Skoči na vsebino

SCHENGEN

čebelica01

Recommended Posts

Ali je Schengen nevaren?

Slovenija bo 21. 12. 2007 vstopila v Schengensko območje. Izraz Schengen v pravu in terminologiji bruseljskih uradnikov in politikov predstavlja mednarodni sporazum, ki je bil podpisan v vasici Schengen v Luksemburgu.

Slovenija bo 21. decembra prevzela nadzor nad upravljanjem zunanje meje EU (hrvaška meja) ter odpravila nadzor nad mejami Avstrije, Madžarske in Italije. Na meji s članicami EU ne bo več carinskega nadzora ostal pa bo policijski nadzor (v mili obliki).

In zdaj se postavlja vprašanje ali bo SLO z uvedbo Schengna kaj bolj ogrožena? Za zunanjo mejo s Hrvaško to ne drži. Obstaja pa problem glede Italije, Avstrije in Madžarske. Po padcu meje s temi državami bodo v SLO lahko prišli ljudi, ki prej niso smeli. Tudi v teh državah je stopnja kriminala večja. Nenazadnje se lahko spomnimo zadnjih primerov v Rimu, kjer je Rom napadel neko žensko. Z odprto mejo se bo tako povečala nevarnost kriminala in prihoda priseljencev iz Zahodne Evrope. Veliko lažji vstop v Sloveniji bodo imeli tudi priseljenci in ilegalci iz Severne Afrike, ki bodo prišli preko Italije. Lažji vstop bo omogočen tudi Poljakom in vzhodnim Slovanom, kar bi lahko povzročilo razcvet trgovine z belim blagom in prostitucije v Sloveniji. Nevarnost preti tudi za carinike saj jih bo veliko izgubilo službo predvsem, ko bo Schengenski prostor vstopila Hrvaška (a do tega je še vsaj 8 let). Je pa prav zanimivo spremljati dejstvo, da je poslanska skupina Zares vložila interpelacijo zoper glavnega “krivca” (minister Mate), ki je omogočil Sloveniji predčasni vstop v Schengenski prostor.

Deli na socialnih omrežjih

Kul tema, v bistvu cudno da je se nismo imeli. :palec:

In zdaj se postavlja vprašanje ali bo SLO z uvedbo Schengna kaj bolj ogrožena?

menim da v nekem smislu gotovo... xyesx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Vse te posledice (dobre in slabe) so bile zelo predvidljive in mislim, da ce smo nanje nepripravljeni, to vse pove o nasem sistemu in nacinu razmisljanja x;)x

Smo se odlocali ZA, in to spada zraven, ce se ljudje niso zavedali tega, imamo slabe politike ali smo prevelike ovce. Si pa mislim, da dejansko ni zelo velike nevarnosti glede kriminala, ker je slovenija dokaj majhna, da bi dolocena vrst kriminala ostala neopazena oz. bi jo bilo tezko kontrolirat. Ze to, ko po gmajnah okrog Gorice blodi 20 crncev, ki bezijo v Italijo ni neopazno in se pogosto dogaja, samo nekako...se jih vidi, pac x;)x

In ko ne bo Schengena, jih bo zagotovo kdo vprasal, kaj tam pocnejo (zdaj pac ves, da gredo v Italijo in jih pustijo pri miru).

Bolj se je za bati tiste vrste kriminala, ki bo imel posel v tihotapljenju tega ali onega, ker bomo pac mi zdaj juzna meja...ampak to ne bo tako ocitno, ceprav veliko vecjega razpona.

Mene bolj skrbi to, da bi nam tujci ne pokupili vse zemlje in lepih hisic po podezelju, ker sem dokaj patriotska, in bi rada sama najprej eno xcivx x:o)x

Me tudi moti, da me to moti, ker je itak logicno in prav, da smejo kupit to in ono, ampak sem zelo zascitinska in pogosto razmisljam o tem, kako funkcioniram, ker imam zelo rada tujce, sem tudi sama bila tujec in vem, kako je bit tujec, ampak je treba nekako zascitit zemljo....sicer pa to velja tudi za slovenske graditelje :vragec:

ok, pardon, cisto druga tema...

V bistvu je hecno, da zdaj 'nevarnost' ne prihaja od zunaj, iz juga in vzhoda, ampak 'odznotraj', iz evrope x:Dx x:)x

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

Hja, Slovakov in Romunov je že zdaj vse polno po ulicah, organiziran kriminal

pa tako ali tako najde poti. Po drugi strani bodo ljudje, ki so lahko bivali v Sloveniji, pa niso imeli

vstopa v schengensko območje zdaj lahko nadaljevali svojo pot na zahod, tako da so

zadeve spet nekako uravnotežene. Mislim tudi, da Slovenija ni zanimiva

za Afričane, ker nimamo velikih mest. Bomo videli.

Norost je vcasih najvecja modrost…

Mene bolj skrbi to, da bi nam tujci ne pokupili vse zemlje in lepih hisic po podezelju, ker sem dokaj patriotska, in bi rada sama najprej eno

:vragec:

prvich....ni mi jasno kako paranojo zdej kle furate....jasno je da bo vse skupaj mnogo varnejshe....predvsem zaradi migracije iz balkana

kot drugo pa....sej lahko tut ti kupish hishico v tirolih....jaz si je zhe dolgo zhelim....in jo bom tudi imel...v pustertall-u.... x^x

zlomk....tralala

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

malo me pac skrbi, da mi posocja ne zakupijo trume pijanih angleskih turistov...da ne bo pomote,

nimam toliko strahu pred balkanci kot pred saksonci, po lastnih izkusnjah je juznjake v osnovi lazje

in prijetnejse obvladat x;)x

jaz vseeno upam, da se bo kak african ali arabec tu ustavil, bi bil ze cas za kaksno novo tujo restavracijo ... pa tudi kaksen skandinavec bi bil kar se mene tice dobrodosel, predvsem danec, ker so bojda statisticno najsrecnejsi na svetu (tako po slovensko sem to zastavila: 'naj pridejo, samo ne prevec njih' x:px x;)x)

Variety is the spice of life.

Kdo lahko spremeni svet?

malo me pac skrbi, da mi posocja ne zakupijo trume pijanih angleskih turistov...da ne bo pomote,

nimam toliko strahu pred balkanci kot pred saksonci, ..........

Dobra ideja, kaj ko bi nekako uvedli vstopne vize za Angleže (Škoti, Irci in ostali so v redu x:Dx )

Pa vsi uni cariniki, k bojo zgubil službo bi loh lovil Angleže po Sloveniji... x:Dx x:Dx

Norost je vcasih najvecja modrost…

Mene je tudi malček strah, da nam bojo tujci (predvsem severnjaki in amerikanci) pokupli vso zemljo in bomo potem spet hlapci v lastni državi. Ampak ta strah najbrž izvira iz občutka majhnosti samega teritorija v Sloveniji, najbrž me ne bi skrbelo če bi živela v Rusiji ali pa kje v Ameriki, kjer ti pogleda ne zasenči noben griček ali hrib, in vse nepozidano kamor pogledaš... enostavno prostora kolikor hočeš.

In tudi če bi že imela sama svoj prostorček na tej preljubi zemljici, me najbrž tudi ne bi toliko skrbelo, čeprav bi pomislila na to, da naši otroci pa ne bojo imeli kje živet. Sicer je res, da je še veliko placov na celem planetu, ampak Slovenija mi je pa kot en košček raja tu na planetu Zemlja. xsrcx :love:

:inocent: Najbrž sem tudi sama nekoliko patriotska, kljub temu da imam rada vse barve (in odtenke) ljudi. x;)x

Nič pa ne bi imela proti, če pride kakšen čistokrvni Indijanc, ki bi me naučil spet tehnik sporazumevanja z živalmi in prepoznavanja sporočil iz narave. x:Ix x;)x x^x

http://shrani.si/f/3O/NC/x6OwT9s/1/sun-love.jpg

Otvoritev v Schenghen bo 20.12 ob 21.0 v Trstu

http://ilpiccolo.repubblica.it/dettaglio/I...one=EdRegionale

Slovenci pospešujemo in Italijani pa zavirajo.

Mejni prehod v Škofijah se ruši.Jaz nisem vedla,da bodo mejni prehod prav zrušli ampak sem mislila,da bodo samo odstanili policijske patulje.... :eek: :eek:

http://img511.imageshack.us/img511/9407/45731872mx1.jpg

http://img525.imageshack.us/img525/5/27801320ei8.jpg

• 2 weeks later...
Schengensko območje uvaja tudi "cross-border rights of surveillance and hot pursuit for police forces in the Schengen States" (glej http://europa.eu/scadplus/leg/en/lvb/l33020.htm). Če je lepo prečkat meje brez ustavljanja in kontrol, pa bo verjetno manj lepo videt italijanske, avstrijske ali madžarske policaje na naših cestah. xrolleyesx Spet drugače bo videt naše policaje na njihovih cestah. x:o)x
Possible—but highly unlikely.

Danes je slo mimo meje enostavnejse ;)

zanimivo pa je bilo, ko se je za neko zansko nabrala vrsta vozil. Namrec zenska je z vozilom cakala pred hisico carine :OoO: . Morda je mislila, da je carinik na malici, ali pa morda na wc-ju !??

Seveda pa je cakajoca vrsta kmalu popestrila zvok z zvokom avtomobilskih hup v opomin. x:o)x

zanimivo pa je bilo, ko se je za neko zansko nabrala vrsta vozil.

sory za neumesten in off topic post, sam prav moram... xDDx

namrec sm dons slisala super vic....

k je en reku: u mater je bla kolona, se dobr da sem bil prvi!

x:Dx x:px x:Dx

Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.

Picasso

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...