Njegove pogoje ali pa jih ne, ne mormo jih pa mi postavljat in si izmišljevat 100 in 1 način kako bomo pršli do Boga. pogoje razodetja postavlja On. princip verodostojne predaje Bogu lahko apliciraš raznoliko, oz. bo vsak posameznik to itak naravno počel (ker tud Bog to od nas želi), a mimo predaje Bogu se do Boga ne da. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 Ej, ampak točn to. Pa sej ma fant dobro usmeritev... k Bogu. Ampak zakaj ne more dojet, da je poti do Boga več in ne samo ena tista k jo uči njegova sekta?!! Pa kakšen um je to v človeku? Pa sej še na vsak hrib se da po večih poteh pridet, jebemti, to je pa ja neki najbolj simple za razumet, no. Hinduizem ni sekta! Poglej si graf! Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 7. december 2007 Avtor Prijavi Deli 7. december 2007 Hinduizem ni sekta! Poglej si graf!če je to men namenjeno, to dobr vem, sicer pa hinduizem kot tak sploh ne obstaja... ker ni ene doktrine kot take, ampak več različnih sistemov, ki peljejo k istemu cilju. Pa čeprav mgd tega ne sprejema. Sekta (v negativnem prizvoku te besede) pa je zame vsakršna doktrina ali organizacija, ki trdi, da se le po njihovi poti lahko kam pride. Poglej malo knjigo Shri Aurobinda:Integralna joga fora je v tem, da Bog ni hrib, zato zgornja ilustracija tuki ni primerna.????????? Seveda je Bog tud hrib, kako ne? Zato ta ilustracija je čist primerna. He He He, očitno ste "ptički iz istega gnezda"...ne bi reku glih iz istga gnezda mogoče pa letimo k istemu drevesu,samo vsak na svoj način;le da en misl, da od ta druzga način letenja ni ta prav;ta drug pa misl, da sta oba načina ta prava;bomo na konc videl, kako je blo s tem Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 Poglej malo knjigo Shri Aurobinda:Integralna joga,tam govori precej o tem.Tudi v lajfu,nasploh se ne moremo predajati nečemu,česar sploh poznamo ne.KAKO se lahko predaš,če niti sebe poznaš ne,če niti neveš kaj in zakaj se v tebi sploh predaja.Odzemljenost je to.Hočem Boga(zavedno)....ali pa....hočem moč(nezavedno)? Kako lahko veš,se zavedaš kaj v tebi deluje,če pa verjetno imaš še kar nekaj nezavednih delov v sebi.Kako lahko točno veš,da si čisti iskalec,če sebe še poznaš ne (ali ja?).Govorim iz lastne izkušnje,ker sem to dala skozi in priletela iz neba direkt BUM na zemljo:Mgd,to jaz govorim to jaz mislim,nihče drug ne vpliva name,da to govorim.To je moja osebna izkušnja in tu nema veze noben guru.Govorimo o sebi.Prosim nehaj s tem kdo Haidakhan baba je,ker ga ne poznaš,govoriš le o tem kar drugi rečejo.Zanima me tvoj odgovor,če bi hotela odgovor nekoga drugega,bi pač tisto osebo to vprašala.Ouu jes..la vita e bella:)))))Pmoj odgovor je, da je Sri Aurobindo res nekaj koristnega spoznal v svojem lajfu in to tud podal naprej, a Boga v celoti ni spoznal, isto mnenje imam glede Haidakhan Babe. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 ????????? Seveda je Bog tud hrib, kako ne? Zato ta ilustracija je čist primerna.hrib je Božja zunanja energija oz. materija, ne Bog osebno. ti si zavestno bitje (Božja mejna energija), ne materija, zato lahko hrib kontroliraš (pa še to le pod določenimi pogoji, a tuki ne bi šel v detajle). Boga ti ne morš kontrolirat, ker si v večnem odnosu do Njega ti tisti, ki je kontroliran. Edini način kako lahko ti prideš do Boga je, da sprejmeš pogoje oz. način preko katerega se ti Bog po svoji volji hoče razodet. drgač kokr tko se ne da. lahko probaš pa sam izkusiš, če mi že ne verjameš. je pa res, da se nam Bog različnim posameznikom različno razodeva, a princip predaje Bogu kot edino možni poti do Njega, ostaja en. Prabha, ja tistemu, ki ga poznaš, se lahko predaš. če poznaš Boga, se Mu lahko predaš, ne? v čemu je problem, razen v tem, da si mnenja, da niti Boga niti sebe ne poznam? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 Sekta (v negativnem prizvoku te besede) pa je zame vsakršna doktrina ali organizacija, ki trdi, da se le po njihovi poti lahko kam pride. No,po tvoji tezi je to.Drugače velja sekta za vejo,ki se je izločila od neke večje religije,kar še ne pomeni da je negativna.Ma gre za spoštovanje do drugaćemislečih nasploh. moj odgovor je, da je Sri Aurobindo res nekaj koristnega spoznal v svojem lajfu in to tud podal naprej, a Boga v celoti ni spoznal, isto mnenje imam glede Haidakhan Babe. Veš kaj se sprašujem Mgd.Zakaj imaš tako potrebo po dokazovanju svoje vere,svojih učiteljev,svojega učenja? To so vse znaki tvojega nezaupanja do tvoje vere,do samega sebe.....,ker v nasprotnem primeru,le zakaj bi se moral dokazovat? Le zakaj naj bi nekdo podajal slabo mnenje o nekom drugem brez podlage?To so pač tvoje misli,tvoje besede.To si ti.Ne moreš drugih prepričevat,kaj je za njih dobro,to enostavno ne gre.Kažeš le svojo neznaje s tem in svojo pomankljivost v tvojem iskanju,ker prevelika gorečnost kuri povezavo z drugimi,ki pa je pogoj pa prizemljeno duhovnost v kolektivni zavesti vseh nas in nujno potrebna za ohranitev treznega uma! Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 Veš kaj se sprašujem Mgd.Zakaj imaš tako potrebo po dokazovanju svoje vere,svojih učiteljev,svojega učenja? To so vse znaki tvojega nezaupanja do tvoje vere,do samega sebe.....,ker v nasprotnem primeru,le zakaj bi se moral dokazovat? Le zakaj naj bi nekdo podajal slabo mnenje o nekom drugem brez podlage?To so pač tvoje misli,tvoje besede.To si ti.Ne moreš drugih prepričevat,kaj je za njih dobro,to enostavno ne gre.Kažeš le svojo neznaje s tem in svojo pomankljivost v tvojem iskanju,ker prevelika gorečnost kuri povezavo z drugimi,ki pa je pogoj pa prizemljeno duhovnost v kolektivni zavesti vseh nas in nujno potrebna za ohranitev treznega uma!najprej me vprašaš in pol daš že kr sama zatrdilni odgovor . si sploh vprašala mene in od mene želela slišat odgovor? al obstajaš le ti in nihče drug in si ob tej iluziji seveda absolutno strpna a še ne veš, da to počnem sam zato, da bi čimveč ovc spravu pod svoje okrilje, da bi se zato počutu varnega, pomembnega in iz tega posledično zadovoljnega (in se ob tem ne zavedam, da to ni to kar me bo zares osrečl?)? drgač pa ti čestitam, ker nisi direktno sprejela vloge moje ovce, navkljub vsemu mojemu pisanju kle. se ti zahvaljujem za tvoje sočutje do mene. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 najprej me vprašaš in pol daš že kr sama zatrdilni odgovor . si sploh vprašala mene in od mene želela slišat odgovor? al obstajaš le ti in nihče drug in si ob tej iluziji seveda absolutno strpna a še ne veš, da to počnem sam zato, da bi čimveč ovc spravu pod svoje okrilje, da bi se zato počutu varnega, pomembnega in iz tega posledično zadovoljnega (in se ob tem ne zavedam, da to ni to kar me bo zares osrečl?)? drgač pa ti čestitam, ker nisi direktno sprejela vloge moje ovce, navkljub vsemu mojemu pisanju kle. se ti zahvaljujem za tvoje sočutje do mene. Ne,nisem tebe vprašala,samo sebe sem! Poglej boljše! Hej mgd,zdaj pa res ne razumem tvoje nadaljevanje,to o ovcah:?!? Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Prabha 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 No,da se malček popravim.Sprašujem tebe seveda,ampak zase,zato da ja razumem svoje reakcije,pač v igro se dam in se učim. Nikakor pa ne sprašujem zato,da bi dokazovala svoj prav!Istotako govorim o svojih izkušnja,svojem lajfu in tudi to dam v igro. Citiraj http://www.atala.dhamma.org/pub/index.htm Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 Poznam tudi take primere,ko nekdo po vzoru svojega učitelja želi biti vzdržen,kot on,potem pa ga vsaka mala prilika totalno vrže in naredi ravno obratno,...potem se pa kesa,....jaoooooo. Peter Russel nekje pravi, da je vsako dejanje, ki je posledica zgleda in ne razumevanja, podobno, kot če bi postavil voz pred konja. Če nekaj počnemo, je edino pravilno, da to počnemo iz lastnih nagibov oz. da to čutimo. cilj prave religije je razviti brezpogojno ljubezen do Boga. seveda je treba spolno energijo regulirat na tak način, da bo pripomogla pri razvijanju brezpogojne ljubezni do Boga. za vsakega posameznika različno, glede na trenutno sposobnost, glede na specifično pogojenost, prejšne navade, itd. so pa tud neke generalne smernice glede tega. boljš, da razviješ brezpogojno ljubezen do Boga. In kaj je brezpogojna ljubezen do Boga? ljubezen do nečesa imaginarnega gotovo ne. Bogu kažeš ljubezen skozi svoj odnos do narave, ljudi in z ustreznim pristopom do življenjskih izzivov. Vse drugo je bolj ali manj filozofiranje in nakladanje. Ko je človek v ravnovesju, NE rabi ničesar. Ko malce "pade" ven, nastopijo čuti... Vedno kaj rabiš, zaj ne živiš nekje izoliran. Potrebe so pogojene z načinom življenja, prav tako čuti. Vedenje ne more biti delno. Veš ali ne veš. Drži. Ampak veš v okviru svoje sposobnosti dojemanja. In o istih svareh so naša vedenja različna. Kakor hitro pa si premagal dovolj velik del poti, da ti je vrh na dosegu roke, pa ti je popolnoma vseeno za definicije.ja, z definicijo vode, recimo H2O, se ne morš odžejat, ampak morš popit stvar vodo. Lep primer, tole z vodo. Tudi nekatere filozofije govorijo o tem problemu - čivljenje je tok sprememb, vsaka definicija pa se nanaša na del tega toka. Neka definicija je realnosti podobna približno toliko, kot voda, ki jo z vedrom zajamemo iz reke, reki sami. meni se zdi, da katerikoli iskalec ima sebe za superiornega kermukol drugemu in rabi potrditev iz tega naslova na kakrsenkoli nacin(tudi preko foruma) je se zelo dalec od cilja... ce je cilj ljubezen in trdis, da si jo nasel, zakaj jo potem se vedno isces na tem forumu v obliki potrditve??? Drži. Izmenjava mnenj ima duhovno dimenzijo, saj nas primerjava naših mnenj z mnenji drugih v naših stališčih utrdi, ali pa nam pomaga, da stališča korigiramo. Raven izmenjave mnenj, v kateri želimo nad nekom prevladati, nima duhovne dimenzije. kot sem reku, bolj ko boš razvijal ljubezen do Boga, manj te bo zanimal seks. Seks je del ljubezni do boga. Seveda pa je pri tem zelo pomembno gibalo, ki k seksu vodi. Potreba po seksu ti je namreč lahko vsiljena (ker je v določenih okoljih "in", če ful seksaš, ali pa emelji na resničnem hotenju duše lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 "Potrebe so pogojene z načinom življenja, prav tako čuti." Bo držalo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 7. december 2007 Prijavi Deli 7. december 2007 človek, kako čudovita žival! Z lastnimi misli se sprevrže v nemočno bitje. naj dobro in brezpogojno misli. Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.