Skoči na vsebino

Naša velika sreča!

mgd

Recommended Posts

Jazs, hvala za napisano, ampak naj ti povem, da sam nisem doživljal "zavesti Krišne" tako kot si jo ti. Moja pot ni šla preko ISKCONa, niti Radhakunda Babadžijev, čeprav oboje osebno poznam in ustrezno spoštujem in cenim. Se strinjam, da le filozofija ni dovolj in da je potrebno priti tudi do spoznanj s pomočjo realiziranega Guruja. Seveda je mantranje lahko tudi tako kot si ti opisal, lahko pa je tudi iz svojega pravega-jaza večno povezanega s Krišno. Jaz sledim temu postopku in dobivam izpolnjujoče izkušnje. Hare Krišna

Deli na socialnih omrežjih

Jazs, hvala za napisano, ampak naj ti povem, da sam nisem doživljal "zavesti Krišne" tako kot si jo ti. Moja pot ni šla preko ISKCONa, niti Radhakunda Babadžijev, čeprav oboje osebno poznam in ustrezno spoštujem in cenim. Se strinjam, da le filozofija ni dovolj in da je potrebno priti tudi do spoznanj s pomočjo realiziranega Guruja. Seveda je mantranje lahko tudi tako kot si ti opisal, lahko pa je tudi iz svojega pravega-jaza večno povezanega s Krišno. Jaz sledim temu postopku in dobivam izpolnjujoče izkušnje. Hare Krišna

Hei Hei Hei --poznam tudi tvojo linijo Gaudhy Math ;) Hvala enako nazaj ,)

Hei Hei Hei --poznam tudi tvojo linijo Gaudhy Math http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png Hvala enako nazaj ,)

Bolj natančno Gaudija Math -> Šri Čejtanja Gaudija Math -> Gokul . Glede na tvoje pisanje zgoraj vidim, da nauka Šri Čejtanja Mahaprabhuja praktično še ne poznaš, le nekaj zunanjega.

Bolj natančno Gaudija Math -> Šri Čejtanja Gaudija Math -> Gokul . Glede na tvoje pisanje zgoraj vidim, da nauka Šri Čejtanja Mahaprabhuja praktično še ne poznaš, le nekaj zunanjega.

Hih hih hih...se oparavičujem za slovnične napake, že nekaj let nimam te literature v rokah,

kako je s tvojim Gurujem , sem ga obiskal že pred leti, bil dokaj bolan. Na kumba meli sem stanoval

pri njih skoraj dva meseca ;)

Madam Gopal Das - predvidevam ;)---lp

Hih hih hih...se oparavičujem za slovnične napake, že nekaj let nimam te literature v rokah,

kako je s tvojim Gurujem , sem ga obiskal že pred leti, bil dokaj bolan. Na kumba meli sem stanoval

pri njih skoraj dva meseca http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png

Madam Gopal Das - predvidevam http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png---lp

Z mojim Gurujem Šrila Bhakti Ballabh Tirtha Gosvami Maharadžem je vse v redu, tako kot vedno.

Kumbha mela dva meseca?

Madan Gopal Das ja.

Z mojim Gurujem Šrila Bhakti Ballabh Tirtha Gosvami Maharadžem je vse v redu, tako kot vedno.

Kumbha mela dva meseca?

Madan Gopal Das ja.

Super! Sem ga lani hotel spet obiskati pa je zaradi zdravja bolj pazljiv,

no pa sem šel potem malo pogledati Sadhu Maharaya in tako dalje....

Na kumba Meli pa smo bili skupaj nekaj let nazaj, evo cela dva meseca ja ,

Mislim, da poznam tudi tvojo ženo...

DOBRO- vse ok, lp

Super! Sem ga lani hotel spet obiskati pa je zaradi zdravja bolj pazljiv,

no pa sem šel potem malo pogledati Sadhu Maharaya in tako dalje....

Na kumba Meli pa smo bili skupaj nekaj let nazaj, evo cela dva meseca ja ,

Mislim, da poznam tudi tvojo ženo...

DOBRO- vse ok, lp

Še vedno se ga da obiskat, sam so za to določeni termini v dnevu, ali pa če se posebej zmeniš z njegovimi spremljevalci. Lahko ga pa vidiš tudi preko interneta, to nedeljo bo prenos v živo na www.sreecgmath.org ob 15.30h po našem času (na desni strani bo link "enter meeting", pa tud chat je pol notr za asistenco. ni potrebno nobene registracije ali kaj downloadat). In v torek spet ob 15.30h. Vabljen. Pa tudi ostali, ki to berete.

Šrila Sadhu Maharadž pride zdej junija v Evropo tud. Maš razpored na www.sadhumaharaja.net . Drgač pa se slišva na vsake toliko.

Če poznaš mojo ženo, pol najbrž poznaš tud mene?

Kdo pa si ti?

...Po posvetitvi v notranjo svetlobo in zvok in seveda prakticiranju lahko rečem, da te maha mantra ne ponese daleč! redko se zgodi, da kateri za moment v prevzetju čustev izgubi zavest in dobi kanček uvida v svetle utrinke višjih vibracij znotraj bitja, drugače pa odkrito povedano te mantra le drži v emocjonalnem primežu, podprtim s zelo pisanim zunanjim dramatiziranjem Indiske " poetike "

...In, da ti povem po domače! Vsak mojster in tudi Krishna je učil in blagoslavljal z zvokom, besedo itd....

Šta kaže moja magična kugla...maha mantra ali "surat shabd yoga" sta samo dve različni poti...tudi maha mantra lahko človečka popelje do istega nivoja kot notranji zvok...saj pri šabdu se tudi uporabljajo neke mantre ala "simran"...Razlika je samo v pristopu...To kar krišnovci prakticirajo je, da s pomočjo čustev preskočijo mentalno raven, da pridejo kao do nivoja duše...druge metode pa prakticirajo uporabo mentala, čustvom se ne posvečajo toliko...med te dve poti spadajo vse variacije ovakvih ili onakvih oblik meditacije...kdor ve kje in kako poteka "srebrna nit", tistemu je to logično...ampak to ne spada več pod osnove duhovnosti, to so že tehnični detajli...obe poti imata pač svoja slepila...in za mgd-ja smo že itak ugotovili, da se je zapletel med tipična slepila na tisti poti, ki jo fura...

"Zvok" je pa zelo širok pojem...kdor je jasnoviden lahko vidi svašta kaj zvok vsebuje...Vsak zvok je kombinacija misli, stavka, svetlobe, podobe, kozmične "ideje" ki stoji za njim, itd...zato pa budisti upodabljajo različne zvoke z mandalami ali znaki...da lahko meditirajo na njih in če jim pade kakšna "razsvetljena cigla" na glavo, lahko v ozadju spoznaju tudi stvari, ki jih z zemeljskimi besedami ni mogoče opisati...

Na višjih ravneh se obe poti združita in naprej vodi samo ena...kar pomeni, da se je treba naučiti lekcije obeh...tralala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Life is like a game...play it...

http://smileys.smilchat.net/smiley/spiritual/myst1c.gif

Šta kaže moja magična kugla...maha mantra ali "surat shabd yoga" sta samo dve različni poti...tudi maha mantra lahko človečka popelje do istega nivoja kot notranji zvok...saj pri šabdu se tudi uporabljajo neke mantre ala "simran"...Razlika je samo v pristopu...To kar krišnovci prakticirajo je, da s pomočjo čustev preskočijo mentalno raven, da pridejo kao do nivoja duše...druge metode pa prakticirajo uporabo mentala, čustvom se ne posvečajo toliko...med te dve poti spadajo vse variacije ovakvih ili onakvih oblik meditacije...kdor ve kje in kako poteka "srebrna nit", tistemu je to logično...ampak to ne spada več pod osnove duhovnosti, to so že tehnični detajli...obe poti imata pač svoja slepila...in za mgd-ja smo že itak ugotovili, da se je zapletel med tipična slepila na tisti poti, ki jo fura...

Jaz ne prakticiram tega kar si ti tuki opisval.

Če bi kdo zares lahko slišal Glasbo Sfer ali Zvok ki nikoli ne poneha, bi bil v stanju sreče ... še naslov te teme je "posrečen" in to odseva ... to je zares velika sreča in dar iz Neba. Ne gre to tako pospološevati na mrtvo/hladno, na ravni intelekta ... to treba doživeti, začutiti, okusiti in s tem poskusiti živeti v tem svetu. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png Lažje rečti ... lažje je Njega videti in slišati, kot pa postati čista, popolnejša duša ... to je boj iz dneva v dan ... to je ozka Pot skozi labirinte ego strukture. To je čista praksa ... ni nobene tralala filozofiranja.

pozdrav!

Jaz ne prakticiram tega kar si ti tuki opisval.

Bhakti joga se prakticira preko čustev...do te ugotovitve enkrat pride vsak, ki prakticira bhakti...koliko detajlov se kao nauči, je pa odvisno od razreda v katerem se nahaja...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Bhakti joga se prakticira preko čustev...do te ugotovitve enkrat pride vsak, ki prakticira bhakti...koliko detajlov se kao nauči, je pa odvisno od razreda v katerem se nahaja...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Ne preko materialnih, začasnih, kot si ti opisval zgori.

"Zvok" je pa zelo širok pojem...kdor je jasnoviden lahko vidi svašta kaj zvok vsebuje...Vsak zvok je kombinacija misli, stavka, svetlobe, podobe, kozmične "ideje" ki stoji za njim, itd...zato pa budisti upodabljajo različne zvoke z mandalami ali znaki...da lahko meditirajo na njih in če jim pade kakšna "razsvetljena cigla" na glavo, lahko v ozadju spoznaju tudi stvari, ki jih z zemeljskimi besedami ni mogoče opisati...

Na višjih ravneh se obe poti združita in naprej vodi samo ena...kar pomeni, da se je treba naučiti lekcije obeh...tralala...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Še enkrat pozdravček vsem, tudi tebi Breza, lepo kakšno reči, ampak , tukaj nisem zato, da bi preveč govoril, upam, da mi bo uspelo, sem se samo povezal z določenimi prijatelji in to je to! Dragi Breza, vse cool, ampak napisano je en " štos ", govoriti da vse poti vodijo na vrh - takšen ponavadi nič ne prakticira - in če dovoliš, zelo " kindergarten posploševanje..ah še to je bredobro rečeno...

Po domače;

A je že kdaj kakšen mrtev človek prepeval kakšno molitev ali mantro?

NE - in tudi ne bo, kajti njegova duša se je odcepila od operiranja preko fizisa,

in dokler bo človek odpiral usta in istočasno govoril o nad fizičnem je največji vic

kar sem jih slišal! To razume vsak otrok!!! Kaj šele, da bo ta človek govoril o kakšnih

svetlobnih prostranstvih nebovzetnih vibraciskih svetovih ali nebesih, če želite!!!

Malo dovršen Praktikant, ki stopa po poti svetlobe in zvoka se sreča z smrtjo preko prakse vsakodnevno,

in prehod skozi deseta vrata, ki ga duša vsakega umrlega stori, to je le prvi pravi korakec na notranji poti, in šele začetek!!!

Zadeva je v tem, da duša umrlega prekine srebrno nit biotronske kozmične svetlobe, ki se pretaka skozi njegov sushumna kanal,

praktikant pa je zaščiten preko notranjega astralnega telesa Mojstra, ki je to pot že prehodil. Stanje dihanja se lahko prekine in tudi

bitje srca se lahko posledično ustavlja. Yogiji to imenujejo Nirvikalpa Samadhi...

Ta prvi korakec je začetek vstopa v duhovna prostranstva,tukaj in zdaj še za časa življenja -

Do takrat pa dragi moji lahko pojete, skačete, stojite na glavi kar nam pač paše!!!

In danes je duhovnjaške pedikure dosti, imamo marsikaj....

Salamalekum

Iznad materije, tako grobe (fizično telo) kot subtilne (um, inteligenca, pozornost, lažni ego), leži naš pravi jaz (atma, duša, jivatma), ki je kategorično različen od materije. Si večen, zavesten (s svobodo izbire) in blažen. In iznad nas je Krišna (Bog, Paramatma, Bhagavan), ki je spet svoja kategorija. Mi vsi izhajamo iz Njega in smo Njegovi večni sluge. Če ga ne želimo služit pademo pod vpliv materije (ki je ravno tako ena izmed Krišnovih energij) in ratamo njeni sužnji in za plačo dobimo le trpljenje.

Ko po milosti Krišne občutiš svoj večni odnos z Njim in ga začneš iz ljubezni služit, se temu reče bhakti joga. V to služenje je vključeno tako tvoje telo, um, inteligenca, pozornost, ego in pravi jaz. Iz tega občutenja lahko Hare Krišna Mahamantro poješ Zanj in le s tem lahko dobiš izpolnitev svojga srca.

Naš najvišji cilj ni osvoboditev izpod vpliva materije, s tem se le odrešiš trpljenja zarad ujetosti v materialno telo in ego. S tem ne morš bit dokončno izpolnjen. Ta meditacija o kateri govorita Jazs in Condor nas pelje le do neke mere v to smer. Če kasnej ne sprejmeš tudi služenja Krišne, padeš spet nazaj pod vpliv materije, še bolj kot prej.

Iza te zlatkaste, neomejene svetlobe leži naša večna oblika in večna oblika Šri Krišne in naš večni odnos. Krišna je vzrok in izvor te svetlobe. Krišna je naš izvor in vzrok. Iza tega neomejenega zvoka leži melodija Krišnove flavte in petje gopij. Krišnov zvok in zvok gopij je vzrok in izvor tega zvoka o katerem govorita Jazs in Condor.

Če sprejmeš milost Krišne, greš lahko onkraj tega in dosežeš dejansko izpolnitev svojga srca, ne le delno in začasno osvoboditev od materije.

Hare Krišna

Iznad materije, tako grobe (fizično telo) kot subtilne (um, inteligenca, pozornost, lažni ego), leži naš pravi jaz (atma, duša, jivatma), ki je kategorično različen od materije. Si večen, zavesten (s svobodo izbire) in blažen. In iznad nas je Krišna (Bog, Paramatma, Bhagavan), ki je spet svoja kategorija. Mi vsi izhajamo iz Njega in smo Njegovi večni sluge. Če ga ne želimo služit pademo pod vpliv materije (ki je ravno tako ena izmed Krišnovih energij) in ratamo njeni sužnji in za plačo dobimo le trpljenje.

Ko po milosti Krišne občutiš svoj večni odnos z Njim in ga začneš iz ljubezni služit, se temu reče bhakti joga. V to služenje je vključeno tako tvoje telo, um, inteligenca, pozornost, ego in pravi jaz. Iz tega občutenja lahko Hare Krišna Mahamantro poješ Zanj in le s tem lahko dobiš izpolnitev svojga srca.

Naš najvišji cilj ni osvoboditev izpod vpliva materije, s tem se le odrešiš trpljenja zarad ujetosti v materialno telo in ego. S tem ne morš bit dokončno izpolnjen. Ta meditacija o kateri govorita Jazs in Condor nas pelje le do neke mere v to smer. Če kasnej ne sprejmeš tudi služenja Krišne, padeš spet nazaj pod vpliv materije, še bolj kot prej.

Iza te zlatkaste, neomejene svetlobe leži naša večna oblika in večna oblika Šri Krišne in naš večni odnos. Krišna je vzrok in izvor te svetlobe. Krišna je naš izvor in vzrok. Iza tega neomejenega zvoka leži melodija Krišnove flavte in petje gopij. Krišnov zvok in zvok gopij je vzrok in izvor tega zvoka o katerem govorita Jazs in Condor.

Če sprejmeš milost Krišne, greš lahko onkraj tega in dosežeš dejansko izpolnitev svojga srca, ne le delno in začasno osvoboditev od materije.

Hare Krišna

Ha ha ha!!! Zdaj si spet zavil na tire naših treh aspektičev a ne,

in celo si drznil reči kaj za tem - brahmayotijem čaka, čeprav prisežem

na mamo, da nimaš izkustva in, da je to le knjižna vsevednost, ki črpa slikovne

realizacije le iz lepih slikic narisanih izpod konjiskih repov narejenih čopičev!!!

t VSAKA RELIGIJA PRAVI, DA SO ONI IZVOR SVETLOBE, NE VEDO PA DA JE ZA

VASKIM SVETNIKOM TA LUČ OKOLI GLAVE!!!! JEZUS, BUDHA , BLA BLA BLA...PA NE MI

ZDEJ O REINKARNACIJAH PROSIM!!!! A KDO VIDI IN KDO SLIŠI???? ZARES!!!!

BREZ ŽIVEGA MOSTRA NOBEN!!!!!!

KAR PRIZNAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALI VEŠ ALI SI SLIŠAL!!!!!!!

ODGOVORI SEBI, NE MENI, NE FORUMU, MENI SI ŽE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KER TE POZNAM!!!!

KO SI ŠE TI BRAL PRVIČ GITICO SEM SE ŽE JAZ TAKŠNO - TVOJE DOHOVNJAŠČINO ŠEL!!!!!!!

BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA - podprta z zapolnjenimi kolekcijami

NAJSVETEJŠIH KNJIG - NAJSTAREJŠIH, NAJBOLJ IZVORNIH, OD KRIŠNE SAMEGA!!! HA HA HA!!!

EVO TI krišno ---ljudje si pred božanstvi čistijo očala, da jih lažje vidijo,

torej slepi ga ne vidi??? gluhi ga ne more slediti???!!!! ha ha ha ha ha...

Kater je zdej pravi, levi ali desni??? ha ha ha..verjetno tisti tvoji v sobici a ne??!!!

Ajde bruce lee!!!

lp

http://www.slikomat.com/slika/5488272.htm

realizacije le iz lepih slikic narisanih izpod konjiskih repov narejenih čopičev!!!

KAR PRIZNAJ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ALI VEŠ ALI SI SLIŠAL!!!!!!!

ODGOVORI SEBI, NE MENI, NE FORUMU, MENI SI ŽE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! KER TE POZNAM!!!!

KO SI ŠE TI BRAL PRVIČ GITICO SEM SE ŽE JAZ TAKŠNO - TVOJE DOHOVNJAŠČINO ŠEL!!!!!!!

BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA BLA - podprta z zapolnjenimi kolekcijami

NAJSVETEJŠIH KNJIG - NAJSTAREJŠIH, NAJBOLJ IZVORNIH, OD KRIŠNE SAMEGA!!! HA HA HA!!!

Kater je zdej pravi, levi ali desni??? ha ha ha..verjetno tisti tvoji v sobici a ne??!!!

Ajde bruce lee!!!

lp

Krišnov zvok in zvok gopij je vzrok in izvor tega zvoka o katerem govorita Jazs in Condor. --

hahaha

Po milosti Krišne in Gurudeva neki izkustva mam. Dost za jasno definicijo.

Eni slišjo in vidjo več, eni manj. Za slišat vse in videt vse rabiš pomoč pravega mojstra ja, čistega bhakto Krišne.

Oboje.

Vede niso najstarejše. So večne. Onkraj časa.

Tud slepi ga lahko vidi in tud gluhi ga lahko sliši in tud tisti, ki si čisti očala pred Njim ga lahko vidi, če le sprejme Njegovo milost.

Ajde bruce lee!!!

lp

Vsak kjer Krišna hoče.

Krišnov zvok in zvok gopij je vzrok in izvor tega zvoka o katerem govorita Jazs in Condor. --

hahaha

Tako je.

http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Sem se lihkar pogovarjal tudi s Swami Madhusudanom, ki je iz Punjaba v Indiji in je Sound yogi. Je reku, da je bil v Sant Matu prej in da je pol enkrat dva njihova Guruja vprašu od kje izvira ta zvok in da mu nista mogla odgovort. Prav, da lahko tud teb pove iz kje izvira ta zvok, če hočeš.

saj ne rabiš nokogar prepričat in ničesar dokazat ...

dovolj je, da razlagaš

Lih online je bil pa sem ga vprašal, ker se mi je zdel da zna bolj direktno poznat glede Sant Mata, ker je iz tistga konca Indije in se je izkazalo, da je res. Pa tud več izkušenj ma kot jaz.

Sem se lihkar pogovarjal tudi s Swami Madhusudanom, ki je iz Punjaba v Indiji in je Sound yogi. Je reku, da je bil v Sant Matu prej in da je pol enkrat dva njihova Guruja vprašu od kje izvira ta zvok in da mu nista mogla odgovort. Prav, da lahko tud teb pove iz kje izvira ta zvok, če hočeš.

Pozdrav mgd, tud sam gledam kteri je to že to swami Madhusudan in vidim, da ni čistokrven sound yogi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ... lahko pa s kitaro ali kirtanom, je kot učenec Sri sri Ravidasa. Vprašaj ga raje ktera dva ta Guruja je vpršal o izvoru Zvoka. Tu hočemo imena in ne pavšalnih govoric ... citrirana izjava je zame brez smisla.

mgd: Naš najvišji cilj ni osvoboditev izpod vpliva materije, s tem se le odrešiš trpljenja zarad ujetosti v materialno telo in ego. S tem ne morš bit dokončno izpolnjen. Ta meditacija o kateri govorita Jazs in Condor nas pelje le do neke mere v to smer. Če kasnej ne sprejmeš tudi služenja Krišne, padeš spet nazaj pod vpliv materije, še bolj kot prej.

Torej, človeški cilj ni odrešitev iz materialnega Ocena ... ta ocean ima po nas tri temeljne nivoje stvarsta: materialni, astralni in kavzalni. Na ta način je jasno, da ne težite onkraj, še više in više. Mar ne veš, da je Zvok flavte (prevladujoča vibracija nivoja!) onkraj navedenih treh nivojev pretežno materialnih svetov, ki imajo še svoje podnivoje. Ok, ne si beliti glave s tem, saj o tem v Vedah ni skorajda nič, morda pa kaj v upanišdah ... no niti nisem prepričan če je tam kaj takega. Kako je sploh mogoče, da je to znanje o stvarstvu in njegovem ustrarjanju v Vedah tako skromno, nikakršno? kot da bi ta materialni Ocean obstajal vekomaj ... al pa se motimo. :) Izgleda da živimo na svetu polnih govoric in brez izkustev, vpogleda onkraj, kajne? Čemu potem spraševati druge slepce, vključno z onim swamijem.

Resnični inicirani po sant matu pa vendarle lahko nonstop sliši zvočni tok Shabda, ki prežema ta svet ... kot ta osnovna vibracija je v vsaki celici, v vsej materiji. Slišati pomeni dejansko slišati v sebi ... vprašanje je le, da to ni nekomu kao tinitus, ampak nekaj slajšega in harmoničneje. Razumeš! Zvok flavte pa tudi ni bil obrazložen da prihaja iz tega materialnega Oceana, ampak je ta Zvok iz onkraj tega materialnega Oceana, niže od čistega duhovnega nivoja, kterega mi imenujemo Sach Khand, prestol Sat Purusha. To pomeni, da Krišnove gopije poslušajč Zvok flavte (po našem tolmačenju!) še niso onkraj Vrat, so še čakajoči pred Vratima v svet čistega Duha ... v tem primeru to pomeni da jih je Krišna le privedel do tega stanja, a dalje od tega je lahko nekaj kar presega transcendentalne zabave gopije s Krišno. Te zabave pomagajo iskrenemu verujočemu, da razvije vzvišeno Ljubezen, ki je daleč daleč od sile poželenja, strasti, kajne? Na teh zabavah se razvija ljubezen do Boga, do čiste esence Boga, vseprisotnost in v popolno zavest in videnje. To je zadnje kar duša mora še opraviti preden se potopi v Ocean neskončne Ljubezni. O, krišnovci, vi ste zamenjali in pobrkali vse to ... mnogi ste brihtnejši od kršanskih teologov, vendar knjige vam ne bodo dale odgovora, niti malo ne, o ravni iskustva pa mi je zgornji citat vse pove.

Dragi mgd, ne muči se z interpretacijami in raje poglej na Gito, v enajsto poglavje kaj ta "glas" od Krišne predstavlja. Tam ti je odgovor, kaj vlada temu svetu, si prevzelo podobo Sri Krišne. Ko je Sri Krišna odšel s tega sveta, potem za sabo ni pustil niti klona http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png .... on se je kot čisti bhakta stopil v oni Ocean neskončne Ljubezni. Zato Njega nima smisla niti iskati in pozivati v tem svetu .... Njega ni več tukaj in pika. On prebiva tam kjer je ničesar, kjer ni materije, kjer je čista spokojnost in Enost ... skozi jasne noči lahko gledaš v temno vesolje in tam nekje v širnih postranstvih je On in Rama, kot ostali svete duše. Kolik pa so majhne materialne sfere v primerjavi z nematerialnim vesoljem, kjer ni videti niti sledu materije? To osončje in galaksija je bolj pritlikavec glede na ta brezmejni prostor ničes in nič za videti z očmi. Toda ... ta prostor na skoraj ničelni stopinji, je ravno vir notranje Svetlobe in neprekinjenega Zvoka. Tega pa ne boste mogli dojeti, ker ... to ne vidite in ne zaznavate. Kdor sliši to neomejenost Glasbe Sfer, ta je vsaj videl del neomejene Svetlobe. Iz tega ravno lahko rečemo, da se vsi mi in vsi ti materialni svetovi gibljemo skozi ta neustvarjen Prostor, Praznino. Vse to nas prežema in to je ta Ocean Ljubezni ... ta ni samo višje, ampak je celo prvinski in nas obkroža obdaja okrog, mi smo v Njem. To je Bog, ki je Ljubezen in obratno. Mi pa iščemo Boga v neki transcendentalnem liku, v umrlem Krišni ... to verovanje je .... ne vem kaj naj rečem. Vaše petje in glasno mantranje Njega tam onkraj sigurno ne doseže da bi se lahko tako zlili v izvorno zavest ... to se lahko dokaže. To mi ni problem!

Prosil bi jazs-a naj malo počaka s svojimi komentarji o tem. Konkretno pa jasz ni v naši veji sant mata, je iskalec in je najbrž prebrodil marsikaj, tudi Indijo.

Lep pozdrav!

Po domače;

A je že kdaj kakšen mrtev človek prepeval kakšno molitev ali mantro?

NE - in tudi ne bo, kajti njegova duša se je odcepila od operiranja preko fizisa,

in dokler bo človek odpiral usta in istočasno govoril o nad fizičnem je največji vic

kar sem jih slišal! To razume vsak otrok!!! Kaj šele, da bo ta človek govoril o kakšnih

svetlobnih prostranstvih nebovzetnih vibraciskih svetovih ali nebesih, če želite!!!

Malo dovršen Praktikant, ki stopa po poti svetlobe in zvoka se sreča z smrtjo preko prakse vsakodnevno,

in prehod skozi deseta vrata, ki ga duša vsakega umrlega stori, to je le prvi pravi korakec na notranji poti, in šele začetek!!!

Zadeva je v tem, da duša umrlega prekine srebrno nit biotronske kozmične svetlobe, ki se pretaka skozi njegov sushumna kanal,

praktikant pa je zaščiten preko notranjega astralnega telesa Mojstra, ki je to pot že prehodil. Stanje dihanja se lahko prekine in tudi

bitje srca se lahko posledično ustavlja. Yogiji to imenujejo Nirvikalpa Samadhi...

Mrtev človek po kakšni definiciji...Jap, http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/yes.gif na astralnem svetu so tudi fizično mrtvi prepeval mantre...Ravno tako tudi človek, ki je bil bhakti jogin, je bil klinično mrtev in so ga kasneje reanimiral...pa obstajajo tudi druge scene...mogoče se pa ti s temi zadevcami nisi srečal oz. nimaš izkušenj...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Tehnično gledano se s smrtjo sreča vsak človek med spanjem, ko srce za nekaj časa preneha biti (par sekund- kar po zdravniški terminologiji pomeni da je klinično mrtev) pa tudi če ne prakticira nobenih duhovnih "budalavštin"... kao znanstveno dokazano na high tech medicine aparaturah...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Obstajajo tri življenske niti...dokler se ne pretrgajo vse je človek še nekako na fizičnem svetu...malo ti šepajo tehnični detajli...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Evo par tehničnih podrobnosti...passworde za prehode na različna področja, razkrivanje teh področij in znanje o različnih močeh zvoka+ vse kar je s tem povezano, se dobiva šele s "planetarnimi in sončnimi" iniciacijami na notranjih ravneh...ljudje, ki jim pravijo v šabdu mojstri so pri temu procesu samo asistenti, iniciacijo podeli višje bitje, imena teh bitij niso znana javnosti, poznajo jih samo tisti, ki so zaključili "zemeljsko" šolanje ali po domače povedano mojstri in njihovi učenci tik pred diplomo zemeljske šole...

Na kratko povedano...to kar danes večinoma učijo in prakticirajo pri šabdu ali meditaciji na svetlobo in zvok ima tudi svoja slepila...poznam razvojno stopnjo vsaj treh šabd učiteljev, ki so po mnenju učencev bili mojstri...za moje pojme so se naučili od 50- 70% snovi v zemeljski šoli...za moje pojme so bili oni samo učenci tapravih mojstrov...

Recimo Singh Kirpal...razvojna stopnja 2,4 planetarno posvečenje...prevod naučio približno 50% snovi v zemeljski šoli...isto razvojno stopnjo je imel tudi Singh Sawan...podatki so bili z razlogom dani v javnost...in to od človečkov (duhcev), ki so za moje pojme pravi mojstri...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

By the way človeku ni treba kao umret, da je povezan z višjimi svetovi...del zavesti ima lahko gor, del na Zemlji, povezava poteka preko "svetlobnega mostu" (obstajajo prav lepi sanskrtski izrazi, o katerih se mi ne da več govoriti)...človek, ki je tega sposoben lahko deluje v vseh svetovih istočasno oz. se lahko prav specifično usmeri v katerega izmed njih..ali povedano po domače, istočasno lahko deluje na Zemlji in v duhovnem svetu...kdor razume tehnične detajle, mu je vse to jasno, ampak to je pač snov višjih razredov zemeljske šole...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Pa prosim prihranite mi različna tolmačenja, če jih ne razumete v vseh slojih...deset vrat se nanaša na odprtine skozi katere lahko energija odteka, 10. vrata so pač svetlobni kanal...meni so znane bajke tako o šabdu kot bajke o Krišni...se lahko samo smejim, ko vidim na kakšna slepila padajo eni in drugi...vsak trdi svoje...zelo malo jih pa vidi sintezo...kaj šele da bi jo izkusili...http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/biggrin.png

Pozdrav mgd, tud sam gledam kteri je to že to swami Madhusudan in vidim, da ni čistokrven sound yogi http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/wink.png ... lahko pa s kitaro ali kirtanom, je kot učenec Sri sri Ravidasa. Vprašaj ga raje ktera dva ta Guruja je vpršal o izvoru Zvoka. Tu hočemo imena in ne pavšalnih govoric ... citrirana izjava je zame brez smisla.

Ne un s kitaro, ampak Bhakti Prasun Madhusudan Maharadž.

http://www.youtube.com/watch?v=4u_GJdVha10

(je še velik drugih videov, zdej lahko veš kerga sem mislu).

Ni bil še online, da bi ga vprašu glede tistih dveh Gurujev. Še sporočim.

Torej, človeški cilj ni odrešitev iz materialnega Ocena ... ta ocean ima po nas tri temeljne nivoje stvarsta: materialni, astralni in kavzalni. Na ta način je jasno, da ne težite onkraj, še više in više. Mar ne veš, da je Zvok flavte (prevladujoča vibracija nivoja!) onkraj navedenih treh nivojev pretežno materialnih svetov, ki imajo še svoje podnivoje. Ok, ne si beliti glave s tem, saj o tem v Vedah ni skorajda nič, morda pa kaj v upanišdah ... no niti nisem prepričan če je tam kaj takega. Kako je sploh mogoče, da je to znanje o stvarstvu in njegovem ustrarjanju v Vedah tako skromno, nikakršno? kot da bi ta materialni Ocean obstajal vekomaj ... al pa se motimo. http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Izgleda da živimo na svetu polnih govoric in brez izkustev, vpogleda onkraj, kajne? Čemu potem spraševati druge slepce, vključno z onim swamijem.

Človeški cilj ni le odrešitev iz materialnega oceana, ampak tudi služenje svojemu Izvoru, Šri Krišni. Al pa drugač, če ne sprejmeš služenja Krišne, se sploh ne morš v celoti odrešit iz materialnega oceana, lahko le delno in začasno. V Vedah (katerega del so tudi Upanišade) je jasno vse opisan, realizirani svetniki pa to potrjujejo.

Resnični inicirani po sant matu pa vendarle lahko nonstop sliši zvočni tok Shabda, ki prežema ta svet ... kot ta osnovna vibracija je v vsaki celici, v vsej materiji. Slišati pomeni dejansko slišati v sebi ... vprašanje je le, da to ni nekomu kao tinitus, ampak nekaj slajšega in harmoničneje. Razumeš! Zvok flavte pa tudi ni bil obrazložen da prihaja iz tega materialnega Oceana, ampak je ta Zvok iz onkraj tega materialnega Oceana, niže od čistega duhovnega nivoja, kterega mi imenujemo Sach Khand, prestol Sat Purusha. To pomeni, da Krišnove gopije poslušajč Zvok flavte (po našem tolmačenju!) še niso onkraj Vrat, so še čakajoči pred Vratima v svet čistega Duha ... v tem primeru to pomeni da jih je Krišna le privedel do tega stanja, a dalje od tega je lahko nekaj kar presega transcendentalne zabave gopije s Krišno. Te zabave pomagajo iskrenemu verujočemu, da razvije vzvišeno Ljubezen, ki je daleč daleč od sile poželenja, strasti, kajne? Na teh zabavah se razvija ljubezen do Boga, do čiste esence Boga, vseprisotnost in v popolno zavest in videnje. To je zadnje kar duša mora še opraviti preden se potopi v Ocean neskončne Ljubezni. O, krišnovci, vi ste zamenjali in pobrkali vse to ... mnogi ste brihtnejši od kršanskih teologov, vendar knjige vam ne bodo dale odgovora, niti malo ne, o ravni iskustva pa mi je zgornji citat vse pove.

No, tuki se vi motite http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png Zvok Krišnove flavte in petje gopij je iznad "oceana neskončne Ljubezni", ki jo omenjaš, sam nisi jih še slišal, zato trenutno tko misliš. Pa to ne govorim zato, da bi si filu lažni ego, ampak samo ker je res http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/smile.png

Dragi mgd, ne muči se z interpretacijami in raje poglej na Gito, v enajsto poglavje kaj ta "glas" od Krišne predstavlja. Tam ti je odgovor, kaj vlada temu svetu, si prevzelo podobo Sri Krišne. Ko je Sri Krišna odšel s tega sveta, potem za sabo ni pustil niti klona http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/tongue.png .... on se je kot čisti bhakta stopil v oni Ocean neskončne Ljubezni. Zato Njega nima smisla niti iskati in pozivati v tem svetu .... Njega ni več tukaj in pika. On prebiva tam kjer je ničesar, kjer ni materije, kjer je čista spokojnost in Enost ... skozi jasne noči lahko gledaš v temno vesolje in tam nekje v širnih postranstvih je On in Rama, kot ostali svete duše. Kolik pa so majhne materialne sfere v primerjavi z nematerialnim vesoljem, kjer ni videti niti sledu materije? To osončje in galaksija je bolj pritlikavec glede na ta brezmejni prostor ničes in nič za videti z očmi. Toda ... ta prostor na skoraj ničelni stopinji, je ravno vir notranje Svetlobe in neprekinjenega Zvoka. Tega pa ne boste mogli dojeti, ker ... to ne vidite in ne zaznavate. Kdor sliši to neomejenost Glasbe Sfer, ta je vsaj videl del neomejene Svetlobe. Iz tega ravno lahko rečemo, da se vsi mi in vsi ti materialni svetovi gibljemo skozi ta neustvarjen Prostor, Praznino. Vse to nas prežema in to je ta Ocean Ljubezni ... ta ni samo višje, ampak je celo prvinski in nas obkroža obdaja okrog, mi smo v Njem. To je Bog, ki je Ljubezen in obratno. Mi pa iščemo Boga v neki transcendentalnem liku, v umrlem Krišni ... to verovanje je .... ne vem kaj naj rečem. Vaše petje in glasno mantranje Njega tam onkraj sigurno ne doseže da bi se lahko tako zlili v izvorno zavest ... to se lahko dokaže. To mi ni problem!

Če bereš Gito pozorno boš lahko ugotovil kdo je Krišna, kako se v tem svetu pojavi, kako oddide in kako ga vidijo tisti, ki mu niso predani in ga zato napačno razumejo.

Napisu si, da lahko svoje trditve brez problema dokažeš? Kako pa?

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...