Volk K.L. 5. september 2002 Prijavi Deli 5. september 2002 ...in Bog je zaukazal Abrahamu da žrtvuje svojega mlajšega sina ljubljenca Izaka... Vsi vemo kakšen je bil konec. Ampak mene zanima kaj bi vi storili, če bi bili v Abrahamovem mestu? Mar nismo s tem soočeni vsak dan. Skušnjava. Dvom. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
lili 5. september 2002 Prijavi Deli 5. september 2002 Zdravo vsem!Po moje sploh ne gre za skušnjavo in dvom.GRE ZA IZSILJEVANJE.Kakšen bog je to, ki zahteva od svojega vernika, da tehta svojo ljubezen in ocenjuje, koga ima raje? In od njega zahteva izvršitev grozodejstva kot dokaz ljubezni? Ali je Izaka kdo kaj vprašal? Ali je sploh želel biti "žrtvovan", je on sam v tem primeru samo predmet, žrtev, sredstvo za potrditev božje ljubezni?Torej, jaz ne bi bila v skušnjavi, še manj bi dvomila, saj v takega boga ne morem verjeti.L. Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
mm 6. september 2002 Prijavi Deli 6. september 2002 Zdej pa moja filozofija:Mislim, da je Bog na zemljo poslal Izaka zaradi posebnega razloga in mogoče je bil ta razlog pač da ga bo Abraham žrtvoval. mm Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 10. september 2002 Avtor Prijavi Deli 10. september 2002 Ja kljub vsej modrosti in pameti, je Abraham prijel za nož in hotel žrtvovati Izaka. Bog pokliče Abrahama in mu pove da je dokazal svojo vero v Boga in da mu ni treba žrtvovati sina Izaka. Noben človek ne bo za njega žrtvovan. Kljub temu ga je Bog malce stestiral. Zanimivo je da to dejanje od Boga, se med verskimi krogi ne tretira kot zlobno. Zato ker Bog ni nikoli zloben. Mogoče v tako neomejenem prostoru kot je vesolje, dobrota in zloba popolnoma iracionalna stvar. Samo Bog ve! Če veruješ v svobodo, ideologijo, vero, denar, ljubezen, srečo itd., ti je ta vera vsak dan na preizkušnji. Vsak dan smo na skušnjavi.Skušnjava pa te prime zmeraj takrat, ko si najmanj pripravljen na to. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
kapica 10. september 2002 Prijavi Deli 10. september 2002 yap... in skušnjavi se najbolje upreš tako, da se ji udaš... Citiraj ßoDi ło K@r §i... DrUgih J€ ił@k z€ Pr€v€c !!! life is a strange thing... just when you think you learned how to use it... it's gone... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 11. september 2002 Avtor Prijavi Deli 11. september 2002 Da se skušnjavi upreš tako, da se ji vdaš. Hm, zelo zanimiva misel Kapica. Paradoksalno! Hja paradoksalen je tudi Abraham in tudi Bog. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 5. oktober 2002 Avtor Prijavi Deli 5. oktober 2002 quote: So trenutki,ko uspem uskladiti svoj notranji glas z zavestjo razuma in takrat se počutim fantastično.Svet okoli mene je v takšnih trenutkih povsem jasen,zavedam se minljivosti in strahu ni več.Vsa materialnost zaniha v lastnem toku energije,...nič več ne čutim pritiska v sebi, zato ker se tudi moj tok energije zlije z vsem ostalim okoljem in z vsemi ostalimi tokovi v njem.Včasih se čudim,zakaj se tem tokovom upiram,namesto da bi jih sprejel kot take in se prepustil valovanju.Veliko bolj enostavno bi bilo vse skupaj.Navsezadnje bi lahko to energijo sprejel kot pomoč in ne kot rivalstvo,ki naj bi ga premagal.Ta energija te polni....in polni z novimi idejami.22.05.2002 AquariusTudi to je skusnjava. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aquarius 8. oktober 2002 Prijavi Deli 8. oktober 2002 Glej,glej Volk, o svoji misli nisem razmišljal kot o skušnjavi,vendar ti moram dati prav.Res je skušnjava.In kot razmišjate vsi,vsako dejanje je rojeno iz skušnjave, iz možnosti izbire v danem trenutku.Kakšen prizvok ima skušnjava(npr.izsiljevanje),pa je odvisno od samega dejanja po sebi.Kako se bomo v skušnjavi obnašali,je pač pogojeno z vsakim posameznikom posebej,glede na to da smo si različni, so reakcije nas samih različne. Citiraj Glej naprej, če se le da,... Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 9. oktober 2002 Avtor Prijavi Deli 9. oktober 2002 Ups, sorry aquarius. Sem mislil, da ciljas tudi na skusnjavo, no ja jaz sem te tako razumel. Mislim pa da vsaka vera vase ali v boga in na sploh vsako verovanje v nekaj ima doloceno skusnjavo. Pridejo trenutki ko se ti zdi da to v kar verjames ne drzi. Nekateri se uklonijo, nekateri pa so trdni. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 11. oktober 2002 Avtor Prijavi Deli 11. oktober 2002 ME PA ZANIMA, MOGOČE JE TO ŽE BILO OBDELANO, TO BO NAJBRŽ BOLJ TJAZY VEDEL! IN SICER, KAJ PA SKUŠNJAVA DA PREVARAŠ PARTNERJA? KAKŠNE IZKUŠNJE IMATE S TEM? Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 12. oktober 2002 Prijavi Deli 12. oktober 2002 veš vsi varamo v mislih, dejanj se bojimohttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_approve.gif Pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
čveka 12. oktober 2002 Prijavi Deli 12. oktober 2002 men se tud tega ne da Misli vedno sproti perem in škoda jih je namakati v kakšnem čistilu, ker se zopet umažejo ...in končno pristanejo na zračnici kolesa ,ki pa se vrti in vrti in vrti..... Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
wananga 12. oktober 2002 Prijavi Deli 12. oktober 2002 Vseeno je ali v mislih, z besedami ali dejanji. V končni fazi varaš vedno le samega sebe. Če se skušnjavi zoperstavljaš z močjo ali zaradi tega, ker je to moralno in družbeno nedopustno, bo dobivala moč in bo vedno močneje pritiskala nate. ...ko se boš obnašal lepo zaradi občutkov srca in ne zaradi zapovedanega, ne boš nikoli v dilemi, saj srce ve, kdaj živi po duhovni shemi... Angeli nas spremljajo! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 25. oktober 2002 Prijavi Deli 25. oktober 2002 Zaradi enega boga (Boga?) ne bi ubil-žrtvoval (niti se ne bi tega lotil) nikogar in ničesar. Uživajte! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 7. november 2002 Avtor Prijavi Deli 7. november 2002 Ja na zalost http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_sad.gif Zirosi, nekateri so delali prav to, kot na primer 11.9.01. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
zirosi 7. november 2002 Prijavi Deli 7. november 2002 "Ja na zalost Zirosi, nekateri so delali prav to, kot na primer 11.9.01." Po moje so to naredili iz lastnih vzgibov,po moje niti niso bili v skušnjavipo moje se pač igrajo vojnotako kot se igra tudi Buš in njegova ekipapo moje se pobijajo vsak za svoj pravpo moje ni nihče nedožen! Uživajte! Citiraj Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel. Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 16. november 2002 Avtor Prijavi Deli 16. november 2002 Iz lastnih vzgibov. Ma glih ne bi se strinjal s tem, zato ker tako kalvarijo naredis le ce si orng prheftan v glavo ali pa imas mozgane na uber oprane in si nafilan o bozjem poslanstvu. To drugo se mi zdi bolj mozno. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
vanja 12. december 2002 Prijavi Deli 12. december 2002 Ne morem verjet, da lahko res nekaterim tako zelo opereš možgane, da verjamejo v božje poslanstvo ! Kakšna neumnost ! Skušnjava ? Jaz razmislim ali je pametno tvegati ali ne in tako se uprem ali pa ne ! LP ! Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
aakhut 12. december 2002 Prijavi Deli 12. december 2002 http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_evil.gif HVALA BOGU, DE JAZ NISEM BOGKOLIKO KRIVIC BI SHELE POTEM BILOhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_tongue.gif http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_evil.gif ma vas rad chasa ni...je samo prostor in situacija Citiraj tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
pokowc 14. december 2002 Prijavi Deli 14. december 2002 hej, ja Bog sam Sebihttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gif Pokowc Citiraj Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Volk K.L. 25. december 2002 Avtor Prijavi Deli 25. december 2002 Vsak ima Boga v sebi in vsak od nas je vsak dan na skušnjavi. Citiraj Ja sam ka mali pao s lipe Link to comment Deli na socialnih omrežjih Več možnosti deljenja...
Recommended Posts
Pridruži se debati
Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.