Skoči na vsebino

Naša velika sreča!

mgd

Recommended Posts

Butl, s tem vprašanjem, če ni mišljen kot ironija, si me malenkost razočaral. Mislim, da ne potrebuješ mojih naukov.

Pravzaprav, Kabalist, če si že razočaran, te ziher nisem jst, ampak si se sam.

Kot drugo, me pa res zanima, kako to ti nardiš. Jst vem, da vsi mi iščemo eno varnost, pripadnost, vrednost, spoštovanje, identiteto...skratka, ljubezen. Vsi. Pa poglej na kakšne načine. Eni bi kr odrezal svoje občutke, svoja čustva, svoje telo, pa svoj um, svoj razum, svoje misli. Najraj bi, da jih ne bi blo in verjamejo, da tam nekje, za njimi, izven njih, se pa to da najt, da jih življenje pri tem samo ovira, da tam nekje pa je...ma...karkol, dom rajtam, imaginarni starši in da tam jih bojo pa mel radi, tam bojo pa lahko taki kt so, tam bojo pa vredni, spoštovani, ljubljeni, pripadni, tam se bojo pa najdl in tist bo brez bolečin, strahov, jeze, ran, žalosti. Raj skratka. Sam še mal, sam še svoje telo, svoje misli, svoj um, svoje občutke, svoja čustva... je treba zatret, ubit, ignorirat... pa bo odlegl. In delajo trdo na tem.

Spet drugi so obupal čist. Ne morjo več, ker preveč boli, ker nimajo več energije. In skušajo preglasit neznosen jok praznine, razočaranja, bolečine v seb s hlastanjem po vseh možnih užitkih tle in zdej, samo da ne bi slišal, da ne bi občutil, da bi pozabil, in vse prou pride; nori seks, špricanje adrenalina, bleščeč, hrupen kaos množice, razkošja, hrupa, vse.

In vse variante vmes. Tud iskanje sebe v sebi, s sprejemanjem življenja, telesa, čustev, uma, misli,... kot darila za samospoznanje, za pripadnost, vrednost, spoštovanje, identiteto...skratka, ljubezen.

Zato me zanima, kako to ti nardiš.

butl xsrcx

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš
Deli na socialnih omrežjih

x:o)x x:o)x Pa si prepričan? Si izkusil neposredno božjo prisotnost? Si se razsvetlil in si prepričan, da si edini, ki je razsvetljen? Jaz pa trdim, da lahko dokončno spoznanje dosežeš zgolj in samo skozi Jezusa Kristusa. Mi lahko oporekaš?

to so tvoje besede zato te sprašujem jaz ne bi nikoli kaj takega izjavila.

to so tvoje besede zato te sprašujem jaz ne bi nikoli kaj takega izjavila.
:eek: :opica:

Pardon, poklon do tal. Sem se spomnil, kje sem to napisal. Gre za ilustracijo s kancem ironije, kot protitezo mgd-jevi gorečnosti. Brez skrbi, tega ne mislim v dobesednem pomenu, saj sem prepričan, da lahko podobno kot Jezus enako služijo tudi Krišna, Manitu, Mohamed, Buda ipd.

Me je res malce čudila trditzev - če bi bila navedena kot citat, bi se takoj spomnil. Pač moji možgani niso popolni pomnilni stroj. Kje se pa naj spomenem vseh stotinj postov?

Kabalist, če si že razočaran, te ziher nisem jst, ampak si se sam

Nisem razočaran v dobesednem smislu. Tvojo besedno igro sem dopolnil s svojo. :sori:

LJudje iščemo smisel v nesmislu. Tu se začne ves osebnostni razvoj (rad se izognem besedi duhovnost, ker je prevečkart zlorabljena vlačuga). Svoje mesto iščeš, čeprav te okoliščine porinejo tja, kamor te pač postavi igra življenja. Problem pa nastane, ko se ljudje preveč obesijo na različne stvari. Kaj povzroča probleme? Navezanost, sebičnost, samovšečnost, napuh, egoizem, samovolja, strah pred izgubo, strast za trenutno zadovoljitvijo in nadzor. Vsi bi vse radi takoj. Vsi mislimo, da smo edini na svetu. Svojo ljubezen prevečkrat pletemo s sebično navezanostjo. Potem pa kričimo, ko se svet okoli nas noče iti naše igre. Sam sem ugotovil, da moram izstopiti iz tega vlaka. In sem izstopil. Veliko let je minilo od tega. Kakor hitro sem izstopil, sem se spoprijel z umazanijo v samem sebi. Za moje težave sem osebno kriv. Nihče okoli mene ni kriv. Imel sem dva mojstra, vsak mi je na svoj način pokazal kažipot. Berem vse te silne teme o sprejemanju, ljubezni, odnosih ... vse skupaj je eno samo nakladanje ljudi, ki so si sami zataknili zanko okoli vratu. Nujno je treba presekati vezi laži, odvisnosti in samoprevar, s katerimi se bojujemo proti celemu svetu. Pustiš vse in greš skozi osebni pekel, v katerem negativne nesmisle preoblikuješ v aktivno smiselnost. Pozorna aktivnost je vse, kar potrebujem. Vse ostalo je samo strategija bivanja v tem svetu s čim manj stresa Ko svojo bit preveč ne pleteš s histerijo okoli sebe, je bistveno lažje.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

:eek: :opica:

Berem vse te silne teme o sprejemanju, ljubezni, odnosih ... vse skupaj je eno samo nakladanje ljudi, ki so si sami zataknili zanko okoli vratu.

Kaj misliš s tem?

Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

Tako kot ima MGD svojo duhovno pot, imam tudi svojo po sedaj živečem Učitelju. Čeprav imata najini duhovni poti mnogo stičnih točk - tako recimo oboji vemo, da je ravno nenehno rojevanje in umiranje največji problem duše, za samoosvoboditev pa potrebujemo resnično vodiča, ki nas vodi na tej notranji poti.

pr moji duhovni poti nenehno rojevanje in umiranje ni največji oz. sploh ni problem duše, temveč njena nenaklonjenost Bogu, Šri Krišni.

drgač pa ja, za popolno oz. trajno osvoboditev od vpliva materije (in s tem trpljenja) nujno potrebuješ pomoč verodostojnega učitelja, ki je popolni predstavnik Boga, Njegov najdražji večni sluga.

Vidim, da ste me z komentarji kar dohiteli. Se opravičujem za včerajšnjo odstotnost. Nimam toliko časa za sedenje pred računalnikom. Življenje mi ni samo razglabljanje, je trdo delo za preživetje in osebnostno rast.

Se opravičujem za zabavno zamenjavo spola pri tantri in mayan. Premalo dolgo sem tu in hotel sem nekaj na hitro in agresivnejše "razčistiti". Kabalist me je na to dobro opomnil. Opravičujem se, da sem nehote hotel "spreminjati" vašo življenjsko, tudi duhovno smer.

Naj navedem že toloko obrabljeno misel: "Vsakdo najde samemu sebi primernega Učitelja."

Marsikaj od sarkastičnih komentarjev lahko mirne vesti sprejmem, ne mislim da sem iznad koga. Hotel sem le širšo razpravo o Učitelju, resničnem prijatelju iskalca Resnice. Nekatere vas moti, da je morda On le iz Indije. Moj Učitelj stanuje sicer v Indiji, saj tam je več predanosti in ljubezni kot v ostalih delih sveta. Žal, če bi vzstal novi duhovni mojster recimo tukaj, v Evropi, potem se vprašajmo, koliko bi mu sledilo na poti, kjer moraš dati od sebe vse: telo, razum, imetje in dušo. Tole ne bi posebej razlagal, kajti problem ega je, da hoče tudi nadzor nad vsem navedenem in pomen osebne predaje je zanikanje, odprava egoizma, lažnega Jaza. S tem je pot do spoznanja duše oljajšana. To je odločitev vsakega iniciranega in če jo izvede, potem nima tolikšnih problemov s samim seboj. Bolj pa so problem družina in drugi ljudje s katerimi se srečuješ - ni niti malo razumevanja. Tudi sam sem prišel gor, da o Bogu nima smisla razpredati intelektualno. Če kdo ima potrebo, hrepenenje po Njem, bo prej ali slej to Pot do Najvišje sreče, do Največje dobrote in resnice našel.

Če Vam je to namenjeno, se bo zgodilo! Hotel sem tudi izraziti tudi, da je živi Mojster, Učitelj vedno prisoten. Povedano drugače, da deluje Učteljeva Moč skozi eno čisto dušo vedno, vsa leta odkar obstaja človeštvo. Z moje strani nepreverjena trditev Učiteljev. Ampak kako lahko sploh kakšna željna duša sreča osebno Učitelja, le s hrepenenjem po osvoboditvi duše od tega sveta? Kaj sploh On naj bi bil? Zame je Zdravnik za dušo. On meni in tistim iniciranim, ki jih poznam, še ni ničesar zaračunal. Imamo le stroške za sestanke, prostore in nekaj literature. Pri skupnem druženju in meditaciji pa se nam vliva moč, da vztrajamo na duhovni poti. Pravzaprav nimam več želje nikogar prepričevati, da sprejme mojega Učitelja.

Tantrica, bodi še naprej nekoliko ženstveno xDDx , na spletu je nekaj o moji duhovni poti. Hotel sem le pri tebi, da to najdeš, pa se ti ne zdi vredno, ker imaš na svoji priljubljeni strani toliko meditacij, razsvetljenih misli - ne da se mi to brati - zakaj pa ne bi poiskala ta biser. To je ene starejših smeri Joge, bolj izvirnejša in živa zaradi cele neprekinjene verige Učiteljev. Tudi Buda in Jezus sta bila v tem nizu Učiteljev. Prav tako Sant Kabir in Guru Nanak. Največja skrivnost metode teh Učiteljev je ravno razodevajoča Beseda. Na začetku Janezovega evangelija piše tole:

V začetku je bila Beseda

in Beseda je bila pri Bogu

in Beseda je bila Bog.

Ta je bila v začetku pri Bogu.

Vse po Njej nastalo

in nič, kar obstaja,

ni brez Nje nastalo.

V Njej je bilo Življenje

in Življenje je bilo luč ljudem.

In luč sveti v temi,

a tema je ni sprejela.

Tale razodevajoča Beseda prežema vse nižje sfere Stvarstva in vse po Njej je nastalo in se ohranja. In če je delček tega luč ljudem, torej kot duša, potem smo mi vsi kvantitativno del Boga, smo majhni Bogovi. Tema, ki ni sprejela te luči Življenja, pa pomeni naš razum, natančneje ga naš Ego prekriva. Najti in spoznati moramo le to luč Življenja, svojo dušo. Kako? Meditirajno na Njo - razodevajočo Besedo.

Dragi ljudje tole ste spregledali, tole vam da resnični Učitelj. Najzvestejšo Besedo, ki prihaja skozi Boga, je Lepota sama mir in blaženost in se usidra v tempelju, v telesu. Ali ni to sreča?

LP! Do jutri!

Condor pozdravljen. Po mojem si pri Sant Matu. Morda se motim. Najbrž boš zdaj videl, kako tukaj mnogi ne marajo besede Učitlej, ker bojda vsi vse že vemo najboljše in moramo le-to le "ozavestiti", "predelati", "poslušati sebe", "prisluhniti notranjemu glasu" in podobno. Npr. Ko hodim po ulici nenadoma zaslišim z notranjim glasom, da mi kruli po želodcu, nato ozavestim, da bi rad burek in se nato suvereno odločim za takojšen nakup, kajti predelal sem, da bom sam svoj gospodar, se sprejel, da kar hočem, izvira pač od tega, da sem edinstven in nihče mi ne bo stal na poti do slasti življenja, ker jaz sem pač jaz....itd ad infinitum. Skratka, obilo zabave nas lahko tu pričaka. xDDx

Kabir:

Bravo za tistega, ki sam preizkuša!

Mojster ponuja sladkor,

vsem pa se zdi, da gre za sol.

There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools.

Zdaj trenutno nima časa za obišrno pisanje, samo kratek komentar.

Najbrž boš zdaj videl, kako tukaj mnogi ne marajo besede Učitlej, ker bojda vsi vse že vemo najboljše in moramo le-to le "ozavestiti", "predelati", "poslušati sebe", "prisluhniti notranjemu glasu" in podobno

Nihče pameten se ne poda v duhovnost v stilu "poslušati sebe", "ozavestiti" ipd. To počno ljudje, ki ne vedo, kaj bi sami s sabo. Druga beseda za njih je duhovitneži. Gre za ljudeke, ki so vse pobrali iz knjig in dlje od knjig razen nepovezanega skakanja iz ene bližnjice v drugo niti niso prišli. Tudi na tem forumu sem prepoznal nekaj takšnih ljudi.

Učitelj, mojster (kakor pač komu) je nujna komponenta osebnostne rasti. Mojster je ta, ki te usmerja do točke, od koder moraš zaradi narave poti sam nadaljevati. Mojstrovo mojstrovanje se prepozna v tem, da te zna usmerjati in da te zna zapustiti. Pravi mojster ne ustvarja navezanosti nase, temveč te uči osvobajanja navezanosti. Dober mojster je tisti, ki iz vajenca naredi novega mojstra. Žal pa je takšnih malo. Večinoma gre za odnos slepec vodi slepca. Kvazimojster je običajno karizmatočna osebnost, ki učenca naveže nase in mu izpija življenje in denar. Duhovno vampirstvo živi zaradi naivnosti ljudi.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Zdaj trenutno nima časa za obišrno pisanje, samo kratek komentar.

Nihče pameten se ne poda v duhovnost v stilu "poslušati sebe", "ozavestiti" ipd. To počno ljudje, ki ne vedo, kaj bi sami s sabo. Druga beseda za njih je duhovitneži. Gre za ljudeke, ki so vse pobrali iz knjig in dlje od knjig razen nepovezanega skakanja iz ene bližnjice v drugo niti niso prišli. Tudi na tem forumu sem prepoznal nekaj takšnih ljudi.

Učitelj, mojster (kakor pač komu) je nujna komponenta osebnostne rasti. Mojster je ta, ki te usmerja do točke, od koder moraš zaradi narave poti sam nadaljevati. Mojstrovo mojstrovanje se prepozna v tem, da te zna usmerjati in da te zna zapustiti. Pravi mojster ne ustvarja navezanosti nase, temveč te uči osvobajanja navezanosti. Dober mojster je tisti, ki iz vajenca naredi novega mojstra. Žal pa je takšnih malo. Večinoma gre za odnos slepec vodi slepca. Kvazimojster je običajno karizmatočna osebnost, ki učenca naveže nase in mu izpija življenje in denar. Duhovno vampirstvo živi zaradi naivnosti ljudi.

Sicer se bolj poredko vtikam sem noter, ker je(tvoj izraz) več duhovitnosti kot duhovnosti.

Jaz temu pravim bluzenje opranih možganov.

Ali http://www.cosgan.de/images/smilie/tiere/g045.gif

Ti si eden redkih tu noter ki ve o čem piše.

Ampak tole... :eek: (mislim na označeno izjavo, ne cel post)

Odkod ti to prepričanje?

Ali s tem zanikaš sposobnost nekoga da gre po poti osebnostne rasti sam, brez učitelja?

In da po tej poti stopa uspešno?

Ne zanikam vrednosti učitelja, niti ne trdim da so vsi ki imajo ali so imeli učitelja, ovce.

Trdim samo da gre tudi brez njega.

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Alef če bi tvoja trditev veljala več kot počena ribniška presušena roba, bi bilo potemtakem sploh nesmiselno hoditi v šole, univerze, tečaje inu podobno, vsak ki nas nekaj nauči, kar želimo znati je naš učitelj, in ne vidim, zakaj bi pa ravno samo v duhovnosti morali biti samouki.

Delno imaš prav.

Samo pot osebnega razvoja ni isto kot obrt - izdelovanje suhe robe na primer.

Če se bom želel naučiti izdelovanje suhe robe, in to take ki pri uporabi ne bo pokala, bom šel k mojstru ki to obvlada.

Ker žlica mora biti žlica, valjar pa valjar... x:Dx x8Dx

Moj duhovni razvoj je pa samo moj, moja pot samo moja in samo jaz sebe poznam tako dobro da na tej poti lahko napredujem.

Nekdo drug, pa tudi če je to nekdo ki je po taki poti šel uspešneje od mene, je meni le potrditev da je to možno.

Samo to in nič več.

Kar je zmogel nekdo drug, zmorem tudi jaz ampak na svoj način.

Če mi bo pa to zares uspelo je odvisno samo od mene.

Lahko da mi ne bo, ampak to pomeni da mi mogoče tudi z učiteljem ne bi uspelo.

Kot sem že napisal, ne zanikam vrednosti učitelja, samo zdi se mi da večina v bistvu sploh ne razume kaj naj bi učitelj bil.

In gredo po poti duhovnega in osebnostnega razvoja z učiteljiem ali še pogosteje z "učiteljem" kot berglo.

Upam da si me razumel.

To kar sem napisal je samo moje mnenje in kot tako ima neko vrednost samo zame.

Ti in ostali ki ga bodo brali se mu lahko smejete, lahko se zjokate nad njim, lahko rečete da sem http://www.cosgan.de/images/smilie/frech/e055.gif

Karkoli... :palec: x8Dx

Ostani mi zdrav... xsrcx http://www.cosgan.de/images/more/flowers/012.gif

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,

Ali s tem zanikaš sposobnost nekoga da gre po poti osebnostne rasti sam, brez učitelja?

In da po tej poti stopa uspešno?

Vsekakor gre tudi brez mojstra (izogibam se besedi učitelj, saj so jo mnogi duhovitrneži precej degradirali), a pot je vsled tega precej daljša in ne nujno uspešna. Vsekakor pa je biti samouk, kot pa postati ovca, ki slepo sledi dogmi, katero (pr)odaja ta ali oni šri, swami, guru ali bog ve kakkšen ljudek. Naj poudarim.

KLJUČNA RAZLIKA MED VERODOSTOJNIM MOJSTROM IN KVAZIMOJSTROM JE V TEM, DA TE MOJSTER VES ČAS AKTIVNO UČI IN PRIPRAVLJA NA TO, DA BOŠ MORAL SAM NADALJEVATI. KVAZIMOJSTER TE ŽELI VEZATI NASE IN IMA "ODLIČNE" IZGOVORE, ZAKAJ MORAŠ VEČNO BITI VAJENEC.

V nauk kvazimojstra sodi pranje možganov, sluežnje denarja za potrebe dogme, brezkompromisno sledenje, ki je samo vrtenje v krogu (z ali brez prepevanja) in največkrat odsotnost resnega duhovnega dela. Kvazimojstri razpolagajo z arenzalom duhovitniške terminologije, s katero dajejo opranim vajencem občutek, kako so nad ostalim svetom, kako so ah in oh. Potem so tu še priložnostni poslovneži, ki imajo razne vikend pakete odrešitve. Dajte no! Nihče ne more obvladati astralne projekcije na ta način. Da ne omenjam bluzenja z angeli ali celo Vilini. Možne so posamezne tehnike, ki so kamenčki na poti (rebirthing in podobno) in so dobrodošlo dopolnilo resnejšemu delu. Za resno delo pa je potrebno precej časa, ki presega vikend, mesec ali leto življenja. Vse celovite, integralne metode zahtevajo celega človeka v razponu nekaj let. Šele potem gre za celovito osebnostno "integriranje" z Bogom. Vse ostalo prinaša zgolj iluzijo in lažna upanja (in praznejšo denarnico). Jebeš duhovno naprednega človeka na borzi dela ...

Vsekakor gre tudi brez mojstra (izogibam se besedi učitelj, saj so jo mnogi duhovitrneži precej degradirali), a pot je vsled tega precej daljša in ne nujno uspešna. Vsekakor pa je biti samouk, kot pa postati ovca, ki slepo sledi dogmi, katero (pr)odaja ta ali oni šri, swami, guru ali bog ve kakkšen ljudek. Naj poudarim.

Kot tudi ni nujno uspešna z mojstrom, tudi če je pravi.

Noben mojster, pa naj bo še tako dober ne more učenca naučiti ničesar, če ta ni sposoben dojeti in sprejeti tega kar se uči.

In tu je zlata jama za "mojstre"... :vragec:

KLJUČNA RAZLIKA MED VERODOSTOJNIM MOJSTROM IN KVAZIMOJSTROM JE V TEM, DA TE MOJSTER VES ČAS AKTIVNO UČI IN PRIPRAVLJA NA TO, DA BOŠ MORAL SAM NADALJEVATI. KVAZIMOJSTER TE ŽELI VEZATI NASE IN IMA "ODLIČNE" IZGOVORE, ZAKAJ MORAŠ VEČNO BITI VAJENEC.

Jebeš duhovno naprednega človeka na borzi dela ...

x:Dx x:Dx :palec:

Antonius!

Hvala za razumevanje! Dobro, da vsaj en pozna Kabirja. Če bi še kdo bral tega pesnika, svetnika, bi vedel, da on ni maral verskega dogmatizma. Za takšne religiozneže je pel, da se jim ne sanja v kakšno pogubo gredo. Pravil je tudi, da takšne naberejo še več bremena na svojo dušo. Na poti spoznanja ne pomagajo nobene mantre, kajti želje in goni grizejo in jedo ne glede v koliko ste vložili truda. Smešno je z Tantro, ki govori o navalu hinduizma. Saj niti ne ve o čem govorim. Morda pa je le užaljen! xrolleyesx Še vedno ni ugotovil moje duhovne poti, morda pa nima živcev za to. Nismo religiozna sekta in ne kakršnikoli magi.

Kabalist!

Hvala za potrditev, da je Učitelj njujno potreben za duhovno pot, do spoznanja resničnega Jaza. On pomaga spraviti učenčev razum, da to začne dojemati. Toda uspešnost nadaljevanja poti je odvisna od predanosti in trudu, da se vsaj usedeš v meditacijo. Poleg tega premišljujemo o svojem delovanju, o svojem odnosu do ljudi, o svojih slabostih, ...

Spremeniti skušamo le same sebe in če mi to uspeva, bo z odnosi bolje.

Alef!

Pravzaprav smo brez Učitelja, Mojstra kot razpuščene ovce. Živimo lahko le za gole potrebe, kot malo bolj razvite živali. Učitelj, Mojster pa ti da na znanje, da smo ljudje sposobni tudi dohovnega samospoznanja. On na začetku lahko le spodbuja učunce in jim "mora" govoriti o naši najglobji biti, o naših slabostih, problemih, ... Zaradi česar pa smo tako nevedni?

Moram končati!

LP!

Hvala za potrditev, da je Učitelj njujno potreben za duhovno pot, do spoznanja resničnega Jaza.

Condor, nisi čisto razumel napisanega. Učitelj je nujno potreben za maksimalno učinkovit razvoj. Obstaja kar veliko samoukov, a kot sem že navedel, samouki imajo veliko težje delo in samo redki imajo srečo, da je njihov razvoj vsaj približno optimiziran. A samouki niso v nevarnosti, da jih kvazimojster brezvazelinsko napiči ...

A cena za učinkovitost je zelo velika možnost, da začetnik naleti na učitelja, ki to sploh ni. Pravih mojstrov je silno malo in še ti večinoma ne objavljajo oglasov v Auri ali Karmi, saj tega ne potrebujejo. Učenca (-ce/ -ko /-ke) izberejo po intuiciji, če čutijo potrebo, da svoje znanje dajo še komu, ki ga je vreden. Vsaj pri nas se večina gre mojstrstvo in učiteljevanje skozi prizmo finančnega dobitka. Duhovnost je postala kšeft in ne darovanje.

VERODOSTOJEN MOJSTER NE SME BITI FINANČNO ODVISEN OD DUHOVNOSTI. Ne vem, v čem je duhovna naprednost človeka, ki si ni sposoben zaslužiti za fizično bivanje. Ampak človeška naivnost je zlata jama za molžo.

Kako torej napredovati? Predvsem je potrebno obilo zdrave pameti. Ne nasedati obljubam, kajti Bog ni naprodaj. ne nasedati duhovitnežem, ki so polni frajerskih izrazov. Razne kiber-nevronske bio-nano tehnologije superljubezni so tralala za molžo. Tudi angelov ne more nihče povohati v vikend paketu, da ne omenjam raznih občutenj astralnih mojstrov. Samo vaš denar se bo preselil na astralni TR.

Condor, nisi čisto razumel napisanega. Učitelj je nujno potreben za maksimalno učinkovit razvoj. Obstaja kar veliko samoukov, a kot sem že navedel, samouki imajo veliko težje delo in samo redki imajo srečo, da je njihov razvoj vsaj približno optimiziran. A samouki niso v nevarnosti, da jih kvazimojster brezvazelinsko napiči ...

A cena za učinkovitost je zelo velika možnost, da začetnik naleti na učitelja, ki to sploh ni. Pravih mojstrov je silno malo in še ti večinoma ne objavljajo oglasov v Auri ali Karmi, saj tega ne potrebujejo. Učenca (-ce/ -ko /-ke) izberejo po intuiciji, če čutijo potrebo, da svoje znanje dajo še komu, ki ga je vreden. Vsaj pri nas se večina gre mojstrstvo in učiteljevanje skozi prizmo finančnega dobitka. Duhovnost je postala kšeft in ne darovanje.

VERODOSTOJEN MOJSTER NE SME BITI FINANČNO ODVISEN OD DUHOVNOSTI. Ne vem, v čem je duhovna naprednost človeka, ki si ni sposoben zaslužiti za fizično bivanje. Ampak človeška naivnost je zlata jama za molžo.

Kako torej napredovati? Predvsem je potrebno obilo zdrave pameti. Ne nasedati obljubam, kajti Bog ni naprodaj. ne nasedati duhovitnežem, ki so polni frajerskih izrazov. Razne kiber-nevronske bio-nano tehnologije superljubezni so tralala za molžo. Tudi angelov ne more nihče povohati v vikend paketu, da ne omenjam raznih občutenj astralnih mojstrov. Samo vaš denar se bo preselil na astralni TR.

Kabalist, ne vem kje si mi predlagal karto norca, ne najdem, da bi tam odpisala.., no hotela sem ti povedat, da to ni sporno..

ti si celo pisal o tem da je karta Zemlje matere negativna. Potem pa povej, kdaj se to lahko naredi v 0 sploh.

(Enim učencem v ameriki bodo za vzpodbudo k učenju pri naravoslovnih vedah (predvsem matematika) učitelji plačali za učenje; poizkus traja en mesec čeprav je za nekatere moralno sporen in vsak ki si bo zvišal oceno prejme še dodatnih 125$, drgač pa 480$.) :8):

~THE LESSON IS ALWAYS LOVE.~

Tarot karta Norec (0) predstavlja čisto duhovnost. Človek na sliki ne ve ničesar, kajti ničesar ne potrebuje, saj ima vse. Gre za personifikacijo svetega duha, njegovo moč oplajanja življenja. Je izven vseh definicij, izven vseh kalkulacij in izven vseh odvisnosti. Gre, čeprav ne razmišlja.

Alef!

Pravzaprav smo brez Učitelja, Mojstra kot razpuščene ovce. Živimo lahko le za gole potrebe, kot malo bolj razvite živali. Učitelj, Mojster pa ti da na znanje, da smo ljudje sposobni tudi dohovnega samospoznanja. On na začetku lahko le spodbuja učunce in jim "mora" govoriti o naši najglobji biti, o naših slabostih, problemih, ... Zaradi česar pa smo tako nevedni?

Moram končati!

LP!

http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a040.gif

Hvala ti ker si me razsvetlil in podučil... x:Xx xsrcx

Nisem vedel da sem že 56 let http://www.cosgan.de/images/smilie/tiere/g045.gif x8Dx x;)x

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...