mayan 21. februar 2008 Prijavi Deli 21. februar 2008 Kaj pa vem.... se mi zdi, da včasih človek ne naredi tega, kar bi lahko naredil, zgolj iz ponižnosti.Čeprav je res, da bi bile verjetno besede, kot so "prijaznost", "uvidevnost" ali pa npr. "spoštovanje" bolj primerne.Vsekakor stvar interpretacije. Eno je občutek majnvrednosti (tam jaz bolj vidim namišljeno spoštovanje in uvidevnosti iz strahu.., eno pa je zdrava ponižnost, ki se lahko kaže v vsem. Aja, ponižnost je predsoba vseh popolnosti - tudi prebrala. No, to bi rekla edino.. Ma ja termini. Sam ne bomo se vdali. (po psalmu tošeja ) Citiraj ~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 21. februar 2008 Prijavi Deli 21. februar 2008 Se strinjanjanjam. Dvoreznost ponižnosti meča. Ena stran razreže nosilca, druga pa utre pot skozi olesenelost trnovih grmovij. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
emanuel 21. februar 2008 Prijavi Deli 21. februar 2008 Ponižnost je stanje duha ponižnih. V dobesednem pomenu besede gre za ljudi, katere je strah. Svoj strah poskušajo zakriti s ponižnostjo in poniževanjem zlasti sebe. Pri tem jim obilno pomagajo "mojstri", ki jih krasita karizma in želja po obvladovanju, čeprav so mojstri zgolj v prevari. Ponižnost je mal ponesrečen izraz, ker je, kot si že opazil, izraz preveč zlorabljen. Stvar bi bila veliko bolj jasna, če bi namesto o ponižnosti govorili o odsotnosti napuha (nečimrnosti in pretiranega ponosa). Napuh je temelni človeški greh, iz katerega izhajajo vsi ostali grehi, zato mora človek napuh preseči.Ponižnost je torej v osnovi mišlena kot nasprotje napuha, vendar pri tem prihaja do zlorab, ker se v imenu ponižnosti manipulira z ljudmi. Če bi v vseh duhovnih učenjih, ki učijo ponižnost, to nadomestili s tem, da naj ljudi ne obvladuje napuh, bi bilo to veliko bolj jasno in pregledno. Citiraj Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali, da je samo ena čreda, in samo en pastir. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 21. februar 2008 Prijavi Deli 21. februar 2008 To je sicer res, kar se neprijetnosti napuha tiče;pri duhovnih učenjih pa bi bila stvar tricky tudi, če bi se učilo, kar si omenil. Z napuhom bi se namreč označilo vse, kar ne bi bilo v prid koristoljubnosti kakršnekoli že religije.Kot npr.: "Kaj, ti misliš, da je tvoja izkušnja nekaj vredna ? To je le napuh, dragi moj. Resnica pa je v naši sveti knjigi." Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 21. februar 2008 Prijavi Deli 21. februar 2008 No ja, saj smo ravno pred kratkim sklenili, da je "bog" vseprisoten; zatorej je nemogoče ne biti v stiku z le-tem.In zatorej je vse in vsakdo v stiku z "bogom". Pa se ti zdi, da so vsi ljudje ponižni ? Tu gre za nekaj drugega. Lajf poteka v nekih klasičnih zaporedjih, v katerih v prvi fazi skozi odnose izgrajujemo osebnost. V odnosih so vedno tisti, ki vodijo in oni, ki so vodeni. A to nima nobene veze s ponižnostjo, o kateri je govora. No, ko se takole mlad človek izgrajuje, ko svoj občutek moči gradi predvsem na tem, v kakšni meri misli, da obvladuje svet (odnosi, denar ...), mu sicer lahko vbijaš v glavo, da je Bog z nami ves čas povezan in načeloma se lahko celo strinja. A tega običajno ne čuti. Ko pa rata človek nekoliko starejši, začuti, da obstajajo gibala, ki presegajo njegovo moč in hotenja. Dejansko začne čutiti Boga, oziroma njegovo moč. In bolj ko to dejstvo integriraš v svoj lajf, bolj si do lajfa in vsega živega spoštljiv (to je verjetno bolj posrečena beseda, kot ponižen). In običajno je tako, da bolj ko v lajf Boga integriraš, bolj si strog do sebe in popustljiv ter uvideven do drugih. Kdor goji kakršnokoli obliko nestrpnosti do drugih, te integracije gotovo ni "spravil skupaj", pa čeprav je morda sam zase prepričan, da jo je. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 22. februar 2008 Prijavi Deli 22. februar 2008 Bo že res. Stvar zavedanja. * (Po eni strani se ni dobro obešati na nenatančnost izražanja,po drugi strani je ravno ta nenatančnost sredstvo za (tudi nenamerno) podebiljanje drugih.) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 22. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 22. februar 2008 No ja, saj smo ravno pred kratkim sklenili, da je "bog" vseprisoten; zatorej je nemogoče ne biti v stiku z le-tem.In zatorej je vse in vsakdo v stiku z "bogom". Pa se ti zdi, da so vsi ljudje ponižni ?v stiku z Bogom si res skos, a vprašanje je kolk se Ga zavedaš in kakšen odnos imaš do Njega. Šri Krišna Čejtanja Mahaprabhu nam iz svoje neomejene milosti pomaga, da se Boga zavemo in z Njim razvijemo svoj najvišji ljubeč odnos. "ustrezno spoštljiv do vseh in vsega" mi je kr všeč izraz za zdravo ponižnost, tj. tista, ki je avtomatska ob zavestnem in naklonjenem stiku z Bogom. moje opažanje je, da niso vsi ljudje zdravo ponižni, verjamem pa da imajo vsi za to potencial. Ponižnost in duhovnost nista nujno povezana pojma. Na poti mora človek večkrat izklopiti stikalo ponižnosti, saj drugače vedno ostane ponižni služabnik tistih, katerim pač služi (Bog nima s tem veliko skupnega, čeprav se marsikaj počne v imenu Boga za Boga).hotu sm povedat, da če prideš v zavesten in naklonjen stik z Bogom, se avtomatsko zaveš svoje naravne pozicije, tj. postaneš pred Njim ponižen in uslužen. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 22. februar 2008 Prijavi Deli 22. februar 2008 Če bi v vseh duhovnih učenjih, ki učijo ponižnost, to nadomestili s tem, da naj ljudi ne obvladuje napuh, bi bilo to veliko bolj jasno in pregledno.Mislim, da imaš prav. Med ponižnostjo in odsotnostjo napuha je velika razlika in ravno v to razliko različna duhovna učenja tlačijo vse mogoče. ponižen in usluženVeliko religij uči ponižnosti in uslužnosti do posrednika med človekom in Bogom. To je običajno hierarhija svečeništva, ki bdi nad resnico in ljudi največkrat prepričuje, kako ni možno do Boga. Vse religije so na svoj način negativno nastrojene proti neposredni izkušnji, saj neposredna izkušnja slabi monopol, katerega si institucija religije prilašča (enake so vse - od RKC do Gibanja za zavest Krišne). Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. februar 2008 Prijavi Deli 22. februar 2008 Šri Krišna Čejtanja Mahaprabhu nam iz svoje neomejene milosti pomaga, da se Boga zavemo Kwa pa je to zaen možakar? zvedavi Nosorog Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 22. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 22. februar 2008 Kwa pa je to zaen možakar? zvedavi NosorogVsemogočni Bog, Šri Krišna sam, v razpoloženju svojega najvišjega sluge. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 22. februar 2008 Prijavi Deli 22. februar 2008 Hja, kot sem rekel; namen te teme (naša velika sreča) je jasen: MISIONIRANJE. Mgd,lepo je, da se duhovno izobražuješ, lepo je da delaš na sebi.Bi bilo pa tudi smotrno uvideti, da pot, katero ubiraš, ni za vsakega.Je le ena od možnosti, ena možnih izkušenj,katero pa ti skušaš posplošiti.To pa delaš zato, ker slepo verjameš napisanemu in povedanemu.Jasno, da hočejo učitelji nekega določenega nauka ponavadi to,da ljudje ta nauk sprejmejo kot edino možno resnico.To jim daje moč in avtoriteto.To jim daje čast in slavo. To jim daje vse to, kar skušajo tebi odvzeti.Le da boš ti, če se boš prebil skozi njih pajkove mreže, dejansko duhovno "napredoval",oni pa ne. * Brez zamereinlep pozdrav, XYZ Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 22. februar 2008 Prijavi Deli 22. februar 2008 Vsemogočni Bog, Šri Krišna sam, v razpoloženju svojega najvišjega sluge. Ne štekam. Iz tegale stavka je videti, da sta zate Bog in možakar, s čudnim imenom eno in isto, prej pa si napisal:"Šri Krišna Čejtanja Mahaprabhu nam iz svoje neomejene milosti pomaga, da se Boga zavemo.", iz česar bi se dalo sklepati, da je možakar s čudnim imenom nekakšen posrednik, da razumeš pojem Boga. V glavnem, jaz tega možaka ne poznam, v formiranju mojega odnosa do Boga mi ni v ničemer pomagal, posrednika pa tudi ne rabim. Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 22. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 22. februar 2008 Hja, kot sem rekel; namen te teme (naša velika sreča) je jasen: MISIONIRANJE. Mgd,lepo je, da se duhovno izobražuješ, lepo je da delaš na sebi.Bi bilo pa tudi smotrno uvideti, da pot, katero ubiraš, ni za vsakega.Je le ena od možnosti, ena možnih izkušenj,katero pa ti skušaš posplošiti.To pa delaš zato, ker slepo verjameš napisanemu in povedanemu.Jasno, da hočejo učitelji nekega določenega nauka ponavadi to,da ljudje ta nauk sprejmejo kot edino možno resnico.To jim daje moč in avtoriteto.To jim daje čast in slavo. To jim daje vse to, kar skušajo tebi odvzeti.Le da boš ti, če se boš prebil skozi njih pajkove mreže, dejansko duhovno "napredoval",oni pa ne. * Brez zamereinlep pozdrav, XYZnč zamere, sej maš kr prav. kar hočem tuki povedat je, da se v tej trenutni dobi mimo pravilnega izgovarjanja Svetih Imen Boga, kot je to razodel sam Bog, do Boga in s tem do svoje najvišje sreče ne da pridt. zakaj bi ljudi prikrajševal za to informacijo? je pa res, da ni dobro, da jih z njo posiljujem oz. da jo izkoriščam za kakršnekoli sebične namene, kar pa mi še ne gre najbolje. Nitai Gouranga! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 22. februar 2008 Prijavi Deli 22. februar 2008 stik z BogomČemu bi iskal stik? Itak sem povezan z Bogom in ne potrebujem dodatnih povezav. Še najmanj želim svoj um umazati s cenenimi verskimi reklamami. Bog ne potrebuje zvenečega EPP-ja. Potrebuje pa ga religija, da lovi ovčice in jih na različne načine ožema in zaslepljuje s cenenimi floskulami o lažni milosti, ponižnosti in ekskluzivnosti svojega nauka.Šri Krišna Čejtanja Mahaprabhu nam iz svoje neomejene milosti pomagaMeni Šri Krišna ali kakor že imenuješ nekaj, kar nekateri kategorizirajo kot imitacijo Boga, ne more nič dati in na srečo nič vzeti. Po svetu se valja polno različnih imitacij Boga, a noben od teh prividov nima lastnosti edinega Boga. Vsaka imitacija je omejena, zakoličena znotraj mej dogem in ne more uiti izpod vajeti mojstrov duhovitniškega zavajanja s prej omenjenim lepo zvenečim EPP. Bog je samo intelektualni približek ideje, nikakor pa ni ideja sama. Najlepše pri vsem je, da danes lahko vsakdo sam zase razume in odstrani umazanijo, nujno pridobitev zemeljske izkušnje in doživi izkušnjo večne zaveze Boga s človekom. Bog je enak za nas ljudi, kot za morebitne vesoljčke v Andromedini galaksiji. Ker je vse od Boga, je tudi vse za Boga. Žal pa dogme, izhajajoče iz svečeniške hierarhije religij poskušajo prikriti resnico nič hudega slutečim ljudem. Na eni strani imamo NEMOGOČE (izgovori z raznimi Kali jugami in podobnimi neumnostmi), na drugi pa NI POTREBE (Jezus je trpel za naše grehe - oprostite, a jaz nisem nikogar pooblastil, da žre moj drek).Vsemogočni Bog, Šri Krišna sam, v razpoloženju svojega najvišjega slugeS tem pa kuhaš mešanico nemogoče z neresnim. Res je. Bog ne potrebuje imena. Bog nima razpoloženj, kajti v hipu, ko Bogu pripišeš razpoloženje, ga ponižaš na raven končnega, torej nepopolnega. Ponavljaš to, kar so te naučili, a sam tega ne veš. Bog nima ljubljenih ali neljubljenih otrok. Bog je povsod in ker mu čas ne teče, samo neprekinjeno čaka, da se izrazi skozi subjekte svojega razodevanja. Dokler boš Boga kategoriziral, mu pripisoval neumne lastnosti ali ga celo omejeval, toliko časa samo večaš kup smeti v glavi, katerega moraš nujno počistiti, če hočeš postati okno božjega vpliva. A ti najbrž tega nočeš. Dogme so te zastrupile in samo ponavljaš okostenele dogme od ljudi, ki so enako okamneli v soju teh dogem. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 22. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 22. februar 2008 Ne štekam. Iz tegale stavka je videti, da sta zate Bog in možakar, s čudnim imenom eno in isto, prej pa si napisal:"Šri Krišna Čejtanja Mahaprabhu nam iz svoje neomejene milosti pomaga, da se Boga zavemo.", iz česar bi se dalo sklepati, da je možakar s čudnim imenom nekakšen posrednik, da razumeš pojem Boga. V glavnem, jaz tega možaka ne poznam, v formiranju mojega odnosa do Boga mi ni v ničemer pomagal, posrednika pa tudi ne rabim.ja, Bog sam je sprejel razpoloženje posrednika do Boga. Bog in posrednik preko katerega pridemo do Njega sta hkrati različna (v funkciji in obliki) in nerazlična (ker sta si med seboj nerazdružljiva). tako kot ima sonce svoje žarke preko katerih se razodeva, tako se tudi Bog razodeva preko svojega medija, ki lahko zavzame več oblik, funkcij itd. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
xyz 22. februar 2008 Prijavi Deli 22. februar 2008 nč zamere, sej maš kr prav. kar hočem tuki povedat je, da se v tej trenutni dobi mimo pravilnega izgovarjanja Svetih Imen Boga, kot je to razodel sam Bog, do Boga in s tem do svoje najvišje sreče ne da pridt. zakaj bi ljudi prikrajševal za to informacijo? je pa res, da ni dobro, da jih z njo posiljujem oz. da jo izkoriščam za kakršnekoli sebične namene, kar pa mi še ne gre najbolje. * Ne ti posiljuješ z "informacijo", temveč drugi z njo tebe posiljujejooz. skozi tebe ostale posiljujejo ali vsaj skušajo. Vzemi najboljše iz nauka, meditiraj, doseži kar imaš za doseči. Ne verjamem, da ta nauk izkoriščaš za sebične namene. Verjetno si želiš ljudem pomagati.Vedi pa, da je dosti ljudi, ki pomoči nočejo, še več, ki je ne potrebujejo in tu so tudi ljudje, ki lahko pomagajo tebi, pa ne z "zavestjo Krišne". To, da se "v tej trenutni dobi mimo pravilnega izgovarjanja Svetih Imen Boga, kot je to razodel sam Bog, do Boga in s tem do svoje najvišje sreče ne da pridt", je milo rečeno iluzija. Nam je postalo seveda že ničkolikokrat jasno, da nam ti to skušaš povedati,tebi pa očitno ni jasno to, kar mi tebi poiskušamo povedati, vsak s svojimi besedami, vsak s svojo lastno izkušnjo. * Lep dan želim,XYZ * Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Silvija 23. februar 2008 Prijavi Deli 23. februar 2008 Čemu bi iskal stik? Itak sem povezan z Bogom in ne potrebujem dodatnih povezav. Še najmanj želim svoj um umazati s cenenimi verskimi reklamami. Bog ne potrebuje zvenečega EPP-ja. Potrebuje pa ga religija, da lovi ovčice in jih na različne načine ožema in zaslepljuje s cenenimi floskulami o lažni milosti, ponižnosti in ekskluzivnosti svojega nauka. Meni Šri Krišna ali kakor že imenuješ nekaj, kar nekateri kategorizirajo kot imitacijo Boga, ne more nič dati in na srečo nič vzeti. Po svetu se valja polno različnih imitacij Boga, a noben od teh prividov nima lastnosti edinega Boga. Vsaka imitacija je omejena, zakoličena znotraj mej dogem in ne more uiti izpod vajeti mojstrov duhovitniškega zavajanja s prej omenjenim lepo zvenečim EPP. Bog je samo intelektualni približek ideje, nikakor pa ni ideja sama. Najlepše pri vsem je, da danes lahko vsakdo sam zase razume in odstrani umazanijo, nujno pridobitev zemeljske izkušnje in doživi izkušnjo večne zaveze Boga s človekom. Bog je enak za nas ljudi, kot za morebitne vesoljčke v Andromedini galaksiji. Ker je vse od Boga, je tudi vse za Boga. Žal pa dogme, izhajajoče iz svečeniške hierarhije religij poskušajo prikriti resnico nič hudega slutečim ljudem. Na eni strani imamo NEMOGOČE (izgovori z raznimi Kali jugami in podobnimi neumnostmi), na drugi pa NI POTREBE (Jezus je trpel za naše grehe - oprostite, a jaz nisem nikogar pooblastil, da žre moj drek). S tem pa kuhaš mešanico nemogoče z neresnim. Res je. Bog ne potrebuje imena. Bog nima razpoloženj, kajti v hipu, ko Bogu pripišeš razpoloženje, ga ponižaš na raven končnega, torej nepopolnega. Ponavljaš to, kar so te naučili, a sam tega ne veš. Bog nima ljubljenih ali neljubljenih otrok. Bog je povsod in ker mu čas ne teče, samo neprekinjeno čaka, da se izrazi skozi subjekte svojega razodevanja. Dokler boš Boga kategoriziral, mu pripisoval neumne lastnosti ali ga celo omejeval, toliko časa samo večaš kup smeti v glavi, katerega moraš nujno počistiti, če hočeš postati okno božjega vpliva. A ti najbrž tega nočeš. Dogme so te zastrupile in samo ponavljaš okostenele dogme od ljudi, ki so enako okamneli v soju teh dogem. Nimam kaj dodat Citiraj Všeč mi je Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
unis 23. februar 2008 Prijavi Deli 23. februar 2008 Kabalist, kako veš, da tvoje učenje in trud nista zaman?Kako veš, da nisi tudi sam zapeljan v neko višjo sfero razumevanja, ki zopet temelji na zgrešenem dojemanju? Citiraj protestno masturbira na marsino sliko. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Creepback 23. februar 2008 Prijavi Deli 23. februar 2008 Torej to je tema za spoznavanje novih namišljenih prijateljev, ki se imenujejo bogovi? Vseveidna višjedimenzijska nevidna bitja tvorjena zgolj iz človeške domišljije, človeškega pohlepa in človeškega iskanja nemogočega mi ne morejo biti prijatelji, vzorniki ali bogovi. Sam še vedno prisegam na dobre, stare, mesnate prijatelje. Ponavadi imajo norci, shizofreniki ali osamljenci navidezne prijatelje... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 23. februar 2008 S tem pa kuhaš mešanico nemogoče z neresnim. Res je. Bog ne potrebuje imena. Bog nima razpoloženj, kajti v hipu, ko Bogu pripišeš razpoloženje, ga ponižaš na raven končnega, torej nepopolnega. Ponavljaš to, kar so te naučili, a sam tega ne veš. Bog nima ljubljenih ali neljubljenih otrok. Bog je povsod in ker mu čas ne teče, samo neprekinjeno čaka, da se izrazi skozi subjekte svojega razodevanja. Dokler boš Boga kategoriziral, mu pripisoval neumne lastnosti ali ga celo omejeval, toliko časa samo večaš kup smeti v glavi, katerega moraš nujno počistiti, če hočeš postati okno božjega vpliva.se vam res zdi, da je kaj nemogočega za Vsemogočnega? kaj pa če ste vi tisti, ki se jalovo trudite omejevati Boga z zanikanjem Njegovega Imena, razpoloženj itd.? se strinjam, da nas ima Bog vse enako rad, a če Ga kdo izmed nas tudi ljubi, Mu svojo ljubezen tudi ustrezno vzvrača. taka je narava ljubezni. sicer pa ne vem kako imate lahko toliko za povedati o Neskončnem, čeprav par postov nazaj trdite, da je nedoumljiv končnemu. če se Neskončni ne zmore narest doumljivega končnemu, Mu je nesmiselno rečt Neskončni in Vsemogočni, a ne? vprašanje pa je, do kolk smo trenutno pripravljeni sprejet Njegovo milost. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 23. februar 2008 * Ne ti posiljuješ z "informacijo", temveč drugi z njo tebe posiljujejooz. skozi tebe ostale posiljujejo ali vsaj skušajo.se strinjam, če govoriš o mojem lažnem egu in njegovih prijateljih. Vzemi najboljše iz nauka, meditiraj, doseži kar imaš za doseči.itak. Ne verjamem, da ta nauk izkoriščaš za sebične namene. Verjetno si želiš ljudem pomagati.jz pa opazm, da ga, čeprav je res, da ni 100% sebičnost, je znotri tudi ljubezen. Vedi pa, da je dosti ljudi, ki pomoči nočejo, še več, ki je ne potrebujejo in tu so tudi ljudje, ki lahko pomagajo tebi, pa ne z "zavestjo Krišne".vem. To, da se "v tej trenutni dobi mimo pravilnega izgovarjanja Svetih Imen Boga, kot je to razodel sam Bog, do Boga in s tem do svoje najvišje sreče ne da pridt", je milo rečeno iluzija.niti ne, je Resnica. Nam je postalo seveda že ničkolikokrat jasno, da nam ti to skušaš povedati,tebi pa očitno ni jasno to, kar mi tebi poiskušamo povedati, vsak s svojimi besedami, vsak s svojo lastno izkušnjo.in po čem veš, da mi ni jasno kar mi hočete povedat? men je jasno, sam se ne strinjam, vsaj v celoti ne, a kljub temu spoštujem vaše mnenje. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 23. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 23. februar 2008 Torej to je tema za spoznavanje novih namišljenih prijateljev, ki se imenujejo bogovi? Vseveidna višjedimenzijska nevidna bitja tvorjena zgolj iz človeške domišljije, človeškega pohlepa in človeškega iskanja nemogočega mi ne morejo biti prijatelji, vzorniki ali bogovi. Sam še vedno prisegam na dobre, stare, mesnate prijatelje. Ponavadi imajo norci, shizofreniki ali osamljenci navidezne prijatelje...to je tema za spoznavanje Boga in Njegove milosti. dobrodošel pri sodelovanju z mesom maš bl težko prijateljski odnos. če ne prej, boš to opazil pri svojem odnosu do mrtvega telesa katerega izmed tvojih sedanjih prijateljev. ga maš pa lahko s tistim živim, ki je v mesu. dokler se sam zmotno poistovečaš z mesom, bojo tvoja prijateljstva z drugimi zgolj površinska in začasna, torej neizpolnjujoča. se strinjam, da ti tudi umsko domišljijske osebe ne morejo biti prijatelji. so ti pa lahko tisti živi, ki so v umu. dokler se sam zmotno poistovečaš z umom, bojo tvoja prijateljstva površinska in začasna, torej neizpolnjujoča. Živi med živimi, Zavestni med zavestnimi je tvoj najboljši in večni prijatelj. Ne le, da si Ga ti želiš spoznati, tudi On si želi spoznati tebe. Vsa slava Mu! Nitai Gouranga! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 24. februar 2008 Prijavi Deli 24. februar 2008 sicer pa ne vem kako imate lahko toliko za povedati o Neskončnem, čeprav par postov nazaj trdite, da je nedoumljiv končnemu. če se Neskončni ne zmore narest doumljivega končnemu, Mu je nesmiselno rečt Neskončni in Vsemogočni, a ne? vprašanje pa je, do kolk smo trenutno pripravljeni sprejet Njegovo milost. Tale komentar mi je všeč. Nitai Gouranga! pičku maternu ... Kdo pa je zdaj to? Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Kabalist 24. februar 2008 Prijavi Deli 24. februar 2008 Kabalist, kako veš, da tvoje učenje in trud nista zaman?Kako veš, da nisi tudi sam zapeljan v neko višjo sfero razumevanja, ki zopet temelji na zgrešenem dojemanju?Unis, pametno vprašanje. Veš, tega človek nikoli ne ve. Pravzaprav se ves čas izogibam uporabi besednega zaklada duhovnosti, s katero se ukvarjam. To delam z jasnim namenom - vsaka duhovna pot omogoča napredek, če se človek potrudi in se drži svoje poti. Nadalje poudarjam, da je za napredek nujno preseganje dogem in zlasti besed, kot so nemogoče, nepotrebno, ni dano ipd. Nujna je sledenje dokončni poti (takšni, katere cilj je na vrhu, ne pa nekje vmes). Znaki napredovanja so bolj ali manj enaki pri sveh poteh. Integralne so malce napornejše, a na poti omogočajo več razgledovanja okolice, dočim so direktne bolj premočrtne, a prinašajo manj razgledov (da se izrazim po planinsko). Tako lahko vsakdo izbere, kar pač želi in je primerno osebnemu značaju. Mnogi odkrito dvomijo v učinkovitost zahodnih metod, a istočasno živčno reagirajo, če kdo podvomi v vzhodne metode. Po mojem mnenju so tako vzhodne, kot zahodne metode enako učinkovite. Odvisno od človekovega značaja.Njegovo milostMGD, ti boš diplomiral iz milosti, razpoloženj ipd. frazeologijo hare Krišne. Takšne besede so samo izgovor za izogibanje resničnim naporom. Aja, pozabil sem še famozno Kali jugo! Samo izgovori. A kaj, ko bo zmanjkalo izgovorov? Po 10 letih lajnanja enih in istih mambo đambo đibrišev se še tako vztrajen človek normalnih umskih kapacitet vpraša v smisel svojega ponavljanja brez znantnega napredka. Kaj boš rekel čez 10 let, ker boš takrat še kar ponavljal svoje dogme in poskušal dobiti nove Hare Krišna ovčice inu ovne? Verniki religij, katere ne zahtevajo vsakodnevnega ponavljanja dogem, se redko vprašajo in redko podvomijo. A intenzivnost duhovnega dela te spravi do ključnih vprašanj (seveda, če ta duhovnost ni zgolj spretno opranje uma, da iz nortmlanega človeka naredijo lajna-bebca). Vsakdo pride do prve prelomnice svoje poti - do dvoma o ureditvi sveta okoli sebe. To je jebeno težka dilema. Ti še nisi prišel do nje. To zlahka razberem na osnovi tvojega gorečega podajanja matematično natančnih dogem.niti ne, je ResnicaTo ti lahko samo verjameš, ker ti je to v glavo vbila tvoja religija. Veš pa ne in do spoznanja te čaka kar lepa in ne ravno lahka pot. Duhovnost ni samo petje, temveč je neprekinjeno balansiranje med Scilo in Karibdo. Veš, sirene so pogubne s svojim petjem. Odisej je vsem ukazal zamašiti ušesa, a sebe je dal privezati, da ga ne bi premagalo njihovo petje. Vsakdo se mora v nekem trenutku upreti sladkosti prevare, katere nam občasno dostavijo čutila. To je pa težko, ker ne veš, kdaj je resnica in kdaj prevara. Citiraj BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mgd 25. februar 2008 Avtor Prijavi Deli 25. februar 2008 pičku maternu ... Kdo pa je zdaj to?Gouranga je drugo ime za Šri Krišna Čejtanja Mahaprabhuja, ki pomeni Zlatopolti. Nitai je ljubkovalno okrajšano za "Nitjananda", kar pomeni Večno-zadovoljen. Nitjananda je prva ekspanzija Gourange, v bistvu je to Gouranga sam, a v svoji drugi obliki in funkciji. Ker je Bog Vsemogočen, je lahko hkrati ena in ista oseba (Bog - Absolut je en) in hkrati v svojih večih, oz. boljš rečen neomejenih različnih oblikah in funkcijah. Po milosti Gourange prideš v kontakt z Nitjanando in po milosti Nitjanande prideš k Gourangi. Nitai Gouranga! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.