Skoči na vsebino

Kratki filmčki ali daljši

FixMinze

Recommended Posts

Meni so pa teli filmčki o Ki Aikidu vzbudili zanimanje in začudenje, res zanimivo:

http://www.ki-dojo-drustvo.si/Galerija/galerija-1.asp

Pa ena zelo simpatična - Romarka za mir (sploh, če je kdo bral knjigo o njej). Zelo zanimiv dokumentarec (potreben je RealPlayer), v katerem o njej govorijo tudi znane osebnosti.

Tako Žive ženske še nisem nikoli videl, sploh pri taki starosti. x8Dx

http://spiritual-happiness.com/PeacePilgrim.ram

Če se med predvajanjem film ustavi zaradi napake, ga štartajte ponovno in preskočite za kako minuto tisti del.

Deli na socialnih omrežjih

• 2 months later...

Še nekaj njegovih o omenjeni temi:

»Preprosti razlog, zakaj večina znanstvenikov ni ustvarjalnih, ni v tem, da ne vedo, kako razmišljati, ampak zato, ker ne vedo, kako prenehati misliti.«

»Čustva so telesna reakcija na razum - lahko bi rekli odsev razuma v telesu... 'Čustvo' (emocija) dobesedno pomeni 'motnja'.«

»Prisotnost odstrani čas. Brez časa ne more preživeti nič trpljenja in nič negativnosti.«

»Nakopičena bolečina je negativno energijsko polje, ki zasede tvoj um in telo; je čustveno telo trpljenja.«

»Um in upiranje sta sinonima.«

»Popolna pozornost je popolno sprejemanje, je prepustitev.«

»Čas in bolečina sta neločljiva.«

AMPAK KAKO SE ODLOČIT ZA PRISOTNOST, ČE RABIŠ ČAS, ČE SI ZALJUBLJEN VANJ?

(sem tud na nek način hvaležna, ker sem trenutno en sam pain body, (pa me je jeza, ker sem se odzvala na misel, da se tip norca dela), pripeljala do teh odstavkov, ki pa so mi v bistvu pomagali le tolk, da sem jih na hitro prebrala, sicer že prej kdaj, vmes pa dejansko doživela prave misli.. mogoče tudi njegove..

Pozornosti mi manjka. da bi jo jaz imela. kr ždim in trpim.. :sori: pa energije očitno. ampak sam je ne morš stvorit.. Kot da sem en invalid. Saj če se prav spomnim, nikol nisem bila kaj preveč pozorna, razen ko je blo treba, pol pa na meji genija. Hroza no.

(Zakaj sem eleno pečarič volila? Zarad inteligence njene. Sam jaz nisem invalid in nimam tovrstne inteligence. Pismu.)

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Čustva so zato, da nam povedo, kaj moramo popraviti, ideja o čustvih kot motnji je IMO za človeka škodljiva, ker lahko zapade v utvaro, da je z njim kaj narobe če čuti, karkoli pač, že čuti. Všeč mi je primer čustva strahu na prehodu za pešce. Ustaviš in pogledaš dejansko zato, ker te je strah, kar je samo prvo opozorilo, da se ativiraš v tisto smer, kjer prideš varno čez cesto. Če te nebi bilo strah bi lahko sicer videl avto, ampak bi prav tako veselo in prešerno kot si prišel do prehoda, tudi zakorakal čez, točno pred avto, ker te 'motnja' nebi opozorila na nevarnost.

Verjamem pa, da človek govori o motnji v drugačnem kontekstu. x:)x

Brez podpisa

Čustva so zato, da nam povedo, kaj moramo popraviti, ideja o čustvih kot motnji je IMO za človeka škodljiva, ker lahko zapade v utvaro, da je z njim kaj narobe če čuti, karkoli pač, že čuti. Všeč mi je primer čustva strahu na prehodu za pešce. Ustaviš in pogledaš dejansko zato, ker te je strah, kar je samo prvo opozorilo, da se ativiraš v tisto smer, kjer prideš varno čez cesto. Če te nebi bilo strah bi lahko sicer videl avto, ampak bi prav tako veselo in prešerno kot si prišel do prehoda, tudi zakorakal čez, točno pred avto, ker te 'motnja' nebi opozorila na nevarnost.

Verjamem pa, da človek govori o motnji v drugačnem kontekstu. x:)x

Tisto je drugo.. zdrava intuicija, eksistenčen strah in instinkt..

Zdiš se kot da veš.. Lahko kaj več poveš? Je pa zanimivo, zakaj si izbral ravno ta citat, ker mene tud moti, heh. Ker ne razumem.. V bistvu eni učitelji govorijo, da je treba skozi, drugi pa zgolj da je motnja.. Zmedena sem.

Lahko kaj več poveš?

emm ker unis vajb me je zej spreletel, da bi mal ukurcal kakšne učitelje ....

sej načeloma je čustveni model preprost, težje je živeti s sabo, se odkrivati, razvozlati, spoznati, pravilno delovati v svojem čustvenem svetu

čustva so tu zato, ne da se jih rešimo, ne zato, da gremo čez, ampak zgolj iz enega samega razloga - da nam povedo kako se počutimo in kako naj ukrepamo naprej

da pa bi to sploh lahko dosegel, moreš vedeti, kaj čustva sploh so, katera čustva so nam na voljo, vzroki - posledice itd.....

mam fling, da sem čist zabluzu

torej čustvo je sporočilo, ki ti omogoča, da sploh funkcioniraš, vsi čutimo, tudi mojstri

tudi oni čutijo, jezo, žalost in podobna neprijetna čustva, le na drugačen bolj mojstrski način se ukvarjajo z njimi, manj jih 'motijo', ker se pač toliko bolje poznajo in sprejemajo, ker pač toliko bolje razumejo sebe in svet, ter tudi svojo umeščenost v svetu

ni zastonj pregovor - vaja dela mojstra, mojster dela vajo

iluzija je,da bomo čemurkoli pobegnili, če doživimo razsvetljenje, največja iluzija in zmota

le bolj bomo spretni, to je vse

in to je tisto čemur se bo svet potem čudil

torej ziher, te najbolj zanima, kako si potem pomagamo s čustvi

če čutiš jezo se vprašamo zakaj jo čutim

lahko se tudi vprašaš, če je te jeza kombinacija drugih čustev in je jeza samo končni rezultat

skoraj vedno je tako, da je končno čustvo, neka rezultanta okoliških dejavnikov in posameznih svigajočih čustvenih reakcij na okolje, ki rezultirajo, na koncu kot ena celota

emocija je pač na mestu zato, da prepoznaš pot in rešitev, ki ti jo ponuja, emocija je torej neke vrsto kazalo, kažipot, da se sploh lahko organiziraš

torej a se štekaš ? ziher se ne

no nima veze, bolj malo se štekamo, sebe in druge in to kam spadamo, zato pa, hmm nam čustva kažejo pot, mi pa jim dajemo mučeniško vlogo in se jim upiramo na vse muke namesto, da bi prepoznali in dosegli mojsterstvo čustvovanja

p.s; otrok v svojem čustvenem vzburjenu pozabi na nevarnost, ki preti na cesti in steče za žogo, intuicija deluje samo skozi razum

Brez podpisa

p.s; a veš kaj v resnici čustiš, ko čutiš jezo ? je to mogoče sram, je to mogoč krivda, je mogoče niansa obeh, mogoče čutiš sram na sram - meta emocija.

jeza pomeni nezadovoljstvo s situacijo, pomeni, da bi rad spremenil stvari, da niso všeč take kot so

ampak kaj se skriva za jezo ?

čustva so vedno večplastna

jezo, sem pač izbral, ker je zelo prisotna v našem svetu

Brez podpisa

uhvala

itak nisem vsega pozorno prebrala, ampak super..

ponavadi mi zadnji stavek ostaja v spominu ko je nekdo že dal ven, pa potem še reče nekaj, in ta p.s. tvoj tud, ker mi je pomagal razumet, kaj so mi naredili, brez da bi jaz to vedela.. Mam pa s prve eno močno poanto, kao da ne vedo, in potem me v tisto njihovo dejanje prestavi kot svoje, če me razumeš..

Ozaveščamo, to je glavno..

P.s: zelo hecna in zelo lepa fotka tebe v tistem ionskem morju (si šel še kaj globje?) - kaj to sploh pomeni, da je ionsko?

Sicer pa tisti filmček zgoraj, mislim, da človek pove skrivnost zivljenja - iluzijo. Mi človečki pač verjamemo znotraj svojega doživljanja v svoj svet kot absolutno resnico in smo zato tako obremenjeni. Mogoče so trenutki, ko smo sami in pozabimo na druge, da pogledamo čez tančico te iluzije. Drgače pa v svetu odnosov v hipu pademo nazaj tam, kamor nas potegne v neko notranjo bitko obstoja za navidezni ID. Kot je rekel ne spregledamo, da je svet, ki ga doživljamo iluzija, izgovor za naše resnično izražanja, le zgodba - od začetka pa do konca - na svoje življenje sploh ne gledamo kot na zgodbo pač pa kot na absolutno resnico. Kaj šele, da bi na življenje drugih gledali kot zgodbo. In mu verjamem, da se potem je samo še smeh.
Brez podpisa

Sicer pa tisti filmček zgoraj, mislim, da človek pove skrivnost zivljenja - iluzijo. Mi človečki pač verjamemo znotraj svojega doživljanja v svoj svet kot absolutno resnico in smo zato tako obremenjeni. Mogoče so trenutki, ko smo sami in pozabimo na druge, da pogledamo čez tančico te iluzije. Drgače pa v svetu odnosov v hipu pademo nazaj tam, kamor nas potegne v neko notranjo bitko obstoja za navidezni ID. Kot je rekel ne spregledamo, da je svet, ki ga doživljamo iluzija, izgovor za naše resnično izražanja, le zgodba - od začetka pa do konca - na svoje življenje sploh ne gledamo kot na zgodbo pač pa kot na absolutno resnico. Kaj šele, da bi na življenje drugih gledali kot zgodbo. In mu verjamem, da se potem je samo še smeh.

Ja, samo on je skoz marsikaj šel, kar si mi ne mormo privoščit npr.

In zato sem začutla en posmeh, ne smeh..

Skoz, kaj je pa šel, lahko kej več poveš.

Posmeh, mogoče je bil tudi ton posmeha, ampak najprej bil usmerjen vanj, smejal se je sebi svojemu svetu svoji zgodbi in nato ven ( to je name naredilo vtis, sem padel v njegovo razlago ). Pa mislim, da se ne smeji ali posmehuje življenju svojemu ali drugih ampak samemu odnosu do življenja, oklepanju nepomembnih stvari, samopomembnosti. A veš kokr bi se smejal človeku, ki se v nalivu oklepa kovinskega droga, čeprav tam ni strehe je pa 5 m stran od njega, le 5 korakov po nalivu v katerem je že tako ali tako mora naredit in bo pod streho. Pa se človek vseeno oklepa tega kovinskega droga - lažni občutek strehe nad glavo.

Zej recimo, da si pod streho. Če te krivda prime, boš kmalu na istem kot on, moker. Če te je sram, da mu ne pomagaš, prej ali slej pride krivda za tabo in si spet moker. Torej ti ostane le še smeh, mogoče pa opazi, da se tam nekdo smeji temu odnosu do sveta. Grem zele še enkrat pogledat x:Dx

Brez podpisa

Skoz, kaj je pa šel, lahko kej več poveš.

Posmeh, mogoče je bil tudi ton posmeha, ampak najprej bil usmerjen vanj, smejal se je sebi svojemu svetu svoji zgodbi in nato ven ( to je name naredilo vtis, sem padel v njegovo razlago ). Pa mislim, da se ne smeji ali posmehuje življenju svojemu ali drugih ampak samemu odnosu do življenja, oklepanju nepomembnih stvari, samopomembnosti. A veš kokr bi se smejal človeku, ki se v nalivu oklepa kovinskega droga, čeprav tam ni strehe je pa 5 m stran od njega, le 5 korakov po nalivu v katerem je že tako ali tako mora naredit in bo pod streho. Pa se človek vseeno oklepa tega kovinskega droga - lažni občutek strehe nad glavo.

Zej recimo, da si pod streho. Če te krivda prime, boš kmalu na istem kot on, moker. Če te je sram, da mu ne pomagaš, prej ali slej pride krivda za tabo in si spet moker. Torej ti ostane le še smeh, mogoče pa opazi, da se tam nekdo smeji temu odnosu do sveta. Grem zele še enkrat pogledat x:Dx

Ja, saj lih to se mi je zdelo, da ma pomanjkanje sočutja do soljudi, ki šele tja skozi čas morajo pridet kjer je on.

Rodil se je v Nemčiji. V otroštvu je živel tako rekoč v stanju nenehne tesnobe, tu in tam posejane z obdobji samomorilske potrtosti. Diplomiral je na Univerzi v Londonu in je začel delati kot raziskovalec in doktorski kandidat na Univerzi v Cambridgu. Kljub uspehom pri študiju in raziskovalnem delu, ga je tesnoba še naprej redno spremljala. Ko je bil star 29 let, je v trenutkih tesnobe, nesmisla in popolne groze in hrepenenja po samouničenju doživel razsvetljenje, ne da bi dejansko vedel, kaj se mu je zgodilo. To doživetje ga je tako prevzelo, kot bi se pravkar rodil na planetu Zemlja, ki ga je prvič zares videl in doživljal v popolnosti.

Spoznal je, da se ne bo več ukvarjal z raziskovalnim delom, ki ga ni izpolnjevalo, zato je zapustil delo na univerzi. Naslednjih pet mesecevje preživel v stanju neprekinjenega globokega miru in blaženosti. Še vedno je lahko deloval v svetu, vendar z jasno zavestjo, da prav nič, kar bi še kdaj naredil, ne bo ničesar dodalo k temu, kar on že je. Skoraj dve leti je preživel kot klošar v parkih na klopeh v stanju neizrekljive radosti. Ljudje so ga začeli spraševati po njegovih izkušnjah in sčasoma je postal duhovni učitelj, ki je zaslovel po celem svetu s knjigo »The power of Now« (Moč sedanjega trenutka). Od leta 1996 živi v Vancouvru v Kanadi. Potuje in predava ter vodi delavnice po celem svetu.

quoteOk, saj nič posebnega.

Sem pa vmes ko sem iskala tole prebrala od krisnamurtija misel o nesmislu primerjanja. Point spet. Sam kaj ko ni ideje niti. Lost sem...

Pa še to bom kar sem dala, ker mislim da gre skupaj z painbody xrolleyesx

Metulj

”Nekega dne se je na bubi pojavila majhna odprtina. Človek je sedel in gledal kako se metulj nekaj ur muči, da bi svoje šibko telo izvlekel skozi to majhno odprtino.

Potem je metulj obstal.

Zdelo se je, da ne more naprej.

Zato se je človek odločil, da bo metulju pomagal: vzel je škarje in prerezal bubo.

Metulj je z lahkoto prišel ven.

Toda, imel je krhko telo in mehka krila.

Človek je še naprej opazoval metulja, pričakoval je, da se bodo krila vsak trenutek odprla, povečala in razširila, da bi nosila metuljevo telo in mu dala moč.

Nič se ni zgodilo!

Metulj je vse svoje življenje preživel plazeč se okoli s šibkim telesom in nerazvitimi krili. Nikoli ni poletel

Človek kljub svoji ljubeznivosti in dobrim namenom ni razumel, da je napore, ki jih je moral metulj prestati, medtem ko se je prebijal iz bube, načrtoval Bog, zato da bi kri iz telesa metulja stekla v krila in bi bil tako pripravljen za letenje, potem ko bi se osvobodil bube.

Pogosto so napori prav tisto kar potrebujemo v življenju.

Če bi nas Bog osvobodil vseh ovir, bi nas pomehkužil. Nikoli ne bi postali tako močni kot moramo biti. Nikoli ne bi mogli leteti

Iskal sem Moč...

In Bog mi je dal Napore, ki so me naredili močnega.

Iskal sem Modrost...

In Bog mi je dal Probleme, ki jih je bilo treba rešiti.

Iskal sem Bogastvo...

In Bog mi je dal Pamet in Telo, da lahko delam.

Iskal sem Pogum…

In Bog mi je dal Ovire, ki jih je bilo treba premagati.

Iskal sem Ljubezen…

In Bog mi je dal Ljudi, ki jim je bilo treba pomagati.

Iskal sem Dobiček....

In Bog mi je dal priložnosti.

“Nič nisem dobil od tistega, kar sem iskal....

Toda, dobil sem vse, kar sem potreboval."

Živi življenje brez strahu, sooči se s preprekami in vedi, da lahko vse premagaš.

Smeh bi moral bit vedno kul no... vedno...

ja ja tam pr 2:30 ma tip roko pred sabo in misli na svoje življenje, kokr, da bi še enkrat dobil vpogled v sebe v svojo tragi komedijo in ga res kr mal stre v smehu - lol! kakšen sem - sem bil - sem...... x:o)x

xcivx

jaz bi tud

xsmx xsmx

Brez podpisa

No jaz ga nekako ne morem dojet kot posmehljivega ali premalo sočutnega do ostalih, konec koncev gre za njegovo zgodbo s katero lahko počne kar če + nekako mi bolj kot posmeh v njegovem smehu čutim tisto vzhičeno začudenje nad samim seboj - a veš tist smeh - ahahHhHhhh...lol - how could this be in yes I know oboje hkrati.

Posmeh ? mogoče v kakšnem tonu ampak niti ne zares.....

stvar precepcije

drgač pa zanimiva pot, klošar pa to....

je mogu premislt, predvidevam, čist tko spontano

Brez podpisa

• 2 weeks later...
Guest Lotus'

Na strani http://www.resi-svoje-dojke.com/darilo-clovestvu/ lahko pogledate in presnamete filme skupaj z podnapisi:

The Secret

What the Bleep

Celestinska prerokba

Microcosmos

Snamete lahko tudi Program VLC služi gledanju filmov v kateremkoli video formatu (tudi direktnih DVD zapisov shranjenih na računalniku) skupaj s podnapisi

Božansko lep večer! :palec:

• 4 months later...
Na strani http://www.resi-svoje-dojke.com/darilo-clovestvu/ lahko pogledate in presnamete filme skupaj z podnapisi:

The Secret

What the Bleep

Celestinska prerokba

Microcosmos

A oni kar tako javno piratsko ponujajo filme za download? Dosti si upajo. xrolleyesx In še si upajo spodaj napisati "Darilo lahko posreduješ naprej!".

Possible—but highly unlikely.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...