Skoči na vsebino

Skušnjava

Volk K.L.

Recommended Posts

...in Bog je zaukazal Abrahamu da žrtvuje svojega mlajšega sina ljubljenca Izaka... Vsi vemo kakšen je bil konec. Ampak mene zanima kaj bi vi storili, če bi bili v Abrahamovem mestu? Mar nismo s tem soočeni vsak dan. Skušnjava. Dvom.
Ja sam ka mali pao s lipe
Deli na socialnih omrežjih

Zdravo vsem!

Po moje sploh ne gre za skušnjavo in dvom.

GRE ZA IZSILJEVANJE.

Kakšen bog je to, ki zahteva od svojega vernika, da tehta svojo ljubezen in ocenjuje, koga ima raje? In od njega zahteva izvršitev grozodejstva kot dokaz ljubezni? Ali je Izaka kdo kaj vprašal? Ali je sploh želel biti "žrtvovan", je on sam v tem primeru samo predmet, žrtev, sredstvo za potrditev božje ljubezni?

Torej, jaz ne bi bila v skušnjavi, še manj bi dvomila, saj v takega boga ne morem verjeti.

L.

Ja kljub vsej modrosti in pameti, je Abraham prijel za nož in hotel žrtvovati Izaka. Bog pokliče Abrahama in mu pove da je dokazal svojo vero v Boga in da mu ni treba žrtvovati sina Izaka. Noben človek ne bo za njega žrtvovan.

Kljub temu ga je Bog malce stestiral. Zanimivo je da to dejanje od Boga, se med verskimi krogi ne tretira kot zlobno. Zato ker Bog ni nikoli zloben. Mogoče v tako neomejenem prostoru kot je vesolje, dobrota in zloba popolnoma iracionalna stvar. Samo Bog ve! Če veruješ v svobodo, ideologijo, vero, denar, ljubezen, srečo itd., ti je ta vera vsak dan na preizkušnji. Vsak dan smo na skušnjavi.Skušnjava pa te prime zmeraj takrat, ko si najmanj pripravljen na to.

• 4 weeks later...

quote:

So trenutki,ko uspem uskladiti svoj notranji glas z zavestjo razuma in takrat se počutim fantastično.Svet okoli mene je v takšnih trenutkih povsem jasen,zavedam se minljivosti in strahu ni več.Vsa materialnost zaniha v lastnem toku energije,...nič več ne čutim pritiska v sebi, zato ker se tudi moj tok energije zlije z vsem ostalim okoljem in z vsemi ostalimi tokovi v njem.Včasih se čudim,zakaj se tem tokovom upiram,namesto da bi jih sprejel kot take in se prepustil valovanju.Veliko bolj enostavno bi bilo vse skupaj.Navsezadnje bi lahko to energijo sprejel kot pomoč in ne kot rivalstvo,ki naj bi ga premagal.Ta energija te polni....in polni z novimi idejami.

22.05.2002 Aquarius

Tudi to je skusnjava.

Glej,glej Volk, o svoji misli nisem razmišljal kot o skušnjavi,vendar ti moram dati prav.Res je skušnjava.In kot razmišjate vsi,vsako dejanje je rojeno iz skušnjave, iz možnosti izbire v danem trenutku.Kakšen prizvok ima skušnjava(npr.izsiljevanje),pa je odvisno od samega dejanja po sebi.Kako se bomo v skušnjavi obnašali,je pač pogojeno z vsakim posameznikom posebej,glede na to da smo si različni, so reakcije nas samih različne.
Glej naprej, če se le da,...

Ups, sorry aquarius. Sem mislil, da ciljas tudi na skusnjavo, no ja jaz sem te tako razumel.

Mislim pa da vsaka vera vase ali v boga in na sploh vsako verovanje v nekaj ima doloceno skusnjavo. Pridejo trenutki ko se ti zdi da to v kar verjames ne drzi. Nekateri se uklonijo, nekateri pa so trdni.

Vseeno je ali v mislih, z besedami ali dejanji. V končni fazi varaš vedno le samega sebe. Če se skušnjavi zoperstavljaš z močjo ali zaradi tega, ker je to moralno in družbeno nedopustno, bo dobivala moč in bo vedno močneje pritiskala nate. ...ko se boš obnašal lepo zaradi občutkov srca in ne zaradi zapovedanega, ne boš nikoli v dilemi, saj srce ve, kdaj živi po duhovni shemi...

Angeli nas spremljajo!

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

"Ja na zalost Zirosi, nekateri so delali prav to, kot na primer 11.9.01."

Po moje so to naredili iz lastnih vzgibov,

po moje niti niso bili v skušnjavi

po moje se pač igrajo vojno

tako kot se igra tudi Buš in njegova ekipa

po moje se pobijajo vsak za svoj prav

po moje ni nihče nedožen!

Uživajte!

Človek lahko dela, kar hoče, ne more pa hoteti, kot bi želel.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_evil.gif

HVALA BOGU, DE JAZ NISEM BOG

KOLIKO KRIVIC BI SHELE POTEM BILO

http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_big.gifhttp://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_tongue.gif

http://www.astrologija.org/forum/html/emoticons/stari/icon_smile_evil.gif ma vas rad

chasa ni...je samo prostor in situacija

tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

• 2 weeks later...

Pridruži se debati

Objaviš lahko takoj in se registriraš kasneje. Če si član, se prijavi in objavi pod svojim računom.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Dodaj komentar...

×   Prilepil/a si oblikovano vsebino..   Odstrani oblikovanje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Tvoja prejšnja vsebina je povrnjena.   Izprazni urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...

• Včlani se

Postani član LN Foruma in se pridruži naši skupnosti.

• Zadnji obiskovalci

• Noben član si ne ogleduje te strani.
  • Objavi novo...