doktor 13. december 2007 Prijavi Deli 13. december 2007 Preiskal sem že vse živo, a več kot do kurkume ne pridem nikjer! Pa še to precej redko. Kurkumin je ekstrakt indijske začimbe kurkume, ki jo najdemo tudi v curryju. Pravzaprav je njeno barvilo (rumeno) in biološko aktivna substanca. Že stoletja je na vzhodu znano njeno (kurkumino) protivnetno in drugo zdravilno delovanje, v zadnjem času pa v raznih raziskovalnih inštitutih (predvsem v ZDA) odkrivajo kurkuminovo protirakasto delovanje, in to preventivno, kot tudi kurativno. Pomaga pri oblikah raka, ki po dosedanji medicinski doktrini veljajo za neozdravljive. Veliko o tem piše na svojem blogu "Margaret's corner" obolela za multiplim mielomom. Poglejte! Tudi sam sem se pred kratkim moral soočit s (sicer še ne popolnoma potrjeno) diagnozo Monoklonalna gamapatija neopredeljivega pomena, ki je predstopnja multiplega mieloma. In odločil sem se poskusiti zdraviti se s kurkuminom. Zaenkrat sem ga naročil preko neta in upam, da mi ga bodo res poslali, saj sem moral plačat vnaprej... Sicer pa sem najbližjega našel na Hrvaškem - proizvaja Fero-Leko iz Požege. Dobi se v zeliščnih lekarnah v Zagrebu. Bi pa blo fajn, če bi ga dobil kje v SLO. Pa ceneje najbrž... Če kdo kaj ve o tem, lepo prosim... Lep pozdrav! dr Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doktor 13. december 2007 Avtor Prijavi Deli 13. december 2007 jp, Jeti! saj pravim - kurkumo lahko pri nas kupimo v trgovinah z zdravo prehrano in podobnih, če pa želimo KURKUMIN, smo pa v zadregi - ga še nisem zasledil v SLO. hvala vseeno, lp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Hambo 28. december 2007 Prijavi Deli 28. december 2007 jp, Jeti! saj pravim - kurkumo lahko pri nas kupimo v trgovinah z zdravo prehrano in podobnih, če pa želimo KURKUMIN, smo pa v zadregi - ga še nisem zasledil v SLO. hvala vseeno, lp In kako bi ga uporabljal? Mi imamo kurkuma ekstrakt, ki je zelo bogat s kurkuminom, vendar je to zelo viskozna in lepljiva tekočina in tudi zelo intenzivne rumene barve, ki jo je zelo težko odstraniti... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 29. december 2007 Prijavi Deli 29. december 2007 Kurkumin je ekstrakt indijske začimbe kurkume, ki jo najdemo tudi v curryju. Čist penast od vesela ratam, če kje vidim npisano besedo curry. lalala Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 29. december 2007 Prijavi Deli 29. december 2007 Curry Droga Kolinska; made in Slovenia http://www.drogakolinska.si/sl/blagovne_zn...e_zacimb/curry/ Curry je mešanica začimb, ki že tisočletja oblikuje okus jedem v Indiji. Beseda curry v tamilskem jeziku pomeni omako. Je sladko-ostrega okusa in temno rumene barve. S Curry mešanico začinjamo riž in različne riževe jedi, perutnino, različne eksotične omake, ki jih ponudimo k ribam, jajcem in perutnini. Dodajamo jo tudi zelenjavnim prikuham in nadevom za testenine po indijskih receptih. Sestavine * česen * klinčki * seme zelene * grško seno * ingver * beli poper * korijander * kumina * muškatni cvet * kurkuma (ki ji daje rumeno barvo) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
nosorog 29. december 2007 Prijavi Deli 29. december 2007 Curry Droga Kolinska; made in Slovenia http://www.drogakolinska.si/sl/blagovne_zn...e_zacimb/curry/ Curry je mešanica začimb, ki že tisočletja oblikuje okus jedem v Indiji. Beseda curry v tamilskem jeziku pomeni omako. Je sladko-ostrega okusa in temno rumene barve. S Curry mešanico začinjamo riž in različne riževe jedi, perutnino, različne eksotične omake, ki jih ponudimo k ribam, jajcem in perutnini. Dodajamo jo tudi zelenjavnim prikuham in nadevom za testenine po indijskih receptih. Sestavine * česen * klinčki * seme zelene * grško seno * ingver * beli poper * korijander * kumina * muškatni cvet * kurkuma (ki ji daje rumeno barvo) O.K. Razumem, da je sestava za nekatere tako privlačna, da ratajo ljubitelji curryja. Kako pa je z ljubitelji ljubiteljev curryja. A misliš, da sestava curryja vpliva na to, da začnejo ljubitelji curryja ven metat specifične življenjske nadzore, ki blazno pritegnejo populacijo, definirano kot ljubitelji ljubiteljev curryja? mal blesavi in hkrati zvedavi Nosorog Citiraj http://tadej-pretner.com Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob! Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tantra 29. december 2007 Prijavi Deli 29. december 2007 "Curry" prodira v vse pore slovenske družbe.Tako kot "prostozidarji".Vsak po svojih kanalih. ) Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Guest Zdravilka 29. december 2007 Prijavi Deli 29. december 2007 Strelka se sprašuje, komu naj verjame - rekla bi, da vsem po malem in nikomur. Mislim, da gre za to, da je vprašanje strupa ali zdravila v količini. Če kurkumo uživaš kot začimbo, bo zagotovo koristila. Gotovo bo veliko blagodejnih učinkov kurkumina, če bo kurkuma postala vsakodnevna začimba. Pri nas jo uporabljamo kot dodatek (za dober ščepec) v skoraj vsaki juhi in omaki. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
doktor 9. januar 2008 Avtor Prijavi Deli 9. januar 2008 UUUUUUUUUU, koliko komentarjev!!!! Kaj pa je blo 29.12., da ste se tako razpisali tukaj? : )) No, lep pozdrav vsem! Jeti, hvala za linke. Samo toliko, da veš - ni ga na nobenem! Ta drugi v bistvu ponuja samo komercialne afrodizijak dodatke... : )) Ampak - hvala za trud, ga zelo cenim. Strelka! Linki, ki jih navajaš še zdaleč niso dovolj, da si ustvariš mnenje. So sicer verodostojni, ampak premalo. Raziskave v svetu gredo naprej z bliskovito naglico. Strinjam se, da se vsake toliko pojavi kakšna nova "čudežna rastlina", ki se intenzivno testira in je "čudežno" zdravilo, a vendar... O kurkuminu je napisanega veliko dobrega tako s strani strokovnih krogov s področja raziskav raka, kot tudi s strani bolnikov, ki ga jemljejo. Seveda pa mora biti jasno, da je vsak človek vesolje zase in lahko vsak na svojo bolezen, kot tudi na zdravila (medicinska ali alternativna) odreagira drugače. Res je, kurkumin je barvilo E100 in res je - na straneh, kot je ta, ki jo navajaš, ga ne priporočajo v večjih odmerkih. A to velja v glavnem za zdravo populacijo ljudi. Če si zdrava, uživaj lepo življenje in dobro hrano, pa kak ščepec kurkume vrzi v svojo omako ali juho tu in tam : )). Če pa imaš na izbiro recimo kemoterapijo, ki ti bo poleg rakastih uničila tudi ogromno zdravih celic in organov, ali pa naravno barvilo, ki je sicer E-jek...hm, mislim, da ni težko izbrati. Hočem reči - ja, kurkumin v večjih količinah ni priporočljiv (ena od informacij, ki sem jih dobil je tudi, da resno znižuje nivo K vitamina in s tem ogroža strjevanje krvi oz. lahko povzroča krvavitve), a le, če govoriva o preventivni rabi. Kot prehranski dodatek proizvajalci običajno svetujejo od 200 do 500 mg dnevno (1-2 kapsuli), sicer pa je tudi kurkuma kot začimba čisto ok (vsebuje le 5-8%kurkumina). Kot alternativno zdravilo pri recimo multiplem mielomu pa so doze veliko višje. Pri raziskavi v MD Anderson Cancer Center na Univerzi v Texasu so recimo uporabljali dozo 8 gramov na dan, mislim da 8 tednov. Rezultati so bili presenetljivi! Na raznih forumih tako lahko zdaj zaslediš, da veliko obolelih s to boleznijo jemlje poleg ostalih naravnih dodatkov še kurkumin, nekateri celo 10 in več gramov dnevno. Pa ne le 8 tednov, ampak kar kontinuirano, nekateri že več let. Mnogi imajo remisijo bolezni, kar je dobra novica, ki obeta... Zato - ne vem komu in kaj boš verjela ti, ampak jaz verjamem kukuminu : )) Zaenkrat ga še zmeraj nabavljam s Hrvaške (Fero-Leko, Požega), a je treba ponj kar v Zagreb v kako "biljnu ljekarnu", dobil pa sem tudi pošiljko iz Luxemburga (Smart-city), direkt po pošti. Slednji je seveda precej dražji. To je zaenkrat vse o kurkuminu : )). Če ima kdo še kakšno informacijo - na dan z njo!! Če pa kdo želi še kakšno od mene - z veseljem! Pa srečno novo leto vsem!! Dr Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
tanim12 25. december 2012 Prijavi Deli 25. december 2012 Pozdravljeni Zanima me ali kdo pozna kurkumin, kje se ga dobi, kako se ga uporablja,ali pomaga pri raku. hvalalp Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
gold 26. december 2012 Prijavi Deli 26. december 2012 Raka je več vrst, vsaka zel pa lahko nekaj pomaga.Najboljša je hudičeva zel.. http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif http://www.lunin.net/forum/public/style_emoticons/default/icon_smile_wink.gif Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
DON KARLOS 2. januar 2013 Prijavi Deli 2. januar 2013 Avtor te tem, res ne vem kje živiš, mogoče v kakšnem brlogu od medveda v kočevskem gozdu, kajti jaz kurkumo dobim praktično v vsakem marketu. Ziher se jo pa da kupit v vsaki bio trgovini. V tušu tudi prodajajo bio kurkumo in v Merkatorju se jo tudi dobi ... http://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/laugh.png Mogoče pa si malo zamešal stvari. Kurkumin je sestavina začimbe kurkuma, ki velja za izvrstno začimbo in za izvrstno zdravilo pri artritisu, sladkorni, kronovi bolezni... Drugače se ji po Angleško reče tudi Turmeric. Pridobiva pa se jo tako, da se melje posušene korenike rastline Curcuma longahttp://www.lunin.net/forum//public/style_emoticons/default/ylflower.gif. Kurkumin je samo ena sestavina začimbe kurkuma kakor je alkohol samo ena izmed mnogih sestavin vina in ima oznako E100 in se dodaja kakor naravno barvilo pridobljeno iz kurkume. In zakaj bi pa nucal kurkumin, če lahko poceni v vsakem marketu lahko kupiš kurkumo? Čao. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.