Skoči na vsebino

Naša velika sreča!

mgd

Recommended Posts

zelo zelo težko je pridt ven izpod vpliva svojega lažnega ega in s tem trpljenja, a hvala Bogu vseen ni nemogoče. s pravilnim trudom in milostjo Boga se da.

le z vdanostjo do Boga lahko po Njegovi milosti prideš ven.

mamo srečo, da nam je dal v tej dobi Bog, videč naše porazno stanje, za katerega smo si itak sami krivi, tolk enostaven proces predajanja Njemu, tj. ponižno izgovarjanje Njegovih Razodetih Svetih Imen. sam kaj ko Mu ne verjamem in se samega sebe prikrajšujem za blagoslov, ki ga Bog hrani zame :(

še sreča, da je sem poslal tudi tiste, ki so Mu predani, da me s svojim idealnim zgledom in prijaznostjo nesebično vzpodbujajo k doseganju svoje najvišje dobrobiti.

Nitai... Gouranga.

Deli na socialnih omrežjih

sam kaj ko Mu ne verjamem in se samega sebe prikrajšujem za blagoslov, ki ga Bog hrani zame :(

In to je prav verjetno tvoja največja sreča !

Ni ti treba vsega verjeti, še posebej ne, če nekdo nekaj trdi.

Včasih so tu celo množice ljudi, ki trdijo isto...

tudi tega ti ni treba verjeti.

Lep pozdrav.

In to je prav verjetno tvoja največja sreča !

Ni ti treba vsega verjeti, še posebej ne, če nekdo nekaj trdi.

Včasih so tu celo množice ljudi, ki trdijo isto...

tudi tega ti ni treba verjeti.

Lep pozdrav.

se strinjam ja. res se mi splača verjeti le spoznanim dušam, tudi svojemu umu, intelektu in lažnemu egu ne.

Nitai Gouranga.

"Absolut, ki se da opisati, ni absolut."

a je pol tudi ta tvoj opis Absoluta omejitev, ker opisuješ kaj Absolut ni?

Upam, da si dosedaj že sam spregledal ne-smisel tvojega vprašanja.

Jaz Absoluta ne opisujem, zatorej ne omejujem.

Ko pa ga opisujem, ga seveda omejujem, predvsem zase,

če te opise sprejmem kot resnico.

"Absolut, ki se da opisati, ni absolut."

Upam, da si dosedaj že sam spregledal ne-smisel tvojega vprašanja.

Jaz Absoluta ne opisujem, zatorej ne omejujem.

Ko pa ga opisujem, ga seveda omejujem, predvsem zase,

če te opise sprejmem kot resnico.

res, da se Absoluta ne da dokončno opisat, ker je Neomejen, a hkrati se Ga po Njegovi milosti vseen da tako, da Ga pri tem ne omejiš in da je ta opis resničen, nerazličen od Absoluta samega. res, da jaz tega v celoti še ne zmorem, moj duhovni učitelj Om Višnupad 108 Šri Šrimad Bhakti Ballabh Tirtha Gosvami Maharadž pa. če se želiš v to sam prepričat se tudi lahko, npr. to sredo, ko bo govoril preko interneta v od Absoluta nerazličnem hindiju, mogoče pa kaj malega tudi v angleščini. vabljen na www.sreecgmath.org (glej na desni strani video conference).

Nitai Gouranga!

no temu pa jst ze recem.. Verski fanatizem, filozofiranje ki od tega nimas nic, samo sebe pa druge blinderas,,

me prov zanima, ce kdaj to verski razlagatelji, pomislte..kako perete mozag,

ce se ze mate za ena sveta bitja a neb sli raj mal revne nahrant, - a ves da vsaj v prazno nebi tumbal

glede na to, da moj duhovni učitelj opisuje oz. razodeva Absolut, pod Njegovim vodstvom, za Njegovo zadovoljstvo in glede na to, da od Absoluta nič ni ločenega, s takim pravilnim Govorom o Bogu (Hari-katha) na pravilen način hrani tudi revne, tako kot npr. če zaliješ korenino drevesa s tem na pravilen način nahraniš njegovo deblo, vejice, listke itd. ali pa npr. tako kot če daš hrano v želodec, s tem pravilen način nahraniš vse dele telesa. če zlivaš vodo po vejicah, listkih... ali če daješ hrano na roko, nogo... ne bo trajno dobrega rezultata.

drgač pa hrana sploh ni trajno zdravilo proti lakoti, razen seveda, če je bila prej na pravilen način ponujena Bogu. s tako hrano ne hranimo le materialno revnih, temveč vse. dejanska revščina je v bistvu pomanjkanje ljubezni do Boga.

glede na to, da moj duhovni učitelj opisuje oz. razodeva Absolut, pod Njegovim vodstvom, za Njegovo zadovoljstvo in glede na to, da od Absoluta nič ni ločenega, s takim pravilnim Govorom o Bogu (Hari-katha) na pravilen način hrani tudi revne, tako kot npr. če zaliješ korenino drevesa s tem na pravilen način nahraniš njegovo deblo, vejice, listke itd. ali pa npr. tako kot če daš hrano v želodec, s tem pravilen način nahraniš vse dele telesa. če zlivaš vodo po vejicah, listkih... ali če daješ hrano na roko, nogo... ne bo trajno dobrega rezultata.

drgač pa hrana sploh ni trajno zdravilo proti lakoti, razen seveda, če je bila prej na pravilen način ponujena Bogu. s tako hrano ne hranimo le materialno revnih, temveč vse. dejanska revščina je v bistvu pomanjkanje ljubezni do Boga.

:o|o: x:Dx

Ko berem tvoje modrosti mi na misel pride samo dvoje - ali nas nateguješ, ali pa nimaš pojma o čem pišeš.

Če je to drugo, pomeni da svoje pameti že dolgo nimaš več, ampak samo še Učiteljevo... xrolleyesx x:o)x

Pa, nadaljuj če ti tako paše... :palec:

Zabavno te je brat... x;)x x8Dx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Ko berem tvoje modrosti mi na misel pride samo dvoje - ali nas nateguješ, ali pa nimaš pojma o čem pišeš.

Če je to drugo, pomeni da svoje pameti že dolgo nimaš več, ampak samo še Učiteljevo... xrolleyesx x:o)x

naš um in intelekt sta omejena, resnica leži onkraj njiju in se razodene po svoji volji. prepoznaš jo lahko, če se ji predaš. predanost resnici ima več nivojev. brezpogojna predaja resnici te osvobodi vsega trpljenja in da Absolutno zadovoljstvo.

Nitai Gouranga.

naš um in intelekt sta omejena, resnica leži onkraj njiju in se razodene po svoji volji. prepoznaš jo lahko, če se ji predaš. predanost resnici ima več nivojev. brezpogojna predaja resnici te osvobodi vsega trpljenja in da Absolutno zadovoljstvo.

Nitai Gouranga.

Ja... x:Xx xsrcx

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Mogoče si pozabil tudi eno od možnosti,

namreč,

da je mgd računalniški program (v slovenščini),

ki reagira na določene kombinacije (naših) besed,

programiran s strani nadobudnih pridigarjev.

Tovrstna slutnja se porodi ob opazovanju gluhega ponavljanja besednih sklopov, izhajajočih iz dovtične "religije".

namreč,

Tovrstna slutnja se porodi ob opazovanju gluhega ponavljanja besednih sklopov, izhajajočih iz dovtične "religije".

:)

resnica leži onkraj omejenih intelektualnih ugibanj človeka, ter njegovih osvajalnih naporov. razodeva se po svoji volji, prepoznaš in prijetno občutiš pa jo lahko le, če si ji predan. po mojem mnenju se splača.

Nitai Gour!

res, da se Absoluta ne da dokončno opisat, ker je Neomejen, a hkrati se Ga po Njegovi milosti vseen da tako, da Ga pri tem ne omejiš in da je ta opis resničen, nerazličen od Absoluta samega. res, da jaz tega v celoti še ne zmorem, moj duhovni učitelj Om Višnupad 108 Šri Šrimad Bhakti Ballabh Tirtha Gosvami Maharadž pa. če se želiš v to sam prepričat se tudi lahko, npr. to sredo, ko bo govoril preko interneta v od Absoluta nerazličnem hindiju, mogoče pa kaj malega tudi v angleščini. vabljen na www.sreecgmath.org (glej na desni strani video conference).

Nitai Gouranga!

danes.

prenos se bo začel že ob 16h po našem času, moj duhovni učitelj pa naj bi začel govort okol 16.30h. vabljeni vsi.

vse je odvisno od Boga, Vsevišnje Božanske Osebnosti, Šri Krišne, ki je Vsedober. če si Mu brezpogojno predan, si vedno zadovoljen.

Nitai Gouranga!

namreč,

:eek: :o|o:

Kaj pa če je virus x?x x:o)x x:Dx

na našo veliko oz. bolje rečeno neomejeno srečo, naj bi bil danes (5.5.2008) in v četrtek (8.5.2008) spet internetni prenos govora mojega duhovnega učitelja, tokrat tudi z angleškim prevodom.

www.sreecgmath.org (glej video conference)

prenos naj bi se začel prbl. ob 16h po našem času.

vabljeni vsi.

Nitai Gouranga!

• 4 weeks later...
na našo veliko oz. bolje rečeno neomejeno srečo, naj bi bil danes (5.5.2008) in v četrtek (8.5.2008) spet internetni prenos govora mojega duhovnega učitelja, tokrat tudi z angleškim prevodom.

www.sreecgmath.org (glej video conference)

prenos naj bi se začel prbl. ob 16h po našem času.

vabljeni vsi.

Nitai Gouranga!

Super. Bomo pozorno prisluhnili.

Vsa slava Šri Guruju in Gourangi!

Čeprav živimo v dobi ko v svetu prevladujejo prepir, hinastvo, laž, sovraštvo, nasilje itd., v tej dobi sije tudi Svetla luč! V tej trenutni dobi, se je v tem svetu pojavil sam Bog osebno, v razpoloženju in načinu ljubezni svojega najintimnejšega ljubimca, da bi okusil sladkost samega sebe in da bi s svojim zgledom te najintimnejše ljubezni učil tudi vse druge. Le v tej trenutni dobi se imamo možnost naučiti te najvišje oblike ljubezni. Ko se bo iztekla bo moralo preteči ogromno ogromno časa, da bomo spet dobili to priložnost, zato ne odlašajmo!

Nitai Gouranga!

Haribol!

Om hrim aim hrim Om Sarasvatyai namah

Sreemad Bhagavatam (12th Canto 2nd Chapter 1st & 2nd Verses) has already predicted about what will happen in this world in Kaliyuga (blackage) -'By the evil influence of very powerful Kali, there will be ruinous degradation of humanity from piety, truth, forgiveness, compassion, spare of life, power and memory'. In the second verse it is categorically stated, 'wealth' will be the only 'criterion' to understand superiority of birth, behaviour and quality. Piety and justice will be controlled by force'. The whole atmosphere of the world has been vitiated by reckless sinful acts and the tendency is gradually increasing. Nature cannot remain unbalanced. Anything at any time in any place (any kind of disaster) can happen.

Our Most Venerable Grand Gurudeva Sreemad Bhakti Siddhanta Saraswati Goswami Thakur explained one verse of Sreemad Bhagavatam for 30 days at a stretch, yet he could not get satisfaction. It is necessary for us to remember the implication of that verse.

'Labdhva Sudurlabhamidam...' Sreemad Bhagavatam 11/9/29

Briefly to say -

After innumerable - 8 million births of aquatic animals, immobile living beings, worms, birds and beasts, most fortunately one can get this extremely scarce and precious human birth - even cherished by demigods, which (human life) can be used as an efficient boat to cross over the ocean of births, deaths and threefold afflictions and has got special discriminating power between good and bad, eternal and non-eternal. As it is mortal and perishable having no guarantee that after death one can get human birth again, for example king 'Bharat' and there is no cause of being worried for worldly pleasures and sensuous enjoyments which one can get in other inferior births (species) also- a conscientious person will immediately endeavour without a moment's delay, before the expiry of the valuable human birth, for getting eternal welfare - Purna Sachidananda Bhagawan ( All-Existence, All-Knowledge and All-Bliss), by getting Whom one gets all by knowing Whom one knows all.

I am somehow pulling on. Whatever is done by Supreme Lord Who is All-Good is for the benefit of all. Submission to the will of Lord is the only way to get bliss.

May All-Merciful Sree Guru Gauranga - Radha Krisna bless you. My love to you all

Affectionately Yours

Bhakti Ballabh Tirtha

1. V bistvu je mačji kašelj postavljati trditve, katerih se ne da preveriti,

a znanstven pristop bi bil tak, da ta, ki trdi, da je pred to "z zlim vplivano dobo" obstajala neka t.i. zlata doba,

svojo trditev tudi dokaže.

Ker je to vsekakor nemogoče, nam ostane še zadnja slamna bilka oprijema, imenovana "vera".

2. Druga (rdeče obarvana) izjava je seveda izrazito fiktivna in buri domišljijo vseh LSD rekonvalescentov

in pa zdolgočasenih gospodinj na robu samomora (če sem koga izpustil, se opravičujem)

ter bi lahko nudila podlago srednje zanimivemu znanstveno-f. filmu,

kjer je v osredju heroj, ki ne odneha z bojem, čeprav so okoliščine pasje in okrutne (tu mi pade na pamet spontano Don Quijote).

P.S.

Če moje besede neposredno prizadanejo zavest oz. skozi zavest česarkoli že, ne prevzemam za posledice nikakršne odgovornosti.

mislim, da ima xyz kar prav, ko govori v imenu množice, ki raje verjame slepi besedi, ko pa lastnemu zdravemu občutku za razsoditev pravičnega.

In kaj je res bilo pred našimi potomci potomcev?Beseda.In po sedmih dnevih rokenrol.

Moje osebno mnenje je, da se je človeštvo že ničkolikokrat približalo k skupinskemu samomoru le iz gole objestnosti, ki živi v prsih vsakega bitja-koristoljubja in častihlepja.

Naša človeška vrsta, naši potomci, naši ljudje, so verovali v naravo.Če si delal pizdarije, ti je narava vrnila pizdarijo nazaj, zato spoštovanje ne pa matere božje in umetni kipci-moje osebno mnenje še vedno.

Torej, od kod ideja od boga poslanih ljudi?

Tukaj, na tem delu sveta, je bilo pred davnimi leti sprejeto mnenje od ene same resnice.In ta resnica temelji na življenju človeka. Prišli so hudi časi in človek je izkoristil čustva v svojo prid.S čustvi in simboli je lahko manipuliral z drugimi ljudmi, svojo moč je vlil v bron in zlato, okitil z najmogočnejšimi rezbarijami in pokazal so-človeku, da njegove lovke upanja segajo po celem svetu.

Moje osebno mnenje, še vedno.

Človek je žival.

Poskušam brzdati svoja čustva do te mere, da upoštevam cestnoprometne predpise in do obzirnosti drugih, vključim smerokaz ko prehitevam Italijane po magistralki.

Vendar naj si nobeno drugo bitje ne drzne dvigniti prsta nadme in me ošteti, da sem ljudomrzneš, če ne morem prenašati človekovega idiotizma do te mere, da mi govori kaj je prav. In pokaže na lep način, da kar delam je pa narobe.

Bravo.

Zato pa vile v zrak in čreva na plot.

Zopet.

protestno masturbira na marsino sliko.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...