mgd 11. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 11. februar 2008 Največji problem je, ker ljudje tega ne spoznajo. Vsi iščejo Boga izven sebe.... Iz vseprisotnega Boga je......če je Bog vseprisoten kot pišeš, pol je med drugim tudi izven nas, a ne... ...se strinjam, da je Bog onkraj dosega našega intelekta... ...a tudi onkraj dosega našega lažnega, posvetno sektaškega ega... ...brez Njegove milosti Ga ne morš spoznat... ...ta sestopi do predane Mu duše... ...nivojev predanosti Bogu je več... ...in s tem tudi čistosti videnja... Nitai Gour Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
butl 11. februar 2008 Prijavi Deli 11. februar 2008 Samo stvari povem naravnost tako, kakršne pač so. Sam se izogibam izrazom, značilnimi za določeno duhovnost. Najbrž bom moral spremeniti svoj nick, saj je preveč nazoren in je za mnoge moteč. Pravzaprav, ne poveš tako kot je, pač pa tako kot ti misliš, da je. In ne govorim o izrazih, značilnih za določeno, kva že, duhovnost /nisem vedel, da jih je več/, pač pa o izrazih, ki posegajo v osebno integriteto vsakega človeka. Po domače rečeno, boli me kurac za tvoj nik, Kabalist in niti slučajno ni moteč. Me pa zanima, zakaj toliko prezira v tebi /saj veš, jeze in sramu/. Res ne razumem, kako lahko nekdo, ki se je spustil v lastni pekel in preživel, kako je lahko tako nestrpen do vseh, ki razmišljajo drugače in ne le nestrpen, ohol. In od kod taka prepričanost, da moraš drugim dopovedovati, kako sploh nimajo prav, kako so njihove poti napačne. A si v dvomu? Te imam na sumu, da si se svojih senc spretno izogibal na tej poti, kam že, v lastni pekel. Čudn. Citiraj Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 11. februar 2008 Prijavi Deli 11. februar 2008 ...se strinjam, da je Bog onkraj dosega našega intelekta... ...a tudi onkraj dosega našega lažnega, posvetno sektaškega ega... ...brez Njegove milosti Ga ne morš spoznat... ... Nitai Gour Ljubi, ljubimo se med seboj, ker je ljubezen od Boga in ker je vsak, ki ljubi, iz Boga rojen in Boga pozna. (Janezovo pismo; 4/7) A je potreben še kakšen komentar Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nimbus 11. februar 2008 Prijavi Deli 11. februar 2008 rad bi bil tako hitro zadovoljen in zadoščen... majke mi Citiraj Potovati! Izgubljati dežele! Biti nenehno drug, biti v duši brez korenin, živeti samo za zrenje!Ne pripadati niti sebi! Iti naproti, slediti odsotnosti tega, da bi imeli cilj, in tesnobe, da bi morali nanj priti.Tako potovati, je potovanje. A na njem sem, ne da bi mi bilo treba več kakor sanje o prehajanju. Ostanek sta zemlja in nebo.Fernando Pessoa Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 12. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 12. februar 2008 Ljubi, ljubimo se med seboj, ker je ljubezen od Boga in ker je vsak, ki ljubi, iz Boga rojen in Boga pozna. (Janezovo pismo; 4/7) A je potreben še kakšen komentar zame ne, bi blo pa dobr da napisano spravm še v praktično življenje. Nitai Gouranga! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 13. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 13. februar 2008 Ljubi, ljubimo se med seboj, ker je ljubezen od Boga in ker je vsak, ki ljubi, iz Boga rojen in Boga pozna. (Janezovo pismo; 4/7) A je potreben še kakšen komentar Bog nas ma vse rad in tudi mi vsi imamo ljubezen do Boga in s tem do vseh v odnosu do Njega že v sebi, a včasih je naša zadušena s sebičnimi željami zaradi zlorabe naše relativne svobodne volje. Ko pridemo v kontakt s Tistimi, ki svojo naravno ljubezen do Boga dihajo lahko postopoma zadihamo tudi svojo. V tej dobi mamo to veliko srečo, da se je pred vsemi nami pojavil Bog sam, v razpoloženju Tiste, ki Ga ima vedno in najvišje rada, da Njeno dihanje sam občuti in da tudi vsem nam pomaga, da lahko tudi sami tako zadihamo. Za olajšanje takega diha ni potrebno jemat ventolina, becotida, homeopatskih kuglic, izvajat pranayame itd., le pet je treba Sveta Imena Boga v Njegovi in družbi Tistih, ki Ga imajo radi. Nitai Gouranga! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 13. februar 2008 Prijavi Deli 13. februar 2008 ...brez Njegove milosti Ga ne morš spoznat... ...ta sestopi do predane Mu duše...S tem se samo delno strinjam (ostalo, kar si napisal v sestavku je zame osebno OK - da ne bom znova komu stopil na žulj). Božja milost ni nekaj, kar je doumljivo. Bog nikamor ne sestopi, ker je povsod. Najpomembnejši je človekov napor. Nobeno klečeplazenje ne pomaga, če ni ustzreznih postopkov. Ti postopki pa so že tisočletja znani. Sploh ni treba odkrivati tople vode. Morebiti so nekatere šole preobremenjene z usedlinami tisočletij. Moj mojster mi je nekoč rekel: "Kabala je kot hiša, v katero so samo nosili kramo, a nikoli ničesar zavrgli. Tako je ta hiša polna krame, ki ničemur ne služi." Najprej sem bil presenečen, a se danes še kako strinjam. Dal mi je jasno navodilo: "Zdaj moraš to hišo počistiti. To stori zase, ne zame." "Ah, ni problem," sem zamahnil z roko, a se je delo izkazalo kot sila zahtevno. Kaj hočem reči? Ves Hare Krišna,kabalistični ali budistični đibriš (se opravičujem, če je ta beseda koga užalila) so odveč, če izza njih ni aktivnega dela. Osredotočen na obvladovanje tistega, kar nisi, je dober začetek. Ego je orodje. Nič več in nič manj. To orodje moraš obvladati, mu zavladati in ga negovati. Kakor hitro pa začneš ego zaničevati, poniževati, nikamor ne prideš. Mnogo duhovnežev je tragično padlo, ker so prekršili to temeljno pravilo. Ego je orodje za bivanje v dejavnem svetu in tako se moraš obnašati. Druga možnost je manj ugodna.Me pa zanima, zakaj toliko prezira v tebi /saj veš, jeze in sramu/Veš tega ne poznam. Rad pa vržem v ring provokacijo. Tako ljudje odvržejo maske in pokažejo svojo resničnost. Ljudje, ki so potisnjeni v določena skrajna duševna stanja, večkrat marsikaj spregeldajo, kar bi jim drugače ušlo. Vsekakor pa bom vedno nosil zastavo ironičnega odnosa do dogem, temelječih na bralni znački. Na poti skozi pekel ti nobena knjiga ne pomaga. Nobena izkušnja drugih nima vrednosti. Velja samo lastna sposobnost prebave dreka. Vsekakor se avtorji knjig z mano ne bodo strinjali. Še zlasti ne tisti, ki prodajajo razne precej eksotične filozofije. za pot pa je potrebno tako malo. Zgolj kažipot in nič več. Pred 200 leti bi me želeli za kurjavo, danes ni več tega strahu. Praznoverje, služenje dogmam in suženjstvo karizmatičnim prevarantom pa je danes silno aktualno. Tudi Slovenija ni imuna. Pravi duhovni mojster se od prevaranta loči po ključni lastnosti - NIKOLI NE ZAHTEVA DENARJA. Pravi mojster sam izbira učence. Ker je osvobojen finančnih kalkulacij, je lahko pošten, pravičen in milosten. Za denar ne moreš biti pošten. Slediš ekonomiji finančnega izplena. Ste vsi, ki name streljate s topovi gneva glede tega čisti? Nimate duhovnega biznisa? Vas v duhovnosti ne vodi tudi motiv dobička? Kamen lahko vrže tisti, ki je brez greha. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 14. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 14. februar 2008 Božja milost ni nekaj, kar je doumljivo.Božja milost je doumljiva, a ne vsem, čeprav imajo vsi za to potencial. Bog nikamor ne sestopi, ker je povsod.Bog je povsod ja, a ni povsod v isti obliki in funkciji, čeprav je Bog le eden in nič drugega razen On sploh ne obstaja. Iz duhovnega sveta Bog včasih sestopi v ta materialni svet iz sočutja do živih bitij, ki tu prebivamo. Najpomembnejši je človekov napor. Nobeno klečeplazenje ne pomaga, če ni ustzreznih postopkov. Ti postopki pa so že tisočletja znani. Sploh ni treba odkrivati tople vode.ne glede na to kolk in kakšen napor človk izvaja, so rezultati dejanj še vedno v rokah Boga. niti človk ne more izvajat nobenga napora, če za to ni dobil moči od Boga. ja, obstajajo postopki dani od Boga, ki jih človk, če mu je od Boga dana možnost in moč lahko izvaja, a ne vodijo vsi postopki do istega cilja, niti ni rezultat odvisen le od človekovega izvajanja postopka. Boga lahko spoznaš le po postopku preko katerega se ti je On po svoji volji pripravljen razodet. brez Njegove milosti Ga ne morš spoznat. če bi Ga lahko, bi Mu bil enakovreden ali celo višji. Osredotočen na obvladovanje tistega, kar nisi, je dober začetek. Ego je orodje. Nič več in nič manj. To orodje moraš obvladati, mu zavladati in ga negovati. Kakor hitro pa začneš ego zaničevati, poniževati, nikamor ne prideš. Mnogo duhovnežev je tragično padlo, ker so prekršili to temeljno pravilo. Ego je orodje za bivanje v dejavnem svetu in tako se moraš obnašati. Druga možnost je manj ugodna.ego je tako kot vse ostalo od Boga, zato nam ga je pametno uporabljat za Njegovo služenje. Veš tega ne poznam. Rad pa vržem v ring provokacijo. Tako ljudje odvržejo maske in pokažejo svojo resničnost. Ljudje, ki so potisnjeni v določena skrajna duševna stanja, večkrat marsikaj spregeldajo, kar bi jim drugače ušlo. Vsekakor pa bom vedno nosil zastavo ironičnega odnosa do dogem, temelječih na bralni znački. Na poti skozi pekel ti nobena knjiga ne pomaga. Nobena izkušnja drugih nima vrednosti. Velja samo lastna sposobnost prebave dreka.ravno iz tega namena sem vas spraševal iz katerega konca Slovenije ste. ne za to da bi vas prepričeval, ampak da vidm kolk si upate dati svojo izkušnjo na preizkušnjo. Pravi duhovni mojster se od prevaranta loči po ključni lastnosti - NIKOLI NE ZAHTEVA DENARJA.kaj pa čas? tudi ta ne bo zahteval denarja, za katerega se nam zdi, da je naš? Pravi mojster sam izbira učence. Ker je osvobojen finančnih kalkulacij, je lahko pošten, pravičen in milosten. Za denar ne moreš biti pošten. Slediš ekonomiji finančnega izplena. Ste vsi, ki name streljate s topovi gneva glede tega čisti? Nimate duhovnega biznisa? Vas v duhovnosti ne vodi tudi motiv dobička? Kamen lahko vrže tisti, ki je brez greha.jz še zdeleč nism čist, a včasih po Vsemogočni milosti Boga dobim kšn čistejši uvid. denar je tako kot vse ostalo od Boga, zato je pametno da ga uporabljamo za Njegovo služenje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 * Na tej točki zgolj teoretično (kot povečinoma v tovrstni tematiki), a vseeno; iz izjave, da je "bog" "vse" lahko sklepamo, da se z denarjem tako ali tako služi bogu, KAKORKOLI se ga uporablja.Če kupim liziko, je ta lizika itak bog. Zatorej sem z denarjem, ki je bog, kupil liziko, ki je bog (moj bog, so res potrebne ta dvojna določanja ? : ) ). ...... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 14. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 14. februar 2008 * Na tej točki zgolj teoretično (kot povečinoma v tovrstni tematiki), a vseeno; iz izjave, da je "bog" "vse" lahko sklepamo, da se z denarjem tako ali tako služi bogu, KAKORKOLI se ga uporablja.Če kupim liziko, je ta lizika itak bog. Zatorej sem z denarjem, ki je bog, kupil liziko, ki je bog (moj bog, so res potrebne ta dvojna določanja ? : ) ). ......ja, vse v končni fazi uživa Bog, je pa razlika, če se mi s tem strinjamo ali ne. če se, smo pomirjeni in zadovoljni. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 Za vadbo odvezanosti pa zadostuje tudi budizem... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 14. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 14. februar 2008 Za vadbo odvezanosti pa zadostuje tudi budizem...mogoče za vadbo ja, ne pa za trajno dosego. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 14. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 14. februar 2008 mogoče za vadbo ja, ne pa za trajno dosego.niti ni tako zakomplicirana vadba priporočena s strani Šri Krišna Čejtanja Mahaprabhuja, ker lahko že z rahlim razodetjem Svetega Imena Boga dosežeš končni cilj budistične prakse. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 Po Zen mojstru Yasutaniju "Hinduistični Zen" - "mgd teza v prejšnjem postu" NI real Zen. )Jasutani - roši -Predavanja o Zazenu - Detaljna uputstva o Zazen meditacijihttp://www.ivantic.net/Ostale_knjige/zen.pdfMgd si poznavalec svoje poti do neke mere, žal smisla za "koanski humor" pri tebi do zdaj ni bilo opaziti.Hinduizem je Hinduizem. Budizem je pa Budizem. Namen obeh pa analogen... V kolikor so dogme v glavi posameznika presežene oz. teoretične teze potrjene z lastnimi izkustvi...O slednjem bi se dalo razpravljat v nedogled... Pa nima pomena. Gre za posameznika in njegove poglede...) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 Božja milost je doumljiva, a ne vsem, čeprav imajo vsi za to potencialNe, pa ni, ker je božja mislost neskončna, a um je končni. Končno pa ne more do-umeti neskončnega.Iz duhovnega sveta Bog včasih sestopi v ta materialni svetGnostični pogled na svet dobro duhovno, zlobno materialno) je presežen že pred mnogimi stoletji. Vse je prepleteno z vsem. Dejavni (materialni) svet je samo ena od funkcij in oblik božjega razodevanja. Materialno ni nič slabše od ostalih ravni obstajanja, ki se prelivajo ena v drugo. Tudi fizika je to že bolj ali manj trdno dokazala.niti človk ne more izvajat nobenga napora, če za to ni dobil moči od BogaČlovek ŽE IMA vse moči, da se očisti in "stopi" pred Boga. Edina spemenljivka v tej enačbi je človekov napor oz. njegova lenoba. Vsak človek ima moč, da prehodi pot. Kastni sistem, ki že stoletja zatira ljudi v Indiji, naj tam tudi ostane in ga ne izvažaj k nam pod krinko nekakšne božje milosti. Vsakdo ima suvereno pravico do osebnostne rasti in če izvaja potrebne psotopke, doseže končni cilj - samorealizacijo. V tem ni nobene milosti, temveč človekova vztrajnost in izbor sebi primerne metode. Žal mi je, če ljudem odrekaš pravico do tega.če bi Ga lahko, bi Mu bil enakovreden ali celo višjiNeumnost. Res! Človek je neskončno majhen del neskončno velikega. Nikakor ne gre za to, kdo je višji ali kdo nižji. Metoda, duhovnost (ali religija), ki odreka vsem ljudem enakopravno in enakovredno pravico do samorealizacije, je lažna religija, ki malikuje lažno božanstvo absolutistične samovolje.ravno iz tega namena sem vas spraševal iz katerega konca Slovenije ste. ne za to da bi vas prepričeval, ampak da vidm kolk si upate dati svojo izkušnjo na preizkušnjoZakaj bi svojo izkušnjo dajal na preizkušnjo? Ti si itak prepričan, a mene z dogmami in kastnim razdeljevanjem ljudi na one, katerim je dano in na one, katerim ni dano, ne moreš prepričati. Učenec, ki obstane pred vrati zadnje preizkušnje, je tudi neuspeh mojstra. A kaj, če tudi mojster nima izkušnje? Kaj, če je mojster izmojstroval zgolj v bralni znački? Potem pa imamo religijo, ki Boga nasilno oddaljuje od ljudi.a včasih po Vsemogočni milosti Boga dobim kšn čistejši uvid.Nič ne dobiš od Boga, ker Bog nima namenov. kako naj ima nekaj, kar je neskončna popolnost, kakšne namene? Človek potrebuje namen, Bog pa ne. Bog je, ki je. Preprosto. Mogoče boš razumel, ko se boš očistil umskih špekulacij in čustvenih odvisnosti. Do takrat pa potrebuješ razloge."DOKLER RAZMIŠLJAŠ IN ČUTIŠ O BOGU, TOLIKO ČASA SI NA DRUGI STRANI PUŠČAVE." Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 Gnostični pogled na svet dobro duhovno, zlobno materialno) je presežen že pred mnogimi stoletji. Vse je prepleteno z vsem. Dejavni (materialni) svet je samo ena od funkcij in oblik božjega razodevanja. Materialno ni nič slabše od ostalih ravni obstajanja, ki se prelivajo ena v drugo. Tudi fizika je to že bolj ali manj trdno dokazala. V tem kontekstu te sprašujem, kako to, da potem "pravi duhovni mojster za svoje delo ne sme vzeti denarja"? (nekaj podobnega si napisal nekje zgoraj). Lajf mamo organiziran tako, da za preživetje rabiš denar. Naj torej duhovni mojster nekam hodi na šiht in tam dela nekaj brezveznega, svoje mojstrstvo pa deli z drugimi le popoldansko? Poglej, povsem se strinjam, da je nek zdravilec tisti hip, ko začne razmišljati o tem, koliko pacientov mora obdelati, da se bo pretolkel čez mesec, v pizdi. Ampak postaviti denar povsem na drug breg duhovnosti, to pa spet ne. Izgrajevanje konstruktivnega odnosa do denarja je namreč ena od duhovnih kategorij. Nič ne dobiš od Boga, ker Bog nima namenov. kako naj ima nekaj, kar je neskončna popolnost, kakšne namene? Tudi s tem se ne strinjam. Ali ne bi bilo nenavadno, da bi Bog, ki je tako brihten, da je ustvaril življenje, vesolje ... vse to storil brez namena? Ali nimaš občutka, da Bog marsikateri kolektivni ali individualni dogodek korigira? Ali se ti zdi verjetno, da dela te korekcije "kar tako"? Meni se zdi veliko verjetneje, da z nekim namenom.Poleg tega se ne strinjam niti s tem, da je Bog popoln. Če se ozreš okoli sebe in v vesolje, ne moreš zaobiti pojma evolucije. Vse se razvija, torej zelo verjetno - tudi Bog. Sicer bi mu bilo dolgčas in bi bil zrel za šus u glavo. Ali ne govorimo vedno, da je čar v delovanju, ne v cilju? Ko cilj dosežeš, razpade tvoja energijska vezanost na tisto, kar si počel in počutiš se nekako prazno. V začetku je to čist ql, da obnoviš moči, potem pa rabiš nove izzive. Ob novih izzivi pa se razvijamo.Če potekajo povsod evolucijski procesi, se z njimi razvija tudi Bog. Ali ne pravijo vse religije (ali vsaj večina), da nas je ustvaril po svoji podobi? Po čem smo m torej podobni - po fizični obliki zagotovo ne, ampak po lastnostih zavesti, ki ima med drugim potrebo po razvoju tako zgoraj (Bog), kot tudi spodaj (človek). Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 Poleg rednega dela, kot mizar, sem še odprl popoldanski s.p Jezus svetovanje. Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 Za vadbo odvezanosti pa zadostuje tudi budizem... mogoče za vadbo ja, ne pa za trajno dosego. Budisti pravijo drugače. Oni obljubljajo namreč "izničenje". V tem oziru si večje nenavezanosti ne znam predstavljati.Prav tako so obljub polni tudi Vaishnave. Kamorkoli človek pogleda, -povsod so obljube in ponudbe. ; ) Povej, Mgd,prakticiraš tudi odvezanost od boga ?Mar ni to eden od pomembnih korakov do osvoboditve ? Pozdrav,XYZ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 Budisti pravijo drugače. Oni obljubljajo namreč "izničenje". V tem oziru si večje nenavezanosti ne znam predstavljati.Prav tako so obljub polni tudi Vaishnave. Kamorkoli človek pogleda, -povsod so obljube in ponudbe. ; ) Povej, Mgd,prakticiraš tudi odvezanost od boga ?Mar ni to eden od pomembnih korakov do osvoboditve ? Pozdrav,XYZ Občasno se počutim precej blesavega. V temle postu ne štekam ama baš ništa. Kaj hudiča naj bi bila "odvezanost od Boga"? O kakšnem osvobajanju govoriš?Kaj so vaishnave? - brez zamere, sam ime me asociira na kako eksotično vrsto hrčkov. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 Odvezanost od boga = Odvezanost od samega koncepta "bog".Osvoboditev se nanaša prav tako na raznorazne koncepte, ki so jih ali drugi "za nas" sestaviliali pa smo jih sestavili sami. Recimo temu "duhovno klistiranje". Ko je drobovje uma dodobra prečiščeno, gleda opazovalec v svet skozi nepopačen um.Tu nekje pride na svojo vrsto beseda "takšnost". * Vaishnava = po domače in poenostavljeno "pripadnik Hare Krišna" * Sicer pa se tudi sam počutim precej blesavega, občasno. * Imej se fajn,XYZ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 Odvezanost od boga = Odvezanost od samega koncepta "bog". Žal nisem dovolj bister, da bi razumel; kljub dodatnem pojasnilu. Kaj zdaj to pomeni - korak v ateizem, al kwa? neprevečbrihtni Nosorog Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
janko 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 Žal nisem dovolj bister, da bi razumel; kljub dodatnem pojasnilu. Kaj zdaj to pomeni - korak v ateizem, al kwa? neprevečbrihtni Nosorog mene le skrbi, das fejst preweč brihtn. najbl ajnfah so stare modrosti. sex drugs rock"n roll Citiraj sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm.... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 Ne ateizem in ne teizem. Tako ne rečeš bogu "ne"in ne rečeš "da". V tej tišini se najde Takšnost... ...vsekakor preprosto (ponavadi se o bogu splača povprašati babico oz. dedka). Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 Prmojdunaj da to drži, sploh če sta oba pri Bogu bogati... zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 14. februar 2008 Prijavi Deli 14. februar 2008 Prmojdunaj da to drži, sploh če sta oba pri Bogu heh heh,dvorezna možnost torej. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.