xyz 6. februar 2008 Prijavi Deli 6. februar 2008 ja, jz sm od Šri Krišne in Njegovih bhakt. kdo si pa ti? recimo: "človek na zemlji". Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2008 Ubogi oče. S tem stavkom si dokazal, da so ti verske dogme omračile zdravo presojo.kater oče naj bi bil ubogi in zakaj? je vaša presoja toliko zdrava, da lahko mojo označite za omračeno in to le na podlagi tega kar ste od mene tukaj prebrali? mimogrede, niste mi še odgovorili iz katerega konca Slovenije ste? recimo: "človek na zemlji".je res, a to je tvoja začasna identiteta. mimogrede, si želiš umret? Hec je pa v tem, da je med tem, ko ljudje letajo po svetu in iščejo pot do Boga, Bog pri njih doma, in čaka, da se vrnejo a ni Bog vseprisoten? dokler ne prehodiš poti do Boga, tega ne moreš uvideti. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 7. februar 2008 Prijavi Deli 7. februar 2008 Danes je zame en poseben dan, zato sem tudi posebne volje... In, spoštovani mgd, ko prebiram to tvojo duhovno enolončnico, se včasih vprašam - kdo si pa ti?Je tebi to poznano?Kdo si zdaj in kdo si bil, ali kaj? Moje videnje - mgd-ja ni... Oz. tistega ki stoji(ali leži... ) za posti pod tem imenom.Jaz vidim le truplo z kilo in pol opranih možganov.Ampak... ...po pranju se vsaka stvar skrči... Sprašuješ nekatere tu noter iz katerega konca Slovenije so... Zakaj?Te mogoče tvoji učitelji pošiljajo v nek duhovni MM? Ne vem za druge, jaz sem iz tistega konca Slovenije ki je na Zemlji... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2008 Danes je zame en poseben dan, zato sem tudi posebne volje... In, spoštovani mgd, ko prebiram to tvojo duhovno enolončnico, se včasih vprašam - kdo si pa ti?Je tebi to poznano?Kdo si zdaj in kdo si bil, ali kaj? Moje videnje - mgd-ja ni... Oz. tistega ki stoji(ali leži... ) za posti pod tem imenom.Jaz vidim le truplo z kilo in pol opranih možganov.Ampak... ...po pranju se vsaka stvar skrči... Sprašuješ nekatere tu noter iz katerega konca Slovenije so... Zakaj?Te mogoče tvoji učitelji pošiljajo v nek duhovni MM? Ne vem za druge, jaz sem iz tistega konca Slovenije ki je na Zemlji... kaj pa je to duhovni MM? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 7. februar 2008 Prijavi Deli 7. februar 2008 kaj pa je to duhovni MM? MM je kratica za Mrežni Marketing.Mogoče je v tebi še ostalo toliko zemeljskega da veš kaj je to.Vsak MM živi od novačenja novih članov. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2008 MM je kratica za Mrežni Marketing.Mogoče je v tebi še ostalo toliko zemeljskega da veš kaj je to.Vsak MM živi od novačenja novih članov.aja, to. so me poslali na novačenje novih članov ja, a ne za to, da bi od njih živel, ampak da bi jih za njihovo in svoje najvišje dobro vključil v naklonjeno služenje Boga. kdo sem, sem pa napisal že prej in tudi v svojem forum profilu mam napisano. kdo ste pa vi? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 7. februar 2008 Prijavi Deli 7. februar 2008 aja, to. so me poslali na novačenje novih članov ja, a ne za to, da bi od njih živel, ampak da bi jih za njihovo in svoje najvišje dobro vključil v naklonjeno služenje Boga. kdo sem, sem pa napisal že prej in tudi v svojem forum profilu mam napisano. kdo ste pa vi? Ja... http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a025.gif Se mi je zdelo da je za naše dobro... Koga si imel v mislih s tistim "kdo ste pa vi?"Cel forum?Potem vprašaj vsakega posebej.Če pa spršuješ mene - tudi v mojem profilu piše kdo sem jaz. Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 7. februar 2008 Prijavi Deli 7. februar 2008 je res, a to je tvoja začasna identiteta. Več kot začasnosti identiteta ne potrebuje. mimogrede, si želiš umret? Umre se mimogrede, mar ne ? P.S. Si ti želiš umreti, Mgd ? * Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2008 Ja... http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/a025.gif Se mi je zdelo da je za naše dobro... Koga si imel v mislih s tistim "kdo ste pa vi?"Cel forum?Potem vprašaj vsakega posebej.Če pa spršuješ mene - tudi v mojem profilu piše kdo sem jaz.spraševal sem vas, ki vas tako kot Kabalista odkar sem prebral vajino starost napisano v profilu raje vikam. v vašem profilu piše v rubriki "o meni" No Information. ste to vi? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2008 Več kot začasnosti identiteta ne potrebuje.potrebuje, potrebuje. če ne bi, potem bi bili bogati, slavni, revni, slovenci, američani, indijci, itd. zadovoljni. Umre se mimogrede, mar ne ?ja, a to kar lahko umre nisi ti, tvoja identiteta. P.S. Si ti želiš umreti, Mgd ? *ne, ne želim si umreti, ker sem še kr ornk navezan na svoje telo in psiho, a to nesprejemanje sebe in stvari okoli mene me onesrečuje. nekaj začasnega se po logiki ne more upirati svoji začasnosti. kdo sem pol jaz, ta ki si ne želi umret, čeprav je to očitno neizogibno? mimogrede, nisi mi še odgovoru, če si želiš umret? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 7. februar 2008 Prijavi Deli 7. februar 2008 mimogrede, si želiš umret?Jaz si želim umreti za-vedno. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2008 Jaz si želim umreti za-vedno. kdo ti in ali je to zate sploh mogoče in če ja, kako in nenazadnje za-kaj? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 7. februar 2008 Prijavi Deli 7. februar 2008 spraševal sem vas, ki vas tako kot Kabalista odkar sem prebral vajino starost napisano v profilu raje vikam. v vašem profilu piše v rubriki "o meni" No Information. ste to vi? Kakor hočeš... Tisto kar mi piše v profilu je pa vse kar boš kdajkoli vedel o meni.Tudi ne bo nikoli nobene debate med nama.Ker zame si eden tistih zaradi katerih je tema o duhovnosti padla na nivo čvekarij.Bodi mi zdrav, božje dete... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 7. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 7. februar 2008 Kakor hočeš... Tisto kar mi piše v profilu je pa vse kar boš kdajkoli vedel o meni.Tudi ne bo nikoli nobene debate med nama.Ker zame si eden tistih zaradi katerih je tema o duhovnosti padla na nivo čvekarij.Bodi mi zdrav, božje dete... ok, hvala za lepe želje. tudi jaz vam želim Vso srečo. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 7. februar 2008 Prijavi Deli 7. februar 2008 kdo sem pol jaz, ta ki si ne želi umret, čeprav je to očitno neizogibno? mimogrede, nisi mi še odgovoru, če si želiš umret? Edinole jaz je ta, ki lahko umre...pa naj ga ti imenuješ mgd, xyz, spiderman08, bhakta, človek.... Ne glede na to, ali si to želi ali ne želi; jaz umre. Kolikor mi je jasno, so želje tisto, kar se povečinoma nanaša na življenje...to, kar ti misliš, verjetno ni želja po umiranju, temveč nekaj drugega...? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 7. februar 2008 Prijavi Deli 7. februar 2008 Edinole jaz je ta, ki lahko umre...pa naj ga ti imenuješ mgd, xyz, spiderman08, bhakta, človek....Ne glede na to, ali si to želi ali ne želi; jaz umre.Kolikor mi je jasno, so želje tisto, kar se povečinoma nanaša na življenje...to, kar ti misliš, verjetno ni želja po umiranju, temveč nekaj drugega...? No meni je vsekakor bolj pri srcu razlaga pri kateri mi umremo jazpa ostane..... Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 7. februar 2008 Prijavi Deli 7. februar 2008 hehehe... ta je dobra, ja...sveti jaz, večno obstoječi, mimo nas Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 7. februar 2008 Prijavi Deli 7. februar 2008 no in v glavnem, človek se rodi. pač, ti si se tudi rodil. In pač, zdaj trenutno bereš to mojo vrstico.Lahko sm ti všeč, lahko me ne maraš, kakorkoli že, jzt tebe te ne poznam.In zdej čakaš, da napišem kej pametnega al pa dih jemajočega al pa kej, k bi melo vsaj smisu.Vsaj teb. In v glavnem, v svojem toku življenja si se nekoč nekje in mogoče se še vedno sprašuješ. Zakaj?Zakaj sploh živim?Ima moje življenje smisel?Je ljubezen odgovor na vsa vprašanja? Kakorkoli, človek večinoma vse dela iz ljubezni.Pa pustmo to, da med drugim gre v Špar po kruh, ker mora pač jest in temu lahko rečemo, da je sebi priskrbel nekej za pod zob iz ljubezni do sebe.Pa pustmo to, da med drugim človek pobija in muči druge ljudi, ker pač mora pobijat in mučit ljudi al pa to dela iz čistga užitka.Iz ljubezni.Seveda te ubije iz sovraštva, ker si mu pofukal ženo, popraskal avto in se še spravil na njegovo hčerko ampak ok, tudi v tem sovraštvu se najde vzgib, ki je bil narejen iz ljubezni.In tukaj se pojavi dilema, ki jo radi spregledamo.KER NAM PAČ NE DIŠI RAZGLABLJAT IN SE MENIT O TEČNIH STVAREH IN JIH SPREJET, DA JE TO NA KONC KONCU DOBRO ZA NAS.in seveda se še vedno sprašuješ, zakaj?Iskal si in našel svojo knjigo.V tisti knjigi si našel odgovor na tvoje vprašanje.Sedaj si srečen.Vsaj naj bi bil, le po navodilih in receptih dobre stare sestre vendeline se moraš držat, da bo tvoje življenje cukerček.Odkril si sposobnost gledanja na drek, kot na nekaj kar niti ne smrdi tako močno.In če si res utrgan, mogoče še vtakneš prst v to rjavo se kadečo gmoto.Aha, saj ni tako grozno kot izgleda-to moje življenje.In seveda je še vedno tukaj ta zakaj. Ali je vredno?Ali ima smisel?In iščeš in bereš in iščeš in bereš in tuhtaš in upaš, da si boš verjel.Sam pri sebi veš, da lažeš. In od takrat, težko verjameš drugim. Ali pa niti ne greš za tem in se stem ne ukvarjaš. Vsako besedo iz tiste tvoje knjige, ki ima pridevnik Sveta, TAPRAVA, ta je ta, etc, bereš in črpaš modrosti, ki ti dajo moč in pogum, da se ubadaš z drugimi tečnimi ljudmi okoli sebe.Ampak. To knjigo je napisal človek. Nekdo, ki serje in je vsaj, ko je bil majhen, svoj lepi šmrkajoči nosek ubrisal v rokav mame.In temu otroku, ki je sedaj kot rožica na travniku vzbrstel v pozna nora leta, verjameš, da ve o čem govori.Nazivi pred njegovim imenom to potrjujejo.A dokler spet ne podvomiš, čemu?Čemu sploh vztrajam, ali ima smisel, ali sem mogoče zajebal in bral iz napačne knjige? te ne bo zagrabila panika. Mogoče se niti ne zavedaš, da nimaš več rosnih 15 let, mogoče že imaš vnuke, mogoče ti po statistiki kot moškemu dajo cca še 5let življenja in mogoče si vse svoje življenje hodil "napačno".Kaj zdaj?A se sploh čem še s tem ubadat?Al čem nardit grad, ki mi ga bojo vnuki vnukov partizanov zopet porušili v imenu ljudstva, svobode in srečne domovine?A si se kdaj sploh vprašal, da so mogoče na tem svetu tako močno perverzni ljudje, da so si izmislili odgovor na vprašanje zakaj?Samo zato, da bi jim dal mir in se že končno lotil delat kaj "koristnega"? Če mene vprašaš, jzt sm ful len.zakaj?ma hodi u pichku mater, kko naj vem zakaj.tko pač je.zdej pa idi spat in mi verjami, da je tko pa tko. k drgač boš umrl in ne boš šel v lepe kraje. Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
alef 8. februar 2008 Prijavi Deli 8. februar 2008 in seveda se še vedno sprašuješ, zakaj?Iskal si in našel svojo knjigo.V tisti knjigi si našel odgovor na tvoje vprašanje.Sedaj si srečen.In seveda je še vedno tukaj ta zakaj. Ali je vredno?Ali ima smisel?In iščeš in bereš in iščeš in bereš in tuhtaš in upaš, da si boš verjel.Sam pri sebi veš, da lažeš. In od takrat, težko verjameš drugim. Ali pa niti ne greš za tem in se stem ne ukvarjaš. Vsako besedo iz tiste tvoje knjige, ki ima pridevnik Sveta, TAPRAVA, ta je ta, etc, bereš in črpaš modrosti, ki ti dajo moč in pogum, da se ubadaš z drugimi tečnimi ljudmi okoli sebe.Ampak. To knjigo je napisal človek. Nekdo, ki serje in je vsaj, ko je bil majhen, svoj lepi šmrkajoči nosek ubrisal v rokav mame.In temu otroku, ki je sedaj kot rožica na travniku vzbrstel v pozna nora leta, verjameš, da ve o čem govori.Nazivi pred njegovim imenom to potrjujejo.A dokler spet ne podvomiš, čemu? Unis, hvala ker si začel pisat poste pri katerih ni treba iti vmes na malico da jih lahko prebereš do konca... Nekdo je tu noter napisal - zakaj iskati Boga okrog po svetu če te on čaka doma?Ali nekaj podobnega.Unis je napisal isto, samo malo bolj na dolgo... Zato pa bolj precizno... Citiraj Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.Lord Alfred Tennyson - Ulysses Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 8. februar 2008 Prijavi Deli 8. februar 2008 Bog pri njih doma, in čaka, da se vrnejo Ljudje to tako radi zanikajo. da lahko mojo označite za omračenoEnostavno pretiravaš z lajnanjem svojega Hare Krišna đibriša. To je.je res, a to je tvoja začasna identiteta.Še ena duhovitniška iskra. re3s je, pretiravaš. Nihče z zdravim razumom ne bi stresal takšne. Res je ... dogma ti omeji pamet.a ni Bog vseprisoten? dokler ne prehodiš poti do Boga, tega ne moreš uvidetiZakaj bi hodil do nečesa, kar je ti in je vsepovsod okoli tebe? Bolje je olajšano srati, ko te pritisne, kot pa se na sekretu do nezavesti napenjati. Ampak tako govorim brez učinka. Nekaterim je pač fetiš napenjanje, da jim izpadejo oči, a dreka od nikoder. To pa boli. so me poslali na novačenje novih članov ja, a ne za to, da bi od njih živel, ampak da bi jih za njihovo in svoje najvišje dobro vključil v naklonjeno služenje Boga.Lahko greš novačiti med uboge pare, katere lahko zavedeš s svojim nakladanjem in trosenjem rožic, v katerih se skriva bog ve kakšna droga. Religija je kot droga. Za nekatere verske skupnosti pa je znano, da njihovo delo temelji na novačenju novih ovc, da jih ostrižejo (oskubijo). Cel sistem temelji na tem. Res bizarno. Za krepitev ega, napuha in podobnega nam tukaj mahaš s svojim Hare Krišna đibrišom (že drugič ga omenjam). Tvojim vodejm (z duhovnim imajo malo skupnega) sporočam, da me nobena pravljica ne more uspavati. Svoje dni, ko se mi je še dalo, sem v rodnem kraju razbil precej nevarno sekto, ki je novačila tudi med mladoletnimi osebami. Duhovitiško šušmarstvo uspe pri dobronamernih in nič hudega slutečih nesrečnežih in nesrečnicah, a proti ustrezni magično okultni praksi nimajo za burek. Ti si napisal precej bedno floskulo. Tako vsi, ki novačijo nove ovce za striženje, tako govorijo. Upam, da ne boš prekrižal pot recimo mojemu mladoletnemu sinu. Niti lokalna blaznica te ne bo sestavila skupaj. v vašem profilu piše v rubriki "o meni"Kaj te brigajo moji podatki? Mene ne moreš prepričati. Niti ne poskušaj. Ves čas ti hočem dobronamerno poudariti, da raje skrbi za svoj duhovni razvoj in se nehaj ukvarjati s prepričevanjem drugih. Nikoli ne veš, na koga naletiš.ja, a to kar lahko umre nisi ti, tvoja identiteta.Tebi sene sanja o tem, kaj si. Samo misliš da veš, pravzaprav si nasedel dogmi in zdaj to dogmo poskušaš vsiliti še drugim. Tvoj um je preveč zamegljen z raznimi duhovitniškimi floskulami in definicijami. V vsem tem umskem hrupu ne moreš slišati tišine božjega razodevanja. Neprestano se ponavljaš. Raje vv vašem hramu skupaj s svojimi sopevci veselih napevov ponavljajte svoje resnice in imeli se boste fino. Zunanji svet pa je zverinjak, kjer nikoli ne veš, od kod pride večja riba. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 10. februar 2008 Prijavi Deli 10. februar 2008 Kabi, a ti je kej znan tale stavek: "Kaj pa gledaš iver v očesu svojega brata, bruna v svojem očesu pa ne vidiš?" Mgd je res ena lesena lajna, ampak žali pa ne. Spoštuje meje. Kva pa ti? Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 10. februar 2008 Prijavi Deli 10. februar 2008 Kabi, a ti je kej znan tale stavek: "Kaj pa gledaš iver v očesu svojega brata, bruna v svojem očesu pa ne vidiš?" Mgd je res ena lesena lajna, ampak žali pa ne. Spoštuje meje. Kva pa ti? Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 11. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2008 Edinole jaz je ta, ki lahko umre...pa naj ga ti imenuješ mgd, xyz, spiderman08, bhakta, človek....Ne glede na to, ali si to želi ali ne želi; jaz umre. Kolikor mi je jasno, so želje tisto, kar se povečinoma nanaša na življenje...to, kar ti misliš, verjetno ni želja po umiranju, temveč nekaj drugega...?da se ljudje trudjo preživet (si ne želijo umret), je indirektni dokaz (pokazatelj), da so v svojem pravem-jazu večni, ker si nekaj minljivega (njihovo materialno telo in psiha) po logiki tega ne moreta želet, navkljub očitnemu dejstvu, da sta njihovo materialno telo in psiha minljiva (stalno se spreminjajoča). če si pa slučajno nekdo želi umret, je pa to zato, ker upa, da bo s tem zadovoljnejši, kar pa je indirektni pokazatelj, da so ljudje v svojem pravem-jazu zadovoljni, kar ni kvaliteta materije. otrok daje zadovoljstvo staršem dokler je živ. če umre, jim otrokovo telo ne daje nobenega zadovoljstva več. si že kdaj vidu mrtvo telo, ki bi si kaj želelo? želje ne izhajajo iz minljivega, mrtvega, ampak iz večnega, živega, so njegova inherentna lastnost. res je, da so želje, ki izhajajo iz zmotnega poistovečanja sebe z materijo (tako grobo kot subtilno) škodljive za pravi-jaz, a želje ki izhajajo iz čistega zavedanja pravega-sebe niso. tud zanikanje, zatiranje želja čistega pravega-jaza je škodljivo. Nitai Gour! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 11. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2008 Ljudje to tako radi zanikajo. Enostavno pretiravaš z lajnanjem svojega Hare Krišna đibriša. To je. Še ena duhovitniška iskra. re3s je, pretiravaš. Nihče z zdravim razumom ne bi stresal takšne. Res je ... dogma ti omeji pamet. Zakaj bi hodil do nečesa, kar je ti in je vsepovsod okoli tebe? Bolje je olajšano srati, ko te pritisne, kot pa se na sekretu do nezavesti napenjati. Ampak tako govorim brez učinka. Nekaterim je pač fetiš napenjanje, da jim izpadejo oči, a dreka od nikoder. To pa boli. Lahko greš novačiti med uboge pare, katere lahko zavedeš s svojim nakladanjem in trosenjem rožic, v katerih se skriva bog ve kakšna droga. Religija je kot droga. Za nekatere verske skupnosti pa je znano, da njihovo delo temelji na novačenju novih ovc, da jih ostrižejo (oskubijo). Cel sistem temelji na tem. Res bizarno. Za krepitev ega, napuha in podobnega nam tukaj mahaš s svojim Hare Krišna đibrišom (že drugič ga omenjam). Tvojim vodejm (z duhovnim imajo malo skupnega) sporočam, da me nobena pravljica ne more uspavati. Svoje dni, ko se mi je še dalo, sem v rodnem kraju razbil precej nevarno sekto, ki je novačila tudi med mladoletnimi osebami. Duhovitiško šušmarstvo uspe pri dobronamernih in nič hudega slutečih nesrečnežih in nesrečnicah, a proti ustrezni magično okultni praksi nimajo za burek. Ti si napisal precej bedno floskulo. Tako vsi, ki novačijo nove ovce za striženje, tako govorijo. Upam, da ne boš prekrižal pot recimo mojemu mladoletnemu sinu. Niti lokalna blaznica te ne bo sestavila skupaj. Kaj te brigajo moji podatki? Mene ne moreš prepričati. Niti ne poskušaj. Ves čas ti hočem dobronamerno poudariti, da raje skrbi za svoj duhovni razvoj in se nehaj ukvarjati s prepričevanjem drugih. Nikoli ne veš, na koga naletiš. Tebi sene sanja o tem, kaj si. Samo misliš da veš, pravzaprav si nasedel dogmi in zdaj to dogmo poskušaš vsiliti še drugim. Tvoj um je preveč zamegljen z raznimi duhovitniškimi floskulami in definicijami. V vsem tem umskem hrupu ne moreš slišati tišine božjega razodevanja. Neprestano se ponavljaš. Raje vv vašem hramu skupaj s svojimi sopevci veselih napevov ponavljajte svoje resnice in imeli se boste fino. Zunanji svet pa je zverinjak, kjer nikoli ne veš, od kod pride večja riba.sej mate kr prav. zgleda da Bog res prebiva v srcu vsakega živega bitja. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 11. februar 2008 Prijavi Deli 11. februar 2008 zgleda da Bog res prebiva v srcu vsakega živega bitjaNatanko tako. Največji problem je, ker ljudje tega ne spoznajo. Vsi iščejo Boga izven sebe. Finale vsega pa je dejstvo, da se je med ljudi in Boga naselila duhovščina, ki si je pridobila moč nad ljudmi. Pot do Boga je zaprla z dogmami in floskulami vseh barv in oblik. Danes smo v 21. stoletju in ne v času svečenikov - kraljev, ko je bila religija edina integrativna sila družbe. Včasih so imeli Mojzesove postave (Biblija je tu zelo natančna), danes obstaja sodstvo. Iz vseprisotnega Boga je religija zaradi obvladovanja ljudi ustvarila Boga očeta, ki je pravičen in tudi milosten. Kazen in nagrada sta bila vezana na imaginarno božjo vsemogočnost. V Bibliji se je ohranila ideja o Bogu, ki je vse v vsem, a jo preglasi ideja o Bogu, ki je izven sveta. Zraven tega gre še strah pred bogom, obljuba večnega življenja ipd. Vse je povezano z enim samim namenom - PREPREČITI LJUDEM, DA SAMI V SEBI NAJDEJO BOGA. Vedno postavljajo omejitve, kako se kaj ne da. religija nima za burek v hipu, ko človek spregleda omejenost dogem. Religija dopusti pot do Boga samo tistim, katerim znotraj sebe zaupa. Osebnostna rast v okviru religije je strogo nadzorovana in omejevana. V to sem se dobro prepričal. Nekje sem postavil teprijo o padajoči vrednosti razodetja. Kaj ta teorija pravi? Vsaka duhovnost ima začetnika, na osnovi katerega nastane skupnost. Vzpostavi se hierarhija in pravila. Vsak, ki doseže seberealizacijo v okviru te poti (metode), vedno svoje doživetje intepretira s simbolnim naborom slavnega začetnika. Vedno sebi zmanjšuje pomen. Tako je z vsakim, ki sledi. Dlje, kot je minilo od izvornega razodetja, nižjega (samo)vrednotenja so deležni nasledniki (-ice). To je zlasti evidentno v kabalističnih šolah. Vedno gre za komentar citata, ki je komentar nečesa starejšega. Tako je tudi v ostalih sistemih, ki imajo svoje pomembne začetnike. Samo v posebnih družbenih okoliščinah se pojavi kaj novega, a se zgodba hitro vrne v svoje utečene tirnice. Revolucionar hitro postane dogma naslednikov. ampak žali pa neSamo stvari povem naravnost tako, kakršne pač so. Sam se izogibam izrazom, značilnimi za določeno duhovnost. Najbrž bom moral spremeniti svoj nick, saj je preveč nazoren in je za mnoge moteč. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.