Skoči na vsebino

Merkur potuje nazaj ta mesec

Jupi

Recommended Posts

Standard pri meni je, da v času retro merkurja ostanem brez mobija.

Ali mi ga izključijo(zadnjič), ali pa mi se ravno zdaj, dokončno preščipne vrvica na polnilcu..torej - nimam polnilca..

Roko na srce - mi itak paše...

Zato, tudi čisto nič ne ukrenem glede tega.

Aja - v službi se tudi ful kregamo...in tako..

Zanima me nekaj: kaj pa otroci rojeni v času retro merkurja?

Po možnosti še na prazno luno?

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

Deli na socialnih omrežjih

Prosim vas, skušajte v dani situaciji vedno najti najboljši izraz energijskih vplivov!

Retrograden Merkur je idealen za poglabljanje vase, meditacije, naredite stvari, ki se dolgo že vlečejo, inventure, čistke iz omar, predalov, študij zgodovine, vse kar je ponotranjeno ali staro ali kar se ponavlja. Izkoristite ta čas na ta način, ampak na novo pomembnih stvari ne podpisovat ali začenjat in tudi previdnost v vseh dogovorih in seveda tudi neka večja mera tolerantnosti do tistih, ki jih tak čas zmede (poudarek pri znamenju Dvojčka, Device).

Otroci, ki so rojeni tak čas in jim je retr.Merkur recimo na katerem kotu ali močno oseben planet, se jim to lahko izrazi kot: začnejo pozneje govoriti, pišejo z levo roko, so bolj introvertirani, imajo kako govorno napako... Ampak tudi to so lahko kvalitete, ki dajejo posebnost tej osebici. Če dam nasprotje za primer: Merkur v Dvojčkih direkten in na asc- tak otrok bo hiter, radoveden, z rokami mahal in kazal naokrog, prava "regljica".

Najteže je v času, ko je Merkur stacionaren, ko se obrača retro ali direktno, takrat vse nekako obstoji, ljudje si premislijo, zadeva drugače izpade, kot je bilo prej zastavljeno, planirano.

Otroci rojeni v času stacionarnega Merkurja in če je ob tem še poudarek na vodnih znamenjih, so izjemno mirni, tihi.

Tudi začenjati neke pomembne poti ni dobro v stacionarnem času (dolga pot, ker se kar zatika in ne prideš naprej). Torej jo dobro in natančno zastaviti, zraven pa spakirati še nekaj potrpežljivosti!

Vse to se spremeni, ko v progresijah osebe, ki je rojena z retr.Merkurjem, začne Merkur svojo direktno pot. Vse zamisli, vsa ponotranjenost dobi zunanji izraz, dosti boljša retorika kot prej. Poznam prijateljico, ki je med stavkom kar na tiho začela govoriti in kar zamahnila z roko, češ kaj bi sploh še razlagala. Izjemno je bila skrivnostna (Merkur v Škorpijonu) in tiha, a izjemno dobra poslušalka in preštudirala gore gradiva. Nato se je progresirani Merkur iz svoje stacionarne pozicije zagnal v direktno pot. Sedaj je odločna v nastopu, govoru in dobro predava!

Življenje je PLES do nebes...

Imejte se radi med seboj, vedno!

live well, laugh often, love much (as you've never been hurt!)

Otroci, ki so rojeni tak čas in jim je retr.Merkur recimo na katerem kotu ali močno oseben planet, se jim to lahko izrazi kot: začnejo pozneje govoriti, pišejo z levo roko, so bolj introvertirani, imajo kako govorno napako...

Otroci rojeni v času stacionarnega Merkurja in če je ob tem še poudarek na vodnih znamenjih, so izjemno mirni, tihi.

:palec: :palec: Preverjeno na več primerih.

Ja, še en primerček: otroček rojen s stacionarnim Merkurjem, kamor ga je posadila, tam je kar obstal čisto miren in kar mu je rekla, kar ni dojel, počasne reakcije in počasne misli, globoko zamišljen, seveda vse se je sčasoma izboljševalo, stacionarnost je bila v progresijah mimo.

O.k. Bobnar poglej ta primer: odvetnica, ki je imela v progresijah preobrat v retro.Merkur:

preusmerila in specializirala se je za denacionalizacijo, začela se ukvarjati z zares starimi zadevami, a je to zate nazadovanje?

Drug primer bi mogoče bil, da nekdo, ki je aktivno delal med ljudmi, recimo kak intelektualec, se v takem primeru odloči in napiše strokovno knjigo, kjer zajame svojo dotedanjo prakso ali avtobiografija je tudi take vrste "štos". Ali ponatis knjige je tudi "retro", ker ponovi kar je že prej izdano.

Lahko je retrogradnost tudi povsem s pozitivnim izrazom.

Razen če želimo biti črnogledi, potem itaq lahko najdemo negativnosti tudi pri direktnosti in pri vsaki piki in vejici, vse je na vas, niso drugi krivi, vedno so krive le vaše lastne misli, ostalo so izgovori!

Tu na forumu imamo eno, ki ima natalno retrogradnega Merkurja v Ovnu v 1.hiši in se ji je obračal direktno, ko je bila stara 5 in 6 let, nato je začel direktno pot, ko je bila stara 7. Morda sama opiše tukaj, če je čutila pri sebi večje spremembe (govor, obnašanje, več zagnanega Ovna, večja extravertiranost) čeprav glede na zelo dober položaj Lune, bi rekla, da je tudi do 6 leta starosti imela zelo lepo otroštvo, obkrožena s številnimi prijatelji (Luna v Vodnarju z dobrimi aspekti).

• 2 months later...

Malo iz naftalina, ampak kar ob pravem času:

Merkur se spet obrača, pripravite se. Kar nameravate začeti novega, imate časa še danes in eventualno jutri, sicer pa naj počaka na 15. april, ko bo popotnik že dovolj čvrsto na svoji poti naprej, da se bo spet dalo "normalno dihati".

Vmesni čas pa seveda koristno porabite za introspekcijo, analizo, pripravo na bodoče akcije in seveda za vse vrste POSPRAVLJANJA.

:palec:

<{POST_SNAPBACK}>Malo iz naftalina, ampak kar ob pravem času:

Merkur se spet obrača, pripravite se. Kar nameravate začeti novega, imate časa še danes in eventualno jutri, sicer pa naj počaka na 15. april, ko bo popotnik že dovolj čvrsto na svoji poti naprej, da se bo spet dalo "normalno dihati".

Vmesni čas pa seveda koristno porabite za introspekcijo, analizo, pripravo na bodoče akcije in seveda za vse vrste POSPRAVLJANJA.

:palec:

:cry: :cry: :cry: Ne nooooooo........

Scio mi nihil scire

<{POST_SNAPBACK}>Tu na forumu imamo eno, ki ima natalno retrogradnega Merkurja v Ovnu v 1.hiši in se ji je obračal direktno, ko je bila stara 5 in 6 let, nato je začel direktno pot, ko je bila stara 7. Morda sama opiše tukaj, če je čutila pri sebi večje spremembe (govor, obnašanje, več zagnanega Ovna, večja extravertiranost) čeprav glede na zelo dober položaj Lune, bi rekla, da je tudi do 6 leta starosti imela zelo lepo otroštvo, obkrožena s številnimi prijatelji (Luna v Vodnarju z dobrimi aspekti).

Sem se našla, ja! Vse drži kar praviš, stankaa. Ne vem, če me je kaj zelo bremzal ta merkur retro v mladih letih, v šoli mi je šlo super, jezik mi je tekel kot namazan vedno, le faks sem delala dolgo, čeprav sem naredila vse v roku, do absolventa, pol sem si pa privoščila dooooolgo pavzo. Sicer sem neorganizirana- kaos s položnicami, pozabljivost, kaos na pisalni mizi , v računalniku...Mogoče ima tu retro merkur prste vmes... :xx!:

<{POST_SNAPBACK}>Merkur je Sončni agent. Always beware of Agent Smith. Shumerijani so ga videl kot sovražnika. Ime mu je shumerijanski GA.GA nekakor so navijali za Tijamat in Xingu. Xingu je naša O5novna Luna.

Živjo ananta,

torej tole je Merkur...mene pa zanima kaj se dogaja ko je retrograden.Kaj se bo dogajalo s Sončnim agentom? Nam bo naklonjen ali ne ... po tvoji interpretaciji?Naj kupujemo,ustanavljamo podjetja in podobno ali naj damo mir in počakamo,da se obrne v direktno gibanje........ naj MI v njem vidimo prijatelja ali sovražnika?

Na kateri stopinji se nahaja Xingu...naša osnovna Luna...kaj nam prinaša ....

lep pozdrav

http://www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/guestbk2.gif

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

Evo posledice retro Merkurja: že zjutraj je crknila siolova povezava na mojem PC, da nisem mogla odposlat mejlov, ko sem spenjala izpitne pole za študente, sem pri dveh spela eno stran več kot je bilo treba, pozabila sem ključ od bajte, ko sem prišla domov in čekirala mejle, monitor ni dal nič življenja od sebe, čeprav je komaj pol leta star in drag LCD! Nato ugotovim, da je le kabel iztaknjen in je k sreči začel delati. Honorarja za prevode od nikoder, ravno tako od nikoder težko pričakovanega mejla xzzzx :( Tole je bil za prvi dan kar zalogaj retro Merkurja, kaj šele bo... Ampak, saj bo kmalu Sonce pa še venera v ovnu...... Da si človek malo oddahne.

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Objavi novo...