kukica 26. januar 2008 Prijavi Deli 26. januar 2008 Vsa slava Šri Guruju in Gourangi! Čeprav živimo v dobi ko v svetu prevladujejo prepir, hinastvo, laž, sovraštvo, nasilje itd., v tej dobi sije tudi Svetla luč! V tej trenutni dobi, se je v tem svetu pojavil sam Bog osebno, v razpoloženju in načinu ljubezni svojega najintimnejšega ljubimca, da bi okusil sladkost samega sebe in da bi s svojim zgledom te najintimnejše ljubezni učil tudi vse druge. Le v tej trenutni dobi se imamo možnost naučiti te najvišje oblike ljubezni. Ko se bo iztekla bo moralo preteči ogromno ogromno časa, da bomo spet dobili to priložnost, zato ne odlašajmo!Nitai Gouranga! Matr imamo srečo! Citiraj Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.by Tony Samara NAGAJIVA USTVARJALKARECEPTKI Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 26. januar 2008 Prijavi Deli 26. januar 2008 Full dobr! Na tem svetu potrebujemo cim vec optimistov in takih, ki verjamejo v 'dobro' juhuhuuuuu Vsa slava Šri Guruju in Gourangi! Čeprav živimo v dobi ko v svetu prevladujejo prepir, hinastvo, laž, sovraštvo, nasilje itd., v tej dobi sije tudi Svetla luč! V tej trenutni dobi, se je v tem svetu pojavil sam Bog osebno, v razpoloženju in načinu ljubezni svojega najintimnejšega ljubimca, da bi okusil sladkost samega sebe in da bi s svojim zgledom te najintimnejše ljubezni učil tudi vse druge. Le v tej trenutni dobi se imamo možnost naučiti te najvišje oblike ljubezni. Ko se bo iztekla bo moralo preteči ogromno ogromno časa, da bomo spet dobili to priložnost, zato ne odlašajmo! Nitai Gouranga! Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 26. januar 2008 Prijavi Deli 26. januar 2008 edit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. januar 2008 Prijavi Deli 27. januar 2008 "...Nisem vedel da sem že 56 let.." Ovca je zeelooo široook pojem:"Ovčari" te lahko partnerka, delodajalec - oz. nadrejeni, politika, mediji obveščanja ....Mnogi druge opcije nimajo, se niti ne zavedajo. Oz. sprejemajo situacijo, situacije take kot so... Se prilagodijo, prilagajajo. In jim nekako gre, kakor jim pač gre. ) Vsak je ali je bil v določenem obdobju svojega življenja ovca, ali kakorkoli že temu rečeš... Eni več, eni manj.Ker... ...kot je napisal Kabalist, jebeš duhovnost, če si na borzi dela... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 27. januar 2008 Prijavi Deli 27. januar 2008 Uf tantra, si nas blagoslovil z množico linkov frajersko zvenečih tujk. Ampak še vedno ne verjamem, da je tuj sadovnjak boljši. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 27. januar 2008 Prijavi Deli 27. januar 2008 edit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. januar 2008 Prijavi Deli 27. januar 2008 Nitai Gouranga! ) "...jebeš duhovnost, če si na borzi dela..." Se znajdejo.Pri eni ciganske karte laufajo cele dneve, ... Pa ni edina, kateri laufajo stvari. )Vsak metadonar pri nas ima nekje 400 EUR + prihodkov. http://www.cosgan.de/images/midi/frech/e020.gif S tem, da ne dela nič. Totalno nič.Isto kot, da bi delal v Šparu:"neto 410€, v to spada še delovna doba, nadure, nedejke, prazniki, prevoz, malica, pa še kaj bi se našlo, veselo na delo tudi do 12 ur dnevno."http://med.over.net/forum5/read.php?59,4431836 Tudi sam sem pred leti delal za(takrat so bili še tolarji) preačunano v € manj kot 400 €.Ker drugega nisem dobil.Takrat.Po pol leta sem menjal službo za tako kjer je bilo dvakrat več.Ovce so še vedno tam. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 27. januar 2008 Prijavi Deli 27. januar 2008 edit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 27. januar 2008 Prijavi Deli 27. januar 2008 2 - 3x Linux/mesečno install, malo uvajanja (P2P, ...) = 400+Pa se mi ne da zmeraj z "Linux nepismenimi" ukvarjat.Druge Desktop - PC storitve (tudi za Windows), ...- vse se plača, da se ceni.1 Shiatsu masaža hrbtenice, ... (izključno za stare znanke) izpod 50 ne delam..Že tko ne delam. Razen kdaj kaka izjema. Dela, kupčij vedno za tistega, kateri ni slep. In nima dveh levih. Od dela se ne obogati. Z "obračanjem"... je cekina več. ) Štos je v tem da premakneš rit, takrat in toliko kot je potrebno.To je vsa "duhovnost".Če ne znaš živet te tega tudi noben mojster ne bo naučil. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 27. januar 2008 Prijavi Deli 27. januar 2008 Vsak malce bolj inteligenten "metadonar" pri nas ima nekje 400 EUR + prihodkov.S tem, da "leži" doma.Isto kot, da bi delal v Šparu:"neto 410€, v to spada še delovna doba, nadure, nedejke, prazniki, prevoz, malica, pa še kaj bi se našlo, veselo na delo tudi do 12 ur dnevno."Ne vem, če lahko zagovarjam lenuhe. Nobena duhovnost, ki temelji na denarju, ne more biti iskrena. Drugo je "štelanje" hrbtenice ipd. Ciganske karte so pač posel, ker ne primanjkuje naivnežev. Potem so razni horoskopi ipd. Praznoverje je pač neskončno. Iz radovednosti sem bil s prijateljem pred cca. 20 leti pri eni znani vedeževalki. Glede moje prihodnosti je zadela natanko 0 %. Skoraj isto pri mojem prijatelju (njemu je zadela kakšnih 10 %). Vedeževalci pač povedo ljudem to, kar želijo slišati. So nekakšni tolažniki neumnih in praznovernih. Glede linkov ... mislim, da nas mgd dovolj izčrpno izobražuje z dogmami svoje religije in nam daje koristen vpogled v um z vero prepojenega človeka. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 27. januar 2008 Prijavi Deli 27. januar 2008 Pri meni se vse plača, da se dobljeno ceni. Izkušnje to potrjujejo.Pač odvisno, s čem se ukvarjaš. Nekatere stvari se ne bi smele prodajati. S tem se dela samo škoda. A ko denar spregovori, pamet molči (star ameriški rek). Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 28. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 28. januar 2008 Matr imamo srečo! ja, ogromno srečo. hkrati pa smo zelo nesrečni, če je ne izkoristmo, tj. da se zavoljo lažnih, minljivih užitkov odpovedujemo pravim, večnim. Nitai Gouranga! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 zavoljo lažnih, minljivih užitkov odpovedujemo pravim, večnimBog ni sebičen, človek pa je. Delitev na pravo in nepravo si je izmislil človek, ne Bog.ak naj trži tisto znanje ki ga ima, in kdor želi dobiti znanje, produkt znanja ali znanje kako do znanja, je prav da to plača, kot storitevV duhovnosti gre največkrat za izredno občutljiva osebnostna razmerja. V interesu kapitala pa je služenje. Če je na tehtnici resnica in denar, zmaga denar. Zato pa je naša scena ena sama greznica, kjer delno slepi vodijo popolnoma slepe. Vsi prodajajo neke delavnice, ki so namenjene služenju denarja, ne pa delanja koristi. Vedno zmaga denar. Vsi se požvižgajo na etično dilemo: POVEDATI RESNICO IN IZGUBITI STRANKO vs. POVEDATI LEPO LAŽ IN OBDRŽATI STRANKO. Ve se, da zmaga denar. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 Ali pa povedat "tako kot je" na obziren, za stranko sprejemljiv način.Nakazat možnost, možnosti razreševanja situacij.Odloča se pa vsak sam, kako bo ravnal,kaj bo naredil s svojim življenjem. -) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 28. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 28. januar 2008 jaz sem ugotovil, da je vsak svoje sreče kovač, po temeljitem razmisleku sem ugotovil da nič ne znam delat, pa sem se spomnil knjige Milčinskega kjer piše nek veleum nekako takole, "Če sam ne znam, bom pa druge učil"Kar se pa kabalistovega mnenja da nihče ne sme služiti na račun duhovnosti oziroma, nihče ne sme imet vir prihodka izključno iz tega naslova, pa porečem še enkrat, vsak naj trži tisto znanje ki ga ima, in kdor želi dobiti znanje, produkt znanja ali znanje kako do znanja, je prav da to plača, kot storitev in ne kot blago, sam mi mora draga povedat še po kakšni stopnji se obračuna DDV ako imaš tega znanja preveč ja, vsak je svoje sreče kovač. druge učit česar sam ne znaš in ne delaš nima smisla. če hočeš bit srečen, služi Boga, v skladu z Njegovimi navodili. Bog ni sebičen, človek pa je. Delitev na pravo in nepravo si je izmislil človek, ne Bog.ja, Bog nas ima zares rad, tj. želi si, da bi bili mi srečni. iz te svoje ljubezni do nas, nas kot Šri Krišna Čejtanja Mahaprabhu s svojim zgledom in navodili uči procesa s katerim lahko dosežemo svojo najvišjo srečo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 ja, Bog nas ima zares rad, tj. želi si, da bi bili mi srečni.Bog ničesar ne potrebuje. Bog je VSE in zato nič ne potrebuje. Človek je tisti, ki potrebuje. Človek išče božjo ljubezen, ker pač sam ni sposoben aktivne ljubezni. Ko si sit, si ne želiš hrane. Tudi bog je vsega sit in ničesar ne potrebuje. A ti si želiš božje pozornosti. Navezan si na to in zato ves čas ponavljaš svojega Krišno. S svojimi definicijami si sicer frajer med sebi enakimi, a to je Bogu malo mar. Bog je pač ločil vode, ki so zgoraj od vod, ki so spodaj in zato nič ne ve, nič ne potrebuje in mu je vseeno za vse, saj vse ima, ker je vse. Z Bogom moraš prijateljevati, ne pa se cmizdidi izza Krišne. Dokler iz tvojih oči sijejo tuje misli, iz ust grmi hrup intepretacij, toliko časa Bog ne more pogledati skozi tvoje oči in govoriti skozi tvoja usta. Ne daš mu prostora, ker misliš, da je Bog v navezanosti, strahu pred izgubo, sebično ljubeznijo in strahospoštovanja do dogem. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 fajn komentar! ne razumem tega dela, da je bog locil vode spodaj in zgoraj? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Condor 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 Učitelj je nujno potreben za maksimalno učinkovit razvoj. Obstaja kar veliko samoukov, a kot sem že navedel, samouki imajo veliko težje delo in samo redki imajo srečo, da je njihov razvoj vsaj približno optimiziran. VERODOSTOJEN MOJSTER NE SME BITI FINANČNO ODVISEN OD DUHOVNOSTI. Ne vem, v čem je duhovna naprednost človeka, ki si ni sposoben zaslužiti za fizično bivanje. Ampak človeška naivnost je zlata jama za molžo.Kako torej napredovati? Predvsem je potrebno obilo zdrave pameti. Kabalist, to drži, pri ostalem pa si "ustrelil" totalno mimo. Čemu ti toliko po forumu poudarjaš in hkrati blatiš Učitelja. Mnogi po forumu te imajo, upam po da le nezavedno, za "vodeči" glas glede tega. Če bi bral povprečen iskalec Resnice le tvoje poste, potem bi najrajši kar dvignil roke od iskanja verodostojnega, skromnega, pa samostojnega, itd. Učitelja. Toda o kom pa sploh govorimo, saj to ne veste in ne boste. Od mene že ne, ni vredno truda. Toliko je negativnih sporočil od marsikoga, ki skoraj vsak dan "pametuje" na tem forumu o iskanju Resnice. Pa saj nimate pojma o čem je govora. Še vedno ste spregledali bistvo in zato ne boste našli takšnega Ućitelja. Izgubljeni boste v labirnitu Kabale. S tem sem se že seznanil pri prejšnjem Učitelju, tudi s tovrstnimi meditacijami, raznimi "trik" vadbami. Kot, da ne bi vedel! Kako pa boš prilezel do sfire Kether. Po osrednjem stebru ali pa se boš mučil po levem ali desnem stebru. Če bi bil pozoren na razodevajočo Besedo, potem bi vedel od katere sfire (sfere) se gre do tja. To je najdaljša pot v drevesu življenja in če nimaš podpore od zgoraj, potem ostaneš v temi, v tišini. V tem najbrž uživa Tantra. Se mu niti ne sanja kje je obtičal! Tista mantra Om/Aum pa ga ne bo spravila dlje od astrala - pa še to je zelo vprašljivo. Ne bom se preveč trošil na vaju, ni vredno. To pa zato, ker onemogočata pozitivno razpravo o kompententnem Učitelju. Edino MGD je v tem u redu usmerjen, četudi je bolj "religiozen", ampak govori o duhovnem vodstvu pozitivno. Preveč površnosti berem od vaju. Kot da ne vem, kako je postala "duhovnost" eno fascinantno tržišče, kjer nasedejo naivni. Najbolj smešno je to z duhovnim zdravljenjem in produhovljenimi knjigami. Zato tudi ne berem teh poduhovljenih revij, pa tudi svetih knjig ne potrebujem več. Te knjige so lahko le kot vodič do le neke stopnje, potem pa si na nadaljni poti lahko sam, toda vsaj nekaj me naprej vodi in očiščuje. To ne more biti tišina ali izgovorjena mantra iz lastnega uma. Resničen, kompententen, Učitelj spravi predanega učenca na to pot tako, da prebudi razodevajočo Besedo v njegovi duši. Tako učenec, ki redno vadi meditacijo, počasi pride v stik s to razodevajočo Besedo in ne ostane izgubljen v tišini teme. Počasi se prebije do notranje svetlobe, dalje pa ne bi opisoval, ker še ne vem. Učitelj je pri tem le prva prečka, za vzpon na naslednje prečke pa mu nesebično pomaga. Oprosti, da omenjam Kabalo, saj o tem veš več kot ostali na forumu. Toda razmisli o poti Gimel na drevesu Življenja. Duhovna vadba v razodevajoči Besedi privede do tega, da se bomo nekoč podali čez to najdaljšo pot, kjer bo treba ostati buden in zavesten v spremljanju Besede dan in noč. To je izredno težko! Zato tudi nista rabila Buda in Jezus gledati na levo ali desno, ampak sta šla po sredini z Besedo, ko sta bila v tem popolnoma odločena. Tudi ona dva sta imela kompententnega Učitelja, to je bolj ali manj jasno. Ko se seznaniš z naukom Učitelja, ki ni takoooo težak, kot preučevanje Kabale - sploh ne in še zastojn je bilo. Pa se ne obešamo na angele in na astral, ampak gremo daleč naprej do pravega doma duše. Moj Učitelj pravi, da lahko učenci izberejo Učitelja, a On jih ne more izbrati. Če vam je On všeč, vas pritegne, sicer vas pusti pri miru in se ne vmešava. Dragi ljudje, mi smo tisti ki izbiramo, kako naprej. To je naša pravica, tu ni nobene prisile in odvisnosti. On ima največ učencev v Indiji, ali je tam sploh standard visok, ne, zelo nizek je še. Le kako bo On obogatel. Saj ni ničesar zaračunal in tudi k Njemu ne dajemo kakršnikoli prispevke, ampak jih imamo le za potrebe delovanja društva. Nima potrebe po denarju, On je samo častni gost na gostovanju, tudi v drugih deželah. Učitelj pa v svojih govorih marsikaj o našem napačnem ravnanju in ni kaj prijazen do našega posvetnega uživanja in razvad, ki ne vodijo nikamor. Dobro, dovolj mi je! Žal bomo tu ostali skrivnostni! Tako pač bo! Lep pozdrav vsem, posebej MGD na odprtju zanimive teme. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 edit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
dayo 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 Nekateri ljudje se pri takšnem opazovanju dihanja ne morejo sprostiti ali pa jim je pri tem nelagodno; zdi se jim malodane klavstrofobično. Zanje bo naslednja tehnika primernejša...”Živjo, lahko dobimo še nadaljevanje? Naslednja tehnika...Hvala. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 edit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Audente 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 Sam manter NE uporabljam razen: "Open Head - odpiranje temena, Open Heart - odpiranje Srca; za odpravljanje napetosti v glavi, srcu, prsnem košu". )Ostalo se čuti - občuti, o tem se ne intelektualizira. )http://www.ednevnik.si/entry.php?w=synergya&e_id=28723 VAU dober link tole....tnks Citiraj ZVERINJAK Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 28. januar 2008 Prijavi Deli 28. januar 2008 V mislih si rečeš "Open Head" in "odpreš" teme glave - ga sprostiš od napetosti...V mislih si rečeš "Open Heart" - ga sprostiš od napetosti...Občutiš toplino v srcu (in - ali v timusu) ! Ali v Anahati v hrbtenjači za srcem - "kundalini" praktiki dhyana meditacije(kar jaz nisem), drugi yoga praktiki (kar jaz nisem)- čeprav naredim par asan dnevno za boljše počutje kdaj pa kdaj:http://tantra41.multiply.com/links/item/51...aj_BhagavaddasaSugestija za umirjanje bi lahko bila:"Mir v meni. Mir v Srcu." ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.