Kabalist 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 si ti osebno že dosegel popolno in trajno čistost svojega okna zavesti? koga konkretno si imel v mislih, ko si napisal "to mnogi storijo", ki naj bi v tej dobi to dosegel mimo oz. brez petja Svetih Imen Boga?Svoje okno sem dovolj očistil, da imam kar dober vpogled v širjave božjega razodevanja. V mislih nisem imel nikogar poimensko. Lahko pa ti zatrdim, da je ljudi v Sloveniji, ki so dosegli ključno točko samorazvoja - prehod osebnega pekla kar veliko. Tebi lahko tvoji verski vodje še kako govorijo, kako se ne da, kako je prepevanje (uf, kako podobno meniškemu petju gregorijanskih koralov) edino orodje, to enostavno ni res. To, da si ti v to prepričan, nima nobene zveze z realnim svetom izven tvoje religije, ki je pač samo ena izmed mnogih. Kdaj boš dosegel ključno točko svojega razvoja boš takoj vesedl. Tisti hip se ti bodo zdele dogme tvoje religije vsaj nepopolne, če že ne celo prismuknjene. Ravno zaradi nevarnosti, da učenec pride preko in spregleda omejenost dogem, se svečeniška kasta vsake religije brani tega, da bi verniki dosegli pomemben napredek. IZmišljujejo si nešteto izgovorov, da ne bi učencem razgalili svoje slabosti - lastne duhovne splepote. V vseh religijah so svečeniki samo ljudje, ki so prebrali več knjig, ki so zadostili nekaterim čisto zemeljskim zakonom. Tebi so uspešno prodali dogmo, da v tej dobi ni možno drugače, kot s petjem. A s petjem se nihče ne razsvetli. Kot bi poskušal s kavno žličko prenesti deset ton moke iz Ljubljane v Maribor. Ampoak obstajajo orodja, ki to omogočajo. Ti se kar drži svoje kavne žličke in nog, mnogi sem se poslužilili silosov in tovornjakov. kakšna je ta doba? Nič slabša, kot vse ostale. V vsaki dobi se je človeška družba spopadala s težavami in vedno jih je znala premagati. Samo strahopetci trdijo, kako je zdaj slabše in tiščijo glave v pesek in krulijo v luno. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 31. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 31. januar 2008 No ja, kaj ti pa drugega preostane ? Kako lahko ti veš, da imajo ljudje, katere ti učitelje imenuješ, prav ? Če tvoja zavest ni čista, tega ne moreš videti.Če je tvoja zavest čista, učitelja ne potrebuješ.zaupam jim na podlagi svojih dosedanjih izkušenj z njimi osebno in s sledenjem njihovih navodil. tudi ko bo moja zavest čista, bom učitelja oz. vodiča še vedno potreboval, a takrat ne več tudi za čiščenje zavesti, temveč za pravilno, tj. za moje najvišje in od vseh ostalih dobro usmerjanje/uporabljanje moje čiste zavesti. pa ti, verjameš v nekoga, ki ti je večno nadrejen in od koga si večno odvisen? Svoje okno sem dovolj očistil, da imam kar dober vpogled v širjave božjega razodevanja. V mislih nisem imel nikogar poimensko. Lahko pa ti zatrdim, da je ljudi v Sloveniji, ki so dosegli ključno točko samorazvoja - prehod osebnega pekla kar veliko. Tebi lahko tvoji verski vodje še kako govorijo, kako se ne da, kako je prepevanje (uf, kako podobno meniškemu petju gregorijanskih koralov) edino orodje, to enostavno ni res. To, da si ti v to prepričan, nima nobene zveze z realnim svetom izven tvoje religije, ki je pač samo ena izmed mnogih. Kdaj boš dosegel ključno točko svojega razvoja boš takoj vesedl. Tisti hip se ti bodo zdele dogme tvoje religije vsaj nepopolne, če že ne celo prismuknjene. Ravno zaradi nevarnosti, da učenec pride preko in spregleda omejenost dogem, se svečeniška kasta vsake religije brani tega, da bi verniki dosegli pomemben napredek. IZmišljujejo si nešteto izgovorov, da ne bi učencem razgalili svoje slabosti - lastne duhovne splepote. V vseh religijah so svečeniki samo ljudje, ki so prebrali več knjig, ki so zadostili nekaterim čisto zemeljskim zakonom. Tebi so uspešno prodali dogmo, da v tej dobi ni možno drugače, kot s petjem. A s petjem se nihče ne razsvetli. Kot bi poskušal s kavno žličko prenesti deset ton moke iz Ljubljane v Maribor. Ampoak obstajajo orodja, ki to omogočajo. Ti se kar drži svoje kavne žličke in nog, mnogi sem se poslužilili silosov in tovornjakov. kakšna je ta doba? Nič slabša, kot vse ostale. V vsaki dobi se je človeška družba spopadala s težavami in vedno jih je znala premagati. Samo strahopetci trdijo, kako je zdaj slabše in tiščijo glave v pesek in krulijo v luno.se prav na podlagi svojega "dovolj očiščenega okna" praviš, da se še nihče ni razsvetlil s pravilnim petjem Svetih Imen Boga? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 zaupam jim na podlagi svojih dosedanjih izkušenj z njimi osebno in s sledenjem njihovih navodil. Ravno to. Zaupaš jim. Vedeti pa ne moreš. ; ) tudi ko bo moja zavest čista, bom učitelja oz. vodiča še vedno potreboval, a takrat ne več tudi za čiščenje zavesti, temveč za pravilno, tj. za moje najvišje in od vseh ostalih dobro usmerjanje/uporabljanje moje čiste zavesti. No ja, tudi sam sem mnenja, da ne obstaja neka končna stopnja razsvetljenja, ne v večnosti.Posameznik se nenehno razvija in nenehno spreminja. Potemtakem se tudi učenje ne neha.Pravilna mera ponižnosti je tu priporočljiva. Razlika je ta, da jaz ponižnost vidim kot energetsko stanje in ne kot nek osebni odnos. pa ti, verjameš v nekoga, ki ti je večno nadrejen in od koga si večno odvisen?se prav na podlagi svojega "dovolj očiščenega okna" praviš, da se še nihče ni razsvetlil s pravilnim petjem Svetih Imen Boga? To ni stvar vere, temveč odnosa. Ta odvisnost izvira prvotno iz nas in je naša lastna odločitev.Če je tvoja volja ne biti odvisen, prevzameš kot prvo vso odgovornost za lastna dejanja in ni je knjige, ne učitelja,ki bi ti lahko rekla/rekel, ali so ta dejanja pravilna ali ne. Življenje "prinese" vedno nove, edinstvene situacije, v katerih obstajajo možnosti.Kako ti v neki situaciji deluješ, je, kako ti potencial te situacije vidiš in uporabiš."Narobe" in "prav" je umotvor. Danes "prav" je jutri "narobe". Bodi pozdravljen,XYZ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 31. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 31. januar 2008 Ta odvisnost izvira prvotno iz nas in je naša lastna odločitev.tvoja zmožnost odločanja ti je dana od Boga. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 tvoja zmožnost odločanja ti je dana od Boga. Da bi to vedel, bi moral biti Bog sam. Si ti to ? Ali pa morda ne veš, temveč verjameš, da je temu tako ? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 tvoja zmožnost odločanja ti je dana od Boga.To jasni sledi iz tega, da obstaja samo Eden. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 31. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 31. januar 2008 Da bi to vedel, bi moral biti Bog sam. Si ti to ? Ali pa morda ne veš, temveč verjameš, da je temu tako ?nisem Bog, a vseeno vem, ker sem slišal od Njega. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 (popravljeno) Citat (Antoninus): "To jasni sledi iz tega, da obstaja samo Eden. " Ne nujno.Če vzamemo izjavo, da je Bog v vsemin da je potemtakem vsak od nas Bogje izjava, da pride možnost odločanja od Boga,pravilna. : ) nisem Bog, a vseeno vem, ker sem slišal od Njega. * Marsikdo je marsikaj slišal od marsičesa. Zvok prefiltriran skozi nečistost Zavesti lahko privede do prisluhov ali pa vsaj slušnih motenj. Po čem sodiš, da je Bog to, od katerega si nekaj slišal ? Kaj ti daje pri tem vso prepričanost ? * Popravljeno 31. januar 2008 -> XYZ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 31. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 31. januar 2008 Citat (Antoninus): "To jasni sledi iz tega, da obstaja samo Eden. " Ne nujno.Če vzamemo izjavo, da je Bog v vsemin da je potemtakem vsak od nas Bogje izjava, da pride možnost odločanja od Boga,pravilna. : )* Marsikdo je marsikaj slišal od marsičesa. Zvok prefiltriran skozi nečistost Zavesti lahko privede do prisluhov ali pa vsaj slušnih motenj. Po čem sodiš, da je Bog to, od katerega si nekaj slišal ? Kaj ti daje pri tem vso prepričanost ? *osebna izkušnja. pa tebi, da mi ne zaupaš? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 osebna izkušnja. pa tebi, da mi ne zaupaš? Saj ne gre za to, ali ti zaupam ali ne. Ti si ta, ki je izjavil, da v tej dobi le petje svetega imena zaleže za doseg čistosti zavesti, ne jaz. Kar se mene tiče, sprejmem popolnoma možnost, da je tudi to en način.Ne pa edini. Prav tako osebna izkušnja, nič več, nič manj. Pozdrav,XYZ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 31. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 31. januar 2008 Saj ne gre za to, ali ti zaupam ali ne. Ti si ta, ki je izjavil, da v tej dobi le petje svetega imena zaleže za doseg čistosti zavesti, ne jaz. Kar se mene tiče, sprejmem popolnoma možnost, da je tudi to en način.Ne pa edini. Prav tako osebna izkušnja, nič več, nič manj. Pozdrav,XYZzakaj pa ne sprejmeš možnosti, da je pravilno petje Svetih Imen Boga v tej dobi edini učinkoviti način za dosego (dokončne in trajne) čistosti zavesti? pomanjkanje osebnih izkušenj morda? Bog ni omejen. Ima svojo voljo. Njegova volja je taka. Lahko bi blo tud drgač, a po volji Boga ni. Svoje pravilo lahko seveda tudi spremeni, če hoče, a vprašanje je če to res hoče. Če pa hoče, je pa v tem nek Njegov Vsedober namen, npr. da mene in ostale odreši izpod vpliva posvetnega sektaštva. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 zakaj pa ne sprejmeš možnosti, da je pravilno petje Svetih Imen Boga v tej dobi edini učinkoviti način za dosego (dokončne in trajne) čistosti zavesti? pomanjkanje osebnih izkušenj morda? Ravno nasprotno.Sem tudi to preiskusil in moram reči, da način ni slab.Ne dosti slabši in ne dosti boljši, kot ostali načini... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 31. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 31. januar 2008 Ravno nasprotno.Sem tudi to preiskusil in moram reči, da način ni slab.Ne dosti slabši in ne dosti boljši, kot ostali načini...vprašanje je če misliva na isti proces in isto kvaliteto izvajanja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 To je res vprašanje... nikakor pa to ne spremeni dejstva moje lastne izkušnje... in tvoje tudi ne. Razlika je ta, da jaz tvoj način sprejmem kot verodostojen, vključno z ostalimi načinimed tem, ko ti meniš, da je le "tvoj" način verodostojen in da je najbolj učinkovit. * Jaz sem tu pač mnenja, da obstaja toliko načinov, kot obstaja posameznikovin vsak ima svojega in le ta je zanj najbolj učinkovit. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 31. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 31. januar 2008 Razlika je ta, da jaz tvoj način sprejmem kot verodostojen, vključno z ostalimi načinimed tem, ko ti meniš, da je le "tvoj" način verodostojen in da je najbolj učinkovit.napačno si me razumel. pišem pa tole že drugič na telem topiku. ne pravim, da je le moj način verodostojen in učinkovit, ampak tisti, ki ga Bog razodeva za nas vse. seveda ga bo vsak izmed nas opravljal s svojimi osebnimi, večnimi in minljivimi specifikami, a princip pravilnega izgovarjanja Svetih Imen Boga ostaja isti za vse, mimo katerega se v tej dobi ne da dokončno in trajno razsvetlit. kakšen bo Sveta Imena Boga pel, kakšen jih bo izgovarjal, kakšen v družbi z ostalimi, kakšen na samotnem mestu, itd. itd. ... a mimo služenja Svetih Imen Boga se v tej dobi ne da do... upam, da sem bil dovolj razumljiv. Jaz sem tu pač mnenja, da obstaja toliko načinov, kot obstaja posameznikovin vsak ima svojega in le ta je zanj najbolj učinkovit.se strinjam, da je toliko načinov kolikor je posameznikov, a važno je tud kaj izvajajo, ne le da kar karkol izvajajo. ne bo te kar vsako izvajanje in na kakršenkoli način pripeljalo do dokončne in trajne razsvetlitve. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 napačno si me razumel. pišem pa tole že drugič na telem topiku. ne pravim, da je le moj način verodostojen in učinkovit, ampak tisti, ki ga Bog razodeva za nas vse. seveda ga bo vsak izmed nas opravljal s svojimi osebnimi, večnimi in minljivimi specifikami, a princip pravilnega izgovarjanja Svetih Imen Boga ostaja isti za vse, mimo katerega se v tej dobi ne da dokončno in trajno razsvetlit. Ravno tu stoji protislovje.Po eni strani praviš, da obstaja več načinovpo drugi strani pa, da obstaja le en način: petje svetega imena. Torej obstaja po tvojem le en način, ki se manifestira v različnih oblikah. * Podobno bi bilo, če bi rekel: "Ljudje, od danes naprej ni več dovoljeno hoditi naokoli. Lahko se samo še plazite.Seveda ta možnost ni tako enostranska, kot se zdi...lahko se namreč plazite po trati, lahko se plazite po pločniku ali na delovnem mestu,lahko se celo plazite po javnih WC-jih." Opaziš protislovje v tvojih izjavah ? * Bodi lepo pozdravljen,XYZ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 31. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 31. januar 2008 Ravno tu stoji protislovje.Po eni strani praviš, da obstaja več načinovpo drugi strani pa, da obstaja le en način: petje svetega imena. Torej obstaja po tvojem le en način, ki se manifestira v različnih oblikah.ne pravm da obstaja le en način, načinov obstaja neomejeno, a le en je v tej dobi učinkovit za dosego dokončnega in trajnega razsvetljenja za vse, ki pa se ga seveda lahko izvaja na neomejeno načinov, tolk kokr je pač posameznikov, pa še ta se lahko izvaja pol na različnih nivojih kvalitete, tj. od začetnika naprej... Nitai Gouranga! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 Sicer poznam to teorijo o dobah, a je sam ne sprejemam kot edino resnico, če sploh kot resnico. Seveda je tematika kočljiva, ker je nepreverljiva... a ni vse zlato, kar se sveti. Preden začnemo deliti dobe v odlično, prav dobro, dobro itd., lahko poskušamo videti čas kot nekaj povezanega in neponovljivega, ali kakorkoli že drugače. Jaz sam vidim le eno dobo - večnost,vsaj dokler mi pogled seže : )) In tej neskončnosti primerno najde posameznik neskončno načinov,kako svoje večno popotovanje popestriti...petje je seveda precej veder način, ples morda še bolj... prepričan sem, da bi človek dosegel razsvetljenje popolnoma brez svetih imen, le s plesomali pa brez svetih imen, le z glasbo, s toniali paali pa... * To s petjem svetih imen in to z dobami je pač še ena nepreverjena teorija, naj jo imenujemo resnica ali iluzija... Na vsakemu posamezniku je, da se sam odloči, na srečo. In spet smo pri svobodi,izgleda, da je le-ta vseeno bolj pomembna, kot karkoli drugega. * XYZ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 edit Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 (popravljeno) Razne druge "pravljice" religijske, "ezoterične, new age" v zvezi s karmo, nebesi - peklom, grehom, ...Bajke za otroke. Za strašit in podrejat verujoče v religijah, sektah. Nič drugega kot nakladanje, manipuliranje z "ovcami". ... Ja, že res,čeprav so vse te raznorazne teorije razvili oz. podali raznorazni misleci ali vidciki so s predajanjem njihovega videnja na druge poskrbeli obenem za oplemenitev duha in mislipo drugi strani pa za omejitev taistega. To, da so se temu vsemu pridružili še trgovci (včasih celo pod krinko duhovnikov),je celotno zadevo privedlo v absurd... stranske posledice ? -zasužnjevanje duha in misli. Same ideje, videnja in teorije so sicer zanimive, čeprav povečinoma vprašljive. Ne rečem, da ni resprav tako ne rečem, da je res;rečem enostavno:"ne vem." * Lep dan prav tako,XYZ Popravljeno 31. januar 2008 -> XYZ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 Vse eksistira v Umu. Izven Uma NI ničesar. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 Vse eksistira v Umu. Izven Uma NI ničesar. S to izjavo si boš verjetno nakopal na vrat bes vseh 3/4 razsvetljenih, heh-heh... : )) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 Kdor verjame v smrt kot možno "odrešitev" oz. želi realno oditi v spokojnosti,ko pride njegov NARAVEN ČAS:PHOVA, PRAKSA ZA ČAS SMRTI http://buda.si/index.php?option=com_conten...3&Itemid=44Meditacija meditacij za verujoče. Strah pred smrtjo se razblini in postane spokojnost...Za prakso PHOVE NI treba biti Budist. Vsak gre v tisto Resnico, v katero veruje.Vipassana, Zen, Yoga Nidra, ... vodijo do podobnih "simuliranih situacij meditativnih"... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 S to izjavo si boš verjetno nakopal na vrat bes vseh 3/4 razsvetljenih, heh-heh... : ))"Vse eksistira v Umu. Izven Uma NI ničesar."Izjava Sogyal RinpochejaVir:Tibetanska knjiga življenja in umiranja.Meditativne prakse, prakse phove notri zelo lepo predstavljene.Za phovo NI treba biti Budist, NI treba uporabljat Budističnih manter v kolikor je nekdo pripadnik drugereligije, nauka. Uporablja učenje svoje religije, nauka...Dalai Lama:"Religije se ne menjava kakor srajce". Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Condor 31. januar 2008 Prijavi Deli 31. januar 2008 Tantra!Lepo od tebe da si našel stran Sant Mat - to pove da si iskal in iskal. Čestitam! Hvala Bogu! Nekaj upanja še ti dajem ko se boš naveličal teh plonk meditacij in filozofije tukaj in zdaj. To zadnje je filozofija po Eckhart Tolletu, kajne?Koliko časa pa ima tvoja "narava" še na voljo? Boš do takreat doživel notranjo srečo in kaj ti bo pomagalo do tega? Oprosti, še vedno ne veš kaj je spiritualno in kaj ne. Meni je to jasno in marsikomu tudi, toda ne ljubi se jim prepirati s tabo, ki imaš čas za kontraodgovore. Poudarjaš svoj Jaz, ampak to je izraz ponosa, ega. Ta pa je največja ovira na poti do spoznanja lastne duše, resničnega in večnega Jaza. Ti, jaz in vsi ljudje smo kot kapljice izven oceana. Toda ta kapljica je kvalitativno enaka kot je ocean. Če že poudarjaš tukaj in zdaj je v resnici to možno le v svetu, ki je večen. Ta svet naokrog je stalno spremenljiv, nestabilen in umrljiv. Ko preživiš preveč prehodov in spoznaš od kod ta bolečina, potem boš iskal in iskal. Kaj in koga? Mislim, da zdaj vsaj malo veš, dragi tantra. Lep pozdrav tebi in srečno! XYZ!Žal ti nisem mogel najbolje odgovoriti, toda vidim da opiraš na knjižno znanje. Hmm! Poskusi prebrati Upanišade - skrivno vedsko znanje. Dobe!? Koliko pa sega spomin in znanje o zgodovini? Morda je še dobro opisano le zadnjih 8 do 9.000 let, ostalo je precej nejasno zgodovinski znanosti. Torej si z njo ne moremo kaj dosti pomagati, čemu potem brati in razmišljati o tem?Svetloba je delec materije. Ko nihanje Zvoka, Besede trči na osnovni delec materije - elektron, ta postane fotoelektron, torej delec svetlobe. Od kod izvira svetloba tega Vesolja in osončja. Predvsem od Sonca, ki je kot živo Bitje in sveti že miljarde let na skoraj isti način in intenziteto. Kako je potem sploh mogoče toliko energije v tem končnem volumnu za toliko časa. Termodinamične analize so pokazale, da je potrebna temperatura v jedru okrog 15 miljonov kelvinov (st. Celzija), toda to zadostuje le za dobrih 100 milijonov let, ne pa za okrog 5 milijard let kot kažejo raziskave kamnin Lune in Zemlje. Vem ker sem bral Teorijo o splošni relativnosti. Hmm, znanost je z resničnimi odgovori o tem Vesolju bolj tako, tako. Preskromno znanje! Znanje iz knjig o sami Naravi je še vedno skromno in bo skromno dokler se bo človeštvo opiralo le na razum in intelekt. mgd!Petje ali slišanje Njega! Petje in izgovarjanje svete mantre je začetniško dejanje na poti samospoznanja. Po tej poti se pride le do umske ekstaze, to še ne pomeni prebuditev duše. Če sam preveč govorim, celo pojem, potem v meni moč Besede pojenja, celo izgine za nekaj trenutkov. Izjema je naša zaščitna mantra, simran, ki spodbudi koncentracijo na tretje oko, šiv netro.Častiš in hvališ Šri Chaitanya kot inkarnacijo Šri Krišne. Dobro! Toda onadva nista več živa, bila sta davno živa, ampak je živo le Duh oziroma Moč. Ta Moč blagoslavlja vse ki verjamejo v pretekle Učitelje, Svetnike. Toda v kom je sedaj ta Moč, v kipcih ki so stvaritev človeških rok? Ne more biti to res? Bog je le za Žive in v samo v živem lahko deluje.Pri iniciaciji mnogih Indijcev, hinduijcev, ki v srcu verujejo v Krišno in Ramo, se je dogajalo, da so v tej prvi notranji izkušnji videli ne samo sedanjega Učitelja, ampak tudi Krišno in Ramo. Moj Učitelj pravi, da sta tudi onadva v času bivanja na Zemlji imela svojega Učitelja. Pri nas se ni treba odrečti religiji, ni ti treba biti ateist kot je tantra . Samo to sem hotel povedati. U redu si, vendar ... veš kaj je show in kaj ne? Ali je potreben show? Lep pozdrav vsem, svoje sem opravil! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.