Skoči na vsebino

Naša velika sreča!

mgd

Recommended Posts

Oh, ali je v tem kakšna posebna razlika? Potem bi moral imeti Šri Čejtanja imeti podobne ali iste Moči kot Šri Krišna. Če se ne motim je bil prisoten v 15. stoletju, kajne?

je razlika ja, med avatarjem in inkarnacijo.

Šri Krišna Čejtanja Mahaprabhu, čeprav je Vsemogočni Šri Krišna sam, izraža večjo milost kot Bhagavan Šri Krišna.

Šri Krišna Čejtanja Mahaprabhu je v tem svetu prisoten skos, je pa res, da Ga ne vidmo/prepoznamo vsi skos.

Deli na socialnih omrežjih

je razlika ja, med avatarjem in inkarnacijo.

Šri Krišna Čejtanja Mahaprabhu, čeprav je Vsemogočni Šri Krišna sam, izraža večjo milost kot Bhagavan Šri Krišna.

Šri Krišna Čejtanja Mahaprabhu je v tem svetu prisoten skos, je pa res, da Ga ne vidmo/prepoznamo vsi skos.

Uf, definicija na definico, a izza tega nobene sledi izkušnje. Kar je napisano, lahko drži ali pa tudi ne. NIKJER, razen v umu in zapisih pripadnikov religije Gibanja za zavest Krišne, ni potrditve za to. Ravno v tem je hec. Ljudje iz preprostega naredimo zapleteni splet definicij, špekulacij in jih zavijemo v kalkulacije dnevne politike (religije).

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

O tantra! xDDx

Sant Thakar Singh je bil dejaven do marca 2005, trenutno živeči Učitelj je mlajši in strožji. Pri njem ni več tolikšne "milosti" kot pri prejšnjem. Kopaj! Potem boš prišel do Great Mother Maa - to je vredno videti. x:)x

Tole prilimano ... Controversis!

Nekaj naved bom dal takole:

- res je da je v Oregonu za 330 arov odkupljene zemlje za Lighthouse - oazo miru in intenzivne meditacije, tisto o Bhagwan Shee Rashneesh pa te moram "razočarati". To je en drugi učitelj Sant Mata, ki ga mi ne priznavamo kot svetnika, je pa to mistik in predsednik Svetovnega združenja verstev. Učitelj Sant Kirpal Singh je v od 60. do 70. leta prejšnjega stoletja imel turnejo po vseh sedežih uveljavljenih religij, da bi se med sabo začele sporazumevati in razumeti, da je to ena Zemlja in da imamo enega Boga. Pred tem se svetovne religije sploh med sabo niso imele nobenih skupnih stikov, konferenc. Pravoslavna Cerkev in Katoliška pa sta že imela kdovekoliko časa zmrznjene odnose. Zdaj med samimi vodstvi religij ni več toliko sporov. Tale Bhagawan je ta projekt nasledil od sina Sant Kirpala - Sant Darshaw Singha.

- v to duhovno pot se otroci niso in ne bodo inicirali kar tako. Ampak izjeme so. Jezusa je kot vemo obiskala trojica modrecev iz Vzhoda in oni so blagoslovili vse, otroka in starše, morda še ovce x:Dx in seveda pastirje. Čas posvetitve tedanjega Odrešenika praznujemo kot Božič, nekaj več je na tem. V času herodovega detomora takoj po rojstvu pa so vsi trije pobegnili v Egipt k enem mistiku, tam so bili skupaj z Elizabeto z otrokom Janezom Krstnikom. Bili naj bi deležni istega duhovnega poduka. Ampak tole Cerkev zamolči. Zato smo bili verniki kot slepci.

Obstaja pa skupina otrok, ki so inicirani pri samem Učitelju in on osebno poskrbi za duhovni razvoj teh otrok. Gre za skupino okrog tisoč otrok v Indiji, ki pa stanujejo še večinoma pri starših, normalno hodijo v šolo in imajo izredno sposobnost meditiranja. Oni zlahka premagajo ovire uma saj so neobremenjeni od skrbi, želja, pohlepa, ... Drugače pa je starostna meja od 16 let navzgor. Pri Sant matu nimamo kakšnih posebnih meditacijskih kampov na Zahodu za otroke, ti so le za osebe starejše od 16 let, ki meditirajo in opravljajo sevo (služenje), za stroške pa dajo kot prostovoljni prispevek (priporočeno 10 € na dan - malenkost!). To vem, ker sem bil lani v edinem evropskem misijonu, za druge misijone pa ne morem rečti kaj.

- mentalno zdravljenje - pri nas ne moremo dati v iniciacijo mentalno bolnih, z epilepsijo, shizofrenijo, ... žal bi oni po iniciaciji imeli lahko hude glavobole in še večje težave. Učitelj Thakar je takšne bolnike blagoslavljal v procesu daršana (dharsan), ki pomeni Svetnikov pogled. To je proces, ki ga izvaja le Učitelj kot Zdravnik za dušo. Moj sedanji Učitelj je pri daršanu na katerem sem bil prisoten na eni ženski podoben prijem - iztrgal ji je prisesano entiteto in žena se je za trenutek onesvestila, potem je na koncu daršana že prišla k sebi in je bila čisto normalna in prav radostna. Meni tu komentar ni potreben.

XYZ!

Izvorna glasba je glasba v duši. Še vedno si usmerjen navzven - zunanja stvarnost, telo in um. Kje je tvoja duša? Ona je biva ujeta v tvoj Um.

Terminologija bi ti že morala biti jasna! xDDx

XYZ!

Izvorna glasba je glasba v duši. Še vedno si usmerjen navzven - zunanja stvarnost, telo in um. Kje je tvoja duša? Ona je biva ujeta v tvoj Um.

Ujetost je koncept pomankljivo inkarniranih.

Kar se moje usmerjenosti tiče... ostaja zate skrivnost.

; )

Lep pozdrav.

XYZ

Usmerjen si lahko k sebi ali od sebe! Druge nimaš! Vsak v tem išče ravnotežje. Če ti je to jasno! xDDx

Tvoja usmerjenost pa mi je že jasna iz povedanega! xDDx Nisi na duhovni poti! Zelo daleč od tega, niti ne veruješ.

Mentalne tehnike so strup za dušo in duhovni razvoj se ustavi.

LP!

Tvoja usmerjenost pa mi je že jasna iz povedanega!

Ja, seveda. Prav tako, kot je ostalim tu prisotnim tvoja usmerjenost jasna iz povedanega.

O tem, kdo ima prav in kdo ne, naj vsak zase odloča ?

Ah, ljudje, kako hitri ste v obsodbi...

tantrica!

Kako že je ona mantra Gayatri. x:)x

Om bhur bhuva svaha,

Tat savitur varenyam.

Bhargo devasya dhimahi

dhiyo yonaha prachodayat.

Tole je dobro za tantrike, oni si naj najprej očistijo Um, potli pa so zreli za jogo. x:)x

Tantra - kaj je definicija tantre? Se ti ne ljubi več pogovarjati?

Condor, my friend, "J" definicije. Imaš jih na internetu (google is your friend).

Ena od mnogih - http://www.satyanandayoga.tara.si/slovar_t.php

"Najbolj starodavna univerzalna znanost in kultura, ki se ukvarja s transcendenco človekove narave iz sedanje ravni evolucije in razumevanja v transcendentalno raven znanja, izkušnje in zavedanja"

Kar se manter tiče;

Uporabne so enim bolj kratke bija mantre. Ali pa nobene.

Sam ne uporabljam nobene.

Dolge mantre so za obrede. Da majo kaj "žlobudrat" tam.

Tantra vs Yoga

http://lkm.fri.uni-lj.si/xaigor/slo/povzetki/tantra.htm

Mantra za ravnovesje:

Sham (izgovori "Šam").

The Bija Mantras

http://www.rudraksha-ratna.com/bija_mantra.php

http://www.1stholistic.com/Prayer/Hindu/ho...dess-mantra.htm

The Chakras Bija Mantras

http://users.bigpond.net.au/rbrown21/AboutChakras.html

http://www.meaningoflife.i12.com/chakras.htm

Chanting The Chakras Bija Mantras online

http://users.bigpond.net.au/rbrown21/Mantras.html

http://mariadelarco.multiply.com/music/ite...5/New_Music_618

http://www.psychic101.com/bija-mantra.html

TM Mantras

http://www.universelle-lehre.de/mmantrad.htm

From Japa Yoga

http://homepages.compuserve.de/tar294/sast.htm

Bija Mantras

http://www.astrojyoti.com/bijamantras.htm

Sri Vidya Mantras

http://www.vi1.org/mantras/srividya.shtml

Krishna - Bija Mantra

Klim (Kleem)

Vsaka religija ima svoje molitve; "mantre", obrede.

Daj povej kaj svojega. Dogme, teorije "la la la" sekte svoje vrži v kanto za smeti. :)

Dragi tantra! Tvoja ljuba definicija bi veljala zate le, če bi imel takšno znanje prejeti od pravega Mojstra. Pa vidim, da svojega Mojstra še nisi videl ali pa Ga tajiš. Se bojiš stopiti malo ven in preizkusiti duhovni lajf. Duhovne poti se učiš iz udobnega naslonjača za računalnikom. Bodi ti raje svetovalec le za računalnike, pusti duhovne knjige, pisane mantre, od tam se ne more nikoli pridobiti resnična duhovna izkušnja. Kaj pa je zate duhovna izkušnja?

O "svojem" moraš pisati ti, ki kopiraš duhovnost in jo proučuješ to en kilometer daleč. Navajaš vsaj 120 tehnik instant razsvetljenja, razne mantre. Naj se javi tisti, ki si mu resnično pomagal. Mar se greš ti za kiber učitelja duhovnosti? Filozofija tukaj in zdaj pa tudi ni nič novega, vse to si ti lepo skopiral. xDDx Brez zamere! x:)x

Glede Sant Mata pa si končal na pol poti, tvoje površno poznavanje pa ne more biti verodostojno. Ničesar nisi dokazal (brez dokazov, prič), ker se ti ne sanja. Wikipedio pa ne morem imeti za verodostojno¨(mnogi lahko spreminjajo napisano), tisto iz answer.com pa je nam v prid. Nas boš spoznal samo takrat, ko boš spoznal Učitelja in preizkusil njegovo metodo. Drugače pa nisi prišel niti blizu. Za to preizkušnjo pa ne rabiš dati niti evra, živiš po istih lastnih merilih, razen da upoštevaš nekaj navodil za čistost telesa in uma (brezmesna hrana, brez drog, alkohola, ...). Če ti pa ni več všeč biti tu, pa lahko kadarkoli prekineš s to prakso. To je praktična pot, tu ne teoretiziramo, ampak je poudarek na meditaciji in etičnem življenju. Se braniš/-te etike? Brez poštenega odnosa do drugih, Boga ni govora o etiki.

Toliko svojega sem ti povedal, toda ti ne želiš poslušati drugačnih, si raje zacementiran v pisno znanje o duhovnosti. Hotel sem se že umakniti s teme, toda, dragi moj, hotel si me še pospremiti z "brco". Ne čudi se več moji vztrajnosti. Kar si mi hotel prizadejati, potem ti bom jaz nastavil ogledalo. Ta razprava je v takšnem tonu nesmislena v tej "sposojeni" temi. Bodi vsaj malo dober in ne komentiraj več ničesar več. Hočem se umakniti brez žaljivk! Dragi tantra, drugače pa se opravičujem za tiste besede, ki so tebe prizadele. Bodiva kvit in ti želim prijetnejši vikend!

Kabalist pa se drži bolj zadaj, vem, da on kuha in meša, presoja kaj je duhovnost in kaj ne. Se ima za poznavalca, toda če ga vprašam o Jezusu in Besedi pa lepo molči. Nekje tu je razlagal, da pojdite skozi izkušnjo Jezusa, pa se mu niti ne sanja kakšna izkušnja je to in na čem temelji.

Od njega so mnogi negativni miselni vzorci (sekte, pravi ali nepravi Bog, negacija religije, prava ali neprava meditacija, ...) proti bilo kateri drugačni duhovni poti kot jo je vajen. Prepoznam takšne, ti so obtičali v svojem razvoju in se raje gredo "svetovanja". Sam je v tej temi priznal, da bo udrihal po drugih "duhovnostih", religioznih sektah ali temu podobno (menda še indigo otroci, ..). Njegovo splošno stališče je popolnoma jasno in razgovor z njim je popolnoma nemogoč. Napadel me je še preden sem se uspel predstaviti. Z njim kot hinavskim duhomrznežem ne bi hotel niti besede več spregovoriti. K Bogu se gre kot labod, ne pa kot nezavedna sraka.

LP!

Tvoj mojster NI bil vreden NIČ. Totalno NIČ.

NI obvladal sebe. Pri 76 je umrl zaradi težav s srcem.

Srce zna umirit, odpret, mu prisluhnit vsak, kdor se osredotoči - OBČUTI Anahato,

sprosti napetosti v njej.

Jo v mislih odpre - naredi psihoenergetsko pretočno. Brez blokad.

Tvoj mojster tega NI obvladal.

Tvoj mojster NI bil vreden NIČ. Totalno NIČ.

NI obvladal sebe. Pri 76 je umrl zaradi težav s srcem.

Srce zna umirit, odpret, mu prisluhnit vsak, kdor se osredotoči - OBČUTI Anahato,

sprosti napetosti v njej.

Jo v mislih odpre - naredi psihoenergetsko pretočno. Brez blokad.

Hvala, da si to omenil. Morda ti sanjaš o nesmrtnosti, veš kaj, telo se postara in prej ali slej umre. Če je kaj vredno v človeku je to njegova duša. Duša je vir, luč življenja in nabirati je potrebno duhovne zaklade. Tole ne boš razumel, ker še koncepta duhovnosti ne razumeš. V Indiji imajo pregovor: V katero čakro pa si padel? Če je kaj vredno o čakrah, se raje pouči o Ajni čakri, pravzaprav natančneje o šiv netri. na prejšnji post pa ne odgovoriš nič, to kaže na tvoje odobravanje in ne sprejemam tvoje instant duhovnosti.

Sant thakar Singhu pa pripada čast za vse kar je moral prestati, za vso neznanje in napore za dvig duhovne zavesti. On je bil vsaj avtoriteta na tem področju. Ne sodi o tem, kar ne veš.

Adijo!

Normalnega delovanja srca ni obvladal. Ni obvladal pretokov skozi srce.

Obvladal NI osnov upravljanja s seboj.

To zna vsak začetnik (2 - 3 leta staža) v avtogenem treningu, yoga nidri, Vipassani, Budističnih meditacijah na "Vrzel", ...

Obvladal je brezplodno intelektualiziranje ... -)

_________

Skozi kako soočenje s svojim podzavestnim, nezavednim - globjim v sebi očitno še nisi šel.

Zato koncepta sproščenega - odprtega - pretočnega SRCA, GLAVE - TEMENA NE moreš razumet. -)

To zna vsak začetnik (2 - 3 leta staža) v avtogenem treningu, yoga nidri, Vipassani, Budističnih meditacijah na "Vrzel".

Obvladal je brezplodno intelektualiziranje in bluzenje kakor ti in tvoja sekta. )

Hvala na milostnem komentarju! Izogibaš se vprašanjem o šiv netri dragi moj in nimaš pojma o notrenjem bogastvu, O "čedni" Um. Sem mar prizadel tvojo karizmo na forumu! xDDx

Etika ti je tuja in še tako malih učiteljev ne spoštuješ. Hvala lepa za komentarje, naj gredo na tvojo dušo. Mene že ne bo bolela glava zaradi tega.

Hotel sem se zlepa posloviti, a ti nimaš kaj drugega početi kot sedeti za računalnikom. Kako boš preživel ta dan?

dragi moj, ta Učitelj ni več dejaven. Poišči njegovega naslednika in se še v Njega zapiči! Naj gre na tvojo dušo!

Omenjenih tehnik pa ti samo teoretično obvladaš! Preizkusi kaj v praksi, pa ne boš ničemer verjel o rezultatih.

Učitelj je imel tudi govore, toda je meditiral tudi 16 do 18 ur na dan. dragi moj, omenjene tehnike so bolj softy. V meditaciji z Njim pa so ozdraveli mnogi težki bolniki z gobavostjo, sladkorno, artritisom, levkemijo, ... ko so meditirali z Njim vsaj pol dneva. Ne znaš ločiti zrnja od plevela.

Fanatikom sekt kot je tvoja in ti sam. Se NE da nič dopovedat.

Lahko se samo osvešča ljudi. Da čim manj nasedajo na vaše blodnje.

Tu na lunin.net sem prepričan - skoraj popolnoma, da novih žrtev. Kakor si ti sam.

V vašo sekto iznovačenih NE bo. V kolikor pa koga pridobite, je pa to njegova odločitev.

LP

"Učitelj je imel tudi govore, toda je meditiral tudi 16 do 18 ur na dan. dragi moj,

omenjene tehnike so bolj softy."

Tvoj "guru" je bil nesposoben upravljat že s svojim srcem ...

Sebe obvladal vsekakor NI - tega očitno ni bil zmožen ...

LP

Tu ste ga kot sekta bolnosti in fanatizma odjebali totalno.

V kolikor pa kogaq pridobite, je pa to njegova odločitev.

Hvala na milostnem komentarju!

Torej boš do konca življenja križaril po tem in podobnem forumu. Boš privezan in čuval to hišico kot pes čuvaj. Sem potem jaz čuden? Bojda si dovolj priljubljen, da lahko rečeš tole, a dokazal sploh nisi nič. Si se postavil v vlogo tožnika in sodnika, morda pa še v vlogo rablja. Se vidi, da nisi niti v praksi sprobal daljših meditacij. Si instant maher duhovnosti. Tvoja web stran pa je totalno zavajajoča!

LP!

Tantra!

Ne potrebujem tvojega ali od drugih blagoslova, pa tudi ne reklame. Reklamo, četudi v negativni luč, si delal ti nam in ne bi rekel, da smo Mi bolani. Bolano je vsak vnajprejšnji predsodek, brez dokazov. Ničkoliko sem se le obregnil na vaše "znanje" o duhovnosti. Ti sam si se prikazal v "lepši" sliki. Se vidi da nimaš manir, le kaj ti bo modificirana tehnika meditacije. Ne poznaš niti učinka skupinske meditacije, teslo. Kar meditiraj sam za notranji mir, ki ga sploh ni in ne bo na ta način.

Sploh ne vem, če je na tem forumu kakšen administrator. To je zame bolj boj Davida proti Golijatu.

Condor, imaš mogoče v sebi prednike iz Srbije?

V kolikor imaš, je to tipično za vas. Na koncu ste vedno žrtve.

Pa so mi Srbi blizu. Imam nekaj prijateljev od dol. :)

Ne nimam jih iz Srbije, hehe! Se ti le zdi! xDDx

Dalajlamov citat, ki ga menda spoštuješ:

Trenutek smrti je tisti trenutek, v katerem lahko doživljamo najgloblja in najbolj dobrodejna duhovna izkustva. Izurjen meditant, ki se v meditaciji vedno znova seznanja s procesom umiranja, lahko v svoji smrti najde nadvse dragoceno duhovno spoznanje.

Bi znal pri tem "brati med vrsticami"? Umreti za čas življenja! Sreča po smrti! Izventelesna izkušnja - to je resnična duhovna izkušnja?

V to morda verjameš, toda vprašanje karme pa je ostalo nerešeno in se znova rodiš. To je prava žrtev. xDDx

Condor,

ko sem lačen jem;

ko sem žejen pijem;

Ko se mi spi, spim;

ko se mi seksa, seksam;

ko bom crknu, bom pa crknu - z Zavedanjem večjim ali manjšim; ali brez.

Tu mi ne more nihče pomagat. Tudi Dalaj Lama NE;

prej so zame v korist potencialno - poudarjam samo zame

(NE ponujam nobenemu) Yoga Nidra, prakse osredotočene na "Vrzel", Phova prakse, ...;

urim spokojnost, tudi ko se midva tule zabavava,

potem pa bo, kar bo.

Karma, ponovna rojstva; če veruješ v to cool, če ne veruješ v to tudi cool.

Se NE obremenjujem s tem. -)

Condor,

urim spokojnost, tudi ko se midva tule zabavava,

potem pa bo, kar bo.

Se NE obremenjujem s tem. :)

Dobro, potem je to sam en show. Hvala za ta komentar, mislil sem že da si večji trmoglavec kot sem sam. x:Dx

Moram iti, srečno, mi je bilo v veselje in brez zamere.

Uživaj na svoj način! :8):

LP!

Condor, zame je to pogovor.

Malce bolj dinamičen. Te NE sprejemam, Te NE zavračam.

Je pa cool, da diskutirava. In vsak zase skozi svoj pogled, kaj odneseva.

Spreminjam te ne, prepričujem te ne.

Povem pa direktno, kaj si mislim.

Bralec, naj si mnenje ustvari sam.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...