Alan_New 16. december 2007 Prijavi Deli 16. december 2007 Kot verjetno veste, je bila podpisana Lizbonska pogodba. O tem, kakšne in katere novosti prinaša: http://www.brusselsjournal.com/node/2773 Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 17. december 2007 Prijavi Deli 17. december 2007 Nisem vedla Jebela cesta, a mi (SLO) smo to že podpisal? Oz, a že velja za nas (SLO)? Pa zakaj mormo zmer Amere posnemat Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 17. december 2007 Avtor Prijavi Deli 17. december 2007 Seveda smo podpisali. V imenu vseh nas sta jo podpisala Janez Janša in Dimitrij Rupel. Živela svoboda in neodvisnost. Although we will be given rights as EU citizens, we should not forget that as real citizens of the new European Union we also owe it the normal citizens' duty of obedience to its laws and loyalty to its authority, which will be a higher authority than that of our national States and constitutions. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Antoninus 17. december 2007 Prijavi Deli 17. december 2007 Seveda smo podpisali. V imenu vseh nas sta jo podpisala Janez Janša in Dimitrij Rupel. Živela svoboda in neodvisnost.Saj to ne bi bilo slabo, če bi imeli pametnega cesarja, kot je bil Mark Avrelij. Jaz sem itak za avtokracijo, se pa bojim da bomo po stari navadi dobili kako lutko, ki ima vrvice v Ameriki. Citiraj There are well-dressed foolish ideas just like there are well-dressed fools. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zerkalo 18. december 2007 Prijavi Deli 18. december 2007 Sicer je podpis lisbonske pogodbe samo zakjuček šestletnih pogajanjokoli evropskega sporazuma, tako da tema nikakor ni nova. In Evropejcemše kako poznana, pri nas pač ni bila aktualna dosedaj. Ker pa gre ves razvoj v Evropi v prid vse večji avtonomnosti regij, me lisbonska pogodba prav nič ne skrbi. Vidim jo kot začasno protiutež američanom in je kul. Citiraj Norost je vcasih najvecja modrost… Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 19. december 2007 Prijavi Deli 19. december 2007 ne vem, nism zihr, da smo jo slo že podpisali. Vem le, da stopi v veljavo s 1.1.2009. A je ratificiranje isto kot podpis, al je to kot parafiranje? Proklete kanalje Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
free 19. december 2007 Prijavi Deli 19. december 2007 a obstaja kaka povezava, kjer so besedila v slovenskem jeziku, ki govorijo o tem dokumentu? Citiraj free Blog Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lora 20. december 2007 Prijavi Deli 20. december 2007 evropska-unija.si Ojla! Na tej povezavi je nekaj, čisto spodaj pa okvirček z napisom Lizbonska pogodba, kjer je še več, in tudi celotno besedilo pogodbe Citiraj bla... glp Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 21. december 2007 Prijavi Deli 21. december 2007 Kokr da se bo kej poznal na tvojmu lajfu zarad tega Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. december 2007 Prijavi Deli 21. december 2007 Milsm Indy, dej no si kej preber o LP, predno blekneš neumnost Seveda se bo poznalo na tvojem lajfu v vseh naših lajfih se bo to poznalo :xx!: Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 21. december 2007 Prijavi Deli 21. december 2007 Milsm Indy, dej no si kej preber o LP, predno blekneš neumnost Seveda se bo poznalo na tvojem lajfu v vseh naših lajfih se bo to poznalo :xx!: Ma sej sm prebrov.Sam sej grejo itak vse stvari proti svetovni globalizaiciji ali neki "svetovni vladi" v smislu ena vlada en svet.Ne vem, jest ne vidm v tem nobenih negativnih zadev po povezovanju, ker te zadeve uravnovešajo področja v razvoju,preprečujejo vojne, itd.Poleg tega pa je Evropska demokracija izredno prijazna za življenje.Zato pravim -So what .Naj bo EU kot država.Je pa tut nekej, da tut v demokraciji ni demokracije in da je to dostkrat bolj fraza kot dejstvo že sedaj, zato je butast za vsako zadevo, ki se izpele dvigovat prah. Pa eno vprašanje mam zate Cookie:na čem se bo poznalo to na tvojem slehrnem dnevu v prihodnosti zaradi tega? Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. december 2007 Prijavi Deli 21. december 2007 Dragec, če/ko se že glih deklariraš za Indiga, bi prav ti v prvi vrsti moral vedeti kaj pomeni : ena svetovna vlada...nenazadnje je tut Cezar, Hitler, Stalin in še kaka "perla" imel podobno idejo... Žal pa se iz zgodovine nič nismo naučili. Še vsak megalomanski projekt velike države je neslavno (predvsem pa boleče/tragično za navadno rajo) končal. Ampak kot si pravkar potrdil, si zgolj indigo. Nič za to Ma sej sm prebrov.Sam sej grejo itak vse stvari proti svetovni globalizaiciji ali neki "svetovni vladi" v smislu ena vlada en svet.Ne vem, jest ne vidm v tem nobenih negativnih zadev po povezovanju, ker te zadeve uravnovešajo področja v razvoju,preprečujejo vojne, itd.Poleg tega pa je Evropska demokracija izredno prijazna za življenje.Zato pravim -So what .Naj bo EU kot država.Je pa tut nekej, da tut v demokraciji ni demokracije in da je to dostkrat bolj fraza kot dejstvo že sedaj, zato je butast za vsako zadevo, ki se izpele dvigovat prah. Pa eno vprašanje mam zate Cookie:na čem se bo poznalo to na tvojem slehrnem dnevu v prihodnosti zaradi tega? Ne vem, kej je bila Evropa, ko je bila vojna v Bosni, mislm kako so jo "pomagal" preprečit. Milsm , 4 leta so rabli za to, da se je vojna "preprečila" - glih ene tok časa, k v obeh sv.vojnah Evropska demokracija prosim, ne zlorabljaj še ti tega besednega pojma - demokracija, za ene, ja Birokracija, ne pa demokracija, evo npr. tukaj se bo moj lajf bistveno poslabšal :xx!: Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 21. december 2007 Prijavi Deli 21. december 2007 Dragec, če/ko se že glih deklariraš za Indiga, bi prav ti v prvi vrsti moral vedeti kaj pomeni : ena svetovna vlada...nenazadnje je tut Cezar, Hitler, Stalin in še kaka "perla" imel podobno idejo... Žal pa se iz zgodovine nič nismo naučili. Še vsak megalomanski projekt velike države je neslavno (predvsem pa boleče/tragično za navadno rajo) končal. Ampak kot si pravkar potrdil, si zgolj indigo. Nič za to Indigo gor dol who gives a shit. Dobr, to kar ti omenjaš so bli konkvistadorji,diktatorji,zavojevalci, je le mal drgač ne-pelal so vojsko in kontroliral domačine,izmovzl zemlo, pobijal ljudi po mili volji zato je mal butast to primerjat.Tle je pa videt le en ameriški sistem kjer je 50 držav z svojim lastnim sektorjem, zakoni in centralno vlado ki nadzoruje vse.Hm kva je tle narobe.Edin če se maš za patriota in se bojiš za svojo identiteto , tko ko zele ker je padel nadzor na meji, butasti avstrjici najemajo varnostnike po svojih vaseh blizu nekdanje meje, ker baje balkanci so pa vsi roparji in sam čakajo da bojo nekoga oropal.MIslm da je že cajt da se začnemo počutit kot Zemljani in ne kot prebivalci vsakega "peskovnika" posebej z svojimi pravili in običaji in ksenofobijo pred tujim. Dragec, če/ko se že glih deklariraš za Indiga, bi prav ti v prvi vrsti moral vedeti kaj pomeni : ena svetovna vlada...nenazadnje je tut Cezar, Hitler, Stalin in še kaka "perla" imel podobno idejo... Žal pa se iz zgodovine nič nismo naučili. Še vsak megalomanski projekt velike države je neslavno (predvsem pa boleče/tragično za navadno rajo) končal. Ampak kot si pravkar potrdil, si zgolj indigo. Nič za to Ne vem, kej je bila Evropa, ko je bila vojna v Bosni, mislm kako so jo "pomagal" preprečit. Milsm , 4 leta so rabli za to, da se je vojna "preprečila" - glih ene tok časa, k v obeh sv.vojnah Evropska demokracija prosim, ne zlorabljaj še ti tega besednega pojma - demokracija, za ene, ja Birokracija, ne pa demokracija, evo npr. tukaj se bo moj lajf bistveno poslabšal :xx!: Cookie, če bi bla Bih v EU se to ne bi dogajal.To sm mislu z to globalizacijo.To je tko k v nerazvitih področjih.Skos eni upori,prevrati,neka frakcija vlada, ljudi pobija,izkorišča itd.Če bi bla svetovna vlada tega ne bi blo. Birokracija, ne pa demokracija, evo npr. tukaj se bo moj lajf bistveno poslabšal :xx!: Hja sej že velik državnik Winston Churchill dobr reku, da je demokracija zelo slaba oblika političnega sistema, vendar najboljša med obstoječimi, ki se furajo(nacizem,fašizem,komunizem,dikatorski režimi, itd). Torej če maš ti kako novo pogruntavščino kr vn z idejo .Boljše trenutno ni, torej... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Cookie 21. december 2007 Prijavi Deli 21. december 2007 Men se zdi svetovna (globalna, whatevr) vlada - SLABO. Teb očitno ne. Zgodovina nas uči drugače. Če je za Amere dobro, ok, ne vem pa, zakaj bi se moral po njih zgledovati vsi ostali (The rest of the world). Aliansa ja, ne pa država. In LP uvaja skozi zadnja vrata prav to: Državo :xx!: Z vsemi svojimi "dobrotami". Očitno pa ti meniš drugače (tako kot večina, ki je bodisi preokupirana s svojimi težav(ica)mi, bodisi preveč apatična/otopela, da bi podala mnenje). Uživaj še naprej Citiraj You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.»Grem naprej.Kjer ni poti, ustvarim pot.Usmerjam tok svojega življenja,tako kot duša v meni hoče.« *´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)(¸.•´ (¸.•´ Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 21. december 2007 Prijavi Deli 21. december 2007 a dej kuki....kwa zej ono balkanijado kle zram meshash?she zmeri raj mam cocacolo kokr kakshen srbsko bosanski zvarek zlomk....tralala Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. december 2007 Avtor Prijavi Deli 21. december 2007 Saj to ne bi bilo slabo, če bi imeli pametnega cesarja, kot je bil Mark Avrelij. Jaz sem itak za avtokracijo...Tu se itak strinjava, samo se mi zdijo tako nerealne te želje... Vladarji bi morali biti res najmanj filozofi, še bolje, če bi bili mistiki. Men se zdi svetovna (globalna, whatevr) vlada - SLABO. Teb očitno ne. Zgodovina nas uči drugače. Če je za Amere dobro, ok, ne vem pa, zakaj bi se moral po njih zgledovati vsi ostali (The rest of the world).Sem še neodločen, kako bi označil svetovno vlado, kot dobro ali slabo. Gotovo prinaša oboje. Sem pa zelo skeptičen do take vlade. Že v eni državi je problem vladati, kako bo šele zgledalo vladati celemu svetu. Poleg tega nas zgodovina res uči (oz. daje možnost, da se naučimo), da so vsi véliki imperiji propadli. Brez izjeme. Načeloma pa se mi zdi povezovanje v en svet odlična zadeva in tudi sam vidim, da gre trend v to smer, a to potegne s sabo tudi določene zahteve. Treba je prekiniti oz. odsekati preteklost. Brez tega reza ne bo šlo. Tega pa 99% ljudi noče, ker so v preteklosti tradicija, identifikacije, vse, kar jim je "sveto", vse, kar jih pogojuje, da so takšni, kakršni so. Aliansa ja, ne pa država. In LP uvaja skozi zadnja vrata prav to: Državo :xx!: Z vsemi svojimi "dobrotami".Sveto Bruseljsko cesarstvo evropskih dežel. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 21. december 2007 Prijavi Deli 21. december 2007 Sem še neodločen, kako bi označil svetovno vlado, kot dobro ali slabo. Gotovo prinaša oboje. Sem pa zelo skeptičen do take vlade. Že v eni državi je problem vladati, kako bo šele zgledalo vladati celemu svetu. Poleg tega nas zgodovina res uči (oz. daje možnost, da se naučimo), da so vsi véliki imperiji propadli. Brez izjeme. Jest bi pa reku, da nas čaka kr en tak Star Trek model Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Alan_New 21. december 2007 Avtor Prijavi Deli 21. december 2007 Joj, Indy, to pa bi bilo res fantastično! Ne veš kako upam, da bo kdaj res v tem stilu. <offtopic>Čeprav v tistem "času" še vedno obstajajo države. In žal Enterprise ni E.S. (Earth Ship), temveč U.S.S. (United States Ship). No, saj so to napako popravili z Archerjevo Enterprise NX-01.</offtopic> Mogoče pa le ni tako utopična taka prihodnost. Šri Aurobindo je tudi predideval nekaj takega v svojem delu Človeški ciklus. Citiraj Possible—but highly unlikely. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Indy 22. december 2007 Prijavi Deli 22. december 2007 Joj, Indy, to pa bi bilo res fantastično! Ne veš kako upam, da bo kdaj res v tem stilu. <offtopic>Čeprav v tistem "času" še vedno obstajajo države. In žal Enterprise ni E.S. (Earth Ship), temveč U.S.S. (United States Ship). No, saj so to napako popravili z Archerjevo Enterprise NX-01.</offtopic> Mogoče pa le ni tako utopična taka prihodnost. Šri Aurobindo je tudi predideval nekaj takega v svojem delu Človeški ciklus. Ma ja, sej scenarij za Star trek itak pišejo z pomočjo znanstvenikov, ki svetujejo kakšna tehnologija naj bi bila in kaj lahko pričakujemo, ker naj bi proti temu nekak šli.In tut zdi se mi nekak logično, ker smo ljudje po naravi pustolovci, ki veliko svojega časa posvečamo razvoju na vseh nivojih-nekakšna naša gonilna sila obstoja.Zakaj torej ne dominacija vesolja in družba v kateri ni več denarja, ampak vsak dela zato, ker mu je to "kul" in hoče sebe najbolje izpopolnit z tem, ne zato, da je plačan.Mislm pa da pr Star treku ni držav ampak gre za unijo planetov, v tem primeru za United federation of planets.Tist USS je nek ostanek zgodovine, ker ime ladje bazira na ameriški mornariški tradiciji (kr dost imen ladij v nadaljevanki je tudi res trenutno v morju-Entreprise je letalonosilka http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Enterprise_(CVN-65) ) pa še scenarij je nastajal v globoki hladni vojni in sem zdi da niso nekak hotl dobesedno pokazat da je to vse skup "zemlsko" čeprav je.Ja pa še za ameriški trg je blo mišlen na začetku sam, dokler ni ratal kult .Ja pr Archerju je pa NX-01. Live long and prosper Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.