Skoči na vsebino

Dogodki, namenjeni že pred rojstvom?

mm

Recommended Posts

Zanima me ali ste že kdaj imeli občutek da so nekateri dogodki zgodili samo zaradi Vas samih.

Npr.

Janko prek prijatelja "na videz" spozna nekega prijatelja. Ta Janko si to slučajno vtakne nekam v podzavest. Na tega prijatelj čisto pozabi. Nakar se njegovi sodelavki zgodi nesreča. Ta sodelavka ga pokliče če pozna kakšnega zdravnika ki deluje na področju stomatologije, saj si je pri nesreči polomila 2 zoba. Ta pa se slučajno spomni da je ta prijatelj ki ga je spoznal speciallist na tem področju. Pokliče ga in ga prosi za pomoč.Ta prijatelj poskrbi za njegovo sodelavko in se začne ukvarjati z radiestezijo ijn bioenergijo nekega dne pa se srečata z Jankom.Za hec JAnku predlaga da mu zmeri njegove sposobnosti in ugotovi da je Janko zelo talentiran na področju telepatije saj je njegova telepatska moč kar 400%.

Zdaj pa pravo vprašanje ali so ti dogodki le naključje ali pa je to Janku bilo namenjeno pri rojstvu.

Ali ste tudi samiže kdaj imeli občutek "to se je pa zgodilo samo zaradi mene?

mm

Deli na socialnih omrežjih

Naključje?!

O tem vprašanju sem pa res že velikokrat razmišljal. Večkrat se zgodi, da stvari postanejo povsem brezizgledne in ko je situacija najbolj kritična, se pripeti nekaj, kar vso zmešnjavo hitro razreši in situacija je zopet obvladljiva. Ko človek preživi na svetu že nekaj (precej) let in se takih "naključij" nabere za cel šopek, pa pričneš dvomiti, da je šlo v vseh takih primerih le za "naključje". Bolj se nagibam k mnenju, da je nekje nek "računalnik", ki poskrbi, da se taka "naključja" pripetijo res v pravem trenutku.

bigm

bigm

Naj vam bo vsak dan najlepši dan!

bigm

..aha, sem meu tako obdobje, k se nisem mogel več spuščati naprej v Svet´´, karkoli sem začel sem že vedel, da nekaj ne bo prav; ... počasi sem se tega zavedal; ali je kaj narobe z menoj, ali je okolje temu neprimerno ozaveščeno, ali so krivi ljudje; pa če prav je tako ,da si pristopil čisto nehote, nedolžno se dokazoval svetu ; hmmm

...sej potem taka obdobja minevajo; treba se je samokontrolno organizirat:)

pokowc

Ja definitivno obstaja za vse nas ena pot, po kateri naj bi hodil. In če znaš in če dovolj dobr prisluhneš znakom, ne morš zaiti s s te svoje poti. Js sm v to prepričana. Temu lahko rečš usoda al pa naklučja, lahko pa samo pač življenje.

Od tebe, od vseh nas je pa odvisn, da se odločmo kako ga bomo živel. Z zaprtimi al pa odprtimi očmi...

..sej po moje take znake, znamenja, je težko prepoznatu v tem betonu´ ki ga živimo, sej ne mormo glih zaznati Vse pogoje, ker pač umetnina prekriva naturo. Po moje je dovolj opazovanje in vikendaško sprehajanje v naravi ..

pokowc

Jaz pa pravim takole: ko nekoga potrebuješ se na tak ali drugačen način pojavi v tvojem življenju. Dobiš točno tisto kar potrebuješ. Če si pa še želiš in je v tvoje dobro, se zgodi še prej. Želja mora biti iskrena oz. mora biti kar prošnja. Vedno je na svetu nekdo, ki ti lahko v neki situaciji pomaga.

Lep nasmejan dan ti želim

http://www.lunin.net/forum/blog/mavlica

Ja men se je naprimer ze kr velikrat zgodil, da nism vidla izhoda iz neke situacije... Al pa se je neki zgodil, kar se mi je zdel totaln obup. In sm se začela utapljat v tem obupu. Pol pa, ko sm se nekak (spet) spomnla in začela vrjet v to, da se vse stvari z namenom zgodijo, ker te zivljenje nekam vodi in nekaj tageka kot je SLABA stvar ali dogodek sploh ne obstaja - to je iluzija, k smo si jo ustvarl u glavi-, se mi je situacija zacela cedalje bolj jasnt in problem je izgil. Kr nekak sam od sebe.

In to je men dokaz, da neki je, kar nas vodi in da je sam treba vrjet v to. Ker js bi v tistih trenutkih komot se naprej iskala razloge, se ubadala s vprasanji zakaj?; kako?; zakaj js? in tako naprej, vendar to nima smisla.

• 2 weeks later...

quote:

Zanima me ali ste že kdaj imeli občutek da so nekateri dogodki zgodili samo zaradi Vas samih.

Npr.

Janko prek prijatelja "na videz" spozna nekega prijatelja. Ta Janko si to slučajno vtakne nekam v podzavest. Na tega prijatelj čisto pozabi. Nakar se njegovi sodelavki zgodi nesreča. Ta sodelavka ga pokliče če pozna kakšnega zdravnika ki deluje na področju stomatologije, saj si je pri nesreči polomila 2 zoba. Ta pa se slučajno spomni da je ta prijatelj ki ga je spoznal speciallist na tem področju. Pokliče ga in ga prosi za pomoč.Ta prijatelj poskrbi za njegovo sodelavko in se začne ukvarjati z radiestezijo ijn bioenergijo nekega dne pa se srečata z Jankom.Za hec JAnku predlaga da mu zmeri njegove sposobnosti in ugotovi da je Janko zelo talentiran na področju telepatije saj je njegova telepatska moč kar 400%.

Zdaj pa pravo vprašanje ali so ti dogodki le naključje ali pa je to Janku bilo namenjeno pri rojstvu.

Ali ste tudi samiže kdaj imeli občutek "to se je pa zgodilo samo zaradi mene?

mm

ja. :)

• 4 weeks later...

mislim,da smo na tem svetu samo zato,da se učimo.

Pravzaprav se ne učimo mi(Jaz) ,uči se naša Duša.Uči pa se zato ker želi vedeti kako se v resničnem življenju manifestira tisto,kar že ve.

Prepričana pa sem tudi v to...da slučajev,naklučij...ni.

Smo pozitivno programirna bitja pri katerih se občasno pokvari kakšen čip.

Da se učimo, ljubimo in uživamo smo tu, eeejjjj!

V prejšnjem življenju sem bil gladiator. Nasprotnik mi je odsekal roko. Počasi sem umrl. Pred 1.svetovno vojno sem bil delavec v Londonu. Ker nisem dobil dela, sem od lakote umrl v zakotni ulici.

V tem življenju sem bil v Londonu 1972.leta na Qeenswayu. A ni hecno, tam sem se tudi ljubil z eno fletno iz Zagreba.

Tomaž

Jaz sem se kar nekaj časa mentalno ukvarjal s svojim poslanstvom. Kaj to je? Že sama beseda "poslanstvo" je tako velika, najman da hodiš po svetu in rešuješ ljudem življenja, ali kaj takega.

Zdaj pa vem, da so lahko poslanstva tudi majhna in, da se lahko dnevno spreminjajo. Ni potrebno neko veliko poslanstvo. Lahko imam danes poslanstvo, da nekoga osrečim. Lahko je moje polsanstvo biti dober oče za 18 let potem pa kaj drugega. Od kar razmišljam tako mi je lažje. Lažje uživam v drobnih stvareh, ki se mi zgodijo, kot se zdi, brez razloga, pa le niso čisto nepomebne. Mogoče pa bom res nekomu danes polepšal dan. Ali pa bo kdo izpolnil svoje poslanstvo in bo osrečil menehttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif

Andrejhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif

>>> čudeži se dogajajo vsak dan http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif <<<

Andrej, menim, da razmišljaš v pravo smer. Lahko je biti velik v velikih stvareh, najtežje pa je biti velik v majhnih. Življenje pa je sestavljeno v glavnem prav iz drobnih in majhnih dogodkov. So res majhni?

bigm

bigm

Saj ravno to je najlepše, da se zdijo samo na videz majhnehttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif

Andrejhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile.gif

>>> čudeži se dogajajo vsak dan http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_wink.gif <<<

Vsi smo tukaj z namenom, ki ga moramo skozi življenje spoznati in izpolniti. Tisto kar moramo spoznati se nam kot vzorec ponavlja in to tako dolgo dokler ne "skužimo". Vsaj zdi se mi tako.

Z odločitvami lahko vplivaš na svojo usodo, samo zdi se mi bolj pametno, da sledim dogodkom kot mi jih življenje nalaga-manj me glava boli, če se včasih ne upiram preveč in za vsako ceno nekaj hočem ali pa nočem.

Vanja !

Vedno, ko sem potrebovala pomoč, je je bilo okoli mene ogromo, a sem jo dostikrat spregledala, ker nisem verjela, da je to možno...

In... Ja... Vse se dogaja zaradi mene. Vse se dogaja zaradi tebe. Vse se dogaja zaradi nas vseh...

Odločitev kateregakoli posameznika vpliva na vse ostale... Enost.

Pa vendar: tudi vešče imajo rade svetlobo... ;)))

Cmoka,

Suzana

*...trenutek, ko sem...*

*Ne bom se skrila za zaveso teme - povem Ti le, kar govori mi srce.*

Ne, ne more bit vse vnaprej določeno!! To bi pomenlo, da si srečen samo, če slediš svoji vnaprej določeni "usodi"?!? Torej v bistvu sploh nimamo izbire o tem kaj nas osrečuje??!!Koloko smo potem svobodni??In zakaj se moramo potem spraševati o obstoju "usode"?Zakaj nam je usojeno, da nas mučijo taka vprašanja, če pa usoda teži k sreči???

Ja, saj vem....ZAKAJ???!!!???

nja

quote:Suzi 13

"Odločitev kateregakoli posameznika vpliva na vse ostale"

Asociacija: "Noben človek ni otok. Če morje odplavi grudo zemlje, je Evrope manj. Če umre katerikoli človek, umre z njim delček tebe. Zato, če slišiš navček, ne sprašuj, komu zvoni. Zvoni tebi"! Avtorja pa najbrž poznate vsi.

bigm

bigm

nja wrote:

quote:Zakaj nam je usojeno, da nas mučijo taka vprašanja, če pa usoda teži k sreči???

če predpostavljaš, da usoda teži k sreči je edini možen odgovor na tvoje vprašanje, da nas ta vprašanja samo "trenutno" mučijo

ampak jaz mislim, da usoda ne obstaja

z opazovanjem okolice,sebe in življenja nasploh lahko ugotoviš, da ima vsaka posledica svoj vzrok

tako ima pomoje tudi zavestno razmišlajnje (samozavedanje)pri človeku nek svoj namen in posledice so jasno vidne (zavestno odločanje)

če bi obstajala usoda potem samozavedanje izgubi pomen, ker so posledice (samoodločanje) vnaprej določene

če torej obstaja usoda potem tudi človek (z zavestnim razmišlanjem) ne bi imel smisla,in samozavedanje se je potemtakem pojavilo brezveze, brez kaksne posledice

LP

LP

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...