čebelica01 1. december 2007 Prijavi Deli 1. december 2007 Ali je Schengen nevaren? Slovenija bo 21. 12. 2007 vstopila v Schengensko območje. Izraz Schengen v pravu in terminologiji bruseljskih uradnikov in politikov predstavlja mednarodni sporazum, ki je bil podpisan v vasici Schengen v Luksemburgu. Slovenija bo 21. decembra prevzela nadzor nad upravljanjem zunanje meje EU (hrvaška meja) ter odpravila nadzor nad mejami Avstrije, Madžarske in Italije. Na meji s članicami EU ne bo več carinskega nadzora ostal pa bo policijski nadzor (v mili obliki). In zdaj se postavlja vprašanje ali bo SLO z uvedbo Schengna kaj bolj ogrožena? Za zunanjo mejo s Hrvaško to ne drži. Obstaja pa problem glede Italije, Avstrije in Madžarske. Po padcu meje s temi državami bodo v SLO lahko prišli ljudi, ki prej niso smeli. Tudi v teh državah je stopnja kriminala večja. Nenazadnje se lahko spomnimo zadnjih primerov v Rimu, kjer je Rom napadel neko žensko. Z odprto mejo se bo tako povečala nevarnost kriminala in prihoda priseljencev iz Zahodne Evrope. Veliko lažji vstop v Sloveniji bodo imeli tudi priseljenci in ilegalci iz Severne Afrike, ki bodo prišli preko Italije. Lažji vstop bo omogočen tudi Poljakom in vzhodnim Slovanom, kar bi lahko povzročilo razcvet trgovine z belim blagom in prostitucije v Sloveniji. Nevarnost preti tudi za carinike saj jih bo veliko izgubilo službo predvsem, ko bo Schengenski prostor vstopila Hrvaška (a do tega je še vsaj 8 let). Je pa prav zanimivo spremljati dejstvo, da je poslanska skupina Zares vložila interpelacijo zoper glavnega “krivca” (minister Mate), ki je omogočil Sloveniji predčasni vstop v Schengenski prostor. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 2. december 2007 Prijavi Deli 2. december 2007 Kul tema, v bistvu cudno da je se nismo imeli. In zdaj se postavlja vprašanje ali bo SLO z uvedbo Schengna kaj bolj ogrožena?menim da v nekem smislu gotovo... Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 2. december 2007 Prijavi Deli 2. december 2007 Vse te posledice (dobre in slabe) so bile zelo predvidljive in mislim, da ce smo nanje nepripravljeni, to vse pove o nasem sistemu in nacinu razmisljanja Smo se odlocali ZA, in to spada zraven, ce se ljudje niso zavedali tega, imamo slabe politike ali smo prevelike ovce. Si pa mislim, da dejansko ni zelo velike nevarnosti glede kriminala, ker je slovenija dokaj majhna, da bi dolocena vrst kriminala ostala neopazena oz. bi jo bilo tezko kontrolirat. Ze to, ko po gmajnah okrog Gorice blodi 20 crncev, ki bezijo v Italijo ni neopazno in se pogosto dogaja, samo nekako...se jih vidi, pac In ko ne bo Schengena, jih bo zagotovo kdo vprasal, kaj tam pocnejo (zdaj pac ves, da gredo v Italijo in jih pustijo pri miru).Bolj se je za bati tiste vrste kriminala, ki bo imel posel v tihotapljenju tega ali onega, ker bomo pac mi zdaj juzna meja...ampak to ne bo tako ocitno, ceprav veliko vecjega razpona. Mene bolj skrbi to, da bi nam tujci ne pokupili vse zemlje in lepih hisic po podezelju, ker sem dokaj patriotska, in bi rada sama najprej eno Me tudi moti, da me to moti, ker je itak logicno in prav, da smejo kupit to in ono, ampak sem zelo zascitinska in pogosto razmisljam o tem, kako funkcioniram, ker imam zelo rada tujce, sem tudi sama bila tujec in vem, kako je bit tujec, ampak je treba nekako zascitit zemljo....sicer pa to velja tudi za slovenske graditelje ok, pardon, cisto druga tema... V bistvu je hecno, da zdaj 'nevarnost' ne prihaja od zunaj, iz juga in vzhoda, ampak 'odznotraj', iz evrope Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 2. december 2007 Prijavi Deli 2. december 2007 Hja, Slovakov in Romunov je že zdaj vse polno po ulicah, organiziran kriminal pa tako ali tako najde poti. Po drugi strani bodo ljudje, ki so lahko bivali v Sloveniji, pa niso imelivstopa v schengensko območje zdaj lahko nadaljevali svojo pot na zahod, tako da sozadeve spet nekako uravnotežene. Mislim tudi, da Slovenija ni zanimivaza Afričane, ker nimamo velikih mest. Bomo videli. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 2. december 2007 Prijavi Deli 2. december 2007 Mene bolj skrbi to, da bi nam tujci ne pokupili vse zemlje in lepih hisic po podezelju, ker sem dokaj patriotska, in bi rada sama najprej eno prvich....ni mi jasno kako paranojo zdej kle furate....jasno je da bo vse skupaj mnogo varnejshe....predvsem zaradi migracije iz balkanakot drugo pa....sej lahko tut ti kupish hishico v tirolih....jaz si je zhe dolgo zhelim....in jo bom tudi imel...v pustertall-u.... zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 2. december 2007 Prijavi Deli 2. december 2007 malo me pac skrbi, da mi posocja ne zakupijo trume pijanih angleskih turistov...da ne bo pomote,nimam toliko strahu pred balkanci kot pred saksonci, po lastnih izkusnjah je juznjake v osnovi lazje in prijetnejse obvladat jaz vseeno upam, da se bo kak african ali arabec tu ustavil, bi bil ze cas za kaksno novo tujo restavracijo ... pa tudi kaksen skandinavec bi bil kar se mene tice dobrodosel, predvsem danec, ker so bojda statisticno najsrecnejsi na svetu (tako po slovensko sem to zastavila: 'naj pridejo, samo ne prevec njih' ) Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 2. december 2007 Prijavi Deli 2. december 2007 malo me pac skrbi, da mi posocja ne zakupijo trume pijanih angleskih turistov...da ne bo pomote,nimam toliko strahu pred balkanci kot pred saksonci, ..........Dobra ideja, kaj ko bi nekako uvedli vstopne vize za Angleže (Škoti, Irci in ostali so v redu )Pa vsi uni cariniki, k bojo zgubil službo bi loh lovil Angleže po Sloveniji... x:Dx Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tinka 2. december 2007 Prijavi Deli 2. december 2007 sem za! sem specificno rekla angleze, namenoma.valizane, skote in irce se da obvladat -celo keltsko possie skratka! Citiraj Variety is the spice of life.Kdo lahko spremeni svet? Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Ale' 8. december 2007 Prijavi Deli 8. december 2007 Mene je tudi malček strah, da nam bojo tujci (predvsem severnjaki in amerikanci) pokupli vso zemljo in bomo potem spet hlapci v lastni državi. Ampak ta strah najbrž izvira iz občutka majhnosti samega teritorija v Sloveniji, najbrž me ne bi skrbelo če bi živela v Rusiji ali pa kje v Ameriki, kjer ti pogleda ne zasenči noben griček ali hrib, in vse nepozidano kamor pogledaš... enostavno prostora kolikor hočeš. In tudi če bi že imela sama svoj prostorček na tej preljubi zemljici, me najbrž tudi ne bi toliko skrbelo, čeprav bi pomislila na to, da naši otroci pa ne bojo imeli kje živet. Sicer je res, da je še veliko placov na celem planetu, ampak Slovenija mi je pa kot en košček raja tu na planetu Zemlja. Najbrž sem tudi sama nekoliko patriotska, kljub temu da imam rada vse barve (in odtenke) ljudi. Nič pa ne bi imela proti, če pride kakšen čistokrvni Indijanc, ki bi me naučil spet tehnik sporazumevanja z živalmi in prepoznavanja sporočil iz narave. Citiraj http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 12. december 2007 Avtor Prijavi Deli 12. december 2007 Otvoritev v Schenghen bo 20.12 ob 21.0 v Trstu http://ilpiccolo.repubblica.it/dettaglio/I...one=EdRegionale Slovenci pospešujemo in Italijani pa zavirajo.Mejni prehod v Škofijah se ruši.Jaz nisem vedla,da bodo mejni prehod prav zrušli ampak sem mislila,da bodo samo odstanili policijske patulje.... http://img511.imageshack.us/img511/9407/45731872mx1.jpg http://img525.imageshack.us/img525/5/27801320ei8.jpg Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čebelica01 21. december 2007 Avtor Prijavi Deli 21. december 2007 Bummm, padle meje...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 21. december 2007 Prijavi Deli 21. december 2007 BUUUM......she komunajzou se znebimo pa bo prou fletno zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. december 2007 Prijavi Deli 21. december 2007 Schengensko območje uvaja tudi "cross-border rights of surveillance and hot pursuit for police forces in the Schengen States" (glej http://europa.eu/scadplus/leg/en/lvb/l33020.htm). Če je lepo prečkat meje brez ustavljanja in kontrol, pa bo verjetno manj lepo videt italijanske, avstrijske ali madžarske policaje na naših cestah. Spet drugače bo videt naše policaje na njihovih cestah. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 21. december 2007 Prijavi Deli 21. december 2007 Danes je slo mimo meje enostavnejse zanimivo pa je bilo, ko se je za neko zansko nabrala vrsta vozil. Namrec zenska je z vozilom cakala pred hisico carine . Morda je mislila, da je carinik na malici, ali pa morda na wc-ju !?? Seveda pa je cakajoca vrsta kmalu popestrila zvok z zvokom avtomobilskih hup v opomin. Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Marsa 22. december 2007 Prijavi Deli 22. december 2007 zanimivo pa je bilo, ko se je za neko zansko nabrala vrsta vozil.sory za neumesten in off topic post, sam prav moram... namrec sm dons slisala super vic....k je en reku: u mater je bla kolona, se dobr da sem bil prvi! Citiraj Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.Picasso Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 22. december 2007 Prijavi Deli 22. december 2007 he he, sej sm res cudn napisu Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.