Skoči na vsebino

Naša velika sreča!

mgd

Recommended Posts

Bog ničesar ne potrebuje. Bog je VSE in zato nič ne potrebuje. Človek je tisti, ki potrebuje. Človek išče božjo ljubezen, ker pač sam ni sposoben aktivne ljubezni. Ko si sit, si ne želiš hrane. Tudi bog je vsega sit in ničesar ne potrebuje. A ti si želiš božje pozornosti. Navezan si na to in zato ves čas ponavljaš svojega Krišno. S svojimi definicijami si sicer frajer med sebi enakimi, a to je Bogu malo mar. Bog je pač ločil vode, ki so zgoraj od vod, ki so spodaj in zato nič ne ve, nič ne potrebuje in mu je vseeno za vse, saj vse ima, ker je vse. Z Bogom moraš prijateljevati, ne pa se cmizdidi izza Krišne. Dokler iz tvojih oči sijejo tuje misli, iz ust grmi hrup intepretacij, toliko časa Bog ne more pogledati skozi tvoje oči in govoriti skozi tvoja usta. Ne daš mu prostora, ker misliš, da je Bog v navezanosti, strahu pred izgubo, sebično ljubeznijo in strahospoštovanja do dogem.

Bog si želi, da bi Ga mi prostovoljno služili, za naše in Njegovo zadovoljstvo :)

Deli na socialnih omrežjih

Čemu ti toliko po forumu poudarjaš in hkrati blatiš Učitelja

Nikogar ne blatim. Kolikor vem, nisem nikjer napisal ta ali oni učitelj je debil ali kaj podobnega. Napisal sem zelo splošno in opisal znake, ki dobrega učitelja ločijo od slabega. Napisal sem opozorilo, na kaj naj bodo ljudje pozorni, ko se odločijo za določeno pot. Etika me zavezuje, da ljudi opozorim na morebitne lopovščine, saj obstaja o tem kart precej debel seznam. Če te moti, da opisujem način prevar in opozarjam nič hudega sluteče ljudi, je s tabo nekaj narobe. Pred leti sem že vlekel ljudi iz ene od ne ravno prisrčnih sekt in vem, kakšne manipulacije so ljudi zasužnjile. V domačem mestu sem jim razbil posel. Spravili so se na mladoletne osebe, kar je odvratno. Od takrat sem alergičen na duhovne prevarante. Duhovnost je služenje samemu sebi, ne pa prevarantom.

od iskanja verodostojnega, skromnega, pa samostojnega, itd. Učitelja.

Verjemi mi, učitelj se običajno sam pojavi. Vsekakor pa vsakogar na začetku čaka nekaj iskanja, izbiranja in tudi mimosukov. To je del poti, ki jo mora vsakdo prehoditi. In na tej poti ni odveč previdnost, zlasti ne previdnost, ko gre za denar. Znani so primeri, ko karizmatični prevarant s pranjem možganov iz prej normalnih ljudi naredi fanatične sužnje, katerim pobere vse vire preživljanja.

Da, ves čas bom udrihal po tej golazni. Pa ti je prav ali pa ne.

Izgubljeni boste v labirnitu Kabale

Veš, nimaš pravice soditi, ker ne veš. Ni prave ali neprave duhovnosti. Vsaka je prava, če izbereš pot, ki ustreza tvojemu značaju. NOBEN VERODOSTOJEN UČITELJ NIKOLI, RES NIKOLI NE SODI O DRUGIH POTEH. Zakaj ne? Ker tega ne potrebuje. Moj zadnji učitelj ni NIKOLI, RES NIKOLI niti z eno samo besedo omenjal druge duhovnosti ali bog ne daj, o njih rekel kaj slabega. Sam sem bil do vrat pekla tudi nestrpen. A ko si preko, so vse poti enake. MGD sem napr. opozarjal, da se ne sme navezati na učitelja, da si mora očistiti um od dogem. Nisem pa mu nikoli napisal, da je z Gibanjem za zavest Krišne kaj slabega ali nepravega.

O Gimelu in podobnem že dolgo več ne razmišljam, ker ni potrebe za tem. Ko tarot aduta 0 in XXI postaneta eno, ti postanejo intepretacije popolnoma odvečne.

Bog si želi

Dragi prijatelj MGD, prevečkrat operiraš z željami. Budizem uči, da želja pomeni trpljenje. Torej imamo potencialno trpečega boga. To pa ni več OK. Morebiti se raje posveti neprekinjeni pozornosti do vsega, kar je Bog razodel. POglej okoli sebe in če si dobvolj pozoren, boš vedno našel veselo razodevanje božje navzočnosti. Skozi okno boš videl, ko ga boš očistil nesnage umskega nemira.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Dragi prijatelj MGD, prevečkrat operiraš z željami. Budizem uči, da želja pomeni trpljenje. Torej imamo potencialno trpečega boga. To pa ni več OK. Morebiti se raje posveti neprekinjeni pozornosti do vsega, kar je Bog razodel. POglej okoli sebe in če si dobvolj pozoren, boš vedno našel veselo razodevanje božje navzočnosti. Skozi okno boš videl, ko ga boš očistil nesnage umskega nemira.

ja, napačne želje pomenijo trpljenje. Bog iz svojega sočutja do nas trpi, ko vidi, da si povzročamo trpljenje zaradi svojih napačnih želja, zato nam s svojim zgledom in navodili prikaže kaj naj si za svoje najvišje dobro želimo.

men se je Bog razodel, čeprav nisem imel svoje percepcije popolnoma očiščene napačnih želja. saj, kako pa naj bi jo imel oz. dosegel, če se mi ne bi milostno razodel, mi s tem osvetlil moje napačne želje in prikazal metodo njihove opustitve?

"...ja, napačne želje pomenijo trpljenje..."

Bingo, cool povedano. )

xsmx

Tako to je. )

He he he, "neprave" želje, hrepenenja vodijo v hrepenenje ...

Le - to v navezanosti ... Navezanosti vodijo v strahove pred izgubami ...

Neprave želje & ambicije nezdrave - nekatere, strahovi pred izgubami pa vodijo v osvajanje tujega,

obrambo svojega (skozi manipuliranja, potvarjanja, sprenevedanja,klanja, racionaliziranje klanj ...

ja, napačne želje pomenijo trpljenje. Bog iz svojega sočutja do nas trpi, ko vidi, da si povzročamo trpljenje zaradi svojih napačnih želja, zato nam s svojim zgledom in navodili prikaže kaj naj si za svoje najvišje dobro želimo.

men se je Bog razodel, čeprav nisem imel svoje percepcije popolnoma očiščene napačnih želja. saj, kako pa naj bi jo imel oz. dosegel, če se mi ne bi milostno razodel, mi s tem osvetlil moje napačne želje in prikazal metodo njihove opustitve?

Ni pravih ali napačnih želja. Želja pomeni usmerjenost vase, videti sebe. Želja je vedno seme sebičnosti. Nekaj čisto drugega je prozornost. To je stanje darovanja, dajanja od sebe (ne govorim o dobrodelnosti, ki je najnižja stopnja nesebičnosti). Nesebičnost je darovati brez pričakovanja povračila. Ko si prozoren, si čisto okno za božji vpliv, ki je vedno od tebe in ne zate. Najvišja želja je samo najvišja oblika jemanja.

Bog se ne razodene zaradi očiščenosti ali neočiščenosti percepcije. Čutila imaš takšna, kakršna pač so. A najbrž si mislil na svoj um. Neočiščen um sprejema božjo navzočnost, kot se skozi umazano okno preseva del svetlobe. Deležen si z umom obravane siline božanskega. Če si spregledal, da moraš predvsem očistiti okno, potem si na dobri poti. Ako pa misliš, da je božji vpliv obarvan tako, kakor si ga zaznal, pa se boš vrtel v krogu. Ena od pasti je enačenje obarvanega doživetja s čisto božjo navzočnostjo. Mnogo jih ostane pri filozofiji, saj m islijo, da jim ni treba preko pekla. Zadovoljijo se s svojo obarvano dogodivščino in to so najbolj fanatični nestrpneži. nekaj so doživeli, a to so zasmradili s svojim nepopolnim umom.

BODI POZOREN IN PREPOZNAJ. kO PREPOZNAŠ, OČISTI SVOJE OKNO IN DOVOLI BOŽJI VOLJI, DA SIJE SKOZI TVOJO VOLJO.

Budizem govori o "pravih" željah povezanih s "Potjo".

In nepravih željah, katere so izvor hrepenenja, navezanosti in strahov.

Ko "prava želja" postane pri nekom obsedenost, postane "neprava"želja. )

In pridemo nekje do že povedanega:

"Ni pravih ali napačnih želja." )

Sam skušam imet nevtralen stav - pogled na njih.

Jih ne zavračam, jih ne sprejemam... Kakor pridejo, naj še odidejo...

Želje so jebena stvar. Pravzaprav sam želje povezujem z ureditvijo bivanja v fizičnem svetu. Dokler pča imamo svoje truplo, je treba zanj skrbeti. In ta skrb se realizira skozi želje. Ampak želja je v tem smislu bolj ali manj naprednejši nagon.

Bojim se, da je obravnavanje pomena besede želje hudo spolzka stvar. Vsekakor pa želja ne sme biti nekaj, kar je povezano z duhovnostjo. Vsaj na koncu ne.

Ni pravih ali napačnih želja. Želja pomeni usmerjenost vase, videti sebe. Želja je vedno seme sebičnosti. Nekaj čisto drugega je prozornost. To je stanje darovanja, dajanja od sebe (ne govorim o dobrodelnosti, ki je najnižja stopnja nesebičnosti). Nesebičnost je darovati brez pričakovanja povračila. Ko si prozoren, si čisto okno za božji vpliv, ki je vedno od tebe in ne zate. Najvišja želja je samo najvišja oblika jemanja.

Bog se ne razodene zaradi očiščenosti ali neočiščenosti percepcije. Čutila imaš takšna, kakršna pač so. A najbrž si mislil na svoj um. Neočiščen um sprejema božjo navzočnost, kot se skozi umazano okno preseva del svetlobe. Deležen si z umom obravane siline božanskega. Če si spregledal, da moraš predvsem očistiti okno, potem si na dobri poti. Ako pa misliš, da je božji vpliv obarvan tako, kakor si ga zaznal, pa se boš vrtel v krogu. Ena od pasti je enačenje obarvanega doživetja s čisto božjo navzočnostjo. Mnogo jih ostane pri filozofiji, saj m islijo, da jim ni treba preko pekla. Zadovoljijo se s svojo obarvano dogodivščino in to so najbolj fanatični nestrpneži. nekaj so doživeli, a to so zasmradili s svojim nepopolnim umom.

se strinjam. kar sem videl, sem gledal skozi umazano okno. po tem sem slišu, da tud ko bom imel popolnoma očiščeno okno, ne bom mogu rečt, da vidim vse, ker Bog je, kot si že sam prej napisu, neomejen. Vsa slava Mu! dokončno in trajno očistit svojega okna se po volji Boga v tej dobi ne da mimo nenehnega izgovarjanja Njegovih Svetih Imen.

Nitai Gouranga!

Kdor nima smisla za humor, naj ne klikne linka spodaj. )

Želja za "razsvetljenjem" - namenoma repeat;

Spodnja tehnika "deluje učinkovito":

http://www.tantra.rs.ba/forum/viewtopic.ph...83ac0c02f#11223

xsmx

Enjoy, my friends. )

velik tehnik je učinkovitih, a za kaj, za kolk časa in če je to res to kar si dejansko želimo...

zares, dokončno in za vedno izpolnjeni smo lahko le, če si želimo le zadovoljiti Boga, iz svojega pravega-jaza v svojem večnem ljubečem odnosu do Njega.

potencial te želje imamo vsa živa bitja že v sebi, ni si ga treba od nekje drugje pridobiti ali si od nekoga sposoditi. treba ga je le obudit s pomočjo družbe tistih, ki so ga že.

Nitai Gouranga!

Kdor nima smisla za humor, naj ne klikne linka spodaj. )

Želja za "razsvetljenjem" - namenoma repeat;

Spodnja tehnika "deluje učinkovito":

http://www.tantra.rs.ba/forum/viewtopic.ph...83ac0c02f#11223

xsmx

Enjoy, my friends. )

:vragec:

Očitno imaš smisel za humor ti, ali pa moj IE... xrolleyesx :o|o: x:Dx

Ko kliknem na link se mi prikaže edino tole

Internet Explorer cannot display the webpage

Ni ravno za smejat... xnckrivx :inocent:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.

Lord Alfred Tennyson - Ulysses

Verjemi mi, učitelj se običajno sam pojavi. Vsekakor pa vsakogar na začetku čaka nekaj iskanja, izbiranja in tudi mimosukov. To je del poti, ki jo mora vsakdo prehoditi.

Da, ves čas bom udrihal po tej golazni. Pa ti je prav ali pa ne.

Veš, nimaš pravice soditi, ker ne veš. Ni prave ali neprave duhovnosti. Vsaka je prava, če izbereš pot, ki ustreza tvojemu značaju. NOBEN VERODOSTOJEN UČITELJ NIKOLI, RES NIKOLI NE SODI O DRUGIH POTEH.

Gimelu in podobnem že dolgo več ne razmišljam, ker ni potrebe za tem. Ko tarot aduta 0 in XXI postaneta eno, ti postanejo intepretacije popolnoma odvečne.

Skozi okno boš videl, ko ga boš očistil nesnage umskega nemira.

Dragi kabalist, tudi sam sem težko našel sedanjega Učitelja ko mi je bilo dovolj jalove učenosti po poti okultnega znanja. Takrat sem kar šel za božič pred tremi leti na samoto in par dni "moledoval" Boga, morda še dušo za resničnega Učitelja. Potem sem se v novem letu dvakrat malo postil in spravljal svoj um v red. Želja za Učiteljem je bila že aktivirana tistih par dni, potem sem le delal in bil pozoren kaj se dogaja. Čez drugi in tretji mesec pa me je On izzival z oglasom iz časopisa. Pa sem šel in ostal. Ni mi žal, zdaj se le vprašujem če so ljudje v sebi sploh kdaj aktivirali to željo in nanjo potem "pozabili". Če bi se ta želja izrodila v nenehno obsesijo, potem to ni u redu. Sicer pa je tisto kar privabi redke iskalce Resnice k nam, ravno Učitelj, Njegov nauk pa potem sproti spoznavajo in ko so ga pripravljeni sprejeti, prejmejo dovoljenje za iniciacijo. Učitelj ve pri kom je prebujeno hrepenenje in kdaj je kandidat pripravljen.

Tudi ta Učitelj ne razpravlja o drugih duhovnih poteh, toda učenci so ga nadlegovali o tem, pa jim je le odvrnil, da če je prisoten učenec druge smeri ali učitelja, potem naj kar meditirajo in se bo videlo katera "vrv" je daljša. Meditiramo na razodevajočo Besedo in na razodeto Luč Življenja, sicer imamo za to v rabi drugačne izraze. Uporabil sem le izraza, ki si sledijo iz Biblije in ker tu ne bom razkrival te Poti. Kdor išče to Pot, bo Njega našel na takšen ali drugačen način. Nekaterim se On lahko prikaže v sanjah, vendar večina sploh ni tako občutljiva pa morajo iti po poti preizkušanja - je ali ni. Vmes pa se obupava in po malem pozablja. Toda resnični Učitelj ne bo obupal in pozabil na to hrepenečo dušo, da bi ugasnila iskra upanja pod ruševinami nove karme. Ta stavek je zate bolj tako, tako. Ampak se vprašajmo, kako pa bo Bog nas povezal in pritegnil k sebi? Če bomo samo poslušali modrosti in čistili um, ker zame to ni garancija za samospoznanje. Kako ga boš dosegel? Ti bo to tarot povedal? Z razumskimi močmi (okultizem), dihanjem, pranjem misli, ... vse to sem že poskusil in ne mi praviti ta ali ona metoda instant razsvetljenja - to dela tantra in se zabava s "preučevanjem" praznine. Saj se mu niti ne sanja o kakšni Praznini je govoril Buda. V vsem tem vidim neznanje, ki se le prenaša iz roda v rod preko nepopolnih sporočil v raznih svetih knjigah. Toda pojdite iz teh "okvirov" in se podajte po poti do bolj izvorne duhovne znanosti. Toliko bi vam lahko povedal, toda vse bo zaman če se ne boste podali na novo iskanje. Iščite, iščite in ko boste našli, potem pa trkajte in trkajte. Poskusite, nič slabega vam nočem! Ste duhovno višje razgledani od povprečja, zdaj pa je čas za pot naprej. Zakaj ne bi spoznali takšne vrste Učitelja, ki so ga nekoč "pravoverni" Judje zavrgli? Ga že imate? Oh, potem pa oprostite in srečno. Toda na katerega Boga pa merite? To ni vseeno. Naj bo kakor hočete, vsak je sam kovač svoje sreče.

Kdor ne veruje v resničnega Učitelj, ne bo prebudil svoje duše in bo sojen po Sodniku v skladu s svojo karmo. Ta sodba se bo zgodila samo zato, ker niste prebudili svoje duše in videli njeno Luč. Prebujena duša se tega zave in hoče delati le po Božjem navdihu. Povedal sem le to, kar dobro vem.

Drug drugemu smo učitelji. Ne le ljudje, tudi živali, tudi rastline, ja, celo kamenje, morje, sonce in veter !

Celo najhujši mučitelj je _učitelj.

*

Zakaj ta potreba po nekakšnem absolutnem učitelju ?

Saj ste vendar že imeli svojo mamico... ; )

Vse glede na nagnenja...

Nekdo sprejme neko specifično znanje kot sveto

in ko naleti na nekoga, ki je v tem znanju utrjen,

mora biti tudi ta osebek svet... tako deluje logika...

...seveda je to večinoma logika samopotrditve.

"Ti imaš prav

to pa zato,

ker si istega mnenja kot jaz.

Res si genialen."

Saj ne rečem, da se človek od določenih oseb ne more veliko naučiti, ne !

Obstajajo ljudje, ki kot po naklučju posedujejo obširno znanje o tem,

česar se sami izučiti hočemo. To je pa tudi vse.

Vsak od nas ima neko lastnost, neko sposobnost, nek DAR,

katerega nihče drug nima,

niti najsvetejši, najsvetLejši, najčistejši in oh in sploh učitelj.

Ta dar je tisto, kar naj bi se odkrilo in izpopolnilo.

Učitelj lahko tu pomaga le do neke točke,

od te točke naprej pa ne pomaga več,

temveč OVIRA.

"...Učitelj lahko tu pomaga le do neke točke..."

Naprej gre vsak sam z bluzenji, ali brez bluzenj v "podstrešju" svojem. )

Menim, da bi pravi učitelj zlahka "priznal",

da tudi on sam občasno zablodi...

čeprav je tovrstni opis (blodenje) možen le tam, kjer obstaja nekakšna pot.

Ena od več možnosti za biti trenutek v neblodnjah (poti je veliko do tega stanja);

Govorim o mentalnih blodnjah iz tegale vidika

Objava #201

http://www.lunin.net/forum/index.php?showt...st&p=938603

http://tantra41.multiply.com/journal/item/...Sogyal_Rinpoche

Um med izdihom in ponovnim vdihom,

tik preden se pogreznemo v spanec, ...

ne pozna blodenj. Preprosto si.

Je pa to zgolj trenutek neblodenj, katerega večinoma spregledamo.

Se ga ne Zavedamo oz. je prekrit z mentalnim, čustvenim, ... balastom.

Šteje edino lastna praksa, izkušnje pod "gurujevstvom, negurujevstvom, ...". )

Preobraževanje teme v sebi...

Kot je nekdo lepo dejal;

z vsakim vdihom rečem življenju "ja".

Jaz bi dodal;

in z vsakim izdihom "ne".

Tisto "vmes", kar vdih in izdih povezuje,

je stanje brez razlikovanja, stanje,

kjer odločitev ni potrebna.

Ravnovesje.

*

Ja, hecno, da je pozornost zdresirana tako, da se usmerja večinoma na misli...

ko pa mislim ne posvečamo pozornosti, se zna hitro zgoditi, da se pogreznemo v spanec... nina-nana.

Seveda se zahteva za zavestno sanjanje močnejša pozornost, kot ta, poprej omenjena.

"Seveda se zahteva za zavestno sanjanje močnejša pozornost, kot ta, poprej omenjena."

Topiki v zvezi z lucidnim sanjam so tu na lunin. netu odprti. Greš pod search in nadaljujemo lahko tam. )

Pa še Unis, in še kdo vskoči. -)

O tantrica! :o|o: x:)x

Čemu ti navajaš učitelja Sogyal Rinpocheta in hkrati govoriš o lastni praksi duhovne vadbe. Pusti ga na miru, kajti ni več živ in ti ne more dati navodil iz prve roke. Vse to kar bereš so zgolj skupek razmišljanj in "receptov" instant duhovne vadbe. Kaj je zate duhovno? Učenja neke dihalne vaje, pa mantra iz knjige? Dragi moj, to sem že počel tudi sam in rezultat - samo trenutno oljajšenje, bolj neki prijeten občutek za nekaj časa. Dobro, če te to zadovoljuje, toda mene ni več prav nič. Tudi sam boš nekoč na tem, zato me zate in podobne prav nič ne skrbi. Bo morala tvoja duša "brcniti" v tvoj Um in rečti: "Dovolj je te igre!"? Potem pa boš videl na čem si sadil "rožice in drevje". U redu!

Duhovno, spiritualno je lahko le tisto kar seže iznad razuma in intelekta. Občutki pa so tudi del uma. To na mentalnem nivoju žal NE MORE biti duhovno ali spiritualno. Vse te prakse na mentalnem nivoju (vključojuč tudi telesne občutke) ne bodo prikazale tvoje prave narave, tvoje Luči Življenja, tvoje duše. Vse napisane jogijske tehnike so nepopolne in nezadostne za pot samospoznanja duše. Žal mi je, da si govoriva mimo drug drugega. Če sem kaj tu kriv, potem mi oprosti. U redu!

To ne bi smelo biti tako, toda tu, vidim, nihče ne razume kaj je resnični Učitelj. On presega običajno ljubezen, ker prebuja Ljubezen do Boga in mi je čudovit Prijatelj. Takšnega sem doživel osebno in ga doživljam vsak trenutek. On je popolni Dajalec, Pot do notranje sreče in blaženosti. Meditirajoč na Sveto Besedo sem pod njegovim blaženim pogledom. Ljudje Vi sploh ne veste kako močna je lahko ta meditacija - pri tem so prisotni najprej močni občutki in potem ena sama lahkotnost ko si iz ječe lastnega telesa. Obstaja v nas samih Luč Življenja, ki je veliko močnejša od svetlobe Sonca na nebu. Ko vas inicira resnični Učitelj lahko doživite pravo notranjo izkušnjo - nekaj boste videli ali celo slišali. Nič vam ne bo padlo na glavo xDDx . Še vedno boste po iniciaciji skoraj enaki kot pred njo. :o|o: Na zunaj se nič ne spremeni, toda sedaj ste doživeli nekaj in sami se odločimo, če bomo še šli po naslednjo izkušnjo. V tem primeru bo potrebno meditirati vsaj eno uro, lahko pa tudi več. Skupaj na dan pa dve do štiri ure, seveda ure spanca-sanjanja se zmanjšajo brez problema. Lahko bi vam navajal stavke iz Biblije, ki govorijo o tej metodi, ker to ve le tisti ki takšno metodo vadbe pozna in vadi. Piše nekaj o tem v evangelijih, toda to so skriti pomeni. Ampak pri tem Učitelj ni dal te metode in navodila glede na nepopolno Biblijo, ta metoda je izvorna in nespremenjena. Metodo in nauk poti do Boga ne predaja prejšnji Učitelj naslednjemu, ampak ga Bog sam poduči kako naj deluje in kaj govoriti. Tako je lahko njegovo ravnanje, učenje in govorjenje v skladu z Božjo voljo. Resnični Učitelj se tudi ne gre za Učitelja sveta, niti ni to kakšen Avatar, ampak veliko več kot to. On je po domače Ribič duše. Za mene in druge učence ima to smisel in tako ga sprejemamo. Temu vsemu ne moremo rečti NE, če pa nismo poskusili videti. Ko pa vidiš del tega, si rečeš: "No, nekaj je na tem!" Pa nadaljujem!

Naslednje je, da ste mnogi sovražni do besede Učitelj - ta negativna asociacija, slika izhaja, žal, od 70. let naprej. Preveč koristoljubnih, nekompetentnih Učiteljev je paradiralo od takrat in delalo škodo. Le kako se bo to stanje popravilo! Boste vi, ki se to spominjate in o tem še brali, preminiti, pa bodo zanamci s tem neobremenjeni?

O, XYZ!

Modro veliš, da je lahko vse in vsakdo učitelj vsakemu. V vsakem in v vsemu je On, ki je edina delujoča sila na svetu. Ne potrebujemo več zunanjih čudežev, če vidimo Njega v vsem - od kamna, prek bitij do Sonca. V vsem tem deluje On, ki se je "skril" pred zunanjimi očmi. Kdor pa gre po poti samospoznanja duše in jo nazadnje spozna, s tretjim očesom bo videl Njega v vsem. Nekemu dekletu lahko reče moški, o kakšna lepota x:Dx - toda kaj vidi on - le preobleko ene še veliko večje lepote. Zaljubil se je v biser, spregledal pa mogočen dragulj - dušo. Človek ima baje izredno mogočen drugulj, ki je preoblečen v nekaj subtilnih teles in vloženo v telo. Živali pa teh subtilnih teles nimajo, so manj močne duše in lahko le nadaljujejo svojo vrsto. Človekova duša ima s temi subtilnimi telesi možnost prečkati oceane karme in praznine do svojega pravega doma duše. Najprej se gre zavestno navznoter do duše in potem iz telesa do doma duše. Kako daleč pa je potovanje do lastne duše - ona je v nas - to je najkrajše potovanje, toda zaradi bremena karme in premočnega uma pa traja cele veke in mnogo življenj. Ko bo pot čista, potem bomo tam. Dobro!

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...