Skoči na vsebino

Naša velika sreča!

mgd

Recommended Posts

Svojo trditev sem popravil v kontekstu.

Če greš pogledat mojih 800+ nekaj postov boš videl, da pride obdobje, ko totalno izbrišem vse, kar sem napisal.

Tako "živim" samo skozi citate drugih ljudi.

Zakaj to počnem?

Ker lahko.

Je to očitna nepoštenost mojih namenov?

Zopet se ponavljaš in zopet ponavljam svoj odgovor.

Tvoja interpretacija je nedotakljiva.Vedno, ni navadnega.

In veš kaj XYZ, prow užitek te je brat. V svojem življenju si se za nekej odloču in od tega ne odstopiš.Res, pohvala.Je pa zanimivo, kako vsi drugi skačejo, vključno z mojim prejšnjim vedenjem, negirat tvoja prepričanja in ti "pokazat", da ne delaš prow. Nobenga v nič ne prepričuješ, nobenga v nič ne siliš, poveš svoje mnenje in tak halo efekt.

Kot da bi se bali za tvoje življenje in da delaš velikansko napako, ker ne "vidiš" drugih možnosti.

Želim ti vso srečo na tej poti.

protestno masturbira na marsino sliko.
Deli na socialnih omrežjih

Naloga telesa je, da živi.

Intelekt spravlja telo v nevarnost.

Intelekt je edini instrument, kot ga poimenujemo, da z njim operiramo na vseh ravneh razumevanja.

Z njim uspemo doseči to, da stvari poimenujemo.

Pred sabo si daš cilj in to je cilj ljubezni do boga.Pri tem ne dvomiš, da ta cilj obstaja.

Ustvaril si si miselni obliž, lekadol proti bolečinam. S tem nisi nič rešil, samo skril problem, ki je še vedno ustvaril pot za odrešitev samega sebe.Njegov namen je nadaljevanje, končati ga ne moreš, saj TI/ga ne obstajaš, z njim se poistovetiš.

Ta cilj te pelje po poti obupa, kjer te edina misel, da bo vse vredno in dobro na koncu, drži da trpiš naprej.

Odvrzi instrument, odvrzi bergle, odvrzi misel o ljubezni in o bogu.

Samega sebe pošiljaš na pot, ki ne obstaja. Vse, kar je nastalo iz miselnega konstrukta, je iluzija.Ljubezen, Bog, Misel, Intelekt.

intelekt postane tvoj prijatelj, namesto sovražnik, ko ga uporabiš v ljubezni do Boga. priporočam.

Še vedno si uporabil intelekt kot orodje, ki je nekaj kar ti nisi.Kdo uporabi intelekt?TI-Kdo si ti?Si najdel sebe? Kdo je rekel, da si se izgubil?

Kdo je rekel, da je intelekt tvoj sovražnik in da mora(če hočeš skozi ljubezen do boga) postati tvoj prijatelj?

Človeštvo drvi v katastrofo, ker misli, da je v katastrofi in da se mora iz te katastrofe rešit.

Katastrofe ni.Konca sveta ne bo.Svet bo tukaj.Lahko pa je konec človeštva, če se bo še vedno zaneseval(zneseval) na instrument, ki nima odgovorov.

Svetniki, ki so napihnili idejo, da je potrebno rešiti ljudi so naredili skozi svoja dejanja največo škodo ljudem.

Prikazali so ideal, h kateremu vsak potiska skozi silo svoje življenje.Družbene vrednote, ideje, morala, pravila.

Izmišljeno.Vse kar pride iz misli je destruktivno. Tvoja negativna misel in zabloda te je zasužnjila.Lahko spremeniš misel v pozitivno, dobro, da te ta misel tudi osvobodi?

S prekomernim razmišljanjem trpinčiš telo, vsi ti vzorci, vaje, meditiranje, uporabljajo metode, ki te odnesejo proč iz tvojega naravnega stanja bivanja.

Pa čeprav so ravno ti vzorci, metode, namenjene, da se zopet vrneš k naravnemu stanju.

Odvrzi te bergle.

Preprosto ne veš, ali si delaš dobro ali škodo, dokler ne vidiš čez čas dejanskega stanja.Kar je dobro danes, jutri dobro več ni...torej je zopet destruktivno?Zopet misel.

Misel o nenehnem dobrem počutju in veselju in sreči je v nasprotju z naravo.Je nevarno in škodljivo za telo.

Definiraj naravno stanje mirnosti in prilepi na to idejo idejo o srečnem miru ali nesrečnem miru.Miren vesel.Miren zaskrbljen.Miren razočaran.Miren hiperaktiven.

Kaj pa samo miren?V glavi?Odvrzi bergle.

Vendar to je problem.Kako odvreči instrument, ki ga uporabljaš in ga poimenuješ in veš, da tisto si ti?

Kako veš?

Lahko prenehaš?Od česa?Kako veš, da si se ustavil?Iluzija, iluzija, iluzija...bog nam pomagaj, ane

Svojo trditev sem popravil v kontekstu.

No no.

Je to očitna nepoštenost mojih namenov?

Zopet se ponavljaš in zopet ponavljam svoj odgovor.

Tvoja interpretacija je nedotakljiva.Vedno, ni navadnega.

O očitnosti ni bilo govora. Je tvoja lastna interpretacija. O nepoštenosti lahko razmisliš sam, če lahko.

Te nedotakljivost moti ? Bi se me rad dotaknil, pa se me ne moreš ?

Še vedno si uporabil intelekt kot orodje, ki je nekaj kar ti nisi.Kdo uporabi intelekt?TI-Kdo si ti?Si najdel sebe? Kdo je rekel, da si se izgubil?

Kdo je rekel, da je intelekt tvoj sovražnik in da mora(če hočeš skozi ljubezen do boga) postati tvoj prijatelj?

Človeštvo drvi v katastrofo, ker misli, da je v katastrofi in da se mora iz te katastrofe rešit.

Katastrofe ni.Konca sveta ne bo.Svet bo tukaj.Lahko pa je konec človeštva, če se bo še vedno zaneseval(zneseval) na instrument, ki nima odgovorov.

Svetniki, ki so napihnili idejo, da je potrebno rešiti ljudi so naredili skozi svoja dejanja največo škodo ljudem.

Prikazali so ideal, h kateremu vsak potiska skozi silo svoje življenje.Družbene vrednote, ideje, morala, pravila.

Izmišljeno.Vse kar pride iz misli je destruktivno. Tvoja negativna misel in zabloda te je zasužnjila.Lahko spremeniš misel v pozitivno, dobro, da te ta misel tudi osvobodi?

Vendar zakaj, vendar zakaj se igraš s to bombo?

S prekomernim razmišljanjem trpinčiš telo, vsi ti vzorci, vaje, meditiranje, uporabljajo metode, ki te odnesejo proč iz tvojega naravnega stanja bivanja.

Pa čeprav so ravno ti vzorci, metode, namenjene, da se zopet vrneš k naravnemu stanju.

Odvrzi te bergle.

Preprosto ne veš, ali si delaš dobro ali škodo, dokler ne vidiš čez čas dejanskega stanja.Kar je dobro danes, jutri dobro več ni...torej je zopet destruktivno?Zopet misel.

Misel o nenehnem dobrem počutju in veselju in sreči je v nasprotju z naravo.Je nevarno in škodljivo za telo.

ko si pod kontrolo svojega telesa, uma, intelekta, ega si v problemih. ko jih kontroliraš ti, si rešen problemov. tega stanja brez problemov pa se slej k prej naveličaš zato se spet vrneš v probleme, da bi lahko iz njih čez čas spet ubežal, česar se čez tolk časa spet naveličaš... v tem brezupnem, brezveznem cikličnem dogajanju ni lih prijetno bit, zato res hvala Bogu, da se ti po svoji volji razodene in ti izkaže svojo ljubezen

Torej si prepričan, da se bog razodene po njegovi in ne po naši volji?

Torej si prepričan, da telo obstaja, um obstaja, intelekt obstaja, ego obstaja.

Kdo dvomi?

Zakaj si v to prepričan?

In če si v to prepričan, zakaj potem preprosto ne čakaš, da bog pride k tebi?

Zakaj med tem časom vadiš svojo ljubezen do boga?

Kaj stem počneš?Dokazuješ sebi ali bogu, da si ga vreden?

Zakaj te bog potrebuje?

Potrebuješ ti boga?

Zakaj si potem tako potreben boga?

Ali nisi?

tem brezupnem, brezveznem cikličnem dogajanju ni lih prijetno bit, zato res hvala Bogu, da se ti po svoji volji razodene in ti izkaže svojo ljubezen

V tem brezupnem, brezveznem cikličnem dogajanju si ujet zato, ker verjameš, da te samo Bog lahko reši.

In sam si si ustvaril brezupen, brezvezen cikličen položaj.Rešitev tega položaja je ljubezen Boga do tebe.

Kdo si je ustvaril boga?

Kdo ti je to povedal?

Dokler boš tako razmišljal, da te samo bog lahko reši, boš živel v iluziji boga.

Zapomni si moje vprašanje, ko se približuje tvoja smrtna ura.

Boš zdaj končno prišel do boga?

Torej si prepričan, da se bog razodene po njegovi in ne po naši volji?

ja, Bog se ti razodene po svoji volji.

Torej si prepričan, da telo obstaja, um obstaja, intelekt obstaja, ego obstaja.

ja, obstajajo.

Kdo dvomi?

jaz, ko pridem pod vpliv iluzorne energije Boga, ko sem Mu nenaklonjen.

Zakaj si v to prepričan?

zaradi svojih izkušenj.

In če si v to prepričan, zakaj potem preprosto ne čakaš, da bog pride k tebi?

Zakaj med tem časom vadiš svojo ljubezen do boga?

Kaj stem počneš?Dokazuješ sebi ali bogu, da si ga vreden?

vzvračam Mu svojo ljubezen.

Zakaj te bog potrebuje?

Potrebuješ ti boga?

Zakaj si potem tako potreben boga?

Ali nisi?

zadovoljen je s tem ko me ima rad in jaz sem zadovoljen ko Ga imam rad.

V tem brezupnem, brezveznem cikličnem dogajanju si ujet zato, ker verjameš, da te samo Bog lahko reši.

In sam si si ustvaril brezupen, brezvezen cikličen položaj.Rešitev tega položaja je ljubezen Boga do tebe.

vem, da me lahko samo Bog reši, ko sprejmem Njegovo rešitev.

Kdo si je ustvaril boga?

Kdo ti je to povedal?

Dokler boš tako razmišljal, da te samo bog lahko reši, boš živel v iluziji boga.

Zapomni si moje vprašanje, ko se približuje tvoja smrtna ura.

Boš zdaj končno prišel do boga?

Bog je od vedno, tako kot jaz in ti.

Nitai Gouranga.

ja, Bog se ti razodene po svoji volji.

Zakaj si mu potem naklonjen?On sam odloči, kdaj se ti bo razodel.Si mu lahko nenaklonjen in on se ti razodene?

jaz, ko pridem pod vpliv iluzorne energije Boga, ko sem Mu nenaklonjen.

zaradi svojih izkušenj.

vzvračam Mu svojo ljubezen.

Kaj je to jaz?Ne vračaš samo sebi dobrega občutka nazaj in tako izkoriščaš boga za lastne hedonistične namene?

Kdo odloči, da si prišel pod vpliv iluzorne energije boga?Kdaj veš, da si mu nenaklonjen?

zadovoljen je s tem ko me ima rad in jaz sem zadovoljen ko Ga imam rad.

Se pravi, ko si ti zadovljen te ima bog rad?

vem, da me lahko samo Bog reši, ko sprejmem Njegovo rešitev.

Kdaj ti ponudi svojo rešitev?Kako veš, da je od boga?

Kot da bi se lovil v krogu in igral boga sam s sabo.

Bog je od vedno, tako kot jaz in ti.

To je tvoja domneva, kako veš, da je to res?Kot si prej rekel,iz tvojih izkušenj?

Izkušnje so iluzija.Interpretacija informacij.

Nitai Gouranga.

Sem kliknil na tole temo, ker sem hotel videti, kwa ga k'j Unis serje, pa se mi je odprla ravno pri telem postu. Je sicer že starejši, a ne morem, da ga ne bi komentiral.

Znova ponavljaš besede - naklonjeno, večno, služenje ipd. Veš, služenje pomeni podrejanje. A smisel spoznavanja skrivnosti božjega razodevanja NI služenje, temveč vladanje. Vladanje svojemu življenju. Služenje je odnos med gospodarjem in hlapcem, a človek ni božji hlapec.

Sicer ne vem, koga si citiral in prav mogoče je, da je govoril o služenju imaginarnemu Bogu, brez jasne ideje, na kak način se Bog razodeva. Ampak vseeno - kakor zgoraj, tako spodaj. Vlogo človeka v vesolju rad primerjam z vlogo celice v človekvem telesu. Za zdravje celote je pomembno, da celica telesu služi, oziroma da dluje v skladu s potrebo celote. V primerih, ko hočejo celice zavlaati, dobimo rakava bolenja. Podobno je z vlogo človeka vesolju. In uporabljena beseda - vladati - je tule zajebana. Če vlada svojemu življenju na način, da se razvija in s svojim delovanjem koristi (služi!!!!!!!!!!) celoti, je ql, sicer pa je podoben vlogi rakave celice telesu.

V ta položaj ga silijo religije, silijo ga lažni duhovni učitrelji vseh barv in oblik. Bog ne potrebuje človeškega oboževanja, človeških služabnikov in človeškega strahu. Človek si je vse to izmislil, da lahko izkorišča sočloveka. Bog ne potrebuje karme, reinkarnacije, božje sodbe ipd. instrumente obvladovanja ljudi. Bog nima časa, kajti Bog je čas ustvaril in ga razodel. Ljudje pa ta čas zaznavamo kot eno od sestavin vesolja. Ker je Bog večen, ne potrebuje vzroka in posledice, niti ni pravičen ali milosten. Vse to so človekove pogruntavščine, s katerimi se vlada ljudem. Človek ima en sam namen - živeti.

Tudi s tem se ne strinjam, namreč, da naj bi bilo življenje samo sebi namen, niti s tistim, da sta karma in reinkarnacija človeške izmišljotine. Pa nima veze ...

Nesebični duhovno učitelj ni nekdo, ki te prepričuje, kako nečesa ne moreš storiti. Niti te ne prepričuje o veljavnosti dogem. Vse, kar počne, je usmerjanje tvoje poti. Usmerja te do točke, ko ni več potreben. Največji uspeh duhovnega učitelja je trenutek, ko učenec postane mojster. Žal pa je takšnih učiteljev malo in še ti niso ravno preveč ljubitelji publike. Odnos učitelj - učenec je svojevrstno partnerstvo, kajti učenec pomaga učitelju opraviti določen del poti.

Ne me jebat; s tem se pa v celoti strinjam x:o)x

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

ok, ok ok...kako se je človek naučil igrat bobne?

Je bil pred njim Učitelj, ko pa učitelja še ni bilo?

Ali so učitelji potrebni do te mere, da te vzpodbujajo, da počni kar hočeš, ne se bat.Pojdi.

pojdi proč.

ok, ok ok...kako se je človek naučil igrat bobne?

Je bil pred njim Učitelj, ko pa učitelja še ni bilo?

Eden evolucijskih principov je, da ne odkrivaš vedno znova tople vode, ampak da si takrat, ko te nekaj zanima, ogledaš, kaj o tem vedo drugi, kaj te v zvezi s tem lahko poučijo, pol pa teraš sam naprej.

la

http://tadej-pretner.com

Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!

Nisi odgovoril na vprašanje, ki sem ga zastavil.

Govorim o prvem človeku, ki je prvi na svetu igral bobne.

Kje je tvoja referenčna točka zdaj?

Kaj pa prvi človek, ki je poletel z avionom.Ali je vedel,kaj dela?

Govorimo o tem, ko se sploh najde topla voda in od takrat naprej lahko govorimo o topli vodi.

Je pa samo pogrevanje enega in istega znanja, novega nikoli ne vidiš, če domnevamo, da vedno primerjaš.

* Zakaj si mu potem naklonjen?On sam odloči, kdaj se ti bo razodel.Si mu lahko nenaklonjen in on se ti razodene?

ja, lahko se ti razodene tudi če si Mu nenaklonjen, a Ga ne boš prepoznal kdo On v resnici je, zato ti z Njim tudi prijetno ne bo. boš pa imel vseeno neko dobrobit od tega, iz katere boš indirektno vzpodbujen k razvijanju naklonjenosti do Njega.

* Kaj je to jaz?Ne vračaš samo sebi dobrega občutka nazaj in tako izkoriščaš boga za lastne hedonistične namene?

jaz je delček zavesti, večni sluga Boga. da Boga do neke mere še vedno izkoriščam tudi za svoje hedonistične namene pa je na žalost tudi res ja :(

* Kdo odloči, da si prišel pod vpliv iluzorne energije boga?Kdaj veš, da si mu nenaklonjen?

da si pod vplivom iluzorne energije Boga je posledica tvoje odločitve, da si Mu postal nenaklonjen. rezultate tvojih dejanj dodeljuje Bog.

* Se pravi, ko si ti zadovljen te ima bog rad?

Bog me ma vedno rad, jaz pa sem lahko zares zadovoljen le če Ga imam tudi jaz rad.

* Kdaj ti ponudi svojo rešitev?Kako veš, da je od boga?

Ponuja jo skos, le da je včasih bolj, včasih pa manj očitna. da je od Boga veš po njeni učinkovitosti.

* Kot da bi se lovil v krogu in igral boga sam s sabo.

tud tega se do neke mere na žalost še grem ja :(

* To je tvoja domneva, kako veš, da je to res?Kot si prej rekel,iz tvojih izkušenj?

Izkušnje so iluzija.Interpretacija informacij.

vem, da je res, na podlagi svojih zares prijetnih izkušenj.

Nitai Gouranga.

da Boga do neke mere še vedno izkoriščam tudi za svoje hedonistične namene pa je na žalost tudi res ja :(

Res ? Do katere mere in na kakšen način ?

Je to mogoče, čeprav si se predal Krishni ?

vem, da je res, na podlagi svojih zares prijetnih izkušenj.

Meniš, da je prijetnost merilo, ki določa resnico ? Je tvoj vrhovni cilj doseči prijetnost ?

Če bi določali resničnost nekega znanja po njega prijetnosti,

potem bi zadostovale jehove priče, pa hipiji tudi, za nekatere celo dejanja mazohizma...

Kako lahko veš,

da te ne čaka večja sreča, v primeru opuščanja dosedanjih prepričanj ?

P.S.

Kaj pomeni tvoje ime... Mgd ? Je to kratica za nekaj bolj določenega ?

Res ? Do katere mere in na kakšen način ?

ja res, kr do precejšne mere, tako da od Njega zahtevam sebično, tako materialno kot duhovno zadovoljstvo.

Je to mogoče, čeprav si se predal Krishni ?

je mogoče ja, ker se Mu nisem še popolnoma predal.

Meniš, da je prijetnost merilo, ki določa resnico ?

ja.

Je tvoj vrhovni cilj doseči prijetnost ?

ja, prijetnost, ki naravno, nesebično izhaja iz ljubezni do Boga.

Če bi določali resničnost nekega znanja po njega prijetnosti,

potem bi zadostovale jehove priče, pa hipiji tudi, za nekatere celo dejanja mazohizma...

ja, večja ko je prijetnost večje je spoznanje resničnosti.

Kako lahko veš,

da te ne čaka večja sreča, v primeru opuščanja dosedanjih prepričanj ?

vem, da me čaka še večja sreča, ko bom opustil določena dosedanja prepričanja.

P.S.

Kaj pomeni tvoje ime... Mgd ? Je to kratica za nekaj bolj določenega ?

je kratica ja, za Madan Gopal Das. Madan Gopal je eno izmed Svetih Imen Šri Krišne, ki pomeni "Lep kot Kupid (Madan) kravji pastir (Gopal)". Tako Ga je klicala Njegova Mama Jašoda k je bil mejhn. Das pomeni sluga.

pa tvoje, XYZ?

ja, večja ko je prijetnost večje je spoznanje resničnosti.

Je pa obenem prav bolečina ta, ki nas opominja na resničnost.

je kratica ja, za Madan Gopal Das. Madan Gopal je eno izmed Svetih Imen Šri Krišne, ki pomeni "Lep kot Kupid (Madan) kravji pastir (Gopal)". Tako Ga je klicala Njegova Mama Jašoda k je bil mejhn. Das pomeni sluga.

pa tvoje, XYZ?

Ok, hvala.

XYZ ni kratica, temveč bolj namigovanje na koordinatni sistem,

obenem pa tudi poiskus ne pretiranega omejevanja z imenom samim...

Je pa obenem prav bolečina ta, ki nas opominja na resničnost.

tud ja, da delaš neki narobe al pa da nč ne delaš...

po milosti Boga lahko delaš za Njega

XYZ ni kratica, temveč bolj namigovanje na koordinatni sistem,

obenem pa tudi poiskus ne pretiranega omejevanja z imenom samim...

aha, se prav določanje in nedoločanje...

po milosti Boga lahko dobiš svoje neomejeno ime

Nitai Gouranga!

Upor je zaradi dveh stvari.

Ali je napačna smer dejanja

Ali je napačen čas dejanja

Naj znanje zopet pride v roke ljudi, brez nepotrebne navlake duhovnosti.

Upor je zaradi dveh stvari.

Ali je napačna smer dejanja

Ali je napačen čas dejanja

Naj znanje zopet pride v roke ljudi, brez nepotrebne navlake duhovnosti.

PRIHAJA, PRIHAJA... :)

NITAI... GOURANGA.

rekel sem brez nepotrebne navlake duhovnosti, ne pa NITAI..GOURANGA.

ja zdej si reku tud NITAI..GOURANGA, tko da brez skrbi, da bomo ljudje odrešeni nepotrebne navlake duhovnosti.

če ne greš ti h Bogu, pa On milostno pride k teb

Nitai Gouranga.

Želim ti vso srečo na tej poti, nevem kaj pomeni Ha Nitjananda Ha Gouranga, vendar če je pozdrav, ti to zagotovo želim.

Ha Nitjananda Ha Gouranga

http://www.smileygarden.de/smilie/Frech/smileymania.at_14567.gif

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...