Skoči na vsebino

Lepo prosim za kratko razlago!

Barbara 1958

Recommended Posts

Pozdravljeni!

Ker me že nekaj časa muči zdravje, bi lepo prosila samo kratek vpogled v mojo natalno karto, v zvezi s tem, kaj se dogaja na področju zdravja.Res bi lepo prosila za to pomoč.

Barbara 28.5.1958 ob 11:15 v Ljubljani!

Najlepša hvala za odgovor!

Lp Barbara

Deli na socialnih omrežjih

Pozdravljeni!

Ker me že nekaj časa muči zdravje, bi lepo prosila samo kratek vpogled v mojo natalno karto, v zvezi s tem, kaj se dogaja na področju zdravja.Res bi lepo prosila za to pomoč.

Tranziti planetov skozi določene hiše povedo precej. Tranzi neptuna skozi tvojo šesto hišo, hišo zdravja pove, da se nekaj v telesu dogaja, vendar ne povsem točno. Tam kjer je neptun, tam je tudi več ugibanj, zato je najboljše, če človek obišče vsaj dva različna zdravnika. Precej možno je, da je vzrok psihični, to pa zato, ker je vladar tvoje šeste hiše v hiši podzavesti. Dve leti in pol ti je tranzit saturna precej stestiral tvojo podzavest (izolirani prostori, bolnice), vnesel kar nekaj podzavestnega strahu. Tranzit saturna se je letošnje poletje približal ASC (tvoje telo), zato je septembra verjetno precej vplival na tvoje zdravstveno stanje. Aspekt se ponovi še dvakrat na istih stopinjah, zato bodi pozorna od 12.3. do 20.4.08 in še enkrat od 15.5. do 22.6.08. Tak aspekt se ponovi samo na vsakih 30 let.

Od 21.1.08 je saturn še v slabem aspektu s soncem (naša vitalnost), zato kakšna prehladna obolenja takrat sigurno so, vitalnost pade.

Si v času sade satija, zato je v tem času potrebno potrpežljivo in disciplinirano prebiti to obdobje. Vedi pa, da so na delu še dobri aspekti, ki precej omilijo situacijo.

Pozdravljeni!

Tranziti planetov skozi določene hiše povedo precej. Tranzi neptuna skozi tvojo šesto hišo, hišo zdravja pove, da se nekaj v telesu dogaja, vendar ne povsem točno. Tam kjer je neptun, tam je tudi več ugibanj, zato je najboljše, če človek obišče vsaj dva različna zdravnika. Precej možno je, da je vzrok psihični, to pa zato, ker je vladar tvoje šeste hiše v hiši podzavesti. Dve leti in pol ti je tranzit saturna precej stestiral tvojo podzavest (izolirani prostori, bolnice), vnesel kar nekaj podzavestnega strahu. Tranzit saturna se je letošnje poletje približal ASC (tvoje telo), zato je septembra verjetno precej vplival na tvoje zdravstveno stanje. Aspekt se ponovi še dvakrat na istih stopinjah, zato bodi pozorna od 12.3. do 20.4.08 in še enkrat od 15.5. do 22.6.08. Tak aspekt se ponovi samo na vsakih 30 let.

Od 21.1.08 je saturn še v slabem aspektu s soncem (naša vitalnost), zato kakšna prehladna obolenja takrat sigurno so, vitalnost pade.

Si v času sade satija, zato je v tem času potrebno potrpežljivo in disciplinirano prebiti to obdobje. Vedi pa, da so na delu še dobri aspekti, ki precej omilijo situacijo.

• 4 weeks later...

Ker sem, lahko mirno trdim, čisti začetnik v astrologiji, saj spoznavam šele "veliko" abecedo astrologije, lepo prosim enega strokovnjaka, če mi ima voljo razložiti naslednje. Že kratkih namigov bom vesela in bom raziskovala naprej. Ker sem po naturi večni študent ne bo panike x:Ix

Posnet imam program StarFisher Alpha 7.4, s pomočjo njega si znam (recimo temu tako), izdelati natalno karto.

Zanima me ali se da narediti tudi:

horarna in kako

tranziti in kako

progresije in kako

Pa še tole ne poznam: Kaj pomeni znak Luna z križcem spodaj, obrnjena v nasprotni smeri kot znak za planet Luno.

V eni tabeli imam tudi označene položaje za AS in DS, za MC in IC, to vem kaj pomeni, nevem pa kaj je VX in AVX.

Moj dragi pravi: " Vprašaj, pa boš pet minut tumast (butast), če ne boš vprašal, boš pa celo življenje!" w:Iw

Hvala za odgovor.

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Ker sem, lahko mirno trdim, čisti začetnik v astrologiji, saj spoznavam šele "veliko" abecedo astrologije, lepo prosim enega strokovnjaka, če mi ima voljo razložiti naslednje. Že kratkih namigov bom vesela in bom raziskovala naprej. Ker sem po naturi večni študent ne bo panike x:Ix

Posnet imam program StarFisher Alpha 7.4, s pomočjo njega si znam (recimo temu tako), izdelati natalno karto.

Zanima me ali se da narediti tudi:

horarna in kako

tranziti in kako

progresije in kako

Pa še tole ne poznam: Kaj pomeni znak Luna z križcem spodaj, obrnjena v nasprotni smeri kot znak za planet Luno.

V eni tabeli imam tudi označene položaje za AS in DS, za MC in IC, to vem kaj pomeni, nevem pa kaj je VX in AVX.

Moj dragi pravi: " Vprašaj, pa boš pet minut tumast (butast), če ne boš vprašal, boš pa celo življenje!" w:Iw

Najbolje, da si priskrbiš dobro literaturo, kajti različni astrološki programi imajo oznake take ali drugačne.

Sprašuješ za lunco s križcem, to je lilith, kaj pomeni, boš prebrala, saj je o njem kar nekaj napisanega. Tudi na strani astro.com lahko izdelaš brezplačno natalno karto in pri tem označiš željene točke duha, kiron, točko sreče, verteks.

Vsak dober program izračuna tudi tranzite, progresije. Horarno karto tako ali tako narediš na uro in datum vprašanja, zato to zadošča vsak program.

Začetki astrologije so lepo opisani v knjige Parkerjeve Velika šola astrologije in tudi na luninem netu je mala šola astrologije dobro opisana za začetnike.

Lunca hvala. Ravno včeraj sem se oborožila z Parkerjevo knjigo Velika šola astrologije, tako da bom imela kaj proučevati.

Lunin net me je sprovociral, da sem se začela malo bolj zanimati za astrologijo, delno pa tudi tarot.

Program bom pa še naštudirala, ni vrag če ne.

Ugotavljam pa, da se čez noč ne bom naučila veliko,(jaz bi pa že zada znala), no pa saj Rima tudi niso zgradili tako hitro. :huh:

... ljubi življenje in življenje bo ljubilo tebe...

Lepo pozdravljeni!

Tud mene zelo zanima astrologija, vendar se mi zdi njeno proučevanje in samoučenje ful težko, predvsem zato, ker si nekaterih stvari ne znam sama razložit, al pa si jih tud narobe...tako da sem raje ostala bolj na "površinskem" proučevanju. Imam pa vseeno eno vprašanje, za poznavalce, upam, da bodo toliko prijazni in mi razložili zadevo...

Vglavnem, zanima me nekaj v zvezi z mojim partnerstom. Sem še samska, stara 26 let. Slišala sem, oz.prebrala iz večih knjig, da na partnerstvo zelo vplivata predvsem 5 in 7 hiša. Jaz mam obe hiši prazni, in me zanima, kako to vpliva na moje spoznavanje novih ljudi, oz.potencialnih fantov? Drugače pa imam 5 hišo v ovnu, 7 pa v biku. Ali je to vredu in kako se kaže?

Za vse odgovore se vam res najlepše zahvaljujem.

Lona

Lepo pozdravljeni!

Tud mene zelo zanima astrologija, vendar se mi zdi njeno proučevanje in samoučenje ful težko, predvsem zato, ker si nekaterih stvari ne znam sama razložit, al pa si jih tud narobe...tako da sem raje ostala bolj na "površinskem" proučevanju. Imam pa vseeno eno vprašanje, za poznavalce, upam, da bodo toliko prijazni in mi razložili zadevo...

Vglavnem, zanima me nekaj v zvezi z mojim partnerstom. Sem še samska, stara 26 let. Slišala sem, oz.prebrala iz večih knjig, da na partnerstvo zelo vplivata predvsem 5 in 7 hiša. Jaz mam obe hiši prazni, in me zanima, kako to vpliva na moje spoznavanje novih ljudi, oz.potencialnih fantov? Drugače pa imam 5 hišo v ovnu, 7 pa v biku. Ali je to vredu in kako se kaže?

Za vse odgovore se vam res najlepše zahvaljujem.

Lona tkole na pamet bo zelo težko odgovort. To, da imaš peto in sedmo hišo prazno, ne pomeni, da ne boš imela ljubezenskih vez in partnerstva, vendar ponavadi ta področja niso tako pomembna kot hiše, ki so zadene s planeti.

Gledamo v takih primerih vladarje hiš. Vladar tvoje pete hiše (hobiji, ljubezenske veze, otroci) je mars, važno je, kje se nahaja in kako je aspektiran.

Vladar 7 hiše je venera, prav tako pogledaš kako in kje je aspektirana. Verjetno so hiše izredno majhne, kajti vmes med peto in sedmo bi morala biti še šesta, ki je verjetno tudi še v ovnu ali začetku bika?

Na vsak način boš morala posredovat popolne podatke, ker iz slike je povsem drugače razvidno, kot iz kače podatkov, ki jih posredujejo nekateri na forum. Tistih ponavadi sploh ne gledam. Važna je slika iz katere se takoj vidi potrebno.

helo! sem tudi začetnica v astrologiji in sem si tu na lunin.net izračunala horoskop. zaj pa mi ni jasno kak naj si razlagam te hiše in znake v njih. npr. imam prvo hišo v devici,drugo pa v tehnici in nimam pojma kaj to pomeni?! al pa npr. za planete kako si jih naj razlagam: npr: merkur v devici, pa venera v devici!?

kaj ta knjiga ki jo zgoraj omenjate, mi lahko pomaga ne?! ojoj, kaki amater! :)

življenje je takšno kot si ga narediš! :)

helo! sem tudi začetnica v astrologiji in sem si tu na lunin.net izračunala horoskop. zaj pa mi ni jasno kak naj si razlagam te hiše in znake v njih. npr. imam prvo hišo v devici,drugo pa v tehnici in nimam pojma kaj to pomeni?! al pa npr. za planete kako si jih naj razlagam: npr: merkur v devici, pa venera v devici!?

v bistvu smo vsi skupaj, kar se astroloških ved tiče, amaterji s to razliko, da nekateri vemo vsaj malo, drugi, ki se še niste podali v te vode pa nič.Z ozirom na to, da imaš prvo hišo kar v dveh znamenjih ( prvo devico živiš sedaj, drugo- tehtnica, boš v kasnejših letih)

pomeni, da je potrebno pogledati vladarje obeh znamenj, pogledati njihove pozicije in dispozicije, aspekte itd.itd...

predno lahko rečemo karkoli.

Vse ostalo pa: vtipkaj v iskalnik ' merkur v devici', ali pa 'venera v devici' in dobila boš ogromno odgovorov.

Verjetno smo se o tem že razpisali na LF forumu. Boš imela veliko več od tega če najdeš sama in se poglobiš v tisto kar

vidiš napisanega.

Za začetek klikni semle, poišči še Venero in ni vrag, da ne boš našla vseh odgovorov. xDDx

Merkur v Devici

Srečno!

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

:palec: Vsak začetek je podoben, vendar vedi, da ni nič narobe s tabo, če bo šlo vse bolj počasi. Odvisno je tudi, od tega, da so nekateri bolj dovzetni za učenje te ekzaktne vede, kot drugi. To se vidi v natalni karti (uran v 5.hiši, uran v 9.hiši, dobro aspektiran uran z merkurjem, uran v 6 hiši dobro aspektiran z merkurjem kaže poklicno ukvarjanje s tem in še precej več podobni aspektov bi lahko našteli.)

Na vsak načina pa je potrebno vsaj pet let, da pričneš počasi spoznavat astrologijo.

"uran v 6 hiši dobro aspektiran z merkurjem kaže poklicno ukvarjanje s tem in še precej več podobni aspektov bi lahko našteli."

mhm... se mi zdi da bi moralo biti to povezano predvsem z MC-jem ali dispozitorjem MC-ja... ne pa s 6... pa tut pol bi lahko poenilo se marsikaj drugega(racunalniki, sodobne oblike komunikacije itd.)...

You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.

Frank Zappa

"uran v 6 hiši dobro aspektiran z merkurjem kaže poklicno ukvarjanje s tem in še precej več podobni aspektov bi lahko našteli."

mhm... se mi zdi da bi moralo biti to povezano predvsem z MC-jem ali dispozitorjem MC-ja... ne pa s 6... pa tut pol bi lahko poenilo se marsikaj drugega(racunalniki, sodobne oblike komunikacije itd.)...

MC pomeni kariero, zenit življenja (tisto, kar ti največ pomeni), šesta hiša (posel kot tak, ki ga uporabljamo), zato ni ravno nujno, da je vezano na MC, kajti v tem primeru bi lahko celo blesteli kot astrolog. Prav tako se lahko veže na delo sodobne komunikacije, vse moderno, kar je povezano z uranom. Sem omenila, da so to našteti samo mogoči dejavniki za ukvarjanje z astrologijo. Precej je pomembna tudi 12 hiša iz katere črpamo. V glavnem povedano pravila ni, vidi pa se kdo je vsaj nadarjen.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...