Skoči na vsebino

Sladkorna bolezen

xmann

Recommended Posts

Ker nisem zasledil podobne teme in imam majhen problem sem se odločil da odprem nvo temo......

Zanima me sledeče......zadnjih nekaj dni čutim veliko žejo,velikokrat hodim na vodo,včasih se počutim nekoliko omotičnega (počutje je dokaj spremenljivo)....zato sem se odločil da obiščem zdravnika in dam pregledati sladkor.....no izvid je bil vredu, sladkor v mejah normale in sicer 3,6......zdaj me pa zanima če slučajno ima kdo kakšne izkušnje s tem ali je ta moj problem povezan z sladkorno,ali pa problem tiči nekje drugje....ker sam ne vem več kaj naj naredim.....

za kakršno koli pomoč se že v naprej zahvaljujem.... x:)x

Popravljeno -> xmann
Deli na socialnih omrežjih

x;)x

če si žejen, več piješ in več lulaš a ne x8Dx centralno kurjenje? zimska depra? :8):

ma v jako pomoč sem ti, ja x:Ix

za cuker pa eno merjenje ne more bit pokazatelj....jih bo treba več, tko da če maš možnost si sposodit (al kaj) oni aparatek, pa lepo doma puščt kri...pred jedjo pa po jedi pa vmes x:o)x

KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

Predvsem me je zmotil (zmedel) tale stavek:na sladkorno bolezen kaže koncentracija sladkorja v krvi, višja od 7 mmol / l na tešče...ki sem ga zasledil nekje na spletu.......a to pomeni da dejansko nimam sladkorne ali pa bi moral meritve opraviti tudi po jedi.......naj mi nekdo prosim priskoči na pomoč......ne mi rečt da ni nikjer nobenega,ki ima izkušnje z tem no..... :8):

za hemoglobin pa na žalost ne vem......

Mislim, da ti pri te vprasanjih tem lahko pomaga tvoj lececi zdravnik.

Predvsem me je zmotil (zmedel) tale stavek:na sladkorno bolezen kaže koncentracija sladkorja v krvi, višja od 7 mmol / l na tešče...ki sem ga zasledil nekje na spletu.......a to pomeni da dejansko nimam sladkorne ali pa bi moral meritve opraviti tudi po jedi.......naj mi nekdo prosim priskoči na pomoč......ne mi rečt da ni nikjer nobenega,ki ima izkušnje z tem no..... :8):

koncentracija sladkorja v krvi stalno niha odvisno od tega, koliko in kaj in kdaj jes, in kaksne vrste presnovo imas. lahko je 15, lahko pa 4-odvisno od trenutka v dnevu.

kot si prebral na netu: ce imas na tesce to koncentracijo (7+), imas sladkorno.

tesce pomeni, da vsaj 5-7 ali se vec ur (idealno 9-12ur)nisi jedel in pil drugega kot npr. malo vode.

skratka: jes vecerjo ob recimo 21h in gres spat ob recimo polnoci, potem si zjutraj ob 7h pri zdravniku,

medtem nisi nic jedel, in imas koncentracijo, ki je visja od omenjene - imas sladkorno.

ce gres zvecer ven, spijes 2 pivi ali sadni sok in ob 2h zjutraj pojes se en burek, pa si ob 7h das meriti sladkor, bos zagotovo imel visjo kot je sprejemljiva, ampak to ne pomeni, da imas sladkorno, temvec, da se presnavljas in da pac nisi tesc.

zato te tudi vprasajo, ce si kaj jedel/pil - ne zato, ker se 'ne sme', ampak zato,

ker meritve potem niso vec smiselne.

skratka: nimas sladkorne, ce so to meritve, ki si jih opravil.

za tvoje tegobe zna biti vec razlogov: pomanjkanje zeleza, stres, psihosomatski vzroki, sprememba okolja, prehrane, jemanje zdravil, tudi centralna kurjava - vse, kar so ze omenili....pojdi k zdravniku in se posvetuj.

sladkorne pa zagotovo nimas, ce so to rezultati na tesce, kot mislim pravis, da so.

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

lihk prsla iz preventivnih meritev cukra, pritiska, holesterola.. tk, da sem fajn v fellingu za "razlaganje"... x:Dx

tinka se je fajn razpisala kko prehranjevanje vpliva na rezultate meritev...:palec:

glede TOCNO predpisanih mej, kdaj je se "normaln" nivo sladkorja v krvi si pa se vedno niso predvsem enotni... eni tk drugi mal manj oz. vec...

a clo 7 si ti najdu? Na SPLOSNO velja zgornja meja nekje od 6,1 pa do 6,7 mmol/l, ki predstavlja se "normaln" nivo sladkorja... ampk se bolj "zdravo" oz. "SIGURNO" je pa 3,9-5 mmol/l... pri merjenju na tesce!

tk, da glede na-to, da si ti mel 3,6 se strinjam s tinko, da je cist odvec potreba po bojazni za sladkorno! xsrcx

zadnjih nekaj dni čutim veliko žejo,velikokrat hodim na vodo,včasih se počutim nekoliko omotičnega (počutje je dokaj spremenljivo)....
se pridruzujem todiki in tinki... :palec: ti trije "znaki" zeja, povecano odvajanje in omotica... pa drugac se nekak najbolj vlecejo na stres...:8): h kateremu tud vplivajo razne spremembe okolja, dela, prehrane, osebni razlogi... ... ... sladkorna ni! lahk je "sam" stres... lahk je pa kej drugega... lahk pa da sploh ni 0 dolgorocnega... je pa dobr se naprej prisluhnit svojemu organizmu!!! k navadno pol ena stvar, vodi v drugo, pa ta v tretjo, nato v cetrto... ... in na konc ze sam posledice blazijo, namest da bi vzroke odpravlal...

se naprej "pazljivo" opazuj razne "spremembe", ce se bodo dogajale..., in ce se bo to "stopnjevalo" se le pejt pa magar se enkt posvetovat... uglavnem poslusi samega sebe! predvsem pa se ne "prevec" sekirat/zivcirat/obremenjevat... xsrcx

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Hvala za dokaj spodbudne odgovore......vendar me pa potem zanima kakšn znaki pa so za sladkorno bolezen če ne te? če berem po netu potem potem imam skoraj vse znake.....a je še kaj drugega na kar je treba biti pozoren?

Aja pa še to me zanima a je možno da bi se sladkor drastično spremenil v enem dnevu ali dveh.......ker sam sem šel k zdravniku predvsem zato ker sem imel en dan po kosilu dokaj nenavaden občutek utrujenosti,zaspanosti,omotice.....ki ga nisem občutil še nikoli (in je bil zares neprijeten).....no in šele čez dan ali dva po tem ko mi je zdravnica rekla da je z mojim sladkorjem vse v redu se mi je pojavil ta občutek dehidracije.......hočem rečt a je možno da se mi bi stanje v dnevu ali dveh lahko poslabšalo in bi mogoče šeenkrat obiskal zdravnika in dal preverit sladkor.....ali pa moram resnično razlog iskati drugje....??

Hvala za dokaj spodbudne odgovore......vendar me pa potem zanima kakšn znaki pa so za sladkorno bolezen če ne te? če berem po netu potem potem imam skoraj vse znake.....a je še kaj drugega na kar je treba biti pozoren?

Aja pa še to me zanima a je možno da bi se sladkor drastično spremenil v enem dnevu ali dveh.......

Ce beres po netu si ze tam nasel opis znakov za sladkorno...in verjetno tudi opazil, da so ti znaki zelo splosni in veljajo za malo morje bolezni. Zato ti tudi zmerijo sladkor, da se jasno ve, kaj je narobe - na to je torej treba biti pozoren: na sladkor v krvi.

Ni mozno, da bi se ti sladkor tako drasticno spremenil, ce ne bi ze vedel, da imas sladkorno, ker bi padel v komo.

Xmann, oprosti, ampak obnasas se, kot da bi na vsak nacin zelel imeti sladkorno x:)x ce te res tako skrbi, pojdi k zdravniku in ne sprasuj po interntetu stvari, na katere se ne da vec kot toliko odgovorit.

Enkratna slabost lahko nastane iz milijon vzrokov.

Kdo lahko spremeni svet?

Hja,lahko ti zagotovim da si niti slučajno ne želim sladkorne.....samo želim se prepričati a je to to ali pač ne......ker ne gre za slabost ki se je zgodila samo enkrat ampak zdaj traja že nekaj dni.....zato se trudim pridobiti kar največ informacij in slišati izkušnje tudi drugij ljudi......nikakor pa ne sforsirati sladkorne.......no sej kar se mene tiče vas v te temi ne bom več gnjavil....... x:)x

potem ti pac predlagam ponovni pregled, ce to se traja... nemogoce je po netu vedet, kaj ti tocno je.

cisto mozno je, da imas tudi kaksno virozo, trenutno krozijo neke nedefinirane viroze, ki so dokaj podobne temu, kar si opisal, sem jo v mnogo lazji obliki imela tudi sama. srecno in javi :palec: x:)x

Kdo lahko spremeni svet?

se pridruzujem todiki in tinki... :palec: ti trije "znaki" zeja, povecano odvajanje in omotica... pa drugac se nekak najbolj vlecejo na stres...:8): h kateremu tud vplivajo razne spremembe okolja, dela, prehrane, osebni razlogi... ... ... sladkorna ni! lahk je "sam" stres...

Je pa zanimivo, da dolgotrajneši stres- med drugim lahko tudi pripelje do sladkorne...

xegox :palec:

Moja spletna stran

http://www.teate-reiki.com/

Moji knjigi

Svetloba, ljubezen in mir v srcu in duši- vsem

Je pa zanimivo, da dolgotrajneši stres- med drugim lahko tudi pripelje do sladkorne...

xegox :palec:

:palec: tudi...

ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!!

life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...